Angeltjes
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een anonieme juridische studie ... over Daerden

 

Wat gaan we nog horen in dit afschuwelijke land ?  Een anonieme juridische studie ... Angst voor represailles ?  Maffiapraktijken ?  Fysieke uitschakeling ? 

Minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) en zijn zoon Frédéric liggen weer onder vuur door een anonieme juridische studie. Ze worden opnieuw beschuldigd van illegale praktijken bij BGC & Associés, het revisorenbureau van Frédéric Daerden.

 

Het document is momenteel in handen van het parket van Luik, van verschillende redacties en van enkele leden van de PS. De Luikse procureur-generaal heeft het dossier naar de bevoegde magistraat gestuurd.

De studie spreekt over het "systeem-Daerden... een krachtige en uiterst efficiënte organisatie". Er staat in feite niets nieuws in, maar voor het eerst wordt ook juridisch aangeduid dat Daerden en zijn zoon zich schuldig hebben gemaakt aan criminele feiten.

Daerden zelf gaat nu een klacht indienen tegen onbekenden indient wegens laster en eerroof.

De minister zou zich schuldig gemaakt hebben aan belangenvermenging bij BGC & Associés. Toen Michel Daerden minister werd, verkocht hij de zaak aan zijn zoon. Vader en zoon zouden hun politieke invloed gebruikt hebben om opdrachten binnen te halen.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met afbraakwerken, de openbare aanbesteding gaat niet door.

 

 

Als een politieke partij  enkel maar correcte tegenstanders heeft en door de media behoorlijk objectief behandeld wordt,  dan is het te begrijpen, dat zo'n partij eens extra in de kijker wil lopen. Dat is normaal, dat is menselijk, partijen zijn niet ijdel, maar de mensen die aan de top staan, durven het al eens vreselijk uithangen. Vindt u dat ook, of overdrijven wij ?
 
Ik denk dat een aantal figuren bij Vlaams Belang de laatste tijd denken : "Wij hebben geen vijanden genoeg, laten we onze eigen vijand worden". 
 
In Vlaanderen lopen een aantal  onderzoeksjournalistenrond,  die zichzelf omschrijven als bekwame talenten, scherpe pennen, mannen met meer fantasie dan de kostumiers van Eddy Wally en  met het karakter van valse ratten. Die willen wat graag de partij of de politici die snakken naar extra aandacht een handje toesteken. Meestal hebben die getalenteerden tijd zat,  want het zijn de verongelijkten die bij elke ontslaggolf door hun linksige hoofdredacteurs als eersten aan de deur gezet worden. Talent en speurzin worden niet meer gewaardeerd, mijnheer. De betrokkenen zijn nochtans al meer dan 20 jaar dezelfde complotten aan het bewijzen : het is een mooie levenstaak, de vervulling van een jongensideaal.
 
Een politicus die zijn ei niet kan leggen in eigen nest, roept de hulp in van deze persridders. Ook als hij of zij zich daarbij in de eigen voet schiet, er wordt gerekend op de steun van de kleine maffia-opruimers om de tegenstanders uit eigen rangen te schaden. Het Eigen Gelijk, mijnheer. Dat en passant het werk, het geloof en de inzet van duizenden vrijwilligers genegeerd wordt, is van ondergeschikt belang. Het Eigen Gelijk primeert, want er zijn er nog die denken als ik.
 
Je kan bijvoorbeeld de eigen partij-afgevaardigden bij de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep afschilderen als klunzen. Bingo !  Terwijl jezelf nauwelijks ooit een idee hebt ontwikkeld over hoe die omroep tot stand is gekomen en wat je er mee aan moet. Buiten wat megalomane fantasieën die ooit ingeblazen  werden door een disc-jockey die al jaren bij de concurrentie de boel zit te verzieken. 
 
Of je kan financieel gesjoemel, dat onder je eigen leiding georganiseerd zou zijn, aanklagen.  Ik schrok mij een hoedje toen ik het juichende artikel in de neutrale pers las vanmorgen over financieel gesjoemel. Is Vlaams Belang plots een ministerie geworden, dacht ik ?  Werken die mensen met openbare aanbestedingen of offertevragen zoals de Regie der Gebouwen of een federale overheidsdienst  ?
Nogal logisch dat wanneer een bestelling wordt geplaatst door een politieke partij   dit bij voorkeur gegund wordt aan een bevriende firma. Dat er andere offertes worden opgevraagd,  is een vorm van controle op het bevriende bedrijf. Wat is daar mis mee ?  
 
Dat dit zogenaamde gesjoemel (na zoveel jaren) weer opduikt, is een blijk van moedwil en tegelijk van onvermogen. Zoiets ontstaat bij amateurs zonder bedrijfservaring. Wat zij kennen van adminsitratieve geplogenheden,  is opgevist bij openbare diensten waar andere normen gelden dan bij privébedrijven. Natuurlijk houden wij geen pleidooi voor gesjoemel, maar wel een oproep om te stoppen met kinderachtig gedoe.
 
Stop met de afbraakwerken (de aanbesteding gaat niet door, de prijs is te hoog) of doe wat anders. 
 
Nog steeds even goede vrienden ?  Wij wel, hoor.
 
De redactie van Angeltjes
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenwiekt er op los

 

Vandaag verschijnt in Gazet van Antwerpen een merkwaardig Antwerps Standpunt van Lex Molenaar dat we u in extenso (bijna) aanbieden.

Heeft Antwerpen plaats voor extra disctrict ?

"Bart de Wever heeft terecht de gevolgen van de komende regularisatiegolf op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad geplaatst.Er zijn bijna 7000 aanvragen ingediend. Antwerpen moet na de gezinshereniging rekenen op ruim 12000 officiële nieuwe inwoners, de bevolking van een klein district.

Veel geregulariseerden zijn niet de meest gefortuneerde mensen, anders waren ze niet op zoek gegaan naar betere oorden. Daarom zal een deel van hen een beroep doen op het OCMW, dat de extra kosten op 6,2 miljoen euro raamt. En dat terwijl de OCMW-begroting nu al een tekort van 30 miljoen had.

Over naar de sociale huisvesting. Ook die komt zwaar onder druk staan. Vlaams parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) zocht uit dat in Antwerpen de wachtlijsten zullen aangroeien met 30%, naar een totaal van 21000 aanvragen. De gemiddelde wachttijd gaat van 3 naar 4 jaar. Daarbij is de kans groot dat geregulariseerden in een aantal gevallen voorrang zullen krijgen op anderen. Wat blijft er op deze manier nog over van het streven naar een goede sociale mix ?

Al deze toestanden stellen ons rechtvaardigheidsgevoel zwaar op de proef. Antwerpen kan niet het OCMW worden voor de hele wereld. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan solidariteit met mensen die het minder goed hebben.  Er zijn gewoon grenzen aan de hoeveelheden nieuwkomers die een stad maatschappelijk en financieel kan slikken.

(Dan volgt er een jeremiade aan het adres van de federale overheid en Lex Molenwieker besluit) :

De Antwerpse politici moeten zich dringend bezinnen over krachtiger signalen aan de federale overheid. Dit kan zo niet verder."

***

Op deze manier maken onze lezers kennis met de strategie die Gazet van Antwerpen hanteert. Omdat de grootste stad van het land afstevent op een financieel débâcle dat haast uitsluitend veroorzaakt wordt door de ongebreidelde toestroom van vreemdelingen, wordt er luid alarm geslagen.  En wie wordt ingeschakeld om de boodschap die al tientallen jaren duidelijk en nadrukkelijk door Filip Dewinter en zijn fractie van de daken wordt geschreeuwd ?  Juist, ja : de Vlaamse loopjongen van de NV-België mag als een opgedirkte en afgestofte Vlaams Belanger het warm water komen heruitvinden.  Het getal van + 12000 extra inwoners is natuurlijk een gewilde onderschatting, alsof 7000 illegalen slechts 1,7 nieuwe vreemdelingen zouden meebrengen ! De waarheid blijft een te mijden optie. Het liegen en bedriegen zit in hun genen.

Jarenlang heeft de Gazet van Antwerpen geweigerd de werkelijkheid onder ogen te zien, de cijfers werden verdoezeld, de feiten gemanipuleerd en de critici uitgescholden als racisten, xenofoben, verzuurden. Als er echter vers geld zou aangevoerd worden, is alles in orde, dan kan de uitverkoop van onze stad en ons land verdergaan ... We zullen een handje toesteken aan de ongeloofwaardig bekeerden  die nu tegen de muur staan gedrukt : wat vinden jullie van een totale immigratiestop ?  Niet alleen als centenkwestie maar om voor een keer iets te doen voor de eigen mensen, en onze eigen beschaving,  en noem het voor mijn part een "herstel van de sociale mix".

Deze stad (en dit land) hebben jullie jarenlang opengesteld voor iedereen en ons verplicht te zwijgen en te aanvaarden : open uw ogen, wandel rond, kijk om u heen. Nu de centen op zijn, valt er niet veel meer te verdoezelen. Probeer nog iets te redden. Neen, niet uw eer, daarvoor is het te laat.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een debat

 

 

  

De beste debater volgens een internetpeiling onder ruim 5300 kijkers, maar feller dan ooit onder vuur bij de meeste politieke partijen. Maandag overkwam het PVV-leider Geert Wilders opnieuw. 
 
Dit keer tijdens het verkiezingsdebat van het tv-programma EenVandaag in de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Vooral SP-fractievoorzitter Agnes Kant en D66-leider Alexander Pechtold vielen Wilders hard aan, na opnieuw stevige teksten van de PVV'er over de aanpak van ''Marokkaans tuig''.

''Uw politiek is een grotere bedreiging dan de islam'', zei Pechtold. Hij sprak van een ''xenofobe boodschap''. Volgens Kant zoekt Wilders geen oplossingen maar slechts zondebokken en dat is, zo verwees ze naar de geschiedenis, ''levensgevaarlijk''.

PvdA-leider Wouter Bos botste hard met Wilders in een rechtstreeks debat over integratie en veiligheid, maar distantieerde zich van de opmerkingen van Kant. Volgens hem is de geschiedenis niet nodig om duidelijk te maken dat Wilders' plannen ''buitengewoon onverstandig'' zijn.

Bos verwijt Wilders vooral dat hij met zijn opstelling juist bereikt dat moslims die welwillend zijn, zich van de Nederlandse samenleving afkeren. ''De mensen die je het hardste nodig hebt, zijn de moslims die het wel goed doen.''

De PVV-leider kreeg zowel applaus als boegeroep vanuit de zaal tijdens zijn betoog dat de islam een gewelddadige en allesoverheersende ideologie is. Hij wees erop dat relatief veel moslims en dan vooral Marokkanen zich schuldig maken aan geweld, intimidatie en criminaliteit.

Somaliërs komen volgens hem vooral in de bijstand. Wilders stelde dat er niemand uit een moslimland meer naar Nederland mag komen.

In het debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag bleek ook het plan voor de kilometerheffing de partijen uiteen te drijven. VVD, PVV en SP zijn fel tegen de heffing. Bos bekritiseerde vooral VVD en D66 omdat zij suggereerden dat ze de files zouden kunnen oplossen. ''Elke politicus die vertelt dat hij de files kan oplossen, verkondigt sprookjes.''

Het verkiezingsdebat was maandag het laatste voor 3 maart waaraan ook Wilders meedoet. Dinsdag treft een aantal politieke kopstukken elkaar nog in het tv-programma Pauw&Witteman. Na het debat bleek uit een internetpeiling dat 32 procent Wilders aanwees als beste in het debat. Bos volgde met 24 procent.

Dinsdag voeren de partijen nog volop campagne, voordat woensdag de kiezer aan het woord is. Potlodenfabrikant Bruynzeel heeft tussen de 50.000 en 100.000 potloden verspreid over de 394 gemeenten waar kan worden gestemd. Amsterdam is hiervan de grootste afnemer.  

Het oude vertrouwde potlood vervangt de stemcomputers die de afgelopen jaren bij het stemmen werden gebruikt maar niet als veilig genoeg worden beschouwd.

Aan het weer zal het woensdag niet liggen. Volgens het KNMI wordt het een zonnige droge dag. In de ochtend is het nog wat fris, maar de temperatuur loopt door de zon snel op naar 5 tot 6 graden.

© ANP 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis Pub

 

 

logo

.

 

Veel Vlamingen kennen de onvolprezen webstek HVV. In deze drukke dagen voor de Nederlandse politiek (en voor gans Europa) nodigen wij u uit regelmatig onze Nederlandse collega's, die ook al eens naar Angeltjes verwijzen, te raadplegen over de laatste evoluties.

 

Hier klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor Excuses van de moslims en een Memoriaal

 

 

Blank meisje wordt gekerud op de slavenmarkt

 

Willen we de politiek-correcte medemenschen nog eens brandend maagzuur en krampjes bezorgen ?

Dan verwijzen we hen naar de webstek van onze vrienden van de British National Party.  Die zijn bevallen van een schitterend idee, zij hebben een tekortkoming in het geschiedenisonderricht ontdekt, een hiaat in ons collectief Europees historisch geheugen.

Gedurende de periode van circa 1530 tot 1789 werden er bij benadering 1.250.000 Europese mannen, vrouwen en kinderen ontvoerd door islamitische piraten rond de kuststreken van Groot-Brittannie en vooral Zuid-Europa. Deze mensen werden gevangen genomen en verkocht in de slavenhandel van Noord-Afrika. 

Nergens is er een monument opgericht om het nageslacht, wij dus, te herinneren aan het onmenselijke leed van zo velen van onze voorouders, die in erbarmelijke omstandigheden, erger dan dieren, behandeld zijn geworden door de aanhangers van de godsdienst van de vrede. In Tripoli (nu hoofdstad van Lybië) leefden er volgens documenten in het begin van de 17de eeuw ongeveer 35000 Europese christelijke slaven.

De BNP heeft dit verhaaltje niet uit de duim gezogen, maar steunt zich ondermeer op het boek (de poco's noemen zoiets "een wetenschappelijke studie") : Wit Goud - De buitengewone geschiedenis van Thomas Pellow en 1 miljoen Europese christelijke slaven in Noord-Afrika door Giles Milton.

Thomas Pellow was een jonge matroos die met 51 mede- opvarenden gevangen werd genomen door de piraat Ali Hakem  en op een Marokkaanse slavenmarkt verkocht werd aan een sultan, Moulay Ismail. Hij werd diens persoonlijke slaaf gedurende 23 jaar. Pellow was een van de weinigen die zijn slavernij overleefde en later zijn wedervaren kon verder vertellen.

 

 

@ BNP (klikken om verder te lezen)

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

.


01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn er NL-lezers die nog twijfelen voor wie te stemmen ?

 

 

Het leven zoals het is in Nederland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Nederland ...

 

Onderstaand bericht stond 2 ur geleden in de Telegraaf maar is inmiddels verwijderd. Wij vonden vermoedelijk het oorspronkelijke bericht in Almere Vandaag :

PVV-ERS bedreigen winkeliers

Almeerse winkeliers hebben, nadat zij met geweld zijn bedreigd door PVV-aanhangers, verkiezingsposters van de Nationaal Democratische Partij (NDP) verwijderd uit hun winkel. In Stad en in Buiten werden vandaag en gisteren fysieke bedreigingen tegen hen geuit. De bedreigingen komen van een groep jongeren die zich de voorlopers noemen van 'de stadscommando’s van Wilders'.


,,In Stad stonden vier blanke jongens gistermiddag in de winkel van een collega met de mededeling dat de posters weg moesten, anders zouden ze de tent kort en klein slaan”, vertelt Cor Valies, kandidaat-raadslid van de NDP en eigenaar van een kledingzaak in het centrum van Buiten. Zijn bedreigde collega in Stad wil anoniem blijven uit angst voor represailles.

,,Vanmiddag ontving ik in mijn eigen winkel, op de vaste lijn, een telefoontje dat ik de verkiezingsposters voor de ramen weg moest halen, anders zou er dit weekeinde een steen door de ruiten gaan. Almere was volgens hen vanaf nu een PVV-bolwerk.” Valies neemt de bedreigingen uiterst serieus en haalde net als zijn collega-winkelier de posters weg. ,,Het was de toon die door deze halve gekken werd aangeslagen waardoor ik heb besloten de posters te verwijderen.”

Valies zegt niet bang te zijn voor de groep en dat hij niet wijkt voor geweld, maar wil problemen in zijn zaak voorkomen. ,,Ik heb twaalf dames in dienst, ik wil niet dat hen iets overkomt. Dat betekent niet dat ik mijn mond houd over wat er is gebeurd. Dit moet iedereen weten, dit is niet een stad met 180.000 zwijgers.” De Almeerse ondernemer heeft laten weten aangifte te gaan doen van bedreiging.


Volgens de ondernemer en kandidaat-raadslid wordt er 'een opgefokte sfeer' gecreeërd door Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker voor de PVV, Raymond de Roon. ,,Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.”

@ Aalmere Vandaag



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat vreemde volkje van het vlakke land aan het Noordzeestrand

 

 

Ja, laten we dat vooral doen : een Franstalige Brusselaar met een hoog Le Soir-lezer gehalte huldigen op het jaarlijkse Zangfeest.

Wij zullen u wat vertellen over Jacques Brel, want als Vlaams-nationalisten, zijn wij geen bekrompen mannetjes die bang zijn van andere culturen of talen, zeker niet die van de klassieke erfvijand. Il faut connaître ses ennemis pour mieux les combattre.  Zoek het maar op.

De Bruxellois Brel had een affaire met een Vlaamse vrouw uit het Knokse : Marieke heeft écht bestaan. En zoals het bij een complex man, een passioneel artiest en een gevoelige minnaar hoort, volstond het niet, dat hij de duivel door haar bloed joeg, hij eiste àlles, haar omgeving, haar vlakke Vlaamse land, de torens van Brugge en Gent, ai, Marieke, Marieke en hij salueerde zelfs voor de vlag van haar land ...  Net zoals die Freddy uit My Fair Lady steeds door de street where you live paradeerde, sublimeerde Brel zijn passie voor zijn Westvlaamse Hartskoningin Marieke in belforten, zeegolven en wij zijn hem ontzettend erkentelijk voor de poëzie, de muziek en zijn hele hunkerende wezen. Even doorvoeld dan de Franstalige lofzangen op de Schelde door Emile Verhaeren of een Marie Gevers, heeft Brel Vlaanderen met woorden getooid en versierd in het Frans.  De liefde is de slijpsteen voor emoties in de kunst. Ne m'en parlez pas.

Wij zijn niet de iemanden die Vlaams-nationaal-correct  kwijlen bij Tinneke van Heule,  Prinses Zonneschijn of de Herbergprinses. Ettelijke malen hebben de liedjes van Brel geklonken bij Angeltjes, vertaald of origineel. Wij houden van Brel, god ja : deze man is passie, emotie, oprechtheid, muziek en poëzie.

Het verhaal gaat echter verder, precies zoals het leven, en op de lange duur merkt de passioneel verliefde Brel, dat die bijzondere buurt waar zijn lief woont, in feite een ordinaire straat is. Waar gewone of onaangename mensen wonen die op 11 juli een gele vlag met een zwart beest aan hun gevels hangen.  Het krioelt hier verdorie van de flaminganten in dat vlakke land ... precies dat soort flaminganten, zoals het beschreven wordt in Le Soir, de Franstalige Pravda waar Brel mee opgevoed is.

En diezelfde gevoelige man die over de grauwe luchten zong alsof hij uit  elke wolk de Vlaamse zuurstof inademde, werd bitter en boosaardig. Marieke was opgenomen in de galerij der afgewezen minnaressen. En de door het ANZ gehuldigde Brel schreef niet alleen een smalend chanson over Les Flamandes, ach dat was maar een goedaardig prikliedje, neen,  hij werd meegesleurd door de strijd om la liberté du père de famille en rekende genadeloos af met de Flaminganten, de boosdoeners :  

"Nazis gedurende de oorlog en tussen de oorlogen in, katholiek ... Messieurs les flamingants, je vous emmerde, jullie vervuilen Vlaanderen. Ik verbied jullie onze kinderen, die jullie niets misdaan hebben, te verplichten in het Vlaams te blaffen ..."

Wèg, verdwenen was de gevoelige dichter die elke vrouw liet smelten met zijn smeekbede  : "Ne me quitte pas, laat mij de schaduw van je schaduw worden, de schaduw van je hand, de schaduw van je hond ... laat me niet alleen..."

Maddly Bamy

Brel had zich toen al teruggetrokken op de Markiezeneilanden met zijn nieuwe liefde, Maddly en hij trapte na. Recalcitrant, bekrompen, hatelijk, maar beladen met dezelfde passie. Liefde en Haat, uit een zelfde hart kennen een zelfde intensiteit

Wist hij toen al dat de kanker zijn lichaam aftakelde ?  Hij heeft nooit meer het bruisende, meeslepende, geniale niveau gehaald van zijn vorige periode. Zijn liedjes van na zijn vertrek uit Europa, zijn nauwelijks bekend en dat heeft een reden : ze zijn gewoon-gewoon en niet langer buitengewoon.

Wij zeggen zelden "ja", "neen" of "ik weet het niet" zoals de meeste wit-zwartdenkers. Wij argumenteren, zetten onze gedachten op papier en delen dan na een zorgvuldig afwegen ons besluit mee.  En u hoeft het er niet mee eens te zijn, dat is nogal wiedes. Maar zeg niet dat wij onbezonnen en ondoordacht tot onze mening zijn gekomen.

Het vreemde volkje van dit vlakke land aan het Noordzeestrand, is braaf, beleefd maar behept met een flinke dosis masochisme.  Wie haalt het in zijn hoofd om op de Hoogdag van het Vlaamse lied een  man te huldigen, die precies dat Hoogdagvolk beschimpt en geschoffeerd heeft met al zijn artistieke engagement en talent ?

Dat is dat vreemde volkje van het vlakke land aan het Noordzeestrand dat met hetzelfde "doe mij pijn"-instinct, zich aan Bruxelles als hoofdstad vastklampt.  Binnenkort wordt Jacques Brel nog de patroonheilige van Vlaanderen.

Gelieve nu uw kalasjnikovs of Turkse kromzwaarden boven te halen. Wij kennen onze pappenheimers en hun heilige koeien.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Moslimpartij ook op 9 juni present

 

 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen nu woensdag dient de NMP in 7 Nederlandse gemeenten een lijst in. Gisteren deelde de partij mee ook bij de landsverkiezingen van 9 juni present te zijn. De partij wil zich vooral afzetten tegen de waanzin die de PVV van Geert Wilders verkondigt. Een groot succes zal het vermoedelijk niet worden maar deze partij zal alleszins aan invloed winnen in de komende jaren met de toename van moslims in onze landen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enthousiasma op Zangfeest

 

Ruim 5000 personen woonden het Zangfeest bij.

In zijn toespraak had voorzitter Erik Stoffelen geen goed woord over voor CD&V. Belgisch premier Yves Leterme en koninklijke opdrachthouder in het BHV-dossier Jean Luc Dehaene waren de kop van jut.
'De traditionele politieke partijen trommelen alleen de Vlaamse trom als ze in de oppositie zitten of in verkiezingsstrijd, om zieltjes te winnen. Eens ze aan de macht zijn, kunnen ze die trom niet snel genoeg wegbergen. Kijk maar naar Leterme, die zijn verkiezingsbeloften schaamteloos inslikte', zegt Stoffelen.

'Vlaamsgezinden verwijt hij plots vechtfederalisme. Is men nu al een fundamentalist en extremist als men de toepassing van de grondwet eist? Als men de uitvoering van een arrest van een grondwettelijk hof nastreeft? Als men democratisch stelt dat een meerderheid beslist tegen een minderheid? Blijkbaar gelden in België andere spelregels'.

Ook Jean-Luc Dehaene kreeg een niet mis te verstane veeg uit de pan. 'We leven in een land waar onderhandeld wordt over de toepassing van de grondwet. Wij willen geen uitbreiding van Brussel, geen nieuwe faciliteiten en geen BHV in het groot door middel van een federale kieskring. Wij zullen nooit aanvaarden dat Dehaene aan de grenzen gaat morrelen. De partij die dat via een congres laat passeren, verdient het om electoraal afgeslacht te worden', besluit Stoffelen.

Bron De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 

 

 

 


28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Brel en het ANZ - POLL ... POLL ... POLL !

 

 

Moet het ANZ hulde brengen aan Jacques Brel tijdens het Zangfeest ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer ze het Wilhelmus en de problemen zijn van de baan.

 

In Nederland stelt de partij van Balkenende, het CDA uit hetzelfde politieke nest als onze Tjeven, dat de vreemdelingen het Wilhelmus moeten leren tijdens de inburgering en als ze er niet in slagen, krijgen ze geen diploma. Wat dan wel ?  Van de zweep ?  Of een retourtje naar het vaderland ?  Dat is diezelfde stoere praat die we in eigen land horen van de Grote en de Kleine Tjevenpartij (CD&V - NVA) die de problemen minimaliseren en herleiden tot enkele tientallen lastige jongeren ... Of de schuld toeschrijven aan de critici van de multicriminele maatschappij.

Uit de opiniepeiling die we hieronder publiceren en die vergelijkbaar is met de vroegere Stemmenkampioen in eigen land,  blijkt het grote overwicht van aanhangers voor de PVV van Geert Wilders. 9 juni is nog veraf en wij geloven niet in de volstrekte meerderheid van 77 op 150 zetels voor de PVV zoals de peiling van de laatste week op 27.02.10 afgesloten weeergeeft met 24000 deelnemers. De schrik zit er overal goed in. Woensdagavond zullen we met rustige vastheid de uitslagen van Den Haag en Almere tegemoetzien bij de gemeenteraadsverkiezingen, evenals die in andere grote steden natuurlijk.

Waarom de moslims en andere vreemden niet onderstaand liedje laten leren ? De man die het zingt, was Joods-Roemeen, Joseph Schmidt en u moet eens horen hoe keurig hij onze taal uitspreekt. Helaas is hij in een Zwitsers opvangkamp overleden in het begin van WO II toen hij Nazi-Duitsland ontvlucht was.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reactie van Van Rompuy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

We vinden het niet meer dan fair na de uitval in het Euro-parlement van Nigel Farage, de reactie van Herman van Rompuy ter kennis te nemen. Farage verweet Van Rompuy het charisma van een dweil en het uitzicht van een bankbediende te hebben. De Britse nationalist noemde Van Rompuy ook nog de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de nationale staten.

Het is verdorie zondag, en dan zijn wij in een vergevingsgezinde bui :

"Laat de beschuldigde binnen, geef hem een stoel en laat hem rechtstaan en hij heeft het woord gedurende 1 minuut" :

"Dank u, goede mensen van Angeltjes" begon de tjeef. "Ik vond dat niet leuk, maar kreeg wel plaatsvervangende schaamte. Wat een zielig persoon ! Ik heb op zijn Brits gereageerd: flegmatiek. Deze verwijten passen in een algemene verruwing van de zeden, die zich ook in de politiek uit. Wij leven in een te agressieve samenleving met veel verbaal geweld."

"Zo is het genoeg, Herman. Ge hebt goed gesproken en in het Nederlands. Het is duidelijk dat gij de tijd van Jos van Eynde en Louis Tobback vegeten zijt.  Zoals ge ook over het hoofd ziet, dat de critici in eigen land opgesloten worden in een democratisch en maatschappelijk cordon en overladen met schunnige verdachtmakingen. U kan beschikken."

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Gazet van Antwerpen de titel Blunderkrant verdient.

 

De Vlaamse blunderkrant bij uitstek is de Gazet van Antwerpen.

Gisteren meldden we nog de gênante aankondiging uit de Schotense gemeenteraad, waar Koen Dillen omschreven werd als de vader van Karel Dillen. Kàn gebeuren.

In de weekend bijlage "gvazerty"  van 27/28 februari  staat ondermeer een ontroerend interview met René Verreth die over zijn dagelijks verdriet praat sinds de dood van zijn tweelingbroer Manu. Knap werkstuk van Rik van Puymbroeck.

 

Frank Aendenboom met zijn moeder Gella Allaert in 1965 in een stuk van Ibsen

Even verder een dubbelpagina gesprek met Frank Aendenboom door Tom Vets : "Ik ben nog in de Lichttoren geweest". Frank heeft het over de VTM-succesreeks Lili en Marleen waarvan deze avond de laatste aflevering wordt uitgezonden. De interviewer laat Frank, die in 1941 geboren is ondermeer zeggen : "In de periode 1942-1943 werd de stad steeds vaker getroffen door vliegende bommen." Dat Frank zich vergist, tot daar aan toe, maar een journalist van de Antwerpse stadsredactie weet dat de eerste Vliegende Bom neerstortte in de Schildersstraat naast het Museum voor Schone Kunsten in oktober 1944.

De volgende flater van Tom Vets : hij heeft het over de moeder van Frank Aendenboom, de actrice Gerda Allaert ... neen dus, Gella Allaert. En totaal beschamend voor een Antwerpse journalist, "het café de Boer van Tienen op het Engels Plein ..." Er is in heel de koekestad geen Engels Plein te bekennen, wél het Mechels Plein.  Als het aan de boeren van Concentra ligt, zou de Grote Markt best Het Rode Plein mogen heten.

En dan maar janken dat de oplage daalt.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wekelijkse Peiling nl voor de kamerverkiezingen : te mijden !

 

Periode van: 21 februari 2010 tot en met 27 februari 2010


Opkomst: 73.73%
De opkomst is berekend op basis van het aantal unieke bezoekers dat een stem uitbracht in de stemperiode.
Zetelverdeling - Datum 27-02-10
Aantal uitgebrachte stemmen 24058
Zetelverdeling (totaal 150 zetels Tweede Kamer)

CDA Christen Democratisch Appèl  7
CU ChristenUnie   4
D66 Democraten66  14
GL GroenLinks   8
PVDA Partij van de Arbeid  14
PvdD Partij voor de Dieren   3
PVV Partij voor de Vrijheid  77
SGP Staatkundig Gereformeerde Partij  1
SP Socialistische Partij  6
TROTS Trots op Nederland 3
VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie 13

© 2009..2010 - Wekelijkse Peiling


We bereken de zetelberekening op dezelfde wijze zoals het bij de verkiezingen ook gaat.
•We delen het aantal zetels door het aantal stemmen en ronden dit af tot een geheel getal. Dit is de kiesdeler.
•Het aantal uitgebrachte stemmen per partij geeft dan een aantal zetels. Hierbij blijft een aantal stemmen over de reststemmen.
•De partijen worden gesorteerd op de meeste reststemmen. Hierna krijgt iedere partij op volgorde van reststemmen een extra zetel.
•Indien het aantal reststemmen gelijk is gaat de partij met het hoogste aantal stemmen voor.
•Partijen die de kiesdeler niet hebben gehaald krijgen geen restzetel.

http://verkiezingen.wekelijksepeiling.nl/

Wij vragen ons af wanneer deze wekelijkse peiling zal verboden worden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Brasschaat : van leefbare naar duurzame gemeente

 

 

De Kyotonormen en de recente klimaattop van Kopenhagen zouden moeten bijdragen tot een wereldwijde verbetering van het milieu. Daarnaast is het misschien ook van belang dat eenieder leert vegen voor eigen deur. In het besef dat Brasschaat, als meest leefbare gemeente, een voortrekkersrol kan spelen om een wezenlijke bijdrage te leveren tot de verbetering van het leefmilieu, richtte de Brasschaatse Vlaams Belang-afdeling onlangs een milieuwerkgroep op. Onze eindconclusie behelst een pasklaar en milieuvriendelijk alternatief voor het bestaande Brasschaatse wagenpark: de overschakeling op CNG-motoren (compressed natural gas).

We organiseren hieromtrent een informatieavond op donderdag 4 maart, welke zal doorgaan in de "lentezaal" van het Kasteel van Brasschaat (Gemeentepark 5, Brasschaat). U bent welkom vanaf 19:30 uur.

Gastspreker Mark Pecqueur, hoogleraar in de industriële wetenschappen en technologie aan de Karel de Grote Hogeschool, zal de opportuniteiten toelichten die de CNG-technologie onze gemeente te bieden heeft. Voorts zal een afgevaardigde van de firma Ecofillco, welke gespecialiseerd is in het plaatsen van milieuvriendelijke tankstations, ons alle technische aspecten van het CNG-tanksysteem onthullen.

Tot slot laten we het woord aan federaal volksvertegenwoordiger Rita de Bont die een zorgvuldige politieke eindconclusie zal formuleren.

Afspraakplaats : Kasteel van Brasschaat "Lentezaal" (Brasschaat)
Afspraaktijd : 19:30 uur
Categorie : educatief
Organisator : Vlaams Belang Brasschaat (
www.vlaamsbelangbrasschaat.be)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een mooie dag zullen we het zien ... un bel di vedremo

 

 

Madama Butterfly wordt in dit filmische fragment vertolkt door de Chinese sopraan Ying Huang. Elke dag kijkt ze uit over de baai van Nagasaki  (Japan) of het  schip met haar Amerikaanse echtgenoot, de loverboy Pinkerton, nog niet in zicht is. Ze heeft een verrassing voor de yankee : een kindje. Hij zal blij zijn. Zij ook, want ze pleegt hara-kiri als blijkt dat hij zijn Amerikaanse echtgenote bij zich heeft.  Alweer een mooi multicultureel sprookje dat voorbij is. Maar de muziek blijft en de ontroering ook. Na meer dan 105 jaar, nog steeds een van de pronkstukken in het muziektheater.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!