Angeltjes
14-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : liefdesduet Floria Tosca/Cavaradossi

 

Eerst stikjaloers en nadien eeuwige liefde zweren : wie kan die gevoelens beter vertolken dan Puccini ?  Wellicht uw partner ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Hoornconcert nr 3 (Mozart)

 

Voor Mieke van een fan

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : You're beautiful (James Blunt)

 

Van een stille verliefde aanbidder voor Juffrouw Ellen

 

 

              

Dank u, lieve aanbidder, als ik u kende, zou ik een knuffel geven.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Morgenlich leuchted (die Meistersinger von Nürnberg)

 

Onderaan een opdracht, die kan tellen ...

 

Ik weet het, niet iedereen houdt van opera, en zeker niet iedereen van Wagner. Als Vlaams Nationalist ben je dan al helemaal verdacht van sympathieën met snorremans. Wanneer men als Vlaming van Wagner houdt is het enkel onverdacht wanneer men bovendien joods is. Toch durf ik het lied "Morgenlich Leuchted" uit "Die Meistersinger von Nürnberg" voordragen en wel om volgende redenen: Het is een 'oergermaans/oereuropees' verhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen, en waar door gegadigden tijdens een zangwedstrijd wordt gekampt om de hand van Eva. Het personage Walther vond Stolzing zingt daar een wonderbaarlijk lied opgedragen aan Eva, de schone deerne om wie de wedstrijd plaatsvindt, en dat een ode is aan de vrouw, haar "tuin van Eden", haar schoonheid. Walther wint de wedstrijd, en ...ze leefden lang en gelukkig.

Dat is onze cultuur en de manier hoe wij al eeuwen in dit deel van de wereld, vrouwen behandelen, aanbidden, bezingen en het hof maken. Hier worden vrouwen niet opgesloten in een keuken, onthouden van onderwijs, verstopt onder een burka of een hoofddoek. Hier moeten ze geen drie passen achter hun maan aanlopen, niet oppassen wat ze zeggen of doen en zijn hun woord en recht even groot als dat van mannen. Dat vrouwen in onze contreien, net zo veel waard zijn als mannen bewijst de geschiedenis met: Jeanne d'Arc, Margaretha van Oostenrijk, Elisabeth I en II, Koningin Victoria, Marie Curie, .... juffrouw Ellen. Vandaag zijn de echte verdedigers van de vrouwenrechten te vinden in de partij die uit de media wordt geweerd. Een beetje raar misschien om daarvoor hetzelfde woord te gebruiken, maar als man ben ik een 'feminist', ik hou van vrouwen en dan in de eerste plaats hondstrouw van mijn eigen vrouw. Geen feminist van het soort dat positieve discriminatie goedkeurt en beslist niet van het verfoeilijke type dat zich feminist noemt maar dat nu niet op de barricaden staat om de wantoestanden bij moslims, andere godsdiensten en culturen aan te klagen en scherp te veroordelen. Bij mij zijn mijn dochters zijn mij even dierbaar, met even grote rechten , waarde, en kansen als mijn zoon, en, dat moeten we verdomme zo houden verdomme. Zoals Rubens vrouwen schilderde, als in de gedichten uit de romantiek, de liefdesaria's Morgenlich Leuchtend van Wagner of Schönste der Frauen uit de operette Giuditta van Franz Lehar, zo is Valentijn voor mij een moment om na 37 jaar huwelijk haar nog steeds mijn liefde te verklaren...

a. griffon

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : I just called to say I love you (Stevie Wonder)

 

Van Ray voor Gerda

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Angels (Enya)

 

 

Voor Valentijnsdag, mag ik dan eens luisteren naar :
'ANGELS' van ENYA ?
Ik hoop dat de engeltjes met hun pijltjes goed gaan mikken.
Kunnen jullie er ook voor zorgen dat het JONGE engeltjes zijn, want die hebben nog alles , waarover ze een schaamdoekje dragen.
Dat wordt genieten op 14 februari. Dank u wel!

Lieve

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Dit is de allereerste keer (Hanny D)

 

Platenruiter, gij speelt altijd klassieke muziek en opera, maar doe eens iets voor de Vlaamse artisten. Daarom vraag ik u een plaatje van een van onze eigen liedjes. Dank u wel. (Jozef)

BesteJozef, met veel genoegen.  Onze Vlaamse artiesten hebben het zeer moeilijk, ik ben me ervan bewust, hoe zij moeten knokken om zich een plaatsje te veroveren en op de openbare omroep moeten zij niet te erg rekenen. Daar regeert soms vriendejespolitiek. Ik heb voor u een Vlaamse schlagerzangeres opgeduikeld die vorig jaar de moed had op te treden voor Vlaams Belang. Zij is een mooie verschijning, ze weet wat entertainen is en ... op Valentijn gebeurt het wel eens meer dat we terugdenken aan onze allereerste keer.  Zeker met Hanny D

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Ik mis je zo (Udo)

 

Van Veerle voor haar allerliefste Jan-Pieter

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Irma la Douce (Patachou)

 

In de jaren '60 heb ik in het theater van Antwerpen een opvoering gezien van een musical Julie la Rousse, samen met mijn meisje die nog altijd mijn vrouw is.  Er is een amerikaanse  film over geweest.. Zou daar nog iets van bestaan, Platenruiter ?  Anders moogt ge zelf een mooi romantisch liedje kiezen.  (getekend : Paul M.)

U bedoelt ongetwijfeld "Irma la Douce" dat in de KNS opgevoerd is met Kitty Van de Poel in de hoofdrol. Het was een vertaling van de originele Franse musical met Colette Renard en is later verfilmd met Jack Lemon en Shirley McLaine. Ik heb een zwart-wit versie gekozen met de grote dame van het Franse lied (toen ...) Patachou.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Ich bin verliebt (Annelies Rothenberger)

 

Ludwig : Graag, ich bin verliebt , uit Clivia van Nico Dostal ... geen opdracht, puur nostalgie. Verliefd zijn is vlinders in je buik voelen en de coloratuurtjes in het tweede gedeelte verklanken dit subliem.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Een vrouw zoals jij (Hans de Booy)

 

Van Joos voor zijn liefste vrouwtje Mimi

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt (Marlène Dietrich)

 

 

Bestaat er geen heilige voor alleenstaanden, voor euwige vrijgezellen, voor lustige weduwen, voor oude vrijsters, voor "Love in the city"-fans, e.d. ?  Graag : "Ich bin vom Kopf bis Fuss auf Lieve eingestellt" van Marlène Dietrich, Platenruiter aub.

Lieve

  

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Nostalgie - Julio Iglesias

  

Voor Pascha  
 

Hallo lieve ruiter , zou graag het nummer van Julio Iglesias aanvragen met de titel Nostalgie , opgedragen aan al de eenzamen die nooit eens groeten krijgen . Bij voorbaat dank liefs.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : I can't stop loving you - Ray Charles

 

Voor Daniël en zijn charmante echtgenote die dit jaar 47 jaar getrouwd zijn.

Op dit nummer hebben zij voor het eerst samen gedanst.

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Bei einem Thé-à-deux (FranzLehar)

 

Karel G. schreef : "Gelukkig kunnen wij samen met u ons nog optrekken aan deze muziek om de huidige miserie te vergeten. Alhoewel ..."

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : There's a balm in Gilead (Kathleen Battle & Jessye Norman)

 

Voor (alweer een andere) Willy

(met excuus voor de slechte beeldkwaliteit ; desnoods hebben wij nog een erg goede versie met Mahalia Jackson en pianobegeleiding)

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : To all the girls I've loved before (Engelbert Humperdinck)

 

Vanwege ene Victor met de volgende opdracht :

"dit liedje om niemand te discrimineren"

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Einer wird kommen - Franz Lehar

 

Een andere Willy voor zijn vrouwtje

(hopelijk ook een andere dan de voorgaande)

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Zeit zu geh'n - Karel Gott

 

Van Willy V. voor zijn lieve echtgenote

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN : Wonderful tonight - Eric Clapton (1996 Hyde Park)

 

Voor Ottorongo

 

.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!