Angeltjes
25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jaar voor het afknallen van een politie-agent : dat is meer dan voldoende

 

 

Islam: Changing Lives for the Deader

Dit is een andere Mohammed, er zijn er meerderen in omloop

“Wij hebben de eer en het genoegen (!) u mee te delen dat het Mohammed Hamani vanaf nu is toegestaan om zijn straf onder elektronisch toezicht uit te zitten.” Die kurkdroge mededeling van Justitie ontving Jeanine Vanwymelbeke. Het bericht sloeg in als een bom. Haar man, rijkswachter Marc Munten, werd in 2001 door Hamani neergekogeld. Hamani had een goed gevuld palmares van gewelddadige car- en homejackings en werd in 2005 voor de moord op de rijkswachter veroordeeld tot twintig jaar cel. Amper vijf jaar later staat hij alweer op straat.

“Ik ben verbijsterd en gechoqueerd, gedegouteerd zelfs”, reageert de zwaar aangeslagen weduwe. “Elke avond nog, als ik probeer de slaap te vatten, is het laatste beeld op mijn netvlies dat van mijn man in Gasthuisberg. Ik verzeker u, iemand die een kogel van een kalasjnikov (!) door het hoofd kreeg, dat is geen mooi gezicht…” De vrouw is verontwaardigd: “Ik ben gebroken. Met heel mijn lijf heb ik gestreden opdat Hamani zijn straf zou uitzitten. Voor Marc, voor alle agenten die brutaal gedood worden. Justitie steekt ons een mes in de rug.”

We zijn in dit land al een en ander gewoon van Justitie, maar dit tart werkelijk alle verbeelding. Hallo mijnheer de minister? Wij dachten dat elektronisch toezicht alleen van toepassing was bij kleinere misdrijven, maar nu kan het blijkbaar ook al na de moord op een agent of rijkswachter? Te gek voor woorden.

Deze week verklaarden de ministers Stefaan De Clerck (CD&V) en Annemie Turtelboom (Open VLD) nog stoer dat geweld tegen de politie voortaan strenger bestraft zou worden. En dan lees je dit. Wie gelooft die mensen nog? De weduwe van de vermoorde rijkswachter in elk geval niet meer: “Dit is een kaakslag voor alle agenten en hun families. Met dit signaal zegt Justitie “schiet maar op de flikken. Ze zijn niet meer waard dan een paar jaar in een gevangenis. Ik ben zo boos op die ministers met hun loze beloftes en hun holle vergaderingen over nultolerantie. Dit is toch onbegrijpelijk.”

Bovendien werd mevrouw Van Wymelbeke verwittigd op het adres het adres van de Dienst Slachtofferonthaal in Brussel. Daardoor kreeg ze de mededeling van de vrijlating niet op haar persoonlijk adres. Dat zegde Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) in de Kamer aan Bart Laeremans (VB) en Els De Rammelaere (N-VA).

De minister betreurde dat en leefde mee met de weduwe, maar zegde dat alles administratief correct was verlopen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn niet meer te stoppen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische opname 1934 - Jozef Sterkens

 

 

.

Het ANZ is druk in de weer met het digitaliseren van vele Vlaamse liederen waarvan demo's van  de partituren voor piano op de webstek te bekijken zijn en besteld kunnen worden. Het is alleszins een lovenswaardige poging om onze Vlaamse liederenschat te bewaren.  Daarnaast zijn er ook zeldzame privé personen in Vlaanderen die volledig belangeloos en gratis hun eigen collecties op Youtube plaatsen. Zoals bovenstaande opname van het lied  "Mijn land is Vlaanderen" door Renaat Veremans en gezongen door de tenor Jozef Sterkens. Dit was ook het openingslied van de film De Witte waar het werd gezongen door de tenor Alfo De Quick. Sterkens is tijdens de oorlogsjaren directeur geweest van Koninklijke Vlaamse Opera en is door de repressie afgestraft geworden : de na-oorlogse belgen verwachtten dat onze Vlaamse artiesten hadden moeten creperen in plaats van gewoon voor hun gezinnen te blijven werken onder Duits bewind.

 Als promotoren van het Vlaamse lied (en ook andere historisch opnames)  verdienen de mensen die hun eigen verzameling opnames en afbeeldingen gratis verspreiden een even groot applaus dan het ANZ.

. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Haïti zou hulpgoederen achterover drukken

 

.
Bewoners van een kamp voor daklozen in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince beschuldigen de politie van het achterhouden van hulpgoederen. Agenten zouden de pakketten aan hun eigen familie geven.
Na de aardbeving van vorige maand gaf de Haïtiaanse premier Jean-Max Bellerive toestemming om op het terrein van zijn kantoor een kamp in te richten voor de mensen die door het natuurgeweld dakloos zijn geworden. Zij trekken nu aan de bel. De politie ontkent dat hulpgoederen achterover worden gedrukt. Een politiechef zei dat ook agenten familieleden in het kamp hebben en dat die dezelfde voorraden krijgen als anderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

 

 

 


24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio op oorlogspad tegen Griekenland + AANPASSING 19.30 UUR

 

 

Nadat de verlichte dwaas Guy Guynokkio, Frankrijk de mantel heeft uitgeveegd, omdat dat land een debat durft te voeren over de eigen identiteit, waart hij nu verder door Europa op zoek naar een nieuw slachtoffer om zijn oorlogszuchtige instincten op uit te leven.

Griekenland is het geworden. Omwille van het slechte financiële beleid. En dààr kent Guynokkio wat van !  Tijdens zijn premierschap heeft hij zowat heel het belgisch patrimonium verlapt om de  tekorten in zijn begrotingen te verdoezelen.  Hij heeft op het punt gestaan om met zijn vriendin en stadsgenote, het rekenwonder ministerin Freya Van den Bossche, Sint Baafs en het Belfort te verkopen aan Honda, ware het niet dat Frank Beke met de strop om de nek, genade kwam smeken om hem dit niet aan te doen. Het dwaze wicht Freya had compassie met de brave burgemeester en we weten niet wat ze Guynokkio beloofd heeft, om hem van zijn voornemen af te brengen. Veel heeft ze niet te bieden, maar hij is ook niet veel gewoon. Dit geheel terzijde uit de roddelrubrieken, die wij nooit serieus nemen.

Deze Guynokkio gaat nu Griekenland de levieten lezen.

Hieronder leest u het officiële en droge commentaar. Geef toe dat onze gekruide versie plezieriger om lezen is. Behalve voor de regimekruipers.

De volgende kandidaat in Europa voor de vernietigende woede van de verlichte dwaas Gynokkio zou wel eens Nederland kunnen zijn. U weet waarom ?

Guy Verhofstadt, leider van de liberale fractie in het Europarlement, wil een onderzoek naar de oorzaak van de enorme Griekse staatsschuld. Het Europees Parlement moet daarom de Europese Centrale Bank, Eurostat en anderen uitnodigen voor een publieke hoorzitting.

De voormalige Belgische premier Verhofstadt wil zo lessen trekken voor de toekomst, meldde hij dinsdag. Een deel van het probleem is volgens hem dat Europa wel een eenheidsmunt heeft, maar geen eenheidseconomie. ,,De Europese Commissie moet nu alle initiatieven onderzoeken om het management van de eurozone te versterken'', stelt hij alvast.

Griekenland blijkt jarenlang een groot deel van zijn enorme staatsschuld buiten de statistieken te hebben gehouden. De schuld is inmiddels zo groot dat het land slechts tegen zeer hoge rente nog geld kan lenen. Als Griekenland de leningen niet meer kan betalen, bedreigt dat de geloofwaardigheid van de euro.

http://www.beursduivel.be/nieuws/81970/verhofstadt_wil_onderzoek_naar_griekse_crisis

+ AANPASSING 19.30 UUR  (door Jade)

Misschien heeft Verafstoot nog geen appartementje in Griekenland, en aast ie op een gunstprijsje als zwijggeld voor zijn boertige stommiteiten. Hoe rijker hij werd, hoe armer de Vlamingen. Hoe schrijf je dat in het Grieks ? Als die twee panlatten op de foto boelekens zouden maken, ze zouden op fietsen van De Lustige Velodroom/Le Vélodrome Joyeux uit Blankenberge naar school mogen. Ze zouden nog erger doortrappen. En de ouders vanachter in  een debielen aanhangwagentje met een tricolore vlaggetje. En maar zwaaien.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Slachtoffer racistische haatmoord in stilte begraven
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De 82-jarige dame die door haar zwarte kleinzoon het hoofd werd ingeslagen en vervolgens gewurgd op de Antwerpse Luchtbal, is gisteren, 23 02 in alle stilte begraven... Een dienst,waar niks werd gezegd, een kaartje met "Herinner mij " -Buren niet verwittigd -geen brief uitgehangen = Niets !De reconstructie van de moord greep vandaag  rond  16 uur plaats.   Wij, de geburen zagen regelmatig, politie, binnen en buiten wandelen per 2 & dat was al...

Mocht de oma, die enkele weken geleden over "negers" had gesproken en om die reden vermoord is, haar zwarte kleinzoon de kop hebben ingeslagen, dan zou het voltallige schepencollege van Antwerpen op de begrafenis aanwezig zijn geweest.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boel in het Euro-parlement : Van Rompuy heeft charisma van een dweil

 

 

EU-president Herman Van Rompuy heeft woensdag bij zijn eerste optreden in het Europees Parlement harde kritiek gekregen van de Britse Europarlementariër Nigel Farage. „U hebt het charisma van een dweil en het uiterlijk van een bankbediende”, beet Farage Van Rompuy toe.

Farage, die lid is van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Democratie, noemde Van Rompuy „de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de nationale staten. Misschien is dat omdat u uit België komt, wat niet eens een echt land is.”

De Brit werd terechtgewezen door parlementsvoorzitter Jerzy Buzek. Die betitelde de persoonlijke beledigingen aan het adres van Van Rompuy als „ontoelaatbaar”.

@ De Telegraaf

Wij hebben u in het verleden al enkele malen laten genieten van de flamboyante tussenkomsten van Nigel Farage die zelf niet vies is van flink te graaien als de mogelijkheid zich aandient.  Politiek spreekt hij ons niet aan, maar dergelijke figuren zijn onontbeerlijk in een parlement dat verzuipt in aanbidding van de eigen geschapen belangrijkheid.  Farage neemt geen blad voor de mond en de steeds met veel égards omringde Euro-hoofdrolspelers en wereldleiders gaan een voor een voor de bijl van zijn sarcastische welsprekendheid.  Gelukkig dat er nog zulke verkozenen bestaan. Van zodra af er een video beschikbaar komt, plaatsen we hem.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom, we gaan discrimineren : we gaan de waarheid zeggen.

 

 

41% criminelen in Antwerpen zijn vreemdelingen terwijl ze  15,5% van de bevolking uitmaken.

21% daders van woninginbraken is Noord-Afrikaan

16% daders van diefstallen met geweld is Oost-Europeaan

In antwoord op een vraag van Filip Dewinter maakte de Antwerpse korpschef Eddy Baelemans cijfers bekend over het aandeel van de vreemdelingen in de criminaliteit in Antwerpen. Uit die cijfers voor 2008 (laatst beschikbare cijfers) blijkt dat 41% van de gevatte daders in Antwerpen vreemdelingen zijn. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier dus niet over allochtonen met de Belgische nationaliteit of met een dubbele nationaliteit. Marokkanen die over de dubbele nationaliteit beschikken worden in deze statistieken als Belg beschouwd.

In 2008 werden in totaal 11.191 daders gevat. 59% waren Belgen, 41% vreemdelingen. De Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen) zijn met 9% het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de Oost-Europeanen (Polen, Roemenen en Servo-Montenegrijnen) met 6%. Verder komen bij de meest voorkomende nationaliteiten nog de Nederlanders (4%), de Fransen (2%) en de Portugezen (2%) voor. De andere nationaliteiten hebben een aandeel van maximum 1% op de totale groep gevatte daders in 2008.

Ondanks de snel-Belgwet en de talrijke naturalisaties waardoor vele vreemdelingen de voorbije tien jaar Belg zijn geworden, valt desondanks op dat vreemdelingen sterk oververtegenwoordigd zijn in de Antwerpse criminaliteitstatistieken.  Uit de cijfers kan afgeleid worden dat de criminaliteitsgraad bij vreemdelingen 4x hoger ligt dan bij de Belgen.

Bij sommige criminaliteitscategorieën is het aandeel vreemdelingen nog hoger. 56% van de gevatte daders van woninginbraken zijn vreemdelingen; 21% daarvan zijn Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen). 54% van de gevatte daders van diefstallen met geweld zijn vreemdelingen. In deze categorie valt op dat 16% daarvan Oost-Europeanen (Roemenië, Polen en Servië-Montenegro) zijn en 13% Noord-Afrikanen. Het aandeel van de Noord-Afrikanen bij woninginbraken loopt op tot 21% terwijl ze nog geen 3% van de totale bevolking uitmaken. Het aandeel van de Oost-Europeanen (Polen, Roemenië en Servië-Montenegro) bij diefstal met geweld loopt op tot 16% terwijl ze amper 1,2% van de totale Antwerpse bevolking uitmaken.

De stelling “minder immigratie, minder criminaliteit” wordt nog maar eens door deze cijfers bevestigd. Het is dan ook noodzakelijk dat er gericht en aan de hand van adequate cijfers op basis van etnische afkomst gezocht wordt naar daders van criminele feiten. Alle politieke taboes moeten overboord gegooid worden als het gaat om het garanderen van de veiligheid van de burgers en de bestrijding van de stijgende criminaliteit. Het moet voor de politie mogelijk zijn om etnische daderprofielen op te stellen op basis waarvan gericht kan gezocht worden naar daders van misdrijven.

Het Vlaams Belang betreurt het dat er geen cijfers bijgehouden worden omtrent de etnische afkomst van de daders. De relevantie van cijfergegevens op basis van nationaliteit wordt steeds kleiner ten gevolge van de snel-Belgwet. De Antwerpse bevolking bestaat voor 16,4% uit vreemdelingen, maar voor 36,1% uit allochtonen. Cijfers op basis van etniciteit zijn in de strijd tegen de stijgende criminaliteit dus een noodzakelijk beleidsinstrument.

 

Filip Dewinter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Wilders zou kunnen bereiken, is heel wat !

 

Wilders kan voor een koerswijziging zorgen en veel, heel veel bereiken: “De beperking van immigratie. De afschaffing van de dubbele nationaliteit in de toekomst. Bestuurlijk intelligente vormen van beperking van de verspreiding van de islam in Nederland. Het uitbannen van de hoofddoek uit de officiële sfeer. Het versterken en waarborgen van de vrijheid van meningsuiting. Het stopzetten van subsidies voor multiculturele instellingen.”

Afshin Ellian in Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peumans spreekt

 

Onze collega Patrick van Veilig Zelzate publiceert een artikel over de N-VA dat wij graag overnemen. Dan hebben wij minder werk en kunnen we ons nu begeven aan onze geliefde hobby : een uurtje plafondstaren.

Knack publiceert een uitgebreid interview met Jan Peumans, de soms wat stugge voorzitter van het Vlaams Parlement en één van de boegbeelden van de N-VA. Aan de Vlaamse overtuiging van Peumans valt niet te twijfelen, maar bij wat hij allemaal verkondigt in Knack, zullen her en der toch wel wat wenkbrauwen de hoogte in gaan. Zo suggereert het blad dat het voor de N-VA electoraal een gouden zaak zou zijn, als er geen oplossing komt voor Brussel-Halle-Vilvoorde. “Als ze er wel komt, is de kans groot dat ze onaanvaardbaar is voor de partij.” Waarop Peumans antwoordt: “Nu volgt u een veel te federale logica. We moeten een strikt onderscheid blijven maken tussen de gebeurtenissen op Vlaams niveau en op federaal niveau. Verder zullen we het probleem wel aanpakken als het zich voordoet…” Peumans begint nu ook al het vocabularium van Jean-Luc Dehaene over te nemen. Wie bij de hond slaapt … Voorlopig krijgen ze die spreidstand tussen Vlaamse regeringsdeelname en federale oppositie nog wel verkocht, maar het begint stilaan toch pijnlijk te worden. Benieuwd hoelang onze vrienden van de N-VA dat nog kunnen volhouden.

“Het Vlaams Belang heeft uw partij onlangs opgeroepen om uit de Vlaamse regering te stappen en samen voor een onafhankelijk Vlaanderen te gaan.” Peumans voelt daar niks voor: “Met het Vlaams Belang samengaan! Met een partij die al zoveel heeft bereikt! (lacht) Ik geloof daar niet in, en ik hoop ook dat het nooit zover komt.” Peumans maakt er zich wel erg gemakkelijk van af. Wat heeft de N-VA al bereikt? Het Vlaams Belang-aanbod was ook geen huwelijksaanzoek, maar een verzoek om de handen in elkaar te slaan en zo beslissende stappen te zetten in de Vlaamse staatsvorming. Maar ook dat is voor Peumans en nogal wat N-VA’ers blijkbaar te veel gevraagd. Jammer.

“In mijn eigen partij (N-VA) pleit trouwens niemand voor samenwerking met het Vlaams Belang. Ik ben ervan overtuigd dat we op onze eigen manier veel meer kunnen bereiken. Dat heeft de Volksunie destijds wel bewezen.” De Volksunie als lichtend voorbeeld ? Hallo ? En zeggen dat Vic Anciaux, na Hugo Schiltz zowat de godfather van de V.U., zopas (ook in Knack) erkende dat de voorbije staatshervormingen geen zegetocht voor Vlaanderen waren. De gewestvorming waarbij Brussel het statuut kreeg van derde gewest noemt Anciaux vandaag een ramp. Dus had Peumans misschien toch maar beter een ander rolmodel gekozen.

Peumans gelooft nog altijd in de Belgische participatiestrategie, ook al heeft die de Volksunie langzaam maar zeker dood geknepen. Er zijn mensen die geen lessen trekken uit de geschiedenis. “Als we voortgaan op onze redelijke en rechtlijnige (?) weg, zullen we het eindpunt ooit wel bereiken. Alleen weet ik nog niet precies wanneer.”

Tja, ons overtuig je daar niet mee. ‘Ooit’ is niet genoeg. Het moet snel gaan, om onze Vlaamse economie, onze welvaart en onze toekomst veilig te stellen. Waarom willen Peumans, De Wever en de N-VA de Belgische doodsstrijd nog langer rekken?

http://www.bloggen.be/patrickzelzate/archief.php?ID=666586

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De treinramp

 

 

Jan Mortelmans en Bruno Stevenheydens over de treinramp van Halle/Buizingen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië leeft nu permanent met terroristische dreiging door moslims

 

Overal dezelfde haatsmoelen en dezelfde onmenselijke teksten 

 Onthoofd zij die de islam beledigen 

 

De Australische premier Kevin Rudd deelde gisteren mede dat zijn land officieel onder een  binnenlandse terreurdreiging leeft van extremistische moslims, geboren als Australiërs.

Australië is een land met een eeuwenlange immigratie-traditie. Zij weten hoe het hoort en onder de circa 20 miljoen inwoners zijn er bijna nooit tegenstellingen, laat staan racistische botsingen.  Elke Australiër, ongeacht of hij komt uit Azië, Europa of Nieuw-Zeeland weet waar hij zich aan te houden heeft en is trots op zijn nieuwe vaderland.

De laatste jaren is de situatie grondig verziekt.  Er komen vele illegalen toe uit de broeierige moslimlanden uit Azië en Afrika.  Op een eiland meer dan 1000 kilometer boven Australië worden er velen opgevangen, maar de capaciteit van circa 1100 asielvragers is al lang bereikt. 

Anderzijds heeft een versoepeling van de inkom- en familieherenigingsvoorwaarden het aantal moslims buiten proportie laten toenemen. En wat men overal in de wereld vaststelt : waar aanhangers van de godsdienst van de vrede verschijnen, rijzen er problemen. 

Wie dit ontkent, leeft buiten de realiteit.

In het ani-terrorisme plan van Rudd zit ondermeer een verscherping van visa-uitreikingen met vingerafdrukken en gelaats-scanning. Het probleem van de visa is degelijk bestudeerd, want dez nieuwe regels gelden slechts voor 10 landen. De Australiërs weten uit welke richting de wind waait.

Er werd een budget vrijgemaakt van 70 miljoen AUD (50 miljoen euri) dat toelaat een antiterreur-eenheid in het leven te roepen die het hoofd kan bieden aan Al Qaeda aanhangers die actief zijn in het land. Van 2001 tot nu zijn er 100 slachtoffers gevallen in terroristische aanslagen. Elk jaar wordt er bij de vele bosbranden gewag gemaakt van opzettelijke brandstichtingen met verwijzingen naar de vrienden van de islam. Tot hiertoe is het bij vermoedens gebleven.

"Van nu af aan zullen wij moeten leren leven met de permanente dreiging van terroristische daden, bedreven door mensen die hier geboren zijn" sprak de premier. De kleine Groene partij in het parlement kant zich tegen de maatregelen.  Niemand is verbaasd.

Ray

Bron : abc.net

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen, trap het af, is de boodschap

 

 

 

Vlaamse ouders vinden geen school meer voor hun kinderen in hun woonomgeving. Bij de 5 of 6 keuzescholen die zij kunnen opgeven,  is er geen plaats meer in het Nederlandstalig onderwijs.  Bekijk de video (wij kunnen hem niet copiëren) door op onderstaande gele tekst te klikken.

http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/videos_vlamingen-trap-het-boodschap?id=631205

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Fluxy$
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Noem de verzekeraar van Fluxys en het mysterie van de vrijspraak voor elke verantwoordelijkheid voor de gasontploffing in Gellingen door de rechtbank van Doornik is grotendeels verklaard. Volg het geld en men vindt altijd sporen van de reden waarom iets gebeurt, of juist niet, zoals in dit geval. Agatha Christie wist dat al en de Cbfa weet dat ook. Welke verzekeraar zou er mee moeten opdraaien voor de vergoeding van de schade indien Fluxys toch foutjes zou gemaakt hebben? Ethias? Dexia? Of was Fluxys helemaal niet verzekerd, en dus ook niet bij de opvolgster van la Smap die ooit haar geld plaatste bij het Crédit Communal ?

 

 

Het antwoord op deze vraag is veel interessanter in een rechtsstaat dan eventuele onopzettelijke foutjes of nalatigheden in hoofde van Fluxys en haar werknemers. Iedereen weet dat gas kan ontploffen. Wat kan, zal dus ook ooit eens gebeuren. Fluxys dotcom wist dat ook en moest het bovendien a fortiori weten.

Een vrijspraak is dus niet alleen goed voor de financiële belangen van Fluxys en haar aandeelhouders -ook haar buitenlandse zoals Suez- maar ook en vooral om niet te zeggen in hoofdzaak voor het afschermen van financiële belangen van welbepaalde verzekeraars.

Alsook ten nadele van de financiële belangen van andere verzekeraars en haar verzekerde klanten, dat spreekt voor zich. Zo werkt de vrije markt nu eenmaal. 

Overigens kan ik er echt niet bij. Er ontploft gas, en dàn zou de gasmaatschappij geen fout treffen? Niets fout ! Geen enkele fout!? Daarom heb ik als ongeïnteresseerde 3 vraagjes aan het hof van beroep te Liège! 

   1. Waarom moest fluxys geen duidelijke(r) signalisatie plaatsen boven ondergrondse leidingen door terreinen waar manifest nog moet op gebouwd worden?

   2. Waarom mocht fluxys inert blijven nadat er een gasgeur gesignaleerd was op een industrieterrein waaronder een hoofgasdleiding loopt?

   3. Zou het kunnen dat een verzekeringsmaatschappij met een maatschappelijke zetel in Luik geprivilegieerde connecties heeft met het Belgisch gerecht? 

Als er een pan van mijn dak waait en juist op uw hoofd belandt zal mijn verzekering voor (familiale) aansprakelijkheid uw weduwe en kinderen vergoeden. Of uw eigen kosten als je het geluk hebt de klap door de dakpan toegebracht te overleven.

 Snoopy

PS: In wat voor $taat leven wij ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

 

 


23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproer in Tilburg verwacht ...

 

 

Staatssecretaris Albayrak tot Mini ster De Clerck bij de ondertekening van het contract over de huur van de gevangenis in Tilburg : "Ga je met mij in de cel ? Je boeit me "

 

Wat maken we nu mee ?  De belgische misdadigers die in Tilburg opgenomen zijn, komen in opstand ...

Belgische gedetineerden in de penitentiaire inrichting van Tilburg dreigen met opstanden, hongerstakingen, ontsnappingen en zelfs gijzelingen van Nederlandse cipiers als er niet snel een einde komt aan het strenge gevangenisregime. Dat beweert de Nederlandse krant De Telegraaf.

België huurt in Tilburg een 500-tal cellen om er gevangenen onder te brengen. De eerste gevangenen vanuit België werden enkele weken geleden overgebracht naar Tilburg, maar daar dreigt oproer, aldus De Telegraaf.

Volgens de krant blijkt dat uit telefoongesprekken en brieven die uit de gevangenis zijn gesmokkeld. De gedetineerden zouden ontstemd zijn over de leefomstandigheden omdat ze overdag langer in hun cel moeten blijven, geen vers bereide maaltijden krijgen, 's ochtends al om kwart voor zes worden gewekt en sporadisch bezoek mogen ontvangen, zo luidt het in de Nederlandse krant.

Er zouden ook klachten zijn over het ontbreken van een gevangenisarts en uniforme kleding. De gevangenen uit België zouden ook Vlaamse en Franstalige televisiezenders missen.

Volgens De Telegraaf, die zich baseert op bronnen binnen de inrichting, is de angst voor gijzelingen en ontsnappingen groot onder de Nederlandse cipiers.

De gevangenis van Tilburg werd onlangs overgedragen aan België. Eerder raakte bekend dat niet alle gedetineeren uit België vrijwillig naar Nederland zijn gegaan. Er lopen verschillende gerechtelijke procedures van gevangenen die hun overbrenging aanvechten.

In een reactie zegt het Belgisch directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen dat er geen aanwijzingen zijn van een verhoogd risico op oproer in de gevangenis van Tilburg. Het directoraat-generaal spreekt van 'inloopproblemen' bij de opstart van een nieuwe instelling. Ook gedetineerden moeten zich aanpassen, aldus woordvoerder Laurent Sempot.

Volgens hem zijn de leefomstandigheden in Tilburg uitstekend en beter dan in sommige Belgische gevangenissen. Maar Tilburg heeft zoals alle inrichtingen een eigen regime, conform de Belgische wetgeving, waaraan de gedetineerden zich moeten aanpassen.

Zo is gevangeniskledij niet verplicht en wordt het eten niet ter plaatse bereid, maar moeten de gedetineerden het opwarmen in een microgolfoven.

Sempot wijst er voorts op dat de bezoektijden met driemaal anderhalf uur per week hoger liggen dan het wettelijk minimum van driemaal één uur.

Tilburg ligt weliswaar verder, maar is gemakkelijker te bereiken dan heel wat Belgische gevangenissen, aldus Sempot. De gevangenen mogen volgens hem ook vaker uit de cel dan in de meeste Belgische gevangenissen.

Bron : Knack

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluitconcert voor Spaanse keuning en zijn vrouw

 

 

BILBAO 22/02 (DPA) Koning Juan Carlos en koningin Sofía zullen zich hun
aanwezigheid op de bekerfinale in het Spaanse basket beklaagd
hebben. Tijdens de wedstrijd tussen het Catalaanse Barcelona en de
'koninklijken' uit Madrid (Real) kreeg het koningspaar een massaal
fluitconcert, beledigingen ("trap het af!") en het beruchte vingergebaar
over zich. De wedstrijd werd gespeeld in een sportarena nabij Bilbao,
in hartje Baskenland. En hoe sterk de Baskische nationalistische
gevoelens zijn, konden de voetsupporters van de koninklijken uit Brussel
(Anderlecht) vorige week nog ervaren.
   Het obligate afspelen van de Spaanse nationale hymne werd na 35
seconden gestopt, overstemd als de muziek werd door boegeroep van de
talrijke Baskische én Catalaanse nationalisten onder de 15.000 sportliefhebbers.
    Waarom Juan Carlos (72) en Sofía (71) monarchen zijn, bewezen ze
door op stoïcijnse wijze de toeschouwers vanuit de eretribune op
royale wijze te begroeten. Overigens zijn beiden een en ander al gewoon:
tijdens de bekerfinale in het voetbalvorig seizoen werd het
vorstenpaar eveneens op massaal gejoel onthaald. tegenstanders in Valencia
waren toen Barcelona en Athletic Bilbao.
    Voor de basketliefhebbers: Barcelona won, met 80 tegen 61.
    Voor de voetballiefhebbers: Barcelona won, met 4 tegen 1.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische minister van staat schoffert Geert Wilders

 

Tijdens de uitzending Phara van maandag 22 februari werd toelichting verstrekt over de Nederlandse regeringscrisis door Steven Defoer van de Standaard.

Het commentaar ging quasi uitsluitend over het al dan niet aanwezig blijven in Afghanistan van de Nederlandse militairen.  De socialist Bos werd voorgesteld als een apostel van de vrede, op weg naar een Nobelprijs  en de christendemocraat Balkenende als een onbetrouwbare woordbreker die met 21 gedode militairen op zijn geweten, in opdracht van Amerika nog meer en langer levens wil riskeren.

Dat er nog andere redenen zijn voor het opblazen van de regering, bijvoorbeeld in verband met de economische zware problemen, het uit de hand gelopen begrotingstekort, de talrijke samenlevingsproblemen, werd zedig verzwegen. De uitzending moest Bos in een goed daglicht stellen. Er werd ook nog herhaald door nijdige Phara, dat Bos de opininiepeilingen wint met 4 zetels. Dat de PvdA  hierdoor slechts 19 van de huidige 33 zetels bereikt, werd verzwegen. Phara's schandknaap, Lieven, mocht het gesprek leiden, onder scherp toezicht van de vervelend kijkende meesteres.

Het versleten regime-staketsel Marc Eyskens achtte het niet uitgesloten dat Bos de verkiezingen zou winnen. Ware het niet dat er "die vreemde vogel is, die populair is in Nederland, die Wilders. Een extremist, een demagoog, een racist, een onverdraagzaam man met achterlijke opvattingen die het multiculturalisme wil doen mislukken." Zo laat een belgisch minister van staat zich uit over een collega-politicus uit een buurland.

Niemand van de aanwezigen had de moed om te zeggen, dat in de opiniepeilingen deze achterlijke man ongeveer 16 zetels bijwint (van 9 effectief in de Kamer naar 25 in de peilingen). Deze demagoog moet 7/7 en 24/24 bewaakt worden dankzij de praktijken eigen aan  de multiculturele maatschappij waar Eyskens een groot voorstander van is.

Hij die in een riante villa in een exclusieve woonwijk nabij het Heverleebos en het Aerenbergkasteel in Leuven woont, als hij niet in zijn buitenverblijf te Knokke-Le-Zoute vertoeft, is fan van diversiteit.

Onze Nederlandse vrienden ondervinden nu hoe het er in dit apenland aan toegaat. Trouwens toen diezefde Eyskens Buza-minister was, verleende hij aan een terrorist een visum om in onze hoofdstad rond te wandelen. Desgevallend ondervraagd, antwoordde de arrogante kwast, dat in in een normaal land hij ontslag zou moeten nemen met zo'n flater maar niet het apenland belgië. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Brown : Knap, charismatisch maar losse handjes en scheldgraag

 

 

De Britse premier Gordon Brown ligt onder vuur. Een journalist van The Observer beweert in zijn boek, dat de man geregeld woedeaanvallen krijgt, medewerkers uitscheldt en zelfs geweld gebruikt. De premier ontkent de beschuldigingen. Neen, wat dacht u, hij zal toegeven dat hij een smerig karakter heeft : "Ik doe dit voor de mensen, ik ben een socialist, ik lieg, ik bedrieg, stop geld in mijn zakken en wie niet meewerkt klop ik van 1 naar de 9". Een Chinese video onthult de waarheid.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!