Angeltjes
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neemt Spijker Saab over ?

 

 

Spyker maakt nu 40 auto's per jaar.

 Is Spyker is er in geslaagd om het noodlijdende Zweedse automerk Saab over te nemen ? De Nederlandse producent van zeer exclusieve auto's heeft al een tijdje interesse in Saab. De deal met eigenaar General Motors zou echt rond zijn.

Dat bevestigde General Motors vandaag. Spyker heeft nog wel staatsgarantie van de Zweedse overheid nodig om een lening te krijgen bij de Europese Investeringsbank (EIB). Deze garantie heeft de Zweedse minister van Economische Zaken, Maud Olofsson, verstrekt. Het is nu aan de EIB en de Europese Commissie om de lening toe te kennen.

Volgens bronnen heeft Spyker 74 miljoen dollar (52,5 miljoen euro) voor Saab betaald. Daarnaast neemt Spyker voor 326 miljoen dollat preferente aandelen in het automerk. Spyker wil een nieuw bedrijf beginnen: Saab Spyker Automobiles. Halverwege februari zou de overname helemaal afgerond moeten zijn.

De handel in aandelen Spyker werd in afwachting van het nieuws vanaf kwart voor twee vanmiddag stilgelegd door de Autoriteit Financiële Markten.

Het aandeel van Spyker Cars groeide gisteren met 76,8 procent tot 3,80 euro. Dit was naar aanleiding van het nieuws dat Spyker nog steeds in onderhandeling is met General Motors voor de overname van het Zweedse automerk Saab. Zweedse media meldden gisteren dat de overname bijna rond was. Victor Muller, directeur van Spyker noemde het overnameproces vandaag nog 'onvoorspelbaar'.

Nieuw bod
Het kleine Nederlandse automerk Spyker kondigde begin december aan interesse te hebben in de overname van Saab. Later leek de overname definitief niet door te gaan, omdat het noodzakelijk boekenonderzoek niet op tijd kon worden afgerond en General Motors afzag van de overname.

Spyker deed echter opnieuw een bod op Saab en hierover was het bedrijf vandaag nog in onderhandeling met General Motors. De overname zou erg opvallend zijn, omdat het kleine Spyker dat ongeveer 40 auto's per jaar produceert de afgelopen jaren  verschillende kapitaalinjecties nodig had.

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dacht ik over de dingen dezer dagen (Jan Veulemans)

 

 

.

In zijn nieuw boek ‘Zo dacht ik. Over de dingen dezer dagen’ beschouwt de Kempische auteur Jan Veulemans verschillende thema’s in wat hij “deze waanwijze wereld” noemt: over de consumptiemaatschappij, over de rol van arbeid in de samenleving, over voetbal als nieuwe religie, over het paternalisme van de vakbonden, over de verengelsing, over de Europese Unie enz. Zo stelt hij: “Als ik het van mijn krant laat afhangen, word ik inzake letterkunde een volslagen Beotiër.”

De auteur publiceerde op literair gebied reeds een dertigtal werken: poëzie, romans, novellen en essays. Talrijke onderscheidingen werden zijn deel, onder meer tweemaal de prijs van de Vlaamse Poëziedagen en tweemaal de poëzieprijs van de Kempische Cultuurdagen te Hilvarenbeek. In 2007 werd hem door de Provincie Antwerpen de literatuurprijs voor zijn gezamenlijk werk toegekend. Hetzelfde jaar ontving hij ook de Nestor-prijs. Op 16 augustus 2008 werd hij door de stad Turnhout tot ereburger gekroond. In september 2008 publiceerde Uitgeverij Egmont ‘Leven met de islam’. De verkoop van het boek liep als een trein en er was al snel nood aan een tweede druk.

In ‘Zo dacht ik’ onderwerpt Jan Veulemans zijn gedachten graag aan het oordeel van de lezer. Er wordt volgens hem in deze wereld te veel gepraat en te weinig gedacht…

Zo dacht ik. Over de dingen dezer dagen
door Jan Veulemans

ISBN: 978-9078898-18-4
Pagina's: 120

Prijs: € 10


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cilou Annys stelt ultimatum

 

 

Een ultimatum door de Brugse Miss belgië  in TV-blad

Miss België:
.
"Als Bart de Wever wil dat ons land uiteenvalt, dan moet hij stoppen met belgische frietjes te eten".  Cilou Annys moet zich geen zorgen maken, de frietjes gaan voor.

 

 

    

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De BAM-graaiers

 

 

Jan van Rensbergen, CEO bij BAM, poseert als een kleine "Lange Wapper" nabij de Schelde. In 2008 kreeg hij, samen met 2 collega-oelewappers van de BAM een bonus, wegens hard werken van 4,7% van zijn bruto jaarwedde. De zaak werd binnenskamers bedisseld door Karel Vinck, de beheerraadsvoorzitter. In bepaalde posities menen sommigen zich alles te kunnen veroorloven : misbruik maken van de macht om te graaien.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisme tegen de vrijheid

 

 

 

Volgend schooljaar is er voor liefst 1450 Antwerpse kleuters geen plaats meer in een inloopklasje. Het kleuteronderwijs barst uit zijn voegen. Niet vergrijzing, maar vergroening van de Antwerpse bevolking blijkt in 2010 een prangend probleem te zijn. Dat hebben onze wetenschappers weer goed voorspeld.


Het stedelijk onderwijsnet is in Antwerpen veruit het grootste onderwijsnet, maar pas recent heeft het stadsbestuur aan de Vlaamse overheid geld gevraagd om nieuwe scholen te bouwen.


Waarom zag men het capaciteitsprobleem niet vroeger? Dit was toch makkelijk te voorzien? Het bevolkingsregister kan haast tot op de kleuter nauwkeurig zeggen hoeveel plaatsen binnen drie jaar nodig zullen zijn in het onderwijs? De trend naar vergroening is bovendien niet nieuw. Migrantengezinnen zijn en blijven kroostrijk. Het Vlaams geboortecijfer lag de voorbije jaren hoog en Antwerpen trekt al tien jaar jonge gezinnen aan.


De bevoegdheid onderwijs zit in Antwerpen, net als in Vlaanderen, stevig in handen van de sp.a. Robert Voorhamme is schepen van onderwijs. Voorhamme en zijn kabinet waren blind voor de babyboom. Ze houden zich liefst bezig met zaken die ze zelf belangrijk vinden, zoals diversiteit.


Er is in Antwerpen heel wat te doen om een nieuwe maatregel van schepen Voorhamme. Ouders die hun kind in een stedelijke kleuter- of basisschool willen inschrijven moeten dat voortaan doen via een website. De computer duidt dan een school aan waar jouw kind naartoe mag, dat zal meestal de school zijn die het dichtst bij de woonplaats ligt.


Waarom mogen ouders zelf niet meer bepalen naar welke school hun kind gaat ? Omdat Voorhamme een eind wil maken aan concentratiescholen. Deze maatregel kan natuurlijk enkel werken omdat de laatste jaren heel wat autochtone gezinnen, op zoek naar betaalbare woningen, in ‘zwarte’ wijken zijn komen wonen.


In Oud-Borgerhout, een wijk met 28.000 inwoners, brengen bijna alle blanke ouders hun kleine kinderen naar verder gelegen kleuter- en basisscholen. Alle scholen in hun wijk bestaan immers voor 90 of meer procent uit allochtonen. Het is hier ’s morgens een uittocht richting ‘witte’ Zurenborgwijk. Hoewel de meeste van deze mensen sterk in het multicultureel samenleven geloven, zien ze het blijkbaar niet zitten om hun kinderen multicultureel school te laten lopen.


Het LOP (Lokaal Overleg Platform) wil meer buurtscholen in Antwerpen en voerde het concept buurtvoorrang in. Elk onderwijsnet mag zelf bepalen hoe groot die voorrang voor buurtkinderen is bij het inschrijven van nieuwe leerlingen. Het katholieke net koos voor 30%, op bevel van Voorhamme koos het stedelijk net voor 70%. Nieuwe kinderen gaan in het stedelijk onderwijs voortaan op de eerste plaats naar de dichtst bijzijnde school, ook al is die school een concentratieschool met een bedroevend laag onderwijsniveau.


Zeer ingrijpende maatregelen die van bovenaf worden opgelegd en los van lokale omstandigheden voor iedereen op dezelfde manier gelden zijn typisch socialistisch. Frank Vandenbroucke legde als minister van onderwijs een maximumfactuur voor schooluitstappen op met het zelfde plafond voor alle leerlingen in alle scholen van alle netten. Om arme leerlingen aan boord te houden werd de lat bewust laag gelegd. Iedereen gelijk, iedereen op het niveau van de armen ! Bijna alle Vlaamse scholen hebben nu hun schooluitstappen, bos- en zeeklassen flink teruggeschroefd.


Net als de maatregel van Vandenbroucke zal de maatregel van Voorhamme contraproductief werken en zal het goede, spontaan gegroeide initiatieven kapot maken.


Allereerst is het probleem niet zo eenvoudig. De ene concentratieschool is de andere niet. Zo is het niveau in concentratiescholen met flink wat Aziatische en Oost-Europese leerlingen vaak verrassend hoog. Scholen die bijna volledig uit kinderen van Marokkaanse origine bestaan, halen daarentegen meestal een belabberd niveau.


Dan zijn er ook praktische overwegingen. Ouders willen soms een school dicht bij hun werk of dicht bij de grootouders, niet dicht bij hun woonplaats.


Bovendien ontwikkelden enkele stedelijke basisscholen een origineel pedagogisch concept  om leerlingen uit de hele stad aan te trekken. Zo konden ze in het verleden voorkomen dat ze een concentratieschool werden toen de buurt rond hen almaar ‘zwarter’ werd. Het motiveerde tegelijkertijd leerkrachten en ouders. Een voorbeeld is de basisschool Musica. De leerlingen gaan er elke dag minstens een halfuur met muziek aan de slag. Jarenlange inspanningen om aantrekkelijke scholen uit te bouwen, worden met de nieuwe maatregel nutteloos. Zeven leerlingen op tien moeten voortaan toch verplicht uit de buurt komen.


Ouders mochten op de website de scholen aanduiden die hun voorkeur genieten. De poppen zullen aan het dansen gaan in maart wanneer de meeste ouders het bericht krijgen dat hun kind ingeschreven is in de concentratieschool om de hoek.


Het katholiek onderwijs in Antwerpen mag zich verwachten aan een toeloop van nieuwe leerlingen. Het reeds bestaande cliché dat kinderen uit de middenklasse naar katholieke scholen gaan en arme/allochtone kinderen naar het stedelijk onderwijs, zal volgens mij enkel versterkt worden. Net het omgekeerde van wat Voorhamme hoopt te bereiken. Veel boosheid en chaos krijgt hij er waarschijnlijk bovenop.


Het is beter om het initiatief aan de basis te laten en zich als overheid te concentreren op een kerntaak van elke overheid: infrastructuur voorzien. Socialistische bestuurders kunnen het echter niet laten om het eerste toch te doen en het tweede te verwaarlozen.

http://www.brusselsjournal.com/node/4265

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaste Nationale Cultuurpactcommissie geblokkeerd door Franstaligen

 

Maandag 25.01.10 had normaal de nieuwe Vaste Nationale Cultuurpactcommissie moeten geïnstalleerd worden. Het is nog steeds een federale aangelegenheid, alhoewel "cultuur" in zijn meest brede interpretatie al tientallen jaren een gemeenschappelijke materie is. Een vergetelheid ? Een opzettelijke houding, ingegeven uit misplaatste vrees dat filosofische of ideologische strekkingen in Vlaanderen niet voldoende aan bod zouden komen, of de rechtse overhand zouden behalen  ?  Terwijl het uitgerekend de bedoeling is van de VNCPC dergelijke misbruiken tegen te gaan. 

De leden die deel uitmaken van dit adviesorgaan, ingevolge de wet van juli 1973, worden aangeduid door de onderscheiden parlementen en leggen de grondwettelijke eed af bij de respectieve parlementsvoorzitters. Zij worden alnaargelang de getalsterkte van de politieke fracties samengesteld.

Voor de  13 Vlaamse leden is de opdeling voor de komende vijf jaar als volgt :

CD&V : 4 - VB : 2 - Open VLD : 2 - sp.a : 2 - N-VA : 2 - LDD : 1

Vervolgens zijn er 4 Duitstaligen en 13 Franstaligen

De vergaderingen worden beurtelings geleid door een VL- en een F-voorzitter en gisteren zouden deze twee personen verkozen worden worden, ieder binnen zijn eigen taalgroep, net zoals de aanduiding van de leden van een bureau.

Bij de Vlamingen was de zaak vlug geregeld. Peter Warson van CD&V zou, zoals vorige legislatuur, de taak van voorzitter op zich nemen.  De man doet dat met de nodige flair. Maar hij volgt natuurlijk de richtlijnen van zijn partij op.

De Franstaligen waren niet onderling tot eensgezindheid gekomen voor de aanduiding van alle F- functies, inclusief hun  voorzitter.  Over de partijpolitieke verdeling binnen alle openbare instellingen en aanverwante, wordt zwaar onderhandeld binnen de Waalse/Franstalige/Brusselse gemeenschap/gewest, volgens een systeem met punten en daar wrong het schoentje. Zelfs voor deze instelling met een geringer politiek belang, blijven de liberalen die uit de Waalse regering zijn gezwierd, dwars liggen.  Op hoge poten kwamen de  MR-leden mededelen, dat de vergadering niet zou doorgaan tot in februari en zij verlieten prompt de zaal.

Voor alle duidelijkheid herhalen wij wat we bij andere gelegenheden reeds zegden over deze Commissie die moet waken over de niet-discriminatie van filosofische en idelogische minderheden : klachten van Vlaam Belangmandatarissen uit het ganse land over lokale problemen inzake infrastructuurgebruik of samensetlling van raden, worden NOOIT aanvaard.  

De stelling waarachter de VNCPC zich verschuilt,  luidt,dat er eerst een uitspraak moet komen of VB partij een democratische partij is. Enkele nieuwelingen uit de Vlaamse groep keken raar op, toen hen dit in de pauze terloops verteld werd door de twee aanwezige leden van de cordonpartij. 

Om te beginnen, moet deze waakhond van het cultuurgebruik overgeheveld worden naar de gemeenschappen.  En dàt is het uitgerekende moment om tevens de ondemocratische uitsluitig van één partij op te heffen. Uitgerekend in de instelling die moet waken over de niet-discriminatie of uitsluiting, wordt een stuitende politiek van uitsluiting toegepast. Wat voor land is dit toch ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkracht ? 101 stokslagen ! Islam is liefde

 

 

De aartsbisschop van Canterbury is fel voorstander van de sharia in Engeland

Een Shariarechtbank in het Prachtland Bangladesh heeft een zestienjarig meisje 101 zweepslagen opgelegd omdat ze na een verkrachting zwanger is geraakt, het hitisige lokdier. Ook de vader van het meisje is veroordeeld, de bezitter van een wulpse dochter. Hij moet een torenhoge boete betalen. Als de man dat niet doet wordt zijn gezin gebrandmerkt en verbannen uit het dorp. En wie wil daar nu weg ?

Mensenrechtenorganisaties spreken schande van de uitspraak van de rechtbank. Volgens hen trouwde het meisje kort na de verkrachting. Toen ze alsnog scheidde van haar echtgenoot klaagde de man haar aan bij de plaatselijke politie.

Schaamte

Het zestienjarige slachtoffertje is verkracht door een twintigjarige man uit de regio Brahmanbaria in april vorig jaar. Eén van de grote nieuwsmedia in Bangladesh berichtte dat ze uit schaamte geen aangifte tegen de man wilde doen.

Zwanger

De rechtbank achtte het meisje schuldig omdat een zwangerschapstest uitwijst dat ze een kindje verwacht van de twintigjarige knaap. Ze wordt vastgehouden in de gevangenis totdat het vonnis is voltrokken en haar familie heeft ingestemd met de brute straf, aldus de Daily Star.

De vermeende verkrachter is vrijgesproken. Of course, de arme man was uitgelokt door de deerne.

@ Spitsnieuws


26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pernell Roberts uit Bonanza vandaag overleden (81)

 

 

Pernell Roberts, die de rol van Adam vertolkte de oudste zoon, in de bekende TV-reeks Bonanza is vandaag overleden op zijn 81ste.  Alle vaste acteurs uit de serie zijn nu in de Eeuwige Jachtvelden verenigd.

Aangezien Youtube te kampen heeft met  auteursrechterlijke claims, zijn al de herdenkingsfilmpjes geheel of gedeeltelijk gecensureerd.  Daarom dit korte fragment met de gekende hoofdtune.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap in den Bosch

 

 

 

 Trots op den Bosch

(met dank aan www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De loodgieter is op komst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het is ondertussen genoegzaam bekend hoe CD&V, die BHV onverwijld ging splitsen, uiteindelijk zelf vragende partij werd om het dossier op de lange baan te schuiven. Daarenboven stapte de partij ook af van de beloofde ‘splitsing zonder prijs’ en ging zij pleiten voor een onderhandelde oplossing, wat betekent dat sowieso een prijs zal betaald worden. Eind vorig jaar verklaarde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen zelfs laconiek dat haar partij het niet tot een stemming in het parlement zou laten komen.

Ondertussen werd het dossier in handen gegeven van niemand minder dan Jean-Luc Dehaene, die als Belgisch loodgieter par excellence altijd al pleitte voor een onderhandelde oplossing. De vrees dat hiervan weinig goeds te verwachten was, lijkt meer dan ooit gerechtvaardigd nu het plan van Dehaene uitlekte in La Libre Belgique. Volgens de Franstalige krant zouden immers niet minder dan vier faciliteitengemeenten (Kraainem, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Drogenbos) bij Brussel geannexeerd worden. Het FDF had zich geen betere ‘oplossing’ van de kwestie BHV kunnen bedenken…

Het lek in La Libre Belgique toont in ieder geval aan dat CD&V wel degelijk bereid is om een zeer zware prijs te betalen voor de splitsing van BHV. Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang in de verschillende parlementen de partij van Dehaene en co. hierover het vuur aan de schenen zal leggen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbusios : Mijn pensioen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een goede mailvriend vroeg mij of ik enig idee had over de kostprijs van  een Belgische
gedetineerde, overgeplaatst naar Nederland ?

Hij heeft het even uitgerekend: 164 Euro per dag of 4920 Euro /maand.

Hoeveel bedraagt je pensioen ? 
En wat heb jij dan wel uitgestoken dat je zo weinig krijgt ???
Doorsturen aan je gepensioneerde vrienden

 Mijn antwoord: Hard gewerkt,veel betaald,en nooit ziek.                   

 Mijn  Mijn pensioen is nog geen 1.000/30=33€

 In ieder geval  dank ik ‘den Belgische’ staat.  Hij heeft mij nooit bedankt.

Jef.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen zijn échte polyglottios : Kijkios !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis sporten voor moslima's : wij betalen graag !

 

 

Bathing Beauties

 

Opnieuw is er ophef ontstaan over gratis activiteiten voor allochtonen waar autochtonen gewoon voor moeten betalen. Nu is er in Amsterdam de cursus Bewegen op Muziek, gratis voor allochtone vrouwen, maar niet voor Nederlanders.

 
Buitenlandse vrouwen kunnen in het stadsdeel Centrum gratis deelnemen aan de cursus, die elke zaterdagochtend speciaal voor allochtone vrouwen wordt gehouden.

Op maandagavond kost de cursus echter 3,50 euro.

De SP is boos over deze positieve discriminatie en eist opheldering van het stadsdeelbestuur.

‘Het lijkt me niet bevorderlijk voor de integratie. Allochtonen zijn net zo goed eersterangsburgers als Nederlandse vrouwen. Als je de ene groep vrouwen anders behandelt dan de andere, loop je risico op scheve ogen,’ zegt SP-lijsttrekker Laurens Ivens tegen De Telegraaf.

De cursus is, zoals het stadsdeel het omschrijft, een pittige 'oefening' op muziek, waarbij onder meer de buikspieren worden getraind.

Vorige week bleek al dat in Tilburg allochtonen gratis naar de Efteling en naar de sauna kunnen. Een stichting voor Marokkanen kreeg in 2008 63.000 euro toegekend.

De subsidie was een carte blanche: de stichting kon volledig zelf bepalen waar het geld aan uit werd gegeven: aan de sauna, aan de Efteling en aan een voetbaltoernooi voor Marokkanen.

Door Robin van der Kloor @ Elsevier

PST : de buikspieren worden getraind. Dat is goed nieuws voor de kinderzegen. Terwijl de heren trainen in de gym voor de spierontwikkeling en gevechtssporten. Dat is goed nieuws voor de aanhechting van het lamlendige Europa bij Turkije of Marokko.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het snelste cruiseship ter wereld : Queen Mary 2

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw reacties
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Vanmorgen weer een tijd aan de slag geweest om de reactiemodule te herstellen. Sommige reageerders blijven invoegingen opsturen die het formaat van de blog uit zijn voegen trekt. Daar hebben we veel werk mee, maar dat vindt u niet erg : daar zijn wij voor om rommel op te ruimen.

Vandaar dat we de vereenvoudigde module hebben ingevoerd en we laten ons ditmaal niet vermurwen door uw smeekbedes, dat u geen emoticons heeft en geen afbeeldingen meer kan plaatsen.

Wij wèl.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Godsnaam: wil u ook geen moslim worden ?

  

 

Met lichte tegenzin gisteravond de eerste aflevering van het televisieprogramma In Godsnaam van Annemie Struyf bekeken. Soms gedragen wij ons als masochisten : een ganse dag in de weer met de desastreuze gevolgen van een ontredderde maatschappij en een verglijdende beschaving en 's avonds voor het slapengaan een leuk programma over de islam. Wat heeft een mens nog meer nodig ?

Annemie Struyf is een journaliste die haar onderwerpen benadert met ongekunstelde nieuwsgierigheid, humor als het kan en een grote betrokkenheid. Ik vraag me vaak af, als ik haar bezig zie en hoor : spéélt ze deze naiviteit, of is zij enigszins naief ?  Zij lukt er alleszins in met haar empathische houding het vertrouwen van de geïnterviewden te winnen. Wat een verschil met de arrogante zenuwpezen en kwebbelkabouters die de VRT dagelijks op ons loslaat en die vooral hun eigen wijsheid willen etaleren. Struyf pakt dat ietwat op zijn Jambers' aan (maar zonder ijdelheid) : omdat de getuigen niet opgejaagd worden of in de verdediging gedrukt als beschuldigden, vertellen zij ongecomplexeerd hun verhaal. Hoed af, voor mevrouw Struyf.

Het is een schrijnende en ontluisterende reportage geworden over Vlaamse meisjes die zich tot de islam bekeren met grote overgave, kinderlijk fanatisme en pijnlijke onwetendheid. Men kan hier allerlei psychologische beschouwingen aan vastknopen, de conclusie is,  dat de islam inderdaad een leer is van de duisternis, onderdrukking en volslagen onnozelheid. "Er zit een engel op elke schouder die mij in het oog houdt". Juist, ja, dat zijn pas indrukwekkende argumenten.

De dommige imam Nordine Talhoui met-de-fez genoot zichtbaar van zijn status toen hij de Vlaamse kwezels toesprak bij het aanvaardingsritueel.  Leuk en tekenend was het, dat een aantal loverboys en fanatieke vriendjes van de seuten, eisten dat hun geliefden toegesproken werden door de imam van achter een gordijn, zodat ze niet samen met een vent in één ruimte vertoefden. Dat ziet er hoopvol uit.

Er zouden zich 3 begijnen per dag aanbieden om tot de godsdienst van de vrede toe te treden. Allen jonge vrouwen, van wie we begrepen, dat ze iets hadden met een moslimboy. Met ons slecht karakter en vooringenomenheid, staat het voor ons vast dat deze tragische trienen vermoedelijk het slachtoffer zijn van seksuele afhankelijkheid.  Ietwat schuchtere, minder goed op de relatiemarkt liggende vrouwtjes, met de duivel in het lijf, worden niet door de mare bereden, maar door Ali Babba of Mohammed.

Ook typisch : Er was slechts één bruidegom (en zijn broer) die in beeld wilden komen.  De anderen waren enkel geestelijk aanwezig in de onderdanige figuren van hun Vlaamse, gesluierde en ingepakte kwezels. Het staat nergens in Mein Koran dat liegen en bedriegen niet toegelaten is, sprak een Vlaamse moslima die al jaren het licht heeft gezien. Dat is ons bekend, mevrouw, als wij echter zeggen, dat jullie leugenaars en bedriegers zijn (en onderdrukkers en wreedaards) dan zijn we racisten.

In het geval van het Zwijndrechtse meisje, Aisha,  was er sprake na de eerste ontmoeting van een islamitisch huwelijk binnen de veertien dagen.  Ali liet er geen gras over groeien. Later bleek dat hij een beetje geknoeid had bij het binnenkomen van het land B met zijn naam "enkele lettertjes veranderen en het is in orde" sprak de comediant. Liegen en bedriegen, nietwaar, daar is niets mis mee : het zit in de genen.  Hij leek door het dolle heen bij het burgerlijke huwelijk, want nu zou hij officiële papieren krijgen. De Gentse VLD-schepen, Catharina Segers met de spillebenen, wilde per se Frans spreken bij de plechtigheid ; volgende keer moet ze zich maar excuseren dat ze niet voldoende geïntegreerd is en geen Arabisch kent.

We zagen ook de ouders van het verkochte bruidje die verbijsterd en wenend bij hun ingepakte seut zaten, terwijl die kirrend uitleg verschafte  over haar nieuwe status van onderdanige moslima die braaf alles verricht wat haar man vraagt. Iets wat Ali gelukzalig bevestigde.  Hupsakee, zoveel jaren emancipatiestrijd wordt overboord gekieperd en geruild voor een levenslange opsluiting in achterlijkheid en onderdanigheid.

Het zal uw dochter wezen.   Aan het einde van de reportage werd ons verteld dat het stel zich voorbereidde om naar Algerije op vakantie te vertrekken. Met een kindje.  Hoe ze in hun levensonderhoud voorzien, was niet duidelijk.

De VRT heeft, vermoedelijk ongewild, een erg pijnlijk beeld opgehangen van het ware gelaat van de islam. Vandaag vertelt Annemie Struyf in de Standaard over de tot op het laatste ogenblik doorgevoerde aanpassingen aan deze reportage :

"Ik herwerk mijn teksten om toch zeker geen moslim voor het hoofd te stoten. En ik denk aan kardinaal Léonard. Zijn leven zou wellicht een stuk gemakkelijker zijn als hij imam was. Dan zouden de mensen hun woorden wellicht iets voorzichtiger formuleren."

Hypocrisie is niet alleen een eigenschap van de islam.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spookschip Zilverfonds doemt weer op

 

 

De sp.a vraagt de regering om alle bijdragen die aan de banken werden gestort in het kader van de reddingsoperatie, goed voor zo'n 21 miljard euro, in het Zilverfonds te stoppen.

Als Caroline Gennez commandeert dat er 21 miljard euro moeten gestort worden voor het in 2001 in het leven geroepen Zilverfonds dat een spaarpot moest vormen voor de toekomstige pensioenen,  dan worden wij nieuwsgierig.

De eerste vraag is natuurlijk uit welke hoed de onheilsregering van Yves Leterme 21 miljard moet toveren. Het zonet aangevatte begrotingsjaar kijkt aan tegen een vermoedelijk verlies van ruim 20 miljard en 2009 werd afgesloten met een zelfde bedrag.

Het Zilverfonds was bedoeld als  een grote reserve, samengespaard door begrotingsoverschotten die de toegenomen pensioenuitgaven zal opvangen. Omdat er geen begrotingsoverschotten geweest zijn in de voorbije 9 jaar, werden met kunst-en vliegwerk allerlei papieren transfers uitgevoerd, om het gezicht te redden.

Het laatste gepubliceerde jaarverslag vermeldt op 31.12.2008 een bezit van 13 miljard, dat bij mekaar gesprokkeld werd in de jaren tussen 2002 en 2006 met volgende opvallende componenten :

- De overnameprijs van Belgacoms pensioenfonds - 5 miljard

- De opbrengst voor UMTS Licenties - 0,4 miljard

-  NBB transferten (bv goud-meerwaarde - overgang franfk/euro) 0,8

- Alsh - 2,5 miljard

- Creditex - 2,7 miljard

Het is overduidelijk dat helaas heel deze operatie een fake-gedoe is. De overname van het Belgacom-pensioenfonds wordt genoteerd als een opbrengst, maar de jaarlijkse uitkeringen van de pensioenen in dat steeds aangroeiende fonds, bezwaren de normale uitgaven, hetzij rechtstreeks, hetzij via de RSZ of RSZPPO. 

Zuivere fiscale opbrengsten zijn er nooit geweest. Vanaf 1.1.2007 tot het einde van 2012 zal er geen cent naar het Zilverfonds vloeien. Alhoewel principieel aan het parlement gezegd werd dat van 2007 af 0,3% van het BBP zou gereserveerd worden, telkens stijgend met 0,2% tot 2012 : dat zou betekenen 1,3%

Het Zilverfonds is een spookschip, dat losgekomen is van de kade en dan onmiddellijk is beginnen ronddoberen op zoek naar de vaargeul. Het is een socialistisch initiatief van Vandelanotte, dat van bij de aanvang gedoemd was om te mislukken.  De constructie zoals beoogd, steunde op wensdromen en uit pure schaamte heeft men enkele boekhoudkundie transferten uitgevoerd van cash-ontvangsten, waarvan wij ons afvragen hoe ze opgenomen werden in de lopende begrotingsjaren ?

Intussen leven we in 2010 : het jaar dat normaliter voorzien was, om de pensioenuitgaven voor een stuk te spijzen uit het Zilverfonds.

Het is en het blijft knoeien in dit land, waar zelfs ondergeschikte openbare besturen de wet ontduiken door hun personeel te vergoeden met onterecht uitgekeerde maaltijdcheques, waardoor de staat sociale en fiscale afdrachten misloopt.  Een van die besturen is de stad Mons waar de PS-voorzitter burgemeester is. Wat had  gedacht ?

Vorige week schreven we het nog : elke dag is er wel iets in dit apenland, dat niet door de beugel kan.

Ray

Jaarrekening Zilverfonds 31.12.2008

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Kabila & Napoleon de Gucht

 

 

.


25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De een betoging is de andere niet

 

Vorige week greep een betoging plaats in NY bij de gebouwen van de Verenigde Naties tegen de behandeling van Koptische Christenen in Egypte.  Op de foto ziet u een bezadigde Hindoe en een rustige Sikh die die een bescheiden bordje tonen. 

Vraag 1 : welke godsdienst was niet vertegenwoordigd bij deze betoging ?  Vraag 2 : merkt u een verschil tussen deze betoging en gelijkaardige acties van razende moslims ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerocco

 

 

Fatima Bali en Walter Besien, 2 kabouters van Groen. Wie van hen liegt of pleegt schriftvervalsing ?

Wat een trieste historie speelt zich af in de kleuterdistrictsraad van wat eens de bakermat was van het Vlaams-nationalisme, Borgerhout, inmiddels beter bekend als Borgerocco. 

Na de oorlog was het toen nog zelfstandige Borgerhout de eerste gemeente waar de heer Jules Dillen (geen familie van Karel) in kartel met de CVP een schepenzetel bezette.  Jarenlang hebben verschillende VU-ers aan de meerderheid deelgenomen (Verbelen, Dirckx, om enkelen te noemen, wier namen ons te binnen schieten) en voor de fusie was Dirk Stappaerts gedurende de laatste zelfstandige legislatuur, burgemeester.

Vlaams Belang behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen nog 31% van de stemmen en is met 8 zetels van de 25 de tweede partij, na het kartel sp-a/groen met 42% en 12 zetels. Die hoge score is hoofdzakelijk te danken aan de vele dubbele paspoorten.

Fatima Bali (die niet in de Antwerpse gemeenteraad verkozen werd) kreeg een troostprijs door voor een halve termijn schepen voor cultuur te mogen spelen. De tweede helft zou ingevuld worden door een ander lid van Groen. Bali wil echter niet wijken en beschuldigt de partijvoorzitter, Walter Besien, van schriftvervalsing : zij zou nooit haar handtekening geplaatst hebben om haar mandaat op te geven. Het Marokkaanse genie heeft klacht neergelegd.  Vanavond op de districtsraad zou de wissel moeten plaatsvindne maar de gouverneur adviseert om de zaak uit te stellen. Berx heeft vele jaren samen met Bali in de Antwerpse raad gezeteld.

Dàt zijn de grote roepers over "democratie" !  De uitvinders en steunpilaren van het cordon sanitaire. Liegen, mekaar bedriegen, processen inspannen en janken.

foto : Gazet van Antwerpen 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!