Angeltjes
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kap dat land toch gewoon in twee"

 

Op een conferentie van het Vlaams Belang uitten enkele Vlaams-Belangmanagers hun ongezouten mening: “Walen willen alles in hun schoot geworpen krijgen” vond econoom Van Buggenhout. Jan Jambon, manager bij Belgium Bank Card Company deed er nog een schep bovenop: “Kap dat land toch gewoon in twee, jaag de Walen uit hun hangmatten.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang : Plan boedelscheiding

 

15.07.2008 09.21u - Na een jaar crisis en eindeloos onderhandelen trekt Yves Leterme zelf de stekker uit de federale regering, ondanks herhaalde pogingen om de deadline van 15 juli uit te stellen. Leterme heeft er de voorbije dagen alles aan gedaan om tot een akkoord met de Franstaligen te komen, en was hiervoor zelfs tot zeer verregaande toegevingen bereid. De nieuwe onderhandelingsformule – ‘overleg van gemeenschap tot gemeenschap’ – bleek al snel een lege doos en helemaal niets van doen te hebben met confederalisme, zeker toen duidelijk werd dat MR-voorzitter Reynders zou optreden als co-voorzitter.

Het Vlaams Belang blijft zich verbazen over de totaal wereldvreemde reacties vanuit Franstalige hoek. De bewering van Reynders en Di Rupo dat zij best op een constructieve manier wilden praten over een ‘grote staatshervorming’, is ronduit hallucinant. Op geen enkel moment hebben de Franstaligen begrip getoond voor de in Vlaanderen breed gedragen eis voor Vlaamse autonomie.

Hoewel geen akkoord nog altijd beter is dan een slecht akkoord, zeker gezien de Franstalige eisen inzake de uitbreiding van Brussel en de bereidheid van sommige Vlaamse partijen om te berusten in het Belgische status-quo, is het failliet van de stap-voor-stap-strategie nu voor eens en voor altijd bewezen. Binnen België kan en zal Vlaanderen nooit krijgen waar het recht op heeft.

Nu zelfs Yves Leterme inziet dat “de tegengestelde visies” tussen Vlamingen en Franstaligen “niet te overbruggen” zijn, iets wat het Vlaams Belang reeds vele jaren zegt, moeten de Vlaamse partijen eindelijk de enige mogelijke conclusie trekken en ‘plan boedelscheiding’ in gang zetten. Vlaanderen heeft helaas meer dan een jaar tijd verloren. De politici moeten niet wachten op nieuwe oekazes van het Paleis, maar zelf de moed hebben om finaal de stekker uit de Belgische constructie te trekken.

Deze voormiddag roept onze partij een extra Partijbestuur bijeen, deze namiddag overleggen de parlementsfracties. Het Vlaams Belang is alleszins van mening dat álle Vlaamse partijen zo snel mogelijk spoedberaad moeten houden over de te volgen strategie en de ordentelijke voorbereiding van het einde van België.

Bruno Valkeniers, Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intussen in Laken aan het hof ...

 

 

De keuning overlegt met zijn adviseurs


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doei !

 

Dadakes !  Salukes !  Doei !  Tot nooit meer !  Adieu !  Bye-Bye, Belgium ! Vaarwel ! Auf Wiedersehen !  Addio !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Vlaanderen hiermee gebaat ?

 

Onze minister van Buitenlandse Zaken, de Heer Napoleon Gucht, stuurt vandaag naar alle ambassades een brief, dat het VERBOTEN is kranten te lezen, naar de radio te kijken, televisietoestellen te beluisteren  en alle verbindingen met internet moeten durchgeknipft worden. De enige juiste voorlichting komt uit het Keizerrijk Berlare.

Er is géén enkel probleem met het land B, alles draait naar behoren en is onder controle.  Enkele fascistische Vlaamse krachten doen de regering wankelen, maar de Keuning en zijn Zeun staan Pal en Taai om het Vaderland overeind te houden. De premier is zijn kruk kwijtgespeeld maar er is een nieuwe aanvraag ingediend bij de Christelijke Mutualiteiten.

Men zal opkijken in de buitenlandse weireld over hoe de dappersten aller Galliërs een crisisje van niks aanpakken. Desnoods treden de Geheime Politionele Troepen van Liège in actie, om Vlaams-nationalisten op te pakken, af te troeven en op te sluiten voor de rest van hun bestaan.  Er was al een repetitie op 11 september 2007. 

*** 

Dit alles achter de rug zijnde, kunnen wij enkel vaststellen dat wat de gazetten, de VRT en de politieke partijen samen met de lamlendige monarchie ons ook willen wijsmaken, er slechts één uitweg blijft : overleg van gemeenschap tot gemeenschap om de belgische staat op te heffen en ieder zijn eigen weg te gaan. In peis en vree, als het kan.

Elke partij, maar ook de vele ondemocratische organisaties die dit Schandland rijk is, zijn nu bezig om hun klaarliggende hulpscenario's in werking te brengen.  Het eigen hachje moet overleven in functie van het behoud van de belgische staat. Het gaat om geld, macht en reputatie.

De gezondheid van Leterme en het meelij-draaiboek is het eerste hoofdstuk dat bij CD&V zal draaien.  De kartelpartner is aan de dans ontsnapt en we zullen nooit weten wat er uiteindelijk zou beslist zijn geworden zonder het ontslag van de premier.

Met deze speculaties en veronderstellingen, zitten we echter op de politieke zijwegen van de tegenstanders.  En dat moeten we vermijden. De media zullen ons voorlichten en voorliegen, steunend op hun eigen particuliere belangen, inzichten en angsten.

***

Voor ons, de amuseurs van Angeltjes, zal alles wat gebeurt,  afgewogen worden tegen slechts één doelstelling, vervat in telkens dezelfde vraag :

Is Vlaanderen hiermee gebaat ?

En de rest kan ons voorlopig gestolen worden.

 

De amuseurs van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran steeds handiger met Photoshop

 

@ Gregorius Nekschot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli : in Frankrijk was het feest !

 

NIETTEGENSTAANDE HET BELANGRIJKE NIEUWS UIT VLAANDEREN LOPEN  ONZE ANDERE ARTIKELEN DIE KLAARSTONDEN VOOR 15 JULI NORMAAL DOOR.

 

De nacht voor 14 juli werden 297 auto's in brand gestoken, voornamelijk in het departement Ile de France, een politie-agent werd beschoten en een school brandde uit. 

President Sarkozy nam deel aan het defilee omringd door Republikeinse Wachten. 

   
 
 
 
 
 
 

.

 

 

 

 

 

 

 

In het Elysee wachtte de vrouw van de President angstig en verward op de terugkeer van haar echtgenoot.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vrij !

 

Gaat CD&V nu Kris Peeters in de strijd gooien zodat ook deze witte christendemocratische merel zich gaat verbranden ? Akkoorden met de Franstaligen zijn niet meer mogelijk, gezien hun eisen  niet aanvaardbaar zijn voor een meerderheid der Vlamingen. Als Peeters deze handschoen opneemt, tekent hij zijn nederlaag op voorhand.

De keuning kan het ontslag van Leterme weigeren of in beraad houden.  Misschien zal hij weer een kleine of grote staatsgreep plannen met de afgedankte Verafstoot, uit naam van de welbegrepen democratie. Dit mag onder geen beding geschieden : Verafstoot verkoopt Vlaanderen uit, om de eenheid van het Schandland te bewaren.

We kunnen speculeren tot we een punthoofd hebben. 

Het land B heeft in het verleden nog gedaverd op zijn grondvesten : tijdens de koningskwestie,  de schoolstrijd,  de eenheidswet. Nooit voordien was de essentie van het probleem het samenleven van twee nationaliteiten, behalve in de crisis om Leuven Vlaams, die opgedroogd is na de verhuis naar Louvain-la Neuve . 

De verdeling van de meningen weerspiegelde telkens de communautaire dualiteit maar zijzelf was nooit de uitgesproken inzet.  Ditmaal wel.

De Vlaams-nationalisten moeten nu benadrukken, dat het bestrijden van de economische problemen, het herstel van de koopkracht, de verhoging van de levensstandaard in een zelfstandig Vlaanderen een redplank is. Het valse argument van de solidariteit heeft nu lang genoeg dit land in zijn greep gehouden en geremd.

Daarnaast geldt natuurlijk evenzeer het herstel van de democratie en de formele (en vanzelfsprekende)  engagementen van respect van de klassieke grondwettelijke vrijheden.

Vlaanderen Vrij !  We zijn er nog nooit zo dicht bij geweest ! 

De redactie

 


14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTSLAG LETERME

 

WAT NU ? 

VLAAMS PARLEMENT MOET DRINGEND BIJEEN KOMEN !

HET LAND B HEEFT AFGEDAAN

NONKEL KRUK WAS DE LAATSTE BELGISCHE EERSTE MINISTER

PEETERS & DEMOTTE MOETEN ONDERHANDELINGEN STARTEN

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Vlaams Belang

 

Vandaag is duidelijk geworden wat iedereen reeds met de ellebogen aanvoelde: de deadline van 15 juli zal verstrijken zonder splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en zonder de beloofde ‘grote staatshervorming’.

De nieuwe onderhandelingsformules die men momenteel suggereert – onder andere het voornemen om de regio’s meer te betrekken – zijn slechts schaamlapjes en geven geen enkele garantie op een staatshervorming. Van enige vorm van confederalisme is helemaal geen sprake; de minister-presidenten zouden enkel braafjes mogen aanschuiven aan de federale onderhandelingstafel.

Deze poging om de staatshervorming op de lange baan te schuiven en uiteindelijk definitief te begraven, is al te doorzichtig.

Het Vlaams Belang kan zich niet inbeelden dat een dergelijk platvloers uitstel voor CD&V – en zeker voor kartelpartner N-VA – verteerbaar is.

 

Bruno Valkeniers Voorzitter Vlaams Belang .

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko & zijn EU - Marocs

 

 

In afwachting van de grote kladderadatsj van Nonkel Kruk gaan we even de Middellandse Zee over naar het prachtige, democratische, door woestijnzand overdekte Marokkokoland.

Een verhaal dat we wegplukten uit de Volkskrant. Ach het is vakantie, onze regeringen liggen op hun gat, Marianne Theyssen is op enkele maanden tijd zeven jaar verouderd (het weze gezegd met zeer veel respect, overigens) en minister Turtelbaum roept  in de Kamer dat polygamie een achtenswaardige multiculturele eigenaardigheid is. "Een kind is een Kind" roept  ze, als een zigeunerin die al veel kinderen heeft geroofd bij polygame avonturiers die hun kroost en harem in de steek laten om elders hun geluk te beproeven. 

Laat ons even  een vakantiegevoel samen beleven, zonder ons té ver van huis te verwijderen.  Het woestijngevoel verlaat ons nog zelden.

Jaloers op die jochies in hun vette bakken

Door Greta Riemersma
gepubliceerd op 11 juli 2008 13:36, bijgewerkt op 11 juli 2008 14:02

Marokko maakt zich op voor de jaarlijkse invasie van Marokkaanse toeristen uit Europa. De rijke jongens en meisjes met hun dikke auto’s wekken afgunst op. En zijn verre van populair. Maar de jaloezie is wederzijds.

Het is bloedheet in Marokko en de stranden puilen uit van de vakantiegangers, maar Khadija Chouafa heeft wel wat anders te doen dan tussen hen in te gaan liggen. Chouafa is Marokkaans voor zieneres, het is Khadija’s bijnaam. In de buurt waar zij woont, in de kustplaats Kenitra, weet iedereen wat zij doet: met haar paranormale gaven mensen van hun problemen afhelpen. Uitgerekend in de zomer heeft zij het topdruk. Dan is haar kleine, donkere werkkamertje voortdurend bezet met Marokkanen uit Europa die last hebben van het boze oog.

Het boze oog

‘Westerlingen geloven daar niet in hè?’, zegt Chouafa lachend. Voor veel Marokkanen is het boze oog net zo werkelijk als licht en donker. Het boze oog is een jaloerse blik. Te veel jaloerse blikken berokkenen kwaad, geloven veel Marokkanen. Daarvan kun je je raar gaan voelen en met iedereen ruziemaken. En dat zijn precies de klachten waarmee veel Europese Marokkanen bij Khadija Chouafa komen. Want de Marokkaanse lucht zindert ’s zomers niet alleen van de hitte, maar ook van een duister gevoel dat meestal niet wordt uitgesproken: afgunst.

Laten we het gebruikelijke perspectief eens kantelen. Denk even niet aan de 3 miljoen Marokkanen die buiten Marokko wonen, maar bedenk nu eens dat 30 miljoen Marokkanen zijn achtergebleven. Die 30 miljoen leven in een land waar alles er prachtig uitziet op toeristische plekken, maar daarbuiten bestaan nogal wat vergeten dorpen en steden, zoals Kenitra waar Khadija Chouafa woont. Daar zijn praktisch het hele jaar wegen en straatlantaarns kapot en is het strand bezaaid met kapotte flessen, gebruikte luiers en afgekloven schapenbotten.

Vlak voor de zomervakantie wordt het strand ineens schoongemaakt. In de gaten in het kapotte wegdek wordt asfalt gestort, straatlantaarns gaan branden. En dan beginnen de Marokkaanse emigranten uit Europa het land binnen te druppelen, eerst langzaam, maar dan in steeds grotere aantallen, tot ze Marokko overstromen. Met die overstroming komen dikke beurzen mee, wat vermoedelijk de reden is waarom dat alles plotseling is opgeknapt. Marokko onderhoudt graag warme betrekkingen met de Marokkanen van overzee.

In de vakantieweken erna wordt de normale orde verstoord. Veel jongeren in Marokko kunnen zich geen luxe permitteren, maar nu moeten 60-jarige obers op terrassen 18-jarige jochies uit Madrid bedienen. In hamams schrobben 70- jarige oma’s voor een paar euro het vuil uit de huid van jonge dames uit Amsterdam. De dansvloeren in discotheken worden overgenomen door hippe jongelui uit Parijs die luidkeels staan mee te zingen op hun eigen Europese hits.

De hamam is afkomstig uit Turkije

Vergeet niet: de bezoekers zijn geen normale toeristen, maar landgenoten, al wonen ze dan ver weg. Natuurlijk is de kosmopolitische sfeer die ze met zich meebrengen, een feest. Maar hoe voelen de 30 miljoen achtergebleven Marokkanen zich op minder vrolijke momenten? ‘Er is véél jaloezie’, zegt Khadija Chouafa. ‘Logisch. Als je in Marokko niets over hebt en je ziet al die Europese Marokkanen met dikke tassen uit de supermarkt komen…’

Dan maakt het zelfs niet meer uit of je in een mooie schone stad als Tetouan woont, weet Khiate Bakari, een 24-jarige bouwvakker. Op de boulevard van Martil, vlak bij Tetouan aan de Middellandse Zee, ziet hij in de zomer dagelijks een parade van luxueuze Volkswagens, Mercedessen en Audi’s voorbijkomen met achter het stuur allemaal Europese Marokkaantjes die even oud zijn als hij. ‘Het doet pijn van binnen als ik dat zie’, zegt Bakari. ‘Zij rijden in zo’n auto en ik verdien nog geen zeven euro per dag.’

Terwijl hij het zegt, rijdt er met ronkend geweld een motor over de weg. ‘Al zou ik mijn hele leven werken, dan nog kan ik die niet betalen’, grijnst Bakari verlegen. Hij is net gebeld door een vriend die illegaal Spanje heeft weten te bereiken, met een klein bootje. Bakari wil daar ook naartoe. Hij weet wel dat het leven in Europa niet gemakkelijk is, maar hij wil het toch proberen. En zijn 20-jarige collega Abdelaziz Benachour ook: ‘Marokkanen hebben het moeilijk in Europa, maar ze hebben geld. Hier hebben we het moeilijk en we hebben géén geld.’

Slecht opgevoed
Begin in Marokko over de jaarlijkse invasie van emigranten en het eerste wat volgt is: o ja, al die jochies die in hun vette bakken met keiharde muziek en drank op achter het stuur door de straten scheuren. Iedereen heeft er een oordeel over. ‘Het zijn de slecht opgevoede jongeren uit de banlieus van Europa die zo doen’, zegt de kunstschilder Mohamed Bennani. ‘Ze zijn daar niet geïntegreerd, en ze denken dat in Marokko alles mag omdat ze meer geld hebben.’

Bennani kent de wereld buiten Marokko, hij heeft jarenlang overal gewoond vóór hij terugkeerde is teruggekeerd naar zijn geboorteland. ‘Deze jongeren snappen niet wat vrijheid is. Zoals ze zich in Marokko gedragen, dat kan in Parijs of Amsterdam ook niet. Ze geven een onecht beeld van Europa aan de jonge Marokkanen hier die het moeilijk hebben. Ik weet wel dat de meesten een auto lenen of huren, maar Marokkanen hier krijgen zo het idee dat je in Europa binnen drie jaar een Mercedes S320 cdi hebt.’

De arts Chaoui uit Rabat heeft meer begrip voor het stoere gedrag. ‘De Marokkanen in Europa hebben last van racisme en ze zijn slecht gehuisvest. Als ze hier komen, exploderen ze. Het is een reactie. Dat neemt niet weg dat ze jaloezie opwekken. Jongeren in Marokko zien dat deze jochies zich tenminste een vakantie kunnen permitteren. De meeste jongeren hier kunnen dat niet.’

Geld is altijd de reden geweest waarom dat Marokkanen naar Europa vertrokken en dat de rest met pijn in het hart achterbleef. Er was lange tijd een gezegde in Marokko: ‘Als morgen de grenzen met Europa opengaan, verlaat iedereen het land, behalve de koning en het leger.’ Maar volgens Chaoui geldt dat steeds minder, omdat de rijkdom in Marokko toeneemt. Bovendien weet iedereen in Marokko dat in Europa de houding ten opzichte aanzien van moslims is veranderd. Het woord dat daarvoor wordt gebruikt is steevast: racisme.

Degenen die nu nog steeds hun geluk in Europa willen beproeven, zijn studenten of arme jongeren. De rest zegt doorgaans: ‘Europa is afgelopen.’ En toch heeft alles wat uit Europa komt status. Mobieltjes die uit Europa zijn meegenomen, kunnen in Marokko duurder worden doorverkocht dan exact dezelfde mobieltjes die in de Marokkaanse winkels liggen. Een handelaar uit Amsterdam kon eens een partij goedkope Wibra-onderbroeken met winst in Marokko verkopen, ook al waren ze misschien ooit in Casablanca gemaakt. Niets mee te maken, de onderbroeken kwamen uit Nederland.

Wat voor spullen geldt, geldt ook voor mensen. Marokkanen uit Europa worden ondanks alles nog steeds benijd, ook door de rijkeren. En dat gevoel heeft niets te maken met hun auto’s of mooie kleren, want steeds meer mensen in Marokko kunnen zich diezelfde auto’s en kleren permitteren, en nog wel meer ook. Het is hun houding die afgunst oproept. ‘Ze zijn vrij. Ze kunnen doen en laten wat ze willen. Dat heb je hier niet’, zegt de arts Chaoui.

Brave Marokkaanse meisjes

Marokkanen die uit Europa komen, pik je er zo uit – en niet alleen de gastjes in hun stoere auto’s. Ze zijn zelfverzekerder. Ze lachen uitbundig en ze springen met lawaai in het zwembad, wat een groot verschil is met de ingetogenheid die normaal gesproken de norm is. Ze geven de politie een grote mond en ze weigeren aan de kant te gaan voor auto’s met speciale nummerborden die duiden op een hoge positie, iets wat een Marokkaan uit Marokko wel uit zijn hoofd laat.

Sommigen in Marokko leggen die vrijere houding uit als arrogantie. ‘Ze voelen zich beter, ze zijn brutaal’, zegt ober Mohammed die niet met zijn volledige naam in de krant wil omdat de horeca het in de zomer juist moet hebben van de emigranten. Horecaondernemer Marios uit Agadir, die om dezelfde reden niet zijn hele naam wil noemen, ziet ook de schaduwkanten van de vrijheid. In zijn café hoort hij vaak: ‘Mooi is dat. Al die Europeanen komen hier, maar omgekeerd kunnen wij dat niet.’

Marios: ‘Er zijn genoeg Marokkanen die wel eens een weekje naar Londen, Parijs of Barcelona willen, om te zien hoe de mensen daar leven. Maar ze krijgen geen visum. Ik snap het wel, er zijn problemen met Marokkanen die illegaal in Europa blijven. Maar dit levert frustratie op. Europa heeft het altijd over vrijheid en democratie, maar dat geldt kennelijk niet voor iedereen. Dat vind ik hypocriet.

Het leven in Europa is ook niet alles

Extreme islam
De laatste jaren doet de vrijheid in Europa zelfs opvattingen overwaaien die in Marokko niet worden getolereerd. In Marokko wordt de extreme islam zo veel mogelijk onderdrukt, maar intussen proberen fundamentalistische moslims uit Europa in Marokko hun evangelie te verkondigen. ‘Er komen hier tegenwoordig niet alleen jongens met vette auto’s, maar ook jongens met vette baarden’, zegt arts Chaoui. ‘En die gaan ons vertellen hoe wij moeten leven. Ze kunnen het niet hebben dat Marokko steeds opener wordt.’

En zo verandert Marokko in de zomer in een vakantieland waar van alles broeit. Ieder heeft zo zijn eigen methodes om uiting te geven aan zijn frustraties. ‘Ik pak ze terug’, zegt ober Mohammed over zijn brutale klanten. ‘Ik bedien ze gewoon niet. En als ze vragen waar hun bestelling blijft, zeg ik dat ze eerst maar eens vriendelijk moeten zijn. Dan heb ik de hele vakantie geen last meer van ze.’

De Amsterdamse Marokkaan Aggie Boujbah merkt dat zijn Opel Astra met Nederlands kenteken in Tetouan en omstreken soms wordt afgesneden. ‘Ze proberen je een beetje dwars te zitten. Ze laten merken dat je op vakantie bent, je hoort hier niet.’ Boujbah begrijpt het wel en niet. Hij weet dat de overgrote meerderheid in Marokko nog steeds arm is. ‘En dan denken ze dat in Europa het geld op straat ligt. Maar mijn broer werkt in Nederland al 28 jaar in het Hilton en hij verdient nog steeds 1300 euro per maand.’

Volgens Houssin Lamrid, een Marokkaan uit Straatsburg, is de jaloezie gebaseerd op een misverstand. De armeren in Marokko zien alleen de buitenkant van het leven van een emigrant. Jawel, hij heeft een BMW, maar daarvoor heeft hij een dikke lening afgesloten waarvoor zijn vrouw en hij keihard werken. Mag hij nu even drie weekjes uitrusten?

Lamrid ligt te luieren bij een zwembad in Kenitra. De palmbomen wapperen boven zijn hoofd. ‘Eigenlijk’, mijmert hij, ‘hebben de mensen in Marokko het beter dan wij. Maar ze zien het niet. Het is altijd mooi weer, je hebt hier altijd familie om je heen en er is geen racisme. Ze moeten gewoon iets van hun land maken. Jaloezie is totáál onterecht.’

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1042162.ece/Jaloers_op_die_jochies_in_hun_vette_bakken

 Illustraties : Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriëlske ziet het niet breed in Bree

 

Jaak Gabriëls (65 - VLD) is van in 1977 burgemeester van Bree en het was voor de jonge enthousiaste VU-er een grote vreugde met zijn lijst Vernieuwing of Jong Bree de oude CVP-knarren het gemeentehuis uit te jagen met zijn volstrekte jonge meerderheid.

Gabriels is sedertdien ononderbroken aan het bewind maar er is een en ander gebeurd.  De VU-er werd VLD-er en presteerde het unieke feit in de belgische politieke geschiedenis, door als voorzitter zijn partij in de steek te laten en over te stapen naar de liberalen.  Herman de Croo had het toen smalend over "reizigers zonder bagage". De Croo heeft altijd uitgeblonken in minachting, helaas nooit in verstandig beleid : pronkzucht en ijdelheid werden voorgesteld als polituiek talent.

Van de dynamische vernieuwer  Gabriels is niet veel overgebleven en de thans ouderwordende, chagrijnige man bevindt zich nu zelf in de positie van de aftandse CVP-knarren die hij destijds  verjoeg.  Zoals in het liedje van Jacques Brel "Les bourgeois"  ("De burgers", in de vertaling van Van Altena, die als jonge kerels het gezag tarten en als ze oud zijn hun beklag maken dat de jeugd hen uitlacht).

Op 11 juli hadden enkele Vlaamse verenigingen de toelating gevraagd aan het Breese gemeentebestuur om met een stand aanwezig te zijn op de markt, ter promotie van de Vlaams-nationale feestdag. Niet abnormaal voor een 11de juli. 

Jaakske verleende echter geen toelating, want :

"Alleen met de Sinterklaasmarkt en in de verkiezingstijd mag de markt gebruikt worden om politieke of semi-politieke boodschappen te brengen."

 

De oud-VU-er en ex-Vlaams-nationalist is van oordeel dat de officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap een politiek zwanske is. Wij hebben hem altijd een triestig manneke gevonden, Jaakske en nu met zijn gerimpeld baby-faceke is het helemaal de bibberende contradictie uit Bree. 

 

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijk te lezen mededeling agentschap Flandria

 

 

Moeilijk te lezen?  Ja, het is ook een lastige situatie voor sommigen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever legt voorlopig geen verklaringen af over de stand van zaken in de communautaire onderhandelingen. De N-VA wil eerst meer duidelijkheid over een aantal voorstellen of denkpistes die zouden circuleren. "Er is een geruchtenmolen. We willen eerst weten in welk spel we spelen. Tot we dat weten, leg ik geen verdere verklaringen af", zei De Wever vanmorgen na afloop van het partijbestuur van N-VA.

Op vragen over een scenario waarbij het communautaire debat overgelaten zou worden aan de gemeenschappen, die dan rechtstreeks met elkaar zouden moeten dialogeren, wou De Wever niet ingaan. Op de vraag wat hij ervan vond dat de Franstalige partijen de uitbreiding van Brussel op tafel blijven leggen, stelde de N-VA-voorzitter dat zijn partij die uitbreiding zal blijven weigeren.

We laten ons goed hart kennen :

N-VA-voorzitter Bart De Wever legt voorlopig geen verklaringen af over de stand van zaken in de communautaire onderhandelingen. De N-VA wil eerst meer duidelijkheid over een aantal voorstellen of denkpistes die zouden circuleren. "Er is een geruchtenmolen. We willen eerst weten in welk spel we spelen. Tot we dat weten, leg ik geen verdere verklaringen af", zei De Wever vanmorgen na afloop van het partijbestuur van N-VA. Op vragen over een scenario waarbij het communautaire debat overgelaten zou worden aan de gemeenschappen, die dan rechtstreeks met elkaar zouden moeten dialogeren, wou De Wever niet ingaan. Op de vraag wat hij ervan vond dat de Franstalige partijen de uitbreiding van Brussel op tafel blijven leggen, stelde de N-VA-voorzitter dat zijn partij die uitbreiding zal blijven weigeren.

Belga

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 15 juli 2008, een dag als een ander

 

Morgen, dinsdag 15 juli 2008 is een dag als een ander.  De regering en voornamelijk de eerste-minister, Nonkel Kruk, probeert iedereen lekker te maken, maar het zullen de klassieke nougatbollen worden.

Dit is een regering zonder programma en zonder enige realisatie tot hiertoe (behalve voor de illegalen)  laten we dit niet uit het oog verliezen.  Morgen zou er eindelijk gezegd worden wat Leterme en zijn ploeg ruziemakers van plan zijn.

Naast de reeds aangekondigde nougatbollen zullen er ook enkele dode mussen geserveerd worden.  Zelfs de gastronomische (terechte) goede reputatie van het land B wordt geen eer aangedaan, ook al roept de kleine al tien maanden dat hij een dikke vis wil. Hij kan aan de Vlaamse kust naar de garnaalvissers van Oostduinkerke gaan geelogen.

De partijpolitiek lukt er niet in om zelfs met veel omwegen, compromissen en stafkaarten het land bij mekaar te houden. Zelfs met voldoende afkoopsommen (het geld is helaas op) zijn de Walen niet geneigd afstand te doen van hun arrogante invasie- en annexatieplannen.  Laat ze dus ontploffen.

Het schandland is op sterven na dood en er kan slechts één mededeling komen : de doodsbrief en nadien de verdeling door de notaris. En de kleine mag blijven kijken aan de waterlijn naar de stoere paarden die kleine garnaaltjes met zich slepen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olivier Maingain of Miss Universe 2008 ?

 

Onze fotoruimte is bijna opgebruikt.  We hadden de keuze tussen een portretje van de sympathieke FDF-voorzitter of de nieuwe Miss Universe 2008, uit het prachtland Venezuela, waar de president elke dag enkele komische imitaties ten beste geeft voor zijn burgers.  Deze  langenote is alleszins niet onder de indruk.  Wij wel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Coveliers (VLOTT) bezig met onthullend boek

 

 

 

Go, go, go ... Hugo

 

Senator Hugo Coveliers (VB-Vlott) maakt van de zomermaanden gebruik om zijn meest treffende, niets en niemand sparende herinneringen aan 23 jaar politiek op papier te zetten. Coveliers zal het in zijn 'mémoires' niet alleen over zijn jaren bij de Volksunie en later de Open VLD hebben. 'Ik doe voor het eerst uitvoerig uit de doeken hoe ik door de VLD in 2003 als kandidaat-burgemeester van Antwerpen naar voren werd geschoven, nadat Bart Somers aan de VRT had gemeld dat het niet langer vanzelfsprekend mocht zijn dat de socialisten het per definitie in Antwerpen voor het zeggen zouden hebben. Ook Verhofstadt wilde graag dat ik de sjerp in de grootste stad van Vlaanderen zou omgorden. De top van de VLD heeft me vervolgens laten vallen als een baksteen.'

Ook in de hoofdstukken omtrent het corrumperen door en voor de macht en de erotiserende werking die van een politiek mandaat en status uitgaat, belooft Coveliers man en vrouw te noemen. Een titel is er nog niet. Coveliers schreef eerder 'Securitas Belgica - de rijkswacht is overbodig' (1989) en 'Twee jaar Bendecommissie, een schimmengevecht' (1992). ( mda )

@ Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel, Faciliteiten, Koekoeken en Nederlandse vrienden ...

 

Een poging (op vraag) om een stukje "belge" politiek uit te leggen aan Nederlandse vrienden

 

De drie koekoekburgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem (in de Vlaamse Rand van Brussel)  hebben een duidelijke daad gesteld door hun twijfelachtige politieke kaarten op tafel te leggen. Géén Gordel op 7 september op "hun" gemeentelijk grondgebied zonder nadrukkelijke voorwaarden. De Vlaamse organisatoren van deze grote sportieve manifestatie moeten beloven dat géén enkele deelnemer zich als Vlaming zou identificeren (slogans, T-shirts, wimpels, enz.)  Als Oranje voetbalt is de kleur oranje verboden in Nederland. Zoiets.

De Gordel kende zijn eerste uitgave in 1981 en is intussen uitgegroeid tot het  grootste Vlaamse familiaal, sportief en muzikaal feest met vorig jaar ruim 80.000 ingeschreven deelnemers

De Franstaligen waren, zijn en zullen altijd baasspelers blijven : waar zij neerstrijken, behoort alles hen toe.  Verfransing gebeurt met de onvermijdelijkheid van een genetische overtuiging : zij zijn de beteren, de cultuurdragers, de ingezetenen moeten zich aanpassen aan de kolonisatoren.  Het zijn allemaal grote woorden, wij weten dat wel, maar het is helaas ook de waarheid. Niemand in Vlaanderen beperkt de vrijheid van huistaal : in dit land worden meer dan honderd talen gesproken sedert de  aangang zijnde volksverhuizingen, maar de bestuurstaal is en blijft Nederlands in Vlaanderen.

Wij herhalen deze zo evidente feiten voor onze vrienden uit Nederland, die vaak de ingewikkelde belgische politiek niet begrijpen.  Stel dat Duitsers zich massaal in de grensgebieden van Enschede vestigen en na verloop van tijd eisen dat de bestuurstaal, zijnde Nederlands, terzijde geschoven wordt.  In de gemeenteraden wordt Duits gepraat en op de Nederlanders wordt met minachting neergekeken.  

Dat is in een notendop wat zich voordoet, want belgië is géén tweetalig land. Er bestaat een wettelijke taalgrens en in het gewest Vlaanderen is Nederlands de enige bestuurstaal.  In 6 gemeentes rond Brussel heeft men echter de dommigheid begaan zogenaamde "faciliteiten" toe te staan aan de ingeweken Frans domoren : dezen kunnen bestuurlijke documenten in het Frans bekomen op aanvraag, want na 40 jaar zijn ze nog niet bekwaam Nederlands te kennen. Van deze "faciliteiten"  hebben de "franscouillons" gebruik gemaakt om zich om te vormen tot een actieve  Franstalige meerderheid die niet langer het gezag van de Vlaamse Regering erkent en zij willen met hun gemeentes weg uit Vlaanderen.

In Nederland zou Enschede,  Oldenzaal en omgeving  eisen om het Koninkrijk te verlaten en zich aan te hechten bij Duitsland.  Dat is wat zich voordoet in dit land. Daarom noemen wij deze drie burgemeesters koekoeken, die leggen hun eiëren ook in andere nesten. Het is een beschermde vogelsoort maar daar kunnen wij een mouw aanpassen.

 http://www.de-gordel.be/startpagina_deGordel.asp

 http://www2.minlnv.nl/thema/groen/ffwet/wetgeving/ASP/soorten/wettgfwas31.asp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect voor Beltran aub

 

.

 

De Spaans renner Beltran werd positief bevonden tijdens een dopingtest in de Ronde van Sarkozyland. Epo, een product dat enkel nog gebruikt wordt door bepaalde schepenen van de stad Antwerpen, zou aangetroffen zijn geweest bij de heer Beltran.  Deze ontkent ten stelligste.  Kijk naar mij, zegt hij, ik heb mijn spieren gekweekt bij het edele stierengevecht in mijn nobele vaderland. Respect, eist de man en van ons krigt hij het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevorder uw eigen koopkracht : betaal niet langer verkeersbelasting

 

De fiscus int al jaren de verkeersbelastingen op een onwettige manier. Dat meldt vtm in Het Nieuws. De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) speelt al jaren automatisch alle autogegevens door aan de fiscus, die op basis hiervan de verkeersbelasting berekent. Toch is die informatie-uitwisseling niet legaal.

Verbod
De automatische uitwisseling van gegevens tussen twee diensten is namelijk verboden door een wet uit 1938. "De fiscus mag enkel in individuele gevallen en op individueel verzoek samenwerken met andere openbare besturen en instellingen", zegt professor fiscaal recht Michel Maus (VUB). De rechtbank van Brussel bevestigde dit onlangs in een vonnis.

Aanvechten
De overheid heeft de afgelopen jaren dus op een onwettige manier haar verkeersbelastingen geïnd. Dat betekent dat iedereen zijn verkeersbelasting en belasting van inverkeerstelling kan aanvechten en een grote kans heeft om zijn slag thuis te halen, meent professor Maus. Wie zijn aanslagbiljet voor de verkeersbelasting krijgt, heeft zes maanden de tijd om bezwaar aan te tekenen. De overheid kan het probleem oplossen door de wet aan te passen, maar dat zal heel wat tijd in beslag nemen. (belga)

Vooraleer in te gaan op de uitnodiging om niet langer te betalen, is het wellicht goed een jurist te raadplegen. Alleszins een rechtstreekse besparing voor de burgers die aldus de eigen koopkracht bevorderen, want op Nonkel kruk en zijn fantasten moeten we niet rekenen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intelligentietest

 

 

MarioIQ.jpg

 

@ www.geenstijl.nl Mario de Koninck




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!