Angeltjes
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje in Mortelse school de Tandem

 

Twee leerkrachten van basisschool De Tandem  uit Mortsel 2 werden vrijdagmiddag aangevallen en geslagen door een 35-jarige moeder, haar zonen van 15 en 17 jaar en drie kennissen (16, 19 en 23), allen uit Mortsel. Een leraar is een week werkonbekwaam, een collega raakte lichtgewond.

 

De zes waren verhaal komen halen nadat het dochtertje van de vrouw in de voormiddag door een leraar was terechtgewezen. “Omdat ze een grote mond opzette, werd ze apart gezet om af te koelen”, luidt de versie van de school. “Ze werd hardhandig aangepakt”, stelt de familie.

De verdachten worden alleszins allen voorgeleid voor het parket. Na verder onderzoek wordt beslist of ze zich later voor de jeugd- en/of strafrechter moeten verantwoorden

UIt de vele honderden verontaardigde reacties op diverse lezersforums van de media pikken wij er een uit :

MORTSEL KOTSBEU, Mortsel

de school treft totaal geen schuld,en de leraren zijn er super,onze beide kinderen hebben dit incident zien gebeuren,zij zijn zeer aangdaan en vinden dit ook voor hun leraren zeer erg,het waren zigeuners,een groepje die een superleuke dorpsschool volledig om zeep helpt,dank u burgemeester pira om ze nog meer steun te geven aan die ocharme zigeuners die hun kinderen met nen dikke mercedes aan school komen afzetten!

06/02/10 08u06

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling !

 

 

Wegens een vakbondsactie verschijnt vandaag enkel een avondeditie van Angeltjes.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, uw Platenruiter is hiero en hij heeft mijnheer Puccini voor u meegebracht ...

 

 

 

Wat zijn het weer drukke tijden alhier op de redactie van deze joyeuze blog die halsstarrig weigert mee te marcheren  op het ritme van Leugen, Bedrog en Misleiding.  Gelukkig is er tussendoor uw Platenruiter om al deze Boosaardigheden even te verjagen met een flinke kneep in uw gevoelige harten. En zij die dat niet bezitten, mogen zich terugtrekken in de keuken en de vaat aanpakken.  En niet te veel klingelen en klangelen of u wordt verplicht de ganse dag luidop het Standpunt van Yves Desmet voor te lezen. Erger straf kunnen wij nauwelijks bedenken.

Elke opera heeft zijn gekende melodieën die in het collectieve geheugen zitten (behalve bij hen die de vaat doen natuurlijk). Bij  Carmen is dat de aria  van de Toreador (nochtans een kleine rol),  La Bohème  zit in ons hoofd met het smachtend liefdeslied van  Rodolfo, over het ijskoude handje van Mimi en wie zou niet de Triomfmars uit Verdi's Aida kennen ? (Oewist met de vaat ? Voortdoen !) 

Tijdens de Grote Oorlogsjaren componeerde Puccini 3 eenakters die hij Il Trittico noemde (het drieluik).  De eerste is Il Tabarro (de mantel) het prototype van een écht veristisch verhaal (verisme = naar de werkelijkheid, het zusje van realisme maar dan specifiek voor het muziekdrama).  Puccini blijft de meester van de melodie en ook in dit gebeuren  stopt hij enkele  meeslepende momenten, die de liefhebbers zullen bekoren na al de bakken maatschappelijke ellende van deze week. Hopelijk.

 Een productie van de Metropolitan uit 1981 met het tengere vrouwtje  Renata Scotto (maar wat een stem)  en de tenor Vasile Moldoveanu in het duet  "E ben altro l mio sogno" (Mijn droom is helemaal anders) dat overloopt in "Folle di gelosia" (gek van afgunst). Het stuk speelt op de Seinekade in Parijs. Luigi ,de matroos heeft een relatie met Giulietta de vrouw van zijn  schippersbaas. Dat is om problemen vragen : nooit met de vrouw van de baas stoeien !  De baas daarentegen mag wel met uw vrouw flikflooien,  daarom is hij baas. Alle gekheid op een stokje, u herkent onmiddellijk in deze typisch Italiaanse bel-canto de hand van maëstro Giacomo Puccini met vele mogelijkheden voor de vocale talenten van de protagonisten.Jammer, maar de opname is verdeeld over 2 video's. 

Uw verkleefde Platenruiter

 


05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem : de waarheid, Nooit de waarheid !

 

Een briefing over de islam begin deze week voor de Belgische militairen net voor hun vertrek naar Afghanistan heeft voor grote ophef gezorgd. Samen met de briefing gaf professor Jacques Rifflet een hoogst opmerkelijke uiteenzetting waarin gesteld wordt dat een dochter een ramp is voor islamitische man omdat ze een teken van povere spermakwaliteit is en moet uitgehuwelijkt worden. Dat schrijft Le Soir.

Minister van Defensie De Crem  distantieert zich van de uiteenzetting. Verspreid door het persagentschap 'Parlemento.com ' kwam het bericht via de sociale netwerkites terecht bij kamerlid Georges Dallemagne (cdH), die prompt de minister van Defensie Pieter De Crem interpelleerde in het parlement. Dallemangne heeft het over cafépraat-clichés en een misplaatste en obscene exposé.

Emeritus
Op 1 februari kregen de Belgische militairen vlak voor hun vertrek naar Afghanistan  een briefing en een exposé van Jacques Rifflet. Dat is nochtans niet de minste, want emeritus hoogleraar Internationaal Recht. Wanneer hij bijvoorbeeld uitlegt dat de profeet Mohammed vijf dochters had, vertelde hij: "Een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft. Ik maak geen grapje. Het zijn viriele mannen die jongens voortbrengen en half viriele mannen die dochters krijgen."

Bruidschat
"Uiteraard speelt ook mee dat de dochter moet uitgehuwelijkt worden en er bijgevolg een bruidschat moet betaald worden; een dochter is een kleine ramp, hij moet ze 'aan de man brengen', ze uithuwelijken. Een jongen, dat is kracht, een krijger, ja, een jongen is heel belangrijk."

Minister distancieert zich
In afwezigheid van minister van Defensie De Crem antwoordde zijn partijgenote Inge Vervotte in zijn naam. Ze zei dat de briefing in het Frans was voor een Nederlandstalig publiek en daarom was een beeldrijk taalgebruik noodzakelijk. "De miniser van Defensie distantieert zich van deze uiteenzetting van een externe specialist en zal het opperbevel van het lege
r opdragen zo'n interpretaties in het vervolg te vermijden."
PST : De waarheid is gênant, in het Fransoos en in het pour-les-Flamands-la-même-chose. Gelukkig is de minister van oorlog tjeefs genoeg om te bevelen dat het nooit meer zal gebeuren. "De waarheid, nooit de Waarheid" en "Ik zweer trouw aan de Keuning, de Woestijngrondwet, de Wetten van de Politieke Elite en NOOIT aan de Waarheid".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Valse rechters van Amsterdam - Pat Condell

 

 

Met onze excuses : het is uitgesloten dat wij hier een vertaling bij maken. Het onderwerp is natuurlijk het proces van Geert Wilders.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De acties en staking van cipiers

 

Het Vlaams Belang heeft ten zeerste begrip voor de staking en de acties van de cipiers. Zij zijn immers het eerste en grootste slachtoffer van de systematische verwaarlozing van de penitentiaire sector door de opeenvolgende ministers van Justitie en Financiën.

In plaats van te investeren in de modernisering van de gebouwen, in een verbeterde beveiliging en de uitbreiding van de celcapaciteit, heeft men jarenlang geïnvesteerd in een drastisch versneld vrijlatingsbeleid en in een absurde inflatie van rechten voor de gedetineerden.

Het directe gevolg hiervan is de felle achteruitgang van de werkomstandigheden voor het gevangenispersoneel. Niet alleen is het patrimonium op veel plaatsen sterk onderkomen, bovendien barsten de gevangenissen uit hun voegen, zelfs nu het gros van deveroordeelden onder de drie jaar thuis mag genieten van een enkelbandregime. De bouwplannen van de regering volstaan in de verste verte absoluut niet om aan de schrijnende noden tegemoet te komen: ze zijn gericht op het actueel -kunstmatig laag- aantal gedetineerden en niet op de werkelijke behoeften. Het enige wat voor de regering telt, is het comfort van de gedetineerden (één man per cel, een principe waarvan men in de buurlanden al lang is afgestapt) en niet de beveiliging van de samenleving.

Intussen worden ook de nefaste gevolgen duidelijk van de fameuze wet-Dupont, waarmee Verwilghen en Onkelinx, met de steun van CD&V, een buitenproportioneel aantal basisrechten heeft toegekend aan de gevangen.

Door het ongebreideld aantal (voor)rechten en de hopeloos ingewikkelde tuchtregeling, verliezen de cipiers steeds meer autoriteit en nemen het druggebruik en het geweld tegen het gevangenispersoneel hand over hand toe.
Het Vlaams Belang heeft zich destijds als enige partij krachtig tegen de wereldvreemde wet-Dupont verzet en krijgt helaas ook in dit dossier gelijk. Het is hoogst pijnlijk dat nu ook al in de gevangenissen zelf voor een lik-op-stuk-beleid moet gepleit worden.

Het Vlaams Belang is in dit dossier de bondgenoot van de cipiers en het overige gevangenispersoneel. De omvorming van gevangenissen tot veredelde internaten moet ongedaan gemaakt worden. Wij pleiten uitdrukkelijk voor een
terugschroeving van de vele faciliteiten waarover de gedetineerden meteen na hun veroordeling beschikken. In de plaats daarvan moet er een streng basisregime komen, dat pas geleidelijk aan, na langdurig voorbeeldig gedrag, versoepeld kan worden.

Het gevangenispersoneel moet de middelen krijgen om drugs beter op te sporen (met vaste drugshonden per gevangenis en verplichte tests), druggebruik harder te bestraffen en een kordaat ontwenningsbeleid te voeren. Uiteindelijk zijn ook de gedetineerden zelf daar het best mee gediend.

Bart Laeremans & Bert Schoofs
Volksvertegenwoordigers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Elfstedentocht 70 jaar geleden (1940)

 

Toen velen onder u nog niet geboren waren, anderen helaas wel ... (film zonder geluid) 

De zesde Elfstedentocht te Friesland. Beelden van de inschrijving van deelnemers en deelnemers op weg naar het ijs in het donker. Diverse shots van deelnemers tijdens de tocht (oa klûnen en de aankomst bij post voor kaartstempelen). Onder de deelnemers bevindt zich waarschijnlijk Auke Adema (met heuptas).  Ene Piet Keizer wordt de winaar. (tekst Beeld en Geluid)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Zero-Tolerantie + snelrecht

 

Bent u voorstander van zero-tolerantie + snelrecht ?

Eindstand:

Ja in Brussel + alle grote steden in Vlaanderen  86 % (166)
Ja, enkel in bedreigde wijken  6 % (12)
Neen, ik wil geen politiestaat  2 % (3)
Ik ben tjeef en weverfan, ik durf het niet zeggen, mijnheer, anders denkt u dat ik racist ben  6 % (12)

Totaal aantal stemmen: 193


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over bloggen en feesboeken

 

Amerikaanse tieners verkiezen steeds vaker sociale netwerksites zoals Facebook of Myspace boven blogs om virtueel te communiceren. Dat blijkt uit een studie van the Pew Internet and American Life Project.

Volgens het onderzoek heeft slechts 14 procent van de tieners naar eigen zeggen een blogpostje geschreven in 2009. In 2006 waren er nog 28 procent jonge bloggers. Ook het aantal tieners dat een reactie postte op een blog daalde van 76 procent in 2006 naar 52 procent in 2009.

Van 'macrobloggen' naar 'microbloggen'
"Jongeren stappen blijkbaar over van 'macrobloggen' naar 'microbloggen' dat eruit bestaat statusupdates te publiceren", zoals op Facebook, aldus de auteurs van de studie.
 
Bij volwassenen is bloggen wel nog altijd populair. Een volwassene op tien houdt een webdagboek bij; dat aantal is sinds 2005 stabiel gebleven. Bij de jonge mensen tussen de 18 en 29 jaar gaf 15 procent aan het afgelopen jaar geblogd te hebben, tegenover nog 24 procent in 2007. Bij de dertigplussers zien we daarentegen een omgekeerde tendens: 11 procent hield in 2009 een blog bij, tegenover 7 procent in 2007.
 
Tieners richten zich dezer dagen vooral op sociale netwerksites, stelden de onderzoekers verder vast. Zo'n 73 procent van de jonge internetgebruikers is "lid van een online gemeenschap". (belga/mvdb)

@ de Morgen

PST : Over de grote groep 50- of 60-plussers wordt niets gezegd. Blog of feesboek ? Wat je ook doet : het komt uitsluitend aan op de inhoud ("content" moet je nu zeggen).  De nieuwe internetgemeenschappen richten zich vooral op jongeren : wij hebben de indruk dat de zogenaamde microblogs vluchtig zijn, meestal oppervlakkig en tamelijk simpel.  Maar ze staan open voor iedereen, het zijn ontmoetingsplaatsen zonder grenzen en je moet ze gebruiken waarvoor je ze denkt nodig te hebben.  Vlaams Belang bijvoorbeeld is aanwezig op feesboek (Facebook) met een 1300 fans. Hier is een bruggetje, wij garanderen niet dat het werkt :

http://www.facebook.com/pages/Vlaams-Belang/56605856504

Zelf hebben wij ons recent ook geregistreerd, daar hoort u binnenkort meer over.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het proces Wilders

 

Een lezersreactie in Gazet van Antwerpen

De echte reden achter het proces is niet of Wilders teksten uit de koran manipuleert of aanzet tot islamofobie. De echte reden is dat partijen zoals PVV of Vlaams Belang electoraal gevaarlijk zijn voor de traditionele partijen of machtshouders. De schrik voor electoraal verlies moet er dus flink inzitten voor de linkse beleidspartijen. Ze steken meer energie in het bestrijden van rechtse partijen dan dat ze energie steken in noodzakelijke oplossingen voor steeds groter wordende maatschappelijke problemen. Een misdadig beleid voedt de criminaliteit!

Luc Van der Schoepen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even terug naar 2008 : rellen in Anderlecht

 

Laten we terugkeren naar mei 2008 toen er dagenlang gevechten plaatsgrepen en vernielingen aangericht werden in Anderlecht. De aanleiding was zogenaamd een voetbalmatch, maar in de realiteit ging het over haat en geweld tussen jonge Marokkanen en jonge Belgen die zich niet op de kop lieten zitten. RTL maakte toen een reportage die we hierna terug laten zien met een beknopte samenvatting van de Franstalige teksten (zoals beloofd).

 

Beide kampen hanteren dezelfde methodes : stenen uitbreken en naar mekaar gooien.  De politie staat tussen hen in en vangt de meeste slagen op, evenals auto's, huizen en winkels. De ondervraagden spreken met afgedekt gelaat, uit angst voor weerwraak bij herkenning.

De Marokkanen beweren, dat de "skinheads" onschuldige kinderen van 10 jaar hebben geslagen en oudjes aangevallen. Wij leven niet in veiligheid, we worden bedreigd.

De blanken scanderen als een aantal onder hen worden opgepakt : "Wij zijn bij ons".  Wij zijn hier om ons land te verdedigen, onze nationaliteit en onze identiteit. Alles is begonnen met een domme voetbalmatch. Op het einde hebben de Marokkanen ons aangevallen. Op de opmerking van de reporter, waarom zijzelf ageren en dat niet overlaten aan de politie, antwoordt een van hen met misprijzen : "De politie staat aan hun kant".

Tot zover de toestand toen in 2008.  Eind 2009 waren er ditmaal grote opstanden in Anderlecht, zonder tegenpartij. Dit wil zeggen : er waren geen fysieke tegenstanders. De tegenpartij waren wij allemaal : het gemeentehuis, het politiecommissariaat, de agenten (en eventueel de ongelukkige voorbijganger).  Beweren dat de zaken in het Brusselse niet escaleren en ze herleiden tot onderwerpen voor de rubriek gebroken amen en benen, is een grove misleiding van en een onderschatting van de ernstige toestand.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verloren dochter

 

KIM RUYSSINCK KEERT TERUG NAAR VLAAMS BELANG

De Aalsterse Kim Ruyssinck, die in 2008 de overstap maakte van Vlaams Belang naar LDD, keert terug naar haar oorspronkelijke partij. Ze zegt dat ze geen ruzie heeft met LDD, maar tot het inzicht is gekomen dat ze zich beter kan vinden in het programma en de werking van het Vlaams Belang. “Misschien heb ik me twee jaar geleden wat verkeken op de hype rond Dedecker. Maar ik kan de twee vergelijken. Het Vlaams Belang is een veel stabielere partij, met een gestructureerde werking”.
De Aalsterse Vlaams Belang-voorzitter Steve Herman verwelkomt de verloren dochter: “Onze partij is natuurlijk geen duivenkot, maar we moeten niet rancuneus zijn. Er is zeker plaats voor jonge, enthousiaste mensen die zich voor onze partij willen engageren."
Ook de VB-fractieleider Karim Van Overmeire juicht de overstap toe. “Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen was Kim Ruyssinck onze eerste opvolger. Als er iemand van onze huidige gemeenteraadsleden wegvalt, dan is het aan Kim. We zijn natuurlijk blij dat ze terugkeert naar de oude stal.” Karim Van Overmeire meent dat de wissel geen gevolgen zal hebben op de goede verstandhouding tussen Vlaams Belang en LDD in Aalst. “We zijn volwassen mensen en we zitten samen in de oppositie. Er zijn raakvlakken genoeg om samen te werken, zeker in een stad die zo slecht bestuurd wordt.”

(Overgenomen van Muurkrant)

Vraagje : Heeft mevrouw Ruyssinck de NVA al eens uitgetest qua "partijstructuren",  of misschien zelfs ideologisch ?  Alhoewel dat laatste, is minder belangrijk, je moet ook kijken naar de kansen die je krijgt in de politiek. En in Aalst kennen ze wat van partij-hoppen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Nederlandse stem over Zuid-Afrika.

 

Wij plaatsen regelmatig artikels van onze Zuid-Afrikaanse vriend en medewerker, Peter.  Daardoor zijn de regelmatige lezers van Angeltjes meer en beter ingelicht over de drama's die zich daar afspelen in het door het communistisch geïnspireerde ANC. De gruwel van de "plaasmoorden" zijn ons jammer genoeg bekend, de misdaad in al zijn ontluisterende varianten, het racisme dat welig tiert tegen de blanken, de massa's witmensen die hun vaderland ontvluchten, de barre economische toestand, kortom al die zaken die zorgvuldig verzwegen worden in de politiek-correcte pers zijn hier uitgebreid aan bod gekomen.  En onze sympathie gaat uit naar de blanke bevolking en het kan ons geen barst schelen wat de linkie-winkies hierover kraaien.

Vrij uitzonderlijk is het in de Nederlandse pers een kritisch geluid te lezen over het ANC-bewind en bepaalde wantoestanden.  Voor ons niets nieuws.  Alleszins verheugend dat ook de Nederlanders een andere klok horen. Hieronder het artikel uit Trouw . Overname van dit artikel impliceert niet dat de inhoud de mening van de redactie van Angeltjes volledig weerspiegelt.

 

 

In Zuid-Afrika worden gemiddeld twee boeren per week vermoord. Boerenorganisatie Agri SA luidt de noodklok. „Een veiligheidsplan voor het platteland is er wel, maar dat werkt niet.”  

In het plattelandsdorpje Senekal verschijnen vandaag Petrus Ndaba (29) en zijn vermoedelijke handlanger Pule Jacob Mpanyane (22) voor de rechter. Ndaba wordt verdacht van de brute moord op zijn voormalige werkgevers, het bejaarde boerenechtpaar Koos en Retha van Zyl. Hij zou beiden in de slaapkamer hebben vermoord met hun eigen hagelgeweer, nadat hij de vrouw eerst had toegetakeld met een vleeshaak.  

Demonstranten in de township Siyathemba nabij Johannesburg.   Foto Reuters

Blanke boerengezinnen en burgers die boerderijtjes bewonen op het platteland, worden al jaren geteisterd door gewelddadige overvallen. Boerenorganisatie Agri SA (die pakweg 90 procent van de 45.000 commerciële blanke boeren vertegenwoordigt) gaat uit van 750 tot 800 ’plaasaanvalle’ per jaar, waarbij ongeveer honderd dodelijke slachtoffers vallen.

Sommige Afrikaner groeperingen spreken van ’blanke genocide’, maar zo wil Agri SA het niet noemen. Boeren en buitenlui zijn vooral makkelijke doelwitten, aldus André Botha, hoofd veiligheid van de organisatie. „Boeren wonen afgelegen en er zijn meestal vuurwapens, geld en auto’s te halen. Overvallers weten bovendien dat het op het uitgestrekte platteland lang duurt voordat de politie ter plaatse is.”  

En de kans dat ze gepakt worden, is klein. De Unisa-universiteit in Pretoria deed in 2008 onderzoek onder 37 veroordeelde misdadigers. Die bleken vóór hun aanhouding per persoon gemiddeld 105 geweldsmisdrijven te hebben gepleegd. Politiestatistieken wijzen uit dat van alle gerapporteerde misdaden maar twaalf procent eindigt met de veroordeling van de dader. 

 

 

Unisa-criminoloog Dawie Swart noemt het speurwerk van de politie ’doorgaans pathetisch’. „Met het aantreden van de ANC-regering zijn met voorrang onervaren zwarte mensen benoemd op politieposten. Daarbij is veel deskundigheid verloren gegaan”, stelt hij.

 In de zaak-Van Zyl is overigens wél accuraat gereageerd. De verdachten werden korte tijd later aangehouden in hun vluchtauto, de Chevrolet van de dochter van het echtpaar.   

Voor 1994 werkte de politie op het platteland samen met legercommando’s, die patrouilleerden om misdaad te verkomen. Toen het ANC aan de macht kwam, werd die samenwerking met het leger afgeschaft. Om het vacuüm op te vullen, ontwikkelde Agri SA samen met de regering een alternatief. Het platteland werd opgedeeld in sectoren en de politie zou in elke sector worden bijgestaan door patrouillerende reservisten. Deze burgers (veelal boeren) kregen een verkorte militaire opleiding en dezelfde bevoegdheden als de politie.  

Dit Veiligheidsplan voor het Platteland kwam in 1999 onder leiding van Nelson Mandela tot stand. „Die veiligheidsstructuur is in theorie uitstekend, maar in de praktijk functioneert het op veel plekken niet”, stelt Botha.  

Members of the South African police elite Special Task Force patrol  shanty town dirt street during ongoing xenophobia attacks in Ramaphosa squatter camp east of Johannesburg, South Africa, 20 May 2008. An estimated 23 people have died with hundreds injured and thousands displaced after a week of violent attacks on foreign nationals.  EPA/KIM LUDBROOK

Het grootste probleem is volgens hem dat er te veel politiemensen zijn die hun werk niet doen, en daar nooit op worden afgerekend. De rotte appels worden niet ontslagen. Dat tast het hele systeem aan. Agri SA probeert dit al twee jaar aan te kaarten bij het Ministerie van Politie, maar krijgt tot dusver geen reactie.  

Botha: „Boeren krijgen daardoor het gevoel dat ze gemarginaliseerd worden, dat er geen aandacht is voor hun onveilige situatie. Terwijl commerciële boeren juist de spil zijn van het platteland. Als zij verdwijnen, stort de hele plattelandsontwikkeling in. De commerciële boer staat tussen een Zuid-Afrika met toekomst, en een land dat afglijdt richting Zimbabwe.” 

In Senekal wordt het vermoorde boerenechtpaar betreurd. Ook door medewerker April Modibedi. „We hebben lang samengewerkt. Hij was een goede man. Als ik een schaap kwijt was, hielp hij mij zoeken”, zo citeerde het dagblad Beeld hem tijdens de begrafenis.

De daders van ’plaasaanvalle’ zijn vrijwel zonder uitzondering jonge zwarte mannen, de slachtoffers blanken, witmensen. De overvallen zijn vaak opvallend gewelddadig: mensen worden bijvoorbeeld gemarteld met snoeischaren, tangen en hete strijkijzers en verkrachtingen zijn schering en inslag.  Hoewel onderzoek in 2003 heeft uitgewezen dat ’roof’ in negen op de tien gevallen het belangrijkste motief is voor de overval, zetten organisaties als de Transvaalse Landbouw Unie en de Afrikaner partij Vrijheidsfront Plus hier vraagtekens bij. Zij vermoeden dat er ook een element van rassenhaat meespeelt, onder meer omdat de aanvallers in sommige gevallen wachten tot de bewoners thuiskomen. Ook het verjagen van de boer van zijn grond zou meespelen.

Tegelijkertijd krijgen de boeren vanuit de overheid en vakbonden het verwijt dat ze de aanvallen over zichzelf afroepen, omdat ze hun zwarte medewerkers zouden uitbuiten. Volgens Agri SA zijn echter in minder dan vier procent van de aanvallen oud-medewerkers betrokken. 

 

De politie is na het boekjaar 2006-2007 gestopt met het tellen van de ’plaasaanvalle’ en de hier aan gerelateerde moorden. Dat jaar was er voor het eerst weer een stijging van 25 procent (van 636 naar 794), na vier jaren van daling. Bij gebrek aan betrouwbare statistieken zijn betrokken partijen steeds afhankelijker van andere bronnen. Op internet hanteren sommige rechtse Afrikaner groeperingen cijfers van meer dan 3500 slachtoffers sinds 1991. Maar volgens de boerenbond TLU zitten daar veel dubbelingen in. De TLU werkt sinds kort aan een eigen database en heeft inmiddels (vanaf 1993) 1867 plaasaanvalle kunnen bevestigen. Hierbij zijn zeker 1117 doden gevallen.

 @ Trouw 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supporters bereiden zich voor op zuid-Afrikaans Voetbaltreffen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Frankrijk en de mode

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije een stap dichter bij de toetreding tot Europa

 

Een Turks meisje van 16 jaar oud is levend begraven door familieleden in het zuidoosten van Turkije. De puber werd het slachtoffer van eerwraak, omdat ze bevriend zou zijn geweest met jongens.
De politie vond het lichaam van Medine Memi dankzij een tip. Ze zat met haar handen vastgebonden op haar rug  bij haar huis in het dorpje Kahta in de provincie Adiyaman. Het meisje was al veertig dagen vermist.

Uit onderzoek bleek dat er een aanzienlijke hoeveelheid aarde in haar longen en maag zat. Dat betekent dat ze levend was begraven, aldus forensische experts.

De politie heeft Medines vader en grootvader opgepakt. De vader zou tijdens zijn verhoor hebben gezegd dat hij er niet blij mee was dat zijn dochter mannelijke vrienden had.

Wij rekenen er op dat in het Europarlement de voorstanders van een vlugge toetreding van het Prachtland Turkije tot de Unie, dit belangrijke element in hun positeve overwegingen meenemen. Frieda Brepoels, uw partij doet mee met de unaniemelinkse fractie van de Groenen & EVA ? 

Het is maar dat wij het graag weten.  Een partijprogramma is een zaak, de praktijk een andere.

Bron @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-VB over onze centen

 

 

 

Video met Frank Vanhecke en Philip Claeys, geïnterviewd door Barbara Bonte te bekijken bij ons

Bijhuis http://www.angeltjes.net/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatskabberdoezen ? * Staatswapenhandel ? Staatsdrughandel ?

 

Staatskabberdoezen ?  Staatswapenhandel ? Staatsdrughandel ?  Waarom niet : dan houden politici zich tenminste bezig met iets waar velen wat van weten.

“Laat de overheid de drughandel controleren.” Dat is het opmerkelijke pleidooi van de Leuvense economieprofessor Paul De Grauwe (De Standaard, 03.02.10). Hij pleit voor een ‘decriminalisering’ van drugs, maar eigenlijk zou het neerkomen op de legalisering. En daar houdt het niet bij op. “De overheid kan druggebruik zelf kanaliseren, onder meer door staatswinkels te organiseren waar je drugs kunt krijgen en waar je zelf kwaliteitscontrole op toe kunt passen.” De staat als drugdealer, absolute waanzin…

Het hulpverleningscentrum ‘De Sleutel’ spreekt in een reactie van “een totaal verkeerd signaal” en wijst er op dat De Grauwe zich laat leiden door een erg liberale visie en een “economische logica van vraag en aanbod”. “Omdat er op de verkoop en het bezit van drugs in de meeste landen zware straffen staan, krijg je het paradoxale effect dat illegale activiteiten grote winsten opleveren”, zegt De Grauwe. Maar is dat dan niet altijd zo? We komen daar straks nog op terug.

Decriminaliseren, depenaliseren of legaliseren dan maar? Liever niet. Het erg tolerante drugbeleid in Nederland heeft niét voor een vermindering van het aantal gebruikers gezorgd. Integendeel. Het cannabisgebruik is explosief gestegen. De pro-cannabislobby hoort het niet, maar voor een grote groep gebruikers is cannabis een opstapje naar straffer spul. Vóór de invoering van het Nederlandse gedoogbeleid voor softdrugs in 1976 waren er in Nederland minder dan 100 heroïneverslaafden. Intussen zijn dat er 25.000… Het fameuze gedoogbeleid heeft van Nederland het mekka gemaakt voor drugtoeristen uit de hele wereld en het land internationaal geïsoleerd. Dat een gedoogbeleid drugs uit de criminaliteit zou halen, is een koppige linkse mythe. De waarheid ziet er wel even anders uit. Rob Hessink, gewezen politiecommissaris in Rotterdam, zegt het zo: “Alleen de georganiseerde misdaad is er beter van geworden. De maffia heeft de markt ingepalmd en geprofessionaliseerd.” Het gros van de zogenaamde ‘coffeeshops’ is in handen van de onderwereld.

Moet de overheid het dan maar doen? Gevaarlijke onzin natuurlijk. We kennen nog wel wat illegale activiteiten die erg winstgevend zijn. Wapenhandel bijvoorbeeld. Moet de overheid dan een winkelketen op poten zetten, waar de liefhebber zijn kalasjnikov kan gaan halen? Mensensmokkel. Het gebeurt en de maffia verdient er bakken geld mee. Legaliseren dan maar? Of wat dacht je van vrouwenhandel? Nog altijd een erg lucratieve business. Waarom zou de overheid dat niet ‘legaliseren om beter te kunnen controleren’? Bars en bordelen uitgebaat door de staat. Ja, waarom niet? Als we de argumentatie van De Grauwe volgen gaat het bij wapenhandel, mensenhandel en vrouwenhandel immers ook alleen maar om de economische logica van vraag en aanbod.

@ VB

* Kabberdoezen : bordelen  (verbastering van het Franse Cabaret Douze, classificering van drankhuizen,  ingevoerd tijdens de Napoleontische bezetting.  Cabaret 1, Cabaret 2, en nummer 12 was de laagst gerangschikte)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn onnozelaars, nietwaar ?

 

Moslims protesteren in de Antwerpse Diepestraat tegen anti-moskeebtoging. 

 

 

Het Vlaams Belang oordeelt dat het immoreel is dat een veroveringsgodsdienst wiens waarden strijdig zijn met onze  democratie en Europese vrijheden  met belastinggelden wordt gesubsidieerd.

Subsidiëring van moskeeën is in 2009 van start gegaan : in totaal 254.220 euro provinciale belastingsgelden voor 6 erkende tempels.

20% van de tempels,  voorgedragen voor erkenning, blijkt staatsgevaarlijk te zijn. Dat is een reuzemeevaller, niet, voor de godsdienst van de vrede.


Over het ‘moskeedecreet’ – dat voor het eerst de structurele betoelaging mogelijk maakt, wordt meestal zeer geheimzinnig gedaan en zo weinig mogelijk informatie verstrekt, omdat de Vlaamse overheid weet, dat de bevolking sterk gekant is tegen de besteding van belastinggeld aan de financiering van moskeeën.

In antwoord op een vraag van Filip Dewinter verschaft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois nu concrete cijfers betreffende het aantal erkende en gesubsidieerde moskeeën. In totaal, verspreid over twee erkenningsrondes,  zijn 16 moskeeën door de Vlaamse overheid erkend.

Vier moskeeën vallen er naast,  omdat zij volgens de staatsveiligheid extremistisch zouden zijn: El Mouslimin uit Antwerpen, El Azhar uit Waregem, Atakwa uit Kortrijk en El Mohsenien uit Berchem.

De 20 uitverkorenen waren voorgeselecteerd als modelmoskeeën, een opkikker zo u wil voor de moslims : "Kijk eens, wat wij voor jullie willen doen, je krijgt nu ook centen om onze cultuur en beschaving te verketteren. Wij zijn wel grote onnozelaars in dit apenland, niet ?"

 

Eens erkend kan de moskee jaarlijks aanspraak maken op een bijpassing van hun werkingstekort door de provincie. De minister antwoordde dat zes erkende moskeeën in 2009 provinciale subsidies ontvingen voor een totaal bedrag van 254.220 euro. Het betreft:

De andere 10 (recent) erkende moskeeën ontvingen nog geen subsidies omdat zij tot op heden nog niet beschikten over een goedgekeurd meerjarenplan en/of goedgekeurd budget. Het spreekt vanzelf dat dit jaar het aantal gesubsidieerde moskeeën fors zal toenemen, aangezien ook de in 2009 erkende moskeeën dit jaar een meerjarenplan en/of budget zullen kunnen laten goedkeuren.

Moskeeën die erkend zijn kunnen conform een koninklijk besluit van 23 juli 1981 ook aanspraak maken op een verbouwingssubsidie ten belope van 30% van de kostprijs van de werkzaamheden en op de bezoldiging van hun imam. Uit het antwoord van de minister blijkt dat voorlopig nog geen enkele moskee een verbouwingssubsidie aanvroeg. Voor één moskee – de Assounah-moskee te Desselgem – startte de bezoldiging van de imam, zo blijkt uit het antwoord.

Bij de 20  gelecteerde elite-tempels bevonden er zich 4 die door de Staatsveiligheid teruggefloten werden wegens vermeend gevaar voor de natie.  Zijn wij totaal kierewiet, om een politiek systeem te erkennen, dat zich hult in de mantel van een religie, terwijl een ruim deel van de volgelingen, hier is om ons systematisch van onze plaats te murwen (deftig gezegd) en op termijn  onze eigen levensgewoontes te verbannen ?  Heeft iemand ooit gehoord dat protestantse kerken of synagogen geweerd moesten worden, omdat zij slechte bedoelingen hebben met de staat en zijn inwoners ? Dit is alleen het geval bij de achterlijke, intolerante, discriminatoire en gewelddadige islam. (is dat ook deftig gezegd ?)

Wat er met die 16 goedgekeeruden gebeurt,  die staanklaar om te incasseren.  Maar wat met de 4 afgewezenen ?  Het zal ons in dank afgenomen worden, maar wij zouden het niet meer dan logisch vinden, dat deze broeihaarden die de veiligheid bedreigen, gesloten worden.  Onmiddellijk dient een politioneel of een gerechterlijk onderzoek opgestart te worden naar de activiteiten van de lieden die een rol spelen in die tempel.

Het Vlaams Belang blijft vragende partij voor de intrekking van de erkenning en financiering van alle moskeeën en verzet zich op alle bevoegdheidsniveaus tegen de toekenning van toelagen aan islamitische tempels. Het Vlaams Belang oordeelt dat het immoreel is dat een veroveringsgodsdienst wiens waarden strijdig zijn met onze Europese vrijheden en democratie met belastinggelden wordt gesubsidieerd. Deze centenpolitiek zal niet leiden – zoals de Vlaamse regering beweert – tot een Vlaamse-Europese islam, maar zal bijdragen tot de islamisering van Vlaanderen.


Filip Dewinter (bewerkt door de redactie)


04-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Quisling en de Franstalige Pasionaria

 

 

 

Hiermee bedoel ik  niet de Noor  Vidkun Quisling noch de Spaanse Dolorès Ibarruri maar wel ons bloedeigen Iefke Desmet, kaviaarsocialist en hoofdschrijvelaar bij De Morgen, en Béatrice Delvaux, crypto-FDFster en hoofdschrijvelaarster bij Le Soir.

Zij zijn allebei in hun pen geklommen en hebben een artikel gepleegd ter attentie van de brusselse politici. Zoals wij van hem konden verwachten kust Desmet de vloer waarover Béatrice gewandeld heeft. Voor diegenen die enige interesse zouden hebben in het geesteskind van het Vlaamse weekdier en de Franstalige furie,  zij kunnen terecht via dit bruggetje naar de Morgen

Regus Patoff

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!