Angeltjes
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : naar het autosalon
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Gisteren met de vrouw eens naar het autosalon geweest, met de tram, de trein en de metro.

Wat mij bijgebleven is :  de metro naar de Heizel. Het was van in mijn jeugd geleden om nog eens in eerste klasse met de trein te rijden (mijn vader was machinist met de stoomtrein) en ik had dan toch mijn beste kleren aan en mijn vrouw met de  bontjas. In Brussel Zuid keek ik mijn ogen uit toen we dat station en het metroperron zagen, waar wij heen moesten. Daar sta je dan, langs alle kanten bekeken alsof wij abnormalen waren, mensen van alle kleuren en slag, met doeken, mutsen in alle geuren en kleuren. Orde en reinheid was nergens te bespeuren, het contrast van de rust en publiek met de internationale trein van Oostende naar Eupen was enorm. Met mijn hand diep in mijn zak voelend naar iets dat kan van pas komen en mijn ander aan een stoelleuning geklemd voelde ik mij toch niets op mijn gemak. Na wat stamp en duwwerk om uit de metro te kunnen was ik opgelucht het autosalon te betreden.

Bij het teruggaan hebben wij voor alle zekerheid een taxi genomen om naar het station te gaan, want het was al donker en de volgende keer zal ik toch met de wagen  gaan, maar gezien het 35 jaar geleden was denk ik niet dat ik nog naar het autosalon zal gaan.

Afzender : bekend

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht van een lang aangekondigde dood

 

 

De intentie tot sluiting en collectief ontslag bij Opel is officieel bekendgemaakt op de ondernemingsraad in Antwerpen. De fabriek zou volgens Opel-topman Rick Reilly tegen juni of juli de deuren sluiten. Tot 2.600 jobs staan op de helling. Er is in principe nog productie voorzien bij Opel Antwerpen tot 30 juni. De vakbonden zullen proberen om de fabriek ook na die datum open te houden. Als dat niet lukt, zullen ze er alles aan doen om een goed sociaal plan te onderhandelen. Het personeel gaat dinsdag gewoon weer aan het werk. Vrijdag en maandag wordt er hoe dan ook niet gewerkt bij Opel Antwerpen. De blokkade van de Opel-parking blijft behouden. Geen enkele auto zal de fabriek verlaten.

Ook enkele toeleveranciers worden bijzonder hard getroffen door de sluiting van Opel Antwerpen. Agoria, de federatie van de technologische industrie, schat het totaal aantal bedreigde jobs in de regio op minimum 5.000, de jobs van de Opel-werknemers inbegrepen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine berichtjes uit de multicriminele maatschappij

 

 

De Venusstraat nabij de Stadswaag

 

De diversiteit kleurt onze dagen, wat zeker bij deze grijze en kille luchten, een leuke verademing is. Uit verschillende gazetten enkele berichtjes die als zonnestralen tot diep in uw hartjes zullen doorpriemen. Het gaat over "de stad van iedereen, behalve van ons"  en meer in het bijzonder die van Allah.

- Op Tram 24 slaan twee broers een man door de ruit in het joyeuze district Deurne.  Er worden geen namen genoemd van de drie knokkebouten. Het zullen vermoedelijk Zweden zijn, wier identiteit niet mag geschonden worden. Dat geldt niet voor  Aloïs Van de Putte of zijn halve trouwboek Jeanneke Vervliet.

- In de statige Venusstraat hebben vandalen zich uitgeleefd met spuitbussen op antieke deuren. Een bewoner legt een verband met het zonet geopende drugsinterventiecentrum ADIC in deze straat.  Ach, wat zou het ... deze verslaafde mensen hebben het al moeilijk genoeg. Spuiten op muren en deuren is een vervangingstherapie voor spuiten in het eigen lichaam.

- De 35-jarige ambulancier die op 18 december in mekaar geslagen werd bij de uitoefening van zijn taak in de Sint Fredegandusstraat (alweer te Deurne) zal deels invalide verklaard worden.  Dat is dus wel zijn eigen schuld.  Zijn ambulance werd bekogeld en de racist durfde uit te stappen.  Mijnheer zocht problemen ... 

- Verder zijn er nog enkele mensen 's nachts overvallen en beroofd, zijn er inbraken gepleegd maar niet te veel en er is ook goed nieuws : er zijn géén auto's in brand gevlogen.  Behalve één BMW in de Bevrijdingstunnel omdat hij tegen de wand geschuurd had.  Een beetje bijklussen en het is zo terug verdiend.

Mannekes, salukes, hé.

Ree

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wanneer in de Playboy, Bart ?

 

 

Wij gunnen het Bart de Wever : op de cover van P-magazine met de mooie Miss belgië en de heer Janssen, leraar en seriemoordenaar. Dat hij het niet echt meent met de splitsing van belgië vertelde hij al op de RTBF, maar Cilou Annys knippen, dat is wellicht haalbaar.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er nog Temesta voor Verstraeten ?

 

Jongens, wat is dat toch een afschuwelijk zeikprogramma, Terzake. Het lijkt wel een uitzending van de Socialistische Zuurpruimen Omroep. Zeker nu de duo-presentatie afgeschaft is, die vorig seizoen nog eens een interview op menselijk niveau opleverde met Liesbeth Bimbo en de beschaafde jongeman Emmanuel Rottey. Je zag Bimbo zich wel inspannen om bitcherig te zijn, maar je hebt dat of je hebt het niet.

De verantwoordelijke hoofdredacteur (Siegfried Bracke, of een andere kameraad van de Loge) wilde echter alleen de concentratiekamp-ondervragingen behouden met de hypernerveuze Verstraeten en het Gelaarsde Vrouwtje met prima-donna-allures van Kabouterin Kwebbel. Twee onmogelijke creaturen die hun eigen politieke opvattingen als de maatstaf nemen bij elk gesprek. En uiteraard is er niemand binnen de 0000-hiërarchie die  hierover struikelt omdat iedereen  in dezelfde beperkte richting marcheert en men overtuigd is dat het zo hoort. Er bestaat geen journalistieke beroepsethiek bij de 0000.

Het was bij de opening van de uitzending te merken, dat Verstraetens zenuwen zwaar op de proef zouden gesteld worden, want niet alleen moest hij het hebben over Geert Wilders' proces maar bovendien zat  Filip Dewinter tegenover hem. Ik denk dat er niet voldoende Temesta in de huisapotheek is, om de daverende ledematen tot rust te brengen.

Hoed af voor Dewinter : die heeft nog eens bewezen, voor diegenen die er aan mochten twijfelen, dat hij zich niet in de hoek laat drummen door een voorgeprogrammeerde en door een microfoon- gestuurde marionettenreporter.  Met een rustige zelfverzekerdheid, zonder blijk te geven van enige opwinding liet Filip zich niet van de wijs brengen en rondde hij elke repliek af, terwijl het keffertje rond zijn benen danste.  Wijzend op de overeenkomsten én de verschillen tussen hem en Wilders. Terloops een oplawaai bezorgend aan de kortademige Verstraeten die alle klassieke dooddoeners en belachelijke vragen en opmerkingen, oplepelde.

Dewinter blijft de man die zegt wat velen denken en die de hartenklop van het volk aanvoelt. Verstraeten voelt de zenuwen door zijn keel gieren :  hij zou beter van het sambadansen zijn beroep maken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee VL- Limburgers botsen in Vlaams Parlement

 

De Vlaamse provincie Limburg geniet de reputatie van vele goedhartige inwoners te tellen, zachtgevooisde lieden die nog kenmerken met zich dragen van wat eens de katholieke, volgzame gouw is geweest.

Dat is natuurlijk flauwe kul, want Limburgers staan met beide voeten in de realiteit en kunnen net zo van zich afbijten als een getergde Oost-Vlaming of een nijdige Antwerpenaar. Trouwens Geert Wilders is een Nederlands-Limburger en die kan je bezwaarlijk volgzaam en stilletjes noemen.

In het Vlaams Parlement is het tot een pijnlijke botsing gekomen tussen twee ex-Volksunieleden, de Bilzenaar Johan Sauwens (CD&V )en de Riemstenaar   Jan Peumans van de NVA. Sauwens was destijds minister in de Vlaamse Regering en moest opstappen omdat hij op een bijeenkomst van Broederband "verdachte" liedjes zou gezongen hebben. Liegen, bedriegen, graaien en lui zijn : dat kan nauwelijks een probleem opleveren, integendeel, het zijn de basiskenmerken van de stiel.  Maar een Duits liedje meezingen, dat is er over. Wij moeten die nazi-liederen niet, laat dat duidelijk zijn, want straks komt er weer een Razende Roeland aangesneld die ons Hitler-sympathieën aansmeert. Een minister in functie kan hier problemen mee krijgen. Vlaams-nationalisten die per se willen deelnemen aan de macht, betalen een prijs voor hun collaboratie : die van Sauwens was de vernedering van ene gedwongen ontslag.  De manier waarop hij zich verdedigde en vastklampte aan zijn mandaat, was pijnlijk. De échte tjeef in hem is toen geboren.

Jarenlang is Jan Peumans kabinetschef bij Sauwens geweest.  Die twee kennen mekaar dus goed en ze zijn vertrouwd met mekaars goede en slechte eigenschappen.  Peumans was doodgraag minister geworden in deze regering voor de NVA (en hij had dat wellicht beter gedaan dan Philippe Blunders). Ook Sauwens rekent er op ooit nog eens terug tot de regering te kunnen toetreden en hij is een verzuurde rancuneuze ijdeltuit.

En zo komt het, dat er tussen die twee Limburgers een afgunst gegroeid is zoals bij een oud koppel dat gedwongen samenleeft en mekaar het licht in de ogen niet gunt.

Sauwens had de steun gekregen van Cindy Franssen (een ambitieuze Oost-Vlaamse die zichzelf heel erg ziet zitten) en beiden hebben ze een persbericht uitgegeven : "Tirannie en despotisme". "Jan Peumans moet zijn eigen parlement kleineren om zichzelf groter te maken" en "Jan Peumans heeft zich in een vrijwel onmogelijke positie gewerkt". Aanleiding van dit vlijmscherp persbericht zijn de cijfers over het aantal onontvankelijk verklaarde vragen in commissies en in de plenaire vergadering, door parlementsvoorzitter Peumans afgewezen en in een aantal kranten dinsdag gepubliceerd.  Vreemd is het dat het CD&V-duo moest wachten op de krantenartikels ; hebben zij als wakkere parlementairen zelf geen zicht op wat er aan de hand is ? 

Peumans is natuurlijk een kleine dictator en zijn optreden veroorzaakt heel wat ongenoegen bij de meerderheid. We hebben het hier al geschreven, vroeg of laat zal de NVA een prijs betalen voor de arrogantie die zij tentoonspreidt.  De voorzitter-conférencier heeft het hoog in de bol (da's geen recente vaststelling maar een vrolijk gegeven uit de wandelgangen) en de parlementsvoorzitter treedt op als een directeur van het vlooientheater.

Zoals te verwachten viel : de barsten worden scheuren in de Vlaamse meerderheid van Mijnheerke Peeters.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : rechters

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geveld

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreacties Else4 op proces Wilders

 

(selctie uit de berichten, overgenomen zoals ze er staan)

fruttert op woensdag 20 januari 2010 12:51


De rechtbank zit nu heerlijk Halal te lunchen, terwijl de Iman vertelt hoe dat ze nu verder moeten doordrukken.

De Lieuw op woensdag 20 januari 2010 13:04


Hoe je het ook wend of keert. De elite heeft besloten dat de man gestraft moet worden. Monddood om dat zij de beweringen van Wilders niet met argumenten kunnen weerleggen.
Liefst een uitspraak vlak voor de volgende verkiezingen. Ik vermoed dat dit kabinet de samenwerking probeert te rekken tot dat Wilders deroordeeld is. Dan is de man waarschijnlijk monddood gemaakt. En dan kunnen zij met een gerust hart de verkiezingen in. Het hoeft niet waar ter zijn. Maar ik acht de elite tot alles in staat om eenm tegenstander op te ruimen.

Alex op woensdag 20 januari 2010 13:19


Als dit echt door gaat, dan kunnen de meeste imam's zich beter verstoppen, want ik ga ze allemaal aanklagen. Ze zaaien haat tegen mij (de ongelovige). Of ziet ons links rechters dat anders? Waar gaat het heen met Nederland? Inderdaad een islamitische staat, dat is het ultieme goal. Echter zal daar wel een burgeroorlog tussen zitten

W Seffelaar op woensdag 20 januari 2010 13:23


Wilders kan niet meer verliezen; als hij wint is het duidelijk, als hij verliest krijgt hij een heel grote groep van nieuwe aanhangers die begrijpen dat een politiek proces gevoerd wordt. Hoe meer getuigen gehoord zullen worden,destemeer schade de islam zal oplopen.Het einde van de islamisering is in zicht.

Theo Cuypers op woensdag 20 januari 2010 13:39


De onpartijdigheid van de Nederlandse rechters is een utopie.De democratie op dat gebied is volksverlakkerij en bestaat uit een stelletje hooghartige rechtenudentjes die een kruiwagen hebben gehad maar echt daar niet zitten omdat ze zo goed zijn.Het ene verschut,blundersgebrek aan kennis,egocentrische uitstralingen,en niet weten wat er bij de bevolking leeft en is onstaat door hun rechtsspraak.We zullen zien wat hieruit komt. Het plakkende pluche heeft ongetwijfeld al;le mogelijkheden bijgezet om invloed uit te oefenen op deze zitting.

steffie op woensdag 20 januari 2010 13:48


Als Geert bestraft word kunnen we dan met zijn allen Moszkowicz inhuren en de haatzaaienden imams aanklagen voor haatzaaien?Dit is een politiek proces en den Haag trekt aan de touwtjes.Dus mensen bereid je voor op opstand(nu word ik aan geklaagd)we hebben er genoeg van en willen ons land terug

elsevier op woensdag 20 januari 2010 13:53


Het valt me nog mee dat de vrouwelijke officier en rechter geen hoofddoekje om hebben. Zou kunnen dienen als doekje voor het bloeden.

 

Tevens voel het of ik naast Wilders in het bankje zit, en ook aangeklaagd word, want ik heb de zelfde opvattingen.

Ik heb een advies voor U, ga naar Pakistan!

Toon op woensdag 20 januari 2010 14:39


Ik , 67 jaar , werk nog steeds .
En ik ben in de loop der jaren Wildersfan geworden.
Als hardwerkende Nederlander leg je het toch steeds
af tegen de nietwerkenden en allochtonen in dit land , als het gaat over knuffelen en subsidies .
En dat mag gezegd worden .

 

 


20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs 1734

 

Wil u eens niet wat anders, lieve lezeres, beste lezer, ongeachte tegenstander en verkleumde boomhanger  ? Wij kunnen ons dat best voorstellen : elke dag lepels politiek gezeur,  boodschappen met de stille wenk, dat men met de vlag in de hand best niet wandelt door dit apenland, verkrampte gevoelens, hunkering eindelijk eens in ons eigen land te wonen,  smeken om een nieuwe kerkvorst (wacht, dat is niet juist, die hebben we nu, die is aangekomen met de klokken van Rome) 's avonds op de beeldbuis een saaie zoektocht meemaken naar alweer de slimste mensch ter wereld, die toevallig ook de nijdigste of de minst sympathieke blijkt te zijn, ach, ach, moeder, waarom heeft u ons laten leven ?  Zelfs Angeltjes geeft blijk van prik-moeheid.

Wij begrijpen u, Vlamingen (en ook landverraders)  en we zijn blij dat we samen zijn (ook de landverraders, op wie zouden wij ons anders afreageren ?) aber we zijn nog blijer dat we verdorie met velen vandaag met hart en ziel geduimd, gesupporterd, gebeden hebben voor Geert Wilders.

In landen waar politici voor de rechtbank worden gesleept, niet omdat ze iets gestolen hebben (neen, daar wordt nooit moeilijk over gedaan, dat behoort tot de finesses van de stiel) maar omdat ze hun land en hun medeburgers niet willen laten onderdompelen in een kwaadaardig religieus systeem, in zo'n landen waart de dictatuur door de straten. Twijfel niet langer, als verkozenen van het volk door justitie worden gemuilkorfd, dan moeten we onderduiken of een heropvoering plannen van de Brugse Metten.

Laten we het eerst nog gezellig houden en vooraleer terug te keren naar 1301, een kijkje nemen in het Parijs van 1734.  Er vindt een première plaats, we gaan de sfeer opsnuiven, alhoewel neem maar een goede zakdoek mee om de neus te bedekken. De muziek is van de componist die zich in kringen van het Hof te Versailles beweegt, Jean-Philippe Rameau, de grote concurrent van Jean-Baptiste Lully.

De kwaadaardige politiek verdwijnt even naar de achtergrond, en wij gaan er even tussenuit. KomT u umee ?  Par ici (en in het theater mag u roepen, boeren, en nog véél meer : het lijkt wel de Kamer van Volkstegenwoordigers.      PAR ICI   (KLIKKEN OP GELE TEKST)

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toespraak van Geert Wilders voor de rechtbank

 




Meneer de voorzitter, leden van de rechtbank,

Ik wil graag een paar minuten gebruik maken van mijn spreekrecht.

Van al onze verworvenheden is vrijheid het meest dierbaar en het meest kwetsbaar. Het is waar mensen hun leven aan hebben gewijd en waar mensen hun leven voor hebben gegeven. Onze vrijheid, in dit land, is het resultaat van eeuwen. Het is het gevolg van een geschiedenis die zijn gelijke niet kent en heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Ik geloof met heel mijn hart en ziel dat de vrijheid in Nederland bedreigd wordt. Dat wat ons erfdeel is, waar generaties alleen maar van konden dromen, dat die vrijheid niet langer een gegeven is, niet langer een vanzelfsprekendheid.

Ik wijd mijn leven aan de verdediging van onze vrijheid. Ik weet wat de risico's zijn en ik betaal er elke dag de prijs voor. Ik klaag daar niet over; het is mijn eigen beslissing. Ik zie dat als mijn plicht en daarom sta ik hier.

Ik weet dat de woorden die ik gebruik soms hard zijn, maar ze zijn nooit onbesuisd. Het is niet mijn intentie de ideologie van verovering en vernietiging te sparen, maar ik ben er evenmin op uit mensen te kwetsen. Ik heb niets tegen moslims. Ik heb een probleem met de islam en de islamisering van ons land omdat de islam haaks op vrijheid staat.

Toekomstige generaties zullen zich afvragen hoe wij in 2010 op deze plaats, in deze zaal, onze dierbaarste verworvenheid hebben gediend. Of vrijheid er is voor beide partijen in dit debat en dus ook voor islam-critici, of dat in Nederland nog slechts één kant van de discussie mag worden gehoord? Of vrijheid van meningsuiting in Nederland voor iedereen geldt, of slechts voor sommigen? Het antwoord daarop is meteen het antwoord op de vraag of vrijheid nog een thuis heeft in dit land.

Vrijheid was nooit het eigendom van een kleine groep, maar is altijd het erfdeel geweest van ons allen. We zijn er allemaal door gezegend.

Vrouwe Justitia draagt een blinddoek, maar ze kan uitstekend luisteren. Ik hoop dat zij de volgende zinnen goed hoort, luid en duidelijk:

Het is niet alleen het recht, maar ook de plicht van vrije mensen zich uit te spreken tegen elke ideologie die de vrijheid bedreigt. Thomas Jefferson, de derde President van de Verenigde Staten had gelijk: De prijs voor vrijheid is eeuwige waakzaamheid.

Ik hoop dat de vrijheid van meningsuiting in dit proces zal zegevieren. Ik hoop niet alleen dat ik zal worden vrijgesproken. Maar ook dat de vrijheid van meningsuiting zal blijven bestaan.

Ten slotte, meneer de voorzitter, leden van de rechtbank.

Het gaat in dit proces natuurlijk om de vrijheid van meningsuiting. Maar het gaat in dit proces zeker ook om waarheidsvinding. Zijn de uitspraken die ik heb gedaan en de vergelijkingen die ik heb getrokken zoals genoemd in de dagvaarding waar? Als iets waar is kan het toch niet strafbaar zijn? Daarom vraag ik u met klem niet alleen mijn verzoeken tot het horen van getuigen en deskundigen op het terrein van de vrijheid van meningsuiting in te willigen. Maar ik vraag u ook expliciet mijn verzoeken tot het horen van getuigen en deskundigen op het terrein van de islam allemaal en in volle openbaarheid te honoreren. Ik doel dan niet alleen op de heren Jansen en Admiraal maar ook op de getuigen-deskundigen uit Israël, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Ik moet mij kunnen verdedigen, ik moet kunnen aantonen dat ik de waarheid heb gesproken, weerhoud mij daar alstublieft niet van. Zonder deze getuigen kan ik me niet goed verdedigen en is er naar mijn mening geen sprake van een eerlijk proces.

 

Geert Wilders


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VB-steunmanifestatie voor Wilders in Brussel + VIDEO 16.30 U

 

 

 
.
De bijna voltallige parlementaire fracties en het Partijbestuur
(foto's Rob Verreycken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Limburg betaalt om stiekem minaret te laten optrekken

 

 

Houthalen- Helchteren

minaret in meulenberg

De Groene moskee in de Saviostraat heeft in een recordtijd - en in alle stilte - een minaret van 20 meter gebouwd. “Om negen uur ‘s morgens zijn ze begonnen en om vijf uur ‘s avonds stond ze recht”, zegt voorzitter Sadan Yilmaz. “De minaret hebben we in drie stukken laten overkomen uit Turkije.”

Gezien op de gsm van een trotse schepen Mustafa Aytar: hoe ze donderdag in een wip en een zucht een minaret hebben gebouwd. Pers hebben ze er niet bijgehaald, want het njet van de Zwitsers op het bouwen van minaretten is blijven nazinderen in Meulenberg.

Drie stukken

"Een minaret hoort gewoon bij een moskee, zoals een toren bij een kerk", aldus Yilmaz. "Twee jaar geleden zijn we met de procedure gestart. We hebben twee minaretten gevraagd en er één gekregen."

De minaret, die eigenlijk nog 2,5 meter hoger had moeten zijn, zal niet gebruikt worden voor het gebed. "Voor ons is die minaret echt alleen maar een symbool", zegt de voorzitter.

"We hebben een van de mooiste ontwerpen uitgekozen en de groene kleur verwijst naar de naam van onze moskee."

Eerste minaret

“De minaret heeft nu een kleine 50.000 euro gekost. Als we ze hadden laten metselen, was dat al snel 80.000 euro geweest en zou ze nooit zo mooi zijn geweest als deze", gaat Ilmaz verder.

"We moeten wel alles nog goed afwerken. De sokkel wordt nog bekleed met dezelfde stenen als het gebouw, en de aanplanting errond moet ook nog gebeuren. De investering krijgen we terugbetaald van de provincie.”

De minaret van de Groene moskee is de eerste in Houthalen. In Beringen-Mijn, Maasmechelen (Eisden) en Genk (Sledderlo) hebben ze wel al minaretten op hun moskeeën.

In april wordt de minaret officieel geopend.

@ Het Belang van Dhimmi-Limburg

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live uit de gerechtszaal : proces Wilders

 

 

Voor wie veel tijd en geduld heeft

http://nos.nl/nieuws/live/journaal24/wmv/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vele sympathisanten voor Wilders bij Gerechtsgebouw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het respect van de adel voor ons cultureel erfgoed : naar de veiling

 

 

 

Bovenstaand "vierluik"is een duo-compositie olieverf op hout van Jan Breughel II (1601 - 1678) en Frans Francken (1581 - 1642). Het is een bekend thema "De vier Elementen", vuur, water, aarde en lucht.  Jammer genoeg kunnen we geen grotere afbeelding vinden. Als u HIER klikt, komt u bij de catalogus van Christie's en daar kan ingezoomd worden op een groter formaat.

Er is momenteel nogal wat te doen over dit werk, tot in de federale Kamer toe. Op 27 januari zal het veilinghuis Christie's dit werk, dat geschat wordt op 2 tot 3 miljoen US-dollar te koop aanbieden. En met de nodige panache wordt meegedeeld dat het gaat om een stuk uit een Europese koninklijke verzameling.  Ding-Dong, de keuning staat voor de deur met onder zijn arm in een keuninklijk laken gewikkeld een schilderij van Breughel : wil u het niet kopen aub ?  

Het werk behoort tot het privébezit van Leopold I en is door overerving tenslotte beland bij Leopold III, diens weduwe Liliane Baels en hun beider zoon, Alexander die thans ook de Eeuwige Jachtvelden ingedoken is en zijn bezittingen heeft nagelaten aan Lea Wolman, zijn vrouw die zich ook prinses mag noemen, waarom ook niet, zelfs Eddy Wally is koning. Van het betere levenslied.

Het is dus waarschijnlijk dat de opdracht tot veiling moet gezocht worden bij deze mevrouw Wolman of andere erfgenamen. Uit de verklaringen die Christie's verstrekt, zou het gaan om één van de 30 schilderijen die Leopold I meebracht uit Londen toen hij naar het land B reisde als toekomstige koning.  Mocht zijn schip bij de overvaart gezonken zijn, dan was er geen sprake geweest van dit schilderij, zaten wij opgezadeld met andere keuninklijke profiteurs en had kamerlid Ben Weyts zich met iets anders moeten bezighouden. 

Uit een inventaris van 1831 (hernomen in 1867 na de dood van Leopold I) blijkt dit schilderij te behoren tot de "Marlborough House Collection"* , genoemd naar de woning waar de avonturier verbleef met zijn eerste  vrouw die in 1817 stierf in het kinderbed en waar hij bleef wonen tot de belgen hem wenkten. De Saksen Coburgs behoorden tot de verarmde adel en het is zeer onwaarschijnlijk dat de fortuinjager Leopold uit eigen vermogen een schilderijencollectie heeft opgebouwd.  Deze 30 schilderijen zullen veeleer toebehoord hebben tot de eigendommen van de kroonprinses Charlotte Augusta, de enige dochter van de toekomstige Koning Georg IV.

De kans dat juridisch bekeken de belgische staat eigendomsrechten zou kunnne laten gelden, lijkt gering.  Maar er is natuurlijk een soort moraliteit in het geding. De Saksen-Coburgs zijn hier toegekomen met de klassieke nagel om te krabben.  Zij en heel hun aanhang hebben gedurende 180 jaar geleefd op kosten van de inwoners en dat doen ze nog en royaal.  In een geval zoals het voorliggende, wordt niet alleen een schilderij te gelde gemaakt voor privé-doeleinden maar een stuk dat tot ons erfgoed behoort. 

Ook al is deze Breughel vooral gekend omwille van de copies die hij maakte van het oeuvre van zijn vader, het is een unieke duo-combinatie met Frans Francken. De chi-chi erfgenamen van de Vlamingenhater Alexander beschouwen hun positie in dit land enkel maar om er zoveel mogelijk centen mee te verwerven. Pronkzuchtige, franskiljonse ijdeltuiten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld op zijn kop

 

 

 Van links naar rechts : Theo van Gogh, filmregisseur en kroniekschrijver, afgeslacht, Ayaan Hirsi Ali, politica en ex-moslima, onder permanente beveiliging naar het buitenland uitgeweken, Geert Wilders, Tweede Kamerlid, leeft al jaren in strikte afzondering en onder voortdurende bewaking. De slachtoffers van de godsdienstwaanzinnigen verschijnen voor de rechter. Zou er wat mis zijn met deze samenleving ?

 

Vandaag begint de rechtszaak tegen Geert Wilders. Voor de rechtbank zullen zijn aanhangers demonstreren. Het vonnis laat waarschijnlijk lang op zich wachten.


Het zal nog een paar maanden duren voordat duidelijk is of Geert Wilders’ uitspraken over de islam strafbaar zijn. Dat verwacht zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz. Het OM denkt dat er pas tegen het einde van dit jaar een vonnis ligt, en houdt er volgens het NOS-Journaal zelfs rekening mee vrijspraak te zullen eisen.

Wilders moet terecht staan wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat tegen moslims en niet-westerse allochtonen. Vandaag vindt de aftrap van de rechtszaak plaats: een zogenoemde ’regiezitting’.

Op deze inleidende bijeenkomst bepaalt de rechtbank hoe het proces verder zal verlopen. Beide partijen, het OM en de verdediging, mogen hun wensen aan de rechtbank kenbaar maken. Wilders heeft al aangegeven dat hij meer dan twintig getuige-deskundigen wil oproepen: onder anderen hoogleraar strafrecht Theo de Roos, arabist Hans Jansen en rechtsgeleerde Afshin Ellian. Ook wil de PVV-voorman Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, oproepen als getuige. Volgens Wilders is B. ’het levende bewijs’ dat de islam een inspiratiebron is voor geweld. Wilders wil de rechtbank zo inzicht verschaffen in de denkwereld van radicale moslims.

Volgens Wilders start vandaag een ’politiek proces’. Via zijn internetsite roept hij zijn aanhangers op bij de rechtbank te komen demonstreren. Op de links-activistische website indymedia.nl staan verschillende oproepen tot een tegendemonstratie

@ Trouw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent in de jaren stillekes

 

 

Met dank aan "Foto's uit de jaren stillekes (Gent)" op Facebook

(geen geluidsfilm)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De belgische goudroof

 

 

 

 

Vandaag lezen we op de webstek van de British National Party (u weet wel, die Britse vermaledijden die opkomen voor de eigen bevolking) dat Gordon Brown tussen 1999 en 2002 een totaal van 395 ton goud uit de nationale voorraad heeft verkocht.

Dat bracht ons de toestand in het kleine, sympathieke Europees Zimbabwe in herinnering. Het landje van bier en pralines presteerde nog beter dan de Britse treinrovers :

Evolutie Goudvoorraad


De Nationale Bank van België was tot in 1988 een echte goudkever. Toen de Belgische overheid de goudkoffers van de NBB ontgrendelde smolt de goudvoorraad als sneeuw voor de zon.

1988 goudvoorraad 1303 ton
1989 min 127 ton -> 1176 ton
1992 min 202 ton -> 973 ton
1995 min 175 ton -> 799 ton
1996 min 203 ton -> 596 ton
1998 min 299 ton -> 297 ton
1999 min 11 ton (Lux) -> 286 ton min 27 ton (ECB) -> 258 ton
2000-2004 giften Munt -> 257 ton
beschikbaar voor de Munt (9,3 ton) 248 ton
2005 min 30 ton -> 218 ton

In een rapport van de Nationale Bank uit oktober 2009 staat het totale gewicht van verkocht goud vastgesteld op 1085 ton (wat overeenstemt met de jaargetallen zoals we die al enkel malen hebben vermeld en hierboven herhalen).

De goudprijs bedroeg in de jaren '90 circa USD 275 per ounce en vandaag USD 1140 per ounce. De BNP becijferde  dat deze transacties van 395 ton een verlies opleveren van £ 4790 miljoen of € 5480 miljoen. Enkel op basis van het verschil in verkoopprijs.

Als we de zelfde parameters handhaven, hebben de verkopen van de Belgische Nationale Bank (op instructie van de regeringen Martens, Dehaene en Verhofstadt  ) een verlies opgeleverd van € 15050 miljoen of 15 miljard euri.

Met andere woorden, het kleine land B deed het heel wat beter dan het grote Groot-Brittannië. De transacties in GB gebeurden onder Tony Blair en diens minister van Financiën heette toen Gordon Brown. Niet alleen worden de eigen zakken goed gevuld, met de publieke fondsen wordt even lichtzinnig omgesprongen.

Toedeloe, gold !

http://www.goldprice.org/spot-gold.html

Ray

 


19-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 20 januari solidariteitsactie Nederlandse Ambassade Brussel 11 uur

 

Woensdag gaat in Nederland het proces tegen Geert Wilders van start. Wilders zou zich schuldig hebben gemaakt aan het “aanzetten tot discriminatie jegens moslims, Marokkanen en andere niet-westerse allochtonen”. Het proces tegen Geert Wilders vertoont veel gelijkenissen met de processen tegen het Vlaams Blok/Vlaams Belang. Het betreft eveneens een poging tot het monddood maken van een niet politiek-correcte partij die kritiek heeft op de ongebreidelde immigratie, de multicultuur en de toenemende islamisering. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland staat de vrije meningsuiting op de helling. Het proces tegen Wilders en een eventuele veroordeling komt in de praktijk neer op een georganiseerde moordpoging op één van de belangrijkste politieke stromingen in Nederland.

Het Vlaams Belang is alleszins solidair met Geert Wilders en klaagt de heksenjacht en de politieke lynchpartij aan. Op woensdag 20 januari om 11 uur organiseert het Vlaams Belang een solidariteitsactie voor de Nederlandse ambassade in Brussel. Een delegatie van een 100-tal mandatarissen en militanten zal voor de ingang van de ambassade actievoeren. Filip Dewinter zal er om 11.30 uur het woord voeren.

Tevens zal een delegatie van parlementsleden aan de Nederlandse ambassadeur een schrijven aan de Nederlandse regering overhandigen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!