Angeltjes
26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links krijgt steun van de Royals




Het soort mensen dat elk jaar de Lotto wint en als compensatie moet optreden als "symbool van de natie" zit met het apendiarree, een weinig benijdenswaardige ziekte, voorwaar ik zeg het u.  De ebola van de royals daar had Paul Janssens nog iets moeten tegen ontdekken maar neen hij moest van Madame Dora naar Zuid-Amerika op zoek naar nepbeelden om zijn eigen erfenisrechten te kunnen betalen. 

Onze bibberende keuning heeft in zijn kerstliedje gelogen en vals gezongen als  ware hij de overwinnaar van Steracteur-Sterzanger.  Het leek een parodie op het Leugenpaleis maar het was een opname uit het leasepaleis van Laken.  Volksvertegenwoordiger  Bruno Valkeniers heeft er een mooi stukje over geschreven op zijn webstek, www.brunovalkeniers.be .Hij spreekt de koning zeer beschaafd toe als "Sire", maar ja da's normaal, Bruno komt uit een goede familie, waar het enige zwarte schaap door het leven is gegaan als Jef Lawijt. U moet niet verwachten bij Bruno te lezen, dat hij zoals wij, de keuning roept : "Sire, kom eens hier.  Bibbert nog eens wat, ik verveel me".  Neen, het is zeer deftig én waar.

In Nl is het geen snars anders  met de koninklijken. Het grote onderscheid is dat de Koningin zeker kan rekenen op een ruim 85% buitenissige aanhang : als Beatrix zich verplaatst, vertrappelt de menigte mekaar om een glimp van haar op te vangen.  Zeg als buitenlander geen woord slecht over het Royaltygebeuren of je wordt over de grens gezet.  Op zo'n momenten ben je beter af als moslim, want die laten ze met rust. "Grabbel-graai-steek" hoort erbij, "Beatrix of Maxima zijn loeders zonder identiteit uitroepen" betekent onmiddellijke uitzetting.

Beatrix heeft het gehad over de verruwing van de taal en de intolerantie die daar uit voortvloeit.  Ze zet bovendien "haar" bevolking aan de diversiteit  te accepteren.  Kritiek is overbodig.  Kortom, ze heeft een groot stuk filosofie van de PvdA en de lijdzame christenen van Balkenende overgenomen en tegelijk Geert Wilders en Rita Verdonk een gele kaart in de handen gestopt.  Net zoals bij ons : de royals schuilen in de armen van de socialisten die niet beducht zijn om dit zootje profiteurs tegen zich aan te drukken.

Wij roepen nooit op tot geweld of tot racisme, dat weet u. Vlamingen zijn geen vechtjassen en als we militaristisch worden, vallen we door de mand : kijk naar Pieter de Rem, één dag minister en het leger slaat  aan het muiten onder leiding van een Brusselaar met dubbele kin, een snor en een spraakgebrek ; alleen het houten been ontbreekt.  Er zijn nochtans momenten dat wij stilletjes voor ons uit zitten te glimlachen bij de gedachte aan de open boerenkarren die in de jaren 1790 door de nauwe Parijse straten trokken op weg naar de Place de la Bastille waar de guillotine stond opgesteld om onder luide toejuichingen van het gepeupel de adellijke koppen in het mandje te laten rollen ...  Ach, doe ze maar naar Dubai, zo lang  we er maar van af zijn.



 
RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves, kom eens kijken !

Een ideetje voor Minister Leterme ?



(Met dank aan Wim)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.عيد ميلاد سعيد *



Wij hebben een mooi thema gevonden voor Kerstmis  "Moet de staat godsdiensten financieren ? " Dit naar aanleiding van de erkenning die Marino Keulen verleende aan de eerste 6 moskeeën in Vlaanderen. 

Moet dat ?  De islam is sedert 1974 officieël erkend, wat een formaliteit is maar de ware bedoeling heeft te maken met de betaling van de weddes en pensioenen van de imams en de onderhoudswerken aan de tempel. Dit eerste golfje van erkenningen is als een voorbode van de totaliteit die moet volgen voor de plusminus 160 wachtenden, die nu in sneltempo kunnen uitbreiden, want dit financiële genoegen wordt gretig rondgebazuind in de wereld waar  profeet Mohammed heerst. 

Er zijn voorwaarden  die moeten vervuld worden, zegt de Vlaamse minister van religieuze  subsidies :     de betrekkingen met de overheden moeten in het Nederlands verlopen,  businessplannen zullen voorgelegd worden (ik kan het me al voorstellen), er mag geen opruiende taal gesproken worden tegen de overheid (de passages uit de koran die voor interpretatie vatbaar zijn, zullen vervangen worden door vredelievende stukjes uit Angeltjes) en de heer imam zal een inburgeringscursus moeten gevolgd hebben. Hij moet vlekkeloos kunnen zeggen : "iek wiel bloemenkool met bechamelsaus en halalworst".

Wij hebben traditioneel altijd de kosten gedragen van onze katholieke kerken en kathedralen nadat Napoleon van zijn wit paard stuikte in Waterloo en veel priesters zijn er niet meer te betalen dezer dagen. Hetzelfde geldt voor onze zeldzame en zuinige  protestantse broeders en zusteren.  

Met de ongestructureerde islam die zich uitbreidt als een grote olievlek in Europa, moet er minimaal nagedacht worden over de financiële gevolgen van dergelijk erkenning én vooral over de interne verhoudingen tussen de diverse strekkingen en nationaliteiten in de islam die zich niet "zo maar in Europa binnennestelt".  De geleerde Egyptenaar Taricq Ramadan met zijn diverse andere nationaliteiten, schrijft daarover verhelderende dingen. Landen zoals Saudie-Arabië, Pakistan lenigen niet alleen de geestelijke nood van hun moslimbroeders maar hebben ook politieke boodschappen.  Hallo, Marino Keulen ?  Islamabad is geen braaf stadje zoals Lanaken, weet u.

Bij de zes  erkende moskeeën, zijn er 4 Turkse, 1 Pakistaanse en 1 Marokkaanse.  De dossiers zullen behandeld worden door de gecontesteerde moslimexecutieve (waar een aantal beheerders nog straffere toeren uithalen dan de graaiers van Charleroi) om later goedwillend beoordeeld te worden door het departement Erediensten van de Vlaamse Administratie.  Enkele vragen om het beter te snappen alstublieft ?  Dank u, voor het niet beantwoorden bij voorbaat. 

- Hoeveel imams per moskee worden erkend ? 

-  Mogen er commerciële activiteiten uitgeoefend worden door de moskee (er wordt vaak of  soms  handel gedreven in de meest uiteenlopende producten, neen geen drugs, zover willen we zelfs niet denken)

-  Imams gaan, imams komen, zeker bij de door Arabië en Pakistan opgerichte groepen ; worden de verplaatsingskosten van ginder naar hier en terug betaald voor de imam en zijn familie ?  Welke administratie zal zich bezighouden met de individuele verloningen,  en de sociale en fiscale afdrachten ? 

-  Is deze erkenning de eerste stap naar de oprichting van door de overheid betoelaagd islamonderwijs ? 

-  Wie controleert de inburgeringscursussen van de imams ?  Hoe kan men weten of er geen opruiende taal zal gesproken worden tegen het Westen, onze cultuur en onze mensen of dat er geen werving zal gebeuren voor extremistische groepen ?  Als u dat niet kan controleren, waarom stelt u alsnog die voorwaarde ? 

Volgens de minister zouden er in Vlaanderen circa 160 moskeeën zijn, waarvan 36 in de koekestad, die we volledig terecht "de stad van Allah kunnen noemen", het Palestina van Europa, alhoewel Amsterdam zwaar zijn best doet die titel over te nemen. De minister wil voor de verkiezingen nog ruim een dertigtal moskeeën erkennen en verwennen met onze centjes.

Als we inzicht konden krijgen op deze (en nog menig andere) vragen, kan er zinnig nagedacht worden over de noodzaak van subsidiëring van de godsdiensten.  De gemakkelijkste weg die door menig politiek christen bewandeld wordt : om de eigen voordelen te behouden voor onze kerkfabrieken en priesters, bieden we deze ook de moslims aan en iedereen is tevreden.  Gemakshalve wordt erover heengegleden dat de islam véél meer dan een godsdienst een maatschappijleer is met als einddoel de heerschappij over de wereld én over het feit, dat de schare niet-gelovigen, vrijzinnigen, atheïsten, enz. hun centen zien verdwijnen in religieuze clubs die hen beschouwen als ongelovige honden. 

Voor de vele kerken met historische waarden, is het aangewezen dat de gemeenschap haar verantwoordelijkheid neemt.  Dit is ons erfgoed.  Al de overige godsdiensten kunnen hier rustig beleefd worden. Als hun structuur en sterke beïnvloeding van de maatschappij verloopt zoals bij de islam, moeten de kosten niet door ons gedragen worden. Wij wensen geen Europese Islam, zoals in de islamitische landen geen behoefte bestaat aan christelijke kernen.

In het bijzonder aardige Turkije worden katholieke priesters, neergeschoten of neergestoken, medewerkerrs van een christelijke uitgeverij worden gemarteld tot de dood er op volgt, maar dat zijn geïsoleerde incidenten verklaarde vandaag de Turkse premier Erdogan.
http://www.turkishpress.com/news.asp?id=208032



 Brussel en de Grote Moskee   

عيد ميلاد سعيد*

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstboom, een christelijk symbool ?



Dat burgemeester Janssens een slappeling is met dictatoriale neigingen, weet intussen heel de stad en hopelijk deint het uit over het ganse land.

Deze blaaskaak  roept conflicten op door zijn ongelukkige beslissingen en als puntje bij paaltje komt, gaat hij confrontaties uit de weg.  Behalve tegen ondergeschikten, die worden door hem behandeld zoals het een socialist past :  met de nodige stemverheffing en zenuwtrekken in de omgeving van de omvangrijke neus.  Neen, dit is niet schelden, dit is op de man spelen, zoals men het met ons ook doet. 

Janssens heeft zich laten kennen als  een klein manneke  dat zich wil laten opmerken als een leider,  zoals bij het verbieden van onschuldige kalenders met een knappe niet naakte vrouw.  Maar als het aankomt op de grote beslissingen voor onze stad, hoor of zie je hem niet.  De kritiek klinkt hoe langer hoe luider en al wie zijn oor te luisteren legt in de omgeving van de Grote Markt, komt opgetogen naar huis met weer een zoveelste Janssens' stunt. 

Om de moslims niet voor het hoofd te stoten, wordt dit jaar geen plechtigheid ingericht bij het in werking treden van de verlichting van de grote Kerstboom in Deurne.  Dit wordt VERBOTEN omdat het een christelijk symbool zou zijn.  Schapen slachten als onmensen is echter wel toegelaten. Dit vonden we nog op de webstek bij Filip Dewinter :

Er is dit jaar geen inhuldiging van de kerstboom voor het districtshuis. Volgens sp.a - spirit Deurne is dit het gevolg van het besluit van de burgemeester om geen religieuze symbolen meer te huldigen in officiële dienst.   

Een 40-tal actievoerders van het Vlaams Belang olv Filip Dewinter protesteerden maandagavond voor het districtshuis van Deurne tegen deze maatregel en zorgden zelf voor de kerstsfeer...  

Vanaf nu geen kerstverlichting meer en binnenkort ook geen paaseieren meer ???

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde Advertentie (buiten redactionele verantwoordelijkheid)



 T  E      K  O  O  P




Mooi gelegen achtergebleven gebied
Echte naam : la Wallonie, koosnaampje : Walchië
13.844 km2
verschillende steden die als decor dienden bij The Flintstones
3.500.000 inwoners
verkopen graag chichi, denken dat ze overal de eersten en de besten zijn - zijn intellectueel niet in staat om iets anders te spreken en te verstaan dan de eigen klanken - werken absoluut niet graag want zijn tot hiertoe grootgebracht en onderhouden door de buren - eisen overal en van alles de beste stukken en vinden zichzelf "super".  Voor een spotprijs te bekomen bij de redactie die er van af wil voor Pasen.

Ook met het laagste bod maakt u kans ! Misschien bent u binnenkort de bezitter van dit prachtige stuk grond mét een koninklijke familie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaas Hendrikse : een maloot ontsnapt !



Geloven in een God die niet bestaat


Klaas Hendrikse is een afschuwelijke man, vinden wij.  Niet dat wij altijd gelijk hebben maar in dit geval slaat onze afkeer op het groene haar van de kerel en zijn even groene ET-ogen.  Zelfs zijn uurwerk reflecteert groen.  En met die makkelijke kleur van "Loopt u maar door" hebben wij het niet. Het zit hem allemaal in symbolen bij ons.

Verder ziet u dat de foto de omslag van een boek is, dat Groene Klaas volgepend heeft. U wil  niet weten wat er in staat, want als de inhoud bevat wat het omslag belooft, staan we voor een zware miskoop, geen poging tot fraude, neen volksbedrog zoals  bij de Amerikaanse huilpredikanten die 's zondags zendtijd kopen op commerciële businesskanalen, omdat ze de domme mensen nog niet genoeg centen uit de zakken hebben geklopt om een eigen zender te bezitten.  Klaas begint met een boek en hij is in Nederland al aardig op weg om door de linkse  roodgroene kerk ingeschakeld te worden in hun prachtige  propaganda voor nog meer  verwarring en toegiftes.

Gelukkig gaat het over de religie, een sector waar wij ons in thuisvoelen als een pinguïn in kokend Saharazand.  Maar we waarderen  wel de zin, de betekenis, de logica achter een houding of een verhaal.  Kardinaal Danneels beschouwen wij als een beminnelijk, doorzichtig nietszegger en kardinaal Jung als een handige filou.  De dominee met de groene uitstraling  noemt zichzelf een "atheïstisch" dominee, een dominee zonder god en hij beweert groenkil : "wie wil geloven in een god die niet bestaat, volge mij  de athëist".  

Hoe haalt zo'n man het in zijn  hoofd ?  Als je om welke reden  beslist om niet te geloven in een god, dan ga je toch niet achter een maloot   aanhollen die zijn sectarisch protestantse visie komt opsolferen aan de kleine verdeelde wereld der vrijzinnigen.  Allez, terug in het groene hok en tot god bidden om vergeving. Waarom ga je niet bij Rome, die heeft een lange traditie in de omgang met schuld en boete ?  Afschuwelijk man, begrijp je nu niet dat de christenen met dergelijke prietpraat  de vrienden van de islam in de kaart spelen ?  

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oprecht gemeende slechtemorgen !


Guynokkio III : ook na Kerstmis, wensen wij u met genoegen een helletocht toe.  Tot morgen !


25-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstman Vanhecke belt aan



Kerstboodschap Coburg is sterk staaltje Belgisch negationisme

Luidens de kerstboodschap van het Paleis heeft dit land de afgelopen maanden “onbetwistbaar een harde periode” gekend, maar volgens Coburg zijn de politieke tegenstellingen vandaag alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat de koning de vorming van een Belgische noodregering toejuicht omdat diens broodwinning op die manier nog wat langer blijft verzekerd, is haast vanzelfsprekend. Maar stellen, zoals Coburg doet, dat de regimecrisis tot het verleden behoort, is de waarheid geweld aandoen. Het is niet omdat de staatsbehoudende krachten binnen CD&V Belgische ministerportefeuilles boven het uitvoeren van de eigen beloftes verkiezen, dat de communautaire problemen plots verdwenen zouden zijn.

Dat de Belgische koning het volk oproept “de taal van andere gemeenschappen goed te kennen”, is een tweede voorbeeld van diens negationisme. De man gaat immers vrolijk voorbij aan het feit dat zijn eigen familieleden nog steeds niet de taal van de meerderheid van de bevolking machtig zijn. In plaats van de Franstalige agressie jegens Vlaanderen actief en passief te ondersteunen, zou de koning beter een oproep tot de Franstaligen hebben gedaan om zich aan te passen en onze taal te leren wanneer zij in Vlaanderen willen komen wonen.

Het Vlaams Belang vindt de manier waarop Saksen-Coburg zich de afgelopen maanden actief en zonder enig respect voor het democratische verkiezingsresultaat in het politieke debat heeft gemengd en nu plots de “zin voor compromis” van de traditionele partijen prijst, ronduit schandelijk. Niet de – dixit de koning - “Belgische eigenschappen zoals creativiteit, gezond verstand en zin voor compromis” hebben uiteindelijk tot de vorming van de huidige noodregering geleid, maar wel de bereidheid van de Vlaamse regeringspartijen om hun communautaire verkiezingsbeloftes te verkwanselen en te dansen naar de pijpen van de francofonie en het Paleis.

Frank Vanhecke Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem Woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis



Een mooie, fijne en goede kerstmis voor ieder van u 




Twee Siberische poezen op zoek naar een warm plekje

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slechtemorgen !


Het sorry-gebaar als alternatief voor de middelvinger

Een archi-slechtemogen en onaangename Kerst voor Guynokkio III


24-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning roept op tot verzoening



Ik heb het niet gehoord, enkel van horen zeggen en van zelf gelezen te hebben met een half geloken oog in de Frut : de sire wil verzoening.  Tussen de gemeenschappen, de comediant kiest voortdurend voor de Franstaligen.  Zou hij zich realiseren, dat die geen centen kunnen beheren en hem (of zijn fiston) later niet kunnen onderhouden ?

Waarom zouden wij naar een man luisteren die zichzelf boven de wet verheft, die geen enkel specifiek talent bezit (behalve humor maar dat komt door zij testosteron, weten we nu) en die schaamteloos politiek bedrijft.  Meer zelfs : partijpolitiek.  Die weigert de politieke realiteit binnen zijn kunstmatig land te erkennen en 20% van de bevolking negeert.  Die de grote verliezer van de verkiezingen aanport om tégen alle geplogenheden in een nieuwe troep profiteurs rond zich te verzamelen.

Er is geen programma vereist, er zijn geen centen noch vooruitzichten, er is geen cohesie, Vlamingen en Walen wantrouwen mekaar als leeuwen en wildebeesten, maar er moest gezorgd worden dat de dotatie rondkwam voor 1 januari !  Want de keuning wordt vooraf betaald, zes maanden per keer. 

Wat zevert die oude man over verzoening ?  Dit land kent geen verzoening, dit land moet één blijven maar de wondes die zestig jaar gelden geslagen zijn die moeten intact blijven.  De Vlamingen moeten met hun minderwaardigheidscomplex rondzeulen tot in der eeuwigheid. Nu nog brullen de Walen dat wij nazi's zijn, maar de nazi's moeten wel elke maand 1 miljard euro's op tafel leggen.  uit naam van de solidariteit. Minister Piette knikt goedkeurend evenals de boazen van de bonden.

Wat moet ik luisteren naar een ouwe knakker over verzoening ?  Die man die zelf niet in staat is zich te verzoenen met zijn buitenechtelijke dochter ? 

En nu ga ik mij verzoenen met de kookkunsten van mijn vrouw : meer kan niemand van mij verwachten. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen met ballen lachen meer



Wij verontschuldigen ons voor deze lichtelijk overspannen titel, maar als Else4 het schrijft, twijfelen wij niet : Mannen met testosteron hebben meer gevoel voor humor.  Daarom laat de redactie mij aan het woord.
http://www.elsevier.nl/nieuws/wetenschap/artikel/asp/artnr/184898/index.html

Mannen hebben altijd meer gevoel voor humor gedeeltelijk omdat ze kinderachtig zijn, en ook omdat ze onwetend zijn over de ernst van het leven.   Joëlle Milquet bijvoorbeeld lijkt op een verwijfde vent en heeft een stem als een transseksueel die nog onder narcose vertoeft.  Voor de rest is zij een beminnelijke en charmante vrouw, voor het geval iemand ons zou verwijten dat we de spot met haar drijven. 

Maar intussen heeft Milquet wel heel dat testosteron-zootje gedurende zes maanden naar haar hand gezet.  Somers, die als hij moppen tapt er helemaal als een bal gehakt uitziet, dacht dat Brusselse vrouwtje rap onder zijn knie te krijgen. Dat was een van zijn talrijke verkeerde inschattingen.  Somers heeft sedert Guynokkio de instructies van Milquet opvolgt een diepe-diepe depressie. Somers zal nooit meer dezelfde zijn.  Hij zegt nu tegen elke vrouw die hij ontmoet "Ja, mevrouw ?", daar waar het vroeger altijd was van "poepeke, bloemeke, schatteke". Zijn testosteronspiegel is gebroken voor altijd.

Mannenvriendschappen, da's geweten door elke vrouw met enkele grammen ervaring, zijn onverwoestbaar. Als ze eindigen heeft het meestal te maken met de onweerstaanbare paringsdrang van de man die zijn makker moet verlaten, omdat zijn vrouw het eist op straffe van testosteron-onthouding.

Inmiddels heeft zelfs Knack, het weekblad van de Vlaamse intellectueel en van Mijnheer Rik, het artikel van Else4 overgenomen.  Ondertekend met de initialen van ene J.G.  Wie zou dat wel zijn, een nieuwe jonge kracht ? Vol testosteron en humor, alhoewel Mijnheer Rik daar geen voorstander van is.  "Te weinig is geneoeg" luidt het motto aldaar.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B stond op instorten ...



Vanmorgen, na het incident met de Waalse minister van werk, Piette, die vindt dat redevoeringen zoals Gerolf Annemans die gisteren in de Kamer hield moesten verboden worden, konden wij ons niet inhouden en hebben we de syndicale gepensioneerde wondervent een mail gestuurd.

Beleefd gewezen op het verschil tussen de Kamer en het Politburo van de bond en tussen een echte verkozene des volks en een in salons aangeduide meeloper van het regime. Een correcte mail, zonder schimpen, iedereen zou hem met de glimlach ontvangen.

We hebben onze "beschouwingen" verzonden naar de Diensten van de Federale overheid , ministerie Werk,  want de Luikerwaal heeft nog geen kabinet.  Je zou denken, iedereen stond te janken dat het land in mekaar zou storten, dat de administraties bedolven zaten onder het werk en als er niet binnen de week een regering kwam, dit land voor eeuwig zou opgedoekt worden.

Wij hebben net een antwoordje binnen.  Lezen ?

To: ray
Sent: Monday, December 24, 2007 12:54 PM
Subject: Out of Office AutoReply: Uw mening over de website interesseert ons!


Afwezig tot maandag 07/01/2008.

Prettige feesten !



De gestresseerde ambtenaren van de FOD zijn onbereikbaar van vorige vrijdag 21 december tot 7 januari. En als het van Piette afhangt zal het nog langer duren, want naast zijn lage dunk over de democratie, zijn schitterende vreemde talenkennis, ziet hij er vooral uit als een foorhanger die de lotto gewonnen heeft en niet van de rapste is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De postbode is er voor Duplo



Onze goede collega Duplo van Aanklacht heeft een syndicaal probleem met zijn computer, vandaar dat onze brievenbus gebruik wordt met een mededeling die we volledig beamen :

Beste angeltjesredactie, normaal stuur ik mijn stukjes door aan duplo (van aanklacht), maar aangezien zijn computersysteem in de vlaamse patatten ligt stuur ik het naar jullie.
 
TV tip op kerstdag  om 20.35 u op VTM, een heruitzending van "de nieuwe mama", het betreft de aflevering van mamawissel voor 10 dagen tussen de familie's Abdelfettah en Vandekerckhove.
Vooral vader Chakeb is hilarisch.
Een echte aanrader, de zogezegde integratiefabel word hier volledig doorprikt.
Humor van de bovenste plank.
 
Verder mijn beste wensen aan iedereen voor het nieuwe jaar.
 
Nico.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piette, de vakbondsdictator kan best aftreden.


Deze morgen gedurende het ontbijt ben ik van de VRT radio naar de RTBF overgeschakeld omdat het geleuter en de muziek van de "Vlaamse" zender danig op mijn fragiel zenuwstelsel begon te werken.

En ik viel pardoes op de uitvoering van een (zage-)liedje van de Franse Pierre Perret (misschien herinner je je nog wel "Les jolies colonies de vacances" en dat ander cultuurmonument "Les Zizis"?) waarvan je de text (La bête est revenue) hier beneden kan vinden. Mijn wantrouwen bleek heel vlug gegrond, want het betrof een uitzending met "invité", in dit geval de kersverse minister van werk, de CdH vakbondwaal Piette. En die invité mag een muziekje kiezen voordat het interview van start gaat. Het gekozen muziekje was in dit geval nog maar pas gedaan, of de heer Piette trok reeds van leer tegen de Vlamingen in het algemeen en tegen het Vlaams Belang in het bijzonder. Hij vond de taal van Annemans in het parlement "inacceptable" en vond dat dergelijke tussenkomsten uit het Parlement geweerd moesten worden. En hij vond ook dat de tekst van het Perret-gedrocht voor 100% van toepassing was op de "toestanden" in dit land, enzoverder, enzovoort.

Ik wacht nog steeds op een onderbouwde reactie van de Vlaamse regering) op dit soort  haatpropaganda (Leterme zat er niet ver naast met zijn "Mille collines" vergelijking). Of misschien moeten wij er ons eenvoudig van afmaken met de bedenking in de taal van Voltaire dat "Tout ce qui est exagéré est faux".(alles wat overdreven is, is vals)

-----------------------------------------------------------------------

Tot hier de verontwaardigde tekst van onze vriend Regus Patoff, die in de Brusselse omgeving woont en als Vlaming voldoende anekdotes bij de hand heeft, waar wij in onze eigen Vlaamse omgevingen geen benul van hebben. 

Toch enkele vaststellingen bij dit verhaal :

-  Die Piëtte is geen verkozen parlementair maar een voorlopig opvulsel in een machtsgreepregering, waar haalt hij de democratische steun vandaan om te bepalen wat wel en niet mag/kan gezegd worden in de Kamer door echte volksvertegenwoordigers ?

- Die man verraadt onmiddellijk de mentaliteit die bij de christelijke vakbond geen sneer beter is dan de socialistische : er bestaat slechts één juiste mening.  De syndicaten in dit land zijn de ware machthebbers en zij ondersteunen openlijk de dictatuur, om zelf overeind te blijven.  

- Het land B is de schande van de Vlamingen en het moet opgeruimd worden.  Laat al die Franse wauwelaars hun plan trekken.
 
Regus Patoff & Ray

-------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder volgt dan het schitterende lied dat natuurlijk verwijst naar Hitler, de joden, het gevaar van de verdrukkers, waar Piëtte zich druk over maakt.  Piëtte kan zich beter drukmaken over werkgelegenheid in zijn Waals gewest.  Hij is belgisch minister (voor werk), kent natuurlijk enkel Frans en is zichzelf niet bewust van zijn hoog gehalte als nuttig idioot bij een uitgerekend ondemocratische regering zonder programma, noch geld, maar veel tegengestelde ideeën.  Zoals Flahaut zei tegen De Crem : " C'est un con."

La bête est revenue

   (Pierre Perret, 1994)

Sait-on pourquoi, un matin,
Cette bête s'est réveillée
Au milieu de pantins
Qu'elle a tous émerveillés
En proclamant partout, haut et fort :
"Nous mettrons l'étranger dehors"

Puis cette ogresse aguicheuse
Fit des clones imitatifs.
Leurs tirades insidieuses
Convainquirent les naïfs
Qu'en suivant leurs dictats xénophobes,
On chasserait tous les microbes.

Attention mon ami, je l'ai vue.
Méfie-toi : la bête est revenue !
C'est une hydre au discours enjôleur
Qui forge une nouvelle race d'oppresseurs.
Y a nos libertés sous sa botte.
Ami, ne lui ouvre pas ta porte.

D'où cette bête a surgi,
Le ventre est encore fécond.
Bertold Brecht nous l'a dit.
Il connaissait la chanson.
Celle-là même qu'Hitler a tant aimée,
C'est la valse des croix gammées

Car, pour gagner quelques voix
Des nostalgiques de Pétain,
C'est les juifs, encore une fois,
Que ces dangereux aryens
Brandiront comme un épouvantail
Dans tous leurs sinistres éventails.

Attention mon ami, je l'ai vue.
Méfie-toi : la bête est revenue !
C'est une hydre au discours enjôleur
Qui forge une nouvelle race d'oppresseurs.
Y a nos libertés sous sa botte.
Ami, ne lui ouvre pas ta porte.

N'écoutez plus, braves gens,
Ce fléau du genre humain,
L'aboiement écœurant
De cette bête à chagrin
Instillant par ces chants de sirène
La xénophobie et la haine.

Laissons le soin aux lessives
De laver plus blanc que blanc.
Les couleurs enjolivent
L'univers si différent.
Refusons d'entrer dans cette ronde
Qui promet le meilleur des mondes.

Attention mon ami, je l'ai vue.
Méfie-toi : la bête est revenue !
C'est une hydre au discours enjôleur
Dont les cent mille bouches crachent le malheur.
Y a nos libertés sous sa botte.
Ami, ne lui ouvre pas ta porte.
Car, vois-tu, petit, je l'ai vue,
La bête. La bête est revenue.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepal



Een van de goede klanten van FN gaat de monarchie van de Himalaya bergen naar beneden laten suizen en begint een nieuw bestaan, zonder koning en aanverwante profiterende klaplopers.  Weg met de monarchie, na al de ellende, de interne moordpartijen, de schandalen, het afhalen van de arme mensen, wordt eindelijk die bladzijde omgeslagen.

De wapens die Wallonië heeft geleverd, hebben hun nut gehad, zeker als ge bedenkt dat nu ook de Maoisten in de regering komen.   Het werd altijd ontkend dat de rebellen door FN bediend werden, nu heeft iedere politieke familie toegang tot het wapenarsenaal.  Zo hoort dat : niets om te eten op tafel, ijle lucht om een leven lang hoofdpijn te hebben maar wel een FN-geweer over de schouder. De Mao-boys hebben akkoorden afgesloten met de andere partijen om een nieuwe democratie op te richten. 



Adembenemende beelden, dankzij de weinige zuurstof in de lucht : er is aan alles gedacht voor de toeristen.  Straks executies op aanvraag.

Maoisten vormen ook de basis die in China de touwtjes niet uit handen geeft (wie boven de 80 is en alle koppensnellerijen heeft overleefd, is een goed partijlid, waardig om mede het landsbeleid te bepalen, met extra veel zorg voor prostaat en andere oudemannenziektes), de opvolgers van Ho Chi Minh in Vietnam behoren ongetwijfeld ook tot de Maoistische strekking en er zitten in vele Zuid-Oost-Aziatische landen groepjes rebellen en terroristen die er van dromen ooit de macht te grijpen.  Over de knekelvelden van de Rode Khmer in Cambodja willen we het niet eens hebben in deze periode van kerstachtige verinniging.

De Nepalezen die in coalitie gaan met de communissten, zijn naiëf : Chinese communisten streven naar alleenheerschappij en zullen eens ze terechtkomen in het staatsapparaat de boel zo snel mogelijk proberen te ontwrichten.  Dat is de leer van Mao, het Rode Boekje. Waarom jezelf Maoist noemen en tegelijk een ander maatschappelijk ideaal nastreven ?

Savat



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Slechtemorgen


Het sorry-gebaar als alternatief voor de middelvinger

Een zéér slechte morgen voor Guynokkio III


23-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Nieuws



Ja, beste Bloglezertjes, met al de rumoerige tijden die oewij beleven, is er oeweinig taaid om choed en vrolijk nieuws van onze Koninklijke Hooggewaardeerde en Diepbeminde Familie van Seks en Kouwburg te geven.

Mijn kroonprinses en ik varen goed.  Alsook onze puppies. Oewij hebben er oeweer eentje bijeen geflanst en geven geheel gratis deze foto aan onze onderdanen en andere kruipers.  Oud u choed en denk eraan, Albert geeft de pijp niet aan Martin maar aan Philippe.









Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statistieken : Open en bloot



Alles wat geheim is, vindt u open en bloot bij Angeltjes.
 Met hoevelen bent u hier elke dag ?  Vanwaar komen al die anderen ? U kan het allemaal zien op : http://blog.seniorennet.be/angeltjes/statistieken.  De échte geheimen onthullen wij enkel tegen zware betaling.  Wil u meer weten over de nachtelijke uitspattingen van jankers die bij het minste negatieve bericht naar de procureur lopen ?  Afdokken en wij fantaseren pikantere verhalen dan Sheherazade.  Wij zijn als het moet nog corrupter dan vertegenwoordigers des volks die het het eigen volk misprijzen.  Zijn wij niet schattig geschikt voor de politiek ? Intussen liegen wij niet over onze statistieken, want cijfers die zijn heiliger dan koeien.

La Rédaction


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.@ Gerolf Annemans (van Angeltjes)



Geachte Heer Volksvertegenwoordiger,
Beste Gerolf,

Het was vuurwerk vanmorgen in de Kamer, we hadden wel wat verwacht maar u heeft ettelijke schitterende "bloemekees" afgestoken.

Weet u, dat wij hier thuis hebben zitten in de handen klappen bij sommige van uw terechte uitlatingen ?  Dat was niet afgesproken met de VB-fractie, het gebeurde spontaan langs beide kanten. 

De gewoonte in uw praatbarak is, dat als de oppositie wat zegt, de meerderheid lachend de opmerkingen wegwuift. Vandaar dat wij u soms de Kamer van plezante Vrouwen en Mannen noemen. Vandaag hebben wij niet veel mensen zien lachen, behalve een uitermate opgetogen Filip de Man, en Rita Debondt die als een zonnetje temidden van de uitgelaten bende zat te glunderen. 

De lichaamstaal bij de meeste door u bij naam genoemde exemplaren, was zelfs omhooggekropen naar hun gezichten, die wrang en gepikeerd stonden. U hebt de dames en heren ontmaskerd op de u gans eigen manier : met cynisme, humor, duidelijkheid en rechtlijnigheid. De meesten staan op dat spreekgestoelte een verplicht nummertje op te voeren, u doet een act met de kracht en de liefde van uw overtuiging en met uw redenaarstalent en dàt onderscheidt u van de flauwe conventionele types die omdat ze wat lotje getikt zijn, lotje-trek moeten doen om te weten of ze deze regering al dan niet steunen.  Heerlijk !

Uw taal is de taal die de Vlamingen meer en meer willen horen.  De tijd van de commedia dell'arte is voorbij, de mensen weten intussen dat elke politieke partij een dubbelganger heeft : een vrolijke allesbelover voor de verkiezingen en een Alzheimerpatiënt voor nadien.

Het schijnt dat uw tussenkomst ergens op internet zal te zien zijn.  Van zodra af we dat weten, bouwen we er een brugje naartoe.

Inmiddels nodigen wij onze lezers uit om in de reacties hun gedacht te zeggen en als we er voldoende verzameld hebben, sturen we die naar u op.

Veel dank voor het vertrouwen dat wij in u kunnen hebben, veel dank voor de juiste manier waarop u onze gevoelens vertolkt.  Gelukkig nieuwjaar.

De Redactie van Angeltjes

Ray - Juffrouw Ellen - Savat.





HIER IS DE BRUG NAAR DE UITZENDING WAAROVER SPRAKE 

 
http://www.gerolfannemans.org/3/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=1




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!