Angeltjes
13-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange Waalse man

 

In een persbericht laat het Franstalig socialistisch europarlementslid Alain Hutchinson (PS - foto) weten dat hij in september ek. weigert deel te nemen als verkiezingswaarnemer aan de missie die het Europees Parlement in Rwanda organiseert. Hij weigert naar eigen zeggen wegens de aanwezigheid in dezelfde missie van Koen Dillen van het Vlaams Belang.

 

Het staat Alain Hutchinson (foto) natuurlijk vrij te doen wat hij wil en zich in hysterische en lasterlijke termen uit te laten over een collega, maar het Vlaams Belang wenst toch een korte reactie te geven op de beslissing van de heer Hutchinson:

 

  1. Het Vlaams Belang heeft geen lessen in democratie te ontvangen van een partij waarvan heel wat notoire vertegenwoordigers zwaar veroordeeld werden wegens corruptie;  het Vlaams Belang heeft ook geen lessen te ontvangen van een partij waarvan heel de top zich in een niet zo ver verleden liet omkopen door wapenhandelaars (Agusta) die tevens grof geld verdienen aan de oorlogen in Afrika;

 

  1. Niet het Vlaams Belang maar de Belgische socialisten en het huis van Saksen-Coburg worden er door de Tutsi-autoriteiten ook vandaag nog altijd van beschuldigd de genocide van 1994 mee in de hand te hebben gewerkt door hun jarenlange en onvoorwaardelijke steun aan het racistische regime van Habyarimana;

 

  1. Door uit sektarisme en morele superioriteitspretentie niet deel te nemen aan de missie in Kigali verzwakt Alain Hutchinson (foto) deze alleen maar en daarvan is uiteindelijk alleen de democratie in Rwanda en Afrika het slachtoffer;

 

  1. Koen Dillen heeft in het verleden reeds deelgenomen aan verschillende verkiezingsmissies in Afrika, met name in Congo en Liberia; de andere deelnemers van die missies (samengesteld volgens het systeem D’Hondt) - waaronder verschillende vertegenwoordigers van de Franse PS - kunnen getuigen dat Dillen zich daarbij in een geest van collegialiteit op een correcte en professionele wijze van zijn taak heeft gekweten; de onverdraagzaamheid zit niet bij Koen Dillen, maar bij Alain Hutchinson (foto)

 

Philip Claeys

Delegatieleider van het Vlaams Belang in het Europees Parlement

 

C'est la lutte finale

De heer H. (midden - enkel de geheven vuist is zichtbaar)

 

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom, laten we Vlaanderen nog wat bespotten met de haatzakken van de Morgen.

 

Wat de Vlamingen van een "kwaliteitskrant" als Le Soir mogen verwachten, is al jàren geweten : haat en vijandschap.  Dat deze bij het FDF aanleunende gazet met de voorzitter van de N-VA een schijnduel aangaat, is voor beiden een dankbaar gegeven om de respectieve aanhang te sensibiliseren.

Minder te begrijpen  en zeker niet te verontschuldigen, is de houding van de Vlaamse zelfbenoemde kwaliteitskrant "de Morgen" die geen enkele gelegenheid voorbij laat gaan om het Vlaamse imago te ridiculiseren of ronduit te beschadigen.  "Wat Vlaams is, vals is" zou best de lijfspreuk kunnen zijn van deze informatie-manipulatoren.

Onder de titel "5 Vlaamse mythen in hun blootje" wordt een zoveelste daad gesteld, om Vlaanderen te ontmaskeren als een schuiloord voor fantasten en geschiedenisvervalsers. Andere naties, onder wie de belgische, maken natuurlijk nooit gebruik van symbolen of mythen om de vaderlandse geschiedenis enige allure te verlenen. Neen, dat doen alleen de Vlaamse onverdraagzamen.

Het is trouwens een opmerkelijke opgave : mythes laten ontbloten door historici.  Dommeke Boonen op een driewieler de Ronde laten rijden, Filip Dewinter de koran laten voorlezen op een congres van zijn partij, de Morgen voor iets anders gebruiken dan de aardappelschillen : allemaal opmerkelijke opgaves. De bedoeling van de reeks is vooral : een uitlaatklep vinden voor de haat tegen het land en volk, waar men per se niet wil toe behoren. 

Bij elke mythe wordt één of meerdere historici betrokken, die dan het pseudo-wetenschappelijk licht laat schijnen over de gebeurtenis. De namen van sommigen van deze historici zullen u bekend in de oren klinken.

1302 - De heroïsche Vlamingen hakken de Fransen in de pan.

Iedere Vlaamsgezinde weet intussen hoe de geschiedenis in mekaar zit en hecht vooral waarde aan de datum van 11 juli als een symbool, zoals officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.  De mythe-afbreker in dit geval is professor Eric Defoort. Die met genoegen het verhaal van Hendrik Conscience komt neersabelen. Het is mogelijk dat sommige woorden van de professor niet juist zouden opgetekend zijn.  Dat gebeurt al eens meer.

1830 - De Walen koloniseren de Vlamingen.

Niets van geloven, zegt de super-belgicist en vijand van de Vlaamse Beweging, professor Lode Wils.  Het is niet bij de oprichting van belgië dat dit opzet bestond ; de verfransing is achteraf op gang gekomen ... Ho, zit dat zo ! Eigenlijk hadden wij dat al langer gedacht : het zijn die stiekeme en heerszuchtige Vlaamse imperialisten die deze staat naar hun hand hebben gezet en de angstige, onderdanige Franstaligen hebben onderdrukt.  Ja ...natuurlijk en wij maar geloven in de mythe dat we onderdrukt waren.

1914-1918 - De Vlaming sneuvelt, want zijn officier spreekt Frans. 

Professor Sophie de Schaepdrijver, die een uitgebreide studie heeft gewijd aan de Grote Oorlog heeft geen bewijzen gevonden dat 80% van de soldaten Vlamingen waren.  De toenmalige premier Charles de Broqueville heeft zelf dit cijfer vooropgesteld, beweert ze, maar zij denkt dat het lager is, laat ons zeggen 65%.  Dat is tenminste betrouwbaar wetenschappelijk en proper denken.  Evenmin heeft mooie Sophie in de door haar geraadpleegde  MILITAIRE documenten één bewijs gevonden dat "Vlamingen in flarden werden geschoten door verkeerd begrepen Franstalige bevelen".  Sophie heeft het opgezocht en het ABL heeft zoiets nooit vermeld.  Dus er werden géén Vlaamse soldaten aan flarden geschoten en als het toevallig wel eens mocht gebeurd zijn, dan was het omdat de boerenkinkels godverdoeme geen Frans verstonden. Eigen schuld, aan flarden die bult.

Nog net niet aan flarden geschoten, de gelukzakken

1940-1945 Heksenjacht op al wat Vlaams is.

De mythe-ontkrachter is  ditmaal professor Bruno de Wever  (broer van) samen met de straffe belgicist van zonet, Lode Wils.  Bij dit hoofdstuk heb ik me zitten schamen.  Geen slecht woord zeggen de twee historici over "la justice nègre" zoals oud minister Pholien die periode beschreven heeft.  Er waren in Vlaanderen 50.000 vonnissen  en 247 executies hebben plaatsgevonden. NIEMAND IS ONTERECHT VEROORDEELD, is een van de besluiten van de katholieke haatbom Lode Wils.  Met andere woorden, Dr. August Borms heeft zijn verdiende loon gekregen toen hij half verlamd aan de executiepaal vastgebonden werd en neergekogeld. En Bruno de Wever beweert dat "de repressie niet onmenselijk was, er zijn wat excessen geweest en er zullen ook wel onschuldigen gestraft geweest zijn", maar voor de rest was het best aangenaam.

Als ik die Bruno De Wever ooit mocht tegen het lijf lopen, zal ik hem met genoegen een draai om zijn oren verkopen.(Voor de onbekenden die dit onder ogen krijgen : ik stam niet uit een repressie- of collaboratiefamilie). Lode Wils niet, die is té oud en ik heb nog les van hem gekregen. Misschien een duw tegen zijn schouders.

Niets aan de hand, circulez !

1981 - Wat wijzelf doen, doen wij beter

Dat gaat dan over de politiek van Gaston Geens de eerste minister-president van Vlaanderen, waarbij een andere nuttige idioot, die ik niet ken,  bereid gevonden wordt om te zeggen dat Vlaanderen economisch beter boert dan Wallonië, maar dat het nog lang niet bewezen is, dat dat ook zo zal zijn, mocht Vlaanderen zelfstandig zijn.  Dat is wetenschap zoals op de Sinksenfoor bij Madame Blanche.

Is het een mythe als een natie, die elk jaar 12 miljard euro wegschenkt, deze voor de eigen burgers houdt, het beter doet ?

 Ray, de mythomaan.

http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/344172/2008/07/11/5-Vlaamse-mythen-in-hun-blootje.dhtml


12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL + B militairen in Afghanistan : waarom ?

 

NL militairen keren terug naar hun basis in Uruzgan na een operatie

In Nederland heerst onvrede bij de militairen in Uruzgan (Afghanistan) over het feit dat Ontwikkelingshulp zowat 4,5 miljoen euri opoffert om de papaverteelt te vervangen door saffraanteelt. Dit gebeurt zonder veel controle en de centjes verdwijnen geheel of gedeeltelijk in de lange jurken van de baardmensen van de Taliban.  Zo krijgen de vijand voldoende bij mekaar om nieuwe wapens te kopen die kunnen ingezet worden tegen ondermeer het Nederlandse leger. Tot voor kort deelde het leger uit een geheime kas zélf centen uit aan de inheemse bevolking om "gewassen" te kweken en tevens voor de nodige goodwill te zorgen.  Nu is de zaak grootschalig overgenomen door Ontwikkelingshulp en papaver wordt door saffraan vervangen.  Zegt men.

In het land B staat Afghanistan niet ingeschreven bij de ontvangers van ontwikkelingshulp maar binnenkort zullen er ruim 100 tot 140 extra  militiairen in het raam van de ISAF-vredesmacht samen met Nederland opereren in Uruzgan met 4 F 16's.  Er zijn verder nog een 300-tal belgische militairen in Kabul voor de beveiliging van de luchthaven en tevens kleinere detacheringen in Kunduz, Mozar-e-Sharif en Kandahar.  In het raam van de geheimdoenerij en schijnheiligheid, eigen aan dit land, wordt er geen informatie verstrekt over het hoe, het waarom  en de duur van de gezamenlijke "Groot-Nederlandse" missie   Ook niet over de eventuele risico's en wat precies de samenwerking met Nederland betekent.  Gaan wij alleen de keuken-troep verzorgen of  de  schoenen poetsen ?  De ergste vijand na de Taliban in het Zuiden schijnt het stof te zijn, dat overal doordringt en zowel het materieel aantast als het dagdagelijkse leven erg bemoeilijkt. Zal het land B stofzuigers leveren ?  Dit zijn geen vragen die wij stellen, omdat we het grappig vinden, we zijn enkel nieuwsgierig omdat niemand zich wat aantrekt van wat het ABL aldaar zal verrichten.  Het gaat om mensen en hun levens en dan willen wij inderdaad graag weten hoe het zit.

Het belgische parlement dat normaliter over deze zaken moet ingelicht worden, en indien niet, er om vragen, zwijgt zoals steeds in alle talen en laat de minister van oorlog betijen. Het parlement van dit land heeft al lang afgedaan bij ons en alle geloofwaardigheid verloren. Dit wilden wij nog even kwijt voor het slapengaan.

Ray 

De communicatie met de plaatselijke bevolking verloopt vlot. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retournez dans vos bleds wallons *

 

De Raad van State heefteen arrest gevestigd, dat in de faciliteitengemeentes oproepingen tot deelneming aan verkiezingen door de burgers  NIET in een andere taal dan Nederlands kunnen gebeuren, de bestuurstaal van de zes betrokken gemeentes in de rand van Brussel.  Behalve op uitdrukkelijk verzoek van een inwoner dat hij het document in het Frans wil.

Als er op eigen initiatief door de gemeente Franstalige oproepingen verzonden worden, betekent dit een feitelijke installatie van tweetaligheid, die niet beantwoordt aan de wetgeving. Bovendien is het alleen de Vlaamse regering die kan oordelen over de toepassing van het taalregime in de betrokken gemeentes.

Na de opdoffer deze week over de taalvereisten in de Vlaamse Wooncode door het Grondwettelijk Hof is dit arrest door de Raad van State een tweede nederlaag voor de Franstaligen.

De frustraties zullen hoog oplaaien, het zuurtegehalte van de oprispingen zal echter de inname van Maalox en aanverwante producten ten goede komen, wat in deze tijden van economische onzekerheid de consumptiestatistieken bevordert.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0E1U6R9H&ref=front

Savat

* Keert terug naar uw Waalse gehuchten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eenmaal over 11 juli 2008

 

Zonder Shakespeare kende niemand Hamlet, de Deense kierewiet die aan een mensenschedel die hij in de hand hield, vroeg "Toe bie or not to bie ?".  In zijn tijd spraken de Denen nog niet zo vlot Engels als vandaag.

Zonder Puccini kende niemand Madame Butterfly, de Japanse geisha van 15 jaar die door een perfiede pedofiele Yankee misbruikt werd en zich achteraf eervol openritste met een mes.

Zonder Hendrik Conscience zouden de Vlamingen vermoedelijk een andere nationale feestdag hebben moeten bedenken.  De belgische Alliantie (alias de Partij der belgen) komt nu aandraven met een voorstel om die 11de juli af te schaffen, want die viering komt niet iedereen gelegen. Die diepe bekommernis over het Vlaamse wel en wee siert de enige belgische partij ter wereld. Zij stelt ondermeer 14 juli voor als alternatief, toevallig de Franse nationale feestdag. Ja, dat is het overwegen waard. Wij samen met de  symbolische aartsvijanden in paradepas over de Champs Elysées.

Toen wij gisteren nà de hommage aan Alice Nahon (zie hieronder) op het Conscienceplein rondwandelden om de sfeer te proeven van de 11-juliviering door de Vlaamse Volksbeweging, hadden wij gehoopt enige Leidinggevenden van die club te vragen, of zij niet zouden ingaan op het voorstel van de veertiende juli. Op die manier stelt de Vlaamse Beweging zich open voor een nieuwe doelgroep : de franscouillons (met dank aan Regus Patoff, voor dit sprekend neologisme).  Helaas, het Conscienceplein bulkte van de Vlaams Belangers, als eeuwige "leveranciers van veel enthousiast volk voor àlle Vlaamse manifestaties" en Leidinggevenden van de VVB waren vermoedelijk elders met andere verplichtingen in de weer.

Zonder al die voorgaande generaties trouwe, gewone, bewuste, sociaalbewogen, tolerante, beschimpte en  soms veroordeelde, fatsoenlijk rechtse en soms linkse Vlamingen die zich niet wilden laten verfransen of verbelgen, zou er geen sprake zijn van de ontluikende vrije republiek Vlaanderen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommage aan Alice Nahon op 11-julifeest Antwerpen

 

Als het mooie portret van Alice Nahon niet zichtbaar is, komt dit door de back-up welke uitgevoerd wordt bij de bronbezitter van de foto.  Dit gebeurt gewoonlijk in de nachtelijke uren.  Eens de back-up afgelopen, verschijnt de foto terug.  Onze verontschuldigingen.  Komt u later terug even kijken, het is een minder bekende foto van onze dichteres.

 

 Het mooie stoute meisje

Er is een en ander mislopen met het culturele luik van het 11- julifeest in de stad van Lange Wapper. De Hommage aan Alice Nahon in het Letterenhuis (AMVC) kende een overrompelende toeloop : het  (kleine) audiorium zat barstensvol en tegen het protocol in, werden de lege stoelen van de afwezige ere-genodigden ingenomen door de geïntresseerden die zich ingeschreven hadden maar niet binnen konden. Het is altijd leuk om vast te stellen, dat de burgers zich niet meer op de kop laten zitten door protocols,  voorrechten en Bazen Gansendonck.

De stadsdichteres, Joke van Leeuwen, die een eigenzinige visie op Nahon zou brengen , was verontschuldigd evenals de performer Andy Fierens.  Artistieke onenigheid ?  Het zou ons niet verbazen maar er werd natuurlijk zedig over gezwegen. Het publiek kon het stellen met een vaag "verontschuldigd".

Gelukkig was er de eigenzinnige Vitalski, een man die van vele markten thuis is en die op een aparte maar tegelijk innemende manier, een zevental gedichten van Alice Nahon voorlas en sommige voorzag van eigen korte commentaren, die blijk gaven van veel kennis en liefde over het werk van de dichteres. Vitalski heeft zichzelf benoemd  tot de Nachtburgemeester van Antwerpen, in navolging van de Nederlandse performer Jules Deelder die zich dezelfde functie heeft toegeëigend voor Rotterdam. Misschien zouden de twee havensteden het eens kunnen beproeven met beide artistieke nachtexemplaren ; met hun persoonlijkheden staan ze alleszins dichter bij de burgers dan de twee Nero's die thans de karwats hanteren. 

Wij kennen Vitalski als een matig acteur maar een schitterend improvisator en als hij niet tegengewerkt wordt, is hij een beminnelijk, hartstochtelijk en geestig man. Hoed af, voor wat hij in het AMVC bracht, als laattijdig invaller.

Van Manu Van der Aa, die tegen november (Boekenbeurs !) een biografie over Alice Nahon zal uitgeven, kreeg het publiek enkele uittreksels te horen uit brieven van de Antwerpse dichteres, die haar in een heel ander daglicht stellen dan dat van het immer treurende, melancholische en zieke meisje.  Een stout meisje is zij geweest, onze grote Alice Nahon, een flirtje, een kwettervogeltje, een passioneel woelwatertje, een vrouwtje dat ruwe taal soms niet schuwt ...  Het was schitterend en het publiek genoot. Men kan tijdens zo'n hommage niet alles vertellen, maar er rust tot hiertoe nog steeds een mysterie over de ontmoetingen die plaatsgegrepen hebben tussen het stoute meisje Nahon en haar mannelijke expressionistische collega-dichter, stads- en leeftijdgenoot en helaas ook mede-patiënt, Paul van Ostaijen.  Misschien lezen we daarover in het boek van Manu Van der Aa.

Onder het mom van een gelegenheidstoespraak, stond plots burgemeester Janssens achter de microfoon en hij kondigde zichzelf aan als iemand die weinig van Alice Nahon afweet (dat verbaast niemand) maar die wel "even in 't eigen hert wilde kijken" en hij bekladderde deze boeiende en knappe hommage met een oratio pro domo waar niemand zat op te wachten.  Volgens dikkenekmans was deze stad tot voor vijf jaar een smadelijk  en corrupt slijkdorp , tot hij op de proppen is gekomen en hier licht en leven heeft ingeblazen.  Compleet misplaatst en onbegrijpelijk hoe deze kerel zich schaamteloos opdringt in een gezelschap om zichzelf te bewieroken ! Mijnheer blaaskaak is wellicht zijn eigen bovenste beste burgemeester, maar zeker niet de mijne (en die van vele aanwezigen evenmin) behalve enkele kruiperds van dienst, waarmee ik niet het personeel van het AMVC bedoel, want die brave mensen doen hun taak correct en zoals het hoort.

Een jammer intermezzo op een overigens geslaagde hommage.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het Westen superieur is (Lodewijk Nasser - Het Vrije Volk)

 

Een tekst om in te kaderen 

 

 

Lang leve Onszelf !

Het Westen hoeft zich niet de les te laten lezen te worden door samenlevingen die niet eens kunnen zorgen voor schoon drinkwater en riolering voor de eigen bevolking, betoogt Ibn Warraq.

Een antwoord op Tariq Ramadan 

De grote ideeën van het westen - rationalisme, zelfkritiek, de onbaatzuchtige zoektocht naar waarheid, de scheiding tussen kerk en staat, de heerschappij van het recht en gelijkheid onder de wet, de vrijheid van geweten en meningsuiting, mensenrechten en de democratische rechtstaat - zijn superieur aan welke andere dan ook die ooit bedacht zijn in de geschiedenis van de mensheid. Het was het westen dat stappen ondernam om de slavernij af te schaffen; de roep om daar een eind aan te maken vond zelfs geen gehoor in Afrika, waar rivaliderende stammen zwarte gevangenen als slaaf verkochten.

Het is het westen dat vrijheden heeft verzekerd voor vrouwen, voor etnische en andere minderheden op een schaal die zestig jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden. Het westen erkent en verdedigt de rechten van het individu: we zijn vrij te denken wat wij willen, te lezen wat wij willen, onze godsdienst te belijden, en onze levens zelf in te richten. Kortom:  de glorie van het westen, zoals de filosoof Roger Scruton het uitdrukt, is dat het leven hier een open boek is, een boek dat onder Islam gesloten blijft.

In veel niet-westerse landen, in het bijzonder in Islamitische, zijn burgers niet vrij te lezen wat zij willen. In Saudie-Arabië, zijn moslims niet vrij om zich tot het Christendom te bekeren, en Christenen niet om hun religie te praktiseren; een regelrechte schending van artikel 18 van de Verklaring voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. In tegenstelling tot de overweldigende opgelegde zekerheden en regels van de Islam, biedt de westerse beschaving wat Bertrand Russel ooit de bevrijdende twijfel noemde, die het principe van wetenschappelijk scepticisme aanmoedigt. Westerse politiek schrijdt evenals de wetenschap voort met onzekere stappen van vallen en opstaan, door open discussie, kritiek en de bereidheid tot zelfverbetering.

Je zou het verschil tussen het westen en de rest kunnen karakteriseren als een verschil in kennistheoretische principes. Het verlangen naar kennis, ongeacht waar die toe leidt - een erfenis van de Grieken - heeft geleid tot een onvergelijkbare instelling, zelden buiten het Westen geëvenaard: de universiteit.  Samen met andere onderzoeksinstituten en bibliotheken, zijn universiteiten - op zijn minst idealiter- onafhankelijke academies die de kennistheoretische normen in acht nemen waardoor wij de waarheid kunnen najagen in een geest van belangeloze onderzoekingsdrift, vrij van politieke druk.  Met andere woorden: achter het succes van de moderne westerse samenleving met zijn wetenschap, technologie en zijn open instellingen ligt een manier van kijken naar de wereld; de methode om te analyseren, te duiden en vervolgens vraagstukken of problemen op te lossen of te corrigeren.

Het bouwwerk van moderne wetenschap en de wetenschappelijke methode is één van de grootste giften van het Westen aan de wereld. Het heeft ons bijna alle wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen 500 jaar gegeven. Van elektriciteit tot computers, maar ook - ingegeven door humanitaire overwegingen - het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, Human Rights Watch en Amnesty International. Het Westen neemt het grootste aandeel in de hulp aan het belegerde Darfur voor zijn rekening; de Islamitische landen schitteren bij de verlening van bijstand door afwezigheid

Bovendien, andere landen erkènnen de superioriteit van het Westen. Zodra andere landen, zoals Zuid-Korea en Japan, westerse politieke principes omarmen, dan bloeit hun bevolking. Het is naar het westen -  niet naar Saudi-Arabië of Iran -  dat miljoenen vluchtelingen uit theocratische en andere totalitaire regimes vluchten, op zoek naar verdraagzaamheid en politieke vrijheid. Geen westerse politicus zou wegkomen met de antisemitische opmerkingen die de voormalige Maleisische president maakte in 2003. Dat wij Mahathir's geraas door de vingers zagen duidt niet alleen op een dubbele standaard maar ook op het feit wij westerse leiders aan hogere ethische maatstaven onderwerpen..

Een cultuur die de wereld de roman, de muziek van Mozart, Beethoven, en Schubert, de schilderijen van Michelangelo, Da Vinci en Rembrandt gaf heeft geen lessen nodig van samenlevingen wier idee van de hemel bevolkt is met vrouwelijke maagden en sprekend lijkt op een kosmisch bordeel. Noch hoeft het Westen de les gelezen te worden over de superieure deugden van samenlevingen waar vrouwen onderworpen worden aan de sharia, besnijdenissen moeten ondergaan, tot de dood gestenigd worden als verdachten van overspel en de kans lopen op negenjarige leeftijd uitgehuwelijkt worden tegen hun wil; samenlevingen die de zogenaamd lagere kasten hun rechten onthouden; samenlevingen die homoseksuelen en afvalligen executeren. Het Westen heeft geen behoefte aan schijnheilige preken van samenlevingen die niet eens kunnen zorgen voor schoon drinkwater of riolering, die geen voorzieningen treffen voor hun gehandicapten en die toestaan dat 40 tot 50% van zijn ingezetenen analfabeet blijft

Om bij de roemruchte uitspraak van ayatollah Khomeini te blijven: er zijn geen grappen in de Islam. Het westen is in staat te kijken naar zijn eigen zwakheden en erom te lachen; de draak te steken met zijn eigen fundamentele beginselen: maar er is nog steeds geen equivalent van Monty Python’s Life of Brian in Islam. Zullen we ooit uit kunnen zien naar een Life of Mo? Waarschijnlijk niet —  wederom een signaaltje dat westerse waarden nog steeds de beste - en wellicht enige -  garantie bieden dat mensen, ongeacht hun ras of geloofsgezindte, zich ten volle kunnen ontplooien en in vrijheid leven.

@ www.hetvrijevolk.com - Lodewijk Nasser


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onafhankelijk Vlaanderen is de koopkracht sowieso groter

 



12.07.2008 07.25u - Het aprilnummer van de Financieel-Economische Commentaren (FEC), de economische nieuwsbrief van de Vlaams Belang Studiedienst, had het ondermeer over de budgettaire problemen tengevolge de lager dan geraamde fiscale ontvangsten en de veel te optimistische uitgangspunten inzake groei en inflatie.

Het
jongste nummer van de FEC (juni 2008) zet de sociaal-economische en constitutionele problemen van Leterme nog eens op een rijtje en analyseert het CD&V-voorstel inzake de financiering van de deelstaten. Uiteraard is er ook aandacht voor de recordinflatie en worden de (internationale) economische gevolgen ervan nader bekeken. Tenslotte komt de ‘Tax Freedom Day’ * aan bod, die voor het derde jaar op rij op 10 juni valt. De belastingdruk daalt dus niet, terwijl de overheid uitblinkt in inefficiëntie. In andere landen is het daarentegen wél mogelijk om tegen een lagere kost een efficiënter overheidsapparaat te financieren.

Gratis abonneren kan via
fec@vlaamsbelang.org

*Tax Freedom Day : The ""Flander's Intrest Party" means by this, the date of the year taxpayers' earnings went to to the government. For the Dutchspeaking dummies : tot 10 juni hebben jullie gewerkt voor de het land B en voor het onderhoud van Wallobrux.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designerbaby

 

 

Met dank aan www.defrut.be


11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig 11 juli Feest ! Toegewenst door La libre belgique

 

BONNE FÊTE !

Mis en ligne le 11/07/2008 @ la Libre Belgique - Eigen vertaling

Deze 11de juli is het feest van de Vlaamse Gemeenschap.  Prettige feestdag voor Yves, Kris, Bart, Caroline, Mieke.  Prettige feestdag eveneens voor de gewone Vlamingen : Lutgarde, Harlina, Aeydis, Ludo, Roger, Lintje, Marleen, Kim, Luk, Erik, Anissa, Peter, Jan. Wat mogen wij jullie dit jaar toewensen, beste buren, beste vrienden, beste aanverwanten ?

Dat jullie gelukkig mogen leven in de familie, met vrienden, in een welvarende regio.  Maar ook open en verdraagzaam : dat jullie harten en geesten open mogen gaan voor anderen. Hopelijk kan het vermeden worden, dat jullie je terugplooien op jezelf onder het voorwendsel dat jullie en je cultuur bedreigd zouden zijn.  Door wie  en door wat ?  Door julliezelf. ! Door deze panische angst die in jullie huist en die maakt dat je aan jezelf twijfelt, aan je identiteit. Terwijl een identiteit alleen maar rijker wordt naarmate ze meer gemengd, gekleurd en door mekaar geklutst is (métissée, bariolée, brouillée). Ik hoor vandaag reeds de toespraken van jullie grote leiders. Ze zullen uitroepen : "Leve het zelfstandige Vlaanderen ! Het is tijd dat Vlamingen hun eigen lot in handen nemen, zo mogelijk in de schoot van het federale belgië, indien de Franstaligen de voorwaarden eraan verbonden, aanvaarden.  Ofwel in een eigen Vlaanderen, indien de Franstaligen jullie verhinderen vooruit te gaan, je te ontplooien."

Want jullie zeggen het nu openlijk  :  je bent talrijker, dus je beslist over de toekomst.  Niet alleen die van jullie, maar ook deze van de francofonen, deze kleine minderheid die jullie last berokkent.

Het zal nog even nijpen, dat die minderheid bepaalde voorwaarden stelt, of als deze taal jullie niet aanstaat, dat deze minderheid enkele wensen tot uiting brengt.

De staatshervorming ?  Ja, die is nodig, onmisbaar en wenselijk, ze is zelfs levensnoodzakelijk voor de toekomst van belgië.  Op dat punt, hebben jullie gewonnen. De Franstalige geesten zijn rijp nu om belangrijke overdrachten van bevoegdheden door te voeren en om er de financiële verantwoordelijkheid voor op te nemen : "no representation without taxation. Ok" Laten we zelfs aannemen, dat het arronidissmeent BHV gesplitst kan worden.

Maar net zoals de Vlaamse Gemeenschap in Brussel (10%) zeer belangrijke rechten heeft verworven, is het normaal dat de Franstaligen zich laten eerbiedigen.  Normaal maar duidelijk.  Want de rechten die de francofonen in de rand genieten, zijn geen buitensporige voordelen, zij zijn het resultaat van voorbije akkoorden.

Jullie voelen je geremd door de minderheid in je zelfstandigheidsverlangen ?  Het is het verleden dat ons leert voorzichtig te zijn. Hoeveel toegevingen die jullie gedaan hebben, moesten achteraf niet terug onderhandeld worden, terwijl wat jullie binnengrijfd hadden, definitief was ? 

De Franstaligen staan open voor een gedurfde staatshervorming. Maar deze, beste vrienden, beste geburen, beste verwanten, kan enkel ONDERHANDELD zijn.  Zoniet ?  Bye-bye.

 http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/433194/bonne-fete.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De arrogantie van de Franstaligen

 

Met de frontpagina van la libre belgique op 11 juli, getooid met een officiële Vlaamse leeuw (met rode tong en klauwen) dreven we de spot door er onze titel "Bonjour, sâles Flamins" boven te plaatsen. We weten het wel, deze uitdrukking is ontstaan in de voormalige Congolese kolonie en werd stiekem door de negers gebruikt als ze het over hun Vlaamse bazen hadden. 

De manier waarop vele Franstaligen momenteel neerblikken op Vlamingen is helaas nog steeds van datzelfde slag :  minachting en ronduit haat.  Ook vaak een hooghartig misprijzen tegenover de "Noorderbelgen"  vanuit een superieure Uebermensch-houding.

We hebben het hoofdartikel uit la libre belgique integraal vertaald  en het staat hier net boven of onder.  Dat hangt af van hoe u voor uw pc zit. La libre is meestal gematigder dan Le Soir, die de stem van de Franstalige Brusselaars van FDF-strekking vertolkt, maar ze gaan geraffineerder te werk. 

Wij Vlamingen  sluiten ons  volgens de Franstalige experten in openheid en gemengde identiteiten (!) af van  bijvoorbeeld de verfijnde Latijnse cultuur.  Hoe kunnen wij zulk een uniek voorrecht dat ons geboden wordt, afstoten ?  Hoe kleinzielig en xenofoob van ons, dat wij op ons ganse grondgebied de keffende bestuurstaal Nederlands willen behouden !

Er is, bij ons weten, geen enkele natie ter wereld die de eigen landstaal afschaft, omdat een percentage anderstalige  inwijkelingen dit vraagt.  Gebeurt dit in Duitsland ?  Nederland ?  Frankrijk ?

Wij zijn de Walen, hun chi-chi gewoontes en pedante streken hartsgrondig beu.  De verwijten, het gekonkel, het internationale besmeuren en bekladden dat ze stiekem verrichten als onbetrouwbar spionnentuig, berokkent Vlaanderen schade en bouwt een beeld op in de buitenlanden dat absoluut niet strookt met de realiteit. Het enige maar belangrijke voordeel van het behoud van Vlaanderen in belgische structuren is geld, veel geld en anders niets.

Ook als men tot een confederaal model zou komen (kan u het zich voorstellen met de politieke klungelaars die het voor het zeggen hebben ?) zal er langs allerlei sluikwegen voor gezorgd worden dat er miljarden euri naar Wallonië en Brussel getransporteerd worden. Daarom zegt het gezond verstand : neen, tegen een confederale staat. Punt. 

Los van belgië, Vlaanderen vrij dat is de enige oplossing.  En met de vrijgekomen miljarden, ontstaat een natie die eindelijk voor haar burgers de welvaart kan brengen die beantwoordt aan de economische inspanningen.  Maatregelen voor de koopkracht zouden op dat moment échte maatregelen zijn  en geen drogredenen.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonjour, sales flamins

 

Frontpagina la libre Belgique 11.07.08

"Vlaanderen droomt over meer autonomie"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli 2008 : Vlaams-nationale Feestdag

.

 

 

 

.

Jef Elbers (met veel genoegen !)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie wenskaart voor ons allen van goede vrienden

 

Aan de Redactie & de Lezers van Angeltjes
p/a Bokrijk
Een prachtige Vlaamsch-nationale feestdag toegewenst van
Walter, Liesbeth, Ruud, Yves und Klaus


10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een goede voor de bloeddruk

 

MR stoomt grondwet voor 'Belgique française' klaar

De Vlaamse partijen aan de onderhandelingstafel hebben, naar eigen zeggen, geen plan B, maar in Wallonië wordt met een rampscenario wél rekening gehouden. MR-boegbeeld Daniel Ducarme schreef zelfs een grondwet uit. De Waalse liberaal ziet Wallonië, Brussel en delen van Vlaanderen als een soort Frans Polynesië bij Frankrijk onderdak vinden.

Ducarme is voorzitter van de denktank Energie Réformatrice. Samen met juristen uit België en Nederland heeft hij een grondwet geschreven voor een autonoom Belgique française. De tekst telt 132 artikels en verzekert de onafhankelijkheid van het nieuwe België tegenover Frankrijk en haalt tegelijkertijd ook de banden met de Fransen aan.

Het eerste artikel is een omschrijving van het nieuwe België: het Waalse gewest, het gewest Brussel-Hoofdstad, alle gemeenten van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en de Vlaamse gemeenten die zich bij referendum hebben uitgesproken voor toetreding tot la Belgique française.

Het nieuwe België krijgt een eigen vlag en wapen. Ook kan de Franse deelstaat een eigen media-, onderwijs- en onderzoeksbeleid voeren. Verder maakt de tekst duidelijk dat de koning een protocolaire functie krijgt en dat een president de leiding zal verzorgen. De voertaal is Frans, maar in het Brusselse wordt het Nederlands erkend en moet het ook blijven bestaan.

De vingeroefening van Ducarme komt niet als een verrassing. De politicus heeft al vaker laten blijken dat hij gewonnen is voor een toetreding van Wallonië bij Frankrijk.

Het idee van Ducarme wordt vandaag in Le Soir belicht. (GvA)

 


10-07-2008, 17:41 geschreven door Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polygamisten, Bigamisten, Harembezitters, Veelwijvers en Wijvenzotten ter Weireld : komt naar het land B.

 

 

Tot hiertoe was het bij ons weten enkel in het gekke en uitverkochte Groot-Brittannië verworven, dat veelwijvers aanspraak konden maken op vergoedingen voor al hun kinderen en vrouwen. We zijn echter mild en geven toe niet precies de toestand te kennen in Nederland en Duitsland, waar men ook goed gek is.

Sedert vorige maand behoort ook het land B tot de idioten die veelwijverij tolereren, alhoewel dit niet toegelaten is bij wet.  Een arrest van het Grondwettelijk Hof van 26 juni spreekt zich terzake uit. Voor onze vreemde vrienden en gasten maken wij graag een uitzondering, zij mogen aanspraak maken op vergoedingen voor kinderen en uiteraard voor de dames via onze gulle sociale stelsels.  Hoe meer vrouwen en kinderen, hoe meer centjes. Dat velen van de eigen mensen intussen niet rond komen, is een jammer gevolg van de economische toestand. Onze regering is uitsluitend bekommerd om het wee van vreemde snuiters, het eigen volk kan zijn plan trekken en moet zijn smoel dichthouden.  Wie nog maar "denkt" aan discriminatie, is rijp voor een fikse boete en de enkelband.

In de verantwoording omtrent die beslissing zegt het Grondwettelijk Hof ergens dat de kinderen niet mogen gediscrimineerd worden omwille van hun ouders. Het zou fijn zijn mochten de wereldvreemde rechters en halve gare linkse  politici even consequent reageren op kinderen en kleinkinderen van door de repressie getroffen Vlaams-nationalisten.

De waanzin van de multiculturele wereld neemt met de dag grotesker vormen aan.  Onze regeerders en rechters verloochenen elke eigenheid en evidentie van onze samenleving om de meest achterlijke gewoontes van vreemden over te nemen.  Binnenkort gaan we huwelijken erkennen van vreemdelingen met hun geit of kameel.

De afstand tussen de burgers en de politiek wordt onoverbrugbaar. Wij zijn ingedommeld door de relatieve welvaart van deze maatschappij en de regenten die zichzelf gul bedienen aan de top, menen dat zij op geen enkele manier verantwoording verschuldigd zijn.  Vroeg of laat moet dit leiden tot revolte. U weet aan welke kant wij staan.

Savat

 http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/342592/2008/07/10/Belgie-laat-kinderen-uit-polygamie-toe.dhtml

 SAVAT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ho wat fijn, een poort van Feryn !

 

 

Tot in de hemel toe heerst discriminatie.  Ziehier het luxe Hemelpoortmodel van Feryn, de racist.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalvereiste in Vlaamse Wooncode is legaal.

 

Het Grondwettelijk Hof gaat niet in op de eisen van de Franse gemeenschapsregering om de Vlaamse Wooncode te vernietigen. De taalvereiste, die van nieuwe kandidaat-huurders voor een sociale woning in Vlaanderen vraagt of ze bereid zijn Nederlands te leren, is dus perfect legaal.

De Franse gemeenschapsregering had geargumenteerd dat de code discriminerend is, en ook de Liga voor de Mensenrechten en de vzw Vlaams Overleg Bewonersbelangen hadden de vernietiging van delen van de Wooncode gevraagd.

Het Hof zegt wel dat de taaleisen niet mogen gelden voor kandidaat-huurders in de faciliteitengemeenten
.

@ Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw probleem voor Nonkel Kruk

 

Socialistische jongeren bezorgd om vrouwelijk orgasme

Animo, de socialistische jongeren, start deze zomer een campagne om 'het belang van het vrouwelijk orgasme in de kijker zetten'. 'Onderzoek wijst uit dat meer dan 50 procent van de vrouwen soms een orgasme faket. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, en dat willen we bespreekbaar maken', zegt Anke Clitteraer. Ze mikt op de zomerfestivals om haar boodschap te verkopen, 'de plek bij uitstek om over seks te praten'

@ Het Nieuwsblad

*****

Dankzij de SP-a voorzitster zijn er nu al ettelijke mannen die niet meer weten wat een orgasme is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie-agente vermoord in Amstelveen

 

Als wij soms met de politie lachen of spotten, is het omdat zij daar zelf aanleiding toe geven en zich gedragen als August Clown, zoals de leiding van de federale deze week.

Dat verhindert niet dat wij anderzijds zeer veel begrip hebben voor de moeilijke omstandigheden waarin de politie-agenten hedentendage hun opdrachten moeten uitvoeren.  In een verruwende maatschappij, waarin diversiteit vaak leidt tot conflicten en criminaliteit is het geen lachertje  minimaal gezag en orde te laten eerbiedigen. Niet om een dictatuurregime te vestigen, want dat hebben we al, maar om het sociale en andere verkeer binnen de perken te houden.  Conservatief rechts ?  Wij ? Behoorlijk betrokken burgers zal u bedoelen. 

Als men bovendien gezegend is met onbekwame, zwakke politici die in principe de leiding bepalen, een  tegenwerkende justitie en helaas ook korpsleidingen die doordrenkt zijn van het politiek-correct linkse denken en handelen, is de taak zowat een roeping geworden. In Nederland werd deze nacht een agente van 28 genadeloos neergekogeld in  Amstelveen.            Wij copiëren de tekst van onze collega's www.geenstijl.nl

Jonge hoofdagente op laffe wijze vermoord

Zo hé, wat een held ben je dan. Om het leven te schieten uit een 28-jarige hoofdagente. Van ons mag je dan zelf ook dood, het liefst pijnlijk en langzaam. Een agent uitschelden is nog tot daaraantoe, maar je blijft met je rotpoten van onze rotagenten af. We schrijven de Piet de Winterlaan in Amstelveen vannacht. De hoofdagente is onderweg naar het politiebureau om een nachtdienstje te draaien. Onderweg stuit zij op een verdachte BMW, die eerder die nacht al betrokken was bij een misdrijf en waar naar wordt uitgekeken. De agente doet haar plicht en maakt melding de verdachte auto in de smiezen te hebben. Kort na haar belletje regent het bij de politie telefoontjes uit de Piet de Winterlaan: schietpartij! Ter plaatse treft de politie de zwaargewonde collega aan evenals de verlaten BMW. Het slachtoffer overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis en is daarmee de zesde agent die in ons land door kogels om het leven komt. Zojuist is de vermoedelijke copkiller aangehouden. Nadere gegevens ontbreken nog, maar lijkt ons mooie aanleiding deze mijnheer eens aan een effectief verhoor te onderwerpen naar zijn beweegreden. Wij knijpen allemaal wel even een oogje toe. Wel opschieten: voor je het weet heeft meneer een advocaat en is het pamperen geblazen...

agentvermoordamstelveen.jpg

 Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!