Angeltjes
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hertogen valt door zijn communistische mand

 

 

Kijk, daar heb je Jan Hertogen terug  :  de socioloog-syndicalist (zoals zijn extreem-linkse partijvrienden van de PvdA hem betitelen) heeft nog maar net met klaroengeschal laten weten dat we goed op weg zijn om Vlaanderen onder de islamitische knoet te laten zwichten, of de brokkenpiloot is weer terug met ander verheugend nieuws, verpakt als "studie".

Ditmaal heeft hij vlug-vlug de kandidatenlijsten voor de verkiezingen nagevlooid, om te zien of zich  genoeg allochtonen aanbieden bij de kiezers. 

Hoe verricht je wetenschappelijk deze opdracht op zo'n korte tijd ?  Voor elke kandidaat moet je bij de burgerlijke stand nagaan welke nationaliteit hij/zij bezit.

Maar wacht eens ... je kan toch enkel kandideren voor het belgische parlement, als je full-time belg bent ? Dus er zijn gewoon geen vreemdelingen, tenzij je nagaat wie er eventueel een dubbele nationaliteit bezit. Zijn deze gegevens echter openbaar en toegankelijk ?  Als dat mocht zijn, wordt die informatie natuurlijk niet verstrekt door de gemeente aan de eerste de beste die een telefoontje pleegt.  Je moet  naar al die gemeentes reizen en proberen de info daar los te wurmen, want al vlug stuit je op de schending van de privacy.

In het aanpakken van al die problemen heeft de grote wetenschapper Jan Hertogen duidelijk geen zin in.  Hoe heeft hij het opgelost ?  Hou u vast : op basis van de namen ...  Op het einde van de 19de eeuw werden mensen ingedeeld in types op basis van hun schedelstructuur.  Hoge perenkoppen waren nobele figuren, gedrongen aardappelkoppen met diepe oogkassen, waren misdadige types, kaalhoofdigen met een ronde schedel waren (en zijn nog steeds) scherpe geesten met veel humor en grote passie, fijne mensen, aristocraten van de geest ...

Op een gelijkaardige wijze  wordt dezer dagen door de grote wetenschapper Jan Hertogen, de bevolking ingedeeld in allochtonen en autochtonen op basis van hun familienaam. Als wij dit mochten doen, dan worden we voor de rechter gesleept door de spionnen van Jozef de Witte met een aanklacht voor racistische discriminatie.

Hertogen wilde vooral onmiddellijk na het afsluiten van de kandidatenlijsten twee zaken aantonen :

- dat er te weinig allochtonen kandidaat zijn ;

- dat zijn partijtje, de PvdA, de meeste vreemdelingen aanbiedt (ze maken toch geen kans om in Kamer en Senaat te zetelen)

Ditmaal heeft Jan Hertogen zich fameus de vinger in het wetenschappelijke oog gestoken. Al wat die links extremistische charlatan nog op tafel zal gooien, daar weten we nu van dat het nattevingerwerk is, dat enkel dient om zijn ideologie  te dienen. Confectie van achter het IJzeren Gordijn in mekaar geflanst en verkocht als haute-couture.

Hier vindt u het volledige artikel.

 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Progressie in Arabië

 

 

Vandaag viel mijn oog op een bericht, dat inmiddels verdwenen is,
over een verandering in de wetgeving in Saoedi-Arabië.

Naar aanleiding van een brand in een meisjesschool enkele maanden geleden in dat prachtland, werd de wet op de hulpverlening "aangepast". Bij nader toezien bleek het dat mannelijke hulpverleners geen daden mogen stellen bij ongevallen waar de vrouwen niet gesluierd zijn. In het geval van de schoolbrand moesten de mannelijke leden van de hulpdiensten machteloos toezien èn horen hoe vele meisjes levend verbrand werden.

De vredelievende en onovertroffen koran van de pedo-profeet verbood hen om ongesluierden hulp te bieden. Naar aanleiding van dit tragische voorval heeft het Saoedische bewind de wet in deze aangepast en mag er in uitzonderlijke gevallen hulp geboden worden.

Er zijn tot op heden nog geen betogingen of zelfmoordaanslagen geweest door fanatiekelingen die deze verandering in de wetgeving willen terugschroeven.  Hoe ziekelijk en onmenselijk is een maatschappij die door godsdienstgekken geregeerd wordt.

Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1500 belgen op de dool

 

"We hadden meer succes met ons vlagskes op de koers, nietwaar Emerance"

Productie Theo (foto Luc)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie-ideetje

 

 

 

Opgedragen aan Nicole en Walter Maes, 2 Oostenrijk-fans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? - Deel 6

 

'n Voorstelling van die moord op Retief en sy manne uit 'n baie ou
rolprent oor die Voortrekkers.

 

 

Die Gelofte

 

 

Die Gelofte is nagekom en dit wat die volk belowe het, het hulle gedoen.  ‘n Gedenkkerk is in Pietermaritzburg opgerig, en Afrikaners vier 16 Desember al sederdien elke jaar as ‘n dankdag.  Daar is wel individue wat die dag misbruik deur politieke toesprake te hou, en ander (veral die Kapenaars) sê dat hulle nie deur die Gelofte gebind is nie, maar die oorspronklike idee was om dit as ‘n dankdag te vier, vandaar “Geloftedag”.  Die swart gemeenskap van Suid-Afrika, sowel as ander blankes, liberale Afrikaners, noem dié dag “Versoeningsdag”, om as teenvoeter vir die Gelofte te dien.

 

Die eerste republiek wat deur die Voortrekkers op hierdie trek gestig het, was dié van Natalia in Noord-Natal.  Op 20 Oktober 1838 het Piet Retief en Koning Dingaan ‘n ooreenkoms aangegaan waarin Dingaan ‘n “aansienlike groot gedeelte” van sy koninkryk aan die Voortrekkers sal gee, in ruil vir ‘n guns wat Retief vir Dingaan moes doen, naamlik om die beeste wat Sikonyela van Dingaan gesteel het, aan hom moes terug besorg.  Dit het Retief gedoen deurdat hy Sikonyela suksesvol verslaan het en die diere wat gesteel is, aan Dingaan terug besorg het.

 

Toe Retief na Dingaan se kraal gegaan het om die traktaat saam met Dingaan te onderteken, het Dingaan die hele geselskap van 70 Boere en 30 Kaapse Kleurlinge te vermoor – nadat die traktaat geteken is.  Lank na die bloedbad, toe die ander Trekkers die gebied besoek het, is die bladsak – waarin die traktaat nog veilig gesteek was – van Retief buite die kraal van Dingaan gevind.  (Dit is vandag in veilige bewaring in die Voortrekker-museum in Pretoria).   

     

 

'n Tekening van die Voortrekkermonument, wat in 1949 luisterryk in Pretoria ingewy sou word, soos dit elf jaar vroeër in 'n advertensie verskyn het. Die advertensie was van die Universiteit van Pretoria, wat homself daarin as die "Voortrekker-universiteit" voorgestel het, en het verskyn in Die Huisgenoot se Gedenkuitgawe vir die Groot Trek, Desember 1938. Sestig, sewentig jaar later kan nuwe geslagte hulle nie meer die opwellende nasionalisme voorstel wat destyds deur die monument opgewek is nie—laat staan nog aan die genoemde universiteit dink as 'n Voortrekker-inrigting. Maar soos een waarnemer dit stel: "Tye het verander, goed en wel, maar laat niemand vergeet waar hy of sy vandaan gekom het nie..."

Natalia is dus wettiglik deur die Trekkers bekom – Retief en Dingaan se handtekeninge op die gevonde traktaat bewys dit – en is wereldwyd as eiendom van die Voortrekkers (Boerevolk) erken.  In 1843, slegs 4 jaar later, het die imperialistiese Britse regering dit egter geannekseer.  Die Britte kon maar net nie aanvaar dat die Boerevolk ‘n onafhanklike volk is wat na vryheid strewe nie, en het die Boere as Britse onderdane beskou.  Hulle, die Boere, moes vir ewig onderdanig aan die Britse kroon bly.

 

In 1852 het Transvaal onafhanklik geword toe die Zuid-Afrikaansche Republiek tydens die Zandrivier-konfensie in Pretoria gestig is, en tydens die Bloemfontein-konfensie in Februarie 1854, is die Republiek van die Oranje Vrijstaat gestig.  Al hierdie dinge het in minder as 20 jaar na die begin van die Groot Trek, gebeur.

 

Peter

.

Morgen : Goud en Diamante

 


18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moskee op een steenworp van Ground Zero : opening 11.09.11

 

 

Amerikaanse moslims plannen de oprichting van een grote moskee nabij Ground Zero (waar de WTC Towers door moslim-extremisten werden neergehaald). De opening is gepland op 11 september 2011 tien jaar na de afschuwelijke misdaad die 3000 onschuldigen het leven kostte.  Het is alsof Duitsers nabij Auschwitz een monument zouden oprichten ter ere van het Derde Rijk en zijn deugnieten.

U hoort in deze reportage van Fox News, Pamela Gelller aan het woord : het meisje dat niet op haar mond gevallen is en verwijzingen maakt naar de manier waarop andere religies behandeld worden in de Prachtlanden.  New York is verdeeld over deze doordachte onbeschaamdheid van de moslims. Een kaakslag, een uitdaging voor velen en voor een aantal simpele duiven is het een mooie geste.

Een andere kwestie is de financiering van dit project : het blijft duister waar de gelden vandaan komen. "Uit onze gemeenschap" liegt een woordvoerder, die zich steunt op de koran, want liegen is gans normaal, zeker als het tegen ongelovigen is.

In het raam van de verovering van het Westen door de islam, wordt  geld geleverd uit Arabische en alleszins extremistische hoek.  Wat een cynisme : zij die de laffe aanval organiseerden op het hart van de Vrije Wereld, laten 10 jaar later op diezelfde symbolische plaats een monument oprichten voor de religie die waar zij ook verschijnt dood en verderf zaait.  En er zijn idioten die dit slikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De val van de euro - Bernt Hofstad

 

We moeten ons niet verkijken op de informatie die ons bereikt via de officiële kanalen, zijnde de regime-liegekranten, de gesubsidieerde omroepen van beeld en lawaai, en zeker geen cent geloof hechten aan kerels en sloeries uit de traditionele politiek.

Als Nonkel Kruk er zich op beroemt, dat hij de redder van het vaderland is geweest tijdens de bankencrisis, dan zou hij in een normaal land versast worden naar een discrete verzorgingsinstelling, waar meerdere personen zich Napoleon wanen.

Wij vonden bij Beursduivel een intressante visie over de financiële markten, de val van de euro, de houding van de heer Trichet van de Europese Centrale Bank enin feite over het amateuristisch gedrag van de politieke marskramers. De visie van een expert is altijd intressanter dan de prietpraat van een geitenkweker die lijdt aan paranoia.

 
Het begint op een Griekse tragedie te lijken. En om geen misverstanden te scheppen, het besluit een week geleden om Griekenland te helpen en 750 miljard euro aan nieuw geld uit te kunnen geven was niet het einde van de tragedie. Volgens mij is het dichter bij het begin.

Een merkwaardig detail tijdens de discussie in Brussel was dat de Europese commissie 60 miljard euro aan leningen kon uitgeven. Namens wie kan deze supranationale 'regering' leningen uitgeven? Dat zou hetzelfde zijn alsof de Nederlandse regering zou besluiten om leningen uit te geven. Dat is, als wij een regering hadden gehad. Wij leven in rare tijden, dat is zeker.

Maar daar zullen wij het verder niet over hebben deze week.

Laten we kijken naar de euro. Die is volgens velen bezig met een historische duikvlucht. Inmiddels is de koers vis-à-vis de dollar rond de 1,24 en is de richting duidelijk neerwaarts. Het is niet ondenkbaar dat de euro zelfs onder de 1,20 daalt in de nabije toekomst. Stel dat de koers naar 1,18 gaat. Dan zijn wij terug waar wij zijn begonnen in 1999.

En in 1999 hoorden wij niemand klagen over de zwakke euro en het gebrek aan vertrouwen. Sterker nog, de euro had een weinig roemruchte start. Binnen 10 maanden na de introductie – dus in oktober 1999 - was de koers gedaald naar pari tegenover de dollar. En nog geen jaar later was die zelfs nog verder gedaald naar 0,83 dollar per euro. Dat waren de 'good old days' met een bloeiende export voor (Noord-) Europese bedrijven.

Maar dit is inmiddels heel lang geleden. Centrale bankiers en zeker politici hebben een bijzonder slecht ontwikkeld lange termijn geheugen. Deze column is veel te kort om alle voorbeelden daarvan te geven maar het is wel goed om een paar van de meest recente opvallende weer te geven. De president van de ECB zei minder dan een maand geleden dat het volstrekt ondenkbaar is, en ook in strijd met de regels zou zijn, als banken en andere centrale financiële instellingen (mogen) beleggen in obligaties met een te slechte kredietwaardigheid (zogeheten junk bonds).

Drie weken later werd de Griekse staatsschuld verlaagd naar junk bond status en de heer Trichet gaf toestemming om daarin te beleggen.

De week daarop besloot hij ook spontaan om af te wijken van de regel dat de ECB niet in staatspapieren van de verschillende lidstaten mocht beleggen.

Trichet : A la recherche du temps perdu

Zo zie je maar. De heer Trichet moest – net  zoals ik als bestuurder van een vermogensbeheeronderneming – een deskundigheid- en betrouwbaarheidtoets doorstaan om het vak uit te mogen oefenen. Als er op enig moment twijfels ontstaan over mijn betrouwbaarheid zal ik onmiddellijk mijn vergunning verliezen en de facto nooit meer dit vak mogen beoefenen.

Ik vraag mij af hoe het staat met de betrouwbaarheid van het hoofd van de Europese Centrale Bank dezer dagen.

De daling van de euro heeft alles met vertouwen te maken. De huidige koers is in historisch perspectief niet dramatisch. Wij zijn gewoon op weg terug naar het niveau waar de ellende – mijn excuses, de euro – allemaal begon. En de kans op een verdere daling is wat mij betreft een logisch gevolg van het gebrek aan Europese eenheid. Het meest ironische hierbij is dat een steeds zwakkere euro een zegen is voor de sterke Noord-Europese landen die veel exporteren en een drama voor de zwakke Zuid-Europese landen wiens import alleen maar duurder wordt.
 
http://www.beursduivel.be/column/6340/De_val_van_de_euro_

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veroordeel Doomst wegens antipathiek gedrag

 

 

 

Tenminste 16 van de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde zullen de komende verkiezingen niet organiseren. “Volgens de letter van de grondwet verkeren we in de administratieve onmogelijkheid om een legale stembusgang in te richten. Bovendien zou onze splitsingsstrijd anders voor niets geweest zijn”, luidt het bij de gemeentebesturen. Niet minder dan 23 burgemeesters hebben dan weer de Belgische staat gedagvaard. Ze eisen een schadevergoeding en een ultimatum voor de splitsing, op straffe van een dwangsom.

Ministerin van Binnenlandse Affaires  Annemie Turtelbaum is niet te spreken over de houding van de burgemeesters, maar ze is zélf verantwoordelijk voor de huidige chaos. Zoals Vlaams Belang-parlementsleden Bart Laeremans en Joris Van Hauthem stellen in een persbericht, heeft Turtelbaum zelf deze ongrondwettige verkiezingen op het getouw gezet,
ondanks het arrest van het Grondwettelijk Hof en de waarschuwingen van de 12 rechtbankvoorzitters.

Het Vlaams Belang steunt de gemeentebesturen die weigeren mee te werken aan de organisatie van de verkiezingen. We hebben echter grote bedenkingen bij de houding van één van de betrokken burgemeesters : Michel Doomst, den tjeef met het uiterlijk van een Onvervalste Tjeef. De CVP-er werpt zich op als woordvoerder van de burgemeesters, maar zijn eigen houding in de Kamer getuigde de voorbije jaren allesbehalve van politieke moed. Doomst heeft van bij het begin het hypocriete spel van de CVP meegespeeld en op geen enkele wijze het BHV-dossier bespoedigd in de Kamer. Wèl knikken en schudden met het kopje en lachen ... dat kereltje is echt de kale Judas uit de Rand.

Het toppunt is echter dat Doomst die als burgemeester de verkiezingen boycot, wèl kandidaat is om opnieuw een tjevenzetel te veroveren in de Kamer via verkiezingen die hij aanvecht. 

Aangezien ministerin Turtelbaum laat uitschijnen dat de Vlaamse burgemeesters zich bloot stellen aan strafrechtelijke vervolging, zal Joris Van Hauthem morgen minister Bourgeois ondervragen over de beschermingsmaatregelen die de Vlaamse overheid zal nemen.

Ons advies : alle opstandige burgemeesters beschermen, behalve Doomst. Die moet veroordeeld worden wegens hypocrisie, misleiding, woordbreuk en antipathiek gedrag. En omdat hij spreekt en er uitziet als een weggelopen pastoor en omdat ik hem niet mag. Die man heeft al ettelijke malen mijn spijsvertering verstoord. Vooral dààrom moet hij veroordeeld worden. Het kan me niet schelen onder welk voorwendsel : dat de rechter het zelf uitzoekt, de paljas, wie verdient er het meeste ? De rechter, Doomst of ik ? Ik dus, welnu laat zien dat er een klassengerecht is in het voordeel van de rijken en veroordeel Doomst tot 27 jaar wegens antipathiek gedrag.

Dat lucht op. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsbosbeheer wil 1000 damherten afschieten.

 

Lectori Salutem!

Hier kan ik ook zo godvergeten kwaad om worden. Staatsbosbeheer wil in het Limburgse Meinweggebied 1000 prachtige damherten afschieten. Deze dieren moeten namelijk plaatsmaken voor… Edelherten! Jazeker, want Staatsbosbeheer heeft een nieuw Edelhertenproject uit te voeren en daar horen geen damherten bij. Het ene soort slachten we af, zodat we het andere soort neer kunnen zetten.
Jaha, dit is echt nodig, want volgens ‘natuurambtenaren’ kunnen deze twee hertensoorten helemaal niet naast elkaar bestaan. Waar men deze kolder vandaan haalt, is mij een raadsel.

De openlijke arrogantie van de mensch is ronduit stuitend te noemen. De mensch bepaalt in al haar zelfingenomenheid wel eventjes wat voor diersoorten er rond mogen huppelen. Nu lopen er weer 1000 damherten in de weg. Geen probleem. Die dieren vermoorden we gewoon. Weg ermee. Wat er volgens ‘natuurambtenaren’ niet thuishoort, moet maar dood. Moet maar weg.
Alsof je godverdomme uitgekeken bent op de prullen in een vitrinekast. Gooi maar leeg, zet er maar wat mooiers in. Wat er nu in staat, is geen gezicht.

En dat durft zich Staatsbosbeheer te noemen. Eerst laat men de afgelopen winter een groot aantal dieren in de Oostvaardersplassen bijkans verhongeren en nu deze moordplannen weer.
Ik begin me behoorlijk te irriteren aan die zogenoemde ‘natuurambtenaren’. Ik zou graag andere mensen op die plek zien. Afschieten lijkt mij de beste optie. Ik ben helemaal uitgekeken op deze lieden.

Bescherm de damherten tegen de beesten van Staatsbosbeheer !

Met dank overgenomen van onze goede Nederlandse collega's

http://boilingpoints.wordpress.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw gewijzigde reactiemodule

 

 

We hebben nog geen 24 uur geleden de uitgebreide reactiemodule ingeschakeld, of enkele van onze charmante reageerders zijn er in geslaagd, krantenartikels te copiëren en te plaatsen, met het gevolg dat de lezersrubriek er uitziet als een harmonica.

Het gebeurt niet opzettelijk, maar het is vervelend. Daarom dat we terug overgaan naar de standaard-module.

Uw verkleefde en teleurgestelde redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surprise !

 

 

@ zaza

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in het extreem-linkse straatje : Humo, Woestijnvis e.a. profiteurs

 

De extreem-linkse nijdigaard Patrick De Witte, die regelmatig het gebruik van drugs aanprijst en Vlaams-nationalisten/Vlaams Belangers het liefst in gaskamers zou laten verdwijnen, ligt in conflict met Humo en Woestijnvis.  Als u naar de Rechtvaardige Rechters hebt gekeken, zal u hem allicht bezig hebben gehoord, deze fanatieke Gentse lapzwans met het uiterlijk van een ongewassen Goelag-gevangene en het karakter van een hyena.

De Witte hekelt  de machtspositie die Woestijnvis inneemt in de Vlaamse tv-wereld: ‘De VRT garandeert Woestijnvis jarenlange financiële luxe via een bespottelijk lucratief exclusiviteitscontract. Toen dat uitlekte, hield iedereen zijn mond, behalve Bart De Pauw in De Standaard onlangs. Natuurlijk kan je met zoveel geld kwaliteit maken. De andere productiehuizen worden gewoon versmacht.'

Lees het volledig artikel bij Het Nieuwsblad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chinese justitie gaat snel en wel

 

 

De man die in een Chinese school 29 kinderen, twee leerkrachten en een oppas verwondde, is ter dood veroordeeld. Na een proces van een halve dag werd Xu Yuyuan schuldig bevonden aan opzettelijke doodslag.


De man viel op 29 april de school binnen met een mes. De meeste kinderen waren net vier jaar. Het persagentschap Nieuw China spreekt enkel over gewonden, maar volgens onbevestigde berichten zouden enkele kinderen aan hun verwondingen overleden zijn.

De 40-jarige Xu Yuyuan handelde naar eigen zeggen uit woede na een reeks professionele en persoonlijke vernederingen. Hij werd in 2001 ontslagen als commerciële medewerker en vond sindsdien geen duurzame job meer.

Zijn de rechten van de beschuldigde geerbiedigd ? Is het onderzoek volledig gebeurd op zo'n korte tijd ? Moet dat niet tenminste 5 jaar duren ? Hebben de kindjes de man niet uitgelokt ? Wat heeft Xu Yuyan meegemaakt in zijn jeugd ? Wat vertellen de kierewieten van psychiaters ? Vele vragen, een antwoord : de kogel.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? - Deel 5

 

Andries Pretorius

Die Groot Trek

 

 

In 1834 het die eerste ossewaens Kaapstad verlaat om die Groot Trek in te lui.  Orals onderweg het ontevredenes hulle by die trekkendes aangesluit, en spoedig die naam van Voortrekkers begin kry.  In die Oos-Kaap het die trek in 5 hoofstrome verdeel.  Die trekgroep van Gerrit Maritz het van Graaff-Reinet af noordwaarts tot by Winburg in die Vrystaat getrek.  Daarvandaan weer ooswaarts, oor die Drakensberge, tot by Weenen in Noord-Natal.  Ander trekgroepe was dié van Piet Retief, Louis Trigaardt, Hendrik Potgieter en Johannes van Rensburg.

 

Potgieter het van Tarkastad in die Oos-Kaap, oor Potchefstroom, Rustenburg, Lydenburg en Ohrigstad, tot by Schoemansdal getrek.  Van Rensburg en Trigaardt het vanaf die Visrivier noordwaarts getrek.  Hul roete het ondermeer oor Thaba Nchu, Middelburg, en Zebedelia, tot by Soutpan gegaan.  Trigaardt het by Soutpan ooswaarts na Mosambiek getrek.  Sy trek se spore het iewers in Mosambiek verdwyn, en niemand weet wat van sy trekgeselsskap geword het nie.  Hulle is waarskynlik almal deur die Sjangaans uitgemoor.

 

Maritz en Retief, wat tydelik op Winburg vertoef het, het besluit om ooswaarts, oor die berugte Drakensberge getrek, en moes veel ontberinge beleef.  Retief is deur die impi’s van die Zoeloe-koning, Dingaan, vermoor, nadat hy (Retief) grond van die Zoeloes gekoop het.  Die bekendste van alle veldslae, Bloedrivier, was dié waarin die Voortrekkers teen ‘n oormag van 10 000 Zoeloes moes veg, en meer as 1 000 Zoeloes gedood het.  Dié dag, 16 Desember, staan vandag as “Geloftedag” bekend, en is vir die meeste afstammelinge van die Boerevolk ‘n heilige dag.

 

 

Geloftedag is nie, soos vele kritici – binne- en buitelands – dit graag wil hê, ‘n politieke dag waarop die Boere die Zoeloes verslaan het nie, maar ‘n religieuse dag waarop ‘n Gelofte aan God gemaak is.  Die held van dié dag, Andries Pretorius (na wie die hoofstad van Suid-Afrika – Pretoria – vernoem is), asook die Voortrekkers se geestelike leier, Sarel Cilliers, het besef dat ‘n oorlog teen die Zoeloes selfmoord sal wees.  Die oormag van die vyand was té veel.  Daar was sowat 10 000 Zoeloe Impi’s, teenoor ‘n totale bevolking (mans, vrouens, kinders, bediendes, en werknemers van die Voortrekkers) van slegs ‘n paar honderd siele aan die kant van die Voortrekkers.

 

Sarel Cilliers het tot God gebid en gesoebat dat Hy tog nie moet toelaat dat die Trekkers uitgewis word nie, maar dat Hy die Voortrekkers moes help om die vyand te oorwin.  Aan die einde van die dag was daar geen dooies binne die Voortrekkerlaer nie, terwyl 1 000 Zoeloes gesneuwel het.

 

As die Voortrekkers se lewens gespaar sou word, sal hulle twee dinge doen.  Ten eerste sou hulle ‘n Gedenkkerk ter ere van God opgerig het; en ten tweede sou hulle hierdie verhaal aan elke geslag wat kom oorvertel het, en elke individu beveel het om te gedenk.  Die Voortrekkers en hul nageslagte sal 16 Desember 1838 vir ewig gedenk en “soos ‘n Sabbatdag vier”.

 

Peter 

Morgen : Die gelofte


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze feesboek-aanwezigheid vandaag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Online daten met Angeltjes ? Waarom niet ! Bij een ander is het niet beter. Een dik-dik boek met geflatteerde foto's van Knappe dames met oei-oei karakters en mannen met ego's als den Boerentoren ... En daartussen bescheiden artikels die ook niets voorstellen ... Komaan, laat u vangen : 
Het is vandaag een dikke krant geworden met ondermeer : een vraaggesprek met Sabrina Dessein (nummer 5 in Oost-Vlaanderen) en géén oei-oei karakter, althans dat zei ze ons zelf - Bei uns in Deutschland met Floriaan Terbeke : heerlijke verhalen uit de multikulti wereld - De eerste affiches van Bracke duiken op in Gent -... Een dikke boterham over de islaam (u leest het beter niet) - Een rustgevende video uit Japan met veel bloesems en Hakodate - Suid Afrika : die Groot Trek - Tenslotte : waarom ik CD&V stem ...

Ray van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland

 

Weldra een Turkse kanselier ?

Volgens Maria Böhmer, integratiedeskundige van de Duitse federale regering, is het niet uitgesloten dat Duitsland binnenkort door een kanselier van Turkse oorsprong geregeerd wordt.  Dit is geen utopie meer, verklaart de CDU-politica.  Verder is ze “verontwaardigd” dat bedrijven de voorkeur geven aan Duitse leerlingen i.p.v. aan jonge migranten, zelfs met dezelfde schoolresultaten.  Dat mag niet, kan niet, is discriminatie.  We hebben ze dringend nodig om de demografische veranderingen het hoofd te kunnen bieden en om vooraan te kunnen staan.

Tabii ki, merhametli kadın - Selbstverständlich, genädige Frau

 

CDU minister pleit voor gemeenschappelijke geloofsdag

Thomas de Maizière, CDU-federaal minister van binnenlandse zaken in de regering van Angela Merkel, heeft het licht gezien.  Hij wil immers een gemeenschappelijke bezinningsdag inrichten met vertegenwoordigers van de christelijke kerk(en) en de islam.  

Dit is in het verkeerde keelgat geschoten van Joachim Herrmann, CSU-minister van binnenlandse zaken van Beieren, die van zo’n project niet wil weten.  “Het draagt niet bij tot de dialoog tussen de christenen en de moslims als we alles in één pot gooien” stelt hij.

 

 

Het Westen heeft de islam homofoob gemaakt

Wie absoluut de grootste hoofdvogel van idiotisme afschiet, is de Berlijnse socioloog Georg Klauda.  Die man geeft het Westen de schuld voor de homovijandigheid van de islam.  Vroeger zou de islam traditioneel zeer homovriendelijk geweest zijn.  Het denkbeeld “tolerante Westen, homofobe islam” is zelfbedrog van het Westen.  

Alles zou ontstaan zijn in de 19de eeuw: over absolute heersers, kolonisatie, nationalisten en islamisten ging het naar opbod tegen sexuele afwijkingen.  

De strijd gaat niet meer om modernisering maar wel om het vrijwaren van de culturele authenciteit, gaat niet meer om het aanhalen van banden met het Westen maar wel om de afbakening van een duidelijke grens. 

Dat holebi’s een duidelijke afkeer hebben van de islam, zou slechts op inbeelding berusten.  Er is immers geen enkel bewijs dat er meer islamofoben in de moslimwereld rondlopen dan in het vrije Westen…

 

Gevallen voor het vaderland … samen met de vijand

En dan is er nog Frau Dr. Kässmann, voormalig hoofd van de Duitse evangelische kerk, die een toespraak hield tijdens een herdenkingsceremonie voor de gevallen Duitse soldaten in Afghanistan.

Zij las de namen van de gestorven Duitse soldaten voor… en ging verder met de lijst van de gedode Afghanen, die naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk waren voor de dood van de Duitsers.

Men kan zich niet voorstellen hoe de familieleden van de gevallenen voor het vaderland zich moeten gevoeld hebben: bij een herdenking de namen van de moordenaars van hun jongens, als toemaatje van politiek-correcte mafheid te moeten aanhoren.

Geweld, steekpartijen, overvallen, eremoorden…

Dagelijkse kost zowat over in Duitsland : er treedt gewenning op.  

(met dank aan Floriaan Terbeke en Politically Incorrect)

Auf Wiedersehen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van onze Japanse video-producent

 

.

 

Van onze Japanse video-producent, met wie wij nauwelijks kunnen communiceren wegens de taal, ontvingen we weer een pareltje uit de havenstad Hakodate. Eerst zien we, hoe kan het anders in dit seizoen, de bloesems en dan maken we met korte shots kennis metde stad Hakodate.  Onze vriend is kennelijk geboeid door het christendom, want de kerk van Onze-Lieve-Vrouw wordt verschillende keren in beeld gebracht. In de Prachtlanden waar de godsdienst van de vrede heerst, heb je daar geen kans toe. Een heerlijke rustige video om van te genieten in deze hectische en onzekere tijden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den tricoloren vaandel als banier der moderne tijden

 

 

(Een levendig verslag door onzen reporter, Jade,  ter plaatse bij den massaalen optocht)

Verfrisschend en uitermate heugelijk was deze massaale samenkomst der verdedigers van onze monarchische fierheid. Het is dan ook met vervaard opgezwelde borst dat de talrijk opgedaagden, gezwind en eensgezind achter den tricolore vaandel marscheerden en als één volk gehoor gaven aan de roep van hun innerlijke getrouwheid tot in den dode en den grave, hun vaderslandsliefde en getrouwheid herzworen aan den geliefden koning en zijn op handen gedragen gezellin.

Dat zij heldhaftig voorbij paradeerden en daarbij door bewegende lichtbeelden vereeuwigd werden in hun patriotische optocht zal door eenieder aanwezige die aldoende getrouwheid en vastberadenheid hoog in het vaandel voert een euwig bewijs hunner edelheid en grootmoedigheid ten geschenke geven. Mogen hun kinderen en kleinkinderen ten gepaste  tijde kunnen teruggrijpen naar deze cinematografische bewijzen om zich verder te uiten als de verdedigers van koning en koninkrijk.

En voor de rest: 150 g salami, twee schellen hesp,  nen pot honing van Meli, een licht grof en ne koek veur de kleine.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste affiches van Bracke verschijnen in Gent

 

 

 

Productie Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : Pro en contra
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een ons niet bekende lezer zond op 15.05.10 volgende reactie in op een foto genomen in Thailand en de reacties daarop deinden uit naar Suid Afrika

Een paar opmerkingen over hetgeen in de reacties valt te lezen. Suid Afrika het nie paradys vir die swart mens gewees nie. Ik ken ook heel andere ronduit schandalige stories. Het blanke kind kon wel in eigen dorp naar school, het zwarte kind uit hetzelfde dorp alleen kilometers verderop. "interdit aux étrangers": Volslagen idioot en xenofoob. Schiet u niet wat door? Blonde Zweden wel en een Japanner met donker haar niet?
Ingegeven op maandag 17 mei 2010 om 00:31:04, door Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten
 
 
Onze vriend en correspondent Peter antwoordde VanKrikschoten als volgt :
 
 
@Prof. Van Frikschoten....
...U moet die hele prentjie in perspektief neem. Dit is maklik, maar ook gevaarlik, om te veralgemeen.
 
U kan nie verwag dat 6-miljoen blankes (waarvan die meerderheid relatief arm mense was/is) die massas van 50-miljoen arm swartes binne 2 of 3 dekades tot miljoenêrs en geleerdes met doktorsgrade ophef nie.
 
Buitendien het die blanke regering nie miljarde Euro's uit die buiteland ontvang, soos wat die ANC vandag ontvang nie. Die blanke regering het sy geld via die blanke belastingbetalers ontvang.
 
As U in 1950 in Suid-Afrika was, en gesien het hoe onontwikkeld Suid-Afrika was, en U het die land weer in 1980 besoek, sou U gesien het dat die handjievol blankes 'n wereldse verskil gemaak het. Suid-Afrika het 'n Eerstewereldland geword, en Suid-Afrika het sy swaert gemeenskap opgehef tot die beste in heel Afrika!!!
 
U seg dat blanke kinders in hul eie woonwijke kon skoolgaan, terwyl swart kinders "kilometers" ver in die buitewyke moes loop om by hul skool te kom. Dit is nie helemaal waar nie, want die swartes het in hul eie woonwijke gewoon, terwyl die blankes in hul eie woonwijke gewoon het. Ek het self, van my 7de tot my 12de jaar 3km na die skool gestap. In die koue wintermaande, maar ook in die somer ... wanneer die dagtemperatuur tussen 30 en 45 grade Celsius was. In my tyd was daar blanke kinders wat ondervoed was, en hulporganisasies het gehelp om aan elke honger kind een boterham per dag by ons skool te gee.
 
5-ster-geriewe bestaan nie sommer van dag een af nie. Mens begin van onder, en dan groei die ontwikkeling na bo. Net soos wat dit België 5 dekades (decenia) geneem het om van 1940 se verwoestende Wereldoorlog 2 tot 'n moderne land in 2010 te vorder, presies net so het dit die blankes in S.A. dekades geneem om 'n oormag van 10:1 swartes op te hef.
 
Apartheid was besig om vrugte te werp toe dit plotseling deur ons vyande gestop is. Ek dink dit is 'n groot prestasie dat 'n handjievol blankes 'n oormag van swartes tot sulke hoogtes kon laat ontwikkel. U kan maar kom kyk hoeveel swartes besit doktorsgrade, en hoeveel swartes is miljoenêrs. Hulle het dit te danke aan die blanke minderheidsgroep.
 
Gaan kyk ook hoe dit in die res van Afrika lyk. Gaan kyk hoeveel miljoenêrs is daar. Gaan kyk hoeveel geleerde mense is daar. Gaan kyk hoeveel universiteite, skole, hospitale en ander duursame geriewe is daar wat deur hulself, met hul eie geld gebou is. Prof. Van Frikschoten, nêrens in Afrika is daar 'n land wat so vooruitstrewend soos S.A. is nie!!! Nêrens in Afrika leef die swartbevolking so lekker soos in S.A. En, hulle (die swartes in S.A.) het dit aan hul blanke landgenote te danke.
 
Peter




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!