Angeltjes
16-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De loonkost in het land B

 

Uit een studie van de OESO over de loonkosten tussen 2005 en 2009 in verschillende Europese landen blijkt dat Belgische industriële bedrijven fors terrein verliezen ten opzichte van Duitsland. Die snel groeiende loonhandicap zou ook meegespeeld hebben in de beslissing van de Opeldirectie om de fabriek in Antwerpen te sluiten, schrijft De Morgen.
 
De nieuwe cijfers van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) berekent voor elk industrieland de loonkost ten opzichte van de productie. Daaruit blijkt dat de loonkosten in de hele Belgische economie drie keer sneller zijn gestegen dan in Duitsland en zelfs tien keer sneller in de verwerkende industrie, waar Opel Antwerpen onder valt.
 
Volgens werkgevers compromiteert die snel groeiende loonkost door verlies aan concurrentiekracht de economische toekomst in België. Ook vakbonden en politici erkennen dat er een probleem is, maar betwisten de omvang ervan.

@ HLN



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots is er nieuws van de Luchtbal

 

18:42 Het parket heeft een verdachte aangehouden na een roofmoord in de Antwerpse wijk Luchtbal.

De feiten dateren van vrijdagavond. Toen werd een 82-jarige vrouw dood teruggevonden in haar appartement op de Groenendaallaan. Ze zou uiterlijke sporen van geweld vertoond hebben.

Het Antwerpse parket heeft ondertussen laten weten dat er een verdachte is opgepakt. De persoon zou familie zijn van de vrouw. Verdere details over het onderzoek heeft het parket nog niet vrijgegeven.

@ Gazet van Antwerpen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsdebat Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen

 

Gisteravond kon u op de Nederlandse televisie het politiek debat volgen naar aanleiding van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen met de gekende partijen, behalve Trots op Nederland van Rita Verdonk.

De Kop van Jut was wel aanwezig : Geert Wilders van de PVV. Die man heeft nog nooit ergens en op geen enkel niveau een beleidsbeslissing kunnen treffen maar hij wordt wel verantwoordelijk geacht voor alle criminaliteit, onrust en herrie die de bezetters plegen. Het land NL wordt uitverkocht door een roedel politieke keffers en angsthazen tegen applausprijzen op de braderie, die meer en meer gelijkt op de souks. Wie daar kritiek op uitoefent is een racist. Wij kennen dat liedje.

Nederland heeft nog niet het beschamende beleidsniveau bereikt van het land B maar het is al geruime tijd een zwalpend woestijnschip.  De politici weigeren zich bewust te zijn van de onvrede die leeft bij de burgers en van de verdwijning van onze beschaving. Dat hebben onze beide landen dan weer wel in gemeenschap : de verloochening van de realiteit.

Bij www.geenstijl.nl werd direct een poll gestart met de vraag wie het politieke debat gewonnen heeft. Wij geven de voorlopige cijfers door zoals zij waren rond 23.30 uur :

Pvda - socialist (Bos) 10%

PVV  - liberaal (Geert Wilders) 53.7%

VVD - liberaal  (Mark Rutte) 10.7%

D 66 - links-liberaal (Pechtold) 13.2%

CDA - christendemocraat (Van Geel) 1.6%

CU - protestant (Arie Slob) 2.5%

GL - groen-communist (Femke Halsema) 6.3%

SP - communist (Agnes Kant) 2%

Tot dan toe 4286 deelnemers

 

U gelieve er wel rekening mee te houden, dat deze peiling in geen enkel geval zal beantwoorden aan de uitslag, want de PVV komt slechts op in enkele gemeentes. Bovendien wordt het beeld vertekend door het profiel van de Geenstijl-lezers 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de triomf van Elio

 

 

 


15-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLL - Moet ministerin Inge Vervotte ontslag nemen ?

.

 

Neem deel aan de poll in de linkerkolom, met zoals steeds enkele mogelijkheden, om het u niet gemakkelijk te maken. (Da's hier niet bij de Gazet van Antwerpen met "Jawohl, mein Führer" of "Nein, Herr Lex")

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij treedt op in het land B ! Komt ook u mee ?

 

 

 Deze islam-extremist die het al jaren bruin bakt in Londonistan,  wil de islamvlag boven het belgische parlement zien wapperen. Onderaan links op het  groene bruggetje drukken en u leest meer. U kan ook doen of het niet waar is, zoals de meesten en zeggen dat wij dat allemaal uitvinden.  Dan schaart u zich aan de zijde van de weldenkende struisvogels.

 

Bijlagen:
moslimleider.pdf (852 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaar heeft meer vertrouwen in Vlaams Belang dan in justitie of politietop

 

 

De website www.criminaliteit.org werd deze namiddag vanuit het Antwerps VB-secretariaat op de hoogte gesteld van de roofmoord in een appartement op de Groenendaallaan op Luchtbal. De roofmoord op een 83 jarige dame vond plaats op vrijdagavond. De redactie van criminaliteit.org kreeg bevestiging van de feiten. De zaak wordt behandeld als een moordonderzoek. Meer details ontbreken voorlopig.
 
Politie en parket vonden het alweer niet nodig om de media in te lichten van deze gruwelijke roofmoord. In de buurt heerst grote consternatie om de gewelddadige dood van de 82 jarige Simonne. De buurtbewoners dienden naar het secretariaat van het Vlaams Belang te bellen om te weten te komen wat er nu juist gebeurd was. Dit is de wereld op zijn kop. Het Vlaams Belang zal de burgemeester om uitleg vragen over de informatieverstrekking aan de publieke opinie omtrent zware criminele feiten. Hoe en waarom haalt het neersteken van een 15 jarig meisje van Turkse origine op 't Kiel wel de pers en de brutale roofmoord op een 82 jarige dame op Luchtbal niet? Parket en politie hebben een zeer eigenaardige manier van communiceren.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellicht 20 doden bij NMBS-treinramp Halle

 

 

In Buizingen, een deelgemeente van Halle, zijn twee passagierstreinen frontaal op elkaar gebotst. Volgens Dirk Pieters, de burgemeester van Halle, zijn er minstens 20 mensen om het leven gekomen. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. De schade is aanzienlijk: twee wagons zijn totaal vernield en een derde staat op het andere spoor. Het ongeval vond plaats op de lijn Brussel-Zuid en Quévy. De treinen kwamen uit de richting van Doornik en Brussel-Zuid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoelang nog ?

 

 

BLOESEMWANDELING SINT-TRUIDEN 18042009 011

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval

 

 

 

Aalst

 

Aalst

Nederlands Limburg

Rio

 

Brussel 

Anderlecht

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : lezersbrieven bij anderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

In aansluiting op het lachwekkende voorstel van de Leider van  het Spionnencentrum, dat portiers een dagboek moeten bijhouden met hun werkzaamheden, zodat de Spionnen hen beter kunnen voor de rechter slepen, vielen er nogal wat reacties te noteren in diverse media. Ondermeer bij www.Vandaag.be

Een bloemlezing :

Gaat hij dan ook de horeca zaken vergoeden wanneer hun zaak naar de maan is , omdat er een publiek rondloopt dat enkel uit is om zever en ambras te maken , en tot hier toe kon men door portiers aan de deur te zetten die eruit selecteren . Trouwens aan veel discotheken staan allochtonen als portier , het CGKR laat zich graag te pas en te on pas opmerken , voor een zaak die niet relevant is .
Patrick
Volledig mee eens Gladio; heel juist wat je daar zegt. En zo effenen de lakeien van de leuvense zonnenkoning het pad voor de hoofddoekenbende, die langzaam maar zeker alles overnemen, gesteund door de volledige linkervleugel. Later zullen die laatstgenoemden wel zeggen dat ze het niet wisten...
Guy de kafir - Nazareth
Ik mag er niet aandenken dat het wij zijn, dat zo'n kalf zijn loon betalen.
Paul
Hahaaa, de discriminerende (Cit DS) gaan discriminatie aanpakken, met honderd door de lotto gesponsorde al dan niet gesluierd moet dit wel lukken.
Donny Black
gaat dat centrum hier dan es in mn straat komen kijken ? deze morgen voor de zoveelste keer men auto besmeurd omdat ik door plaatsgebrek voor het huis van een turks gezin moet parkeren omdat zij met 5 auto's hier in de straat staan. ik heb het natuurlijk niet gezien maar omdat naar mijn weten kabouters niet bestaan ....
Peter_B
Ik vraag me af wanneer er eens een "centrum voor gelijke plichten" gaat opgericht worden....

Père Nod En wie pakt eindelijk eens het CGKR zelf aan? Of denkt men dat zij zo correct in hun schoenen staan? Het CGKR is de linkse politieke politie die gewoon dient om de rechts denkende Belg de mond te snoeren. Hoeveel klachten van rechts denkenden worden niet geseponeerd door het CGKR omdat er volgens hun subjectieve mening geen sprake is van racisme of inbreuken tegen gelijke kansen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Gent : mini-petitie fait divers in Phoenixstraat

 

[parkDUBBPAR.jpg] 

 

Het begon zaterdagnacht  rond 1.30 uur. Een groep mensen kreeg ruzie in het "café 99" dat aan de Phoenixtraat is gevestigd - vermoedelijk ging het om Turken en Albanezen, terecht mensen genoemd.  De ganse groep (mensen dus) trok de straat op, waar het tot een gevecht kwam dat de hele buurt deed opschrikken. Gelukkig kon de buurt uitslapen, want het is zondag. Andere dagen trouwens ook, maar dan in het zwart.

Iets later, tegen 2 uur, reed een donkere BMW die van de kant van het Seghersplein kwam in, op twee mannen die op het trottoir liepen in de richting van de Phoenixbrug. De klap was enorm. Een slachtoffer, een 36-jarige Turk, was op slag dood. Zijn vriend, die naast hem liep, raakte ernstig gewond aan zijn been.

De bestuurder van de auto ging er onmiddellijk na de aanslag met gierende banden vandoor. Het Gentse parket houdt over de hele zaak de lippen stijf op elkaar. Er wordt echter niet uitgesloten dat het gaat om een afrekening. Dat zou wel eens kunnen. Misschien. Wellicht. Desnoods. Eventueel. Wie weet ? Vermoedelijk wordt het dan aangekondigd als een fatale ruzie tussen Gentenaars.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent : uitdagende buschauffeur afgestraft door passagiers

 

 

(foto : archief)

In het rustige Wondelgem nabij Gent, heeft een passagier een buschauffeur rake klappen gegeven. Dat gebeurde op buslijn 54 ter hoogte van het Dracenaplein.  De chauffeur is voorlopig werkonbekwaam.

Rond 18 uur waren vier Oost-Europeanen achteraan de bus ingestapt op lijn 54 ter hoogte van het Dracenaplein in het rustige Wondelgem. Toen één van hen naar voor kwam om zijn ticket te betalen, ontstond een discussie over het wisselgeld. De chauffeur was onbeleefd en terecht verweerde de geschrokken passagier zich door, zonder dit te beseffen, enkele boksslagen toe te dienen aan de chauffeur. Nog steeds zwaar onder de indruk verlieten vervolgens de vier onthutste passagiers lijn 54 Er zijn geen camerabeelden maar de politie beschikt wel over een persoonsbeschrijving. De vier worden verzocht zich kenbaar te maken en zullen door de Lijn vergoed worden wegens beschadiging van hun culturele eigenwaarde.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse video over Milanese rellen

 

 

De gevechten van zater- op zondag hebben 5 uren geduurd. De aanleiding was de moord op een 20-jarige Egyptenaar door Zuid-Amerikanen. De wijk wordt voor ruim 70% bewoond door vreemdelingen. In de loop van de rellen zijn er Noord-Afrikanen tussengekomen die auto's vernield hebben en winkels met Spaanstalige opschriften werden  geplunderd. De adjunct-burgemeester van Milaan (van de partij Lega Nord) had het over  Far-West toestanden en er is ook sprake van huis-aan-huis controles om de misdadige vreemdelingen op te sporen. De moordenaar van de Egyptenaar is nog niet gevonden. De politiek-correcte juffrouw van de TV heeft het ook over brave bewoners in de Via Padova, want het probleem zijn drugs en criminaliteit en niet "de" vreemdelingen.  De juffrouw zou niet misstaan bij de 0000.

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad loont

 

In Groot- Brittanië worden criminelen omgekocht om terug naar „huis“ te keren

De Britse regering wil zo snel mogelijk geïmmigreerde criminelen overtuigen het koninkrijk weer te verlaten.  Boeven zijn namelijk duur: één nacht in een Britse gevangenis kost de belastingbetaler gemakkelijk £ 100 per gevangene.  De “eigen” criminelen, die men omwille van hun Britse nationaliteit niet zo gemakkelijk uit het land kan gooien, moet men noodgedwongen wel behouden.  De anderen probeert men nu met een financiële tegemoetkoming tot een terugkeer naar hun land van oorsprong om te kopen. 

In de Daily Mail kon men lezen, dat buitenlandse gevangenisgasten in Groot-Brittanië een kredietkaart (credit card) met een tegoed van£ 450 tot £ 5000 krijgen op voorwaarde dat zij het eiland zo snel mogelijk willen verlaten.  Duizenden gevangenisbewoners hebben dit aanbod al aanvaard, kregen vervolgens een gratis “enkele reis”-ticket en mochten bij aankomst in hun thuisland hun gevangeniskredietkaart opsouperen.

De omkoopsom wordt bepaald volgens de ernst van het vergrijp.  Verkrachting en moord worden hoger “betaald” dan diefstal of bedrog.  Het is niet bekend of men in de toekomst een preventief ontradingsbeleid gaat voeren door een gouden preventiekaart uit te reiken om de toevloed van gewoontecriminelen in te dijken.

@ PI News

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit de multicriminele maatschappij

 

Kamerlid Bruno Stevenheydens (van de slechten) vroeg aan minister Stefaan de Clerck (van de heiligen) hoe het zit in de prisons van het land B.

De Clerck, die weinig tijd heeft, want hij is constant in de weer, om alles wat op het departement justitie in puin valt, terug recht te zetten en op te kalefateren, antwoordde direct,  dat het in de prisons prima gaat. "Regelmatig ontsnappen er gevangenen, maar zo is het leven nu eenmaal". De lastige Stevenheydens wilde echter iets anders weten : "Ja, ja, het is goed, hoeveel nationaliteiten bieden wij onderdak, kost en inwoon, dàt is mijn vraag".

Dat was ook geen probleem voor de minister. Statistieken opstellen en boetes innen voor te lang parkeren en verkeerd huisvuil sorteren, daar weet men bij justitie aardig weg mee. "Er leven 110 nationaliteiten onder mijn gezag ik heb meer nationaliteiten die mij moeten gehoorzamen dan De Gucht" riep De Clerck  en hij keek triomantelijk rond of Linda de Win niet in de omgeving was om hem te interviewen. Voor een keer dat hij iets wist.

Maar de kleine zwarte feeks zat te flikflooien met een liberaal (van de seksmaniakken)  "110" riep De Clerck nog eens als een veilingmester die wanhopig op zoek is naar een hoger bod "maar de meesten zijn belgen".

Enfin, iedereen maakte een goede beurt. Linda de Win hopelijk ook.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Antwerpen enkele mini-petietie feitjes van niemendal

 

Een meisje van 14 uit Antwerpen liep zondag in de vooravond een steekwonde op in de hals. Ze werd geopereerd en wordt in een kunstmatige coma gehouden. De dader is nog voortvluchtig. Een voorbijganger merkte het slachtoffer rond 18 uur op in de Schijfstraat op het Antwerpse Kiel. Het tienermeisje werd in levensgevaar overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. (Vandaag.be)

Een 44-jarige Antwerpenaar kreeg bij een ruzie op het De Coninckplein enkele slagen met een ijzeren staaf op het hoofd. Hij raakte zwaargewond. De verdachte maakte zich na de feiten uit de voeten en kon nog niet worden opgepakt.De twee veertigers, cafékennissen en voormalige vrienden, leven al langer in onmin met elkaar. Zaterdagavond kwam het opnieuw tot een confrontatie. De man van 46 haalde uit met een ijzeren staaf en sloeg zijn kompaan op het hoofd. (alle media)

Twee agenten van de lokale politie van Antwerpen hebben gisterenmiddag na een achtervolging een hangbuikzwijn gevangen, in het district Bezali (Berendracht-Zandvliet-Lilo)  De eigenaar is voorlopig niet bekend.  Het dier werd na een wilde klopjacht in de boeien geslagen en NIET opgesloten in de Begijnenstraat om evidente redenen van religieuze aard. (0000)

Omstreeks 16.30 uur vielen drie jongemannen een bakker binnen aan de Baron Leroystraat in Deurne. De drie mannen bedekten hun gezicht gedeeltelijk met een sjaal. Twee van de drie hadden een mes bij en bedreigden de twee bedienden. Een derde verdachte maakte de kassa leeg. Ze ontkwamen te voet. De slachtoffers, 17 en 18 jaar, liepen geen verwondingen op.
 
Tien minuten later werd een bejaarde vrouw overvallen in de Koolstraat in Borgerhout. De jonge dader sleurde de vrouw tegen de grond en ging aan de haal met haar handtas. Een kompaan probeerde haar gsm nog te stelen, maar gaf die terug toen het slachtoffer begon te roepen. De twee daders konden ontkomen.
 
De laatste overval gebeurde even voor 18 uur in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Frankrijklei. Het slachtoffer kreeg een klap in het gezicht en de daders konden ontkomen met haar handtas. Via de camerabewaking kon de politie de twee traceren. De politie plukte de twee verdachten, een 31-jarige uit Merksem en een 27-jarige uit Bilzen, van de bus aan de Rooseveltplaats. (HLN)

 

 Braboke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Crevits en het zout

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevroren vastheid

 

 

Eén sneeuwwolk boven de Antwerpse Ring. Meer moet dat niet zijn om de hele economie van het land stil te leggen. Voorbij het logistiek centrum Vlaanderen alleen nog 'bevroren vastheid'. Een mens zou verwachten dat het KMI en de strooidiensten na sneeuwbui nummer zoveel voldoende alert zouden zijn, maar integendeel: het wordt met elke sneeuwbui erger. (...) Hoe zou dat gaan in landen waar geen 7 centimeter sneeuw valt, maar 70 centimeter, zoals in Scandinavië of Zwitserland?"

Luc Van der Kelen (Editorialist) in Het Laatste Nieuws, 11 februari 2010

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Declerck maakt zich niet sterk : alles went, ook een ontsnapte vent

 

 

Alles went. Uit de splinternieuwe jeugdgevangenis in Tongeren is gisteren een jonge crimineel ontsnapt. De gelukkige is Yassin El Jattari, uit Borgerhout. De knaap die opgesloten zat voor gewelddadige overvallen en een carjacking klauterde tijdens de ‘wandeling’ over de gevangenismuur en nam de benen. Twee kompanen raakten bij de ontsnappingspoging gewond en konden gevat worden. Van El Jattari ontbreekt elk spoor.

De nieuwe ontsnapping is bijzonder pijnlijk voor Justitie. Omdat de gevangenis van Tongeren grondig werd verbouwd en pas in november vorig jaar werd heropend als jeugdgevangenis. Omdat er van bij de aanvang vragen rezen over de beveiliging. En omdat er maar liefst 50 mensen instaan voor de bewaking van amper een dozijn jongeren.

“Dat het geen kwestie was van te weinig personeel in de jeugdgevangenis, bleek gisteren enkele uren na de ontsnapping al, toen ze met hun vijven (!) tijd hadden om de bewakingscamera terug te draaien die El Jattari scheef had getrapt tijdens zijn vlucht. Een om op de ladder te kruipen, een om die vast te houden, een derde om toe te kijken, enzovoort”, schrijft Het Laatste Nieuws schamper.

Het gevangeniswezen reageert verveeld op de zaak: “Het klopt wel dat er op het vlak van beveiliging nog een aantal dingetjes moeten gebeuren. Maar dat is overal. Veiligheid is een evolutief proces, ziet u.” Intussen blijft het aantal ontsnappingen stijgen. In 2007 ontsnapten 42 gedetineerden. In 2008 waren het er al 62. En in 2009 gingen er 68 gevangenen vandoor. In België lijkt dat de gewoonste zaak van de wereld. Justitie heeft er zich bij neergelegd.

@ VB

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!