Angeltjes
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag bij de 0000

 

 

Centrale gasten: de broers Bart en Stijn Peeters. Omdat het zo lang geleden was dat we Bart nog mochten zien op het scherm, doet hij bij Indra een spectaculair wederoptreden in gezelschap van zijn broer, de architect Stijn die we nog kennen nog van zijn optreden in een of ander overlevingsprogramma, waar hij opviel door een hoog herkenningsgehalte met zijn beroemde broeder. Hakkelen, de onhandige Harry spelen, prietpraat verkopen, onze Bart is geen haar veranderd. 50 is hij nu en nog loopt hij op vrije voeten. Tevens treedt hij op als de muzikale gast van Indra, wat een flinke besparing betekent.

Politiek debat gaat over het koninklijk bezoek aan Congo. Het staat nog niet vast of ministerin Joëlle 1000quet zal deelnemen. Zij wenst de belgisch bedrijfstak van zonnebrilverkopers en nepjuwelenhandelaars een flinke duw in de rug te geven door de Congiolezen op te roepen zich te vestigen bij de oude kolonisatoren.

Dan is er nog een twijfelmoment in het programma : volgens Teletekst zal Gerolf Annemans de problemen in zijn partij toelichten maar het zou ook kunnen, dat ministerin Turtelbaum uitgebreid , ononderbroken en ongehinderd mag spreken over de halvering van de misdaad in enkele Anderlechtse straten in de periode 6 tot 28 februari : 3 weken !  In de statistieken een aanzienlijke periode voor waarnemingen.  

Actualiteit : we praten met Harry Claes, personeelsdirecteur van het aartsbisdom Mechelen, over de recente pedofilie-schandalen in de Katholieke Kerk. Als we ons aan de katholieke religie intresseren, gaat het enkel om schandalen.

Culinaire rubriek : wijnjournalist Alain Bloeykens heeft het over de Bordeaux-wijnen. En u heeft zich met zijn allen, beste dames en heren, simpele kijkers en zuipers a zo vaak afgevraagd : "Waarom drink ik tegenwoordig geen Bordeuax meer ? Hoe zou dat toch komen ?" Alain geeft ajtwoord op die prangende vraag.

Economisch : Paul D’Hoore komt zijn wekelijke zakcentje bijverdienen door iets te vertelen, dat u direct op internet kan vinden, maar omdat u te lui bent, doet Paul het in uw plaats. Handig toch

Sport: we kijken vooruit naar het nieuwe F1-seizoen. Volleybalclub Maaseik bestaat 50 jaar. Voorzitter Mathy Raedschelders zit in de studio te zweten om u van alles te vertellen, waar u totaal niet in geïntresseerd bent.

We waren op de opening van de Vlaamse Galerie Guy Pieters in hartje Parijs, waar Jan Fabre nieuw werk tentoonstelt. Benieuwd welke diersoort ditmaal zal uitgeroeid worden door Seefhoek-Jan.

De zevende dag - 14 maart 2010 - 11u.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Brusselse Europawijk : Ambtenaren als gewilde prooi
.
.
Net  nu vandaag  onze bezige Biza-ministerin Annemie Turtelbauw orgastische kreten slaakt over de terugdringing met 50% van de criminaliteit in enkele Brusselse straten, laat Financial Times Deutschland een ander geluid horen. Onze nieuwe medewerker, Florian Ter Beke trok een en ander na
..
In de Brusselse Europawijk viert de criminaliteit hoogtij : ambtenaren als gewilde prooi
 
 
 
Gangsters houden een groot gedeelte van de Belgische hoofdstad onder hun controle.  De politie kijkt slechts nog toe.  Dieven en rovers hebben een gebied ontdekt, dat tot nu toe als veilig gold,  namelijk de Europawijk. 
 
Jongeren dealen open en bloot het witgrijze poeder, een cellofaanzakje en een bundel bankbiljetten verwisselt van eigenaar.  Midden op de Brusselse Steenweg op Bergen houden kopers en verkopers gemoedelijk een babbeltje over de zaken.  In Anderlecht moeten ze geen ingrijpen van de staat vrezen.  Het politiecommissariaat van de derde grootste Brusselse wijk is leeg : in november uitgebrand door molotovcocktails.  De enkele politiewagens, die zich toch nog hier wagen, kondigen hun komst reeds van ver met een sirene aan, want de Anderlechtse criminelen houden niet van verrassingen.
.
.
 
Bij het metrostation Clémenceau voelen vele burgers zich enkel veilig als ze begeleid zijn door een hond.  Fouad Ahidar (de ex-Spirit, nu sp-a volksvertegenwoordiger)  heeft het aan den lijve ondervonden toen hij een Nederlandse cameraploeg door de “Bronx van Brussel” loodste.  Hij wou hen een hogeschool tonen, die de lessen naar een veilige omgeving verplaatst had … na 25 overvallen binnen twee maanden.  Ahidar ontdekte twee moedige politieagenten die een misdadiger wilden aanhouden.  Enkele ogenblikken later worden de agenten en de cameraploeg omringd door twee dozijn “jongeren”, die hun kompaan bevrijden en de cameraploeg aanvallen.  De struise Ahidar en de Nederlandse ploeg verkozen de tactische terugtocht.  “Deze jongens zijn de heersers van de wijk”, bevestigt Ahidar droevig.
.
 
Brussel dreigt in criminaliteit en anarchie weg te zinken.  In de internationale statistieken voor woning- en auto-inbraken staat Brussel aan de top. Nu komt er in de Europese hoofdstad een nieuwe golf van geweld bovenop. Steeds meer zijn EU- en NATO-medewerkers het slachtoffer.  Annemie Turtelboom moet toegeven dat “in bepaalde wijken de politie slechts nog met waterkanonnen, extra uitgebreide en bewapende veiligheidstroepen de controle kan handhaven”.
.
 
In het Brusselse probleemgebied, Anderlecht, worden de lessen achter tralies gegeven. 
 
In Laken werd een politiewagen met kalashnikovs aangevallen, een politieagent neergeschoten.
 
In Vorst krijgen politieagenten een escorte door collega’s naar de metro.
 
In Molenbeek worden dagelijks honderden gestolen auto’s in het openbaar verkocht.  Hier gedijt ook een bloeiende wapenhandel.  Voor een beginner € 50 – voor een kalashnikov € 200 / 300.
 
“Hier is het een zone van de wetteloosheid” stelt Ahidar, “en die wordt groter en groter.”  Dat mocht Angelika Niebler, Duits Euro-parlementslid, in november ervaren.  Op enkele honderden meter van de EU-commissie werd zij door jongeren op de grond gegooid, getrapt en geslagen tot zij haar handtas loste.  Zij bleef met een bloedende hoofdwonde op de grond liggen.  Een cafébaas verwittigde de politie – na enkele uren was er nog steeds geen spoor van hen. 
 
De politie waagt zich slechts uiterst zelden in de probleemwijken.            
 
Nadat het Duits parlementslid de feiten bekend maakte, mocht zij honderden mails en reacties ontvangen van collega-parlementairen, ambtenaren, lobbyisten en diplomaten die soortgelijke ervaringen hadden ondervonden.  Een medewerkster van een energieconcern lag zelfs wekenlang met zware verwondingen in het ziekenhuis.  Een medewerker van de liberale fractie kreeg zo’n ernstige messteken in de buik en rug dat hij wekenlang in levensgevaar was.  Of neem nu bv. Christa Klass, parlementslid, en medewerkster, die voor het parlement aangevallen werden: zelfs de eigen securitydiensten weigerden haar te helpen omdat … zij slechts voor de veiligheid van het gebouw verantwoordelijk zijn.
 
De begeerde prooi in Brussel bestaat uit 35.000 ambtenaren, 2.500 diplomaten en tienduizenden lobbyisten, ruim voorzien van kontanten, blackberries en Iphones.  Zij merken immers niets van de economische crisis …
 
Floriaan Ter Beke
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Pen weer eens in moeilijkheden ...

 

 

Met deze verkiezingsaffiche die Het Front National overal in Frankrijk heeft verspreid zijn er enige problemen. Wat zou er mis zijn, vraagt u zich verbaasd af ?  Zijn de kleuren te hevig ?  Zijn er in Frankrijk meer dan 7 minaretten en willen ze er allemaal op staan ? Een geval van discriminatie ? Het is iets anders.

De SVP/UDC uit Zwitserland die met een gelijkaardige affiche uitpakte bij de Zwitserse  verkiezingen dreigt met een geding.  Zij beschouwen dit ontwerp als plagiaat. Zo schieten we lekker op, als we mekaar de duivel gaan doen. Een andere protesteerder is het Prachtland Algerije dat in de mohammedaanse kont gebeten is. De groene strook en de rode maan plus ster verwijzen naar de vlag van Algerije, wat wil zeggen dat het FN enkel dat land schijnt te viseren ... En dan is er de SOS Racisme die een klacht heeft ingediend. 

En wellicht komt er nog een klacht van een  of ander boerkawezen, dat zich meent te herkennen in de afgebeelde slavin. Wat denkt u ?  Zal Jean-Marie Le Pen vrijgesproken worden ?  Wij geven hem veel kans, in Europa heerst toch de vrijheid van mening en uiting. Of is dat ook in stilte afgevoerd ?  Hoe meer de politici ons overleveren aan de middeleeuwers en ons zal verplichten de islam te omhelzen,  hoe groter ons verzet zal worden. En het groeit overal in Europa, wees ervan overtuigd, zakkenvullers en profiteurs !

PST : Vanmorgen werd door de Rooie Onvlamse Radio triomfantelijk omgeroepen, dat de affiche verboden is.  Het zal weer feest zijn bij de Overbodigen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moslim-minister in Groot-Brittannië ontvouwt zijn plannen

 

“Today we are showing the true face of Islam; our future in this country is very bright“. "Vandaag tonen we het ware gelaat van de islam : onze toekomst in dit land is schitterend."

Niet mijn woorden, niet uit de context gerukt, maar de woorden van een Brits parlementslid. Het is niet een gek, maar een minister van de huidige regering Brown met de naam Shahid Malik.

Wie trouwens klaagt over een gebrek aan integratie; dit is een moslim die perfect geïntegreerd en zelfs geassimileerd is. Hij spreekt perfect Engels, heeft zich opgewerkt in de politieke hiërarchie met een duidelijke kiezersbasis. Het enige resultaat van assimilatie en integratie is dat wij de islamisering in de hand werken doordat de moslims die dat wensen, en het is een kleine minderheid die echter de meerderheid misbruikt voor hun plannen, posities van macht innemen waarmee zij de islamisering actief kunnen helpen. Remigratie is dan ook de enige oplossing.

http://yvespernet.wordpress.com/2010/03/13/britannie-islamisering/

 

Wie twijfelt aan de intenties van de moslims in Europa, kan nadenken na dit korte filmpje gezien en beluisterd te hebben.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : Zuma-nommer '˜hou SA aan lyntjie'

 

     
President Zuma het gehoor dat die polisie, en ander staatsdepartemente, nie hul telefone beantwoord nie, en dat die publiek sukkel om diens van staatsdepartemente te ontvang.
.
Hy het toe sy eie "hulplyn" ingestel en nodig die publiek uit om hom te bel as daar probleme met "dienslewering" is.
.
Nou is daar 'n ander probleem......Zuma se "hulplyn" bly beset.  Die vloedgolf van mense wat wil kla, is so groot, dat daar nie genoeg personeel is om sy hulplyn te beman nie.
.
Peter
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.730.000 euri jaarlijkse onkosten voor Barroso ... Is 't genoeg ?

 

 

De PVV-er Daniël Van der Stoep onthulde in een commissiezitting van het Europarlement dat Barroso in 2009 onkosten declareerde voor 730.000 euri, ofwel  2000 euri per kalenderdag. Hij vroeg om de "bonnetjes" publiek te maken op internet zodat de burgers van de transparentie van het beleid kennis kunnen nemen. Maar dit zal niet gebeuren. Barroso antwoordde verbaasd te zijn over deze vraag. Volgens hem zijn dit normale bedragen die zelfs bescheidener zijn dan deze van vele regeringsleiders. De paladijnen van het regime waren verontwaardigd en de Duitse socialistenführer Martin Schultz riep zelfs "fascist" tot Van de Stoep maar het gaat verloren in het gejouw. Achteraf is er nog een rel geweest over dit verwijt. Wie het financiële gegraai onthult, is een fascist.

Eigenlijk is het een  overbodig deze video te tonen, want ongetwijfeld heeft u deze berichten gelezen op de frontpagina's van uw kranten.

(met dank aan Dany) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geweldig en leerzaam verhaal

 

Het allegorisch verhaal van het paard en het varken

 

Op de boerderij is het paard ziek.
 
De veearts zegt tegen de boer:
"Ik heb hem een injectie gegeven maar als hij binnen 3 dagen niet weer op zijn poten staat, zal je hem moeten laten inslapen vrees ik"
 
Het varken, dat alles gehoord heeft zegt tegen het paard: "Kom man,zet u recht!"
 
Maar het paard is veel te moe.
 
De tweede dag zegt het varken tegen het paard : "Zet u snel recht,man!"
 
Maar het paard is nog steeds te moe.
 
De derde dag zegt het varken: "Zet u recht man, want anders gaan ze u laten inslapen"
 
Het paard raapt al zijn krachten samen en zet zich recht.
 
De boer is uitermate tevreden en zegt: "Dit moeten we vieren, we gaan het varken slachten!"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, Uw Platenruiter is hiero ...

 

 

Charmante onmisbare Luisteressen (ja, en de mannen ook),

Vorige week schreef een dame ons dat zij "rillingen" kreeg van de muziek van Wagner. Dàt was schrikkn. De meesten vallen in slaap bij de nobele muziek van de Richard. Maar vervolgde de mevrouw, geef mij maar Verdi. Zoiets hoef je ons geen tweemal te vertellen. Verdi zal het zijn. Niet de Brindisi uit La Traviata of de aria van de Hertog van Mantua uit Rigoletto die vindt dat de vrouwen lichtzinnig zijn. Neen een minder gekend werk : de ouverture Giovanna d'Arco (Jeanne d'Arc) dat in 1845 in première ging.  Het is een typische Verdi. Als er nog verlangens zijn, wensen, geheime verzuchtingen, stille wenken met veel decibels : de Platenruiter is er voor u. Alleen voor u.

De Platenruiter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anglo Saxon : This is England

 

 


Anglo Saxon. This Is England - The most amazing home videos are here

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerd rijkswachter praat over probleemwijken

 

 

 

 

Jean Goris, gepensioneerd rijkswachter en nu penningmeester van VB Berchem, heeft de recente gebeurtenissen in Brussel van nabij gevolgd en de maat is vol voor hem. Wij horen altijd graag het oordeel van iemand uit het vak


 
Nog geen dag nadat een collega door 3 kogels in het been werd geraakt, was het debat al aangevat langs Vlaamse zijde. Jammer genoeg werden daarbij ook van in het begin de meest simplistische slogans gehanteerd en dito remedies. Denk maar aan de uitspraak van de voorzitter van het VSOA politie Jan Schonkeren die zich liet ontvallen dat “ het uitschot van de straat diende geveegd”.

In Parijs ging toenmalig minister Sarkozy hem voor met dergelijke uitspraken maar is het sindsdien veiliger geworden in Parijs ? Ik nodig u uit dit niet te gaan uittesten als u heelhuids wil terugkeren.

Schonkeren zou het Zwitsers model willen invoeren zodat alle deelnemers aan relletjes, ongeacht of ze schuldig zijn of niet, bestraft zouden worden. Dedecker (LDD) wou daar al onmiddellijk munt uit slaan. Hij beweerde ten onrechte dat de gekwetste collega niet tijdig had beschikt over de goede informatie.
 
Langs Franstalige kant kwam het debat pas 24 uur later op gang en de toon was totaal anders. De Brusselse burgemeester Thielemans die een paar eskadrons liet opdraven voor de betoging in Brussel wanneer het VB daar betoogde , sprak nu van een banaliteit, een fait divers.

Ook de Molenbeekse burgemeester Moureaux zag geen problemen in zijn gemeente. Dit alles nog een beetje uitvergroot met de medewerking van de BRT.

 


Het is wel een enig leesvoer maar wat volgt, is de moeite om te lezen.

IS DE HOOFDSTAD ONVEILIGER DAN VROEGER ?

Die indruk wordt alleszins gewekt door de beweringen dat er “no-zones” zijn ontstaan omdat het er zo moeilijk werken is in de praktijk dat geüniformeerde agenten bepaalde buurten vermijden. Helaas is dat geen nieuw fenomeen maar het bestaat in de praktijk al minstens 17 jaar maar dit wordt blijkbaar nu herontdekt. De persoon die het meemaakte schrijft het volgende :

"In 1993 liep hij voor enkele maanden stage als leerling officier in een Brusselse eenheid bij de voormalige rijkswacht. De probleemwijken waren toen al in kaart gebracht.  Hij mocht ondervinden dat een eenvoudige politionele aanwezigheid in  bepaalde buurten binnen de kortste keren aanleiding gaf tot relletjes, vandalisme en geweld tegen de politieploegen waardoor het aangewezen was versterking in de buurt te hebben wou men er zonder kleerscheuren vanaf komen.


 

In die periode werd politie (of rijkswacht) nog met de vinger gewezen wegens teveel racistisch geïnspireerde politiecontroles.

De Politie of Rijkswacht als (mede)oorzaak van geweld dus. Dat leidde tot de initiatieven zoals de oprichting van een cel “multiculturalisme” met de bedoeling dat de politie meer rekening zou houden bij haar optreden met de verschillende culturele achtergronden van de burgers op het Brussels grondgebied.

Geloof mij in Antwerpen was het niet anders ! Politiemensen werden ertoe aangezet om geen “onnodige politiecontroles” te doen in probleemwijken en alzo provocaties te vermijden. In de praktijk kwam dat neer op een soort struisvogelstrategie maar de problemen wandelden toen al niet uit zichzelf weg.

Dus, al zeventien jaar is die situatie aan het aanslepen. Men heeft
indertijd Demol als commissaris afgezet omdat hij zijn gemeente wou schoonvegen en Bart Debie kreeg zijn C4 omdat hij “te hard?” was opgetreden tegen een paar misdadigers.
 
Ik ben blij dat ik geen rijkswachter (politieman) meer ben. 
 
De vraag is echter; waarmee is de minister van Justitie eigenlijk bezig ? Een politiestaat wil niemand, maar een paar Demols en Debies zouden terug in het strijdperk moeten treden zodat het nog niet meer uit de hand loopt. Een onafhankelijk Vlaanderen kan daartoe bijdragen .
 
Met Vlaamse groeten,
Jean Goris

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De misterieuze blauwe rivier

 

 

Even tot rust komen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : In het Bronsrood eikenhout

 

.


12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbestuurbaar Lubbeek door Eddy Elyn - gemeenteraadslid)

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) stelt de Vlaams-Brabantse gemeente Lubbeek in gebreke. Hij wil de onbestuurbaar geworden gemeente daarmee dwingen om een systeem van voorlopige twaalfden goed te keuren. Als dat systeem tegen 26 maart niet is goedgekeurd, wordt een regeringscommissaris gestuurd.

Voor de duidelijkheid dit is de samenstelling van de Lubbeekse gemeenteraad  in Vlaams Brabant :

 College VLD/spa

Burgemeester : Freddy Vranckx (VLD)

VLD 10 zetels - sp.a 2 zetels (1 VLD-er is echter opgestapt en zetelt als onafhankelijke, zodat de bestuursmeerderheid verdwenen is)

CD& V 8 zetels - Groen 2 zetels - VB 1 zetel

De Pinokkio van Lubbeek

 
Heb zojuist ROB nog eens bekeken. Was lang geleden. Zag ik daar toch de burgemeester van Lubbeek de politieke impasse weer maar eens op de rug van de oppositie schuiven. Dat zijn neus niet langer werd bij elke letter die hij uitsprak is verwonderlijk!.

Het budget was klaar begin januari orakelde hij. Ook de N-VA Lubbeek wou zich laten horen. Hun goed recht, natuurlijk. Maar hoeveel maal woonden zij een gemeenteraad bij ? Wat wisten zij van de achtergrond van het hele gebeuren ?

Niks. Geen bal.

Is het niet zo dat ze pas in actie kwamen toen ze via hun minister, de Heer Bourgeois, vernamen dat er een parlementaire vraag over de kwestie ging komen ? Als ik een goede raad mag geven aan de Lubbeekse N-VA-vertegenwoordigers : informeer je eerst, controleer vervolgens deze informatie en kom dan met iets te voorschijn. Alle oppositiepartijen klagen al jaren de slechte staat van de wegen aan. Wisten jullie overigens dat het schepencollege besloten had enkel de voornaamste wegen te bestrooien met zout ? Veel wegen en straten in Lubbeek werden niet sneeuwvrij gemaakt. De bewoners van dit overgrote deel van het Lubbeekse wegen- en stratennet bleven dus in de kou en de sneeuw staan.

Voor de bevolking, dan nu de ware achtergrond.

Het budget moest goedgekeurd zijn tegen 31 december : kon niet want de oppositiepartijen kregen het niet te zien. Dus beste N-VA: jullie zijn straffe mannen, indien jullie iets zouden goedkeuren dat je niet te zien krijgt.

Op tv krijgt de Heer Vranckx een forum om te verkondigen dat het budget klaar was begin januari. Zou kunnen ... maar niet in de handen van de oppositie. Verdorie N-VA, wat zijn de andere oppositiepartijen kleinzielig. Komaan CD&V, komaan Groen! , komaan VB, komaan onafhankelijk zetelende schepen.. wat kan het jullie schelen wat er in dat budget staat ?

Op de gemeenteraad van 24 februari 2010 kwam eindelijk het budget ter sprake. Edoch, N-VA zonder beleidsnota en zonder meerjarenplan. Als politieke partij die iets wil betekenen in Lubbeek moeten of zouden jullie moeten weten dat de beleidsnota een wezenlijk deel is van het budget en dat zonder deze nota het budget zelfs niet kan of mag besproken worden.

Op dinsdag 02 / 03 ( N-VA : 02 maart 2010 ): eindelijk kon het budget samen met de beleidsnota besproken worden. Waar deze paarse coalitie maanden het budget konden bespreken kreeg de oppositie slechts een paar dagen de tijd om al die documenten te bestuderen en opmerkingen te formuleren, wat juist het werk is van de oppositie.

N-VA: waar ik jullie wel in kan volgen is dat het schepencollege zijn ontslag indient of dat de burgemeester zelf ontslag neemt.

Eddy Elyn

Gemeenteraadslid VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francis Van den Eynde op zijn best

 

Een open bief van Francis Van den Eynde, naar ons hart

OPEN BRIEF AAN DE REDACTIE VAN HET LINKSE INTELLECTUELE TIJDSCHRIFT TIENS-TIENS


Waarde redactie,

 

U bezorgt mij, zoals u het steeds doet, het pas verschenen nummer van Tiens-Tiens, waarvoor mijn dank.

Ik ben het vaak met de inhoud van uw blad niet eens, maar ben van mening dat de artikels die het brengt meestal interessant en goed geargumenteerd zijn. 

In het stuk “Het Lijden Der Letteren” over Gent en de literatuur, slaat u deze keer echter de bal behoorlijk mis.

U maakt zich vrolijk over de tekst van de Vlaamse Leeuw, wat in deze tijd uiteraard zeer politiek correct is.  Tot daaraan toe.  Maar u maakt het zich – geef het toe – ook bijzonder makkelijk.  Uiteraard is de tekst van dit lied gezwollen en bombastisch, maar welk meer dan honderd jaar oude strijdlied is dat niet?  Moet ik u herinneren aan die volzin uit de Internationale: “Begeerte heeft ons aangeraakt”?  Erger is dat u een feitelijke fout maakt.  U schrijft namelijk dat de oorspronkelijke tekst luidde: “Hij scheurt, vernielt, verplettert/bedekt met bloed en slijk.  En zegepralend grijnst hij/op ’s vijands trillend lijk”, terwijl wij nu een gekuiste versie als volkslied zouden gekozen hebben.

Niets is echter minder waar: wij zingen de eerste en de tweede strofe (sommigen enkel de tweede omdat die republikeins klinkt) en de tekst die u citeert komt uit de vijfde strofe.

Uiteraard klinkt deze strofe nu vreselijk, maar dit was in de tijd toen ze geschreven werd duidelijk niet het geval.

U noemt dit “een genocide voor beginners”.  Wat dan te zeggen van het einde van de eerste strofe van de Marseillaise, die luidt: “Qu’un sang impur abreuve nos sillons”?  Vertaald geeft dit: “Dat een onrein bloed onze akkers bevloeie”. (dit is de tekst uit het Franse volkslied die nog steeds en altijd gezongen wordt).

Mag ik hieruit concluderen dat het lied van de “liberté, égalité, fraternité” aanzet tot racisme?

Het artikel laat ook verstaan dat de flaminganten zich zouden geërgerd hebben aan het feit dat de Franstalige bourgeoisie een voorname rol speelde in de Gentse literatuur en u verwijst dan uiteraard graag naar Maeterlinck en zijn Nobelprijs.  Maar de auteur van het stuk is duidelijk zelf niet goed op de hoogte van de Franstalige literatuur uit de Arteveldestad.  Zo vergat hij ondermeer gewag te maken van Suzanne Lilar, echtgenote van de voormalige minister van Justitie met dezelfde naam, die in het Frans schreef om o.m. haar sympathie voor de Vlamingen, het Nederlands en het Gents tot uiting te brengen.  Ze werd zelfs germaniste.

Mag ik u haar boek: “Une enfance gantoise” aanbevelen?  Het is in het Nederlands vertaald onder de titel: “Kind zijn in Gent”.

Suzanne Lilar is bovendien de moeder van de in Frankrijk zeer bekende Françoise Mallet-Joris, auteur van het toch beroemde boek: “Le Rempart des Béguines” (De Antwerpse Begijnengracht).

Misschien komt deze brief wat pedant over, maar ik wou alleen maar aantonen dat de flaminganten, die in de ogen van de auteur waarschijnlijk achterlijke pummels zijn, qua Franstalige literatuur een stukje kunnen meespreken.

Sans rancune.

http://www.francisvandeneynde.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knallend nieuws : Wouter Bos verlaat politiek. Volgt Theedrinker Cohen hem op ?

 

 

 

PvdA-leider Wouter Bos stapt op als partijleider. Hij doet het om persoonlijke redenen.

Bos kiest voor zijn gezin. "Ik heb ook andere verantwoordelijkheden als vader van een gezin met drie jonge kinderen. Ik wil meer tijd aan mijn gezin besteden", zei hij zojuist op de persconferentie in Den Haag.

 
Bos denkt dat de Amsterdamse burgemeester Job Cohen zijn opvolger moet worden. "Hij is de best mogelijke opvolger. Bij hem is de PvdA in goede handen."

Bos benadrukt dat niet hij, maar de partij de nieuwe leider kiest. Bos voert al sinds 2007 gesprekken met Cohen over zijn opvolging. Cohen geeft vanmiddag om 15.00 uur een persconferentie op het PvdA-partijbureau in Amsterdam. Deze persconferentie wordt live uitgezonden door de NOS.

Na zijn verklaring kreeg Bos lang applaus van alle PvdA-ers die ook bij de persconferentie waren. Over drie maanden, op 9 juni, zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Vorige week zei Bos dat hij de kandidaat-premier is van zijn partij. Hij zei ook te hopen dat de PvdA de grootste partij wordt en volgens hem is het logisch dat die ook de premier levert.

 http://nos.nl/artikel/143324-pvdaleider-bos-stapt-op-hij-wil-cohen-als-opvolger.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesloten rangen

 

De partijraad van het Vlaams Belang heeft gisteravond vergaderd over de hangende problemen en de incidenten van de laatste tijd die tot in de media uitlekten. Ideale omstandigheden voor de vele Blockwatchers om weer eens de doodsklokken te luiden over de partij. Eigenlijk niets nieuws.

Partijvoorzitter Bruno Valkeniers verklaarde na afloop van een "goede en serene" vergadering en dat de communicatie tussen de kopstukken van de partij is hersteld. "Het Vlaams Belang is onvervangbaar. We willen samen verder aan politiek doen", zei hij.
 
"Dat zal trouwens blijken uit de campagne die we over enkele weken zullen lanceren", voegde hij er nog aan toe. De discussies over de vertegenwoordigers van de partij bij de VRT en de contracten voor de campagnes zijn interne zaken, en zullen volgens de voorzitter intern besproken worden.

En nu gedaan met zeveren.  Dit onland levert elke dag pakken materiaal om een combattieve oppositiepartij te laten likkebaarden. Vele burgers begrijpen niet wat er aan de hand is met het wegdeemsteren van de vertrouwde elementen uit hun levensomgeving. Dit is niet enkel een economische en financiële crisis, het is een beschavingscrisis die wij doormaken.

De traditionelen ontkennen de gênante feiten van hun beleidsfalen : zij zitten verstrikt in hun eigen cordon van zelfvoldaanheid en onfeilbaarheid. Maar er wordt niets opgelost.  De federale premierLeterme is populair bj de Koerden, de Walen en de Kameroeners. In plaats van te speuren naar mogelijke dissidenties in de rangen van Vlaams Belang, zou men beter onderzoeken hoe het komt dat dit land, jarenlang geleid en misleid door de regimepartijen afgezakt is tot het niveau van een bananenstaat, wiens huidige premier zijn populariteit gaat zoeken bij de Koerden, de Kameroenen ... en de Walen.

De Vlamingen zien de onmacht en de wanhoop van de traditionele politici.  Meer dan ooit is er nood aan een correcte partij die niet meedraait met de wind maar die kordate en duidelijke  standpunten inneemt.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het belang van de gemeentepolitiek

 

Het is altijd onze overtuiging geweest, dat als het vermaledijde cordon sanitaire ooit doorbroken wordt, dit zal gebeuren op gemeentelijk vlak.  Daar waar verkozenen samenwerken voor hun "kring" en vaak de van boven opgelegde verschillen tussen de partijen wijken voor het lokale belang.

In de Antwerpse Zuiderkempen heeft Vlaams Belang geen doorbraak geforceerd in het cordon maar is er wel een realisatie tot stand gekomen dankzij behoorlijk diplomatisch werk.

 

14 Kempense gemeenten besparen 22 euro per compostwagen

 

De aanhouder wint. Eerlijk duurt het langst. Het Vlaams Belang heeft lang en zoals gebruikelijk in stilte moeten strijden maar nu is het zover: de ongelijke behandeling door IOK afvalbeheer voor de levering aan huis van compost wordt weggewerkt.

 

Vorig jaar in april publiceerden wij al over dit wanbeleid. In verschillende Kempense gemeenteraden werd hierover geïnterpelleerd door onze raadsleden. Telkens verscholen de verantwoordelijke bestuurders zich achter de verschillende vervoerskost van het compost.

 

Het Vlaams Belang nam hiermee geen genoegen en overwoog klacht neer te leggen bij het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding. Dat de belofte van het Vlaams Belang om druk te blijven uitoefenen op de IOK totdat er gelijkheid geschapen wordt, geen loze woorden waren moge blijken uit de publicatie van de IOK afvalbeheer februari 2010. Hierin staat nu duidelijk te lezen dat voortaan éénzelfde leveringsprijs gehanteerd wordt voor alle 29 aangesloten gemeenten. Eindelijk gelijkheid dus, maar blijft nog de vraag of de IOK afvalbeheer bereid is het voordien teveel aangerekende, terug te betalen aan de gedupeerde burgers ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchteling op erewoord

 

Asiel verkrijgen wordt in België fluitje van een cent. “Binnenkort kan iemand hier politiek asiel krijgen zonder bewijs dat hij vervolgd wordt in zijn herkomstland. Dat is het gevolg van een Europese richtlijn”, zegt Kamerlid Leen Dierick (CD&V).

Die richtlijn wordt in België omgezet door een nieuwe “mozaïekwet” over asiel. Die wordt volgende week goedgekeurd.

Leen Dierick legt uit: “Als de commissaris-generaal voor de vluchtelingen een asielvrager geloofwaardig acht, kan hij hem voortaan als politiek vluchteling erkennen. Er is geen enkel bewijsstuk meer nodig. In bepaalde gevallen volstaat een vroegere vrees voor vervolging om asiel te krijgen, zelfs als de situatie in het herkomstland nu volledig veranderd is en die vrees dus ongegrond zou moeten zijn. De Commissaris-generaal moet in dat geval zelf bewijzen dat de asielzoeker géén recht heeft op asiel en dat de vrees voor vervolging is weggevallen. Men draait de bewijslast dus om.”

In belgië en in gans Europa asiel aanvragen wordt dus een louter subjectief en willekeurig gebeuren. Zowel van de kant van de aanvrager als van de ambtenaar die beoordeelt.

Volgens Dierick moet staatssecretaris voor migratie Melchior Wathelet (cdH) bij de Europese Unie aandringen om deze richtlijn te herzien.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemd volk eerst, eigen volk laatst

 

In de stad van allah verspreidt Filip Dewinter folders met een biljet van 500 euro en de vraag :

"500 euro per asielzoeker per dag ... En wat krijgt u?"

 

Het asielbeleid van de federale regering is totaal uit de hand gelopen. De Eerste Minister probeerde vorige week nog de toevloed aan Serviërs en Macedoniërs te verminderen, maar dat is absoluut onvoldoende. De overheid kan de massale immigratietoestroom niet langer in goede banen leiden. Er is een tekort aan opvangplaatsen. Asielzoekers verblijven in hotels op kosten van de belastingbetaler. De OCMW's van de steden worden overspoeld met nieuwe steunaanvragen van asielzoekers en geregulariseerden. En nu krijgen asielzoekers die de federale overheid dagvaarden ook nog eens 500 euro per dag uitgekeerd.
 
Wie verdient er in ons land 500 euro per dag? In tijden van economische crisis en van toenemende werkloosheid hebben vele Antwerpenaren het financieel moeilijk. Ondertussen krijgen asielzoekers 500 euro per dag. In tijden van crisis moet de overheid de immigratie afremmen. Na de algemene regularisatie van eind vorig jaar kent ons land daarentegen een forse stijging van het aantal asielzoekers. Met deze folder vraagt het Vlaams Belang om de immigratie te stoppen en de criteria voor gezinshereniging en huwelijksmigratie drastisch te verstrengen. Het federaal asiel- en immigratiebeleid kost de Antwerpse belastingbetaler handenvol geld. Het eigen volk is ook steeds meer het slachtoffer van de mutliculturele politiek van de federale regering. Er is een tekort aan sociale woningen, aan plaatsen in de scholen, bijkomende overlast, toenemende werkloosheid ...
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eigen bevolking achteruitstellen op allochtonen is wijs beleid

 

 

Het ideaalbeeld voor de politietop 

Minstens tien politietopmannen zijn de afgelopen jaren vertrokken bij hun korps omdat ze hoge functies, ondanks hun kwaliteiten, niet konden bereiken. De reden? Ze zijn man en blank. En zo ziet de politie het liever niet.

Discriminatie
Discriminatie van blanke mannen geldt sinds 2005 als de officiële lijn van het politie- en overheidsbeleid. De politietop moet 'diverser' worden; meer vrouwen en (niet-westerse) allochtonen.

De korpsen van Friesland, Gelderland, Zeeland, Noord-Holland, Utrecht en Amsterdam zagen in de achterliggende jaren uiterst capabele, edoch blanke politiemannen uit onvrede vertrekken. Kamerlid Fred Teeven (VVD) vindt het 'terecht' dat de wrevel zo breed gedragen wordt.

Diversiteit
'Het beleid slaat nergens op. Je moet de beste persoon kiezen en korpsen de diversiteit niet door de strot duwen. Er zijn nu eenmaal meer geschikte mannen, omdat er simpelweg meer mannen bij de politie zitten.'

De politie ziet echter nog geen enkele aanleiding af te stappen van het beleid, waar voormalig minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) fel pleitbezorger van is.

Marc Jacobs (Leeuwarden) is een van de vertrokken politiekopstukken. In het AD zegt hij dat hem verteld werd dat hij ‘kan solliciteren tot je blauw ziet, maar het wordt toch een vrouw of een allochtoon’. ‘Ik maakte als man geen schijn van kans.’ Hij heeft zich nu toegelegd op het schrijven van politiethrillers.
De Raad van Korpschefs bevestigt dat vandaag in het AD, hoewel de instantie geen aantallen wil noemen

@ Elsevier




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!