Gisteravond kregen de kandidaten in Blokken een fragment over Nonkel Bob te zien. Het ging om beelden die De Rode Loper maakte tijdens het laatste publieke optreden van Bob Davidse, vorige zomer. Ze moesten zeggen wie er te zien was in het filmpje. Jeroen Van Damme drukte onmiddellijk af. 'Vader Abraham', sprak hij zelfzeker. 

Daarop stapte de kleine Trommeljongen van de Kreuners, Ben Crabbé,  naar Jeroen. "Wat is me dat, jong ?" Hij trok de jongeman aan de oren en liet hem vijf keer na elkaar "Nonkel Bob" zeggen. "Vader Abraham! Waar haalt ge dat !"

"Natuurlijk had ik het moeten weten", reageert Jeroen Van Damme. "Ik ben van de Samsongeneratie, maar ik ken Nonkel Bob wel. Maar ik dacht gewoon onmiddellijk aan Vader Abraham. Ik zag David Davidse  op dat podium en ik vroeg me af wat die bij Vader Abraham stond te doen. Mijn frank viel gewoon niet."

Jeroen schaamt zich niet voor zijn flater. "Het was gewoon een fout, een fout die me misschien wel de overwinning gekost heeft. De reactie van Ben Crabbé vond ik eigenlijk wel wat overdreven. Voor hem was die man misschien een jeugdheld, maar voor mij niet."

Wie de uitzending gezien heeft, maakt voor zichzelf uit wat hij van dit zogenaamd speelse incident vindt. Het kan zijn dat u deze manier van televisiemaken, leuk vindt, wij vonden het tenenkrommend gênant.

De wijze waarop Crabbé zich aanstelt als een kleine Napoleon en de deelnemers vaak behandelt, is beschamend.  De tijd van plezierige opmerkingen en een lichtvoetig, speels programmaatje, is voorbij. Crabbé is in de kuil gevallen van vele voorgangers, die na verloop van tijd, menen dat hun dommig showtje een missie is en zijzelf zich alles kunnen veroorloven. Zoals Jan van Rompaey en sommige cabaretiers. Het zijn sterke benen die het "succes" weten te dragen en in het geval van de kleine Trommeljongen zijn het ook nog eens korte beentjes.

Wij zagen hem deze week bezig met een uitgesproken slijmerige voorkeur voor een charmante jongedame die de naam van haar restaurant verschillende keren mocht uitspreken en hij stond haar ter plekke op te vrijen met zijn loense blik. Het lag er vingerdik bovenop. Andere kandidaten die niet in de smaak vallen, worden belachelijk gemaakt, aangesproken op een denigrerend toontje als  "vriend" en als het een katholiek of Vlaamsgezind iemand betreft,(zoals onlangs een NV-A-er) dan zijn de schimpscheuten en  cafépraat niet uit de lucht

Dat de VRT het "grapje" van het oortrekken kan smaken, moge blijken uit het feit dat ze er melding van maken op hun nieuwssite ... Dat kan enkel gezien worden als een aansporing voor de kleine Trommeljongen om zijn misplaatst gedrag verder te zetten. Wanhopige bende amateurs !

Savat