Angeltjes
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iedereen naar de boerkawinkel

 

 


Find more videos like this on AdGabber

Deze dames zouden stiekeme aanhangers van liaisons dangereuses zijn ?  (overspelige relaties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Jean-Marie Le Pen

 

Wij zijn het niet per se altijd eens met Le Pen en zijn Front National, maar in Frankrijk is er geen alternatief, behalve in sommige regio's waar de identitairen proberen van de grond te komen. Voorlopig met weinig succes.

Deze morgen was er op de Franse televisie een interview met de nog steeds combattieve Le Pen die zoals we hem kennen, nagels met koppen slaagt. Opmerkelijk is ook de houding van de journalist, die op een gemoedelijke manier het gesprek voert, zonder hinderlijke onderbrekingen, zonder nijdig smoelwerk en zenuwtrekken. De kans dat die man een FN-aanhanger is, is onbestaand in het Franse media-gebeuren, maar de evidente hoffelijkheid is een bij ons ongekend gebeuren. Op de nieuwsdienst van de VRT werken in vergelijking razende boeren en boerinnen die AB spreken.

http://info.francetelevisions.fr/video-info/index-fr.php?id-categorie=EMISSIONS_LES_4_VERITES

 

(met dank aan Krista)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie schendt Rechten van 13-jarige dief

 

De Antwerpse jeugdrechter heeft een 13-jarige jongen vrijgesproken die een poging tot diefstal had bekend, omdat er bij het verhoor van de jongen geen advocaat aanwezig was. De uitspraak is vorige maand gevallen, maar raakt nu pas bekend.

"De voor hem belastende verklaring die hij aflegde zonder bijstand van een advocaat, vormt een onrechtmatig bewijs dat geweerd moet worden," oordeelde de rechter oprecht en wij vinden dit terecht. Het moet nu maar eens ophouden met het culpabiliseren van jongeren.

De 13-jarige knaap werd op 17 april 2009 betrapt terwijl hij in een Mediamarktwinkel aan het prutsen was aan een laptop. Tijdens het politieverhoor bekende hij de feiten, maar later trok hij die verklaring in.

De politie is vaak nalatig, dat moeten we eerlijk toegeven. Wij hebben zelf ooit een incidentje meegemaakt tussen een groepje kattenkwaadjongeren en fascistische politie-agenten in het district Hoboken. De agenten stopten met hun combi bij de jongens, die met enkele passanten een gesprekje voerden over een multicrimineel onderwerp. Toen de agenten geïntresseerd wilden meepraten, keerden de jongeren zich tegen hen. Ongewild kwamen enkele fluimen terecht op een uniform en de leider van het groepje zegde tot een jonge agent "a moeder is een hoer". Waarop de aangesprokene riposteerde met het uitdagende (luister goed !)  "Helaba ..."  Wij zijn toen doorgewandeld, want we waren op weg naar een bijeenkomst ingericht door de stad Antwerpen over "Open de deuren voor de vele kleuren ; 't Stad is van iedereen, behalve van u".

Hopelijk zal die jonge agent een serieuze reprimande hebben gekregen wegens brutaal optreden en het onrechtmatig gebruik van de racistische term : Helaba.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik maak oe kapot

 

Korpschef Yves Bogaerts) van de Mechelse politie is met de dood bedreigd door een 22-jarige kickbokser die afgelopen weekend een van zijn agenten in elkaar sloeg.

De jonge vechtersbaas is niet aan zijn proefstuk toe. Sinds november 2008 heeft hij al zeven politiemensen met de dood bedreigd. Dat gebeurde vooral tijdens arrestaties voor vechtpartijen waar hij bij betrokken was.

In totaal heeft de agressor met zijn vuisten vier slachtoffers gemaakt. Twee van hen waren agenten. De andere twee burgers. Voor een van hen, een 32-jarige Mechelaar, eindigde de confrontatie met een ernstig hoofdletsel in het universitair ziekenhuis van Leuven.

Burgemeester Somers wil werk maken van een wetsvoorstel voor nultolerantie tegen geweld op agenten. "Daders van zulke feiten moeten hun straf tot de laatste dag uitzitten", vindt hij.

De Antwerpse korpschef Baelemans werd vorig jaar al in het ziekenhuis geslagen en beroofd. Waarom moet die van Mechelen achterblijven ? Voor het geval u zich mocht afvragen, "Wie doet nu zoiets ?" moeten wij het antwoord schuldig blijven. Vermoedelijk mensen van bij ons, nietwaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discussie over deelname Congolees leger met 21 juli klucht

 

 

Madame Non dit Oui

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ontbijtmenu op dinsdag 16 maart 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Vandaag gaat Angeltjes internationaal : samen met de Lega Nord bevrijden wij Padania - Een Suid-Afrikaanse mijnheer beoordeelt onze "strenge" wapenwet en vergelijkt - De Zwitserse legerstafchef voorspelt migratie-miserie en hij mag ophoepelen - Een video met verrassende beelden van geheime oorlogswapens in de Alpen - Een Japanse Pas-de-deux in de sneeuw vol passie - En Juffrouw Ellen stelt u de misterieuze vraag : "U zegt het maar" - Morgen zijn we terug onder onze kerktoren en minaret om stilletjes te prevelen, dat we ons niet laten temmen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u alleen : een pas-de-deux

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Crem

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lega Nord streeft naar een onafhankelijk Padania

 

 

.Bestand:Padania-Italia.png

Het heftig roodgekleurde gedeelte is Padania (Noord-Italië). De Lega Nord is een rechtse partij die zich keert tegen de immigratie en de islamisering. En die streeft naar de onafhankelijkheid van Noord-Italië. Momenteel maakt Lega Nord deel uit van de Italiaanse regering met "Het volk voor de Vrijheid"  (il popolo della libertà) van Berlusconi.  De gekendste Lega Nordist is Umberto Bossi en bij ons in Vlaanderen, het Europese parlementslid,  de flamboyante Mario Borghezio.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uit Suid-Afrika over onze strenge wapenwet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

In vanaand se VRT-nuus op televisie is daar genoem dat 'n sekere persoon wat na 'n polisie-agent geskiet het, en wat die agent se gehoor beskadig het, slegs 6 maande selstraf gekry het.  Daar is ook genoem dat die Belgiese wette op vuurwapens "heel streng" is.
Indien so-iets in Suid-Afrika gebeur het, sou die misdadiger 10 jaar selstraf gekry het omdat hy na 'n polisieagent geskiet het; 5 jaar selstraf omdat sy wandaad die agent se gehoor beskadig het; en miskien 3 jaar selstraf omdat hy 'n vuurwapen sonder 'n lisensie besit het, en of 'n vuurwapen in stedelike gebied afgevuur het.  Indien hy wel 'n lisensie besit het, sou die hof dit permanent ingetrek het.
Peter.
Ministerin Turtelbaum (die sedert enige tijd dagelijks ons scherm teistert),  betweter Brice de Ruyver en de rest van de bende zolderkiekens , nu horen jullie het van een ander. "Strenge wapenwet"  ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Van vandaag af, lieve allemaaltjes, zal ik mij ontfermen over de rubriek van de misterieuze foto : "Zegt u het maar", waarin u uw rijke fantasie de vrije loop kan laten. U blijft ons verbazen met uw grappige uitspraken en u brengt velen aan het lachen. Anderen niet, dat zijn dan de zuurpruimen. Mijn eerste "Zegt u het maar" is uiteraard een vrouwvriendelijk gegeven, met strand, zee, zon en een verleidelijke mevrouw

Uw immer genegen Juffrouw Ellen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Zwitserland gesproken

 

 

Het Franse televisieprogramma Défense d'entrer (Verboden toegang) heeft toelating gekregen van het Zwitserse Leger om opnames te maken van de wijze waarop de Zwitsers hun defensiesysteem opbouwen. Het is uiteraard een Frans gesproken reportage, maar ook zonder kennis van die vreemde taal, zijn de beelden verrassend.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse legerstafchef Blattmann voorspelt migatie-miserie

 

 

 

De Zwitserse legerbaas Blattmann (foto) heeft zich ongeliefd gemaakt doordat hij een migrantenstroom uit de mislukte EU-landen voorspeld heeft, waardoor de inzet van het leger zou noodzakelijk zijn.  Griekenland voelt zich beledigd en verwijst naar anderen.  De “Linke” ( Duitse neo-communistische partij) is “geschokt”.

De Tagesschau van de Zwitserse zender bericht: 

Na een onderzoek van de krant “Sonntag” staan er op de kaart van Europa als aanvulling van Griekenland nog vier EU-staten als “in gevaar” geklasseerd: Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal.  De Euro geldt als uitgangspunt voor het potentiële gevaar – vooral daar waar staten de “criteria van de Eurozone niet meer of binnenkort niet meer zullen kunnen vervullen”.  Tevens gelden staten waar er “sociale onrust dreigt” als zwak en onzeker.

De kaart werd hoogst actueel na Blattmanns’ uitlatingen over Griekenland.  Zo heeft de legerbaas er o.a. op gewezen dat “ook grote migrantenstromen een inzet van het leger noodzakelijk zouden kunnen maken”.  Men hoeft slechts de “economische situatie in Griekenland” in beschouwing te nemen.  “Plots dreigt de staat in een EU-land bankroet te gaan”, zou Blattmann als verdere illustratie toegevoegd hebben.

Griekenland zou volgens “Sonntag”, bij monde van de Griekse UNO-afgevaardigde in Genève, Achilles Paparsenos heftig gereageerd hebben: “Wij zijn verrast over deze verklaring.  Niet alleen Griekenland, maar ook andere EU-staten bevinden zich in een moeilijke financiële situatie.  Niemand verwacht dat de inwoners van deze landen naar Zwitserland willen trekken.”

Uit het linkse partijspectrum reageert SIK-vicepresident en SP-afgevaardigde Max Chopard:  "Ik heb bij de voorzitter van de veiligheidscommissie tijdens onze volgende vergadering een stellingname verlangd.  En wel in aanwezigheid van de legerchef.”

Men zou zich eens het linkse protestgeschreeuw moeten voorstellen indien de legerchef van “moslimtoestromen” had gesproken, waartegen het leger eventueel zou moeten ingezet worden…

De Tagesanzeiger meent te weten dat volgens insiders de kaart een aaneengebreid exemplaar is, vol met feiten en vermoedens.  Ze is van de hand van de “verdedigingsentourage” van Blattmann; niet eens de strategische of buitenlandse geheimdiensten zouden eraan meegewerkt hebben. 

Het lot van Blattmann schijnt al bezegeld te zijn.

Floriaan Terbeke

Bron @ PI


15-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congo

 

In De Zevende Dag wisselden enkele traditionele partijen van gedachten over Congo en de aanwezigheid van keuning Albert bij de viering van 50 jaar onafhankelijkheid. Van een echt debat was geen sprake, want alle aanwezigen waren het er in grote lijnen over eens dat een Belgische vertegenwoordiging in Congo vereist is. Herman De Croo (Open VLD) en Steven Vanackere (CD&V) willen “het bezoek omringen met een aantal bezorgdheden”. Men blijft dus gewoon doorgaan met het bakken van zoete broodjes met de corrupte machthebbers in Kinshasa.  Voor Vanackere is dat helemaal geen probleem : die man is een geboren tjeef, een ideale opvolger voor Van Rompuy.  Dienstbaar, overal inzetbaar, plooibaar ... is er nog iets met -baar ?  Laat maar komen. 

N-VA-conférencier Bart de Wever pleitte voor een compromis à la belge. Niet de koning, maar een van de prinsen moet belgië vertegenwoordigen.  De TV-flamingant op zijn best. Het is grappig en soms pijnlijk om aan te zien, hoe deze praatvader (die nog nergens om het even wat gepresteerd heeft)  zich probeert overeind te houden tussen zijn nieuwe belgische vrienden. De journalist van dienst lachte zich een breuk met Bart ;  als we zo alle problemen kunnen oplossen door er hartelijk mee te lachen, dan mag Bart, Prins Canaval voor het leven worden.  Hij blijft een beetje dwarsliggen, doet een goedkope uithaal naar Laurent maar schaart zich ondubbelzinnig achter de belgicisten en het koningshuis.

Alleen het Vlaams Belang blijft van mening dat men moet wegblijven uit Congo, omdat er niets te vieren valt. De aanwezigheid van het Hof zal het corrupte en kleptocratische Kabila-regime legitimeren. Pas als de Congolese machthebbers bewijzen dat zij het land opnieuw op de rails kunnen zetten, met respect voor democratie en mensenrechten, kan het regime opnieuw een gesprekspartner zijn. Vanzelfsprekend mag deze partij haar duidelijke standpunt niet laten horen bij de VRT. Tenzij Annemans of Dewinter eens een clownspak aantrekken en er een variéténummertje bij opvoeren. Ik weet niet of hen dat ligt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La commune d'Ixelles

 

Etude statistique de a population Ixelloise au 31 décembre 2009

Studie Statistiek van de populatie Elsenixelles op den 31 december 2009

 

Als de werktuig niet bevredigd, moet u de batterijen verweideren en remplaceren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zal veel thee moeten geslurpt worden in Nederland

 

Gouda wordt geteisterd door Marokkaanse crimineeltjes. Terwijl Marokkanen 'slechts' 9 procent van de bevolking uitmaken in de Zuid-Hollandse stad, heeft een op de drie misdadigers in Gouda deze afkomst; het hoogste aandeel van alle Nederlandse gemeenten

Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft het AD maandag.

Ook steden in de regio Utrecht kampen met veel overlast van de doelgroep. In Utrecht, Veenendaal, Culemborg en Zeist is 20 tot 25 procent van de criminelen Marokkaan, maar Gouda spant toch de kroon.

Het ministerie baseert de cijfers op een telling van het Korps Landelijke Politiediensten, bedoeld om te bepalen welke gemeenten subsidie krijgen om criminaliteit te bestrijden. Het geld (150 miljoen euro) werd meestal verdeeld onder de 36 grootste gemeenten, maar na de laatste telling komen daar de steden Gouda, Veenendaal, Culemborg en Zeist bij.

In absolute aantallen wordt Amsterdam het meest onveilig gemaakt door Marokkaanse misdadigers; daar lopen er 2.500 rond, op een totaal van 15.000 criminelen. Rotterdam telt bijna 1.800 Marokkaanse relschoppers, gevolgd door Den Haag (1.271) en Utrecht (1.165).

Verder goed nieuws is, dat Job Cohen zich wil laten bijstaan in Den Haag  (de man doet reeds alsof hij minister-president is en de verkiezingen enkel een overbodig administratief akkefietje zijn) door de Marokkaan Marcouch, de man met een dubbele agenda en een gespleten tong.  Voorlopig speelt deze geslepen kerel, alsof het hem niet intresseert, hij wil wethouder worden in Amsterdam, want de kiezers hebben dat duidelijk gemaakt. 

Wat natuurlijk ook kan, is dat dit gewoon een afgesproken zaakje is binnen de PvdA.  Eens Cohen premier is, wordt Marcouch burgemeester van Amsterdam. Dan hebben de beide grootste steden va Nederland een Marokkaan aan het hoofd. Wat de koning van Marokko veel genoegen zal doen.  Tenzij Geert Wilders een stokje steekt tussen dit gekonkelfoes. Nederland toch ...

Ray

@ Elsevier



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze sire kan goed sparen : proficiat !

 

Voor enkele jaren woedde er een nationale discussie over de rijkdom van onze keuning. Albert de Tweede, gekend van radio en televisie, koekendozen en getrouwd met Paola, het Italiaanse talentalent.

Er werden allerlei getallen genoemd, er ontstond verwarring tussen euri en franken, royaltywatchers ontpopten zich tot financiële experten, de chaos was totaal. De onvermijdelijke nieuwsfournisseurs van de 0000 sleurden universitaire kwieten voor de camera die  een mooie kans zagen om hun diensten voor te stellen aan het regime : "In de studio voeren wij studie-onderzoeken voor u uit, die uw verwachtingen niet zullen ontgoochelen". En als inleiding bakenden zij het probleem van 's keunings rijkdom af met vraagtekens : "Wat is vermogen ? De bedragen op de verschillende bankrekeningen samengeteld ?  Aandelen en obligaties tegen welke waardering ?  Andere vormen van participaties in bedrijven ? Eigendomme van de persoon of eigendommen van het Huis ? Kunstschatten ?  Waardevermeerderingen van het patrimonium zoals :  meubelen ontleend aan de gemeenschap  of  kevers tegen het plafond ? "

Voor dat soort vragen hadden wij de kwieten niet nodig maar het rumoer verstomde. Toen kwamen nog enige moralisten en naieve pastoors : "Waarom spreekt niemand over de rijkdom van het hart van onze vorsten ? De caritas die hen drijft ? De schoonheid van hun charismatische zielen ?" Paola vroeg aan heur man "Qu'est-ce qu'il dit ?".  Die haalde zijn schouders op. Kierewieten.

Hij liet zelf het verlossende antwoord horen via het paleis. De keuning bezit 12,5 miljoen euri. Discussie gesloten.

Dat is nu ook geen kapitaal om royaal van te leven. Nu begrijpen we waarom de sire al jaren in de winter rondloopt met diezelfde beige jas. Gelukkig heben de kinders vorig jaar bijeengelegd om onder de kerstboom een bruine hoed te leggen, zodat vaders niet voortdurend met een zware kroon moet rondlopen in de gangen van het paleis om geen verkoudheid op te doen. En we verstaan ook beter de reactie van Paola vorig jaar toen een Waalse journalist informeerde wat de monarchen vonden van de persaandacht over de aankoop van een duur keuniklijk yacht.  De arme vrouw kreeg het haast niet gezegd van emotie : "Wij zijn gelijk elk jong stel begonnen met een bootje van 2 of 5 meter lang" sprak zij "dan is het toch normaal dat wij nu een yacht hebben van 40 of 50 meter" . Het is geen letterlijk citaat, maar een vertaling naar mensentaal. De journalist werd toen in het struikgewas verwijderd door de veiligheidsdiensten.

Vandaag verschijnt er een boek van een auteur met een toepasselijke naam, Thierry Debels,  Daarin onthult hij dat de keuning over tenminste 1 miljard euri beschikt. Dat is slechts 80 maal meer dan medegedeeld. Wie zijn wij om te oordelen ?  Wij betalen en zoals het spreekwoord luidt : gegeven is gegeven.  Als de keuning heeft gelogen ,is dat om bestwil en  de verantwoordelijkheid van de regering. En die doet zelf nooit anders dan liegen, bedriegen en beloftes maken waar niets van in huis komt.

Wat zouden wij klagen ?  We hebben de politici en de keuning waar de bevolking content mee is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes op Facebook

 

Wij proberen elke dag een korte aankondiging te plaatsen op Facebook over wat er te lezen valt op de blog Angeltjes. Feesboek levert ons ook inspiratie voor sommige van onze onderwerpen. En de contacten met buitenlanders zijn verhelderend. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen gelijkgezinden en een groter werderzijdse erkenning van mekaars problemen, die heel vaak identiek zijn.

Vandaag hebben wij Angeltjes zo voorgesteld :

In Frankrijk wint een spraakmakende linkse minderheid de verkiezingen ; de ongeïntresseerde meerderheid kijkt toe : "T'es le roi des cons dans le pays des emmerdeurs". In het dictatoriaal geleide en bezette Europa gaan mensen op zoek naar hun identiteit en oorsprong zoals in Tyrol, een land tussen de bergen. Bij onze misterieuze foto mag uzelf een vehaal verzinnen : vrijheid van fantasie, geniet ervan, zolang het kan. De boeven verlaten blootvoets de gevangenissen en zij lopen tussen ons in : "de zon schijnt voor iedereen" roept ministein Turtelbaum. Schakel de pc uit, ga wandelen, het wordt vandaag 8 graden C in het Land B, het klimaat is op hol, de aarde kookt, ons bloed ook.

U kan feesboek raadplegen door bovenaan in de rechterkolom te klikken op de foto van de oude man  die steunt op de filmcamera.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Kris Peeters tuimelt

 

 

Zoals voorganger Leterme, is nu ook Kris Peeters van zijn paard gevallen. En de koers is niet eens begonnen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links wint in Frankrijk

 

Er bestond weinig belangstelling bij de Fransen voor deze regionale verkiezingen, die wellicht vergelijkbaar zijn met onze provincieverkiezingen : niet echt aantrekkelijke kernen van politieke macht, bemand door politiek personeel van ik wil, maar ik kan niet.

Een verkiezing is echter een verkiezing dezer dagen, ze handhaaft de illusie van een bloeiend democratisch leven.  In dit geval nam 47% van de kiezers deel aan de bolletjeskermis.

Alle linksen samen scoorden 53% en de rechtsen 39%. Over de resterende 8% geen kwaad woord. Dat is waar we langzamerhand op afstevenen : verkiezingen die herleid worden als confrontaties tussen links en rechts. Dat is gemakkelijk voor de beeldvorming, wèg met de nuances : de burgers moeten kiezen tussen goed en kwaad. We weten wie de goeden en de kwaden zijn : dat wordt ons door het systeem ingehamerd van jongsaf. Maatschappelijke oriëntering, politieke vorming, we hebben veel geleerd van Mao.

De Parti Socialiste behaalt 29.3%, de UMP va Sarkozy 26.1%, de Ecologisten van Cohn Bendit 12.4% en het FN van Marine Le Pen 11.7%

Op radio en televisie zal het overal feest zijn vandaag. De 0000-ers zullen uitgebreid triomf vieren met citaten uit de Morgen en hopelijk hebben ze enkele linkse fossielen wakker gebeld om objectieve analyses ten gehore te brengen.

Wij beperken ons met te zeggen, dat de showpresident de prijs betaalt voor zijn ontgoochelend beleid en dat heel wat FN-kiezers die hij voor zich had ingenomen, terug naar hun oorsprong zijn gekeerd.   Ook al is Marine Le Pen niet gans onbesproken. 

De spraakmakende minderheid van kiezers heeft een overwinning geboekt, de bevolking kijkt lijdzaam en ongeïntresseerd toe.

Savat 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!