Angeltjes
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uitzonderlijk mooie natuurvideo voor uw feestdag van 1 mei

 

 

Van onze Japanse video-producent voor zijn Vlaamse fans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Katholiek Nieuwsblad (NL) brengt zeldzaam correcte analyse op crisis

 

Katholiek Nieuwsblad


Het leek een beeld uit een heel andere tijd, of minstens uit een heel ver land. Toch was het vlakbij, midden in de Belgische hoofdstad, tevens zetel van de Europese Commissie en het Europarlement. In de Belgische Kamer zong de fractie van het Vlaams Belang vorige week, stoer als een voetbalploeg, het volkslied van zijn taalgemeenschap: de Vlaamse Leeuw. Zowel op het Belgische als het Nederlandse journaal werd het uitgezonden. Op dat moment was er al een acute kabinetscrisis, en ontving koning Albert de hoofdrolspelers voor overleg op zijn paleis.

Lachende derde

De val van het Belgische kabinet-Leterme II, een coalitie van vijf partijen, werd maandag een feit, nadat koning Albert het ontslag eerst nog enige dagen in beraad had gehouden. De Waalse vice-premier Didier Reynders van de liberale partij MR had inderhaast een lijmpoging mogen proberen, maar was vastgelopen. Er was geen vertrouwen meer. Vandaar het triomfantelijke aanheffen van de Vlaamse Leeuw vanachter het cordon sanitaire. Het Vlaams Belang is immers de lachende derde. En het lacht des te harder, omdat het was buitengesloten.

Zwartepieten

Op weinig plaatsen speelt de kwestie van nationale identiteit en afscheiding zo heftig als uitgerekend in de hoofdstad van de Europese Unie. De kwestie verlamt België, zodat andere urgente problemen blijven liggen. Volgens een enquête voelt een derde van de Vlamingen al voor een zelfstandig Vlaanderen. Een meerderheid van 58 procent wil daar niet aan. En liefst 80 procent van de Franstaligen steunt hen daarin. Logisch, want het armere Wallonië heeft daar alleen maar bij te verliezen. Net als bij de vorige crisis spitsen de tegenstellingen zich toe op de hervorming van het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). De coalitie had bij aantreden in maart 2008 beloofd de kwestie voor Pasen 2010 op te lossen. Omdat die termijn gepasseerd is, trok de jonge liberaal Alexander De Croo (35), partijleider van de VLD, de stekker uit het kabinet. Inmiddels buitelen de politici bij het zwartepieten over elkaar heen. Vicepremier Laurette Onkelinx (Parti Socialiste) noemt de Vlaamse liberalen “pyromanen”, terwijl partijvoorzitster Marianne Thyssen de Franstalige partijen en de VLD de schuld geeft.

Ongrondwettig

Waarom werkt Brussel-Halle-Vilvoorde zo splijtend? Kort gezegd: dit verfransende kiesdistrict boven de taalgrens heeft een unieke bestuurlijke status en biedt daardoor aan de Franstaligen politieke voordelen, waar voor de Vlamingen niets tegenover staat. Zo kunnen de Franstaligen er op de eigen politici stemmen en stemmen werven, terwijl de Vlamingen dat onder de taalgrens niet kunnen. Door het kiesdistrict los te maken van Brussel en te voegen bij de rest van eentalig Vlaams-Brabant zou het evenwicht hersteld worden, maar vanzelfsprekend voelen de Franstaligen daar weinig voor: de status quo werkt in hun voordeel. Volgens een rechterlijke uitspraak uit 2003 is de kieskring BHV echter ongrondwettig. Er móet dus iets aan gedaan worden.

Afscheiding

Het blijkt in België dus niet mogelijk draagvlak voor een oplossing te organiseren. Volgens de hoogleraar politieke wetenschappen Bart Madden ligt het cordon sanitaire, de politieke uitsluiting van het Vlaams Belang, daaraan ten grondslag. Brisante politieke kwestie kunnen per definitie alleen maar geregeld worden door alle partijen daarbij te betrekken, betoogt hij in De Morgen. “Toegepast op BHV betekent dit inderdaad dat Vlamingen en Franstaligen hierover een consensus moeten bereiken, en dat de Vlaamse meerderheid haar standpunt niet eenzijdig kan doorduwen.” Overeenstemming op fundamentele punten krijg je alleen maar voor elkaar als je de extreme partijen op de flank erbij betrekt. Madden: “Het is evident dat het Goede Vrijdag-akkoord in Noord-Ierland nooit tot pacificatie zou hebben geleid zonder de steun van Sinn Fein en van het DUP van Ian Paisley.” In Vlaanderen zijn het Vlaams Belang en de gematigder NV-A de partijen die afscheiding nastreven. Samen vertegenwoordigen ze bijna 40 procent van de Vlaamse kiezers. Het Vlaams Belang is getroffen door democratische uitsluiting vanwege het cordon sanitaire, terwijl de NV-A sinds 2008 geen deel meer uitmaakt van de Vlaamse regering. Dat betekent dat bij de onderhandelingen over BHV een zeer groot deel van de Vlamingen niet vertegenwoordigd was.

Pacificatie verlaten

“Stel even”, aldus Madden, “dat in die omstandigheden toch tot een ‘onderhandeld’ akkoord gekomen was over BHV. Het Vlaamsgezinde protest zou ongemeen fel geweest zijn. We zouden naar de verkiezingen zijn gegaan in een sfeer van toenemende polarisatie tussen het blok van drie radi- caal-Vlaamse partijen enerzijds en de Belgische ‘systeempartijen’ anderzijds. Voor de drie V-partijen zou de meerderheid van in Vlaanderen meer dan ooit binnen bereik liggen. Het is precies uit vrees voor zo een scenario dat de Vlaamse onderhandelaars geen verregaande toegevingen wilden doen aan de Franstaligen.” Het cordon sanitaire moest ooit België redden, maar pakt nu precies omgekeerd uit: het pint het Vlaams Belang vast op een radicale positie, waarmee het de Vlaamse partijen die wel mee mogen doen, de maat neemt. Hierdoor verkrampen die aan de onderhandelingstafel. Madden vat samen: “Door de radicale Vlaams-nationalisten te stigmatiseren en uit te sluiten van het beleid heeft België het pad van de pacificatie verlaten en daarmee zijn eigen graf gedolven.”

Anders gezegd: de Vlaams Belangers hadden vorige week alle reden tot zingen.

http://www.katholieknieuwsblad.nl/archief/Artikelen/2010/4/30/Cordon_sanitaire_speelt_Belgi%EB_parten

De twee luttele opmerkingen die wij hebben : De NVA maakt nog steeds deel uit van de Vlaams Regering en de professor heet Maddens en niet Madden.

Wij hebben gisteren de vriendelijke toestemming gevraagd om dit stuk integraal over te nemen, want de redactie bleek daar zeer streng over te doen en we hebben tot hiertoe geen reactie ontvangen. Mochten de dames en heren van het Katholiek Nieuwsblad bezwaren opperen, dan vernemen wij dit graag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daens

 

 

 

Muziek : Dirk Brossé


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende reportage op Nederlandse televisie over BHV, enz.

 

 

Klikken op gele band :

http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-23/crisis-belgië


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shangai : opening wereldexpo 2010

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V affiche Nummer 2 met een waarheid als een Koe

 

 .

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In première op 6 juni

 

 

 

 


30-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : de Tijd

 http://www.tijd.be/home

Voor wie bent u van plan te stemmen op 6 of 13 juni?  (situatie 17.40 uur)

CD&V
10%
Groen
4%
Lijst Dedecker
2%
N-VA
48%
Open VLD
20%
sp.a
4%
Vlaams Belang
12%

Al 11949 stem(men)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste verkiezingsaffiches verschijnen reeds + Aanpassing 22.30 u

 

Productie : Theo

+ Aanpassing 22.30 u door Jade

Deze foto werd genomen toen ze tevreden de dolk uit de rug van de Vlaamse kiezers trok. Het wapen is ondertussen weggewerkt, gefotoshopt of gefotofopt. Je kan er alle kanten mee op, voor en na de verkiezingen, alleen het kreng mag erop blijven staan. Oorspronkelijk was ze van plan 800.000 maal toe te slaan, maar dat vergde meer dan 5 minuten moed en vereist echt werk, drie jaar politieke waanzin brengt een paar villa's op. Terwijl 960 euro bruto  pensioen voor de achterlijke kiezers meer dan genoeg moet zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren identiteitskaart ? Geen nood !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Bartholomé le Tisseur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(voor de achterlijken : dans notre boîte aux lettres)

Ik ben er niet gerust in, en vrees dat wij met Bart De Wever een nieuwe Yves Leterme, Kris Peeters, enzovoort aan het kweken zijn. Grote muil voor de verkiezingen, netjes in zijn mand daarna. Het eeuwig drama van Vlaanderen, een land zonder leiders

Pol

(voor de achterlijken : Je ne suis tranquil dedans et crains que nous avec Bartholomé le Tisseur un nouveau Yves Leterme, Kris Peeters, etc.  au fabriquer être.  Grande gueule avant élections, propre dans son petit panier après. Le éternel drame des Flandres, un pays sans tuyaux).

Paul


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans over de crisis

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Seniors analyse
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

BHV in de koelkast, de staatshervorming in de diepvriezer, Leterminus op weg naar de stelplaats en een Vlaamse(?) kamervoorzitter die keuning èn Walenreet(en) likt !

Bravo ... 10/10 voor Walchiê ... grootste onderscheiding. Voeg daarbij nog de slaafse, onderdanige, kruiperige en huichelende Vlaamse traditionelen en je bent onmiskenbaar in het land B.

Het was me weer een beschamende vertoning gisteren in villa stupidica met Linda de Pin en Carl De Kots. De aangekondigde atoombom werd deskundig door de Francofonen ontmanteld dankzij een wet die wijlen Gaston Eyskens (vader van Markske) het levenslicht liet aanschouwen.  BHV door de Walen gepareerd met een oorspronkelijke tjevenwet ! Cynischer kan het echt niet.

Persoonlijk heb ik niet te lang naar de aangekondigde "atoomzitting" gekeken omdat ik onmiddellijk een déja-vu gevoel kreeg toen sommige lamstrale bij dat vrt-mens hun kwijl mochten lozen. De tjeven prezen zichzelf de hemel in, de smurfen vonden ook dat ze positief mochten beoordeeld worden en de sossen hadden puik oppositie gevoerd. Ook groen! vond dat ze tussen het verorberen van een banaan en het zuiveren van afvalwater goed werk verricht hadden. Kortom, de val van Krukkemans II was niet nodig. 't Is allemaal de schuld van V.B met hun Vlaamse leeuw gezang.

Maar ergens in de toon van de commentaren is er toch een zekere "onzekerheid" te bespeuren wat de uitslag van de al dan niet (on)grondwettellijke verkiezingen gaat zijn. Zeker aan de overkant van de taalgrens bij de Hangmatters is men er toch niet al te gerust in. Het zou wel eens kunnen zijn dat de uitslag zo is, dat er van een volgend federaal kabinet geen sprake is ... liet iemand zich ontvallen. En inderdaad, wanneer Vlaanderen massaal rechts stemt, wat ik vurig hoop, en de traditionelen een oplawaai van jewelste krijgen en uitgeteld in de hoek liggen, is dit draaiboek wel mogelijk.

Persoonlijk denk ik dat de partij van BDW de grootste in Vlaanderen zal worden.Zij gaan veel tjevenstemmen afsnoepen. Ook V.B zal standhouden. De traditionelen gaan kletsen krijgen niet alleen door kiezers die op N-VA gaan stemmen maar ook velen die een blanco of ongeldige stem uitbrengen en/of zelfs niet naar het stembureel komen.

Mocht dit zo zijn en Bartje heeft de hoogste kaart, zullen zijn voorwaarden (als we zijn uitspraken mogen geloven?) om een federale regering op poten te zetten, door de Franstaligen geslikt worden ... hij wordt nu al uitgespuwd.  Zo niet dan zullen de andere vlaamse partijen ook wel (moeten) passen, want dan zijn ze met nog minder dan heden en is de impasse compleet. Gaat Bartje en de N-VA overstag en is hij toch tevreden met borrelnootjes i.p.v. reuze koksonoten, dan zijn keuning en Walenland gered.

Deze verkiezingen zouden wel eens dè finale clash voor het land B kunnen betekenen ... het is erop of eronder. Vlaanderen wordt wakker !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe leg je de crisis uit aan een buitenlandse vriend ?

 

Wij kregen gisteren een mail binnen van onze Suid-Afrikaanse vriend en collega Peter. Hij volgde op televisie via BVN-TV het nieuws van 19 uur en zegt niet 100% te begrijpen wat er aan de hand is.  We zullen ons best doen om een en ander te verklaren. U mag allen mee in het bad springen en verder aanvullen of corrigeren.

 .
- Ek aanvaar dat die splitsing van BHV nou nie meer mag/kan deurgaan nie, maar wat nou ? Gaan België binnekort na die stembus, en indien wel, waarvoor sal daar gestem word?
.
.
Deze regering moet nog beslissen een aantal artikels uit de Grondwet aan te merken, die door het volgende parlement kunnen gewijzigd worden ; over dit principe is men het  eens. Er is echter opnieuw een discussie over wélke artikels in aanmerking komen voor wijziging : Vlamingen en Walen hebben ook  op dit punt een verschillende visie.   Van zodra af tegen volgende week donderdag de regering een lijst aan de Kamer voorstelt met de weerhouden Grondwetsartikelen die kunnen gewijzigd worden, wordt het parlement ontbonden en komen er 38 dagen later verkiezingen, dus op 13 juni.
De huidige regering blijft in dienst om de "lopende zaken" af te handelen tot er een nieuwe regering gevormd is. Aangezien BHV niet gesplitst is, zullen de verkiezingen een zeer rommelig gebeuren worden, met allerlei klachten en juridische contestaties (aanvechtingen).
 . 
Ik laat de rol van de koning (door mij steevast verbasterd tot de "keuning" zoals de meeste Vlamingen het uitspreken) even buiten beschouwing, want de man beschikt over de grondwettelijke macht om een eigen scenario uit te tekenen en het hierboven geschetste verloop te dwarsbomen. Wat echter zeer delicaat is. Alle belgische koningen zijn ooit tijdens hun regeerperiode hun rol te buiten gegaan.
.. 
Albert II wordt door de Walen op handen gedragen en gezien als de redder in nood die hen zal behoeden tegen een scheuring van het land. In Vlaanderen is er ongeveer een meerderheid om niet aan de koning en zijn positie te raken, maar hij is hier minder populair dan in Wallonië en Brussel. Zijn Italiaanse vrouw die hier 50 jaar woont, kan geen Nederlands gesprek voeren en heel de familie is een franswauwelend groepje van wie slechts één aangetrouwde man, werkt voor de kost. De anderen leven van toelagen en graaigeld.
Gaan België voort soos in die verlede, of gaan daar vir onafhanklikheid gestem word ?
.
België gaat naar de stembus om een nieuw parlement te verkiezen : 150 kamerleden (88 VL en 62 F) - 71 senatoren  (41 VL - 29 F - 1 D) + 3 kinderen van de koning. Elke politieke partij stelt haar programma voor aan de kiezers. De traditionele politiek-correcte machtspartijen in Vlaanderen  zijn de christen-democraten (CD&V), de liberalen (Open-VLD) - de socialisten (sp-a).
.
In feite zijn deze drie onderling verwisselbaar en zijn het de steunpilaren van het regime, die  pro-forma en met moeite een eigen gezicht hebben. Tijdens publieke optredens schminken zij zich figuurlijk  geel - blauw of rood maar het zijn allen politiek-correcte linksen die zich van de bevolking niks aantrekken.
.
Dit is een algemeen verschijnsel in Europa en deze 3 groepen bepalen onder mekaar hoe zij hun macht kunnen behouden, ondermeer in de Europese Unie, die zich geruisloos en buiten elke democatische inspraak veel macht heeft toegeëigend.
.
Daarnaast  kennen wij een milieupartij (Groen!) die voortdurend aansluiting zoekt bij de 3 klassieke. Groen! stelt zich gematigd op maar is een extreem-links allegaartje aan de basis. Verder hebben we Vlaams Belang, de nationalisten die ondubbelzinnig opkomen voor de splitsing van belgië en de oprichting van de Republiek Vlaanderen. De NVA van Bart de Wever, die op korte tijd gelanceerd is geworden door de media, als tegengewicht voor het staatsgevaarlijke Vlaams Belang : de NVA is een partij die uit is op deelname aan de macht binnen het belgische bestel. Het succes van deze partij drijft uitsluitend op de figuur van de voorzitter, die welbespraakt, intelligent en machtsgeil is, maar die nog nooit een uitvoerend mandaat heeft bekleed. Zij geloofsbrief vermeldt enkel  : "Ik zal het eens uitleggen".  Bijna dagelijks is hij aanwezig op televisie, radio en in de kranten. Hij is de Homer Simpson van de Vlaamse politiek. Lijst Dedecker is een liberale scheurgroep die evenals NVA steunt op het imago van haar querulante voorzitter. 
Deze laatste 3 partijen (recent genoemd de V-partijen, omdat zij Vlaamsgezinden in diverse gradaties  tellen) behaalden bij de opiniepeilingen samen tussen de 35 tot 40%.  Helaas wordt van deze numerieke macht nauwelijks of GEEN  gebruik gemaakt, omdat de 2 andere niet willen samenwerken met VB uit angst eveneens terecht te komen in het cordon sanitaire. Als ooit meer dan 50% van de kiezers de 3 V-partijen steunt, zou er alleszins een andere situatie kunnen ontstaan.
 
Ben je er nog, Peter ?
 
- Indien die meerderheid vir onafhanklikheid aan Vlaanderen sou stem, sal BHV dan binne of buite Vlaanderen val, of sal BHV moontlik as 'n "3de" staat regeer word ?
.
De kans dat belgië voortgaat zoals in het verleden, zal afhangen van de uitslag van de verkiezingen.  Eén zaak is zeker : de machten achter de schermen mogen niet onderschat worden, het grootkapitaal, de syndicaten, de gekneusde katholiek kerk, de koning en zijn talloze hovelingen, de 3 traditionele partijen van de twee taalgroepen en tenslotte de Europese Unie. En laten we ook maar niet te veel rekenen op partijen zoals de NVA of LDD, die niet liever vragen dan erkend te worden door de traditionele machtspartijen. Vlaamse onafhankelijkheid is echter een constant en niet weg te branden ideaal uit de lange Vlaamse Beweging. Het gaat niet enkel om taal, maar om sociale, economische, financiële autonomie en identiteit.
.  
Het grondgebied van Vlaanderen is nu reeds afgebakend door de taalgrens. Brussel-Halle-Vilvoorde splitsen komt neer op het herstellen van een politieke fout : de 35 Vlaamse gemeenten van Halle-Vilvoorde behoren integraal tot Vlaanderen in de provincie Vlaams-Brabant. De hoofdstad Brussel (op papier een tweetalig gebied) is een aparte entiteit, vervat in het Hoofdstedelijk Gewest (met 19 gemeentes). Op de landkaart zie je dat de Brusselse regio volledig omkneld zit door Vlaams grondgebied.  Brussel is momenteel de hoofdstad van het federale land belgië, van Vlaanderen (en van Europa, zeggen sommigen, maar dat is niet officieel). Moet Brussel bij Vlaanderen horen ?  De meningen lopen uiteen. Laten we ons beperken tot het vrijwaren van ons eigen Vlaamse gebied, dat is al moeilijk genoeg. 
 
Heb je nu hoofdpijn ?  Beste groeten
 
Ray
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links frauderend Griekenland droomt van gratis OCMW geld (A. Griffon)

 

De ministerraad keurde donderdag het ontwerp over de steun aan Griekenland goed. Normaal gezien zou de Kamer gisteren hetzelfde doen. Het ontwerp bleef echter steken in de commissie, waar het Vlaams Belang de behandeling van het ontwerp blokkeerde uit protest tegen het afschieten van het plenair debat over BHV door Kamervoorzitter Patrick Dewael. Dat is wat de regimepers meedeelt


De commissie gaat de tekst nu volgende dinsdag goedkeuren. Hetzelfde gebeurt dan met het ontwerp dat de begrotingscontrole uitvoert en het ontwerp houdende diverse fiscale bepalingen. Later moet de plenaire Kamer dan het licht nog op groen zetten. Terecht fillibustert het Vlaams Belang nu. Het is immers een praktijk die door de Tjeven en de Waalse partijen werd uitgevonden en frequent toegepast. Of is de alarmebelprocedure bvb geen 'gefilibuster' ?

De fraudeur moet de rekening betalen, niet de opgelichte partij

Griekenland fraudeerde met zijn balans. Als een bedrijf dit zou doen, zeggen de banken en aandeelhouders hun krediet en vertrouwen gewoon op. Fraudeurs moeten we niet belonen met belastinggeld uit Vlaanderen. Griekenland moet de consequentie ondergaan van zijn leugens en links wanbeleid dat dacht te mogen "smossen" met geld. Het moet onder curatele worden geplaatst, het moet drastisch saneren, koopkracht inleveren en vooral een ander economisch beleid voeren. Sociaal beleid wordt betaald door een gezonde economie en niet omgekeerd.

Dat we Griekenland moeten helpen, dat vind ik  geoorloofd, maar geef hun een schop en een kruiwagen in plaats van een zak geld en een strandstoel.

Wat de regimemedia vol van lof voor linkse regimes weigeren te zien en berichten

Ziedaar het zoveelste bewijs waar linkse regimes toe leiden. Duitsland heeft groot gelijk niet het OCMW van Europa te willen worden. Het Vlaams Belang denkt er trouwens ook zo over. Wees toch niet naief, beste Vlamingen, en laat je niet wijsmaken door de eenzijdige regimemedia dat het Vlaams Belang alleen maar kan fillibusteren. Staan jullie te springen om met jullie spaarboekje de linkse Sinterklazen van Griekenland te belonen voor hun wanbeleid ?

http://agriffon.blogspot.com/2010/04/links-frauderend-griekeland-droomt-van.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onenigheid binnen Vlaamse regering (Video Filip Dewinter)

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hoofd staat (ook) in bloei !

 

In de Standaard van gisteren verscheen een pracht van een interview door Karel Verhoeven met onze grote Nederlandse auteur Jeroen Brouwers : "Mijn hoofd staat in bloei"  . Brouwers wordt 70 en hij voelt zich 32, vertelt hij. In zijn hoofd stormt en bloeit het, maar zijn lichaam aarzelt en wringt tegen.

Ik heb het artikel gelezen en ervan genoten : Jeroen Brouwers, een rebel, een querulant, een lieve en aardige man die balorig kan zijn als de nurkste vent uit de Lage Landen, ligt al tientallen jaren in mijn slaapkamer op het nachtkastje met telkens herlezen passages.

Na de ontmoedigende gebeurtenissen in de Kamer gisterennamiddag, had ik er even geen zin meer in, in de valsche politiek, in de schijndemocratie, in het hypocriete acné-geschonden smoelwerk van Patrick Dewael, die zich helemaal verkocht heeft aan het regime, zodanig dat hij ervan overtuigd is, dat hijzelf dat regime is. Ik had bijna de tranen in de ogen toen de vrienden van Vlaams Belang die al jaren in deze sfeer van perfiede dienstbaarheid aan het belgische surrealisme, stug overeind blijven en na een ridicule reprimande van de sjoemelvent Dewael, de moed opbrengen : "You ain't seen nothing" te roepen tegen de Walen en de suffe genetische collaborateurs die de naam Vlaming niet waard zijn.

Dank, Jeroen Brouwers, jij hebt er me bovenop geholpen, want ook "Mijn hoofd staat (terug) in bloei". Zoals jij het niet kan hebben, dat een amateur of een aansteller zich aan "jouw" literatuur vergrijpt, zo kan ik (en met mij vele tienduizenden) het niet verdragen, dat Vlaanderen misbruikt wordt om belgië overeind te houden.

Dat de Walen zich gedragen als 19de eeuwse textielbaronnen die de arbeiders minachten, is een vreemde vaststelling voor een volk dat stalinistisch uitgezogen wordt door "socialisten".  Het bewijst vooral dat socialisme een stroming is, die de tand des tijds niet weerstaat en al lang getransformeerd is tot een supermarkt, enkel toegankelijk voor de leden, die zonder betalen verdwijnen. 

Tragischer is het echter,  dat de geografische Vlamingen die vastgeroest zitten in hun christendemocratische leugenpartij, de liberalen in hun schijnheilige belgische logepartij en de zelfingenomen socialistjes in hun zelfbedienings-coöperatieven,  op cruciale momenten aan Vlaams geheugenverlies lijden.

Heeft u ze zien en horen applaudisseren, de leliaarts, toen Dewael meedeelde dat omwille van de alarmbelprocedure de wetsvoorstellen van BHV van de parlementaire agenda verdwenen ?  De droesems hadden allen aangekondigd dat ze de splitsing zouden doordrukken vandaag en als het omwille van een moeilijk tot stand gekomen wet uit 1970, plots niet kan, klappen ze zich suf, de volksdebielen.

Er bestond nog een kleine hoop dat de NVA middels een resolutie, die niet kon weggemoffeld worden, de kieskring Vlaams Brabant zou doen erkennen, waarmee de 35 Vlaamse gemeentes uit BHV zouden gelicht zijn. Of dat ook impliceerde dat de regering deze resolutie zou toepassen, is een ander paar mouwen. Het zou alleszins de triomfantelijke Franstaligen de grijns van hun facie gehaald hebben.

En wat zien we : de lakei van de keuning die ook de Kamer voorzit, treuzelt met dit initiatief tot de tv-journaals voorbij zijn en brengt dan de resolutie ter stemming.  De Walen stemmen uiteraard tegen, Vlaams Belang en LDD steunen fideel de NVA en de onvlaamse grootsmoelen van de foefelpartijen onthouden zich.

Vlaanderen is van ons en we gaan voort met onze strijd voor onafhankelijkheid.  Onze hoofden staan in bloei zoals de kerselaars en de perenbomen.  Als er sommigen zijn die niet langer willen dienen als schildwachten van Vlaanderen, omdat ze de akkers van Linkeroever belangrijker vinden dan de hartenklop van de Vlaamse economie in de wereldhaven Antwerpen, da's jammer maar niet erg.  Anderen staan klaar om de fakkel over te nemen : het is niet het mannetje dat telt met zijn eigen gelijkje maar de vuist van de groep.

Ik ben over mijn ontgoocheling heen, beste vrienden en lezers.   Het is de ...tigste uit mijn Vlaams-nationalistische leven en het is een bevestiging : vertrouw nooit een tjeef, een liberaal of een sos.  Wij hebben slechts één politiek geloof dat ons overeind houdt en dat ten dienste staat van àlle burgers van dit land : de énige schildwachten van Vlaanderen, zijn Vlaams Belangers. Dames en Heren, wij doen gewoon verder en wie niet met ons is, is tegen ons.

Ray

 PST : Als Brouwers verneemt dat zijn interview hier gebruikt wordt als een stimulans voor Vlaams-nationalisten, dan zuipt hij zich te pletter van miserie. Brouwers is uiteraard links-links-links zoals een modieuze fat. Als anderen, van onze kant, van mening zijn dat ik geen linkse auteurs mag citeren of waarderen, dan mogen zij de boom in. Tussen de bloesems is het aangenaam toeven. Ik buig, noch zwijg voor niemand. Behalve ...

 Foto-oorsprong : HIER klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 


29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Alarmbel luidt

 

 

De Kamer van volksvertegenwoordigers bestaat uit 88 Nederlandstalige leden en 62 Franstaligen.  Indien een van de beide taalgroepen zich benadeeld voelt door een parlementair initiatief kan 3/4 van die benadeelde taalgroep de schorsing van dat initiatief opeisen gedurende 30 dagen via de alarmprocedure. Dat systeem uit de wet van 1970 hebben de Franstaligen toegepast deze namiddag in de Kamer in verband met de bespreking van wetsvoorstellen ingediend door Vlamingen over de fameuze BHV-splitsing.  Er mag van het moment af dat de alarmbel geluid wordt, niet meer over deze zaak gesproken worden. En daarmee is de affaire afgevoerd.  

Vreemd is dat de Franstaligen zich benadeeld voelen door een uitspraak van het Grondwettelijk Hof uit 2003 : dat arrest zegt dat verkiezingen na 2007 niet meer grondwettelijk zijn als de 35 Vlaamse gemeentes uit het arrondissement Halle-Vilvoorde geen deel zullen uitmaken van de rest van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om een zuivere Vlaamse aangelegenheid : 35 Vlaamse gemeentes uit Halle-Vilvoorde die gevangen zitten in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.  De Franstaligen willen echter deze gemeentes behouden in één kiesomschrijving, om de Franstaligen uit deze Vlaamse gemeentes te laten kiezen voor de Onkelinxen en Maingains uit Bruxelles. Geografisch gaat het het echter over Vlaams grondgebied. 

Voor wie de mikmak BHV niet helemaal beetheeft (wij denken aan onze Nederlandse lezers maar ook eigen volk)  was dit een poging om het probleem samen te vatten. U mag nu ook aan de alarmbel trekken, als u van oordeel bent, dat onze uitleg onnauwkeurig is.

Verder was het opmerkelijk dat de meerderheid van Vlamingen in de Kamer er bij zat als een miezerig troepje geslagen honden die weer eens in hun hok opgesloten werden en zelfs niet meer mogen blaffen, om de terminolgie uit Le Soir e.d. over te nemen. (Les flamands aboient leur langue - de Vlamingen blaffen hun taal).

Er kan nu verder ruzie gemaakt worden over de artikels van de Grondwet die moeten opgenomen worden in de lijst voor de volgende legislatuur om eventueel in aanmerking te komen voor wijziging.  Ook hier zullen de Franstaligen hun slag thuishalen, twijfel er niet aan.  Aan de prerogatieven van de keuning zal niet getornd worden, anders wordt er wellicht weer aan de alarmbel gesnokt.  Zo functioneert de belgische democratie.

De numerieke Vlaamse meerderheid wordt in dit land geleid door de Franstalige minderheid, Al wie twijfelt aan deze uitspraak, heeft het deze namiddag live kunnen meemaken in Villa Politica.  Waar ook een aantal ministers (zoals De Clerck van justitie) rustig konden vertellen, dat mocht de regering niet gevallen zijn, wij vandaag ongeziene maatregelen hadden meegemaakt, die we nu zullen missen.  Prachtge realisaties ! Dit land staat op instorten, na jaren wanbeleid en nog proberen de verantwoordelijken hun wandaden voor te stellen als weldaden.

Wat zei  Kamervoorzitter-Loverboy Dewael tot Gerolf Annemans : "Uw houding is beschamend" ?  

Inderdaad, maar dat had hij beter gezegd tot het Vlaamse zootje broekschrijvers, dat zich telkens in de luren laat leggen door de Walen. Meer dan ooit : wie het belgische geklungel beu is, kan alleen voor Vlaams Belang stemmen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.You ain't seen nothing - Je hebt nog niets meegemaakt

 

Tijdens de plenaire zitting van de Kamer ontpopte voorzitter Patrick Dewael (Open VLD) zich deze middag tot handpop van de Franstaligen. Over de actie die onze partij vorige donderdag in de Kamer had gevoerd stelde Dewael dat het Vlaams Belang de plaats had “misbruikt” en dat hij dit “ten stelligste afkeurde”. Daarmee deed hij wat de Franstaligen, bij monde van MR-fractieleider Daniel Bacquelaine, hadden geëist.

In een reactie op de verklaring van Patrick Dewael en het applaus van de andere partijen toonde Gerolf Annemans zich allerminst onder de indruk. De Vlaams Belang-fractieleider betreurde dat hij de actie van donderdag niet zelf had kunnen meemaken en herinnerde aan de context ervan. Terwijl op dat moment een normale Kamerzitting had moeten plaatsvinden en ook de splitsing van BHV gestemd had moeten worden, liet Dewael zich immers op het matje roepen in Laken. Eerdere stoere verklaringen ten spijt, werd de plenaire zitting door de traditionele partijen
afgelast. Door een oekaze van Coburg werd de parlementaire democratie bij het huisvuil gezet.

Gerolf Annemans verklaarde dan ook dat de Vlaams Belang-fractie, gepokt en gemazeld in de Vlaamse Beweging, “geen enkele sanctie of berisping zal aanvaarden”. “You ain’t seen nothing yet”, aldus Annemans. “Dit was slechts een klein voorproefje!”

VB




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!