Angeltjes
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering : 711 miljoen is geen 500 miljoen

 

Vorige week keurde de Vlaamse Regering bij de tussentijdse begrotingscontrole de financiële stand van zaken goed. "Wij zitten op kruissnelheid" klonk het "we handhaven het beoogde tekort van 500 miljoen euri". Iedereen blij natuurlijk. Zoals wij verliezen maken, kunnen anderen het niet. Ward de Bever kreeg zijn scenario en stormde naar zijn vaste studio bij de VRT, om zijn dagelijkse nieuwsshow "Mega-wonderboy" op te nemen, gewijd aan het geniale cijferbeleid van NVA-minister Philippe Blunders.

In de Vlaamse begrotingscontrole wordt gerekend op een federale dotatie van ondermeer 211 miljoen , waarvan helemaal niet geweten is of die ook zal doorgestort worden. Het principe van "voorzichtigheid" vereist inzo'n geval dat dit twijfelachtige bedrag NIET opgenomen wordt bij de ontvangsten. Dat betekent dat het geraamde tekort van 500 miljoen stijgt naar 711 miljoen.

Niet dat wij gelukkig zijn dit fiasco te kunnen aanklagen, maar centraal staat,  dat de Vlaamse Regering nu nog de tijd heeft om een aantal besparingsmaatregelen door te voeren. Nù en niet op het moment dat er extra centen ontbreken en dure leningen moeten aangegaan worden.

De Vlaamse Regering prijst zichzelf graag de hemel in. De dames en heren werken zich een bult, het zijn toonbeelden van keurigheid en eensgezindheid en ze houden er twee promotiedirecteuren op na : Kruis Peeters van de (voorlopig) Grote Tjevenpartij en Ward de Bever van de (voorlopig) Kleine Tjevenpartij.  En zoals wij in Antwerpen, met een reclameman als burgemeester, dagelijks ondervinden : promotie-jongens zijn vooral goed in het verdraaien en verhullen van de werkelijke toestand : 711 miljoen is geen 500 miljoen.

Savat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 29 april : Proficiat Mijnheer Rik Coppens met uw 80ste verjaardag !

 

Vandaag 29 april 2010 wordt de grote Vlaamse voetballer, Rik Coppens, 80 jaar.   Wij vonden onderstaande video met commentaar van Rik de Saedeleer over de internationale wedstrijd België-IJsland  in 1957. U ziet beelden van de match, van het publiek en dan een gesprek in de studio, een aantal jaren later, met Coppens zelf die een penalty toelicht. In het begin van zijn carrière woonde Rik Coppens bij zijn ouders die een viswinkel uitbaatten in de Lange Zavelstraat nabij" het schoolplak" in de Antwerpse Seefhoek. Toen zoonlief voor de eerste keer opgenomen werd in de nationale ploeg, hing de fiere vader aan de gevel van hun huis boven de vitrine een grote spandoek met daarop : "Hier woont een Internationaal".  Het huis met de groenige tegels bestaat nog. Rik Coppens had de reputatie een "enfant terrible" te zijn, omdat hij met de bal toverde en zich niet schroomde zijn tegenstanders belachelijk te maken. Hij kwam onbehouwen of grappig over, maar hij is in werkelijkheid een bescheiden en zelfs lichtjes verlegen man. Zijn Antwerpse grootspraak is niet meer dan een dekmantel.  Coppens heeft zich nooit met politiek ingelaten maar hij is steeds een consequente Vlaming geweest. Beste wensen, Mijnheer Coppens, nog een lang leven in goede gezondheid toegewenst.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is Vlaanderen mee gebaat ?

 

Vandaag besliste de CD&V om hun struikelblok-premier  terzijde te schuiven als nationaal boegbeeld en te vervangen door de Deftige Dame. 

Leterme liet doorschemeren aan de pers, dat hijzelf deze beslissing had gesuggereerd aan zijn partij en die "menschen" waren zo slim geweest om Yves te volgen. Neemt die Leterme soms zware medicijnen die hem laten hallucineren ?  Hoe dan ook, hij verheugt er zich op (écht waar) om de "lopende zaken" af te handelen (hopelijk lukt dat zonder hulp) en nadien het voorzitterschap van de Europese Unie uit naam van het land B te leiden. Waarom niet ?  Aan het hoofd van een krakkemikkige natie hoort een wereldvreemde premier. (we zijn deftig, vindt u niet : "wereldvreemd" klinkt zelfs een tikkeltje positief)

In "de Tijd" roept een anoniem CD&V kamerlid uit : "We betalen het gelag van onze opportunistische verkiezingsbeloftes van drie jaar geleden. Met welke boodschap moeten we nu naar de kiezer?” Geen nood, jongen : Marianne Thyssen is een overtuigde belgiciste. Zij heeft tot het laatste moment klaargestaan om met de Franstaligen een akkoord te sluiten over BHV. Iedereen weet dat een akkoord met de onderburen enkel kan lukken met een deel van de Vlaamse Rand af te staan en een grote zak centen op tafel te zetten. Daar was Thyssen toe bereid. Haar grootspraak over "een Pracht van een akkoord, dat slechts enkele extra dagen onderhandelen vergde" was ofwel een smadelijke Vlaamse nederlaag, ofwel een dikke leugen.

Wat het ook zij, met de Deftige Dame wordt de nieuwe marsrichting van de CD&V duidelijk :

1°/ om machtspartij te blijven, mag de Franstalige invasie in Vlaams-Brabant  niet gedwarsboomd worden ;

2°/ de Deftige Dame is een burgervrouwtje dat vèr van de gewone man en vrouw staat. Zij heeft jaren opgesloten gezeten in de schijnpolitiek van het Europese Parlement waar zij zich volledig vereenzelvigd heeft met het ancien régime van de belgische salons en zij aanbidt het politiek-correcte denken en handelen ;

3°/ Leterme die Vlaamsgezind probeerde te zijn, leidde een belgische regering met een Franstalige meerderheid en beschikte niet over 50% steun bij de Vlaamse verkozenen.  Thyssen aanvaardde haar mandaat met de woorden : "België zal niet verdwijnen". De Franstaligen wrijven zich nu reeds in de handen : de oude toegeeflijke CVP is terug.

Die CVP met voor ieder wat wils : een beetje de socialisten nahollen, een beetje voor de zelfstandigen keuvelen, ook de brave burgerij niet vergeten, de allochtonen worden al dan niet tegen hun zin oecumenisch aan de borst gedrukt, de flaminganten krijgen een schouderklopje en ieder beleeft aldus zijn eigen middelmatige CVP. Flippen, is toegelaten als het stemmen oplevert, zoals de stokstijve ex-minister Tony van Parys, die pleit voor een "revolutie". (Bart de Wever heeft het over een Copernicaanse Omwenteling, je hoort het onmiddellijk, dat is iemand die de taal van het volk spreekt).

We gaan drukke tijden tegemoet, dames en heren, bereid u voor, sla aan het hamsteren, houd uw aandelen van wapenfabrieken bij de hand voor verkoop,  want Tony van Parijs en Bart de Wever gaan revolutietje spelen. Waarvoor ?  Waarover ? Met wie ? Met hun beidjes en verplichte aanhang : veel hete woorden , een flink gevulde ransel en syndicaal geregelde eetpauzes. Revolutie van twee collaborateurs per dienstauto. 

Wij leven momenteel met zijn allen in Chaotië.  Om het Noorden niet te verliezen tussen al de rommelberichten die ons aangesmeerd worden als superbelangrijk nieuws, hebben wij een simpel systeempje ontwikkeld : "Is Vlaanderen hiermee gebaat ?" 

Met zwaarwichtige woorden en dikdoenerige geleerdheid ?  Met partijpolitieke maneuvres ?  Wat hebben al die dames en heren in het verleden gepresteerd, zodat zij kunnen bogen op ons respect ?

Waar is Vlaanderen mee gebaat ? Zeker niet met de instandhouding van de belgische staat, want geloof ons, welke GROTE staatswijzigingen men ons ook nu weer voorhoudt, zij zullen niets wijzigen aan het onderhoudsgeld dat Vlaanderen elk jaar blijft doorstorten aan Wallonië en Brussel : 12 miljard euri.

Daarom hebben wij  één  onwankelbaar geloof :

Vlaamse totale Onafhankelijkheid.

Ray  

Stem Vlaams Belang


28-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijkheid of woordenkramerij ?

 

 

 

Zijn we het eens met deze duidelijke stelling ?

Of heeft u liever een "Copernicaanse Omwenteling" ?

(dan moet u ergens anders zijn : bij de woordenkramers)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de chaos : Splits belgië

 

 

 

Sommige journalisten, redacties van kranten, radio- en televisieomroepen houden de publieke opinie voor dat de mensen niet wakker liggen van de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Ze noemen het dwaas of surrealistisch dat de regering valt over dat soort communautaire pietluttigheden, terwijl er zoveel andere problemen zijn die dringend moeten aangepakt worden. De economie bijvoorbeeld. Maar, was het niet Leterme zelf die opmerkte dat de regering eerst de communautaire knelpunten uit de weg moest ruimen omdat die alles blokkeren in dit land?

Het gaat natuurlijk al lang niet meer over de splitsing van BHV, het gaat over veel meer. Het gaat er om dat de Franstaligen zich weigeren aan te passen in Vlaams-Brabant. Het gaat er om dat ze de taalgrens en de taalwetten niet respecteren. Het gaat er om dat ze hun voorrechten in de rand rond Brussel voor eeuwig en altijd willen handhaven. Het gaat er om dat de Franstalige minderheid in dit land haar wil blijft opleggen aan de Vlaamse meerderheid en alle belangrijke dossiers blokkeert. En dat ze dit straffeloos kunnen doen, hebben we te danken aan grote staatsmannen als Mark Eyskens, Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene, vergeet dat niet.

Na de spoedbetoging vorige week in Vilvoorde, schreven sommige commentatoren dat de Vlaamse manifestanten de straat op trokken om de onmiddellijke splitsing van BHV te eisen, maar dat de extremisten meteen de splitsing van het land wilden. Extremisten? Pardon? De Vlaamse onafhankelijkheidsgedachte is al lang geen wilde droom meer van naïevelingen of extremisten, maar wordt gesteund door artsen, advocaten en bedrijfsleiders, door steeds meer Vlamingen. Iedereen ziet het, iedereen weet het. België is hopeloos vast gereden. Nieuwe onderhandelingen of Belgische staatshervormingen zullen aan dat probleem niks veranderen. Of zoals de studenten in Vilvoorde betoogden Genoeg gezeverd! Splitsing van alles! Ook voor het Vlaams Belang is het duidelijk :

Stop de chaos. Splits België !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs lijsttrekker VB in Limburg

 

Het Belang van Limburg weet vandaag te melden dat in de kieskring Limburg de lijsttrekkers voor de federale Kamer gekend zijn voor de verkiezingen van 6 of 13 juni. Tenzij er nog enkele belgische surrealistische ionvoorziene omstandigheden plaatsvinden.

Voor Vlaams Belang is de vaste waarde de energieke Bert Schoofs de lijstaanvoerder.  Verder Ingriet Lieten voor de sp-a, Peter Luykx voor N-VA, Lode Vereeck voor LDD en Johan Daenen voor Groen! CD&V beslist later. Jo Vandeurzen en Veerle Heeren hebben al laten weten dat ze in ieder geval in het Vlaams parlement blijven. Ivo Belet is de meest geciteerde naam, een tjeef appellation controlée.

Het ziet er ook naar uit dat er opnieuw meer met potlood en papier zal worden gestemd. In nogal wat gemeenten zijn de stemcomputers te verouderd om nog gebruikt te worden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes op Facebook : voorstelling van ons dagmenu
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat heeft de morgenstond in de mond ? Dat moet u aan de tandarts vragen. Angeltjes heeft heel wat in de kolommen klaarstaan : Gerolf Annemans, genezen en herrezen : hij wil alle artikels van de Grondwet vatbaar maken voor herziening - Alexander Decroo bevestigt in een TV-interview zijn aanhankelijkheid aan het federale land B dat ondeelbaar is. VBJ & VB-Diest voeren actie : "Armoede bestaat ook bij ons" : de volkse en sociale partij op de bres voor eigen noodlijdenden - Alexandra Coolen, deze moreel hoogstaande dame, vertelt haar wedervaren met kardinaal Danneels : een schrijnend, verhelderend verhaal met een grote maatschappelijke impact. "De duivel in de kerk", mag niet ondergesneeuwd worden door de verkiezingskoorts.

Ray-van-Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debat over de Grondwet door Gerolf Annemans (genezen en herrezen !)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Reeds vanmorgen - lang voor dat thema aan de orde was - heb ik met enkele van mijn collega's opnieuw mijn oude voorstel tot herziening van de grondwet ingediend dat zich vanouds van alle andere onderscheidt doordat het àlle grondwetsartikelen herzienbaar verklaart.

Het is niet omdat u hierover niets zult lezen in de pers dat dit voorstel niet erg belangrijk is.  U zal dat de komende dagen wel merken.  Het antwoord van het Vlaams Belang is illustratief voor onze positie in dit debat. Als Belgie uiteindelijk uiteenvalt of zelfs als het komt tot fundamentele veranderingen, dan mag de Belgische grondwet daarvoor niet in de weg staan.  

 

In plaats van dus de komende dagen een erg beladen debat te voeren over welke artikelen of gedeelten van de grondwet "mogen" worden herzien en welke niet, is het veel duidelijker en veel eenvoudiger om ze allemaal te kunnen herzien.

 

De logika zelf. Alles moet kunnen, na deze verkiezingen.

 

Overigens, zoals met zoveel andere zaken : het Vlaams Belang is de locomotief van de toekomst. De anderen volgen. De meesten op verre afstand.

 

Teken meteen de toekomst uit, versterk het Vlaams Belang.

 

 

Gerolf Annemans

 dinsdag 27 april 2010

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sire, wij rekenen op u

 

 

 

De Franstalige liberale krant met de toepasselijke naam "La dernière Heure" lanceert een smeekbede tot de keuning  in zijn dinsdageditie : "Sire, wij rekenen op u".

Ten tijde van de keuningskwestie na de tweede Wereldoorlog, schreef La dernière Heure andere taal " Sire, on en a marre de vous" "Sire, wij hebben onze buik vol van u".

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander Decroo : belgië is ondeelbaar

 

 

In het RTL-niuews van gisteravond 19 uur werd Alexander Decroo geïnterviewd.  Hij zet de gekende Open-VLD argumenten uiteen, waarom hij de regering heeft verlaten en de BHV-onderhandelingen heeft opgeblazen. Rond 4.30' komt de ware zoon van de vader tevoorschijn : 

"Ik verfoei het nationalisme, ik wil dit land laten functioneren, Ik ben belg en gewonnen voor het federale principe. België is ondeelbaar."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VBJ + VB Diest voeren actie voor gemeenteraadszitting Diest

 

Tussen al de drukke politieke activiteiten door, voeren de Vlaams Belangjongeren (met enkele leden van de VB-afdeling) actie voor de gemeenteraadszitting van Diest en voor het stadhuis.

"Armoede bestaat ook bij ons".

Er wordt nogal exclusief van uit gegaan dat de OCMW's vooral dienen om illegalen en buitenlanders bij te springen, zodanig zelfs dat er tekorten ontstaan en onze eigen noodlijdenden uit de boot vallen.

Door deze actie onderstreept Vlaams Belang de echte volkse partij te zijn die de eigen mensen niet in de steek laat.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Duivel in de Kerk - Alexandra Coolen

 

Wij weten uit ervaring hoe moeilijk het is om lezers via een gracieus aangeboden bruggetje naar een andere webstek te leiden, om daar een  aanbevolen artikel  te lezen of er verder kennis van te nemen. Toch wagen we het er op : wij copiëren de aanvang van een boeiend stuk dat Alexandra Coolen schreef bij The Brussels Journal (een van onze favoriete websteks, zie in onze rechterkolom) en dat u beslist in zijn totaliteit moet lezen. U moet natuurlijk niks, maar u zal merken, dat dit stuk van mevrouw Coolen pijnlijk boeiend en verhelderend is.

De Duivel in de Kerk

Was u verbaasd toen bleek dat er een kinderverkrachter tussen de bisschoppen zat? Wij waren verontwaardigd, maar niet echt verbaasd. De pedofiele mentaliteit onder de gemijterde heren was al bekend sinds de controverse rond het godsdienstboek Roeach in 1997. Dit boek, uitgegeven onder hoofdredactie van Prof. Jef Bulckens (KULeuven) en Prof. Frans Lefevre (Grootseminarie Brugge), toonde een stripverhaal waarin een naakte kleuter, een meisje, zegt “Ik vind het lekker om mijn spleetje te strelen,” “Ik speel graag mijn broekje uit bij andere vriendinnen,” “Ik wil in de kamer blijven als papa en mama vrijen.” En een naakt jongetje en meisje worden getoond terwijl ze “doktertje spelen” en het jongetje zegt: “Kijk eens, mijn piemel is groot.”


Dat “godsdienstboek” werd destijds op katholieke scholen gebruikt in de catecheseles totdat ik het ontdekte tussen de leerboeken van mijn oudste, toen 13-jarige, dochter en op 3 september 1997 een brief stuurde aan kardinaal Danneels waarin ik schreef :

HIER klikken om verder te lezen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is maar één land, dat mijn land kan zijn ...

 

 

.

"Niet de val van de regering, maar de kaart van België zorgt voor verwarring in het buitenland. Zo blunderde het journaal van de Franse omroep TF1 maandagavond door Vlaanderen en Wallonië van plaats te verwisselen.

.

Lees verder bij  a.griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze (nacht)brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zijn wij Vlamingen beter ? Helemaal niet ! Wij zijn losers !    
Die broebelende, afvoerpijpnabootsende, schaamteloze, schabouwelijke, potsierlijke, geplette oerklankenbrakende Moureaux, Di Rupo, Mangain, Reynders, Milquet, Onckelinckx, Flahaut, Michel, Demotte en ook Michel Daerden zijn verkozen door Walen en/of Franstalige Brusselaars en het is hun verdomde plicht de belangen van die kiezers te verdedigen. En zij doen dat schitterend ! Het zijn raspolitici en schitterende strategen die er in slagen met zes man en een paardenkop het Mexicaanse leger van de Vlaamse politiekers uit elkaar en van het veld te spelen. ALLES, maar dan ook ALLES wat wij hen verwijten is gebeurd met onderdanig medeweten en dus met medeverantwoordelijkheid en medeplichtigheid van alle Vlaamse ministers in de opeenvolgende regeringen.

Ludo

 


27-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B : een modderpoel

 

 

De vice-premier Reynders had een opdracht gekregen van de keuning, om de bereidheid van de politieke partijen te testen om het communautair conflict BHV op te lossen.  Zoals alles wat door de handen komt van de ongelooflijke sloddervos Reynders, was dit voor hem geen enkel probleem. Precies zoals hij al bijna 10 jaar Financiën door zijn onverschillig wanbeleid, aan de rand van de wanhoop brengt, op een zelfde manier, pakte hij het dossier van BHV aan.  "Iedereen is bereid om een oplossing te vinden" , sprak  hij, terwijl hij zich enkele malen bukte om de kogels die de ondervoorzitter van zijn partij, Olivier Maingain, op hem afschoot, te ontwijken.

Reynders heeft weer eens gelogen en zichzelf belachelijk gemaakt. Wat erger is - niet voor ons - is dat hij ook de keuning door het slijk heeft getrokken door te doen alsof hij alles prima onder controle had en de onderhandelingen direct konden starten.  Is er iets niet in orde in die man zijn bovenkamer ?

Wat er ook van aan zij, de waarheid kwam heel vlug aan het licht : niemand wil met niemand praten, maar niemand geeft dat toe. Iedereen liegt en beschuldigt de anderen. De tot gisteren genaamde Deftige Dame, en van vandaag af gedegradeerd tot CD&V-Troela, had het vanavond helemaal zitten : "Wij hadden een pakket Prachtige maatregelen" sprak ze en ze rekte even de nekspieren die vermoedelijk last hebben van het overdadig schuin houden van het hoofd.  Een pakket Prachtige maatregelen ... binnen enkele dagen zouden ze gerealiseerd geweest zijn.  Absoluut. En binnen vier jaar kunnen de Mechelaars en de Leuvenaars hun stem geven aan Maingain en Onkelinx. Prachtig !

Er is zoveel geknoeid en geklooid in dit schandland, dat er zelfs discussie bestaat of we nog wettige verkiezingen kunnen houden ... Zover zijn we.  Op een moment dat de Europese Unie een van haar zwaarste crisissen doormaakt en er alles aan gedaan wordt om de interne stammentwisten, die het hoofd opsteken, trachten dood te zwijgen, moet het land B dat in een modderpoel veranderd is, de leiding van Europa op zich nemen.  Weer een opdracht voor de aartsleugenaar Reynders ?  Of Leterme, want die zou zijn vader en moeder verkopen en zijn kinderen verloochenen "in het belang van het land", zolang hij premier mag spelen. Ik weet het, zulke dingen mag je niet zeggen, da's niet comme-il-faut, maar weet u wat wij niet "comme-il-faut" vinden, dat is de burgers beliegen en ons onkunde oplappen als staatsmanskunst.

Het gezond verstand zegt toch overduidelijk dat de belgische staat doodgeregeerd is. Dit land kan niet meer gered worden.  Zeker niet door de knoeiers die in het verleden de basis hebben gelegd voor dit fiasco.  Verkiezingen of geen verkiezingen, eerlijk gezegd, kunnen wij ons daar niet druk om maken op dit ogenblik. 

Er is slechts één oplossing in het belang van de burgers en dat is de definitieve scheiding, de zelfstandigheid van Vlaanderen. Zodat een echte Vlaamse regering (en niet de subsidieclub die nu aan de slag is) zich kan bekommeren om de grote maatschappelijke problemen die het geluk van de burgers bepalen.  Van belgië hebben wij niets meer te verwachten : Vlaanderen Onafhankelijk is onze enige redding.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In een van onze (reserve) brievenbussen : BDW
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bart de Wever is niet de man om Vlaanderen onafhankelijk te maken. Doet in de media altijd neerbuigend over het VB. Het woord onafhankelijkheid krijgt hij niet over zijn lippen. Als er in Vlaanderen iets moet veranderen kan je niet anders dan voor het VB te stemmen. Daarom zal BDW nog veel bij de BRT opgevoerd worden.

Lies


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet u het niet : het is een prachtige lentedag

 

 

 

 

Bloemen : van de buren - Tuin : van andere buren - Foto's : van ons

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de brievenbus : Het pensioen van de bisschop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Tussen al de berichtgevingen door over het wie de schuldigen zijn voor de val van Leterme en co viel mijn oog op een tussendoortje dat "raar" maar "waar" was. Naar het schijnt hoeft ex-bisschop Van Geilhuwe zich geen zorgen te maken wat zijn maandelijks leefloon betreft. Ondanks zijn "potelarijen"met kinderen, heeft de volgeling van Jezus Christus blijvend recht op zijn pensioen !

Een eventuele (?) veroordeling door de rechtbank zal geen invloed hebben op de uitbetaling van zijn maandelijks inkomen, dit in tegenstelling tot gewone burgers die bij zware vergrijpen hun burgerlijke en politieke rechten kunnen verliezen, waaronder hun pensioen. Voor de clerus gelden andere regels. Zij kunnen alzo wat hun pensioenrecht betreft, ongestraft de pedofiel uithangen ... hun inkomen blijft verzekerd.Wel kunnen ze voor hun daden door de rechtbank de petoet ingedraaid worden. Of er tegen V.G. ook een zaak van zal komen, is zeer twijfelachtig, gezien de rang van dit heerschap.

Misschien kan hij wel (achter de schermen) rekenen op de invloed van de diepgelovige Coburgers en andere Christelijke 'hoogwaardigheidsbekleders' om deze kelk der schande niet te moeten ledigen. Ondertussen verblijft de gevallen heilige in de abdij van Westvleteren waar hij na al deze emotie tot rust komt, onderwijl genietend van een lekkere trappist. (bier, wel te verstaan hé!)

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B : een modderpoel II

 

Onze oorspronkelijke tekst over de politieke toestand is aanbevolen door onze Nederlandse collega's van Het Vrije Volk. Om die reden, blijft hij de ganse dag bovenaan staan. Nieuwe artikels volgen hieronder. Met dank aan Het Vrije Volk.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!