Angeltjes
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzoekschrift VB afgewezen

 

Over de komende stembusgang is reeds heel wat inkt gevloeid. Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de komende verkiezingen door de niet-splitsing van BHV ongrondwettig zijn. Gisteren diende onze partij bij de Raad van State dan ook een verzoekschrift ‘tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid’ in tegen het Koninklijk Besluit dat de praktische organisatie van de verkiezingsverrichtingen regelt. “Fundamenteel probleem is vanzelfsprekend de ongrondwettigheid van de kiesverrichtingen omwille van de handhaving van de unitaire kieskring BHV, tegen het overduidelijke arrest van het Grondwettelijk Hof in”, preciseerden Kamerlid Bart Laeremans en senator Jurgen Ceder.

Zopas raakte bekend dat de vordering van het Vlaams Belang wordt afgewezen omdat enerzijds onvoldoende wordt aangetoond dat ondergetekenden een "moeilijk te herstellen ernstig nadeel" ondervinden, en anderzijds omdat het niet tot de bevoegdheid van de koning zou behoren af te wijken van de formele kieswetgeving. Het verkiezings-KB blijft dus gehandhaafd.

Helaas laat de Raad van State na een uitspraak te doen over de ongrondwettigheid van de komende verkiezingen. De duidelijke bepalingen uit het beruchte arrest uit 2003 worden daarmee genegeerd. Aangezien de voorzitter van het Grondwettelijk Hof er al herhaaldelijk op heeft gewezen dat vervroegde verkiezingen zonder wijziging van de kieswet ongrondwettelijk zijn, overweegt het Vlaams Belang om zich eerstdaags tot het Grondwettelijk Hof zelf te wenden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volledige VB-kandidatenlijst voor Oost-Vlaanderen

 

1 Guy D'haeseleer
  Neigem
 
 
2 Barbara Pas
  Dendermonde
 
 
3 Tanguy Veys
 Gent

 
4 Steve Herman
  Aalst
 
 
5 Sabrina Dessein
 Maldegem
 
 
6  Frauke Wolf
 Sint-Gillis-Waas
 
 
7 Stéphan Bourlau
 Goeferdinge
 
 
8 Olaf Evrard
 Hansbeke

 
9 Toon Truyman
 Beveren

10 Mia Wauters
 9770
 
 
11 Lena Van Boven
 Lokeren

 
12 Steven Creyelman
 Buggenhout

 
13 Patricia Segers
 Eeklo
 
 
14 Wouter Bracke
 Wetteren
 
 
15 Ilse Craessaerts
 Lebbeke
 
 
16 Jan Lievens
 Lede
 
 
17 Gabi De Boever
 Gent
 
 
18 Sylvia Rombaut
 Temse
 
19 Veerle De Gussem
 Evergem
 
20 Frans Wymeersch
 Belsele
 
 OPVOLGERS         

1 Alain Cleyman
 Elversele
 
2 Gerda Van Steenberge
  Aaigem
 
 
3 Ortwin Depoortere
 Gent
 
4 Kristof Slagmulder
  Denderleeuw
 
5 Marleen Reyniers
 Deinze

 
6 Patrick De Roo
 Zelzate
 
 
7Heidrun Van Moeseke
 Berlare
 
 
8 Bart Wallaert
 Zomergem

9 Marie-Jeanne Mathys
 Merelbeke
 
10 Gilberte Geers
 Stekene
 
11 Erik Tack
  Ronse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa wil financiële bevoegdheden aan nationale parlementen onttrekken

 

Als het van de Europese Commissie afhangt, zouden de lidstaten vanaf 2011 al in de lente de krachtlijnen van de volgende begroting moeten indienen.

Dat staat in de voorstellen van de Commissie om een herhaling van de Griekse crisis te voorkomen.Na een eerste evaluatie zouden de nationale begrotingsplannen in juni besproken worden door de Europese ministers van Financiën.

Momenteel worden de begrotingen pas op het einde van het jaar aan het Europese beleidsniveau bezorgd, nadat ze ziijn goedgekeurd in de nationale parlementen.

Europa bepaalt dat de lidstaten geen begrotingstekort mogen hebben dat hoger ligt dan drie procent van hun bruto binnenlands product (BBP). Daarnaast mag de staatsschuld maximaal 60 procent van het BBP bedragen. De Europese Commissie wil verder gaan dan dat en oppert de uitbetaling van Europese fondsen te koppelen aan een gezond begrotingsbeleid. Zo zouden subsidies voor hardnekkige zondaars opgeschort kunnen worden.

Van Rompuy en Barroso staan samen achter deze fundamentele beknotting van de nationale bevoegdheden.  Welk parlementaire meerderheid zal de moed hebben een door de EU gecorrigeerde begroting weg te stemmen ?  Wat met goede voorstellen van parlementsleden (ongeacht of zij tot  de meerderheid of de oppositie behoren)  die, zoals het gebruikelijk moet zijn in een  parlementaire democratie, aanvaard worden ?  Wat weet Europa méér over de besteding en ontvangst van nationale gelden dan de verkozenen van een natie ?

Dit is een greep naar de macht, een duidelijke stap in de richting van het vestigen van een Europese dictatuur.  Men had veel selectiever te werk moeten gaan bij de aanvaarding van lidstaten tot de Unie, maar grootheidswaanzin, zelfoverschatting en machtshonger en politieke berekeningen, hebben bedriegers als Griekenland toegelaten.  Nu wordt dit débâcle aangegrepen om de democratie een poot meer uit te vijzen.

Dat uitgerekend een belgische tjeef zijn medewerking verleent aan de uitschakeling van de grondwettelijke prerogatieven van parlementen, mag eigenlijk niemand verbazen.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1961 : Uitreiking literaire prijzen Den Haag

 

In de Raadzaal aan de Javastraat te Den Haag reikt burgemeester H.A.M.T. Kolfschoten de literatuurprijs van de Jan Campert Stichting uit aan Simon Carmiggelt voor zijn hele oeuvre. Kolfschoten en Carmiggelt houden een toespraak en Wim Kan houdt een conference.

 


13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Raad van State

 

Het Vlaams Belang heeft woensdag een verzoekschrift 'tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid' ingediend bij de Raad van State om het Koninklijk Besluit van 10 mei aan te vechten.

Het KB, dat de praktische organisatie regelt van de verkiezingsverrichtingen, raakte volgens het VB pas woensdag in zijn volledigheid bekend op de website van het Staatsblad. Aangezien donderdag een belangrijk onderdeel plaatsvindt van deze kiesverrichtingen, met name het neerleggen van de kieslijsten, moest de partij naar eigen zeggen werken met een spoedprocedure.

Het fundamenteel probleem is volgens het VB de ongrondwettigheid van de kiesverrichtingen door de handhaving van de unitaire kieskring BHV. De pleidooien vonden donderdagochtend plaats. Een uitspraak wordt in de loop van donderdagnamiddag verwacht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit ons beknopt zakwoordenboekje

 

Uit ons beknopt zakwoordenboekje :

ACW = Aftandse Contraproductieve Warhoofden, verzamelaars van belgische koekendozen

Rerum Novarum = eens een degelijke pauselijke encycliek over de arbeidersbeweging, nu een feestdag voor wanhopige verzamelaars van belgische koekendozen

La Cenerentola : Assepoester, een sloerie die moet werken op Rerum Novarum om de shit van verzamelaars van belgische koekendozen op te ruimen

Angeltjes : brave lieden die u elke dag vergasten op een lepeltje gal ... en muziek uit de oude koekendoos. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Mannen, geef Cortebeeck een pint !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De oproep van Cortebeeck doet mij denken aan de donderpreken die mijne pa 50 jaar geleden kreeg in de kerk als meneer pastoer vanop de kansel riep: "gij steek uwe stok van plezier niet in het hol der verdoemenis." Niet dat hij zich daar, gezond als hij was, veel heeft van aangetrokken. Maar soit, das een ander verhaal. Of in de jaren 30 was er 'n "leuke" socialistische groep, dromend van een groot Europa, die riep: kauft nicht bei Juden... En veel later een zekere Michel (neen, niet Follet), die opriep om niet naar Oostenrijk op vakantie te gaan. Cortebeeck toch, zielepoot van formaat, ge hebt rechts geen groter plezier kunnen doen dan dergelijke onzin te vertellen. Veel groene boekjes zullen ingeleverd worden! Een vakbond heb ik niet nodig, en een écht Vlaams ziekenfonds zal er beter van worden. Mannen geeft die vent een pint

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij zingt niet alleen : kijk maar

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is die Afrikaner/Boerevolk se Vrijheid ? Een nieuwe reeks

 

 

Van morgen 14 mei af verschijnt gedurende 10 opeenvolgende dagen een nieuwe reeks afleveringen over Suid-Afrika door onze correspondent, Peter.

We starten in het Portugese tijdperk om vervolgens dag na dag de VOC-periode te belichten, het Britse tijdperk, de eerste Boerenrepubliek, de Grote Trek, de Gelofte, Goud en Diamanten, de Unie van Zuid-Afrika en de Republiek van Zuid-Afrika.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs zoals het is. Parijs zoals wij het graag zouden hebben

 

Die Welt brengt een artikel over het toenemend geweld in de Parijse voorsteden zonder toelichting over het waarom en wie ervoor verantwoordelijk is.  De lezersbrieven  geven meer duidelijkheid dan het artikel zelf : de lezers hadden de beelden immers op tv gezien. 

Zo hebben laatst drie jonge meisjes in Aulnay-sous-Bois een vrouwelijke buschauffeur, voor de ogen van haar 10jarig dochtertje,  in elkaar geslagen, omdat ze niet bereid was voor het drietal een omweg te rijden.  Een lijnbus is ten slotte geen privé taxi, nietwaar ?  Het gebeurde tijdens de vooravond van 10 mei – het trio werd meegenomen.   De chauffeuse wordt in het ziekenhuis behandeld. 

Nergens in het artikel stond een verwijzing naar de identiteit van de daders – uit de tv-beelden blijkt dat het om cultuurverrijkers gaat.

Het buspersoneel heeft uit protest het werk neergelegd.  Al verschillende weken worden de bussen met stenen bekogeld door vermomde jongeren.  Er werd een veiligheidsdienst ingeschakeld om deze geweldplegingen te voorkomen.  Aanleiding van het geweld zou een omvangrijk politie-optreden zijn tegen een drugskartel.  Er werden 4 verdachten gearresteerd en 1 miljoen Euro, 2 kg cocaïne en 100 g heroïne in beslag genomen.

 Zie ook : RTL

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1956 : de eerste Prijs der Nederlandse Letteren voor Herman Teirlinck

 

Minister J.M.L.T. Cals reikt, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Nederlands Belgisch Cultureel Verbond, voor de eerste keer de Prijs der Nederlandse Letteren in de Ridderzaal te Den Haag uit aan de 76-jarige Vlaamse schrijver Herman Teirlinck. Met verder o.a. dichter Jan Engelman, hoogleraar Nederlandse letterkunde prof. Garmt Stuiveling, de Vlaamse schrijver Gerard Walschap,
dichter Adriaan Roland Holst, de Belgische letterkundige Hugo Claus en prof. Anton van Duinkerken. Cals houdt een toespraak en reikt de oorkonde uit, waarna L.J.E. Collard, Belgisch minister van Onderwijs, een toespraak houdt. Tot slot spreekt Teirlinck een dankwoord uit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook het ACV stort zich in de verkiezingsstrijd

 

 

Studio Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven in Italië in de jaren '50

 

 

 

.


12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD plaatst Turkse imam (ex sp-a) op lijst in Oost-Vlaanderen

 

De Gentse imam Cemal Cavdarli, tot 2007 kamerlid voor SP.A, krijgt de derde plaats op de Oost-Vlaamse lijst van Lijst Dedecker. Cavdarli was al langer ontevreden over de gang van zaken binnen de binnen de Oost-Vlaamse afdeling van SP.A.

Dat maakt Jean-Marie Dedecker zopas zelf bekend. Naar eigen zeggen is Cavdarli bij SP.A opzijgeschoven voor andere kandidaten van allochtone afkomst.

Cavdarli is imam in een Gentse moskee en godsdienstleraar. 'Ik heb al jaren een goede band met Jean-Marie Dedecker', motiveert het oud-kamerlid zijn keuze. 'Hij is altijd rechtlijnig en hij zegt wat hij denkt. En neen, ik voel mij als allochtoon helemaal geen excuustruus.' Ook geen Trees ?

Bij de vorige federale verkiezingen in 2007 stond Cemal Cavdarli nog zevende op de senaatslijst van SP.A. Hij raakte toen niet verkozen.

Wil dat zeggen, dat LDD van nu af aan voorstander is van de toetreding van Turkije tot de EU ?  En moet Jean-Marie nu elk jaar op bedevaart naar Mekka en nadien naar Ankara om verantwoording af te leggen bij Big Boss Erdogan ?

Wat een stelletje zakkenwassers die politici.

Ray

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive la Belgique !

 

Vive la Belgique !  

(leve belgie)

BELGIË met meer gevangenen op straat dan opgesloten.
BELGIË met een justitie die niet werkt noch hervormd geraakt.
BELGIË met ministers die tussenkomen in bankvonnissen.
BELGIË met onderzoekscommissies die hun werk niet mogen doen.
BELGIË met de op één na hoogste belasting van Europa.
BELGIË met een openbare schuld van 32.100 euro per inwoner.
BELGIË met vakbonden die geen belasting betalen op hun inkomen .
BELGIË met bijna geen belastingscontroles in Brussel en Wallonië.
BELGIË met 30 % meer ambtenaren in Wallonië dan in Vlaanderen.
BELGIË met het grootste aantal ambtenaren in heel Europa.
BELGIË met 30 miljard fiscale fraude waar niemand iets aan doet.
BELGIË met een verdubbeling v d ziekteverzekering in 12 jaar tijd.
BELGIË met soms 3 generaties werklozen in één gezin.
BELGIË met ministers die illegale asielzoekers bezoeken en hen aanzetten tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
BELGIË waar Waalse politici van mening zijn dat werklozen een premie moeten krijgen om werk aan te nemen.
BELGIË waar belastingcontroleurs zelf hun computer kopen.
BELGIË waar vonnissen v h hoogste gerechtshof -B.H.V- niet uitgevoerd worden, maar politiek 'onderhandeld'.
BELGIË waar jonge criminelen die een scholier neersteken 'per vergissing' uitgeleverd worden, vóór hun berechting.
BELGIË waar Waalse ministers zoete broodjes bakken met Zaïrese dictators.
BELGIË waar ministers de gemeentewet laten wijzigen zodat ze als Europees commissaris ook burgemeester kunnen blijven.
BELGIË waar jaarlijks 3 miljard werkloosheidsvergoedingen ten onrechte worden uitgekeerd.
BELGIË waar 80 miljoen wordt gespendeerd aan studies voor een wapperbrug die er waarschijnlijk nooit komt.
BELGIË waar justitiepaleizen verkocht worden aan duistere Ierse maatschappijen om ze dan terug te huren aan woekerprijzen.
BELGIË waar brandstof hoger belast wordt dan de grondstof waard is.
BELGIË waar ministeriële kabinetten dubbel zoveel medewerkers hebben als bijvoorbeeld in Frankrijk.
BELGIË waar het laagste pensioen van Europa wordt uitgekeerd
bvb: Luxemburg 97,2 % van het laatste loon
België 66,1 % van het laatste loon
BELGIË waar Vlamingen meer betalen aan Brusselaars en Walen dan West-Duitsers aan Oost-Duitsers.
BELGIË waar Vlamingen meer aan Brussel en Wallonië betalen dan Nederland betaalt aan Europa.

BELGIE, waar wij trots op zijn.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De analyse van TON is juist, de oplossing ligt bij Geert Wilmers

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La poupée qui fit non, non, non

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootsmoeltje Luc Van der Kelen

 

Uit het opiniestuk van vandaag, bladzijde 2 in Het Laatste Nieuws, ik citeer: "De strijd om de verkiesbare plaatsen op de lijsten is gestreden, de partijen beginnen hun programma aan te prijzen. Vlaams Belang heeft -o verrassing- een variant gevonden op de 'Eigen Volk Eerst' slogan. Dat heet nu 'Vlamingen 1st'. Hopelijk krijgt de partij niet de laatste lijstnummer. Want dan wordt het Vlamingen 1st op de laatste plaats'." Einde citaat.

Allez vlam ! dat komt ervan als ge als een klein kindje broebelt en tatert, i.p.v. u als een volwassen journalist te gedragen. Nummer 1 is het geworden, god heeft ons Lucsken gestraft, en niet die van de katholieke kerk, maar de échte, de rechtvaardige, de patroonheilige van alle ambachten waar je je mond met zeep moet uitspoelen als je je vak te schande maakt.

Vwala, en nu in de hoek en da 'k u een paar dagen niet meer hoor.

Meester Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de schuchtere blauwen

 

Schepen Epo van Campenhout van de VLD weigert de 4de plaats op de Kamerlijst voor Antwerpen. De numero uno is ministerin Annemie Turtelbaum, gevolgd door Somers en Schiltz.

Tom Waes heeft net een filmpje geplaatst op Youtube om steun te vragen voor Epo. Stuntman Waes woont op een boot die in de dokken ligt en moet verhuizen ; met de steun van Epo zal de "televisievedette" wellicht een vaste plaats verwerven. Ach, ach, ach ...

Het zal voor een volgende keer zijn, die steunbetuiging. Volgens de geruchten hardnekkig blijven doorsijpelen zal bij de eerskomende gemeenteraadsverkiezingen, burgemeester Slaapmans zich aandienen met een Stads-Partij-Antwerpen waar blauwe Epo zich zal verzekeren van een vooraanstaande plaats.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Verroken over de taalgrens in Knack


De taalgrens is geen Vlaamse schepping

Jan Verroken © Belga
De Waalse socialisten hebben sinds het begin van de 20e eeuw altijd de eentaligheid van hun grondgebied verdedigd. Dat brengt gewezen CVP-volksvertegenwoordiger Jan Verroken (93) in herinnering.

Na de mislukte B-H-V-onderhandelingen is het nuttig om zich de besluiten van het socialistische taalcongres van 1929 nog eens voor de geest te halen – ‘een kantelmoment voor de communautaire dialoog’, aldus Jan Verroken, een van de architecten van de taalgrens.

De taalgrens is geen Vlaamse schepping, zoals Franstalige politici hun achterban plegen voor te houden. Al sinds 1929 zijn de Waalse socialisten pleitbezorgers van het territorialiteitsbeginsel. ‘De Walen wilden niet weten van tweetaligheid in Wallonië’, vertelt Verroken. ‘Alleen al in de streek rond Charleroi woonden meer dan 30.000 Vlamingen – meer dan de totale bevolking van het toenmalige Charleroi. De Walen waren bang dat een legertje Vlaamse kapelaans in het hart van Wallonië een taalstrijd zou komen voeren.’

In het huidige gespannen communautaire klimaat kan het geen kwaad ‘het geheugen van de socialisten een beetje op te frissen’.

Op het beroemde taalcongres van 1929 werd het zogenaamde Compromis des Belges van Camille Huysmans en Jules Destrée fundamenteel bijgestuurd. Socialistisch richtsnoer werd nu dat het Frans de taal was van Wallonië, het Nederlands de taal van Vlaanderen.

‘De Franstalige bourgeoisie in Vlaanderen moest de taal van het volk maar leren’, aldus Verroken. Ook in het Harmelcentrum en tijdens de debatten over de taalgrenswet begin jaren 1960 toonden de Waalse socialisten zich voorstanders van de zuivere lijn.

‘Meermaals pleitten zevoor het afschaffen van de taalfaciliteiten’ zegt Verroken, die parlementair verslaggever was voor de taalgrenswet. Het wetsontwerp over de taalgrens werd uiteindelijk ‘rechtstaand goedgekeurd, in een commissie geleid door twee Franstalige ministers en waarin de Franstaligen in de meerderheid waren’.

Het enthousiasme van de Walen was zo groot, herinnert Verroken zich, dat hij in een tweede lezing Spiere opnieuw bij West-Vlaanderen mocht voegen. ‘De sfeer was uitstekend, tot onder druk van bepaalde Brusselse kringen de leugenachtige campagne over de Voerstreek op gang kwam.’

‘Waar halen de Waalse socialisten, na 180 jaar extreem territoriaal beleid, het morele recht vandaan om in Halle-Vilvoorde zaken te eisen die zij, in soortgelijke omstandigheden, nooit zouden aanvaarden?’ Dat is voor Verroken de echte vraag vandaag.

‘Hopelijk wordt het B-H-V-voorstel van Jean-Luc Dehaene snel onbruikbaar gemaakt,’ besluit hij, ‘want dat is een communautaire clusterbom die op termijn veel nieuwe conflicten kan veroorzaken.’

Han Renard 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!