Angeltjes
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holali, Holalo, Uw Platenruiter is hiero ...

 

 

Het verhaal van Lohengrin, de zwanenridder speelt zich af in Antwerpen, toen dat nog een dorp was op een klein plateau in het moerasachtig gebied aan de Schelde. Het heerlijke voorspel is hier vertolkt door het Philharmonia Orkest o.l.v. Otto Klemperer.

Elsa van Brabant is de dochter van de zonet overleden Hertog van Brabant. Graaf Frederik van Telramund beschuldigt Elsa er van haar broer vermoord te hebben, om op de troon plaats te nemen. De geniepige Graaf wil namelijk zelf de overleden Hertog opvolgen, en zijn vrouwtje de Friese Ortrud vindt dat best in orde.

Elsa moet verschijnen voor de Koning, met de aparte naam Hendrik de Vogelaar. Vermoedelijk leeft die naam in Antwerpen voort in de Vogelenmarkt maar daar zijn we niet zeker van. Elsa draait rond de pot en zij zegt dat zij in haar droom zag, dat een Ridder haar zou te hulp komen. Haar woorden zijn nog niet koud, of daar verschijnt achter de Scheldebocht een Ridder in  een bootje voorgetrokken doorr een zwaan. De man komt aan land, en er wordt nogal een stukje geleuterd, maar het gaat om de geniale muziek van Richard Wagner natuurlijk. Die is zo ontroerend en juist ... daar kan geen enkele sambadanseres van Rio tegenop. 

Om een lang verhaal kort te maken : de Ridder vecht met Graaf Telramund, hij wint natuurlijk en hij trouwt met Elsa (in die dagen ging het vlug, want de mensen leefden niet lang)  op voorwaarde dat zij nooit naar zijn naam of afstamming zou informeren. No Problemo, zegt Elsa vlotjes, als ge mij maar graag ziet. No Problemo antwoordt de Zwanenridder.

Zo gezegd, zo gedaan, maar het blijft rommelen, intriges worden gesmeed, roddels verspreid, bedreigingen geuit : het lijkt wel een politieke partij in al haar glorie.

Het huwelijk gaat door met de bekende Bruiloftsmars (Tatatata, Tatatata, enz) en weer een hoop gezeur, obstakels, beloftes en finaal gaan ze de huwelijksnacht in.  (Daar zie je niets van op de scène, het stuk ging in 1850 in première en toen ging men niet vlot uit de kleren in het openbaar). Elsa weet zich toch niet te bedwingen en ze vraagt aan haar echtgenoot naar diens naam en oorsprong.

Op dàt moment komt Telramund gewapend tevoorschijn in de slaapkamer, nota bene.  We willen best maar niet weten, wat die man daar komt zoeken. Er wordt weer gevochten en de Ridder doodt ditmaal de valse gluurder. Vervolgens maakt hij zich bekend als Graalridder Lohengrin, zoon van Parsifal, de Koning van de Heilige Graal.

Nu wordt het pas écht ingewikkeld : Godfried, de vermoorde broer van Elsa,  blijkt door Ortrud (laat de Or maar vallen) betoverd te zijn in de zwaan van Lohengrin emaar door een gebed van Lohengrin daalt uit de hemel een witte Graalsduif die de zwaan bevrijdt en omtovert tot Godfried. Die kan nu de troon bestijgen als Hertog van Brabant.

Voortgetrokken door de witte duif verdwijnt Lohengrin in zijn bootje achter de bocht van de Schelde. Elsa blijft alleen achter, in de armen van haar broer.

DOEK

We doen wat lacherig over dit verhaal, opdat u het allicht zou uitlezen. Eigenlijk gaat het bij Wagner vooral om de muziek. Over enkele weken is het Pasen en dan handhaven wij een stukje traditie : Parsifal.

De Platenruiter

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij vernederen nu ook de mannen : dames maak uw keuze

 















 

 


06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Overval met Moord in Ukkel

 

Les auteurs du braquage mortel d’Uccle identifiés
.
.
Eigenlijk moeten we schrijven, het bagatel of de fait divers in Ukkel. De twee verdachten zijn geïdentificeerd. Het gaat om Ishan (24) en Hassan (20), twee keurige jongemannen met een beroep en een vast inkomen. Ishan is veiligheidsagent bij de Brusselse Vervoermaatschappij. Dat wil toch wat zeggen ...
.
Even samenvatten voor onze lezers die het bagatel over het hoofd gezien hebben. Het woord is aan onze juridische medewerker : Fats ga je gang.
.
- Dank u heer dienstdoende Hoofdredacteur :  
.
Het duo Ishan en Hassan,  betrad een juwelierszaak in de Vanderkinderestraat in Ukkel, gewapend met een neppistool. De vrouw van de juwelier riep op haar man en die verscheen met een écht pistool. Dat was natuurlijk schrikken, een ongelijke strijd. De jongens, angstig en in paniek, ontfutselden de boze juwelier zijn revolver en in het geharrewar kreeg deze laatste een tik op het hoofd met zijn eigen wapen. Vermoedelijk heeft de man zichzelf op het hoofd geklopt, want het schijnt een koleriek personage te zijn.
.
De jongens verlieten direct  het pand, gejaagd, verdietig, gestresseerd en ze houden een wagen tegen, om de chauffeur, een dame, te verzoeken of deze hen een eindje wil laten meerijden. De dame ziet echter het pistool en zij sluit haar wagen langsbinnen af. Dat is niet verstandig, dat is het minste wat er kan gezegd.
.
Een van onze twee jongens lost daarop een schot, net terwijl de vrouw zich verplaatst in haar wagen en pats, zij wordt geraakt in de schouder. Waarop een tweede schot afgaat en pats, weer buigt de vrouw  zich door het schietveld, zodat ze de tweede kogel als het ware opzoekt en getroffen wordt in het hoofd. Ja natuurlijk, dan heb je prijs.
De vrouw van 46, een moeder van twee kinderen, overlijdt, alhoewel een medisch team probeert haar te reanimeren.  Hebben zij alles in het werk gesteld ? We zullen het nooit weten. 
.
De twee schichtige en opgejaagde jongens worden even later opgepakt. Het parket heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd en is verder zeer zwijgzaam.  Wat wij konden opvangen in kringen van het Brusselse gerecht, waar wij over enkele  contacten beschikken op diverse verdiepingen, is dat de twee jongens alleszins zeer veel spijt hebben. Onze zegsvrouw, want het is een vrouw, was duidelijk : "Ils regrettent beaucoup" zei ze, want ze spreken in Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen, veel Frans en Arabisch.  Een van hen had vroeger, zeer lang geleden, een klein incidentje met de politie gekend en de andere jongen is vrij van welke blaam dan ook.  Dit zijn alleszins verzachtende omstandigeden waar terdege rekening mee moet gehouden worden. De vraag is natuurlijk : als de juwelier niet ten tonele verschenen was als een barbaar met een echt pistool, dan was er niets aan de hand geweest. 
.
Wij bieden u een bruggetje aan naar een Franstalige Kwaliteitskrant die er best mag zijn, de objectieve Vlaamsvriendelijke krant uit onze beminde hoofdstad : Le Soir.
.
Fats, uw juridisch politiek-correct redacteur
PST : De heer burgemeester van Ukkel, Armand De Decker, in zijn vrije tijd voorzitter van de senaat en in nog meer vrije tijd grote vriend van Kabila en Kakkakulleke, verbaast zich over dit incident.  "De feiten crimineel daalt in mijn gemeente" sprak hij voor de 0000 in keurig Brussels "maar dit is een uitskieter".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 En ...   
... krijgen we morgen mooie mannenfoto's te zien ? ... Het vrouwelijk oog wil ook wel wat. )
Ingegeven op zaterdag 6 maart 2010 om 16:41:47, door Greet


Antwoord van de redactie :

Jazeker, Greetje, dat was beloofd en dat doen we.  In de hoop dat we ook een aantal mannelijke lezers zullen verliezen. Meer dan de enkele halve zolen van vandaag.  Voor ons is iedereen gelijk : wij discrimineren alleman.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog heel deftig nieuws uit de stad van allah

 

 

Als u mocht denken dat de stad van Allah enkel bewoond wordt door tafelschuimers en gelukzoekers die zich te pletter werken om de vele Vlaams Belangkiezers een comfortabel, lui leventje te gunnen, awel, dat is slechts gedeeltelijk juist. Er lopen ook nog zeldzame creaturen rond die zich onvervalste belgen noemen en voelen. Zoals Francis Thys, klantenadviseur bij de Post.

Francis is zwaar in zijn belgische wiek geschoten, na de uitval in het Europees Parlement tegen "onze" president en hij vindt het niet meer dan billijk dat Nigel Farage een financiële aderlating heeft gekregen. Maar die straf geldt enkel voor de belediging van President Dweil.

"Voor het beledigen van belgië als land heeft hij geen sanctie gekregen. Ik vind het schokkend, dat hij belgië een land noemt, dat eigenlijk geen staat is. En daarom heb ik een klacht ingediend bij de ombudsman van de Europese Unie".

Europarlementsleden moeten zich aan bepaalde gedragsregels houden, aldus de Antwerpse postman. "Ik houd van mijn land en ik laat dit niet zomaar passeren."

De ombudsman krijgt normaliter geen klachten over parlementairen en er wordt nu volop onderzocht, in hoever er rekening moet gehouden worden met de bezwaren van een burger tegen een parlementslid. Volgens GvA staat de ombudsdienst echter welwillend tegenover de klacht : "Wij zijn een groot voorstander van excuses ..." zegde een medewerker.

Als dat zo is, dan kunnen zich binnenkort vele ombudslieden verwachten aan klachten tegen volksvertegenwoordigers. Het weze wel verstaan, dat het niet de bedoeling is, de traditionele elite-politici op te jagen met klachten. Het systeem zal enkel rekening houden met aantijgingen tegen critici van het regime. Althans zo verwachten wij het.

In het land B zal in de maand juni Vlaams Belang vermoedelijk financieel zwaar geraakt worden door inhouding van wettelijke dotaties.

In Nederland staat Geert Wilders terecht en hem wacht meer dan waarschijnlijk ook een straf.

En nu gaat men in Europa ook langzamerhand van start met het uitschakelen van het vrije woord voor volksvertegenwoordigers.

En wanneer gaat men internet aanpakken ?  Daar zit ook een zootje onregelmatigen bij mekaar.

Savat (dienstdoend hoofdredacteur)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U wil graag politiek-deftig nieuws op zaterdag ? Hier zijn we ermee

 

 

 

Nomura, een van de grootste beurshuizen van Japan, voorspelt voor België een Grieks scenario. Onder de hoofding "Go short Belgium" geeft een analist de raad om te speculeren tegen Belgische overheidsobligaties, dat komt erop neer dat hij rekent op een ferme deuk in de kredietwaardigheid van ons land.

 België heeft een hogere schuldgraad - namelijk 90 procent van het nationale inkomen - dan twee van de zogenaamde PIGS-landen. In Portugal en Spanje is de staatsschuld in verhouding kleiner. Bovendien is de Belgische banksector erg blootgesteld aan de kredietrisico's van deze PIGS-landen.

"In de kredietcrisis is tot dusver één land schromelijk over het hoofd gezien, en dat is België," aldus de Nomura-analist. Het beurshuis merkt wel op dat dit een "trading-idee is van een individuele analist".

Er valt geld te verdienen aan het ineenstorten van de kredietwaardigheid van een land. Speculanten kunnen een verzekeringscontract kopen op de terugbetaling van Belgische overheidsobligaties (de veelbesproken Credit Default Swaps), contract dat in waarde stijgt naarmate de obligatiekoersen zakken en de onzekerheid van een terugbetaling toeneemt.

Met het Nomura-advies wordt voor het eerst openlijk de Belgische overheidshandicap als beleggingsidee getipt.  

 

SCHULD OP 31.01.2010
FEDERALE STAAT
328 344 683 561,49 EUR


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die premier van ons toch : elke uitspraak wordt achteraf ontkend

 

Premier Yves Leterme (CD&V) vindt de beslissing van de rechter om de Belgische staat dwangsommen op te leggen voor het niet opvangen van asielzoekers "gruwelijk". Dat zei de premier gisteravond in Terzake.

Er is in ons land een tekort aan opvangplaatsen en daarom worden veel asielzoekers zonder hulp de straat op gestuurd. De rechter veroordeelde de staat daarom tot 500 euro dwangsom per dag per niet opgevangen asielzoeker. Intussen zijn de dwangsommen opgelopen tot een totaalbedrag van ruim 205.000 euro.

"Ik vind die beslissing van de rechter ook gruwelijk", reageerde Leterme op de vraag van Kathleen Cools hoe je zoiets uitlegt aan de publieke opinie. "Maar ik denk dat we de zaken duidelijk moeten stellen. Eerst en vooral moet de instroom van mensen die niet zozeer politiek asiel, maar wel geluk komen zoeken, stoppen", aldus Leterme, die naar Servië en Macedonië gaat om er de instroom van etnische Albanezen in ons land aan te kaarten.

Na de uitzending nuanceerde de premier zijn uitspraak. Niet zozeer de dwangsommen, maar vooral het feit dat er een rechterlijke beslissing nodig is, vindt hij "gruwelijk".

http://www.deredactie.be/permalink/1.730682


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stierenvechten, koeltoereel erfchoed

 

Koeltoer !

De regio's Madrid, Valencia en Murcia willen stierengevechten tot cultureel erfgoed verklaren. Dat meldt de Spaanse radio. Het initiatief gaat uit van de leidster van de regionale regering van Madrid, Esperanza Aguirre. De conservatieve politica staat bekend als een fan van stierengevechten.
 
"Het stierengevecht is een symbool van Spanje en moet bijgevolg beschermd worden", verklaarde de regionale regering van Valencia.

Graag zagen wij, nu we toch bezig zijn, onze beschaving uit te roeien nog enkele fijne toevoegingen als koeltoereel erfchoed :

- schapen de keel oversnijden als volks vermaak in de hoofdstraten van onze steden ;

- Spaanse windhonden met een vleeshaak ophangen in de bomen als ze niet goed gelopen hebben ;

- Varkens onverdoofd castreren in de lessen biologie ;

- Maandelijkse Mannendagen met o.m. :

° hoe sla ik mijn vrouw in mekaar zonder blauwe vlekken na te laten ? 

° zwarte boekhouding voor een VZW is niet moeilijk

° kunnen homoseksuelen vliegen ? Probeer het uit vanop de minnaretten

Er is dankzij de immigratie nog veel cultureel werk te verrichten. Allemaal gesoepsidieerd, onder toezicht van de Euro-Commissie, afdeling "De Nieuwe Beschaving is veel toffer".

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders premier, Vlaanderen onafhankelijk en dan samen naar het Carnval van Rio om te vieren ?

 

 

Geert Wilders in Londen

 

"Wanneer Turkije toegelaten wordt bij de Europese Unie, is het tijd dat Nederland er uit stapt." Mocht Wilders premier worden, zou hij alle islamitische scholen in Nederland sluiten en geen immigratie uit de moslimlanden meer toelaten. Ook zouden er geen moskeeën meer gebouwd worden. Moslims met een dubbel paspoort, die in de criminaliteit verzeild raken, zouden dan meteen uit Nederland gezet worden. (belga)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Rio en in Charleroi

 

RIO







.

CHARLEROI

.






 

.

( Met dank aan onze creatieve productieleider Wim P)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 

Omdat het zaterdag is : u mag ook zeggen, in welke land de foto is genomen.

Een hint : het is géén Prachtland maar wel een prachtig land ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen integratie, maar remigratie

 

Je zou ook kunnen zeggen :  

Niet aanpassen ? Naar huis ! 

"Donderdagavond betoogden een 500-tal studenten en jongstudenten van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en het Nationalistisch JongStudentenVerbond. (NJSV) in de Antwerpse binnenstad en studentenbuurt. Het werd een enthousiaste betoging met veel jong volk, duidelijke en heldere eisen en radicale en consequente slogans.

Dat het NJSV - waarvan ik ooit nog de stichter-voorzitter mocht zijn - uitpakte met de slogan: “1 op 2 Antwerpse scholieren reeds allochtoon. Genoeg integratie, nu remigratie!” deed me plezier. NJSV slaat de nagel op de kop. Wanneer 1 op 2 van de Antwerpse scholieren allochtoon is en reeds 41% van de kinderen in het basisonderwijs moslim zijn, is het zeer de vraag in hoeverre er nog sprake kan zijn van integratie. De enigen die tegenwoordig nog integreren zijn de Vlaamse autochtone kinderen die op school halal-vlees moeten eten, naar de moskee worden gesleurd en binnenkort weleens geacht worden Arabisch als tweede of derde taal te leren.

Een vrijwillige remigratie waarbij jonge allochtonen aangemoedigd en gestimuleerd worden om hun toekomst uit te bouwen in het land van hun ouders en grootouders moet overwogen worden. Zij kunnen immers de beste ontwikkelingshelpers worden van hun eigen volk!"

Filip Dewinter

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Daerden & Zoon

 

 


05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Snipperdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Algemene burgerlijke ongehoorzaamheid is wellicht een goed idee om het huidig bestel enigermate aan het wankelen te brengen... Dus het ongenoegen in het offensief brengen ipv als schaapjes steeds maar weer het recalcitrante gemoed te kanaliseren in het kieshokje of te vergieten aan de toog. Het wordt tijd dat men terug op straat komt, niet voor een mars of de zoveelste betoging, doch eendrachtig, zonder schaamte noch angst, demonstratief de rekeningen die Staat, Provincie, Stad of Gemeente in onze neus durven te douwen, in duizenden snippers verscheuren, daarna alle aanmaningen naast zich neer te leggen, en zelfs het werk te staken voor een hele periode... Een revolutie zonder geweld, maar met karakter.

Frans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam : Nieuwe verkiezingen ? Dat had je gedacht ...

 

 

Rotterdammers moeten nog even geduld hebben voor er een definitief besluit valt over de rechtmatigheid van de verkiezingen in hun stad. Het wachten is op het advies van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven, nadat lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam vrijdag bezwaar aantekende tegen de verkiezingsuitslag vanwege onregelmatigheden bij verscheidene stembureaus.

Vrijdag maakte het Centraal Stembureau de einduitslag bekend, waarbij PvdA de grootste partij is gebleken met een verschil van ruim zeshonderd stemmen. De instantie zag ondanks de onregelmatigheden geen aanleiding stemmen opnieuw te tellen of de verkiezing ongeldig te verklaren.

Dat eindoordeel wordt besproken door de commissie, die ook de nieuw beoogde raadsleden beoordeelt en de bezwaren van Pastors onder de loep neemt. De commissie bestaat uit de leden van de huidige raad, onder wie Remco Oosterhoff (CU/SGP), Ronald Motta (PvdA) en Frans van der Hilst (Leefbaar Rotterdam).

Op 16 maart biedt de commissie haar advies aan tijdens de laatste zitting van de 'oude' raad. De gemeenteraad neemt dan ook een beslissing over de rechtmatigheid van de verkiezingen aan de hand van het advies van de commissie. Alleen de raad kan beslissen of er nieuwe verkiezingen moeten komen. (ANP)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom naar belgië ! Chaos verzekerd.

 

Asielchaos compleet (1)
Sinds de regering midden vorig jaar een nieuwe regularisatiecampagne aankondigde, is het aantal asielzoekers pijlsnel de hoogte ingegaan. Uit de cijfers die in de loop van de week bekend raakten, blijkt dat deze trend zich ook in het nieuwe jaar onverminderd voortzet. Zo waren er in februari liefst 1.726 nieuwe asielaanvragen. Dat zijn er zo’n duizend meer dan in dezelfde maand van vorig jaar.

--------------------------------------------------------------------------------

Asielchaos compleet (2)
De spectaculaire stijging van het aantal asielaanvragen heeft gezorgd voor een acuut plaatsgebrek in de reguliere opvangcentra. Dit ondanks het feit dat het opvangnetwerk in een jaar tijd met 2.200 plaatsen groeide (van 16.134 naar 18.307). Daarnaast verblijven nog steeds zo’n 1.200 personen op hotel, in afwachting van een plaats in het reguliere opvangnetwerk.

Naast deze dure hotelfactuur moet Fedasil, de dienst die instaat voor de opvang van asielzoekers, sinds enige tijd ook nog zware dwangsommen betalen aan asielzoekers aan wie geen onderdak kan worden geboden. De afgelopen vier maanden kostte dat de belastingbetaler reeds meer dan 200.000 euro.

--------------------------------------------------------------------------------

“Kom naar België”
Terwijl dit land geconfronteerd wordt met de grootste instroom sinds jaren en ook de (Vlaamse) pers quasi unaniem van mening is dat het immigratiebeleid compleet in de soep draait, vindt cdH-mnister Joëlle Milquet er niets beter op dan de deuren nog verder open te zetten. Zo verklaarde ze deze week in een interview met een Congolese radiozender dat het voor Congolezen helemaal niet moeilijk is om naar België te emigreren. ‘Madame non’ was zelfs zo vriendelijk om er bij te vertellen op welke manier zij precies legaal naar dit land kunnen komen, wat overigens niet zo moeilijk is “aangezien er hier reeds veel Congolezen wonen.” Een boodschap die moeilijk anders kan geïnterpreteerd worden dan een regelrechte uitnodiging om naar onze contreien af te zakken.

Voor premier Leterme – die naar eigen zeggen binnenkort naar de Balkan vertrekt voor een ‘ontradingscampagne’ – is er echter niets aan de hand en heeft Milquet slechts “op de wettelijke mogelijkheden gewezen”…

Hebben de burgers van dit land enkel de mogelijkheid figuren als Milquet en Leterme, en wat ons betreft, heel het regeringszootje, af te zetten mits verkiezingen ? 

Of kunnen we naar Brussel marcheren en alle ministrabelen opsluiten in 't Klein Kasteeltje bij hun vrienden om ze te dwingen een verblijfsvergunning aan te vragen ?  Die we dan tot onze grote spijt, weigeren. "U moet binnen de 2 uren het land verlaten wegens wangedrag en incivisme".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verraad komt van links, zoals de kogels

 

Inhoud van twee Rotterdamse stembussen zoekgeraakt

Door Carel Brendel

Brekend nieuwtje uit Harare aan de Maas. In de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiebroek zijn twee stembussen zonder inhoud aangetroffen. De lege bussen werden vanmiddag (4 maart) ontdekt bij het natellen van de stemmen.

In verband daarmee werden eerder op de dag zeven stembussen vanuit de centrale stad naar de deelgemeente gebracht. Twee daarvan bleken leeg, zo meldde Hilbert Keizer, secretaris van de deelgemeente, gistermiddag aan de lijsttrekkers van de deelnemende partijen in Hillegersberg-Schiebroek. Later op de avond kwam er alsnog een uitslag voor de deelgemeente zonder dat duidelijk werd of de vermiste stemmen alsnog zijn teruggevonden.

Het zoekraken van de stemmen in de witte wijk Hillegersberg komt bovenop andere klachten over onregelmatigheden bij de raadsverkiezingen. In de voorlopige uitslag van Rotterdam is de PvdA met een zeer klein verschil boven Leefbaar Rotterdam geëindigd.

Marco Pastors, aanvoerder van Leefbaar, zegt dat kiezers hebben gestemd zonder legitimatie en ook zonder volledig ingevulde volmachten. Ook traden leden van stembureaus niet op tegen de aanwezigheid van twee of meer mensen tegelijk in een stemhokje. De Kieswet verbiedt nadrukkelijk het assisteren van kiezers. Alleen bij een lichamelijke handicap mag een lid van het stembureau een kiezer bijstaan.

Leefbaar Rotterdam heeft burgers opgeroepen om geconstateerde misstanden bij de fractie te melden. Woensdag besloot de gemeente al om op twee bureaus in te grijpen en leden van het stembureau te vervangen. Ook werd Stadstoezicht ingeschakeld om de orde te bewaren.

Een van de stembureaus was op het Afrikaanderplein in de wijk Feijenoord, waar in 2006 ook al klachten waren over het ronselen van stemmen door leden van de deelraad. De PvdA-afdeling in deze wijk is uiteengevallen nadat Turkse leden via een ‘coup‘ de kandidatenlijst volledig overhoop hadden gehaald.

Soortgelijke onregelmatigheden werden dat jaar in Amsterdam geconstateerd door Gemeentelijk Ombudsman Ulco van de Pol. “Het is echter aan de wetgever, en niet aan de stembureaus zelf, om de regels van de procedure aan te passen als een grote groep kiezers vanwege onvoldoende taalbeheersing geen gebruik kan maken van het stemrecht”, schreef Van de Pol in een rapport aan de gemeenteraad.

Tegen de Kieswet in meenden leden van Rotterdamse stembureaus in Feijenoord en Delfshaven dat deze hulp wel is toegestaan. Voorzitter Bert Visser van stembureau 337 aan het Afrikaanderplein reageerde in het Algemeen Dagblad zelfs verongelijkt op zijn vervanging. “Mensen die niet kunnen lezen of schrijven hebben ook stemrecht. En ik zie heus wel of iemand enkel wordt begeleid, of dat er mensen daadwerkelijk de boel belazeren. Moet ik die oude mensen dan uit het stemhokje pleuren? Mij niet gezien!”

Geplaatst op 4 maart 2010

Homepage: www.hetverraadvanlinks.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat klopt er niet ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever heeft te dicht bij Tobback gezeten

 

Julien Borremans wordt op het matje geroepen bij N-VA

 

Julien Borremans was één van de sprekers op het colloqium "ordelijke opdeling"   (Een VB initiatief) en praatte nogal vrijmoedig over samenwerking tussen NVA en Vlaams Belang.

Dat zou de echte reden zijn van de tuchtprocedure. (zo is mij meegedeeld op de laatste Partijraad)  Hij is ook de man die voor de gmeenteraadsverkiezingen van 2012 kartellijsten met Vlaams Belang en LDD bepleit.  Voor de rest... Vorig jaar was hij kandidaat voorzitter van het OVV en presenteerde hij zichzelf als een Vlaams Marxist ... Hij zetelt ook in het IJzerbedevaartcomité.
 
 

Persbericht 4/3/2010

Op 9 maart 2010 moet Julien Borremans, OCMW-mandataris te Geraardsbergen, voor de Verzoenings- en Tuchtcommissie van de N-VA verschijnen. In een zeer bondig schrijven wordt hem door de partijtop “gezagsondermijnend gedrag” verweten, evenals “pogingen om tweedracht te zaaien”.

Julien Borremans staat binnen en buiten de partij bekend als sociaal-flamingant. In de regio Geraardsbergen was hij pleitbezorger van een brede Vlaamse alliantie tussen de drie VL-partijen, en publiceerde hierover een aantal opiniestukken.

“Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat men deze tuchtprocedure in een recordtempo wil afwerken. Ook het feit dat ik mijn dossier zelfs niet mag inzien en me eigenlijk niet naar behoren kan verdedigen, is bevreemdend. Ik kan me als leraar onmogelijk vrij maken op 9 maart, maar men wil van geen uitstel weten.

De partij heeft een probleem met de basis en kan niet met intern debat overweg. Het mediatiek verpletterende overwicht van voorzitter Bart De Wever laat geen ruimte voor meerstemmigheid, en duwt de partij ideologisch in een richting die m.i. ver staat van de bekommernissen van de gewone Vlaming die met moeite nog de eindjes aan elkaar kan knopen. Misschien moeten andere sociaalflaminganten zich eens afvragen of ze in deze partij nog wel thuishoren.”

Julien Borremans stuurt zelf niet aan op een breuk met de partij, maar dringt aan op een vrijmoedig ideologisch debat en een breder tendensrecht. Binnen en buiten N-VA komen de reacties los. Jurist Matthias Storme heeft hem bijstand aangeboden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een lezersbrief in cc aan Het Laatste Nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

'Verstandige' partij.
 
Enkele dagen geleden schreef Luk Van Der Kelen een artikel waarin
hij afkeurend schreef hoe het Vlaams Belang een partij is die
een bedreiging vormt voor België.
Vandaag schrijft hij in een volgend artikel hoe waanzinnig dit land is.
Dus kunnen we niets anders dan de conclusie trekken dat het Vlaams Belang
een 'verstandige' partij is die ten strijde trekt tegen de waanzin.
 
Vriendelijke groeten van
 
Tandarts Wim Peeters




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!