Angeltjes
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke-Heist : Vlaams debat zonder NVA

 

Zondag organiseerde de plaatselijke afdeling van het Vlaams Belang in de Heistse zaal Ravelingen een debat tussen de zogenaamde V-partijen. Naast het Belang waren ook de Lijst Dedecker en het Vlott van Hugo Coveliers present. Grote afwezige was de N-VA.
Tijdens de gesprekken werden hete hangijzers zoals Brussel-Halle-Vilvoorde en samenwerking tussen de V-partijen uitvoerig besproken. Ook over kwesties zoals een boedelscheiding tussen Vlaanderen en Wallonië en de toekomst van Brussel werd gedebatteerd. Uit de gedachtenwisseling bleek alvast, dat er zeker zaken zijn die de V-partijen scheiden, maar nog meer zaken die hen binden. Het Belang hoopt dat de Vlaamse kiezer daar volgend jaar z’n conclusies uit zal trekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden dat we er nog eens samen zijn op uitgetrokken in de ruimte

 

 

In het midden van deze scherpe telescoopopname steelt de zo'n 15.000 lichtjaar verre en circa 150 lichtjaar metende bolvormige stercluster Omega Centauri (NGC 5139) de show. Volgepakt met ongeveer 10 miljoen sterren, die alle veel ouder zijn dan de Zon, is Omega Cen de grootste van de ruwweg 200 tot dusver bekende bolhopen die door de halo van ons Melkwegstelsel zwerven. Hoewel de meeste sterrenhopen bestaan uit sterren die alle dezelfde leeftijd en samenstelling hebben, blijkt de geheimzinnige Omega Cen verschillende sterpopulaties te bevatten met een spreiding in leeftijd en chemische abundantie. Omega Cen is dan ook waarschijnlijk de resterende kern van een klein melkwegstelseltje, dat werd uiteengereten en verorberd door onze Melkweg.

Foto en tekst : Astronomy Picture of the Day (vooraleer we beschuldigd worden van plagiaat  door een of andere wijsneus  - Van wie is de ruimte, dacht u ? Dit stuk van Omega Centauri is van nu af van ons ; wij claimen het en we sturen onze vrienden van de islam met goed uitgeruste ruimteschepen op weg om de zaak te exploiteren en onze vrienden mogen alles houden, het is allemaal van hen en ze mogen het Spionnencentrum ook meenemen. Nog suggesties ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de rommelmarkt in Keulen

 

 

 

Een gebruikelijk beeld van de islamisering van het dagelijkse leven vindt men op de grote rommelmarkt in Köln-Poll, die  elke zaterdag plaatsvindt en vooral bezocht wordt door een grote meerderheid van allochtonen.  

U vindt er allerlei tweedehands dingetjes maar ook "verdwenen" mobieltjes, fietsen die uit zichzelf weggefietst zijn bij u, juwelen, huisraad, enz.

Onder de bezoekers treft u ook personen aan in verhullende carnavals-vermomming, we zijn tenslotte in Keulen, zoals op bovenstaande foto te zien valt.

Bron : PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Dweil in de Frankfurter Allgemeine

 

Herman van Rompuy is een van de verstandigste belgische politici, met een behoorlijk intellectueel niveau en wat voor een politicus van onschatbaar belang is, met een economische opleiding. De rest van zijn persoonlijkheid is gekleurd door zijn christelijk geloof (waartegen geen bezwaar is) maar helaas ook een onbetrouwbare CVP-mentaliteit. Zijn conservatisme is verworden tot aanhankelijkheid aan regime en macht, hoe ver die ook van het volk staan. Zonder die instelling, zou hij het nooit gebracht hebben tot president van de Europese ministerraad.  Hij vereenzelvigt zich, onder het masker van zijn valse bescheidenheid, met deEuropese Leiders die zichzelf bekronen en die in de plaats van het volk handelen : democratie is fictie voor dit soort lieden. Ze hanteren het begrip als een symbool van weldenkendheid, zolang het beperkt blijft tot een electoraal spektakel zonder impact op de échte macht.

Hierna een stukje uit de Frankfurter Allgemeine Zeitung waarin Van Rompuy in zijn politieke kaarten laat kijken. Eerst een sneer naar Vlaams Belang, daar leeft die partij al jaren mee. Maar dan, echt op zijn tjeefs : zware tijden voorspellen aan de Europese leiders, met als beloning achteraf een electorale overwinning. Eerst afzien tijdens uw aarde leven en de beloning volgt in de hemel.

Wo sieht Van Rompuy die größten Risiken für Europa? „Die große Gefahr ist der Populismus. Als Belgier weiß ich, was das heißt“, antwortet er, auf die Wahlerfolge des fremdenfeindlichen „Vlaams Belang“ anspielend. Die Versuchung sei groß, Sündenböcke zu finden, was sich auch in einem „mangelndem europäischen Engagement“ äußere. Es sei aber falsch, nur kurzfristig zu denken. Unpopuläre Reformen seien unausweichlich. „Was ich den verantwortlichen Politikern in den Staaten mit auf den Weg geben kann, ist, dass eine Honorierung durch die Wähler nicht ausgeschlossen ist. Ich habe es in meinem Land selbst zweimal, 1985 und 1995, erlebt.“

Waar ziet Van Rompuy de grootste risico's voor Europa? "Het grote gevaar is het populisme. Als Belg weet ik,  wat dat betekent" antwoordde hij, verwijzend naar de electorale successen van het xenofobe Vlaams Belang. De verleiding is groot om zondebokken te vinden, hetgeen zich ook in een "gebrek aan Europees engagement ut".. Maar het is verkeerd om  op korte termijn te denken. Impopulaire hervormingen zijn onvermijdelijk. "Wat ik aan de verantwoordelijke politici in de EU te bieden heb, is dat een beloning door de kiezers niet uitgesloten is. Ik heb dat tweemaal ervaren in mijn eigen land, in 1985 en in 1995. "

Frankfurter Allgemeine Zeitung


11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiescampagne in Molenbeek (Brussel)

 

 

Dit is een reportage van TV5, een Franstalige zender. U ziet een tot de islam bekeerde belg, die zoals vele bekeerlingen nog een stuk fanatieker is dan de echten en ook Philippe Moureaux, de burgemeester en Vlamingenhater komt in beeld. Genieten maar !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag electorale RAMP in Hongarije ? door Fruti Ranckx

 

 

Onderstaand artikel is de eerste co-productie tussen de VRT en Angeltjes in de reeks : "Neutraliteit ? Aan ons gat !"

 

 

Onze reporter Fruti Ranckx tijdens een delicate oefening "evenwicht bewaren" in de Hongaarse poesta.

Vandaag trekken de Magyaren naar de stembus. Na 8 jaar ronduit schitterend bestuur door de socialistisch-communistische regering wordt gevreesd dat de burgers een andere koers willen varen.

Natuurlijk heeft ook Hongarije te lijden onder de economische crisis, net zoals alle landen uit de EU, waar Hongarije deel van uitmaakt sedert 2004.   Het Internationaal Monetair Fonds moest Budapest bijspringen met een lening van 25 miljard dollar, een te verwaarlozen detail.

Hongarije telt ongeveer evenveel inwoners dan ons eigen geliefde Vaderland België maar het is driemaal zo groot.

Het ziet er naar uit dat de ondankbare Hongaren zich hebben laten opjutten door de liberale oppositie van Fedesz die afstevent op een meerderheid   Een zeer trieste ontwikkeling als u ons vraagt, vooral na de 8 gelukkige jaren socialistisch-communistisch regime. De zon heeft vaker geschenen dan voorheen : dat is meer dan een symbool.

Veel erger is echter dat de vuile populisten en nationalisten van Jobbik eveneens vooruitgang zouden boeken.  Jobbik is een extreemrechtse, xenofobe, nationalistische, extreem-gevaarlijke, fascistische, racistische, populistische, nazistische partij vol vreemdelingenhaat, lafaarden zijn het, geweldenaars, graaiers, schuldhonden, bloedzuigers, smeerlappen, wringers, altijd maar op zoek naar de waarheid, concentratiekampbeulen, archi-slechte mensen, Tobbacks in het kwadraat.

Tot zover onze eerste co-productie in de reeks : "Neutraliteit ? Aan ons gat."  

Fruti Ranckx vanuit Budapest voor de VRT en de geweldige blog Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 2 ontevreden Angeltjeslezers over Crevits e.a.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De eerste, Jade,  zegt "Kamme ni boemme" (het kan me niet        bommen, niet schelen) de tweede (jos met een kleine j en voor de rest niet één hoofdletter)  heeft het over "belovers en believers".

Heren, gaat uw gang, lucht uw hart, spuwt uw gal, zeg het maar.  Wij zijn de spreekbuis van het burgerverzet

Kamme ni boemme   
Het tromgeroffel van Crevits is eigenlijk beledigend. Alsof er in deze tijden nog mensen zijn die een gat in de lucht springen bij de aankondiging van 100 miljoen aan beloftes voor zoiets selectiefs en bijna elitair klinkend als fietspaden.

De vals-blijde boodschap klonk zoals een marktkramer je een messenset aansmeert met daarbovenop nog een patattenschillertje, en daarbovenop nog een pennemesje en dààrbij nog eens... een doos tandenstokers !

Voor mijn part mag iedereen een paar jaar lang met zijn geitenwollensokkenvehikel zonder zadel over gezwollen kasseien totteren tot de pensioenen voor de gewone mensen een aanvaardbaar niveau krijgen. Al de rest is diefstal van middelen die opgehoest werden door arbeid en loyauteit aan het systeem. En ja, ik fiets ook, en nee het kamme-ni-boemme van die fietspaden.

Binnen een paar jaartjes zal ik, na meer dan een volle loopbaan van afdragen en nog eens afdragen, en indien ik ueberhaupt de werkdruk en de stress overleef, een beschamende aalmoes krijgen van deze bananenrepubliek, dit apenland, dit paradijs voor vreemdelingen, fraudeurs, belastingsontwijkers en profiteurs. Eigenlijk zal ik dan geen auto meer kunnen bekostigen en afhangen van de trappers of het openbaar vervoer.

En vermits ik het afgeven van mijn wagen wegens te duur geworden als pure diefstal beschouw kan Crevits de pot op met haar hysterische aankondiging, zij mag van mij de diepste put infietsen samen met al die regeringspaljassen die zich Vlaams durven noemen maar de gemakkelijkste prooien, de gepensioneerden kaalplukken, uitmergelen en strippen om het aan vreemdelingen kado te doen. Moge het hele systeem spaak lopen. Et merde!
Jade

van belovers en believers ! we gaan, we zullen,enz.....   
we gaan 12 nieuwe gevangenissen bouwen, eerst gaan we de sloten vervangen van dendermonde, er komen honderden opvangplaatsen voor jeugdige criminelen, er zullen een paar honderd cipiers aangeworven worden, de opvangcapaciteit voor asielzoekers zal verdriedubbeld worden, de draaideurcriminelen zullen minstens drie dagen in den bak zitten, we gaan maatregelen treffen om de illegalen terug te sturen, zij zullen aangemaand worden om na 2 dagen het land te verlaten i.p.v. na 8 dagen...crembo zal al het legermateriaal uit de walen terug naar vlaanderen halen,..freya en muyters zullen samen op rekenles gaan, de wever zal zijn been stijf houden, zoontje de croo ook ... leterme gaat de brabançonne leren,.. vandelanotte gaat een nieuw zilverfonds oprichten, een doos heeft hij al...crevits zal eerstdaags persoonlijk de gaten in de autowegen opvullen (maar ze wacht op een emmertje),..waarschijnlijk zal ze dit jaar nog beginnen met enkele fietspaden, als het meezit komen er in 2011 en 2012 nog eens voor honderd miljoen fietsstroken bij...als ALLES meezit uiteraard...voor zover het goede nieuws.

en nu de zekerheden :

vanaf maandag gaan de energieprijzen omhoog, wordt bouwen duurder, zullen de voedselprijzen aangepast worden, zullen we iets meer moeten bijdragen aan eu om griekenland te steunen, wordt de "solidarité" ge-indexeerd, de soepsidies aangepast, en uiteraard de belastingen verhoogd om al deze schitterende 'projekten' te kunnen financieren'...en dehaene zal zeker proberen de "vlamingen" te naaien samen met de tobbaks, de vanrampuys, keulen enz..in een "onderhandelende oplossing" van bhv (zeverende dag) !! burgemeesters worden niet benoemd, geen uitbreiding van brussel enz..! maar volgens de kleine van rampuy en de rest van het poco-zootje zijn er nog tal van mogelijkheden om bhv te splitsen...over welke mogelijkheden laat hij zich niet uit..het is tenslotte nen 'vlaamsen' tjeef van het "we gaan, we zullen"- kaliber niewaar ! wie het politiek 'debat' in de zeverende dag heeft gezien weet met welke ersatz-vlamingen wij te maken hebben ! 
jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ? Daarom !

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good-bye Europa, Eurabia is op komst

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tryskyl, toneelstuk van Luc van Balberghe in Edegem

 

 

U kent Luc van Balberghe, de keizer van het Vlaamse internet met zijn onvolprezen Vrij van Zegel. Luc is gefascineerd door theater en hij heeft al ettelijke toneelstukken geschreven. Zijn personages vertellen en beelden uit hoe Luc tegen de wereld aankijkt. Als u graag zijn columns leest, zal u ademloos toekijken hoe hij zijn teksten tot leven laat komen in het theater. Aanbevolen !

 

Voorstelling van Tryskyl (Tejater 80, Edegem) op vrijdag 23/4 is uitverkocht ! Zater- 24 en zondag 25/4 zijn er nog enkele plaatsen. Maar... er komen verlengingen, o.a. op 30/4. Best direct reserveren: 03-457 81 47 (inspreken op antwoordapparaat, je wordt terug gebeld met bevestiging)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogconjunctuur bij plofmoslims

 

 

Momenteel is het echt hoogseizoen bij de plofmoslims.  Quasi dagelijks ontploft er een pakketje in Afghanistan, Pakistan of Irak.  In Bagdad werden door drie ontploffende Djihadaanhangers 50 mensen gedood en ongeveer 200 gekwetst.

Eentje koos de buurt van de Duitse diplomatie als laatste moment hier op aarde.  Dinsdag hebben zes moslims met zelfmoordintenties het hem nagedaan in Bagdad: hij nam 35 doden mee naar zijn hiernamaals en 140 mensen werden gekwetst.

 

 godvoordommen

De vraag is nu: waarom zijn die allemaal opeens zo haastig?  Komt er in het paradijs een drooglegging van de 72 maagden per martelaar?  Probeert iedereen – snel-snel – een paar huri’s (maagden) mee te pikken? 

Mohammed zou best eens een woordje met zijn grote baas spreken om de bomfanatici economisch te helpen.  Zoals vroeger, toen het om de dagelijkse gebedsrituelen ging.  Toen kwam men, na een tussenkomst van Mozes, immers tot een vergelijk van 5 in plaats van de door Allah voorgeschreven 50 achterste-in-de-lucht-neus-op-het-tapijt-gedrukte oefeningen…

Als Allah nu eens de beloning voor het-in-de-lucht-jagen van ongelovigen op 7 maagden zou beperken (meer dan dit aantal kan een normale man – zelfs geen woestijnbewoner - per dag sowieso niet aan), dan zou het probleem van de bevoorrading opgelost zijn. 

De echte fanatiekelingen zouden dan hun geloof iets relaxter kunnen “beleven” en niemand kan dan nog beweren dat de islam niet gemoderniseerd kan worden.

Braboshfiles

Het is nog altijd eerder vaag welke beloning vrouwelijke zelfmoordenaars voor hun goede daad mogen verwachten.  Wel is het blijkbaar aanvaard dat het vrouwelijke wezens ook toegestaan is aan allahs’ weg (sura 9, vers 111) te timmeren door zichzelf in het paradijs en ongelovigen de dood in te jagen.    De schrijver van dit artikel beschikt noch uit de koran, noch uit een sura over een voorbeeld waarbij duidelijk blijkt dat vrouwen zich ook aktief mogen inzetten bij het voeren van de heilige oorlog.  Men zou zelfs kunnen concluderen dat allah, resp. zijn profeet, slechts mannen als martelaren voor ogen heeft gehad, wat moeilijk uit het aantal maagden af te leiden is (homosexualiteit is immers verboden).  Wat dat betreft is het verschijnen van vrouwen als zelfmoordterroristen een enorm grote  stap naar emancipatie. 

Het is nu aan hen, zoals Alice Schwarzer, om de hoofddoek niet meer als vlag van de islam te verdedigen.  De fundemantalisten zullen het nu moeten erkennen voor hetgeen het is, nl. de vlag van de vrouwelijke bevrijding.  Wij vrezen echter dat het tijdschrift “Emma” dit niet zal willen inzien.

 

De redactie van PI zal zich verder voor de vrijheid van 9-jarige meisjes inzetten die absoluut een hoofddoek willen dragen, een 60-jarige man willen trouwen of zich op een ontploffingswolkje willen begeven om in het hiernamaals te geraken.  Want wij verdedigen de geloofsvrijheid, kost wat kost!

Floriaan Terbeke

Bron: PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen, altijd maar plannen

 

Wordt u ook zo moe van al die ministers die op een barnumachtige manier de pers optrommelen om hun plannen te ontvouwen.  Hilde Crevits, nog niet van de beroerdste, heeft een grote flair voor promotie en haar kabinet speelt daar gretig op in. Met afwisselend succes. Maar ze houden vol : na een flater, zoals het vullen van de putten op de gemeenschapswegen met een emmertje met asfalt en enkele werklieden die van put naar put wandelen, komt dan weer een groots opgezette campagne. De fietspaden in Vlaanderen. 100 miljoen euri per jaar. Van wanneer af ?  Dat wordt nooit erg duidelijk verteld. Maar zonder besef van de domheid die men vertelt, wordt ons trots verkondigd, dat voor de eerste keer alle diensten samenwerken om de fietspadenmiserie aan te pakken. Voor de eerste keer wordt er samengewerkt ... voorheen werkte eenieder op eigen gezag. En hoelang denkt de minister dat het gaat duren, vooraleer de door haar opgelegde samenwerking zal ontaarden in tegenwringerijen en bevoegdheidsdiscussies ?  Je moet ze kennen, die kerels en meiden van de openbare diensten.

De fietsersbond kan moeilijk anders dan beleefd bedanken maar voegt er, geleerd door vroegere ervaringen, eerlijkheidshalve aan toe : "Wij wachten af. Aan dit tempo zal tegen 2040 het plan uitgevoerd zijn". 

Wij worden moe van al die politici, die telkens zij (of hun medewerkers) iets bedacht hebben, dit met veel tromgeroffel aan te kondigen. Wij zijn nauwelijks geïntresseerd in de fantasieën en bedoelingen van politici, hun geloofwaardigheid zit onder nul. Dat ligt niet aan onze kritische geest, kinderen, maar aan jullie spelletjes, jullie leugentjes, jullie onkunde en de reputatie van jullie voorgangers.

Er valt trouwens in dit failliete land weinig nieuws aan te kondigen : op het bestaande beleid moet overal bespaard worden en voor nieuwe initiatieven is geen geld. Eigenlijk zou deze regering net zo goed in een verlengde winterslaap kunnen blijven.  We zijn indulgent : ze mogen nog even ontwaken voor hun budgetcontrole. Het gloriemoment van Muyters, dat maken we graag mee. Het is te hopen dat hij hetzelf mag uitleggen voor de media maar we vrezen dat de TV-flamingant zijn minister uit beeld zal duwen. Zoals bij andere gelegenheden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme en Van Rompuy : schuldige nalatigheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

"Terwijl Leterme onder de pagodes van het verre Japan zit uit te leggen hoe 'Zen' hij wel geworden is, en terwijl Herman Van Rompuy in de Frankfurter Allgemeine Zeitung naar het Vlaams Belang verwijst als een voorbeeld van een der belangrijkste problemen voor Europa, kookt het asielpotje van de federale regering over op een manier die zelfs de puinhopen van paars doet vergeten". Dat schrijft Vlaams Belang-Kamerfractieleider Gerolf Annemans in een zaterdagnamiddag verspreid communiqué.


De stakingsaankondiging van de vakbonden bij Fedasil en de totale paniek bij de leiding die nieuwe lineaire spreidingsplannen op de (Vlaamse) gemeenten schijnt te zullen gaan loslaten, wijzen op een totaal uit de hand lopen van de situatie, meent Annemans. Het Vlaams Belang eist "dat Leterme die dit onverkwikkelijke dossier overerfde van een veel te laxistische Herman van Rompuy, terugkeert en orde op zaken stelt. Niet Courard noch Wathelet zijn nog langer bekwaam en of betrouwbaar". Het Vlaams Belang eist de onmiddellijke stopzetting van iedere vorm van regularisatie, een daadwerkelijke start van een politiek van uitwijzen van illegale vreemdelingen, en een onmiddellijke repatriëring van de afgewezen kandidaat-geregulariseerden. "Alleen zo kan de toestroom van zogenaamde asielzoekers die door de nalatigheid van de CD&V en onder impuls van haar Franstalige regeringspartners is kunnen ontstaan, ingedijkt worden", zo verluidt. Het Vlaams Belang klaagt zowel Yves Leterme als Herman van Rompuy aan "wegens schuldige nalatigheid" in dit dossier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije : de imams willen vrij zijn

 

 

Hiermee wordt toch wel de EU-geschiktheid bewezen :  het Presidium voor Godsdienstzaken, Diyanet, wil de boeien van de staat kwijt !  Voor westers-geörienteerde Turken is dit een horrorscenario  …

Even een woordje uitleg: de Diyanet werd opgericht in 1924 na het afschaffen van het kalifaat.  Als instituut valt het Presidium onder het ministerie van Algemene Zaken en, als zodanig, onder de Turkse eerste minister.  De Diyanet wordt geleid door een algemeen directeur. Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren.  In het jaar 2007 stelde de Diyanet 84.195 mensen tewerk, onder wie 60.641 imams, die 79.096 moskeeën bedienden.

Volgens Die Welt dreigt daar nu verandering in te komen.  

Er ligt bij de minister-president een wetsvoorstel van 29 bladzijden op tafel, waarbij de 110.000 imams meer geld, macht en invloed toebedeeld zouden krijgen.  Ze willen politieke immuniteit en de directe verkiezing van een opperimam.  Seculiere Turken houden hun hart vast.  Het was juist het streven van Atatürk de inmenging van de islam aan banden te leggen, omdat hij hierin de bron van achterlijkheid zag.  De huidige regeringspartij AKP (de partij van Erdogan) is ontstaan uit een fundamentalistische islamitische partij, die blijkbaar dit wetsvoorstel niet ongenegen is.  Slechts de benoeming van de Diyanetchef zou nog onder de bevoegdheid van de staat vallen.  

Twee belangrijke punten van het wetsvoorstel zouden wel goedgekeurd worden, nl. het vrije prediken en een beperkte immuniteit.  Tot op heden krijgen alle imams een door de overheid centraal-gedirigeerde vrijdagpreek die ze moeten voorlezen.  Het is een erfenis van Atatürk die wou verhinderen dat de imams de islam een eigen stem zouden geven i.p.v. de wil van de staat. 

Lütfü Senocak, voorzitter van de imamvereniging Din-Bir-Sen, geeft meer uitleg: de imams zijn van mening dat ze niet de visie van de “echte” islam kunnen verkondigen, dat ze de gelovigen “niet de waarheid kunnen zeggen”.  Daar moet verandering in komen: de imams zouden op donderdag zelf een preek moeten schrijven, die ze dan op vrijdag met de gelovigen kunnen delen.  Dit zou het enthousiasme bevorderen en de gemeenschapsbanden aanhalen. 

De beperkte immuniteit zou betekenen dat de imams gelijkgeschakeld zullen worden met de andere ambtenaren; m.a.w. dat een strafrechterlijke vervolging slechts mogelijk is met toestemming van hun chef.  Voor de imams is dit de grote baas van Diyanet.  De volgende vraag “wat de imams zouden kunnen mispeuteren dat een strafrechterlijke vervolging zou kunnen opleveren” wordt onwillig beantwoord: “wij hebben die immuniteit nodig voor ons werk met kinderen: om hen de regels en houdingsverplichtingen van de islam te leren.” 

Er werden onder de regering Erdogan verschillende illegale koranscholen gelegaliseerd – niemand weet juist wat er daar juist aangeleerd wordt.  

Turkse politici en de media hebben tot op heden zo goed als niet gereageerd op deze reformplannen.  De grondwet moet eerst gewijzigd worden eer de Diyanetwet kan gestemd worden.  De AKP werd immers al eens veroordeeld wegens „antiseculier gedrag“. 

Kritische stemmen vrezen dat er een nieuwe golf van politieke inmenging door imams op komst is.  De regering hoopt dat… het een verdere stap is naar de geloofsvrijheid …

Floriaan Terbeke

Bron: Die Welt

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poging tot definiëring van de al dan niet religieuze mens - Lucky9

 

Diegenen die zich omwille van hun religieuze overtuiging op het eerste zicht niet kunnen vinden in mijn definitie kunnen gerust gesteld worden. Nergens schreef ik een poging tot verklaring over het ontstaan of -als men dit verkiest- over de schepping van de koolstofchemie. Ieders intelligente religieuze overtuiging blijft dus als een paal boven water staan. Deze van de Mohammedanen daarentegen ...

 

Ik ben een organisch product van koolstof-chemie en dat is geen bewuste keuze.

Organismen zoals ik zijn noodzakelijkerwijze reproductief en planten zich voort tijdens hun levenscyclus anders zou mijn soort nooit bestaan hebben. Die kenmerkt zich door mobiliteit en hersenvolume. Daardoor is de mens tot meer in staat dan andere organismen zoals planten en dieren. Door training van de hersenen verwierf mijn soort een organische gegevensbank van genoteerde ervaringen waardoor ze uiteindelijk de kunst ontwikkelde om te communiceren en samen te werken teneinde uiteindelijk prestaties te neer te zetten die de kracht en dus het vermogen van het  individueel organisch product exponentieel liet stijgen.

Mijn soort ontwikkelde technieken om zich sneller te verplaatsen dan het geluid, krachten te ontwikkelen die deze van elk individu afzonderlijk vele miljarden keren overtreffen. Dit alles was slechts mogelijk omdat onze hersenen de verbale communicatie verder ontwikkelden tot de geschreven taal en de globale vindingen van denkprocessen vastlegden en steeds intensiever uitwisselden op steeds grotere en krachtiger dragers. Van de stenen tafelen tot ganse bibliotheken vastgelegd op minuscule informatiedragers met steeds grotere capaciteit.

 

De formele logica die de realiteit beheerst is dualistisch. Zijn of niet zijn, waar of onwaar, wit of zwart sluiten elkaar uit. Uit de complexiteit van de naast elkaar bestaande realiteiten volgt de grijsheid der meeste dingen en de strijd om het eigen gelijk. Agressiviteit is dus vooral een product van een biologisch gestuurd denkproces dat intellectueel niet hoogstaand hoeft de zijn, maar desalniettemin een denkproces.

 

Het individuele denken ontleent zijn kracht aan de toepassing van de formele logica en de techniek van de vraagstelling. De denk-methode kan filosofisch zijn, staande voor de gecumuleerde wijsheid der vrienden, of modern wetenschappelijk en proefondervindelijk. Een van onze voorouders stelde zich op een bepaald ogenblik voor de allereerste keer een vraag. “Waarom?” of  “Hoe?”, wat allebei op hetzelfde neerkomt. De chronologie van oorzaak en gevolg was op een bepaald ogenblik in de geschiedenis zo vaak onbewust geregistreerd dat de eerste vraagstelling er wel moest komen. Het is onwaar dat alle mensen ooit tegelijk dezelfde ervaring bezaten. De ongelijkheid van begaafdheid is dan ook een onontkoombare organische realiteit.

 

Naarmate de mens zich meer en meer sociaal organiseerde ging hij steeds meer specifieke en uiteindelijk theoretische vragen stellen ,waaronder alle vraagstellingen waaruit ook hypothetische verklaringen voortvloeiden. De religies zijn dus hypotheses geformuleerd naar de oorsprong en de finaliteit van de soort toe. De mens weet zich graag verantwoord en nuttig. Spoedig werden deze theorieën herkend als sociale middelen om macht uit te oefenen. Vanaf dat ogenblik werd de religie of ontologische innerlijke overtuiging een "dienst". Theoretisch aan de Goden maar vooral aan de machthebbers onder de soortgenoten die de niet-machthebbers dwongen in het keurslijf van een enkele religieuze hypothese ten nadele van alle andere hypotheses. Zodra de mondelinge overleveringen werden verdrongen door geschriften ontwikkelde zich schijnbaar de noodzaak om de godsdiensten te toetsen aan de logica. Dit leidde onder andere tot uitgesproken monotheïsme dat door zijn eenvoud perfect beantwoordde aan de basis-dualiteit van de formele logica.

 

Vermits een bewijs van het bestaan van een God niet proefondervindelijk kan bewezen worden was dit samen met de samenvatting van de leer en overleveringen in religieuze geschriften een keerpunt in de geschiedenis van het denken. De filosofische werkhypothese van een enkele God die aan de oorsprong der dingen ligt en een verklaring biedt voor alles wat nadien kwam laat namelijk geen keuze. Men gelooft of men gelooft niet. Men is een ongelovige of men is het niet. Men is een ketter of men is het niet. Bij de strijd om het eigen gelijk voegde zich een ander soort agressiviteit die van het dogmatisch religieus gelijk van een groep die in totaliteit veel wijzer was geworden op niet-religieus gebied. Het vergt nauwelijks intellectuele inspanning om te beseffen dat de strijd om de heerschappij en dus welvaart en rijkdom ten nadele van de andere groepen, stammen en volkeren, motieven zocht en ook vond op religieuze gronden. Omdat deze gronden vanwege hun motief onwaar zijn konden ze alleen geloofd worden middels een fanatieke indoctrinatie. Hierdoor ontstonden generaties en groepen fanatici, al dan niet aangestuurd door sektarische technieken als de Assasijnen of al dan niet drijvend op de golven van massa-hysterie, bij voorbeeld geïnitieerd door de malleus maleficarum of "heksenhamer".

 

Tot haar grote schade en schande stelde West-Europa vast, dat de desastreuze gevolgen van het eigen religieus fanatisme onmogelijk blijvend konden behoren tot de finaliteit van de mensheid.
De theocratie werd als een onwerkzaam en destructief model herkend en erkend. De Verlichting bracht niet alleen meer licht in de geesten maar was tevens de aanzet tot een daadwerkelijke verlichting van de lichamelijke en psychische lasten die het leven van de mensen-soort voordien inhield. Deze positieve veranderingen gebeurden niet overal gelijktijdig noch in dezelfde mate, waardoor ongelijkheden ontstonden die op hun beurt aanleiding gaven tot gewapende conflicten die echter niet meer op religieuze doch op ideologische basis werden verantwoord.

 

Anno 2000 is de Islam wereldwijd de enige monotheïstische religie die theocratisch en derhalve staatkundig onverdraagzaam is. Binnen deze op theocratische leest georganiseerde staten blijven de schadelijke gevolgen niet uit. En deze geven op hun beurt aanleiding tot spanningen en interne problemen die niet als dusdanig erkend mogen of kunnen worden. Derhalve worden ze eerst geëxtrapoleerd en nadien in een eerste fase onbewust maar nadien bewust geëxporteerd om ze intern religieus-ideologisch te kunnen bedwingen.

Zo wordt de theocratische eigengereidheid fanatisme.  En agressie wordt gaandeweg beschouwd als een uiting van de 'survival of de fittest'. Bij gebrek aan voldoende weerwerk,  is deze religie in de theocratische maar tevens militair uitgeruste staten in een vicieuze cirkel van geïdealiseerde geweldpleging beland.

De plaatselijke echo's van deze haast ideologisch geworden instelling weerklinken hier in West-Europa steeds luider voor diegenen die ter goeder trouw de evolutie van onze soort volgen en zich niet wentelen in een soort relativisme dat wetenschappelijk hoogst onverantwoord begint te lijken. Deze waarheid ontkennen of de rollen argumentorisch omdraaien zoals de Franstaligen in dit land tegen een meerderheid van Vlamingen plegen te doen, kan uiteraard nooit soelaas brengen noch een begin van oplossing aanreiken. Steeds luider klinkt de vraag. Waarom?

Is het kwaadaardigheid of eenvoudig pure domheid zonder meer ? Aan U om het u zelf ook af te vragen.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen over Suid-Afrika (11)

 

Politiek in Suid-Afrika:

(Aflewering 11)

 Pan Africanist Congress of Azania:

 

Die PAC is een van die ouer partye in die Suid-Afrikaanse parlement, en is in 1959 gestig.  Die huidige leier is Letlapa Mphahlele.  Die party het ook ‘n militêre agtergrondsoos die ANC en die Kommunistiese Party – en is berug daarvoor dat hy onverdraagsaam teenoor die teenwoordigheid van blankes in Afrika is.  Die party se leuse is:”Afrika vir die Afrikane” (Afrika vir die swartes).  Die PAC verwys ook nooit na Suid-Afrika nie, maar na Azania.

In 1994 het die party met ‘n reuse kieserskorps van 243 478 gespog, wat 1,25% van die totaal verteenwoordig, en aan die party 5 setels besorg het.  In 1999 het die stemme na 113 125 gedaal, wat slegs 0,78% was, en slegs 3 setels werd was.  In 2004 was die uitslag feitlik dieselfde toe 113 512 kiesers PAC gestem het.  Dit was gelyk aan 0,73%, en het ook 3 setels aan die PAC besorg.

Die reuse aanhang van president Jacob Zuma het sy tol by die meeste ander swart partye ge-eis, en die PAC het ook in 2009 ‘n groot verlies gely toe hy slegs 48 530 stemme kon trek.  Die persentasie was maar 0,27, en slegs 1 setel is aan die party toegeken.

Dit lyk nie of die PAC nog lank op die toneel sal wees nie..

 

Azanian People’s Organisation:

 

Die AZAPO is die kleinste party in die parlement, en is ook ‘n party wat wil sien dat die blankes uit die land verdwyn.  Hulle praat nie van Suid-Afrika nie, maar van Azania.

Die leier is Mosibudi Mangena, en sy sosialistiese party is in 1978 gestig.  In al drie verkiesings (1999, 2004, 2009) kon die party elke keer net een setel wen.  Die stemme wat op AZAPO uitgebring is, was onderskeidelik 27 257; 39 116; en 38 245, en staan gelyk aan: 0,17%; 0,25%; en 0,22%.

 

South African Communist Party:

 

Geen gegewens oor die SACP is beskikbaar nie, behalwe dat dit een van die ANC se grootste en getrouste bondgenote is.

 

 


10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Wie wint Parijs - Robeke ?

 

Alessandro Ballan 
Tom Boonen 
Matti Breschel 
Fabian Cancellara 
Stijn Devolder 
Juan Antonio Flecha 
Leif Hoste 
Thor Hushovd 
Björn Leukemans 
Filippo Pozzato 
De Mannen van Vlaanderen Vlagt

Neem deel aan de poll in de linkerkolom en win alweer  een van onze fantastische prijzen, zoals een dagje uit met Martine Tanghe, een abonnement van 1 dag op een van onze Vlaamse kwaliteitskranten, aanwezigheid tijdens het 21 juli-defilé langsheen het parcours (met VB-paraplu met ingebouwde goedendag) en nog veel meer, zoals een zeldzaam goedkeurend knikje van onze Juffrouw Ellen.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

 

"Op de rode staatszender komt op zaterdag het weekoverzicht van TV Brussel (zie hieronder herhaling). Bijna op het einde tonen ze jonge afghanen die in Brussel al 24 dagen in hongerstaking zijn omdat ze niet rap genoeg hier van onze OCMW e.a. kunnen profiteren. Ook hoor ik een wereldverbeteraar zeggen dat die mannen niet terugkunnen "omdat ze bij de Taliban zouden ingelijfd worden". Dat schijnt mij de reinste vorm van luisteraarsbedrog te zijn : er is toch ook nog een officieel Afghaans leger vermoed ik waar die jonge kerels heel goed dienst zouden kunnen doen. Onze eigen jongens worden in Afghanistan ingezet en moeten daar soms hun leven riskeren. Voor mij zien die afghaanse asielzoekers eruit als deserteurs, ik heb er geen andere naam voor."

NAW : bekend bij de redactie

 
http://www.tvbrussel.be/programmas/weekoverzicht/herbekijk 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zaterdagmiddagfilm : Europa in 2029

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete lente ?

 

Geplukt bij Securitysite :


Ik heb het al vaak gezegd en ik blijf het herhalen.  Bij de eerste zonneschijn, sommige noemen het: "het botten van de bomen", zie je het gedrag van de mensen veranderen.  Het lijkt of sommigen onder ons ook op zonne-energie werken en bij de eerste zonnestralen plots moeilijk kunnen omgaan met de boost aan energie.  De mensen in ons vak worden deze tijd dus nogal eens geconfronteerd met zij die deze energie op een negatieve manier gebruiken.  Van de week stonden er plots 2 kleine negertjes, die ik zonder moeite in 1 van mijn botinnen zou kunnen stoppen, met gebalde vuist vlak voor mijn gezicht.  Collega's hebben een persoon moeten boeien, en een tweede man die zich met de zaak kwam bemoeien ook nog eens in de boeien moeten slaan.  De boeien waren toen op, van het tuig dat zich op hun beurt moest laten gelden was er nog een overschot.  In Mechelen is er een ware veldslag uitgevochten tussen tientallen jongeren, waarbij nadien 20 basballknuppels zijn gevonden plus een boel andere wapens.  De politie moest massaal ter plaatse komen en zette een helikopter in. (Door 'Somerse' druk zweeg de media uiteraard weer als vermoord).  Dit weekend massale knopkpartij in het sportpaleis waarbij verscheidene bewakingsagenten mee in de klappen deelden.  Dit om nog maar enkele voorbeeldjes te geven van hoe een bepaalde categorie blijkbaar uit hun winterslaap is gekomen en zich opmaken voor een hete zomer.

Helaas merken we dat het meestal dezelfde groepen zijn die blijkbaar overal het plezier of de rust van anderen moeten kunnen verzieken.  Ze weten vaak maar al te goed dat hun gedrag onbestraft blijft, dus wie of wat houdt hen dan tegen?  Een uitgaansverbod van een jaartje met regelmatige controle en een boete van 1000 euro + 6 maand verlenging per inbreuk zou al een stap in de goede richting zijn.  Dan zou het zowel voor ons als voor de rest van de burgers misschien wel eens een 'mooie zomer' kunnen worden.  Maar zolang onze politici met een blijvende zonneslag rondlopen van hun vele reisjes, zal dit wel een fata morgana blijven vrees ik.

Bij leven en welzijn.

http://www.securitysite.be/

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!