Angeltjes
29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumoerige raadszitting in Knokke

 

 

 

In Knokke-Heist werd donderdagavond 28 januari tijdens de gemeenteraad het fel omstreden nieuwe parkeerplan meerderheid tegen minderheid goedgekeurd. Dat gebeurde onder fel protest van het aanwezige publiek. Het was de drukst bijgewoonde en rumoerigste raadsvergadering sedert 7 mei 1974. Toen introduceerde Leopold Lippens in de Knokse gemeenteraad (als Schepen van Openbare Werken) de eerste parkeermeter in de Lippenslaan… Er was donderdagavond applaus voor de leden van de Open-VLD en het Vlaams Belang toen deze tegen het parkeerplan stemden. Daarop verlieten de twee raadsleden van het Belang uit protest de vergadering.

@ Onafhankelijk Radionieuws Oostkust


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem hernieuwt steunvoor splitsing BHV

 

 

Statiestraat Zaventem in de jaren 1930


Vijf aanwezige leden van de Union des Francophone (UF) verlieten deze week de gemeenteraadszitting toen op vraag van Vlaams Belang de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde zou worden besproken.

De a-sociale franskiljons vonden het niet geschikt om dergelijke onderwerpen op een openbare gemeenteraad te behandelen. Burgemeester Vermeiren (Open VLD) daarentegen  vond het wel toepasselijk om over de mogelijke splitsing van de kieskring te discussiëren en een stelling in te nemen uit naam van de gemeente.

Vermeiren stelde voor een motie van maart 2007 opnieuw ter stemming voor te leggen. Die benadrukt het Nederlandstalige statuut van de gemeente en ondersteunt de eis tot splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. De VB-fractie sloot zich aan, met het oog op het gemeenschappelijk Vlaams belang, bij de stelling van de meerderheid. Zonder partijpolitieke scherpslijperij werd de motie goedgekeurd door alle Vlaamse verkozenen.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taal, Mijnheer, de taal

 

Iedereen die in Antwerpen rond loopt of er noodgedwongen moet zijn hoort het : de taal. Of beter gezegd het gebrek aan een maatschappelijk verbindende taal, zijnde het Nederlands. Er worden meer vreemde talen gesproken in Antwerpen dan plantrekkersgewijs Antwàrreps of gewoonweg Nederlands/Vlaams of elementair inburgeringsvlaams.

Werkenden en gepensioneerden moeten met lede en doffe ogen aanzien hoe zij genegeerd en koeterwaalstetterend overbruld worden in de winkels, in de supermarkten, door mensen die geen enkel respect voor hen hebben maar wel hun karretjes kunnen vullen zonder werken of gewerkt te hebben.

Eerste vereiste is altijd de taal van het gastland proberen te beheersen, hoffelijk proberen tegemoet te komen, al is het hakkelend. Maar neen, niets van dit alles: je kan zo zien dat het overgrote deel van de nieuwkomers eerst geld toegestopt kreeg en dan eventueel later zal gevraagd worden zich bij een taalcursus in te schrijven. Dat de wachtlijsten voor taalcursussen ondertussen langer dan 9 maanden zijn en dus van een bolle buik een verblijfsverunning maken, zit in de koude berekening van ook ene Monica De Coninck.

Hoeveel jaren is het geleden, dat een socialistische vent met bepaalde aangedreven geboortes wilde bewijzen, dat een maatschappij maakbaar was ?

Jade
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië zoals het is

 

 

Strafinrichting Jamioulx - Volkshuis

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaan trekt schadevergoeding van Duitse Post omdat hij onvoldoende Duits kent

 

Dit is voor ons ook niet gemakkelijk 

Daar de kennis van de Duitse taal van een man uit de Ivoorkust voor een baan als postbode te gering werd geacht, moet de Duitse Post hem nu € 5400 schadevergoeding betalen wegens een inbreuk tegen de anti-discriminatiewetgeving.  De arbeidsrechtbank van Hamburg heeft dit oordeel geveld.   De advokaat van de man stelde – met succes – dat een telefoongesprek met de “benadeelde” te kort geweest was.  Men zou ook kunnen stellen dat als deze vaststelling al bij een kort telefoontje duidelijk was …

Politically Incorrect

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen commentaar ! Om de poen is het te doen.

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een mooie dag voor Afghanistan. Of voor Karzai ?

 

 

Tijdens de Afghanistan-Conferentie te Londen wordt President Karzai, die herverkozen werd dankzij enkele noodgrepen in de stembussen uit naam van de democratie, toegejuicht door Premier Brown, VN-secretaris Ban ki Moon en de Britse Buza-minister Milliband.

Tijdens deze eerste conferentiedag, bijgewoond door 70 landen, werd beslist een fonds in het leven te roepen dat jaarlijks een kapitaal van 140 miljoen US dollar verzamelt en dat ter beschikking staat van de Afghaanse president. Dit zal hem toelaten onderhandelingen met de Taliban te starten en jobs te scheppen. "Vandaag was een goede dag voor Afghanistan" glunderde de premier. Wie zou hem tegenspreken ?  De buitenlandse legers zullen nog een lange tijd aanwezig blijven, want de Taliban moeten niet de indruk krijgen, dat er centen komen in plaats van kogels. Daar zal de president angstvallig op toekijken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. BIZIM POSTA KUTUSUNDA (In onze brievenbus)

Yüze Gent
9000 Gent
  
Dear Mr President,
 
Ben bir tek dilli Hollandalı gönderen 3 Dienstencentra Ghent ve Gent Azınlıklar Merkezi dayanmaktadır bulduk ilanları için Servis Merkezi Speltinckx için sadık bir ziyaretçisi olarak.
 
Geçerli dil mevzuatı ile bu çatışmalar itiraz yanında, acaba ne Servisi Speltincx bu posterin kullanışlılığı.
Birçok ziyaretçinin Yok Hollandaca dil ilgileniyordu.
Gent bir tek dilli Hollandalı Afiş yayılması diğer dilsel azınlıklar için şehrimizde ayrımcı olduğu.
Ben CPAS olarak hukuk yazdığı bu gelecekte Liderlik Merkezi dilli türk posterleri asılı sınırlı olacağını sağlayacaktır isteyebilir miyim?
 
Tam saygı ile selamlar
Sieg Heil lideri Erdoğan ve klik!

 

 

 

Aan het OCMW Gent                                                                                                
9000 Gent
 
Geachte heer Voorzitter,
 
 
Betreft : OCMW Dienstencentrum Speltincx
9050 Gentbrugge
 
Als trouw  bezoeker van voornoemd Dienstencentrum heb ik vastgesteld dat  ad valvas een eentalig Turkse affiche hangt uitgaande van 3 Gentse Dienstencentra en het Gentse  Minderhedencentrum.
 Naast de bedenking dat dit in strijd is met de vigerende taalwetgeving vraag ik mij af welke het nut is van deze affiche In het dienstencentrum Speltincx. Niemand van de vele  bezoekers is de Turkse taal machtig.
Het verspreiden van een eentalig- Turkse affiche in Gent  is trouwens discriminerend voor de andere taalminderheden in onze stad.
Mag ik dan ook vragen dat het OCMW er zal op toezien dat in de toekomst de Centrumleiding zich zou beperken tot het uithangen van eentalig Nederlandse affiches zoals de wet voorschrijft?
 
Met achtingsvolle groeten,
 
JD

Bijlagen:
1226485170Li3F50.jpg (28.7 KB)   


28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestijnvis bijt Hofdichter, Hector van Oevelen

 

Wij ontvingen zonet een mailtje van onze vliegende reporter Ling-Ling met het wedervaren van de Hofdichter Hector van Oevelen van  't Pallieterke en van zichzelf.  U zal hem vanavond niet zien bij de 0000 in "Man bijt Hond" want de titel van dit Woestijnvisprogramma is gewijzigd in "Woestijnvis bijt Hofdichter".

Beste Vrienden,

Dat de nationale kromroep voor geen haar te betrouwen is, had ik al lang moeten weten,maar toch heb ik mij vandaag weer laten vangen. Daarnet kreeg ik een telefoontje van "Man  bijt hond" met excuses en de mededeling dat mijn gedicht er vanavond niet zal bij zijn, omdat de aktualiteitswaarde al wat voorbijgestreefd is. Laat dan al alles vallen om rap-rap een gedicht te maken en ontvang dan al gastvrij een driekoppige afvaardiging om de nodige (?) opnames te maken... Ik heb zo'n blauw vermoeden, maar 't kan ook rood zijn, dat de verantwoordelijken van "Man bijt hond" zijn gaan uitzoeken wie de hofdichter  eigenlijk is en dat ze mijn wekelijkse medewerking aan 't Pallieterke reden genoeg vonden om mijn bijdrage eruit te zwieren. Opdat jullie zelf zouden kunnen oordelen, druk ik het geweerde gedicht hieronder af. En voor het overige ben ik van mening dat de VRT uit de eter moet verdwijnen.

Hofdichterlijke groet, 
Hector

 

Van een ongesteld lichaam

De koning drinkt en wie te lande important wil zijn, drinkt mee.
Gestelde lichamen verdringen en verdrinken zich om hem.
De koning spreekt van schone solidariteit in wel en wee
en drukt zijn kommer uit om Opel in de Scheldestad, ad rem.
 
Er wordt beleefd gehandenklapt, maar niet door 't Vlaamse parlement,
want wie het daar voor 't zeggen heeft, zond onbeleefd zijn kat.
Jan Peumans, weinig mans, zo werd gespot, bleef evident absent,
omdat hij, naar hij zei, iets tegen vorstenhuizen had.
 
En ook absent, die andere Mans, die Anne-, grapte prins Filip
die, naar wij allen weten, morgen koning worden wil...
Als dàt maar wordt geen Nieuwe Vlaamse Alliance, zei hij sip.
Jan Peumans wacht zijn dag en uur, waarschijnlijk... 1 april." 
 

 Klik hier voor een weergave op volledige grootte

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Onze heerlijke Westerse justitie

 

 

In 1992 heeft de Irakees Moayad El Sandaal (we gebruiken een fictieve naam, want in NL mag Geert Wilders met de dood bedreigd worden als blijk van vrije meningsuiting maar de rechten van niet-Westerse vreemdelingen kunnen in geen geval geschonden worden door hun identiteit te grabbel te gooien) ... dus Mohammed  El Sandaal heeft zijn schoonmoeder vermoord in het bijzijn van familieleden door vier keer met een auto over haar heen te rijden. Tussen de aanrijdingen in sloeg hij haar met een stok. Dat was om haar pijn te bekorten, een pure daad van menslievendheid.


In 1992 is Moyad El Sandaal veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar en hij werd ongewenst vreemdeling verklaard. Nederland kent hardvochtige rechters. In 1997 kwam hij vervroegd vrij, maar de IND verzuimde hem het land uit te zetten.  Oeps, dat was een kleine vergetelheid, die dingen gebeuren nu eenmaal.

De Irakees vroeg in 2004 een verblijfsvergunning aan, want hij was intussen flink ingeburgerd, hij had aan de reclassering verteld, dat boerenkool met een kroket zijn lievelingskost is. Wat willen we nog meer ? De IND weigerde nochtans de verblijfsvergunning (met eeuwige vergunning in levensonderhoud) maar baseerde zich volgens de rechter onterecht op een verjaarde veroordeling. De Raad van State bevestigde dat : de wet is de wet en geldt voor allen, zoals het hoort in een rechtsstaat.  Mohammed  heeft ook een minderjarig kind, de kleine Fatima El Crock en dat belemmert de uitzetting.

Het kabinet is gedwongen de Iraakse moordenaar Moayad El Sandaal een tijdelijke verblijfsvergunning te geven. Volgens staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) van Justitie kan het kabinet niet anders.  Wanneer wordt Aboutaleb premier ?

Bron :  Elsevier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poco's : emigreer naar de Prachtlanden !

 

 

Voor Monica De Coninck, voorzitter van OCMW Antwerpen, is de maat vol. Het Antwerpse OCMW kan de toestroom aan asielzoekers en van mensen die moeten leven van een uitkering niet langer aan, meent zij. Als er niet snel maatregelen worden genomen, dreigt ze met acties.

De Coninck uitte haar noodkreet dinsdag in 'De Ochtend' op Radio 1, nadat Vlaams minister van Integratie Geert Bourgeois (N-VA) aankondigde dat het spreidingsplan voor asielzoekers van de federale overheid wordt afgevoerd. Eerder op de week luidde het OCMW van Brussel ook al de noodklok.

Volgens haar is de situatie niet langer houdbaar. In vergelijking met andere steden en regio's in Vlaanderen en Belgi
ë komen er al maar meer mensen bij die beroep moeten doen op steun van het OCMW.

Afgelopen jaar dienden er zich 7.000 asielzoekers aan bij het Antwerpse OCMW. Dat zijn er ruim duizend meer dan het jaar ervoor. Dat is volgens De Coninck het gevolg van het feit dat asielzoekers niet langer materiële, maar financiële steun krijgen en van het stopzetten van het spreidingsplan, waardoor asielzoekers vrij kunnen kiezen bij welk OCMW ze zich aanmelden.


"Het i
s genoeg geweest, we kunnen het niet meer aan", stelt De Coninck onomwonden. Zij wijst ook op de almaar langer wordende wachtlijsten voor taal- en inburgeringscursussen.

"Als er niet snel bijkomende middelen worden uitgetrokken zullen we niet aarzelen om harde acties te houden." Die zouden inhouden dat er bijvoorbeeld geen nieuwe dossiers worden geopend. Het OCMW van Antwe
rpen behandelt nu nog maar enkel de dossiers van asielzoekers die een officiële woonst in Antwerpen hebben.

Op die manier wil De Coninck extra aandacht vragen van de overheid voor de moeilijke leefsituatie in de steden. "De overheden moeten meer rekening houden met de opnamecapaciteit die een lokale gemeenschap aankan." De Coninck pleit voor een beter uitgebalanceerd spreidingsplan.

"Als we zo verder gaan zal ons systeem op termijn niet meer houdbaar zijn", besluit De Coninck.

***

Tot zover dit artikel uit Gazet van Antwerpen. De OCMW-voorzitter stuurt vooral aan op extra-geld en eens zij dat krijgt, gaat ze rustig verder met het binnenhalen van de vreemdelingen. Alsof dat geld, dé oplossing zou zijn en er uitsluitend een financieel probleem is.  Neen, deze stad zit tjokvol,  wij zijn de vreemden in Antwerpen, de dikke nekken verhuizen en gaan op de loop. Zonder er cynisch over te doen : er moet een algemene migratiestop komen, ook geen vermomde en bedriegende asielzoekers die hier jaren rondhangen, zijn niet welkom. De grenzen moeten dicht. Er moet orde op zaken gesteld worden, wij moeten eerst zelf de economische crisis doorworstelen zonder supplementaire lasten van onderhoud voor vreemden. Dit land leeft met gigantische tekorten en wordt rechtgehouden met leningen.

Ook als wij het niet mogen zeggen, blijven we het herhalen, niet omdatwe racisten zijn, maar omdat hier een invasie aan de gang is, die onze samenleving ontwricht en ons financieel nekt.  Waarom emigreren al de poco's niet naar Pakistan, Marokko, Turkije en andere Prachtlanden ? Dan hebben wij de kans om te redden wat nog te redden valt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Moet Angeltjes elke video beknopt samenvatten ?

 

Een kleine bevraging : soms flikkeren wij, zonder er veel bij na te denken, zoals échte kiekens, een video op de blog, die wij treffend, leuk of aanstootgevend vinden. Terecht kregen wij vanmorgen de opmerking van een lezer(es) dat de Engelsonkundigen wensen te weten waarover het gaat.

Daarom graag uw vrijblijvende mening. Is er een ruime meerderheid die problemen ervaart met Engels of Frans ? Duits moeten we niet vragen, want daar brengen we zelf nicht viel von zurecht.  En al de films over Hitler worden door Canvas, zorgvuldig ondertiteld en toegelicht uitgezonden.  Het zal niet steeds mogelijk zijn om àlles te vertalen, want dit vergt extra werk. Laat u even van zich horen aub ?  Waarvoor dank. Ook uit naam van de talrijke politici die geen vreemde talen kennen, omdat zij het te druk hebben met telefoneren, internetten, dodoke doen in het parlement, onder mekaar roddelen, in de boekskes naar de blote madammen gluren, op commando van de fractieleider joelen en jouwen, flirten, enz.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder, waarom leven wij ? Om te ontploffen, mijn kind.

 

Een beknopte samenvatting (op de terechte vraag van Chris) 

 Hoe moeten Palestijnse vrouwen reageren op schoonheidswedstrijden ?  Deze verkiezingen worden opgedrongen door het perfiede Westen aan onze mannen. Volgt een uitleg hoe de mannen zijn (dat is zowat overal hetzelfde) : ze moeten vreselijke inspanningen leveren om te weerstaan aan de verlokkingen van de vrouwen. (Tegen wie zegt de ingepakte poppemie het !  Amai, het zal nog niet zijn). De "ontblote" interviewster vraagt : Wie is de echte schoonheidskoningin van Palestina ? Waarop Vrouw Mummie : " De enige die wij erkennen, is de strijdbare moeder van de jihad, zij die de bezetting van ons land weerstaat, zij die zegt, we zullen honger lijden, niet buigen, die mede martelaren opoffert, de zonen en dochters en mannen".  

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hogeschool ontvlucht geweld in Kuregem

 

Flikkenverdriet, wanhoopspaniek

 

"Het is niet waar zeg ik u, het is gelogen, het is overdreven, er is niets aan de hand, dat deden wij ook,  da's normaal, da's koeltoer. De multicriminele maatschappij is een groot succes, zeg ik u"

 

Er gaan bijna geen lessen meer door in het Institut supérieur industriel de Bruxelles (ISIB) in Anderlecht. Omwille van geweld tegenover haar studenten verhuisde de hogeschool zoveel mogelijk activiteiten naar haar campus in de Koningsstraat.

Op de weg naar school vanaf het Zuidstation en metrostation Clemenceau worden tot zes keer per week studenten lastiggevallen en onder bedreiging van een mes beroofd van portefeuille en gsm. Sinds begin december meldde het ISIB al 25 incidenten bij de politie.

Het geweld is nieuw. De school is sinds 25 jaar gevestigd in de Grondelstraat en dergelijke incidenten waren tot voor twee maanden hoogst uitzonderlijk.

"Alles is begonnen na 21 november, toen jongeren het politiekantoor van Kuregem in brand staken," vertelt directeur François Debast aan brusselnieuws.be. "In het begin ging het om één of twee daders maar ondertussen zijn er veel meer."

De hogeschool voor industrieel ingenieurs oordeelde dat de situatie onhoudbaar werd en besloot zoveel lessen als logistiek mogelijk te laten doorgaan op haar campus in de Koningsstraat in Brussel-Stad.

"Alle theorielessen hebben we tot nader order verhuisd maar de praktijklessen in labo's en tekenruimtes kunnen we alleen in Anderlecht geven."


De gemeente en lokale politie zijn op de hoogte van de problemen maar krijgen het geweld niet onder controle. "Het gemeentebestuur en de politie helpen ons zoveel ze kunnen maar dat volstaat blijkbaar niet," aldus nog directeur Debast. "Sommigen proberen een klimaat van onveiligheid te creëren in de buurt. Het probleem moet ten gronde aangepakt worden."

De nabijgelegen campus van de Erasmushogeschool merkte de laatste tijd geen incidenten. "Wij hoorden recent geen klachten van onze studenten," zegt woordvoerdster Dorien Bouwer. "Een tijd terug waren er problemen en gsm-diefstallen aan metrostation Delacroix maar dankzij inspanningen van de gemeente, de politie en de MIVB stelt zich daar niet langer een probleem."

@ Brussels Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Peumans

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet belachelijk zijn pijn?

 

 

Is het cordon sanitaire doorbroken ?

 (Het Nieuwsblad)

Dinsdagavond tijdens de gemeenteraadszitting van de stad Gent, heeft zich een "historisch" feit voorgedaan. Het schepencollege heeft een amendement van VB-raadslid Christina Colen aangenomen.

De socialistische schepen Tom Balthazar (zoon van de gewezen gouverneur Herman en broer van de VRT-medewerker Nic) is ingegaan, naar aanleiding van het vastleggen van een zogenaamd netheidscharter,  op een VB-voorstel. Mevrouw Colen vraag namelijk dat bij sneeuwval vrijwilligers zouden ingezet worden die de smurrrie verwijderen bij mensen die deze fysieke arbeid niet meer aankunnen.

Niets aan de hand, een degelijke suggestie van een verkozen gemeenteraadslid. Maar in Gent  worden voorstellen van Vlaams Belang NOOIT aanvaard : dat is de houding van de democratische partijen, ter vrijwaring van hun monopolie op de besluitvorming en het ebhouden van de macht. In het onderhavige geval, was iedereen het echter eens. Men kon niet omheen de logica van de vraag. Er lopen nu wel enkele rode fanatici rond die vloeken, dat ze liever hebben dat de Gentenaars "hun poten breken" dan dit nazistisch voorstel te aanvaarden.

Achteraf werd er wel veel geroezemoesd op de stadhuisbanken en schepen Balthazar heeft sofort verduidelijkt, dat voor hem het Vlaams Belang nog altijd een extreemrechtse en racistische partij blijft. Natuurlijk.

Heel zelden gebeurt het nog dat burgemeesters of schepenen rekening houden met voorstellen van VB-leden in kleinere gemeentes. In de stad Gent, met een fanatiek links front,  is het een verheugend  unicum. Onze stelling is steeds geweest, als het cordon zal doorbroken worden, gebeurt dit in de lagere besturen.

Is het niet zielig dat Vlaams Belang dat op meerdere  plaatsen de grootste partij is, (of bij de groten behoort, tegen wie een samenraapsel van tegenstrijdige partijen opgezet wordt) moet juichen, omdat vrijwilligers de stoepen sneeuwvrij zullen maken ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg niet gestelde lichamen, zeg Regime

 

File:Louis-Philippe refuse la couronne de Belgique.jpg

.

De Franse koning Louis-Philippe weigert in 1831 de kroon hem aangeboden door leden van het belgische Congres. Toen ging men koortsig op zoek naar een ander figuur. Het vervolg kennen we.

 

Er is rel ontstaan rond de opzettelijke en aangekondigde afwezigheid van parlementsvoorzitter Jan Peumans bij de verzameling van de gestelde lichamen op het paleis te Laken.  Het blijft een moedige daad van Peumans.  Enkel een vraag : als hij toch consequent genoeg is, om niet naar de keuning te gaan, waarom dan de republikeinse uitvlucht gebruiken en niet de Vlaams-nationale ?  Men kan ook zeggen, het doet er niet toe, of de kat wit of zwart is, zolang ze maar muizen vangt.  Misschien vindt hij het republikanisme beter aanvaard dan zijn nationalistische beweegreden, enig opportunisme is Peumans niet vreemd.

Wanneer zal het lelijke gallicisme "gestelde lichamen" uit eerbied voor onze Nederlandse taal, definitief begraven worden?  Eerst de term en dan het antieke stelsel zelf. Een synoniem zou kunnen zijn de grondwettelijke machten, maar onze voorkeur gaat naar "het regime", het belgische staatsstelsel met zijn verzameling hoogwaardigheidsbekleders die de touwtjes in handen hebben. Een voortzetting van de vroegere hofhouding + aanhangsels van de absolute monarch.   Hier vindt u bij Wikipedia een summier beschrijving en de pikorde binnen het regime.

In die milieus zal er nauwelijks gerept worden over de afwezigheid van de Vlaamse parlementsvoorzitter en àls er iemand een woord lost in besloten kring, zal het vol minachting, verontwaardiging en onbegrip zijn. De man in de straat is er van overtuigd , dat de monarchie bestaat uit een stelletje vreemdsoortige wezens die geld en voorrechten genieten omdat het traditie is in hun familie, poenscheppers, mensen met véél tekortkomingen en weinig hoge IQ's. Dat de keuning een vrij sympathieke kerel is, dat klopt en daar mag de rest van de bende, best gelukkig mee zijn, want zonder Albert zal het niet lang meer duren. 

Maar diezelfde man in de straat is even volatiel in zijn oordelen als de beurskoers van een Fortis-aandeel. Hij foetert op de profiteurs van Laken maar ze de laan uitsturen, dàt is een brug te ver. Mensen worden niet graag verstoord in het trage voortschrijden van hun levensritme en laten evenmin raken aan hun symbolen. Gelukkig is er steeds een actieve en aanwassende opstandige groep Vlaams-nationalisten en republikeinen die wel de nek uitsteken : de historische tegenstanders van de monarchie.

Het was te merken gisteren in het Vlaams Parlement, dat de volksvertegenwoordigers zich met grote meerderheid schaarden achter de idee van dienstbaarheid aan troon en kroon. De kopstoot-liberaal Sven Gatz, ooit een VU-man, trilde van verontwaardiging, omdat Peumans zijn persoonlijke geweten liet primeren op de belangen van zijn functie.  Welke belangen zijn er te rapen voor Vlaanderen door aanwezig te zijn op het slechtste toneelstuk van het jaar ?  Zou iemand van de aanwezigen de nijpende aandrang voelen, de heer Peumans de hand te schudden en te danken voor de vele miljarden die elk jaar naar het Zuiden des lands verhuizen vanuit Vlaanderen  ? "Merci, monsieur Peurmans, quelles sont les prévisions pour cette année ?" (Dank u, Peurmans, en wat zijn de vooruitzichten voor dit jaar ?)

Ook de socialist, de vriend van het volk, Peter van Velthoven stond te pruilen "Wij kunnen toch niet afwezig blijven als de keuning ons uitnodigt ..." zei de dweil met gebroken stem. Over de tjevenstelling van christendemocraat  Decaluwé,  die Peumans had moeten vervangen, maar door het protocol niet toegelaten werd in het paleis, keek niemand op : "U moet volgende keer zelf gaan, hoor voorzitter, dat is het beste". Het omvormen van NVA- standpunten naar CD&V-middelmatismen is een oefening die al lang aan de gang is : die twee cirkelen om mekaar heen en zullen ineen opgaan als sterrenclusters in het heelal. "In het belang van de mensen".

Alleen van zijn eigen partij en van Vlaams Belang kreeg Peumans steun. Filip Dewinter stelde zelfs voor dat het Vlaams Parlement voortaan altijd afwezig zou blijven.

Ray


27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Mark Elchardus, het onkruid van Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

+ Aanpassing  19 uur

Naar aanleiding van het stuk "Rekenschap en Verantwoording" duikelde onze vriend Jos in zijn archief en haalde er onderstaande reactie bij op een artikel in Knack van een vijftal jaren geleden. Nog steeds actueel. De dromen van Elchardus zijn zich intussen aan het concretiseren.

 

Belgische actualiteit :  Mark Elchardus over de media. De huisideoloog van de SP.a, schrijft niet alleen regelmatig columns voor Knack, hij werd afgelopen week in het blad geïnterviewd door Joël De Ceulaer. Enkele uitspraken van Elchardus over de media vind ik ronduit verontrustend.

Elchardus, die zichzelf links-conservatief noemt, vindt namelijk dat de media moeten meewerken om de maatschappij vorm te geven in de zin zoals de politiek dat graag zou hebben. Na het onderwijs en de sociale zekerheid, moeten ook de media ten dienste gesteld worden van de maakbaarheid van de samenleving en van de mens.

Letterlijk: We weten dat het denken en voelen van mensen mee afhankelijk is van het welvaartsniveau, het gezin waarin ze opgroeien, het onderwijs dat ze krijgen, de media die ze gebruiken... Al die factoren hebben een invloed op de ideeën, en dus op het handelen van de mens. Dat opent met andere woorden nog altijd mogelijkheden voor de maakbaarheid van de samenleving, en zelfs een beetje voor de boetseerbaarheid van de mens.

[...] Maar het is een vraag die we wel eens ernstig moeten stellen: hoe gaan we de media onder democratische controle brengen? Ik vergelijk dat graag met het fabriekssysteem in de negentiende eeuw. Toen dat systeem opkwam, zag een aantal mensen de verschrikkelijke gevolgen. Wie daarop reageerde door de machines te vernielen, beging een historische vergissing. Wie daarop reageerde door het systeem te reglementeren, heeft er mede voor gezorgd dat het een bron van welvaart is geworden. Ik denk dat we op die manier eens moeten nadenken over de media.

[...] Ik hoor wel dat mensen in de media zelf óók zeggen dat we moeten durven praten over de persvrijheid, bijvoorbeeld. Maar dat is een zeer delicaat onderwerp, dus het moet een zeer genuanceerd debat worden. Kijk, eigenlijk hebben we tot dusver nog maar twee mechanismen ontdekt om iets te doen aan die maakbaarheid van de samenleving: de sociale zekerheid en het onderwijs. We hebben ooit zelfs gedacht dat allerlei problemen met een klein beetje onderwijs al opgelost zouden zijn: antidemocratische gevoelens, onverdraagzaamheid, enzovoort. Maar zo simpel is het niet. Nu brengen mensen in de loop van hun leven meer tijd voor de televisie door dan ze ooit op school gezeten hebben. Dus misschien zijn de media, naast het onderwijs en uiteraard het verenigingsleven, wel bijzonder geschikt om te doen wat we verwachten.

En wát verwachten we? Wel, dat moeten we onomwonden durven formuleren: mensen worden sowieso beïnvloed, en we zouden willen dat die invloed in een richting gaat die we als gemeenschap aanvaardbaar en wenselijk achten.

De dag dat Elchardus zijn zin krijgt, de dag dat de rol van de media erin bestaat om de mensen te beïnvloeden in de zin zoals een democratische meerderheid dat beslist heeft, is het gedaan met de persvrijheid. De media zullen dan namelijk niet langer de standpunten van een democratische minderheid mogen vertolken. Dan wordt het echt hoog tijd om te emigreren. 

@ jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerika

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Abraham gaat in op politiekgetinte tekstwijziging

 

Bron : de Telegraaf & AD

 

Pierre Kartner heeft op verzoek van de TROS een zin uit zijn Songfestivallied veranderd.

In 'Ik ben verliefd Sha-la-lie' bezong Kartner het Russische Leningrad (nu Sint Petersburg), maar de omroep vreesde dat die benaming ,,mensen uit bepaalde landen'' tegen het hoofd zou stoten.

Inmiddels is Leningrad in de tekst van Kartner veranderd in Moskou. Dat meldde de TROS, die het Nationaal Songfestival organiseert, woensdag.

De zin 'was het in de sneeuw in een arrenslee in Leningrad' is vervangen door 'was het Moskou waar ik mijn eerste kus heb gehad van jou'.  De verbeterde tekst suggereert in het sympathieke Moskou een sfeer van wulpse erotiek en toenadering, daar waar Leningrad kil en koud schijnt  met rechtsreeks uitzicht op de kont van een paard.

Terwijl ook "Shalalie" (met een enigszins tragische connotatie) vervangen werd door het lichtvoetigere "Sjoebediedoebie"

Dit was onze amusementsrubriek. Morgen een dubbele aflevering  : "Doet Brad Pitt het terug met Jennifer ?  Verleidde Linda de Win met haar hupse vormen Louis Tobback , om de Slimste Mens te winnen ?"

Fats




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!