Angeltjes
02-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer gedetailleerde cijfers over Antwerpse misdaad

 

En zoals Filip Dewinter heeft gezegd, herhaalt hij ditmaal met meer precieze cijfers :

Vlaams Belang wil nultolerantie en snelrechtbank in Antwerpen

De criminaliteitsstatistieken voor de eerste 11 maanden van 2009 zijn bekend. Uit die politiecijfers blijkt een globale stijging van de geregistreerde criminaliteit met 9% t.o.v. het jaar voordien. Dat is slecht nieuws voor Antwerpen. Daarmee komt een einde aan de licht dalende trend van de voorgaande jaren. Meer nog die daling wordt volledig tenietgedaan. We zitten terug op het bijna hoogste niveau ooit (2004). In 2008 werden in totaal 46284 criminele feiten geregistreerd. Dat was een daling van 4% t.o.v. 2007 (48266). Met een stijging van 9% zullen we in 2009 de kaap van de 50.000 geregistreerde criminele feiten overschrijden.

Dieven zijn dom

 

Totaal feiten geregistreerde criminaliteit

2000 - 42.116

2001 - 46.591

2002 - 52.246

2003 - 49.264

2004 - 50.860

2005 - 47.263

2006 - 49.778

2007 - 48.266

2008 - 46.284

In de volgende tabel ziet u een overzicht van de geregistreerde criminele feiten per zone voor de 11 eerste maanden van 2009. De cijfers zijn afkomstig uit een rapport (dec.’09) van de Dienst Strategische Misdrijfanalyse van de lokale politie. De nota vermeldt een globale stijging van de geregistreerde criminaliteit van 9%. Uit die politiegegevens blijkt tevens dat in op één na alle zones de criminaliteit stijgt.

Zone Centrum (Antw 2018, deel Berchem) + 7%

Zone City (Antw 2060, Borgerhout) + 13%

Zone West (Linkeroever, Antw 2000) + 13%

Zone Noord (Luchtbal, Merksem, Ekeren, Bezali) -3%

Zone Oost (Deurne, deel van Berchem) + 5%

Zone Zuid (Wilrijk, Hoboken, Antw 2020) + 11%

De stijging in 2009 wordt sterk bepaald door de evolutie van de woninginbraken (+10%), het vandalisme (+20%), inbraken in handelszaken (+25%), winkeldiefstallen (+17%), gewone diefstallen (+6%) en diefstallen met geweld (+8%). Voor het overige is er een daling van het aantal inbraken in auto’s (-7%). Ook inzake de twee nieuwe korpsprioriteiten die de lokale politie zich het voorbije jaar stelde, dalen de cijfers lichtjes, nl. IFG (intrafamiliaal geweld) en drugshandel.

Tijdens de gemeenteraad van januari jl. vestigde het Vlaams Belang reeds de aandacht op de stijging van het bendegeweld en op de toename van de criminaliteit in en om het openbaar vervoer. Een harde kern criminele jongeren en enkele voornamelijk Oost-Europese en Maghrebijnse bendes zorgen voor alweer een toename van de criminaliteit in onze stad. Niet enkel in Brussel dringen zich dus maatregelen op, ook in Antwerpen moet de criminaliteit hard aangepakt worden. Maar de Antwerpse burgemeester steekt zijn hoofd al jaren in het zand als het om onveiligheid en criminaliteit gaat. Het Antwerps stadsbestuur heeft zich achter de dalende criminaliteitscijfers van de voorbije jaren verscholen om niet extra te moeten investeren in de aanpak van onveiligheid en criminaliteit. Niet enkel Brussel, maar ook Antwerpen kent zijn moeilijke buurten en wordt geconfronteerd met de typische grootstedelijke criminaliteit. De Antwerpse burgemeester moet bij de federale regering ook voor Antwerpen bijkomende middelen vragen.

Het Vlaams Belang pleit alvast ook in Antwerpen voor een nultolerantiebeleid. De aanpak zoals die momenteel geldt in de Diepestraat, moet fors uitgebreid worden. Nultolerantie inzake criminaliteit en geweld moet gelden in de ganse stad. Om dit efficiënt in de praktijk te kunnen brengen, moet voldoende politie op straat ingezet kunnen worden, dienen er voldoende opvangplaatsen in gesloten opvangcentra voor minderjarigen voorzien te worden, moet het Antwerps parket het ‘lik op stuk’- beleid mee ondersteunen en dient de bouw van de nieuwe Antwerpse gevangenis snel aan te vatten. Het Vlaams Belang vraagt dat ook in Antwerpen een snelrechtbank zou komen ter berechting van straatcriminelen en geweldenaars.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olivier de Rodenburg : hij bestààt écht

 

 

In de prestigieuze VTM-reeks De Rodenburgs speelt Pieter Embrechts de rol van de oudste zoon, Olivier de Rodenburg, senator.  In het echte belgische politieke leven wordt die rol door iemand totaal anders vertolkt. Wij lazen het nieuws (tot onze ontsteltenis) in TV-Familie en natuurlijk willen wij dat met u delen. U, die ons ganse hart elke dag helemaal in beslag neemt ... (is het goed zo,  of nog wat meer ?)

 

De Rodenburgs afl.12  wo 23/12/2009

 Olivier de Rodenburg, parlementair (links)

Wil u de échte politicus Oliver de Rodenburg kennen ?

 Onderaan links klikken en dan ...  schrikken

 

 

Bijlagen:
TV Familie.pdf (2.4 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel is een vredelievende stad

 

  

  

 

BRUSSEL - Philippe Moureaux (PS) en Freddy Thielemans (PS), burgemeesters van Molenbeek en Brussel, zien geen voordeel in een eengemaakte politiezone als antwoord op het geweld in bepaalde wijken. De situatie aan Vlaamse kant wordt volgens hen op de spits gedreven, sinds de mislukte overval van zaterdag waarbij een agent beschoten werd.

Brussel is een vredelievende stad waar 'faits divers helaas dramatisch kunnen aflopen, zoals in elke grootstad'. Dat zei burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) gisteren in Terzake. Freddy Thielemans (PS), de Brusselse burgemeester, geeft zijn partijgenoot gelijk. Dat er in Brussel op klaarlichte dag met kalasjnikovs geschoten wordt, is volgens hem ‘overal een probleem’.

Een fusie van de politiezones is volgens Moureaux geen oplossing. ‘Dat is het monster van Loch Ness. Telkens als er een probleem is, vragen de Vlamingen één zone, dat heeft niks te maken met het probleem.

Thielemans valt Moureaux bij. ‘Wij maken een verfijndere analyse en geloven niet dat omwille van twee, drie of vierzaken er een geweldgolf passeert over de stad.’

'Algemeen probleem in Brussel'

Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) relativeerde in Phara dan weer de term ‘faits divers’. ‘Een overval is een fait divers, als u dat letterlijk vertaalt is dat een toevallige gebeurtenis, de vraag is of dit zo toevallig of eenmalig is. Blijkbaar niet. Je hebt een algemeen probleem in Brussel.’ Volgens Tobback moeten de Vlamingen nu eens voet bij stuk houden en de Franstaligen dwingen één politiezone in te voeren.

‘Indien de Franstaligen niet mee willen, zouden de Vlamingen in de regering nu eens duidelijk moeten zeggen dat er maar bijkomend geld komt op voorwaarde dat die ene politiezone er is. Wie betaalt, bepaalt. Net zoals er voor Halle-Vilvoorde een apart parket zou moeten zijn, dan kon het parket van Brussel zich tenminste met de problemen van Brussel bezighouden.’

Nultolerantie

De politievakbonden zitten om 9.30 uur zitten samen met minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD). Het Brusselse parket heeft gisteren aangekondigd dat er een nultolerantie-beleid komt in bepaalde wijken.

  Het Nieuwsblad
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dit is 2010

 

 

@ Gregorius Nekschot

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindstand poll :

 

Bent u het eens met Berlusconi's uitspraak :

"Hoe minder migranten, hoe minder misdaad?"

Eindstand:


Ja, de cijfers bewijzen het  86 % (226)
Neen, de cijfers bewijzen het  1 % (2)
Is het naamloos ? Dan zeg ik ja  8 % (21)
Migranten zijn een verrijking, zij komen hier werken om ons te helpen  2 % (5)
Ik ben tjeef, ik heb daar geen gedacht over, mijnheer. Mijn ouders waren ook tjeven, wij weten van niets  3 % (9)

Totaal aantal stemmen: 263




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zoals Filip Dewinter altijd zegt ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De 17-jarige "jongen" die verdacht wordt van een gewapende overval op de Record Bank in Dendermonde vorige week is vrijgelaten. Hij kon niet naar een gesloten instelling worden gebracht omdat alle instellingen vol zitten.  En zoals Filip Dewinter altijd zegt : "Vol is vol en kan niet voller."

De jeugdrechter had wel de "intentie" om de minderjarige te plaatsen in een gesloten instelling, aldus het parket van Dendermonde. En zoals Filip Dewinter altijd zegt : "De weg naar de hel is geplaveid met vele rechterlijke intenties".

De 17-jarige uit Waasmunster stapte op 26 januari de Record Bank in de Dendermondse deelgemeente Appels binnen. Hij bedreigde een bediende en een klant met een vuurwapen en knevelde hen. Na de overval kon hij ontkomen, maar afgelopen weekend werd de jongeman gearresteerd. Want zoals Filip Dewinter altijd zegt : "Misdaad loont dikwijls maar nog niet altijd, dat komt nog".

Zondag werd hij voorgeleid bij de jeugdrechtbank. Volgens woordvoerder Antoon Schotsaert betreurt het Dendermondse parket deze gang van zaken ten zeerste. Maar bij gebrek aan een beschikbare plaats was dit de enige oplossing. En zoals Filip Dewinter altijd zegt : "Spijt is de schuldbekentenis van elke loser".

De jongen staat nu wel onder toezicht van de sociale dienst van de jeugdrechtbank. En zoals Filip Dewinter het altijd stelt : "Jong geleerd, is oud gedaan, Vlaanderen staat er goed voor met die jeugd".

Bron : GvA - Met dank voor de medewerking van Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit Antwerpen + 9%. (Nu nog de economie evenveel)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De criminaliteit in Antwerpen is het afgelopen jaar met 9 procent gestegen ten opzichte van 2008. Vooral de inbraken in handelszaken (+25%) en het aantal winkeldiefstallen (+17%) springen eruit.

Opmerkelijk is ook dat de criminaliteit toeneemt in alle delen van de stad. Alleen in het noorden van de stad, op Luchtbal en in districten zoals Ekeren en Merksem, is er een daling van 3% genoteerd.

Dat blijkt uit de politiecijfers, die maandag via het Vlaams Belang werden bekend gemaakt. De politie maakt de volledige criminaliteitscijfers voor 2009 pas volgende maand openbaar. Er zal eerst gezocht worden naar enkele verheugende tendenzen die afnemen, zoals :  "oversteken bij rood licht", "blijven staan voor het groen licht", "moslima's sensueel benaderen en uitnodigen hun hoofddoek af te nemen", "in Antwerpen-Noord lachend over straat lopen".

Bron : GvA

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel bruist weer !

 

 

Liesbeth List lispelde Jacques Brel na : "Brussel was TOEN nog een bruisende stad..." en nu bruist Brussel opnieuw, zie.

 

Onze Nederlandse collega's van de webstek The West is the very best maken steengoede fotomontages als parodie op de actualiteit met het genadeloze wapenarsenaal van de politiek-incorrecte weerstand : humor, ironie, cynisme, sarcasme, en soms bitterheid. Springt u regelmatig even bij ze langs. Het zijn onze buren in de loopgraven.

 

 http://thewestistheverybest.punt.nl/?home=1

 

 


01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië : Discrimineren verboden, Haten verplicht

 

 

 

Dit is het logo dat van vandaag af in Wallonië zal opgehangen worden bij alle openbare diensten, scholen en aanverwante : een verbodsteken met twee witte strepen. Geen doorgang voor discriminatie. 

Verbodstekens zijn altijd rood in de verkeerscode. Verplichtingen worden aangemerkt op blauwe achtergrond. Voor  Haat tegen Vlaanderen en Vlamingen geldt onderstaand bord met een H (Haine). Deze zijn al zeer lang in gebruik.

 

 

 Ook te vinden in de omgeving van hospitalen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Was ik bevelhebber van het leger ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

... er werd geschoten op elke indringer van een militaire site, een kerncentrale of een sevesobedrijf. Dit naar aanleiding van de zoveelste overval tijdens het voorbije week-end op de militaire basis van Kleine Brogel. Stond er bij van welke strekking de indringers van de basis waren? Zeker niet iemand van rechtse strekking of van  het Vlaams Belang, want dan hadden foto, adres en buurtinterviews de regimekranten en het 0000-journaal kunnen vullen.

Ondertussen zit er een tjeef vast in Tadjikistan, ze mogen hem daar houden. We hebben hem hoegenaamd niet gemist, en dit land is even stil blijven staan als toen hij hier was. Zou dat geen goed idee zijn voor de rest van de regeringen en regeringsleden om ze op een missie te sturen met een C130 ? De militairen wel weten wat we bedoelen dat ermee gebeurt. Ik kan enkele missies bedenken waarbij ze hun vliegtuig mogen volladen. We gaan ooit nog heimwee hebben naar een écht leger, een échte politie. Sommigen hebben dat heimwee nu al.Wie kan die mensen ongelijk geven?

a.griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray, ge zie ne westvloamieng in hart en nier'n!

 

 

Mag het even persoonlijk ?  Ik deed zonet op facebook een quiz :

Ray deed de "Westvloamse kwies" en het resultaat is :

Nen echtn westvloamieng!!.
Ge zie ne westvloamieng in hart en nier'n!

 

Als rasechte Antwerpenaar ben ik nog niet weinig fier op dit resultaat. West-Vlaanderen ligt me van in mijn kindertijd nauw aan het hart, dat komt door de familie van moeders kant. Nu nog vind ik Brugge de mooiste stad van Vlaanderen (en omgeving)en voel ik mij gelukkig in de Westhoek. Toen mijn vrouw en ik enkele maanden geleden naar Ieper, Veurne en Poperinge reden met de trein, voelde ik heel eigenaardig, een blij gevoel als van thuiskomen toen we in het eerste station stopten en een vreemde opwinding, die me de ganse dag niet verlaten heeft.  Vraag me niet waarom, ik weet het niet. Oost-Vlaanderen daar zit de andere tak van de familie (Zomergem/Evergem) maar mijn echte stad is Antwerpen. Waar ik me met de dag minder thuis voel : de stad van iedereen, zogenaamd, maar vooral van Allah en zijn kornuiten.

Ik weet nu waarheen uitwijken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amor, Amor : zomaar een intermezzo

 

 

De beelden spreken voor zich, geen uitleg nodig. Een intermezzo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen op Facebook
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

MvF vindt het een beetje spijtig dat de de"Marketeer van het Jaar" niet ook nog de "Slimste Mens" is geworden... dat was een mooie kans geweest voor Peter, want hem een "Goede Pen" noemen zal begrijpelijkerwijs niemand ooit doen. Ik meen te weten dat zelfs in zijn eigen redactie geen mens op zulk idee zou komen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd : Onbetrouwbare luiaarden voor goedbetaalde job

 

Wie personeel wil aanwerven, moet uit zijn doppen kijken : een vacature aanmelden, is u doorheen een mijnenveld van politiek-correcte obstakels wagen. De werkgever loopt het risico veroordeeld te worden wegens discriminatie en in sommige gevallen racisme. Er zjn niet alleen de klemmen inzake ras, geslacht, leeftijd, godsdienst of nationaliteit, er is nu in Groot-Brittannië een bijkomende mogelijkheid om er de werkgever bij te lappen : de geschiktheid voor een bepaalde taak.
 
In Norfolk werd een aanwervingskantoor, dus lieden die het klappen van de zweep kennen, teruggefloten wegens een annonce die vermeldde "betrouwbare en hardwerkende kandidaten" gevraagd (reliable and hard working). Deze specificatie werd betiteld als discriminerend ten overstaan van onbetrouwbaren en niet hardwerkenden. U gelooft uw ogen niet. Het is nochtans juist.
Papoea_2
 
Volgens het verslag, want die zaken worden genoteerd, verklaarde de verantwoordelijke voor de aankondiging, dat zij alle gebruikelijke hindernissen genomen had, maar dat voor deze betrekking(en) in een ziekenhuis ze nog nooit op dergelijke argumenten was gestuit. "In de 15 jaar dat ik aanwervingen doe, heb ik nog nooit zoiets belachelijks meegemaakt" zei de vrouw. "Als het geen ernstige zaak betrof, zou ik er luidkeels om lachen. Het is helaas zeer alarmerend, ik heb mensen nodig die er flink tegen aan gaan en die betrouwbaar zijn  en ik ben best bereid om voor die maatstaven te discrimineren. Als de kandidaten niet beantwoorden, kan ik ze niet gebruiken. De reputatie van mijn bedrijf staat ook op spel."
 
Bij verdere navraag bleek het vaker voor te komen, dat er klachten worden neergelegd voor aanwervingsaankondigingen die allerlei onschuldige normen stellen of suggesties doen, zoals bijvoorbeeld : "ideaal voor een schoolverlater" of "kennis van Engels vereist".
 
In dat laatste geval mocht uiteindelijk de tekst doorgaan, als er bijgeschreven werd : "Kennis van Engels vereist, wegens gezondheids- en veiligheidsredenen : de aangeworvenen moeten omgaan met gevaarlijke producten".
 
Mogen we hopen met dit stukje de lezers van het Spionnencentrum (of hun aanbrengers) op enkele frisse ideeën gebracht te hebben ? Deze suggesties  komen uit onverdachte hoek : van bij de BNP (hier klikken)
 
 RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wij ?

 

 

Wij worden toch niet achteruitgesteld in het land B ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesactivisten binnengedrongen luchtmachtbasis Kleine Brogel

 

Een groep anti-kernwapenactivisten is er zondag in geslaagd binnen te dringen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in het Limburgse Peer. De activisten, een groep trainers in "geweldloze actietechnieken", wilden aanklagen dat de basis wordt gebruikt om piloten te trainen voor het inzetten van Amerikaanse kernwapens voor bombardementen.

Wie kan er nog zoals binnendringen bij de luchtmacht ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België loopt af. Maar wanneer ? door Peter Logghe, volksvertegenwoordiger

 

 

 

 

Krijgt u ook soms die indruk dat er niets nog werkt in België? Krijgt u ook soms die indruk dat alles als los zand door de vingers glipt in België. U kent voorwaar ook de these die in kringen van de Vlaamse Beweging in het recente verleden opgang heeft gemaakt: België verdampt, en op die manier wordt Vlaanderen steeds meer op de kaart gezet.

Die stelling lijkt echter niet te kloppen, zoals in een Vrije Tribune (halfweg 2007) al eens duidelijk werd gesteld: “België zal blijven verdampen, maar Vlaanderen raakt niet uit de mist”. In de inleiding op het Vlaams Belang-colloquium 30 januari 2010 klonk het zo: “Zonder in te spelen op een mogelijke cesuur met België, bijvoorbeeld naar aanleiding van een aanslepende en als betonrot invretende constitutionele crisis, zullen voorvechters van verdere Vlaamse ontvoogding die noodzakelijke emancipatie niet kunnen vrijwaren als verworven recht. België verdraagt alles, het is zo ontworpen. Het wil uitdrukkelijk àlles verdragen, uitzweten, recupereren, noyauteren en corrumperen. Breken met het Belgische politieke bedrijf kan slechts door staatkundig te breken met België via een onafhankelijk Vlaanderen”.

Met dit colloquium, met de ronkende titel “De Ordelijke Opdeling”, wilde het Vlaams Belang opnieuw de bakens van de radicale Vlaamse Beweging verplaatsen. Immers, “nu België de fase van totale desintegratie nadert, moeten wij de idee van een onafhankelijke staat durven gebruiken om meer te verwerven”. Het Vlaams Belang maakte tijdens dit congres nog eens heel duidelijk waarom de federale staat voor ons géén oplossingen meer kan bieden: “De pariteit, de grendelgrondwet en de alarmbelprocedure zetten al langer voor het Egmontpact de democratische spelregels op een sluwe en doeltreffende manier buitenspel. De invoering van het federalisme was een belangrijke strategische optie om de macht van de Waalse minderheid te bestendigen. De totstandkoming van een federale staatsstructuur leek een Vlaamse overwinning, maar was in werkelijkheid een geslaagde Belgisch-Waalse poging om de Vlaamse macht en het Vlaamse autonomiestreven te kanaliseren en verregaand te neutraliseren”.

In afwachting van het moment waarop de andere ‘V-partijen’ deze stap zullen durven zetten, zal het Vlaams Belang ook in deze in de voorpost van de Vlaamse Beweging moeten blijven staan. De opdeling voorbereiden, want de constitutionele crisis komt eraan. Het boek De Ordelijke Opdeling, met daarin de teksten van dit colloquium, alsmede hoofdstukken zoals ‘Principes van statenopvolging’, ‘Inventaris van de federale boedel en zijn opdeling’, zal in de loop van dit voorjaar verschijnen bij uitgeverij Egmont. Kostprijs: 20 euro.

Peter Logghe

http://peterlogghe.blogspot.com/2010/02/belgie-loopt-af-maar-wanneer.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De veiligheid in Brussel is een Vlaamse eis ...

 

 

 

 Minister van Justitie Stefaan De Clerck vindt dat er "voor bepaalde delen van Brussel voor een bepaalde tijd een zerotolerantiebeleid nodig is". Maar zelfs deze slappe stelling (bepaalde tijd, bepaalde wijken) vindt aan Franstalige kant geen weerklank.

Le Soir is de enige Franstalige krant die aandacht besteedt aan de aanslag in Laken en de gevolgen daarvan. De krant noemt de vraag naar een eengemaakte politiezone voor heel Brussel "een Vlaamse eis", want de Franstalige partijen laten niets van zich horen.

De burgemeester van Anderlecht, Gaëtan Van Goidsenhoven, liberaal,  vindt de fusie van gemeenten en politiezones een vals, simplistisch antwoord. "Alsof we daarmee één centiem extra voor Brussel gaan krijgen of één politieman meer". Bij de Franstaligen wordt elk probleem opgelost met meer centen. Die zijn nodig, maar daarnaast is er ook een agemene visie, een beleid en een overtuiging nodig.  En daar ontbreekt het aan. Het is niet met enkele sussende subsidietoezeggingen en ronkende beloftes, dat de agenten de straten kunnen veilig houden.

Trouwens die 19 schepencolleges zijn opgevuld met talrijke allochtone schepenen die het niet in hun hoofd halen, wat dan ook te ondernemen dat de woede van hun kiezers zou opwekken. Daarover lees je zelden iets en het zal niet de wollige Stefaan de Clerck of de onverschillige Turtelbaum zijn, die diep tot in de kern van het veiligheidsproblem zullen doordringen. Of ove voldoende politieke invloed beschikken om de Brusselse gemeenten op hun verantwoordleijkheid te wijzen. 

Kwék, kwék, kwék en kwàk, kwàk, kwàk, zoveel je wil, maar als pàng-pàng-pàng klinkt, zitten zij veilig en beschut in hun dorpen.

"Het uitschot moet dringend van de straat geveegd worden", zegt Jan Schonkeren van de politievakbond VSOA. "Er valt gewoon niet meer te werken in bepaalde zones van de hoofdstad."

Vandaag is er om 11 uur een overleg gepland tussen de burgemeester van Anderlecht, het Brusselse parket, de zonechef van de politiezone Brussel-Zuid en medewerkers van de ministers.

Zelfs over een essentiële materie als veiligheid voor de burgers, gaapt er een kloof tussen de aanpak van Vlamingen en Franstaligen. We voorspellen nu al, dat er enkele flutmaatregelen uit de bus zullen komen en er verder niets fundamenteels zal veranderen.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Crem

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum & De Clerck : VB niet onder de indruk

 

Na de rellen van de voorbije dagen en de gedwongen verhuis van een school uit Anderlecht, maakte het vuurgevecht van zaterdag 30 januari, waarbij een agent werd neergeschoten, opnieuw de onhoudbare veiligheidssituatie in de Brusselse gemeenten duidelijk. Het zeer schrijnende getuigenis van politieagenten uit de zone Zuid in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws over de recent bevolen aftocht van het Lemmensplein, toont aan in welke situatie we terecht zijn gekomen: grote delen van Brussel glijden stilaan af naar oncontroleerbare getto’s, waar gewapende vreemdelingenbendes ongehinderd een bezettingsmacht uitbouwen.

Het Vlaams Belang is alvast niet onder de indruk van de stoere verklaringen van de ministers Turtelboom en De Clerck tijdens De Zevendag Dag. Het is verheugend dat we eindelijk gevolgd worden in ons pleidooi voor zerotolerantie, maar door het lamentabele gevangenisbeleid van De Clerck is Justitie daar absoluut niet klaar voor: noch voor volwassenen noch voor minderjarigen is er momenteel celcapaciteit vrij. Zolang er geen massieve noodcapaciteit wordt voorzien, b.v. door de inschakeling van gevangenisboten of oude kazernes, blijft een krachtdadig politiebeleid tot mislukken gedoemd.

De standpunten van de beide ministers inzake snelrecht lopen bovendien mijlenver uit mekaar. De Clerck is immers gekant tegen een wetswijziging (in de richting van de vernietigde wet-Verwilghen) en toonde zich op 9 december in de Kamercommissie hoogst tevreden dat de Anderlechtse rellen van mei 2008 (!) al behandeld konden worden op 12 januari 2010. Zolang er geen daadwerkelijk snelrecht wordt ingevoerd naar Nederlands en Frans model en zolang er geen jeugdsanctierecht bestaat, blijft de straffeloosheid in Brussel zegevieren.

Daarnaast is duidelijk dat er geen perspectieven zijn voor een eengemaakte politiezone in Brussel. De nieuwe wet waarnaar Turtelboom verwijst, is louter gebaseerd op vrijwilligheid. De zes Brusselse zones willen helemaal niet samenwerken en er wordt zelfs geijverd voor een herstel van de 19 oude korpsen. Alleen een opgelegde eenmaking kan soelaas bieden, maar Turtelboom heeft jammer genoeg veel te weinig haar op de tanden om de Franstalige baronnen te trotseren.

Het Vlaams Belang herhaalt intussen zijn eis om de politiebevoegdheid te ontnemen van de drie onbekwame burgemeesters van de politiezone Zuid. De federale overheid moet hier in de plaats treden en de controle over de lokale politie volledig naar zich toetrekken. De aangekondigde strafklacht wegens schuldig verzuim tegen Van Goidtsenhoven, De Galan en Wille/Picqué wordt morgen overhandigd aan het Brussels parket.

Daarnaast wil het Vlaams Belang een diepgaand en uitgebreid Kamerdebat over de onveiligheid in de hoofdstad. Er werden interpellaties ingediend t.a.v. beide ministers. Het kan niet zijn dat deze opnieuw worden weggemoffeld tussen een berg parlementaire vragen, waarbij de ministers mekaar de zwarte piet kunnen blijven doorschuiven. Het Vlaams Belang eist dat Turtelboom en De Clerck zich gezamenlijk komen verantwoorden in de Kamer voor de falende samenwerking tussen politie en Justitie.

Bart Laeremans - Filip De Man - Dominiek Lootens

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!