Angeltjes
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter MacKay, Canadees oorlogsminister in een goede luim

 

Een Canadese dame van de linkerzijde beklaagde zich regelmatig bij de regering over de behandeling die door Canada in hechtenis genomen Taliban-terroristen, ondergaan. Tot zij tenslotte onderstaande brief ontving van de conservatieve minister van oorlog  
 


National Defence Headquarters
MGen George R. Pearkes Bldg, 15 NT
101 Colonel By Drive
Ottawa , ON K1A 0K2
Canada
 
Beste Bezorgde Burger,

Wij nemen deze zaken zeer ernstig en uw mening werd hier luid en duidelijk gehoord in Ottawa.  Het zal u genoegen doen, dat dankzij uw bezorgdheid, wij bezig zijn een nieuwe dienst op te richten "Liberals Accept Responsibility for Killers'  afgekort L.A.R.K. (vertaald : "links-liberalen nemen verantwoordelijkheid op voor moordenaars").

Overeenkomstig de voorwaarden van dit nieuwe departement, hebben wij besloten een terrorist onder uw persoonlijke hoede te plaatsen.  Uw persoonlijke gevangene zal onder zwaar bewapende bewaking naar uw huis in Toronto gebracht worden volgende week maandag.

Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (u mag hem Ahmed noemen) werd geselecteerd op grond van de criteria die u zelf vooropgesteld heeft in uw klachtenbrief.  Het zou wellicht nuttig zijn, indien u enkele bijkomende mantelverzorgers in dienst zou nemen.  Wij zullen wekelijks een inspectie komen uitvoeren op de wijze waarop u Ahmed verzorgt en die u ons duidelijk uiteenzette in uw brieven. Alhoewel Ahmed een sociopaat is en extreem gewelddadig, rekenen wij er op dat uw gevoelige instelling,  voor wat u omschreef als zijn gedragsprobleem, hem zal helpen deze karaktereigenschappen te overwinnen.

Wellicht heeft u gelijk met uw vaststelling dat er problemen rijzen omwille van culturele verschillen. Wij gaan er van uit, dat u met gedragstherapie en huisstudie zal van start gaan.  Uw geadopteerde terrorist is uiterst behendig in man-tot-man gevecht en hij kan zo een einde maken aan een mensenleven met eenvoudige voorwerpen als een potlood of een nagelschaartje. We raden u aan hem niet te vragen deze vaardigheden te demonstreren tijdens een van de yoga groepslessen. Ahmed is ook zeer bedreven in het vervaardigen van een uiteenlopende reeks explosieven met behulp van eenvoudige huishoudproducten ; wij bevelen u aan deze achter slot en grendel te verbergen, tenzij u denkt hem daardoor te kwetsen.

Ahmed is er niet op gesteld met u of uw dochters omgang te hebben (behalve seksueel) want vanuit zijn cultureel oogpunt zijn vrouwen een vorm van ondergeschikt dierlijk eigendom. Op dit vlak is Ahmed erg gevoelig en vrouwen die er persoonlijke ideeën op nahouden zijn meermaals het voorwerp geweest van gewelddadige acties. Ik ben er zeker van dat u na verloop van korte tijd de anonimiteit die de boerka u biedt, zal op prijs stellen. U hoeft enkel te denken aan "het respect voor zijn cultuur en godsdienst" dat u ons duidelijk heeft uiteengezet in uw brieven. 

Nogmaals dank voor uw bekommernis. Wij waarderen oprecht de wijze waarop mensen zoals u ons vertellen hoe wij onze taak moeten waarnemen ten overstaan van onze medemensen.

U draagt goed zorg vor Ahmed, want wij kijken toe.

Veel geluk en God zegene u 

 
Cordially,
Peter McKay
 
Minister of National Defence

Wij ontvingen deze brief per mail en meer dan waarschijnlijk is het een grap, maar alleszins een grap, gebaseerd op veel waarheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voer voor socialisten

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zeetje zit vol liefde

 

 

 

In de aanloop naar Valentijnsdag worden Liefdesboulevards geïnstalleerd op de zeedijk in Heist en in Knokke. Zo’n ‘Boulevard d’amour’, bestaande uit strandcabines, wordt neergezet bij het Heldenplein en bij het Albertplein. Aan het evenement wordt deelgenomen door een keurlijst van Vlaamse auteurs, illustrators en kalligrafen. Liefde en erotiek zijn de rode draad doorheen 'Boulevard d’Amour'. Mensen kunnen er terecht in het verhaal van de erotische fabels of het kabinet van de kapotte liefdes. Men kan ook participeren door een liefdesbrief te schrijven en te posten in de Boulevard d’Amour. Onder de deelnemende auteurs en kunstenaars: Frank Adam, Daniël Billiet, Herman Brusselmans, Gerda Dendooven, Koen Stassijns en Do Van Ranst. De Liefdesboulevards zijn doorlopend open van 30 januari tot 13 februari.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een visuil in Japan ? Dan nog liever ... onderschrift door u aan te vullen

 

 

Dan nog liever ... onderschrift door u aan te vullen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het monster van Savat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Ach, waarom op een ingewikkelde manier je emoties verstoppen , als het volstaat om gewoon lastig en onredelijk jezelf te wezen ?  Als onze politici dàt beseften, zouden ze minder geneigd zijn tot liegen en slecht toneel spelen.  Als politiek door veel burgers met minachting bekeken wordt, is dat omdat verkozenen zich gedragen als paljassen die verstrikt zitten in hun eigen waanbeelden, grootspraak en onkunde om iets te realiseren. Behalve de rechtlijnigen, lieve lezeressen, goede lezers. Dat had u direct door. 

Deze dag is hiermede goed begonnen. Zij die ons voor het lapje houden, wensen we een fijne goedemorgen toe : "Dag, paljassen, goedemorgen clowns, waar gaat u ons vandaag mee verrassen ?"

Onze vriend Savat -u kent hem inmiddels- moeders mooiste, niet vaders slimste maar wel een handige bliksem met woorden en verdraaiingen, zit in zak en as.  Hij wordt vervolgd door het Monster. Zijn ziel is een knijpbal en zijn verdriet is groter dan dat van belgië en wijlen Hugo Claus samen.

Bij Angeltjes moet Savat niet komen janken, hij kent onze onverbiddelijke hardvochtigheid : op deze redactie heerst ijzeren discipline en worden persoonlijke gevoelens verbannen. Onze ijsprinses, Juffrouw Ellen, duldt geen tranen en omschrijft nieuwe mannen die wenen terwijl ze de vaat doen, met een treurig gezicht boenen en recepten met pastinaak uitwisselen met lotgenoten onder een stroom van tranen,  als jeannetten met een schuurborstel in de onderrug. Die Juffrouw Ellen, toch ...

Wij zijn echter geen onmensen en gunnen u de gelegenheid om kennis te maken met Het Monster van Savat op zijn eigen gesofistikeerde blog met de pretentieuze titel "Savats oranje Theehuis"". Troost hem, indien u een gevoelige ziel hebt. En zoniet, laat hem zeuren over zijn gele meisjes en zijn monsters.

De veel te brave redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Doktoor : Liever een computeroog dan een lodderoog

 

    Zit je meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kun je  last krijgen van computerogen. Mensen met computerogen hebben meer kans op bijziendheid. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben vaak last van verziendheid. Wat is bijziendheid en verziendheid? En hoe weet je of je last hebt van computerogen?

Voorkom computerogen

Zit je meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kun je last krijgen van computerogen. Mensen met computerogen hebben meer kans op bijziendheid. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben vaak last van verziendheid. Wat is bijziendheid en verziendheid? En hoe weet je of je last hebt van computerogen?

Ieder normaal oog heeft een ooglens. De ooglens projecteert beelden in verkleinde vorm op je netvlies. Sommige mensen hebben problemen met het scherpstellen van die beelden. Ze hebben last van verziendheid of bijziendheid.

Ver- en bijziendheid

Als je last hebt van verziendheid kun je voorwerpen ver weg wel scherp zien, maar voorwerpen dichtbij zie je wazig. Heb je last van bijziendheid dan zie je voorwerpen dichtbij scherp, maar voorwerpen ver weg wazig.

Bril of lenzen

Ben je bijziend of verziend dan kun je een bril of lenzen dragen. Een bril is het makkelijkste in het gebruik. Lenzen moet je indoen en uitdoen én je moet ze goed schoonhouden. Een voordeel van lenzen is wel dat ze de fout in je oog beter corrigeren. Dat komt doordat ze direct op het oog worden gedragen. Je zicht is hierdoor scherper dan wanneer je een bril draagt.
 
Computerogen ?

Veel mensen zitten tegenwoordig lang achter de computer. Hierdoor kun je last krijgen van computerogen. Loop om na te gaan of je last hebt van computerogen de volgende vragenlijst na. Als je één of meer van de vragen met “ja” beantwoordt dan worden je ogen teveel belast.
 
Heb je tijdens of na het werk :

Prikkende of brandende ogen? Tranen in je ogen? Verblindende flitsten voor je ogen? Minder scherp zicht? Heb je na het werk last van je ogen, als je: TV kijkt ? Leest ? In de auto rijdt ?

Computerogen tegengaan

Heb je op de bovenstaande vragen vaak “ja” geantwoord? Dan kun je een aantal aanpassingen aan je computer maken om computerogen tegen te gaan.
Zorg dat het daglicht niet direct op je scherm valt. Dit vermoeit je ogen teveel. Draai het scherm dus zo, dat je geen reflectie van het daglicht op je scherm ziet.Stel je computerscherm goed af. De bovenkant van het scherm moet ter hoogte van je voorhoofd zijn. Het scherm zelf moet op een armlengte afstand staan. Werk je meer dan 5 uur per dag op de computer ? Zorg dan dat je minimaal iedere twee uur een kwartier lang pauze inlast.

 


Ieder normaal oog heeft een ooglens. De ooglens projecteert beelden in verkleinde vorm op je netvlies. Sommige mensen hebben problemen met het scherpstellen van die beelden. Ze hebben last van verziendheid of bijziendheid.

Zo, nu zijn we weer gerustgesteld en kunnen we er weer tegenaan.

Mijnheer Doktoor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strategie en het concept over de theorie van de bla-bla
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Jaren geleden ging de N-VA in zee met CD&V. Volgens de partij van Bart De Wever zou men op die manier kunnen wegen op het beleid en de noodzakelijke staatshervorming verwezenlijken. Dat in tegenstelling tot het Vlaams Belang, dat volgens De Wever alleen maar aan de zijlijn stond te roepen. Bijna zes jaar later staat Vlaanderen echter nog steeds met lege handen. Na de Vlaamse verkiezingen van juni 2009 trad de N-VA toe tot de Vlaamse regering, van waaruit zij de federale overheid “onder curatele” zou plaatsen. Ook daarvan kwam niets in huis: de zogenaamde ‘Maddens-doctrine’ - die de N-VA als leidraad van het Vlaamse regeringsbeleid had vooropgesteld - bleef niet alleen dode letter, maar werd ook openlijk tegengesproken door regeringspartners CD&V en SP.A. Maar de N-VA trok geen conclusies en zit nog steeds in de Vlaamse regering. Men kan moeilijk anders dan vaststellen dat de partij gedurende jaren vooral veel tijd heeft verspild.

In een interview met Le Soir stelde Bart De Wever maandag dan weer dat hij “geen vragende partij is” voor een staatshervorming voor de federale verkiezingen van 2011. De Wever weet het blijkbaar zelf allemaal niet meer. Naar eigen zeggen hoopt hij nu dat de Vlaamse kiezer in 2011 een signaal geeft dat er een staatshervorming moet komen. En wij die dachten dat de kiezer dat signaal al in 2004 én 2007 had gegeven, door van het ‘Vlaams Kartel’ - dat beloofde nooit ofte nimmer in een regering te stappen zonder staatshervorming en zonder splitsing van BHV - met voorsprong de grootste politieke formatie te maken. Conclusie? Behalve de Vlaamse onbetrouwbaarheid van CD&V, werd de jongste maanden ook het failliet van de N-VA-participatiestrategie bewezen.

 


12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkeniers & Annemans

 

 

Normaal zal deze opname in de nieuwsjournaals van 18, 19, 20 uur en middernacht uitgezonden worden. Zoals ook Terzake volledig zal gewijd worden aan deze stelling van Vlaams Belang met interviews door het Gelaarsde Vrouwtje.  Omdat technische storingen mogelijkerwijze de programmatie in het gedrang kunnen brengen, laten wij u nu reeds kennismaken met de belangrijke standpunten van de Vlaams-nationalistische oppositie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen voor u (1935) : de eerste Vlaamse muzikale film

 

 

We doen hier hopelijk heel wat oudere lezers plezier mee : enkele fragmenten (in totaal 10 minuten) van de in de vergetelheid geraakte eerste muzikale Vlaamse film uit 1935 "Alleen voor U".

Na het grote succes van De Witte in 1934, besloten de producenten direct een tweede film in de eigen taal uit te brengen.  Met omzeggens dezelfde cast trokken zij opnieuw naar de Duitse UFA-studio's die ongekende technische mogelijkheden boden. Dit is goed te merken aan de Vlaamse films van na de oorlog die in eigen beheer gedraaid werden en technisch niet te vergelijken ware met de eerste Vlaamse films.   Het werd, in navolging van de grote Hollywoodproducties, een ambitieuze musical met muziek van Renaat Veremans.  In de hoofdrollen de kwieke jeune-premier Fritz Vaerewijck en als leading lady de schattige en mooie Pola Cortez die zingt als een nachtegaaltje.  Na de eenvoudige generiek waarop heel wat namen staan van velen die in hun tijd lokale beroemdheden waren, ziet u de piepjonge Nand Buyl en Jefke Bruyninckx. En dan barst de mooie hoofdmelodie los. Renaat Vermans, een man met onvermoede talenten in het lichte genre. 

Wiehier niet van houdt, wordt aangeraden dringend NIET te kijken, want het is en blijft een oude film. Maar hij is wel van ons. Met veel dank aan mijn vriend Pierre die deze montages deelt met iedereen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.May God curse the Queen

 

"God vervloeke de koningin"

 

Voor depolitiek-correcte struisvogels is het niet wenselijk over deze man op de afbeelding te praten maar onze regelmatige lezers herkennen hem ongetwijfeld : de razende Britse moslim Anjem Choudary.  De extremist leidt een terreurbeweging die altijd dezelfde blijft maar die telkens de omstandigheden het vereisen van naam verandert. De laatste in de reeks is Islam4UK.

De socialistische regering van Brown wil eindelijk de nefaste activiteiten van deze oproerkraaiers verbieden, maar dat is vooral om zich  gunstig te positioneren met het oog op de aanstaande verkiezingen. En of dat nog veel zal uithalen, mag betwijfeld worden.

Intussen willen deze fanatici in de regimentsstad Wooton Bassett waar de begrafenissen plaatsvinden van de gesneuvelde Britten in Afghanistan, wat telkens een ontroerende en door de ganse gemeenschap doorleefde gebeurtenis is, een moslimoptocht houden om de Talibandoden te herdenken.

In een interview met De Standaard van 6 januari zegt  Anjem Choudary, plannen te hebben voor de oprichting van een belgische tak van zijn organisatie. “België heeft een uitgebreide moslimbevolking, vooral in de steden. Ik plan daarom in de komende weken zelf naar België te komen of een delegatie te sturen om een tak van de organisatie op te richten”, voegt hij eraan toe. Hij pleit eveneens voor de invoering van de sharia bij ons, en wel op één van de volgende manieren: “Of de meerderheid van de bevolking bekeert zich, of een buitenlandse islamitische mogendheid verovert het land, of er komt een opstand tegen de onderdrukking van de moslimbevolking (…) of de moslims brengen het heersende regime ten val.”

Daar is natuurlijk veel grootspraak bij, maar dergelijke figuren kunnen ongedwongen hun gang gaan in Europa en hun invloed neemt toe, hun gangsterclubs groeien en trekken jongeren aan.  En de politiek-correcte elite wendt het hoofd af en vermaant diegenen die over dergelijke wantoestanden rapporteren. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse actrice Victoria Smurfit aan dood ontsnapt in Zuid-Afrika

 

 

‘It was kill a tourist day - and we were in the way' 

 

 

De bekende Britse actrice Victoria Smurfit, momenteel te zien in Vlaanderen in de ITV-politieserie Trial and Retribution, ontsnapte ternauwernood aan een kogelregen die afgevuurd werd op de taxi waarmede zij zich verplaatste in Kaapstad. Niet alleen de eigen blanke bevolking wordt systematisch geviseerd en gedecimeerd door zwarte Afrikanen maar ook de toeristen worden niet ontzien.  Het is onbegrijpelijk dat in dit land waar de overheid niet in staat is de criminaliteit te onderdrukken over enkele maanden een groot wereldvoetbal tornooi zal plaatsvinden. Benieuwd of u veel nieuws zal vernemen in de kwaliteitsmedia over dit voorval, dat enkel relevant is, omwille van de bekendheid van het bijna-slachtoffer.  Over de dagelijkse moordpartijen en andere wandaden op gewone burgers in Zuid-Afrika wordt vanzelfsprekend niet gerept. Behalve in zeer algemene termen als het even niet anders kan.   Let u echter op, dat u een Afrikaan geen zwarte neger noemt, of u mag zich komen verantwoorden voor de vierschaar van Terzake.

Bron : Censorbugbear

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Off the record : wie van ons is de grootste rat ?

 

Premier Leterme schuift zijn Vlaamse kiezers terzijde om het belgische evenwicht niet te schaden. Wie had het  anders verwacht ? De voorzitter van de NVA spreekt in een van zijn conférences schande over deze zoveelste CD&V-terugtocht.  Tegelijk haalt hij opgelucht adem en zet hij zijn kiezers in de wachtzaal tot 2011 : "Tot er nog meer wachtzalen kunnen gevuld worden met hoopvolle Vlamingen die de belgische trein niet willen missen".

Vlaanderen leeft al 180 jaar met politici die beloven, uitstellen, afwachten, de kat uit de boom kijken en razend worden op diegenen die consequent ijveren voor Vlaamse zelfstandigheid. De NVA is in enkele zaken héél consequent : het machtsstreven van de Volksunie imiteren en de schijnheiligheid van de CD&V beoefenen.

Om het geheugen op te frissen,  dit leuke fragment van een uitzending op de RTBF.

Conférencier De Wever heeft in zijn babbelzucht aan Luc Van der Kelen (hoofdredacteur van het Laatste Nieuws) off the record toevertrouwd, dat hij best kan leven in een belgische staatsstructuur als Vlaanderen voldoende autonomie bezit.  De perfiede journalist confronteert De Wever in volle uitzending met deze vertrouwelijke uitlating.

Het babbelaartje brabbelt in zijn slechte Frans wat over het schenden van de vertrouwelijkheid waarin hij deze woorden sprak. Maar zwijgt angstvallig over de juistheid. Een tekenend moment over de belgische realiteit : twee Vlamingen die mekaar in het koeterwaals de loef proberen af te steken, wie van hen de grootste rat is.

Met dit historische moment ontmaskert De Wever zich als een onbetrouwbare  praatvaar die zo ijdel  is als de pest en eigenlijk ook erg naiëf. Een woordenkramer, een keuning van de Vogelenmarkt van wie de "colloque singulier" geschonden werd.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze schandaalrubriek : Sex in the City of Ulster

 

Iris doet wat ook veel mannelijke politici doen en daar wordt over gezwegen. Helaas, had ze dan wel geen straffe morele uitspraken moeten doen.

 

De Noord-Ierse premier Peter Robinson legt de komende zes weken zijn functie neer. Robinson is dankzij zijn echtgenote Iris in de problemen gekomen.

De 60-jarige vrouw van Robinson ging in 2008 vreemd met een toen 19-jarige jongen. Ze leende bovendien 50.000 pond van twee projectontwikkelaars zodat de toyboy zijn eigen pub kon beginnen. Peter Robinson ontdekte dit allemaal toen zijn vrouw maart vorig jaar een zelfmoordpoging deed. Hij zit in de politieke problemen omdat zijn vrouw -zelf ook politica- de lening nooit heeft aangemeld bij het Noord-Ierse parlement.

De Britse homobeweging heeft nog een appeltje te schillen met deze Iris. Ze zat voor de UDP zowel in het Lagerhuis als het Noord-Ierse parlement. Van daaruit fulmineerde ze hevig tegen homoseksuelen. Ze veroorzaakte verontwaardiging in de homoseksuele gemeenschap door te verklaren dat homoseksualiteit een gruwel Gods is, te vergelijken met pedofilie.

Als je zulke straffe uitspraken doet over seksueel gedrag maar zelf buitenechtelijk  de koffer induikt als 60-jarige met een jongeman die 40 jaar jonger is, word je politiek afgevoerd.  Evenals je hoorndragende echtgenoot.

Robinson gaat de komende weken proberen om zijn privéproblemen op te lossen, maar coalitiepartner Sinn Fein lijkt niet al teveel geduld te hebben met de Unionistische premier. Iris Robinson wordt momenteel psychiatrisch behandeld.

Bron : Spitsnieuws en GayKrant Nederland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Kamer

 

 

 

 Savats Oranje Theehuis

nodigt u uit op een boeiende reeks foto's

uit de Kamer van de vertegenwoordigers van het belgische volk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT hield verkiezing Dagelijks Bestuur

 

 

Ondanks het slechte weer kwamen er toch heel wat leden van VLOTT opdagen om een nieuw dagelijks bestuur te kiezen. Het resultaat:
 
Voorzitter: Hugo Coveliers
Secretaris: Etienne Vlaminck
Politiek Secretaris: Philip Maes
Penningmeester: Karina Leys
Communicatie verantwoordelijke: Steven  Hoedenmakers
Organisatieverantwoordelijke: Hendrik Boonen
 
Nu kunnen we met het nieuwe dagelijks bestuur van VLOTT er weer tegenaan gaan.
 
Met Vlotte Groeten
 
Peter Caers
VLOTT Turnhout

Succes toegewenst aan de kartelpartner van Vlaams Belang.

Imiteer Jan-Maria Dedecker die iets met VB wilde doen :

Rook zijn partij uit


11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef en de misdaad, Jef en de slachtoffers, Jef en het tuig, Jef en Jef, Jef overal Jef

 

Een van onze vroegere reageerders heeft ooit eens gezegd : "Als ik een smoel zoals Jef Vermassen, dan liet ik mijn vader opsluiten". Vandaag zijn er heel wat reacties in de media over Jef. Geen enkele evenaart deze van onze gewezen vriend Gilbert. Maar ze mogen er ook zijn.

Het orakel Jef kan het weeral uitleggen over hoe en waarom. Pech voor de doder want had hij Jef als verdediger, dan waren de slachtoffers zelf de daders geweest.Het is aan praatmachines zoals de Jef dat heel wat misdadige luitjes binnen de kortste keren hun dodelijke hobby kunnen hernemen. De rechters (ex -pleiters) kunnen woordkramerij pruimen en met eigendunk berechten zoals door Jefkes verwacht wordt. Goed, nu eentje in den bak hoeveel lopen er los met goed betaalde Jefkes als verdedigers ?


Jef denkt.
Jef spreekt.
Jef verdedigt.
Jef verdient zijn boterham.
Jef vliegt naar Molokaï.
Ik neem, indien nodig, een advocaat die spreekt in de rechtzaal.


Jef komt wel heel graag in het nieuws. Dat is toogpraat. Iedereen kan dat nu voorspellen.

Tja, dit klinkt als voorspellingen na de feiten. Van je al te hard op de borst te kloppen, kun je jezelf pijn doen.


Jefken, met alle respect (en dat meen ik), maar ik dacht dat je advocaat was. Vergeet het gewicht van je naam niet ... een "misschien" uit jouw mond heeft meer overtuigingskracht als een "zeker" van het parket. Je hoeft niet Vermassen te heten om de mogelijkheid van andere slachtoffers te kennen (het staat al een ganse week in de krant, met naam en toenaam), maar enige terughoudendheid zou je toch niet misstaan.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen zijn zelden helden + AANPASSING 15.30 UUR

 

Ons standpunt inzake de aanwezigheid op internet van de 0000 met een luxueuze en door niemand te beconcurreren webstek is bekend : nog niet genoeg dat we dagelijks visueel en auditief blootstaan aan de beïnvloedingspraktijken van deze zwaar overgesubsidieerde centenverspillers, zij hebben op internet niets te zoeken. en zeker niet op de manier zoals zij dat aanpakken.

Vandaag heeft de 0000 voor de eerste maal een bijdrage opgenomen in haar opinieblogs van een Vlaams Belanger : Marie-Rose Rebel.

Na de woelige tijden die de partij intern heeft meegemaakt, hopen velen op een periode van "rustige vastheid".  Dat de VRT uitgerekend Marie Rose blogruimte aanbiedt, is geen  gevolg van een  onverwacht opborrelende sympathie voor het Vlaams-nationalisme maar is een manifest gevolg van de strategie, Vlaams Belang electoraal onderuit te halen met alle middelen.

Wie radio, televisie + internet beheerst en zelf een partijpolitiek en syndicaal wespennest is zonder deontologisch en democratisch besef, beschouwt zich als onaantastbaar : het gemeenschapsgeld ligt er, duizenden staan op de loonlijst en de strategie wordt klaargestoomd bij diners in sterrenrestaurants door de échte mannen van de macht. Helaas, Marie-Rose, daar zijn ook geen vrouwen bij.

Reeds jaren doet de openbare omroep er alles aan om het politieke cordon sanitaire te verstevigen. Jaar na jaar wordt gehoopt en gebeden het vermaledijde Vlaams Belang te nekken. Woestijnvis speelt hier een grote rol bij.  Deze afgescheurde BRT-ers kregen van Tony Mary de kans én zeer veel geld om programma's te maken buiten het keurslijf van het ministerie van propaganda dat de VRT is. Tot op de dag van vandaag wordt over precieze bedragen angstvallig gezwegen. Zelfs het Rekenhof en de twee regeringscommissarissen hullen zich in een wazig stilzwijgen : iedereen weet wat er aan de hand is en doet of er niets aan de hand is ...

Er gaat geen uitzending van De Slimste Mens of de Pappenheimers voorbij zonder dat tenminste eenmaal de naam of de figuur van Bart de Wever er bijgesleurd wordt. De olijke dikkerd wordt regelmatig opgelepeld aan de naiëve kijkerds als een sympathiek  deugdzaam alternatief voor de smeerlappen van het VB. Wat hij in werkelijkheid niet is, want De Wever is een chagrijnige, cynische betweter die geen tegenspraak duldt, een man van vele woorden en nog meer kronkels.

Als vandaag een VB-er aan het woord gelaten wordt op de opinieblogs, is dit met een duidelijk partijpolitiek oogmerk.  De VRT ziet in Marie-Rose Rebel de figuur die de partij verder kan verdelen en daarom ligt de rode loper uit.

Marie-Rose is zich ongetwijfeld bewust van haar positie. In hoever zij de zaak van Vlaanderen dient met haar artikel, maakt ieder voor zichzelf uit. Zij poneert weer een aantal evidente, verstandige  en loyale stellingen en zij trapt ook onhandig op breuklijnen die o.i. beter binnen de partij uitgevochten worden.  De stap naar de openbaarheid is altijd een teken van zwakte. 

U weet het, partijen zijn slechts middelen en mensen zijn zelden helden. Maar Vlaanderen is en blijft van ons, de Vlaamse burgers die het gewoon zijn genomen te worden. De 0000 zal ons niet kunnen verdelen of van mening laten veranderen.

Ray

+ AANPASSING 15.30 UUR

 

Ik kan natuurlijk ook doen alsof er niets gebeurd is. Maar dan ben ik niet consequent : ik ben jaren aan het zeuren op de VRT, op zijn partijdigheid, slinkse manieren en inmengingen in het politieke gebeuren. Ik krijg daar ook info over van ingewijden, die de sfeer daar hartsgrondig beu zijn.  Ik kan alles niet publiceren want de betrokkenen riskeren hun job. Twijfel daar niet over.

Nu eindelijk een VB-er een gastcolumn krijgt, kan ik dit feit  niet wegmoffelen of verzwijgen.  Ik moet echter wel het waarom van deze onverwachte ommekeer vermelden.  Ik had  meer kunnen zeggen en ingaan op inhoudelijke aspecten van de column en van sommige stellingen die contradictorisch overkomen. Maar dan zit ik in een discussie met iemand die ik altijd graag gehad heb en tijdens de campagne nadrukkelijk gesteund heb. 

Angeltjes is niet de spreekbuis van deze of gene groep : wij pleiten voor eenheid onder de schildwachten van het Vlaams-nationalisme. Wij hebben binnen Vlaams Belang geen enkele functie en dat blijft zo. Dat maakt ook dat wij in  onafhankelijkheid onze zeg kunnen doen. En wie het niet graag heeft, moet hier niet komen lezen.

Ik ben echter absoluut overtuigd dat als er menselijke tegenstellingen zijn, dat die moeten opgelost worden binnen de partij en niet op een openbaar forum en zeker niet dat van de vijandige VRT.

En Victor, het is voor een bejaarde, zoals jij mij noemt, makkelijker afstandelijk te reageren dan als een jongere die op het élan van zijn Groot Gelijk meent dat de wereld op hem/haar zit te wachten. Sans rancune tegenover iedereen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recht op veilig fuiven. Ook voor ons nietwaar ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihad raast door Metropolitan Museum in New York

 

Dit voortreffelijke stel kunstminnaars had gratis tickets gewonnen voor het Metropolitan Museum en staat in bewondering voor de Nestlé-poster voor rijstpap. "Heerlijk" zei de man "dit zou ik vanavond ook wel lusten". Waarop de vrouw antwoordde : "Nou lieverd, dan zal je het zakje zelf moeten leegschudden in de pan melk, want we hebben ons personeel thuisgelaten".

 

Het New Yorkse Metropolitan museum is aan een grondige renovatie bezig van zijn gebouw en tegelijk van zijn collecties.  Tegen 2011 moet het vernieuwde complex geopend worden, terwijl men zich ondertussen behelpt met gedeeltelijke ruimtes die toegankelijk kunnen blijven.

De Met heeft, naar men beweert, een van de grootste  verzamelingen islamitische kunstvoorwerpen, waaronder menige een afbeelding van Mohammed tonen. Dit is dus volkomen in strijd met de wetten van die religie.  Daarom heeft het politiek-correcte bestuur van het museum beslist al die objecten weg te halen. 

Zij kunnen wellicht eens komen kijken naar Brugge waar "kunst" tentoongesteld wordt met plaasteren Mariabeelden die door de bezoekers zoals in een kermisattractie mogen omver gekegeld wordne met stenen.  In Brugge is men nochtans ook uiterst gesteld op politieke-correctheid. Maar wij weten al lang dat dit slechts in één richting gaat.

Bron : NY Post

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secundair onderwijs Brussel verislamiseert in sneltreinvaart + AANPASSING

 

 

De drie secundaire scholen (Elishout, Kasterlinden en Zaveldal) en de basisschool Kasterlinden, waarvan de Vlaamse Gemeenschapscommissie de inrichtende macht is, islamiseren aan sneltreinvaart. Dat blijkt uit een antwoord op een schriftelijke vraag van Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens.

Het aandeel leerlingen dat in deze vier scholen islamonderricht volgt, steeg op amper vijf jaar tijd van 14% naar 25% : bijna een verdubbeling.

Voornamelijk in de school Zaveldal is de situatie problematisch. Maar liefst 55% van de leerlingen – dus ruim meer dan de helft – volgt er islamonderricht.

Dit alles houdt ondermeer in dat op 30 oktober 2009 er in totaal vijf islamleerkrachten werden tewerk gesteld in de onderwijsinstellingen van de VGC : 2 in Elishout, 2 in Kasterlinden en 12 in Zaveldal.

De cijfers bewijzen datgene waar Vlaams Belang reeds lang voor waarschuwde: onze eigen kinderen worden stilaan een minderheid in onze scholen. Hiermee dreigt het Nederlandstalig onderwijs in Brussel langzaam (sic) maar zeker hetzelfde desastreuze pad af te glijden als eerder het Franstalig onderwijs in de hoofdstad deed – met alle gevolgen van dien! Vlaams Belang herhaalt dan ook ondubbelzinnig haar pleidooi om de erkenning van de islam in te trekken. Het mag duidelijk zijn dat de erkenning van de islam in ons land, met alle bijhorende voordelen zoals islamonderricht, iedere integratie en assimilatie in de weg staat.

Dominiek Lootens Fractievoorzitter Vlaams Belang Brussels Hoofdstedelijk Parlement

+ AANPASSING 14.20 UUR

Is Dominiek Lootens naar dezelfde school geweest als Philippe Muyters ? ( 2 + 2 + 12 = 5 of is het 2 + 2 + 1  ?   In een persmededeling is dit niet gepermitteerd) Met dank aan Victor van Vosselaer die deze dommigheid opmerkte. Verdorie, onze lezers zijn inderdaad slimmer dan wij en dan de fractievoorzitter in het Brussels Gewest.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!