Angeltjes
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdens de schijnhuwelijksplechtigheid

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middellandse Zee overspoelt Promenade des Anglais zoals NVA kiezerskorps

 

Gisteren 4 mei beukten golven van meer dan 6 meter hoogte in op de dijken van de badsteden tussen Menton en Cannes.

(foto's Le Figaro)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdiende u ook € 400.000 vorig jaar ? Dat is omdat u niet voor de menschen werkt.

 

Dik, rijk en onbeschaamd

 

Europarlementslid  Jean-Luc Dehaene verdiende vorig jaar 257.500 euroi met zijn bijbaantjes als bestuurder. De CD&V-politicus zit in de raad van bestuur van vijf beursgenoteerde bedrijven.

Bij Dexia, waar hij voorzitter is, kreeg Dehaene 88.000 euri. Voor zijn mandaat bij de biergroep AB InBev kreeg Dehaene een vergoeding van 79.000 euri. Bij Umicore bedroeg zijn vergoeding 40.000 euri, bij dekoekjesfabrikant Lotus 22.500 euroi en bij het biotechbedrijf Thromogenics 28.000 euri. Er zijn dan nog kleine douceurtjes die we onvermeld laten, drinkgeld, muntengerommel.

Als lid van het Europees Parlement verdiende hij vorig jaar zo'n 134.000 euro. Alles bij mekaar een ronde 400.000 euri.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandatarissen zonder job krijgen extra toelage : wist u dit ?

 

De Lanakense schepen Mark Curvers kwam onlangs zonder werk te zitten. Hij krijgt daarom maandelijks 300 euro compensatie.

De oppositie binnen de Lanakense politiek reageert verbolgen op de compensatievergoeding die de werkloze schepen Mark Curvers (Open VLD) ontvangt boven op zijn brutojaarwedde. ‘Deontologisch, moreel en ethisch onaanvaardbaar', klinkt het bij CD&V/N-VA en Vlaams Belang. Ze vinden het schandalig dat schepen Curvers bovenop zijn bruto-maandinkomen van 3.493 euro maandelijks een niet geïndexeerd compensatiebedrag van 301,21euro wordt toegekend. Die beslissing viel tijdens een geheime raadszitting eind maart. Terwijl de coalitiemeerderheid Open VLD/SP.A voor stemden, stemde CD&V/ N-VA tegen. De drie leden van Vlaams Belang onthielden zich.

Curvers, schepen sinds februari 2007, kwam onlangs zonder werk te zitten. Daarom wilde hij gebruik maken van de compensatievergoeding die door de Vlaamse regering na een besluit mogelijk werd gemaakt. De schepen zelf zegt dat hij, net zoals tientallen andere Vlaamse mandatarissen, de compensatievergoeding heeft aangevraagd. ‘Ik ontvang als schepen, compensatie inbegrepen, 2.300 euro netto per maand. Ik krijg geen euro meer dan waar ik wettelijk recht op heb', zegt Curvers.

@ de Standaard 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schijnhuwelijk Dewever - Bracke

 

Lichaamstaal en gelaatsuitdrukking zegt veel

Over de persconferentie die de intrede van Siegfried Bracke bij NV-A officialiseerde, hing een sfeer van onwaarachtigheid. 

Een schijnhuwelijk tussen twee partners van wie je onmiddellijk ziet, dat zij het niet lang samen zullen uithouden. Noemt u het liever een verstandshuwelijk, voor ons niet gelaten. Het pact dat De Wever vroeger eens met Jean-Marie Dedecker heeft aangegaan voor enkele dagen, straalde meer warmte uit dan dit bevreemdende spektakel, dat besloten werd met een kil avondfeest in de studio van het Gelaarsde Vrouwtje.

Een van de beiden zegde "het klikte tussen ons" en de ander knikte enthousiast, dat had hij zelf nog niet bedacht. Terwijl in de realiteit iedereen weet dat deze pappenheimers gedurende jaren in werelden hebben vertoefd die mekaar bestreden. Maar plots "klikte" het ...

De Vlaamse Leeuw en de Internationale

Het Vrouwtje wilde vooral meer weten over "de verschillen", tussen beiden,  want zij kent al vele jaren sluwe Siegfried als een gelijkhebberige arrivist die geacht werd tot de linkerzijde te behoren en die nu plots bij een soi-disant rechtse populist zijn brood gaat verdienen. De verschillen werden herleid door Bracke tot een andere visie op de losse seksuele moraal en direct kreeg hij van zijn nieuwe patron een conservatieve opdoffer. Die van de Loge van het Groot-Oosten zullen met stijgende verbazing en woede  hebben toegekeken hoe gezel Siegfried zich in bochten kronkelde om tegelijk een breeddenkende progressist te zijn met passer en driehoek en een rationele Vlaams-nationalist, die in het buitenland wel eens wil verkondigen "je suis flamand, mais pas trop". De een zingt de Vlaamse Leeuw, de ander mompelt de Internationale. Meer moet dat niet zijn.

Confederalisme : le federalisme des cons

Bepaald grappig was het intermezzo over "confederalisme".  Dat is het lijmwoord waar Bart zijn aanhang mee lokt : een sprookje voor romantische flaminganten  die geloven dat federalisme  met "con" ervoor, de Franstaligen over de streep zal trekken. "Le féderalisme des cons, ah oui ...".  Maar hier verspraken de heren zich : niet alleen de NVA wil confederalisme, neen, ook de CD&V en de Open-VLD, eigenlijk àlle Vlaamse partijen zijn gewonnen voor deze structuur. Maar NVA net iets meer.

Wat dat sprookje inhoudt is nog nooit gedefinieerd. Hoe het te bereiken valt, is eveneens onduidelijk. Er wordt al tientallen jaren "onderhandeld" om binnen een federaal kader een leefbaar en bestuurbaar land te zijn. Dat lukt niet.  Het lijmwoord van De Wever zou plots genade vinden bij de Waalse spitsbroeders.  Geloof ons : opnieuw worden de Vlamingen meegesleurd in uitputtende negociaties die er enkel op gericht zijn de eenheid van belgië te bewaren, de overmacht van de Waals-Brusselse minderheid te behouden en de financiële transfers onaangeroerd te laten. Confederalisme is een luchtbel.

Opportunisme en pragmatisme

Wij zouden nog een tijd kunnen doorgaan met het beschrijven van deze bizarre bedoening, dit schijnhuwelijk.  De Wever noemde het een opportuniteit en Bracke had het over een pragmatisch nationalisme.  Voor ons geestesoog doemden beelden op van de Volksunie, waar ook regelmatig opportunisten opgevoerd werden als helden en politieke talenten. Na een tijdje gingen deze helden aan de achterban verklaren wat het échte Vlaams-nationalisme eigenlijk inhoudt en hoe je dit moet interpreteren en waar je vooral moet over zwijgen, want anders worden de traditionele partijen boos en dan mag je niet meer meespelen.

Vulgaire versprekingen zijn geen beleid

Voor De Wever is dat geen enkel probleem. Die heeft al lang zijn weg uitgestippeld : deelnemen aan de macht.  Tot hiertoe heeft dat niets opgeleverd in de Vlaamse regering. De kinderbijslag op Vlaams niveau wordt verhinderd door het Grondwettelijk Hof. Het aantal ambtenaren neemt niet af, integendeel. Het begrotingstekort 2010 is zogenaamd onder controle als u de wiskunde van Philippe Blunders aanvaardt : 711 miljoen is evenveel als 500 miljoen. De NVA legt zich bij het beleid neer en het enige protest is een vulgaire uitlating (een zoveelste verspreking wellicht) van Bart de Wever die het heeft over de sluitspier van Kris Peeters. Misplaatst en gênant.

Over het hoofddoekenverbod, waar de NVA steeds verbaal tegenstander van was, maar finaal meestemde met de politiek-correcten, kunnen we het ook hebben. Net zoals over de energiemarkt. Allemaal bla-bla, geen realisaties.

"Wij willen belgië niet vernietigen"

Als de NVA de grootste partij mocht worden in Vlaanderen (wat volgens een recente opiniepeiling voorspeld wordt) dan zal De Wever de plaats opeisen die hij nastreeft : in de federale regering samen met de Franstaligen de natie overeind houden, de solidariteit bestendigen via de financiële transfers,  "want wij willen belgië toch niet vernietigen".

Als de Kleine Tjevenpartij de Grote Tjevenpartij voorbijsteekt -met hulp van de Loge- dan is het de taak van alle  Vlaams-nationalisten om te zorgen dat de enige Vlaams-nationalistische partij die ijvert voor onafhankelijkheid, een schitterende score haalt, zodat "Bartje" ons niet verder kan uitverkopen.

Ray 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mislukte aanslag op Times Square (New York)

 

 

De dader  van de mislukte aanslag op Times Square, was dus géén ontevreden, blanke,  racistische Amerikaanse burger maar een dubbelpaspoort Pakistaan, Faisal Shahzad. Na de mislukking was hij op de vlucht geslagen en hij had zich door de veiligheidscontrole op de luchthaven weten ee wurmen. Hij was ingeklaard voor de vlucht naar Dubai maar werd bijtijds uit het vliegtuig gelicht. Wat een lieve, zachte man, niet ? Als zijn moordplan geslaagd was geweest, hoeveel honderden slachtoffers zouden er gevallen zijn ?  Een zegen voor de mensheid, dat is de godsdienst van de vrede.

 -Foto : Fox News

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van op een afstand volg ik het rad der gevallen politici, en het is niet weinig beschamend.De bende amateurs kennen nog niet eens schaamte,  geen enkele heeft zich tot hiertoe geëxcuseerd tegen over de bevolking. Wanneer ik mijn job op dergelijke manier moest doen, stond dat op mijn C4  'met zwaarwichtige reden'  met een schorsing tot gevolg. Degoutant is dat nu diezelfde knoeiers de bevolking aanmanen om doordacht te gaan stemmen, ge moet godverdomme maar durven. Vandaag heb ik huis-aan-huis bezoeken  afgelegd voor mijn job :de schrik zit er bij de mensen goed in, en ik vrees voor de gevallen politici dat deze mensen doordacht zullen stemmen.

NAW bekend


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingscampagne van Siegfried Bracke is gestart

 

 

Productie  Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een lekker schandaaltje bij de OESO
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat we al wisten maar nu nog eens bevestigd. De Belgische overheid behoort tot de duurste van de wereld, maar in ruil krijgen we te weinig levenskwaliteit terug. Dat concludeert het beurshuis Petercam uit cijfers van de Oeso. In zijn rangschikking van efficiënte overheden laat België nog net Italië en Hongarije achter zich, maar het moet zelfs de Grieken laten voorgaan.

En nog een doordenkertje. De in Parijs gevestigde Oeso heeft zich de laatste tijd ontpopt als koene ridder die met alle middelen de strijd heeft aangevat tegen zogenaamde belastingparadijzen. Maar als we dan even kijken hoe de Oeso en haar staf fiscaal wordt bevoordeeld en allerlei privileges geniet, kunnen we enkel maar vast-stellen dat dit een echte schande is. De Oeso haar bezittingen, inkomsten, eigendommen…zijn vrijgesteld van elke vorm van directe belastingen, invoerrechten enz…

Ook alle werknemers van de Oeso genieten een belastingvrijstelling. De secretaris - generaal van die Oeso zijn belastingvrijstelling wordt zelfs uitgebreid voor de inkomsten van zijn vrouw en kinderen onder de 21 jaar. Als een werknemer van de Oeso toch toevallig een lokale belasting moet betalen dan wordt dit terug betaald door de Oeso. De Oeso moet ook geen inzage geven in haar boekhouding en is niet onderworpen aan enige tax audit, net zoals de vakbonden. Dus je hebt daar midden in Parijs een organisatie die de tax havens gaat aanpakken en zelf op een schandalige manier geen euro belasting ophoest !

NAW gekend bij de redactie



04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dat nog : Bourgeois twijfelt aan stemcomputers

 

 

Een land in verwarring, een natie in chaos, burgers  die  oproepen om niet te gaan stemmen, Vlaamse rechters die weigeren mee te werken aan de organisatie van verkiezingen, Vlamingen en Walen die zelfs over het openzetten of sluiten van een venster in een vergaderzaal anders denken ... en nu spreekt Vlaams minister Bourgeois  zijn twijfels uit over het functioneren van stemcomputers :

Die computers moesten al in 2006 vervangen zijn, maar werden bij de verkiezingen van 2006, 2007 en 2009 nog 'opgelapt'. Intussen is de apparatuur wel hopeloos verouderd en zijn sommige vervangonderdelen niet meer beschikbaar.

'Ik ben er niet gerust in. Het ergste wat er kan gebeuren is dat alles in de soep draait en dat er niet kan geteld worden. Ik hou mijn hart vast', zo verklaarde Bourgeois in antwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Jan Verfaillie.

Volgens minister Bourgeois is het ook nog niet zeker of de nieuwe stemcomputers wel gebruiksklaar zullen zijn tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Het hergebruiken van de huidige computers is volgens hem alvast helemaal geen optie. Zo is het niet uitgesloten dat er in 2012 opnieuw wordt overgeschakeld op potlood en papier.

Het lijkt op het eerste gezicht eerlijk dat Bourgeois toegeeft, dat de computers kunnen falen.  Daarmee is echter zijn eigen verantwoordelijkheid niet verdwenen.  Vlaams binnenlandse zaken weet al langer dat het met die machines noppes is. Dan had er tijdig moeten gezorgd worden voor nieuwe computers en als die te veel kosten, dan wordt het potlood en papier.  Niet tegen 2012 maar nu tegen eind juni. Dat zou bovendien heel wat wantrouwen wegnemen bij een deel van de bevolking. Maar dat is een van de laatste bekommernissen van de meerderheidspartijen ; zeker bij de NVA die krampen krijgt, als ze zou verdacht worden van vijandig te staan tegenover het regime.  Nu gaat ze zelfs al een alliantie aan met de Loge van het Groot-Oosten. Nu nog wat imams en een verloren pastoor op de lijst zetten en "nous avons été VU ... une seconde fois".

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstrikken of niet verstrikken ?

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In ons brievenbusje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het was mij al lang duidelijk dat het weverke in de linkse vijver vist, en nu dit ! Wie nu nog NVA stemt kan net zo goed Spa-plat stemmen. Velen zullen nu hopelijk de ogen openen. Het VB weze er goed bij !

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FDW Lijsttrekker SENAAT

 

 

Een politicus met ervaring

Provincieraadslid (1985-1987)
Volksvertegenwoordiger (1985-1987)
Voorzitter Vlaams Blok Jongeren (1987-1989)
Partijbestuurslid Vlaams Blok (1987-2004) en Vlaams Belang (2004-heden)
Lid Vlaamse Raad (1988-1995)
Fractievoorzitter Vlaams Blok (1992-2004) en Vlaams Belang (2004-heden)
Lid uitgebreid bureau Vlaams Parlement (1992-heden)
Gemeenteraadslid Antwerpen (1995-heden)
Vlaams Volksvertegenwoordiger (1995-heden)


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regus Patoff stuit op een triootje

 

 

        

 

Deze morgen stuitte ik heel toevallig op de OOOO op een triootje : Pater Vandermeersch van De Standaard en Iefke Desmet van De Morgen, aan de tand gevoeld door de Gelaarsde zwartgallige Kattin. En onwillekeurig moest ik denken aan La Pasionaria, aan een politiek commissaris en aan de directeur van een instelling ter wederopvoeding van opstandelingen tegen het Nouveau Régime. Zo'n sinister drietal wordt zelden in één uitzending opgevoerd.

Regus Patoff

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tot rust komen met Anna ?

 

 

Onze vriendelijke medewerker Savat verwacht u in zijn elitair Oranje Theehuis met mevrouw Anna Netrebko in een lichtjes passionele scène.  Klikt u op haar foto en u bent bij haar. U bent niet de enige

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siegfried Bracke naar de NVA ?

 

 

Er doen hardnekkige geruchten de ronde dat Siegfried Bracke van de 0000 een overstap naar de politiek zou maken en door de NVA zou voorgedragen worden bij de aanstaande verkiezingen.

Van de Loge naar de Kamer (of de Senaat) :  de sfeer is enigszins anders, de indoctrinatie is hetzelfde.

Als het gerucht een kwakkel is, laten we u dat weten.  De 0000, de huidige werkgever van Bracke, komt NOOIT terug op een vergissing, zeker niet op een bewuste leugen.

 

 

De Loge in volle actie, even erg als godsdienstwaanzinnigen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerecht versus Politiek in Zimbabwe a/d Noordzee

 

Vandaag.be  meldt volgend bericht om 06.00 uur

De Vlaamse rechtbankvoorzitters willen alleen meewerken aan de verkiezingen, als die worden gehouden op basis van de 22 oude arrondissementele kieskringen. Dat schrijven ze in een brief aan premier Leterme.


Ook minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, Kamervoorzitter Patrick Dewael en voorzitter Ghislain Londers van het Hof van Cassatie kregen de brief.

Discriminatie
In de brief verwijzen de rechters naar het arrest van het Grondwettelijk Hof. Dat arrest verklaart de verkiezingen “ongrondwettig”, omdat er in Vlaams-Brabant géén provinciale kieskring is, nu B-H-V niet werd gesplitst.

Nu zijn er 11 kieskringen: 9 vallen samen met de provincie en twee niet. Dat is discriminatie.

Turtelboom wil niet
Minister Turtelboom van haar kant merkt op dat het Grondwettelijk Hof de kieswet van 2002 niet vernietigd heeft. Dus is ze verplicht om de verkiezingen te organiseren op basis van die kieswet van 2002, met provinciale kieskringen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter Onderwijs Nederland : Ik fuck me Hollandse principes

 

Op de degelijke webstek Beter Onderwijs Nederland, die ijvert voor wat de naam van de vereniging zegt, vond onze vriend Stradi een behartenswaardige tekst. We nemen hem over, zoals hij geplaatst werd MET HOOFDLETTERS, en vele OVERBODIGE LEESTEKENS die, zoals geweten,  staan voor LUID SCHREEUWEN, RESPECT en GELIJK.

Leraren, agenten en beveiligers leren op cursus hoe ze om moeten gaan met straatcultuur. Belangrijkste les: laat je Nederlandse normen thuis... Een enthousiaste reactie van een docent die zich heeft aangepast.

/

Ik fuck me Hollandse principes 

 

EWA PAPPIES FAKA? SINDS DAT IK DE KUSSES STRAAT CULTURE HEB GEDAAN GAAT HET STUKKE BETER MET MIJN IN DE KLASS. THXXX DESKUNDOLOGEN LUV YOU!!!! ZIJ HEBBE GEZEGT DAT MIJ LEERLINGE MIJ CULTURE NIE SNAPPE EN VIEZE VERZA. HUN HEBBE MIJ OOK GELEERT HOE IK MIJ EIGEN MOET GEDRAGEN. EN NOU MOET IK EEN POSITIEFFF STUKKIE SCHRIJVE

DE BESTE DING DAT IK HEB GELEERT IS DAT IK DE BOSSMAN IN DE KLAS MOET AANSPREKE. DE BADDEST GANGSTA DEZE JAAR IS JIOVANI HIJ IS MAFFIAAA! HIJ IS DE CAPO TUTI CAPI!!! MET HEM DOE IK WREED BIZNIZ. IK SHOW HEM RESPECT EN HIJ MAAKT DE KLAS TRANKIL. EN NIET ALEEN VANWEGE DAT ZE SKAFFA ZIJN VAN ZE JONKO IEDEREEN IS HEM ZE KOELLIE. GEEN KK LEERLING DIE ZEG IK MAAK JE DOOD MEER WANT AS ZE DAT ZEGGE ZEG JIOVANI HIJ MAAK HUN DOOD. WHAHAHA!!! LAATS ZAT 8MET MIJ TE DISSE TOEN ZEG JIOVANI TEGE ALI HANG DIE KK HOND UIT DE RAAM EN TOEN HEP HIJ HEM LATE VALLE EN MOEST IE NAAR DE ZIEKEHUIS. IK GING STUK MANNN! WHAHAHA!

JIOVANI ZEG DE LEERLINGEN MOETEN RESPECT HEBBEN TEGEN MIJ. ALLEMAAL ZEGGE ZIJ NU FAKA MAN! ALS ZIJ DE LOKAAL BINNENKOMEN OOK DIE KK LIJERS DIE NOOIT ZEIDE GOEIEMORGE!!! VERDER ZIJN DE LESSEN ERRUG CHILL. VAAK DOEN WE POKERE OM DOEKOE OF AS JIOVANI ZE KOP PIJN DOET BEETJE VOOR ONS EIGE SURFE OP DE INTERNET. KAPOENTJES KIJKE JE WEET TOG ;-)
SOMS JIOVANI ZEG GA LESGEVEN JIJ KK MEESTER OF ALI KICK JE FACE IN. NIET ERG WANT IK HOU VAN ME VAK EGGGGG WEL! VROEGER DEED IK VEELS TEVEEL PRATE NU GEEF IK MEER ME WOORD AAN DE LEERLINGE. HUN KENNE ZO HUN TORRIE DOEN EN ZO LEER IK OOK MEER OVER DE STRAAT CULTURE NOG! WIN-WIN ZEGGE DE DESKUNDOLOGEN! GEEN KAKKA BULLSHIT IK ZWEER JE!!!

BEN EGGG NIE DE ENIGSTE DIE HAPPY IS MET DE KUSSES VAN DE DESKUNDOLOGEN. ME COLEGA VAN DUITS KEN OOK WEER GEWOON LES GEVEN. AS ZE TENMINSTE DE TRAP VAN DE KELDER KEN OPKRUIPE. ZE IS TOTALLY IEDEREEN ZE BIATCHH!!! WHAHAHAHA!!! JIOVANI ZEG VAN DE WEEK AS IK DIPLOMAS HOSSEL MAG IK DIE HO OOK X BALLEN!!! CHILLLL!!! IK LUV ME JOENTA

GISTER ZEG JIOVANI DIE LOELOE MANAGER MOET NU DIE FOKKING DIPLOMAS UIT RIJKEN. EN HET IS PAS APRILLL! DIE EPHOOFD ZWETE MAN TOEN IE ZAT TE TEKENE MET MIJ PIPA TEGE ZE KOP!!! BATTYBOYYY!!! WHAHA!!! DIE GASTE ZIJN ALLEMAAL NAAR OSSO NOU ZE ZEGGE ZE KOMEN NOG WEL PAAR X LANGS VANWEGE DE STUFI. PEOPZUURRRR!!! IK GA ME MATTIES MISSE!!! EGGGGG WEL!!!! ME TRANE GAAN OVERALLLL!!!

TOG WEL BOEMLAUW DAT IK TOT DE ZOMER VAKANSIE IN ME 1TJE KEN OVERLEGGE MET DAT SMATJE VAN DUITS;-) GA NOU OFF GA R FF ABAKPOEN BAKSE IN DIE KELDER TOT ZE NOKKIE GAAT A MA SPANG!! LATERZZZZZZZZZZZ

DUS DAT.

http://www.beteronderwijsnederland.net

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelkerke, waar boerkini's onbekend, en dus bemind zijn

 

 

Zwemmen met een string of short mag niet in het gemeentelijk zwembad. Vreemd genoeg vormt baden met een boerkini dan weer geen probleem.

MiddelkerkeHet leek een onopvallend agendapunt te worden tijdens de jongste zitting van de Middelkerkse gemeenteraad. Aan de raadsleden werd gevraagd enkele kleine wijzigingen aan het huishoudelijk reglement van het zwembad goed te keuren. Artikel 1 van dat reglement stelt dat men ‘niet onzedig mag gekleed zijn' en wat daaronder werd verstaan, zou nu duidelijk omschreven worden. Zo mag je niet langer het water in met een zwemshort tot onder de knie, met een string, opgerolde jeans of een onderbroek onder een zwemshort.

Dit reglement even vlug goedkeuren, moet iedereen gedacht hebben, maar dat was zonder de driekoppige fractie van het Vlaams Belang gerekend. Die diende prompt een amendement in waarin gesteld werd dat het reglement ook een verbod op het baden met een boerkini mocht bevatten.

Voor alle duidelijkheid: een boerkini is de samenvoeging van boerka en bikini, een badpak dat het lichaam vrijwel van kop tot teen bedekt zoals bij een duikerspak. De boerkini kan door islamitische vrouwen gedragen worden bij het baden.

‘Wat toen volgde, was te gek voor woorden', zegt VB-gemeenteraadslid Jan Lacombe. ‘Met uitzondering van het Vlaams Belang stemden alle raadsleden tegen dit amendement. Nochtans vind ik dat als een doordeweekse short niet toegelaten is, een boerkini eveneens uitgesloten is. Erger nog: na de gemeenteraadszitting zijn sommige raadsleden mij komen vragen wat een boerkini nu eigenlijk was. Pure Kafka', stelt Jan Lacombe.

Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD) relativeert. ‘Ik moet toegeven dat ik nog nooit van een boerkini had gehoord', zegt de burgemeester. ‘Deze discussie is inderdaad te gek voor de woorden, maar dan wel om een compleet andere reden dan het Vlaams Belang laat uitschijnen. Ik dacht echt dat het om een grap ging. Ik ben er bovendien van overtuigd dat niemand dat amendement ernstig nam en dat het daarom werd weggestemd. In Middelkerke stelt dit probleem zich absoluut niet. Bovendien gelden in het zwembad de algemene veiligheidsregels, ook voor wat betreft kledij. Die regels worden door de redders ter plaatse en naargelang de situatie beoordeeld', besluit Michel Landuyt.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over verkeerde prioriteiten gesproken : Beulemans verkwanselt 13 miljoen

 

De stad Brussel heeft  13 miljoen euri extra vrijgemaakt voor de sociale woonwijken. Dat maakte burgemeester Beulemans bekend. De extra investeringen moeten de leefomstandigheden in de woonwijken verbeteren en de beveiliging ervan verhogen.

De eenmalige investering komt er na een studie van de vzw Bravvo, waaruit bleek dat de nood aan betere leefomstandigheden hoog is. "Ook de beveiliging van de sociale woningen moet heel wat beter", zegt Thielemans. "We hopen dat de werken in 2011 afgerond zullen zijn."

Naast geld voor beveiligde deuren en bewakingscamera's, is er ook budget voor verlichting, de aanleg van gemeenschappelijke zones en meer groen. Daarnaast is er ruimte voor meer gemeenschapswachten, animators, opvoeders en sociale assistenten.

Voor de Brusselse Haard is er 7.428.571 euro uitgetrokken, de Lakense Haard krijgt 3.714.286 euro, en voor de woningen van Gebruwo wordt 1.857.143 euro vrijgemaakt. In totaal worden de levensomstandigheden van 6.600 sociale woningen opgewaardeerd.

Tot zover dit juichbericht op de webstek van de 0000.

Over verkeerde beleidsprioriteiten gesproken.  Er zal geld gespendeerd worden aan de beveiliging van sociale woningen waar hoofdzakelijk de vrienden van het geweld met hun families verblijven. Als beloning voor hun puik maatschappelijk gedrag.  Bovendien worden er extra pelotons maatschappelijke werkers ingezet om het tuig "beter te begrijpen" en zich te laten belachelijk maken. Op kosten van de gemeenschap. De 13 extra miljoen naar zij die het geweld veroorzaken en van Brussel een onleefbare jungle maken.

Eerst de boel opruimen en zorgen voor de veiligheid van de gewone burgers, de politiediensten versterken en moreel ondersteunen,  dààr moet geld voor vrijgemaakt worden, niet om de a-sociale geweldenaars in de watten te leggen.  Kerels als Beulemans zouden naar Siberië moeten gestuurd worden om zware handenarbeid te verrichten. Eens per jaar, als ze een goede evaluatie ontvangen, een half flesje wodka. En als ze na vele jaren terugkeren naar het land B (als dat nog bestaat) een pensioen van 750 euri.

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!