Angeltjes
10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld draait door, Rotterdam staat stil.

 

 

Een video van "De Wereld draait door"  met een gesprek tussen Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) en Felix Rottenberg (gewezen voorzitter van de PvdA). Verhelderende uitspraken en kennismaking met twee in Vlaanderen minder bekende figuren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele nieuwtjes vanuit een vrouwelijke invalshoek

 

Malika zonder hoofddoek maar met blinddoek 

  

Wie in de godsdienst van de vrede als vrouw erkenning wil krijgen, moet ofwel het terreurbeest uithangen of zichzelf opblazen. Indien er andere mogelijkheden zijn, zullen de Dolle Mina's van diverse gesoepsidieerde vrouwenorganisaties het ons weten te melden.

 In Brussel wordt het proces gevoerd tegen de zogenaamde "internetterroriste" Malika el Aroud, een haatbom tegen de Westerse beschaving, alhoewel ze in het land B al jaren geniet van allerlei sociale voordelen. Zo zijn wij : vriendelijk en onnozel.  De rechter schijnt er niet in te lukken behoorlijke antwoorden te verkrijgen op zijn vragen.  De profiteuse praat naast de kwestie, is arrogant en sluw en perfect op de hoogte van de slappe belgische wetgeving.  Haar advocate mag op de VRT-0000 Malika voorstellen als een idealistische vrijheidsstrijdster zonder enige tegenwerping.  De beschuldigde zelf verklaart op het proces,dat Amerikanen en Zwitsers varkens en honden zijn, waarbij zij zich excuseert bij deze dieren. En de voorzitter van de rechtbank is duidelijk niet opgewassen tegen dit afschuwelijke mens en die sluwe islamitische rethoriek.  Op haar webstek pronkte zij met beelden van Westerlingen die onthoofd werden, een fait divers in Afghanistan en weldra ook in Belgistan.

Neen, wij zijn nauwelijks geïntresseerd in de uitspraak.  De rechter is meer dan waarschijnlijk een brave poco-hond (excuseer, Woef) die niet bijt en nauwelijks blaft (beeldspraakje, hoor).

 

Jihad Jane : ne keer langs voor, ne keer langs opzij

En dan nu over naar de Verenigde Staten van Hoessein Obama. De 57-jarige Colleen LaRose uit Philadelphia is aangeklaagd en opgepakt wegens terrorisme. Zij zou onder de prachtschuilnaam Jihad Jane aanslagen hebben gepland in Europa en Zuid-Azië. Zij ronselde op het internet  gewelddadige jonge strijders voor de geplande islamitische jihad (heilige oorlog). Ze zocht vooral onder vrouwen.

Zonnig dagje, vandaag, niet ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een mooi staaltje Nederlandse po-co hypocrisie

 

De opmerking van de Haagse PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma dat zijn partij de gevestigde politiek in de stad helemaal gek gaat maken, vindt premier Jan Peter Balkenende "buitengewoon onverstandig en niet voor herhaling vatbaar".

Balkenende zei dat na afloop van de Hofstadlezing in Den Haag. Fritsma kwam vorige week op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen met zijn opmerking nadat bleek dat de PVV de tweede partij is geworden in de stad.

"Het toppunt van cynisme", sprak Balkenende over de woorden van Fritsma, die ook Tweede Kamerlid is voor de PVV. "En wat schieten we er mee op ?" Hij wees erop dat in een democratie partijen met verschillende standpunten uiteindelijk moeten samenwerken om de problemen van burgers op te lossen. Volgens de premier en CDA-leider vergroot dit soort opmerkingen alleen maar de kloof tussen het bestuur van een stad en de gevoelens onder de bevolking.

Dit is het typische soort tjevenredebering dat ook in Vlaanderen opgang maakt.  De dames en heren beroepen zich op "de democratie" terwijl zij de eersten zijn, om de protestpartijen uit te sluiten van deelname aan het bestuur.  En vervolgens hebben zij nog de pretentie om aan de uitgeslotenen te zeggen, hoe die zich moeten gedragen en wat zij niet mogen zeggen.

Het zijn boeiende tijden.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de eerste Europese belasting op komst ?

 

Toen Herman van Rompuy nog gewoon eerste-minister Herman van Rompuy heette, pleitte hij reeds links en rechts, voorzichtig, omzichtig voor een Europese belasting, als uitkomst voor de economische crisis. Dat viel bij de onvoorwaardelijke aanhangers van de toekomstige Verenigde Staten van Europa in goede aarde. "Zo'n man, die bescheiden is, die zich makkelijk laat sturen omdat hij niet van harde discussies houdt, is de ideale voorzitter van de Europese raad van ministers. Weet je wat, we benoemen hem  tot President en laten hem opdraaien voor de moeilijke beslissingen. Hij is daar goed in, want in zijn eigen land - hoe heet het ook weer ?-bouwde hij werven, die dan achteraf in mekaar stortten maar dat is een detail om in stilte de macht te behouden".

Zo gezegd, zo gedaan. Want zo gaat dat als politici,  niet gehinderd ditmaal door vervelende democratische controles, iemand uit hun eigen rangen moeten bevorderen : all we need is Herman, de haikoeschrijver. Geen charismatische ijdeltuit zoals die Tony Blair of het Totale Oranje Onbenul, Balkenende. 

We zijn nu zover en volgens de info die wij opvangen (als het op vangen aankomt, zijn wij moeilijk te kloppen) zou volgende maand het eerste voorstel voor het heffen van een Europese belasting besproken worden.

De directeur-generaal voor de begroting van de EU-Commissie zegde vorige maand tijdens een voordracht : "Wij moeten een mechanisme ontwikkelen om op een progressieve manier de Unie rechtstreeks fondsen te laten innen."  Het gaat om het hernemen van een voorstel dat 5 jaar geleden afgeschoten werd, maar dat nu opnieuw ter tafel komt : een taks op CO2-uitstoot.   De argumentatie ligt voor de hand : de klimaatopwarming en de beloftes van de Commissie Barroso om na de fantastische klimaatconferentie van Kopenhagen, Europa zijn volle verantwoordelijkheid te laten nemen.

Als politici het hebben over hun verantwoordelijkheid opnemen, bedoelen zij,  dat wij de burgers in onze beurzen mogen tasten. Ook nu zal dat zo zijn : hogere prijzen in brandstoffen en energie leiden automatisch tot hogere productie-, distributie en dienstenkosten. Dat betekent gewoon : àlles wordt duurder.

Herman van Rompuy, inmiddels gepromovoeerd tot President Dweil zal met weinig charisma maar met de verbetenheid van het eigen gelijk, deze eerste Europese belasting op zijn palmares inschrijven. En wij, belgen, blij en trots, dat we zo'n formidabele president hebben.

Ray

PST : Portretjes van de leden van de Europese Commissie (de crème de la crème)  met hun bevoegdheden en een vlaggetje met hun nationaliteit, vindt u hier : KLIKKEN.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen valt op 18 april 2010 in het land B en nog veel meer

 

 

"Gezien het paasreces dit jaar na Pasen valt, is Jean-Luc Dehaene met de eerste minister en de partijvoorzitters van de meerderheid overeengekomen dat Pasen te begrijpen is als het einde van het paasreces."

Als dit experiment meevalt, zal de regering Leterme ook de andere feestdagen aanpassen aan de behoeften van bevolking, staat en politici.  Nu reeds bestaat er een akkoord om het feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli te laten samenvallen met de Nationale Feestdag van 21 juli.  Zo zullen er meerdere feestdagen samengevoegd of vervangen worden, in het belang van de mensen.  Het kwetsende christelijke Kerstmis wordt afgeschaft en vervangen door het Offerfeest. 15 augustus, Maria Hemelvaart, dat eveneens een kwetsend gebeuren is, wordt omgetoverd tot een gezellig multicultureel familiegebeuren : "Pakt den dief en laat hem lopen", een groot volks gebeurenin Molenbeek, Anderlecht, Borgerhout, Ledeberg, e.a. locaties.

De opgespaarde feestdagen zullen in overleg met de vakbonden uitgeroepen worden tot Nationale Stakingsdagen voor de NMBS, de Lijn, het vliegveld van Zaventem en alle toeristische diensten en attracties. Premier Leterme toonde zich zeer opgezet met deze beslissingen :"Het is veur de menschen dat wij dit doen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij helpen Wallonië

 

 

 Wallonië wil meer naamsbekendheid en aantrekkingskracht en lanceert daarom een internationale campagne in 2011. De aandacht zal vooral gaan naar de economische en culturele troeven.  Wij geven bereidwillig enkele tweetalige tips aan onze charmante onderburen

 

La famille Wallonne vous souhaite la bienvenue (De waalse famille u wenst de goede welkom)

Promenez vous dans nos villes agréables (wandelt u in onze steden, aangenaam)

Partout vous trouvez des petits restaurants typiques (overal u vindt de kleine restaurants typisch)

 

  

Visitez l'hôtel de ville de Charleroi : le cabinet du maire (bezoek het stadhuishotel van Charleroi : de kabinet van de burgemeester)

.

Maar er is ook

 

.

Vresse

Laroche

 

 

 Binche

Liège Guillemins

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam : hertelling

 

Er komt een hertelling van alle stemmen in Rotterdam. Dat heeft de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven besloten. Een onafhankelijk orgaan zal toezicht houden op de nieuwe telling. De hertelling zal te volgen zijn via webcams. De Marokkaanse burgemeester Ahmed Aboutaleb van de Nederlandse wereldhavenstad Rotterdam liet weten dat ook hij ijverde voor een hertelling.

Na de dringende adviezen van hoogleraar Rinus van Schendelen en zijn voorgangers Bram Peper en Ivo Opstelten zoekt de PvdA-burgemeester dekking voor de opstekende storm. Vier dagen na zijn omstreden besluit om de verkiezingsuitslag in Rotterdam goed te keuren, gelast Aboutaleb alsnog een hertelling. Onder toezicht van de raadscommissie Onderzoek Geloofsbrieven vindt een integrale hertelling plaats die alle twijfels rond de juiste uitslag moet wegnemen.

Een hertelling herstelt echter niets van het gesjoemel in de stembureaus : bijstand in de kieshokjes door allerlei partijdige figuren, mogelijk gebruik van dubbele paspoorten,  lege stembussen die achteraf toch weer vol blijken te zijn, verkeerde processen-verbaal en andere technische fouten.

Een ding is zeker : de uitslag die zal medegedeeld worden, zal aanvaard worden.  De knoeiers hebben maximaal toegegeven aan de bezwaren. De enige juiste keuze was geweest : nieuwe verkiezingen.

Wat een afgang voor het correcte, democratische Nederland !

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 

Dit is écht geen makkelijke opgave.  Oplossing volgt alleszins morgen en mocht er toch onverhoeds iemand het juiste antwoord kennen, dan zal Juffrouw Ellen, in haar stralende zichzelf u komen feliciteren. Voor onze charmante lezeressen zal Savat in aangepast ornaat aanbellen.

 

 

 

 

 


09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo Delcroix , een onbesproken figuur, voor alle karweien

 

 

Hoe komen wij nu terecht bij die onbesproken figuur van Leo Delcroix ? Neen, het is geen voorafaankondiging van de Wereldtentoonstelling 2010 die op 1 mei in Shangaï de poorten opent. Delcroix is daar projectverantwoordelijke voor het belgisch paviljoen en de Chinezen kunnen het best zonder onze reclame doen.

In Knack wordt Delcroix opgevoerd om vanuit het verre China zijn deskundig licht te laten schijnen over een politieke partij waar hij alles van af weet onder de titel (met een typisch tjevenvraagteken) :  Barst het Vlaams Belang ? Wij helpen u langs dit bruggetje naar de kwestieuze doctoraatsthesis. In hetzelfde nummer past de neutrale denker Joël Deceulaer, voorzitter Bruno Valkeniers een pak, dat enkele maten te klein is. Wij noemen dit puur toeval.

 

Het interview van Patrick Martens met Delcroix  is opgetooid met een gemonteerde foto van Marie-Rose Morel en de VB-voorzitter.   Pas op, binnenkort komt het kwaliteitsblad Knack op de proppen met de onthullingen over een heuse affaire tussen die twee,  desnoods met gefakte mails, want op dat vlak is Knack heel wat meer beslagen dan die van de "boekskes". Onderzoeksjournalistiek bereikt in Vlaanderen duizelingwekkende hoogtes bij magazines voor intelligente lezers.

Juist is niet altijd juist en eerlijk is vaak oneerlijk. Vraag het aan Leo Delcroix. Die heeft zijn beroepsleven lang gewijd aan de studie van goed en kwaad, oprecht en vals, wit en zwart, mijn en dijn, enfin ja, heel die ethische rommel.  Jarenlang was hij als CVP-secretaris verantwoordelijk voor de partijfinanciering, waarvan hij keurig in zogenaamd geheimschrift de details bijhield in Atomaschriften.  Daar werd geschoven met zwart geld, combines uitgewerkt om Pieter Aspe in verlegenheid te brengen,  in ruil voor politieke beslissingen, werden tarieven afgesproken met bedrijven die afdokten, kortom maffiastreken in het bronsgroen-eikenhout , u wil het niet weten. Dat is een stukje geschiedenis waar wij het echter niet meer mogen over hebben. Want dat zijn vervelende feiten voor de menschen en wij willen alleen zonnige verhalen. 

Waar vind je heerlijker zon dan in de Provence, met geurende lavendelvelden en bloeiende mimosa ?  Et l'accengt qui se promène, zoals Gilbert Bécaud zong. Juist, in Bormes-les-Mimosas had Leo Delcroix een kast van een villa laten optrekken toen hij minister van oorlog was. Met de hulp van enkele postbodes die vrijaf hadden gekregen ...  Werd er in het zwart betaald met zwart geld ? Dat kunnen wij niet geloven. U wel ?  Amai, dat valt ons tegen van u.

   

Het verhaal werd uitgebracht door Humo en in 1994 kon Delcroix ontslag nemen na 2 jaar gepronkt te hebben als supergeneraal en elke keer met een andere Leonard das op het scherm verschenen te zijn. "Stop er mee !" klonk het bevel van zijn CVP-voorzitter, de eveneens onkreukbare Johan Van Hecke, die enkele jaren later zelf zijn partij in de steek liet, wegens een affaire met een BRT-journaliste.  In plaats van de pers te trotseren en te zeggen zoals Mitterand "En dan ?" vluchtte de angsthaas Johan Van hecke,  langs de brandladder zijn bureau uit, om het journaille te vermijden. Later liep hij over naar de liberalen en na een aantal jaren profitariaat in de Europraatbarak is hij nu hoteluitbater in een Afrikaans Prachtland waar hij samen met de helden van het plaatselijke regime moppen tapt over de werking van de democratie.

De politiek is een nobel gebeuren, vindt u niet ?  Het is nog niet gedaan ons verhaal.

Defensie was in die dagen een verdoemd departement. De voorganger van Delcroix, was Guy Coëme, de Franse PS-er die eveneens veroordeeld werd voor allerlei gesjoemel waar hij onschuldig aan was. Natuurlijk.  De opvolger van Delcroix was de tjeef Karel Pinxten die later tegen een Dioxinelamp aanliep en zo van slag was, dat hij ineens van partij veranderde. 

Pas op, en nog is het niet gedaan.  De door Knack geïnterviewde heeft nog andere verdiensten op zijn palmares.  Naast de illegale partijfinanciering en de zonnige villa, viel zijn naam in diverse affaires. We zullen het geheugen even opfrissen : de smeerpijpaffaire, verdwenen miljarden van de Kempense steenkoolmijnen, Superclub-KS met de voorbeeldige zakenman Maurits de Prins, en tenslotte de milieuboxenaffaire.  Voor die laatste werd Delcroix veroordeeld maar het ging uiteindelijk niet door wegens verjaring.  Het is zoals we reeds zegden, schuldig,  kan net zo goed onschuldig worden. Want ons gerecht doet enkel zijn taak in volstrekte onafhankelijkheid. Zonder Atomaschriftjes, zonder getelefoneer en vooral zonder gekonkelfoes.

Dat is een korte schets van de man die door Nonkel Kruk, u mag ook Leterme zeggen, benoemd werd in Shangai voor een leuke promotionele job voor het land B. En die tevens door de objectieve politieke redactie van Knack opgetrommeld werd om een glans van geloofwaardigheid te schenken aan een zoveelste strontartikel. Dat is alleszins goed gelukt : de stront glanst.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benno Barnard doet het weer ... (ditmaal bij de VRT)

 

Hoe slecht is Geert Wilders ?

Omdat journalisten gemakzuchtige papegaaien zijn, zeggen ze allemaal hetzelfde over Geert Wilders, de interessantste nog levende politicus van Nederland.

Om dat laatste te beweren, hoef je het niet met Wilders eens te zijn. Maar je moet wel beseffen dat hij geen Pim Fortuyn redivivus is. Fortuyn was een irritante relnicht zonder duidelijke visie. Wilders is een ervaren parlementslid, dat erin slaagt iedereen over hem te laten debatteren zonder dat hij daar zelf bij aanwezig hoeft te zijn. Op die manier zet hij de televisie voor schut. Een bijzondere prestatie.

In De Standaard van 5 maart jongstleden analyseerde Geert van Istendael het gele gevaar onder de titel "Onze rechtse noorderbuur". Ik citeer drie cruciale passages uit zijn betoog, allereerst deze:

‘Hij betaalt zijn ongezouten meningen wel peperduur. Hij is zowat de zwaarst bewaakte politicus van de Europese Unie.’

Mein Kampf

Dat is een feit waar zelfs de grootste vijand van Wilders hooguit over kan beweren dat hij het aan zichzelf te danken heeft, ook al bewijst die bescherming nu juist dat minstens een deel van zijn ongezouten meningen gewoon waar is.

‘Wilders laat zich niet betrappen op racisme, wat zijn politieke tegenstanders ook mogen beweren. Wel oefent hij vehement kritiek uit op de islam, maar dat heet, dacht ik, ideologiekritiek,’ schrijft Van Istendael vervolgens.

Dat is zeer juist en onafhankelijk gedacht. Het is bovendien bewijsbaar, aangezien de islam geen ras vertegenwoordigt. Het proces tegen Wilders is dan ook bespottelijk. Hij zou ‘aanzetten tot haat tegen een bevolkingsgroep’ omdat hij de Koran met Mein Kampf vergelijkt. W.F. Hermans moest zich al in de jaren vijftig tegen een soortgelijke belachelijke aantijging verdedigen (toen ging het over katholieken). Omdat Wilders een boek met een ander boek vergelijkt, hitst hij dus de bevolking op, en dat terwijl er best iets voor zijn vergelijking valt te zeggen. Winston Churchill noemde Mein Kampf al in de jaren dertig ‘een nieuwe Koran’. Ook dat lijkt me een verdedigbare perifrase. Raar genoeg wordt de geest van Churchill niet gedagvaard in Amsterdam.

Populistisch

Ten slotte zegt Van Istendael dit: ‘…dat Wilders rechts is, zal niemand ontkennen, hijzelf in de eerste plaats niet. (…) Zijn sociaal-economische voorstellen zou ik in het beste geval libertair noemen of, als je het gemener wilt, platvloers populistisch.’

Die laatste opmerking vraagt om enige kanttekeningen.

Wilders is in zoverre inderdaad rechts, dat hij zich niet opwerpt als de architect van een maakbare samenleving, dat luchtkasteel van links. Of hij libertair is, durf ik niet te zeggen. Libertair betekent anarchistisch en dat is niet een adjectief dat ik persoonlijk met Wilders associeer. Populistisch is hij dan weer wel. Hij zegt dingen die veel ‘gewone mensen’ ook vinden. En platvloers populistisch is hij soms ook wel. Dure subsidies aan allerlei kunstinstellingen vindt hij onzin, want daar vraagt het volk niet om.

Een ander volk

Nu vind ik populisme op zichzelf niet perse verwerpelijk. De grote Engelse schrijver en apologeet van het katholicisme G.K. Chesterton noemde zichzelf een populist, omdat hij zich wenste te onderscheiden van de arrogante elite waarmee we ook vandaag nog zitten opgescheept: de erfgenamen van Marx en Nietzsche.

Populisme was in Chestertons opvatting een vorm van bescheidenheid, een uiting van het besef dat je deel uitmaakte van een groter geheel, een volk bijvoorbeeld. Tegenwoordig representeert de elite in het parlement geen enkel gewoon mens meer, zoals David van Reybrouck al eens heeft opgemerkt.

Op televisie verklaart de elite dat het volk zich vergist door op Wilders te stemmen. Wanneer je de democratie als stelsel omhelst, moet je ook aanvaarden dat het volk soms iets anders vindt dan jij. Demos betekent namelijk volk. Maar ik ontmoet zelden een lid van de elite, dat werkelijk democratisch is. Meestal willen ze een ander volk.

Het skelet van de politieke correctheid dondert in elkaar

En toch onttrekt Wilders zich ook weer aan dit convenabele schema. Hij wil bijvoorbeeld de pensioenleeftijd ten koste van alles op 65 jaar houden. Dat is een uitgesproken links standpunt; zelfs de sociaal-democraten zijn op dat punt rechtser dan hij. Of het ook een goed standpunt is, kan ik niet beoordelen; maar mijn politieke kijk is hier verder niet in het geding.

Links verwijt Wilders dat hij een bevolkingsgroep stigmatiseert en zijn aanhangers tegen die groep opzet. Maar in geen enkele ideologie bestaat een ergere vorm van haatprediking en uitsluiting dan uitgerekend in de islam – dus als links dergelijke zaken wil veroordelen, zal het om te beginnen de islam moeten veroordelen. En wat te denken van links zelf? Grappig genoeg doen de socialisten al sinds de negentiende eeuw niets anders dan het volk ophitsen tegen een bevolkingsgroep, de kapitalisten namelijk.

Het kapitalisme bestrijden heet dialectiek, de islam bestrijden heet populisme.
Wonderlijke boel.
Wat zegt de Socialistische Partij daar ?
Kapitalisten hebben macht en moslims niet ?
Hebben imams en moskeeën en schotelzenders dan soms geen macht ?
Is straatterreur soms geen machtsuitoefening ?
Ondertussen is het feit dat Wilders nog leeft niet aan de zelfbeheersing van de islam te danken; en ook niet aan links.

Als je links tegenwoordig over de islam hoort praten, de geheel uit minachtende kuchjes bestaande Maarten van Rossem bijvoorbeeld, lijken de woorden van George Orwell in vervulling te zijn gegaan: ‘War is peace, freedom is slavery, ignorance is strength.’ Ja, na het gemiddelde gesprek met linkse mensen over de islam zou je snikkend het eerste het beste kruisbeeld omhelzen.

Alhoewel ik Wilders niet per definitie het retorische niveau van Chesterton vind halen, drukt hij zich tenminste nooit in Nieuwspraak uit. Dat is in deze tijd een reusachtige verdienste. Hij ergert me soms, maar zodra hij zijn mond opendoet, dondert het semantische skelet van de politieke correctheid in elkaar. Dat alleen al vervult mij met een innige tevredenheid.

Benno Barnard schrijft al ruim een kwart eeuw in België

@ VRT Blogs

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hébben gelijk. Nu gaan we het ook krijgen.

 

Europa is van de Europeanen, Vlaanderen van de Vlamingen

Het is al een geruime tijd dat wij merken aan de reacties bij Angeltjes en in de lezersrubrieken van de gazetten, dat er een moedeloosheid ontstaat bij velen.

De wijzigingen die onze maatschappij in ijltempo ondergaat,  worden niet gewaardeerd, de kritieken zwellen aan en tegelijk ontkennen de politici, dat er wat fout loopt.

Moedeloosheid, wanhoop, geen toekomstperspectieven, geen geloof meer in de vooruitgang, wat een trieste wereld voor jonge mensen die op de drempel staan van een leven dat zij enthousiast willen veroveren. Wij, de oudere burgers,  hadden een maatschappij opgebouwd met veel materiële mogelijkheden, sociale vangnetten, een behoorlijk graad van tolerantie en pluralisme (ja, laten we dat vaak misbruikte woord maar even opvissen in zijn zuivere betekenis, niet in die van de linkse knoeiers).  Cultuur, eerbied, kennis, onderzoek ... wie deed het Europa na ? Aan ons, de burgers ligt het niet, dat er thans een grauw deken van wanhoop over het avondland gelegd wordt.

 

Het zijn de politici, dames en heren, de verwenden van het regime die door hun onkunde en hun machtshonger de hoogste beschaving die de wereld ooit gehad heeft, overleveren aan een nooit geziene invasie van ongeschikte vreemdelingen en godsdienstfanaten.

 

  
 
Enkele landverraders

Onze steden zijn broeihaarden voor criminaliteit, die omschreven wordt als "fait divers" door zelfvoldane potentaten. Onze tradities, normen en leefgewoontes wankelen : wij moeten beschaamd zijn over onze identiteit.  Zo luidt het motto, zo vertaalt het zich in de wetten en reglementen. Wij zijn schuldigen en wij moeten onze zorgvuldig opgebouwde sociale systemen leeg laten zuigen door vreemden.  Dàt is pas discriminatie : onze eigen mensen hebben minder rechten dan de  fortuinjagers en tafelschuimles die hier toekomen. 

Alle islamlanden zijn dictaturen. Noem er één die plusminus democratisch functioneert.  Wel ? Dank u. En toch wordt aan onze kinderen opgedrongen dat bijvoorbeeld Marokko en Turkije, Voorbeeldlanden zijn. Had een leraar in het recente verleden Chili of Zuid-Afrika opgehemeld als modelnaties, de onnozele man was opgesloten geworden.

En toch ...

En toch blijft er hoop !

Wij hebben hieronder, een beetje melig, we geven het toe,  Vera Lynn laten zingen bij een bericht van Lucky9 over de noodzaak. Hoop te behouden als levensinstelling.

 

In Europa broedt er wat.  In veel bedreigde landen (en er zijn er geen andere)  wordt door heel wat burgers een man als Geert Wilders op de handen gedragen. Onze eigen Filip Dewinter noemt Nederland het gidsenland.  In Oostenrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Frankrijk, Denemarken, enz. groeit het verzet tegen de uitverkoop van onze beschaving.

Wij hebben bij Angeltjes van dag één af ons opengesteld voor internationale informatie en contacten.  Vlaanderen is een machtige bondgenoot in de strijd tegen de politiek-correcte landverraders.  Wij hebben een traditie in verzet tegen de bezetter en wij hebben als fundering ons onuitroeibaar Vlaams-nationalisme, uitgedragen door Vlaams Belang. Als er andere zijn, laat ze zich melden.

 

Ho ja, er is hoop !  De traditionele politici zijn blind voor de dagelijkse gevolgen van hun mislukt beleid, maar vele burgers zijn dat niet langer.  Of zij hun onvrede en woede bij zich houden tot in het kieshokje, weet niemand.  Daarom is he onze taak, om te blijven hameren en te blijven wijzen op de lafaards die het leven van ons nageslacht bedreigen, die Europa overleveren aan wilde volksstammen die geen benul hebben van het werk dat hier geleverd is geworden om deze welstand en dit beschavingsniveau te bekomen.

Wat wij hier schrijven, dat lezen wij overal in Europa.  Daarom houden we vol en zeggen we : wij hébben gelijk, nu zullen wij het ook krijgen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Luftwaffe in op komst

 

 

Weldra de vloot van de EU-commissie ?

 

Dat zou de economie nogal een boost geven nietwaar : geef ze gewoon allemaal een vliegtuig, de EU-bobo's.

Sinds 1 januari heeft Europa een eigen Minister van Buitenlandse Zaken. Toen Van Rompuy president werd, begon Barones Ashton of Upholland aan haar eerste periode als Europa’s High Representative. Van Van Rompuy wordt sindsdien nog wel eens wat vernomen, maar de barones is uit het zicht verdwenen. Zij heeft een oplossing geformuleerd voor haar eigen onzichtbaarheid, vertelt The Times: ze moet een eigen vliegtuig hebben, dan komt alles goed. Zo was er kritiek dat ze niet aanwezig was bij de inauguratie van de nieuwe president van Oekraïne en bij een bijeenkomst van ministers van Defensie.

Dat blijkt beide te hebben gelegen aan het niet-hebben van een vliegtuig. Haar gedachten gaan uit naar een Lear jet, en dan wellicht de 12-personen versie. Maar er is een probleem: als de barones er een krijgt, dan wil Barroso er ook een, en als die er een krijgt, dan wil Van Rompuy er ook een, en misschien, als compensatie, de voorzitter van het Europees Parlement ook en al de leden van de Commisie Voor je het weet, staat Zaventem vol met vliegtuigen met blauwe vlaggetjes en sterren. Maar toch houdt de barones volgens The Times voet bij stuk. Wij houden u op de hoogte.

Zij willen een eigen vliegtuig Geplaatst op: dinsdag 9 maart 2010 Door: Gerard Driehuis Categorie: Politiek Bron: The Times (met dank aan Ottorongo)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen onderwijs voor onze eigen kinderen

 

Openlucht-onderwijs, da's gezond voor de Vlaamse kientjes

 

In het ontwikkelingsland B is het zover, dat in de steden Brussel, Antwerpen en Gent  er duizenden plaatsen tekort zijn in de kleuter- en lagere scholen.

De verantwoordelijke politicus voor die materie is de onderwijsminister Pascal Smet. En natuurlijk zijn voorgangers, het opgehemelde maar verstoten genie Frank Vandenbroucke (voorlopig nog sp-a, in de toekomst wellicht nv-a) én niet te vergeten de Lierse halloween-queen Marleen Vander Poorten. Deze twee laatsten dragen een verpletterende verantwoordelijkheid : als zij zich gebogen hadden over de bevolkingsstatistieken, hadden ze het tekort moeten zien aankomen. Maar neen, de twee ijdeltuiten waren bezig met hun imago. Daar was natuurlijk ook veel werk aan : als zij ergens verschenen in een school begonnen de kindjes te wenen van schrik, in plaats van met hun vlaggetjes te zwaaien.

Een op de vier ouders in Antwerpen heeft via het nieuwe online-aanmeldingssysteem geen school voor zijn kleuter of lagereschoolkind gevonden. Sinds gisteren wordt gekampeerd aan secundaire scholen in Antwerpen.

In Brussel zijn er veel klachten over plaatsgebrek in Nederlandstalige scholen. Vlaamse kinderen worden geweigerd in het Nederlandstalige Onderwijs, want anderstaligen hebben voorrang ... De Vlamingen worden uit hun "hoofdstad" verjaagd, want er is geen onderwijs meer voor hun kinderen. De Franstaligen en de vreemdelingen gaan voor. Maar wij blijven natuurlijk wel betalen.

En wij slikken dat. "Het is erg, hé, madame. Ja, zij zullen moeten verhuizen, de Vlamingen. Het is hun eigen fout, hé madame,  met Vlaams komt ge niet ver meer den dag van vandaag.  Allez, geef mij nog 100 gram salami. Neen, beenhouwer : halal, we moeten met onze tijd meegaan."

En om te besluiten : wij zijn van oordeel dat de grenzen van het ontwikkelingsland moeten gesloten worden voor elke vreemdeling, die hier niets te zoeken heeft.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest bij het Atomium

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 2029

 

 

Deze professioneel gemonteerde video geeft een beeld van wat Europa over 20 jaar kan zijn, als de huidige migratiewaanzin verder wordt aangemoedigd, in de hand gewerkt en uitgevoerd. Het zijn geen prettige beelden en de mensjes die leven van dag tot dag worden er liever niet mee geconfronteerd.  De  politieke knoeiers  die ons dit aandoen, geraken hoe langer hoe meer geïsoleerd van de burgers. Het zal alleen met een sterke koerswending zijn, als de nationalisten aan de macht komen, dat Europa niet zal worden zoals deze video laat zien.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Da's niet om te lachen, hé ...

 

 

Cartoon van het Franse  FN met de tekst : "Njam, njam, proef mij"

 

 


08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Indische gemeenschap in de stad van Allah

 

 

De Antwerpse politie voert haar patrouilles op in de diamantwijk en ook in de woonwijk waar het gezin van een diamantair het voorbije weekend gegijzeld werd. Er komt ook een werkgroep die onderzoekt welke bestaande maatregelen uit de bank- en postsector kunnen worden overgenomen.

De Antwerpse diamantsector pleegde vanmorgen overleg met de stad en de politie over de beveiliging van diamantairs. Een Indiase diamantair die in Wilrijk woont, werd vorige vrijdag gedwongen om zijn kluis leeg te halen in de diamantwijk in het centrum van Antwerpen. Zijn vrouw en zijn kinderen werden in tussentijd gegijzeld. De daders hebben voor enkele miljoenen aan edelstenen geroofd en zijn spoorloos. Laat het niet onvermeld zijn, dat er in die wijk regelmatig overvallen, gijzelingen en diefstallen plaatsgrijpen en niet alleen bij Indiërs.

Iedereen in Antwerpen weet waar de rijke Indische diamanthandelaars wonen : in de nabijheid van het Nachtegalenpark. De meeste huizen zien eruit als versterkte vestingen en zijn uitgerust met de meest gesofistikeerde beveiligingssnufjes.  Ook dit is een gevolg van de multicriminele maatschappij waar slapjanussen als burgemeester Slaapmans C° zo hoog mee oplopen.

Reeds jaren is in de omgeving van de Heistraat te Wilrijk de bouw van een weelderige tempel (zie foto) aan de gang voor de Indische gemeenschap. Men doet daar vrij geheimzinnig over en alles gebeurt door Indische werklieden, niet zichtbaar vanop de straat. Er zouden momenteel enkele duizenden Indiërs in Antwerpen wonen : met hun gezinnen, bediendes, knechten en meiden. Het kastesysteem is op papier afgeschaft maar in de mentaliteit van de meesten, bestaat het nog. 

We willen er best rekening mee houden dat 8% van de Vlaamse export, luidens de kampioenen van de VRT, op rekening komt van de diamanthandel.  Het is evenmin de eerste keer dat gedreigd wordt, dat de zaken zouden overgebracht worden naar Dubai, waar criminaliteit nauwelijks bestaat : een Arabische dictatuur. Enige omzichtigheid is derhalve geboden.

De tijd dat de gardevils van Antwerpen met gezag konden optreden is al lang verleden tijd.  Een vermoeid en politiek afgejakkerd figuur als Janssens, is niet de inspirerende persoonlijkheid om vertrouwen op te wekken en het onveiligheidsgevoel bij de burgers weg te nemen. Hier zou minimaal de Vlaamse en federale overheid mee moeten ingeschakeld worden, evenals de Indische gemeenschap en de diamantsector.  Het probleem van overvallen, gijzelingen, enzovoort, is veroorzaakt door de regeringen en politici : zij zijn het die in eerste instantie degelijke oplossingen moeten aanreiken. En geen dozijn waterpistooltjes moeten overhandigen, want er zijn geen kogeltjes meer voor de echte revolvers, ziet u : de bandieten zijn er mee weg.

De extra patrouilles die ingezet zullen worden, zijn bovendien van tijdelijke aard : dat vermeldt het persbericht ... opdat de gangsters keurig zouden ingelicht blijven. 

En om te besluiten : wij zijn van oordeel dat de grenzen van het apenland moeten gesloten worden voor elke vreemdeling, die hier niets te zoeken heeft. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Turtelbaum in actie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmfase 1

 

De inschrijvingsproblematiek in de stedelijke scholen stond de voorbije weken volop in de belangstelling. Zeker in Brussel ontstaat er een gigantisch tekort aan opvangcapaciteit in de scholen. Zo becijferde de VUB op basis van de cijfers van het Planbureau dat er door de nieuwe bevolkingsexplosie in de hoofdstad over vijf jaar een tekort zal zijn van 15.000 plaatsen, waarvan 3.000 in het Nederlandstalig onderwijs.

En het blijkt allemaal nog erger te zijn dan gedacht. Uit de nieuwste cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans opvroeg bij Binnenlandse Zaken blijkt immers dat de bevolking in Brussel aanzienlijk sneller toeneemt dan drie jaar geleden door het Planbureau werd voorzien. Een prognose op basis van de nieuwste cijfers leert dat Brussel – vandaag goed voor 1.088.134 inwoners – reeds over tien jaar tussen de 1,308 en 1,350 miljoen inwoners zal tellen. Dat is dan nog een voorzichtige schatting, aangezien in deze berekening geen rekening werd gehouden met de effecten van de massale regularisatie van illegalen en de daaraan gekoppelde gezinshereniging.

Het spreekt voor zich dat Brussel zo’n spectaculaire bevolkingstoename absoluut niet aankan en – alleen al op het vlak en huisvesting en onderwijs – binnen afzienbare tijd zal geconfronteerd worden met immense problemen. En er is meer. Aangezien deze gigantische bevolkingstoename volledig op het conto te schrijven is van de immigratie zal het percentage Nederlandstaligen in de hoofdstad in sneltempo verder afnemen, en dreigt – door de aanhoudende stadsvlucht – Vlaams-Brabant verder te ‘verbrusselen’. Het is meteen een van de voornaamste redenen waarom nagenoeg alle Franstalige partijen voorstander zijn van de huidige open-grenzen-politiek.

In een reactie stelt Laeremans dat de immigratie in dit land compleet uit de hand aan het lopen is en er nù drastische maatregelen moeten genomen worden.

Met onze grote dank aan de landverraders Wilfried Martens, Jean-Luc Dehaene en Guy Verhofstadt. U verdient samen met uw trawanten en ondergeschikte knoeiers, eeuwige verbanning in de woestijn.

VB & Angeltjes




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!