Angeltjes
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Menschen aan het woord, want wij doen het allemaal voor hen ... en zij zijn wreed tevreden.

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier, hier, nog veel wreed tevreden menschen : luister maar

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : islamitische haute couture

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De godsdienst van de vrede : alweer een fijne actie

 

 

 

Een dertigtal gewapende fundamentalistische Palestijnen hebben verleden nacht in Gaza een zomerkamp voor kinderen van de UNRWA (UNO-vluchtelingenhulporganisatie) overvallen en de tenten in de fik gestoken.  Reden: de vrijetijdsbesteding van de kinderen was te “westers”.  Wie een echte Palestijn wil worden, mag zich louter en alleen bekwamen in een killercamp (…om de Joden uit te roeien) als voorbereiding van de bevrijdingsstrijd tegen Israël. 

Gelukkig waren er nog geen kinderen aanwezig.  Een veiligingsagent werd gekwetst. 

Tenten en houten constructies werden in brand gestoken, de veiligheidsagenten werden bedreigd.  Vooraleer ze het brandende kamp verlieten, overhandigden de vredelievende Palestijnen de veiligheidsagenten een dreigbrief met vier kogels, geadresseerd aan het hoofd van de UNRWA in Gaza, John Ging.

Deze beschreef de overval als “vandalisme met een extremistische achtergrond en een aanval op het geluk van kinderen”.  Het afgebrande kamp maakt deel uit van 35 soortgelijke voorzieningen, die de UNRWA voor het vierde jaar op rij inricht om de Gaza-kinderen “zomerspelen” aan te bieden.  Hiermee wil de vluchtelingenorganisatie meer dan 250.000 kinderen in de Gazastrook de kans bieden zich aan zee te amuseren.  En John Ging laat zich niet intimideren: “De UNRWA zal de kinderen verder blijven de ondersteuning geven, die ze nodig hebben omdat ze lijden aan fysische en psychologische stress.”

Een afdeling voor de rechten van Palestijnse vluchtelingen, die door de radicaal-islamitische Hamasorganisatie geleid wordt, had vooraf al kritiek geuit : de UNRWA zou “met culturele middelen in de harten van Palestijnse kinderen binnendringen”.

Volgens de Jerusalem Post is de reden van de brandstichting dat men zo’n zomerkamp immoreel vindt : zonder wapens en zonder hetze tegen Israel, dat kan niet. 

Bron : PI & Swisscom - Vertaling Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers van jongerengeweld moeten Janssens voor de rechter sleuren

 

Een groep van vier jongeren heeft in Antwerpen in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder enig motief verschillende voorbijgangers neergestoken.

Twee van de jongeren die ons leven verrijken, waren gewapend met een mes, een ander met een zware steen. Eerst hadden ze twee buurtbewoners afgetuigd. Nadien dienden ze een 53-jarige man uit de Clementinastraat vijf messteken toe. Ze pikten het niet dat de ouwe zeur kwam klagen omdat er te veel lawaai op straat was.

Achteraf trokken twee jongeren verder. In de Montignystraat kwam het tot een treffen met andere jongeren. Een verrijker liep daarbij messteken op. Nadien wou het groepje fijne mensen in diezelfde straat de handtas van een vrouw stelen. Het slachtoffer verzette zich echter en dat moest ze bekopen. Ook zij werd gestoken. Haar vriendin kreeg ook een messteek in de zij.

De politie beschikt over sterke aanwijzingen dat het om de daders van het geweld in de Clementinastraat ging. Geen enkel slachtoffer verkeert in levensgevaar.

De Antwerpenaars, die zich op straat wagen in de avonduren zijn loslopend wild en Janssens met de slappe commissaris Baelemans verhinderen de agenten van politie op te treden tegen het jongerentuig, dat de straten terroriseert en voor zich opeist.  De socialist Janssens zou door elk slachtoffer van het brute jongerengeweld voor de rechter moeten gedaagd worden, omdat hij de politie verbiedt zijn fundamentele taak uit te oefenen : de burgers beschermen.

Antwerpen wordt met de dag meer een stad waar de eigen Sinjoren enkel goed zijn om hun belastinggeld te zien verdwijnen in de waanzin van vreemdelingenprojecten en -opvang, terwijl het crapuul de stad bezet en onleefbaar maakt.

Dit gaat dan enkel over de feiten die bekend worden gemaakt, terwijl het overgrote merendeel der misdaden en baldadigheden verzwegen wordt. 

Ray

Niet de eerbare burgers moeten bang zijn maar de gangsters en het tuig (Barbara Pas)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld tegen het kapitalisme in Basel

 

 De Freie Strasse in Basel, toneel van zinloze vernielingen

In Basel (CH) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigtal vermomde linkse chaoszaaiers tegen het kapitalisme betoogd in de Freie Strasse..  Het ging hen niet om een boodschap : slechts de verwoesting en beschadiging was belangrijk.  De banken, vooral de UBS (Union Bank), waren een doorn in het oog.  Omdat kapitalisme niet stopt bij banken, namen ze op hun slooptocht ook winkelvensters en geparkeerde auto’s onder handen met hamers.

De huizen kregen een laag graffiti met symbolen tegen het kapitalisme op hun gevels gespoten.  Over een afstand van 200 – 300 meter werd lukraak alles kapotgeslagen wat binnen bereik lag.  De schade zou meerdere honderdduizenden Zwitserse Franken bedragen. 

De politie werd gealarmeerd door voorbijgangers. Bij aankomst hadden de “betogers” zich al verspreid en hun vermommingen afgegooid.  Het baldadige groepje  had oorspronkelijk deel genomen aan een niet toegestane fakkeltocht door het centrum.  Met vermoedt, maar kan niet bevestigen, dat er een samenhang bestaat met de rellen op 1 mei, waarbij eveneens een “spontane” actie gevoerd werd : toen met molotovcocktails en verfbuidels, nu met hamers …

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees niet beducht voor de waarheid : Vlaamse Onafhankelijkheid !

 

“We mogen niet wachten op een definitief akkoord vooraleer de regering van start gaat, want dan missen we op sociaal en economisch vlak de boot in moeilijke tijden. We moeten wel simultaan met onderhandelingen beginnen en een tijdslijn vastleggen, maar geen exacte deadline.”

Bovenstaand citaat komt van kersvers wit konijn bij de CD&V, Rik Torfs, en bevestigt eens te meer wat de voorbije dagen en weken in de lucht hing: geen enkele Vlaamse, traditionele partij stapt naar de kiezer met een minimumprogramma betreffende de staatshervorming en BHV. Terwijl de Franstalige partijen één front vormen en hun grenzen duidelijk afgebakend hebben –
met onder andere de eis tot uitbreiding en extra financiering van Brussel ingeval van een splitsing van BHV – houden de Vlaamse partijen vage pleidooien voor hervormingen allerhande, waarmee ze in feite een blanco cheque vragen aan de kiezer.

Het hoeft geen betoog dat een regering zonder een strikt communautair akkoord enkel zal leiden tot ofwel een nieuw status quo, ofwel een nieuwe Vlaamse knieval. Het Vlaams Belang herhaalt dat de Vlaamse partijen nu al een gezamenlijk minimumprogramma op tafel moeten leggen. Dat programma bestaat al geruime tijd, meer bepaald de herhaaldelijk in het regeerakkoord opgenomen Vlaamse resoluties. Hoewel het hier voorzichtige resoluties betreft, worden toch belangrijke eisen vastgelegd, zoals financiële en fiscale autonomie, splitsing van gezondheidszorgen en kinderbijslagen, splitsing van de nationale spoorwegmaatschappij en de volledige overheveling van de personenbelasting. Dit minimale pakket moet alvast vermijden dat de Vlaamse partijen na de verkiezingen opnieuw instemmen met verregaande toegevingen aan de Franstaligen.

De enige logische oplossing is natuurlijk dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid uitroept om voor eens en altijd verlost te zijn van de nooit-eindigende en verlammende communautaire problemen. Dan zal er niet alleen tijd zijn voor economische en sociale politiek, maar komt er tevens geld vrij om deze politiek in acties om te zetten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Jongste Geskiedenis Van Die Afrikaner- Boerevolk 1990 - 2010 - SLOT

 

Emigrasie:

 

Huisrooftogte het die afgelope 5 jaar geweldig toegeneem, ten spyte van die polisie se versekering dat dit afneem.  Van alle misdaad is dit waarskynlik die een wat die grootste paniek en vrees onder gewone landsburgers veroorsaak.  Onskuldige kinders, bejaardes, gestremdes, en ander hulpelose mense, word die sagte teikens van gewetenlose rowers wat op inwoners se private eiendomme toeslaan.  Dit is een van die hoof-oorsake dat die stroom van emigrante op lughawens elke maand groter word.

 

Sedert 1990, toe mnr F W de Klerk – Suid-Afrika se laaste blanke president – sy gewraakte toespraak van “Adapt or die” gelewer het, en wat daartoe gelei het dat die land in 1994 aan die Kommunistiese swart ANC op ‘n skinkbord oorhandig is, het sowat 1,5-miljoen Suid-Afrikaners die land verlaat.  Daarvan is byna 1-miljoen Afrikaanssprekende blankes.  Hierdie mense sluit hoofsaaklik jongmense in, aangesien slegs jongmense onder die ouderdom van 40 jaar werk in die buiteland kry.  Maar, hulle is nie net jonk nie, hulle is die room van Suid-Afrika.  Hulle is talentvolle mense met hoë kwalifikasies.  Volgens ‘n professor in die ekonomie aan die Universiteit van Stellenbosch, is daar tans ‘n ernstige tekort van 25 000 rekenmeesters in Suid-Afrika.  Daar is ook ‘n tekort van 100 000 ingenieurs, 10 000 vliegingenieurs en ander tegniese personeel op lughawens, duisense dokters, verpleegpersoneel, en ander gespesialiseerde gesondheidsorgpersoneel.

 

Vele emigrante vind dit moeilik om in die buiteland aan te pas, en sommiges keer uit desperaatheid terug na hul geboorteland, net om uit te vind dat hulle nou geen werk meer in Suid-Afrika kan vind nie.  Daar was al gevalle van selfmoord, egskeidings en gesinsverbrokkeling.  Die trauma wat vele Afrikaner-emigrante moet deurgaan, is onmeetbaar.  Dit is asof die volk op alle terreine van die samelewing gestraf word.

 

Verarmde Blankes In Plakkerskampe:

 

Dit is moeilik om te glo dat Suid-Afrika, wat in die tyd van apartheid ‘n land van melk en heuning was, nou sowat 1-miljoen verarmde Afrikaners kan hê.  Veel meer swartes is werkloos, en honderde sterf elke dag van honger.

 

Die kloof tussen ryk en arm het in die tyd van ANC-regering slegs verdiep, en die land het nou veel meer armes EN rykes as in die tyd van apartheid.

 

In 2006 het Suid-Afrika sowat 100 blanke plakkerskampe, met gemiddeld 1 000 inwoners, gehad.  Tans is dit veel meer, want weens die ANC-regering se beleid van BEE (Black Economic Empowerment), en van AA (Afirmative Action), is daar geen werk en geen geld vir gewone Afrikaners nie.

 

Suid-Afrika en die voormalige Suid-Rhodesië was vir dekades lank die twee broodmandjies van Afrika, wat reuse surplusse koring, mielies en ander graansoorte geproduseer het, en oorvloede van vele voedselsoorte gehad het.  Die land was ‘n uitvoerland van wêreldformaat, maar sedert 1994 het die land reeds miljarde Euro’s se voedsel ingevoer.  In die apartheidsjare was daar geen werkloosheid, geen hongersnood en feitlik geen armoede nie.  Gesondheidsorg was van die beste ter wêreld, en die gehalte van die opleiding van dokters en verpleegpersoneel was ook van die beste.  Die wêreld se eerste hartoorplanting deur die Afrikaanse dokter, professor Christiaan Barnard, in die Grootte Schuur-hospitaal in Kaapstad, is bewys daarvan.  Suid-Afrika was op talle terreine ‘n ryk land.  Vandag is die agteruitgang (op alle terreine) enorm.

 

Peter

 


23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkstermededeling

 

 

Vandaag is Angeltjes potdicht gesloten en onbereikbaar. We zijn er het hart van in dat er vandaag geen uitzending is van de Zevende Dag bij de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep. Dus wij trekken er ook op uit, niet naar de Vlaamse kust, want daar is genoeg volk vandaag.  Neen, wij gaan elders de toerist uithangen.

U vindt hieronder een 8-tal stukjes met nogal wat video-materiaal. Uw reacties zullen pas verschijnen in de loop van zondagavond.

De redactie van Angeltjes

 

 

 http://www.photographypace.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul afgestraft

 

 

Het gemartelde dier lukt er in de beul op de grond te krijgen en doorboort met zijn hoorn de kin en de mond van de sadist.  Sommigen vinden dit een nobele sport. Wij zijn beschaamd dat dergelijke mishandelingen deel zouden uitmaken van een cultureel erfgoed. De manier waarop in Spanje omgegaan wordt met windhonden, is zo mogelijk nog wreder. Wellicht een restant van de Arabische bezetting ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Venetië + veel uitleg

 

Bij het laatste canaval  in de maand februari, hebben wij u vergast op foto's uit eigen land en natuurlijk ook uit Rio. Een van onze lezeressen heeft toen direct haar abonnement opgezegd, want zij dacht dat wij een "serieuze" blog waren, zonder blote boezems met tjoepen.  Ja, toedeloe ! Deze blog is zoals het leven : de saaie momenten duren en blijven duren en de goede ogenblkikken zijn zo voorbij. Of zoals de Deense denker Carlsberg Tuborg het zegde : "Livet kan kun forstås baglæns, men det skal leves fremad". Wat in het Nederlands betekent : "Het leven kan enkel achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden". Het is ook  mogelijk dat de bedenker van deze gemeenplaats Soren Kierkegaard was, maar dat schrijven we niet graag, want we hebben geen / door zijn O.

Om een verward verhaal simpel te houden : in Venetië is het Carnaval een traditioneel Middeleeuws en christelijk gebeuren, waar heel de stad aan meewerkt. Prachtige kostuums, een engel komt uit het belfort naar beneden gedaald op het San Marcoplein, er zijn toespraken, kunstige maskers, traditie en respect zijn de kenmerken van de Dogestad. Het trotse Venetië is vandaag bezig zijn zelfstandigheid en identiteit te herveroveren in een verscheurd Italië, dat evenals de rest van Europa dreigt opgeslokt te worden door een bende politieke charlatans zonder democratische legitimatie. Ik zag liever de dievenbende van Barroso in de lagune verzinken, dan het mooie Venetië.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een moment van enthousiasme en blije verwondering

 

 

In de succesvolle televisiereeks "You've got talent" (Idool) waar ondermeer Pol Potts en Susan Boyle ontdekt werden, is in de nieuwe reeks opnieuw een unieke zangeres opgedoken, een 80-jarige dame. Kijk en geniet, zoals wij dit deden (niet geschikt voor zuurpruimen en jammerhouten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cinema van 80 jaar geleden

 

 

Het slot van "Das lied ist aus". Roken was toen duidelijk heel populair.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€ 960 bruto pensioen en huisarrest tot in de kist

 

En dan zeggen dat er mensen zijn die om een of andere reden geen eigen woning hebben kunnen vergaren, die gewoon pech hadden, een ongeluk, onrechtvaardige scheiding of zo, en dan opnieuw moeten beginnen, van nul of nog dieper. Je zal dan maar je huur en de energiefactuur moeten ophoesten en vanaf dag één dat je gezondheid erop achteruit gaat, ben je zeker niet meer toe te komen.

Geen boot, geen huizeken, geen tuintje, geen shopping, geen auto, geen vacantie, geen kadoken voor de kleinkinderen, enkel maar vegeteren en met lede ogen aanzien, hoe je onverstaanbare 'nieuwe' buren rondparaderen zonder er een klop voor te hoeven doen. Gebroebbel en ongegeneerd gegraai in vreemde talen met het geld waarvoor jij een leven lang afgedragen hebt, gestolen van de pioniers.

Geïmporteerde moeders met kinderen aan elke hand, kinderwagens en bolle buiken. De RVT 's zijn te duur geworden en ondertussen kan men als vreemdeling hier doppen en af en toe van het thuisland eens overkomen, al dan niet met een volgende nicht of neef. Of ginder gepensioneerd terugkeren met een levenstandaard van ettelijke keren die van onze ouderlingen.

Dank u socialisten, dank u voor het hoogverraad, de racistische keuze voor een overvloed aan vreemdelingen, uit plat electoraal opportunisme.

Onlangs stond er nog te lezen dat 2700 asielzoekers spoorloos verdwenen waren. Maak u maar geen zorgen, vettige kaviaarsocialisten, die zitten allemaal in wijken zoals Stuyvenberg waar de politie van Janssens en andere rotpolitiekers- mensenhandelaren ze niet aktief mogen opsporen. En dan zitten we weer bij de levende verblijfsvergunnigen en bolle buikjes.

Morele chantage, misbruik van (nog te komen) kinderen door de Stevaerten, de Gennezen en de Tobbacks van deze oncontroleerbaar geworden, uit handen gegeven maatschappij.

De gepensioneerden met 960 Euro bruto danken u.

Vooral van die groep mensen zou het onbegrijpelijk zijn als zij nog eens op een van die gewetenloze crapuleuze politiekers stemmen. Dat komt overeen met volledige vrijwillige seniliteit en een blanco cheque aan de staat voor een mensonwaardig einde, uitgerangeerd, ondraaglijk traag en in open ligwonden getreiterd en bespottend geëuthanaseerd. Incontinent op de afdeling Vergeetput, de moeite niet meer om te verversen, samen met de wegwerpluiers de kist in. Met 75 Euro zakgeld als aalmoes.

Het O.C.M.W. zal uw huis verbeurd verklaren en uw kinderen uitpersen, u zal nog eens betalen voor al die mooie nieuwe mensen die voorrang krijgen in Antwerpen. Al wie nog op zulke lieden stemt verdient eigenlijk niet beter, maar dat anderen voor hun wan-stemgedrag mee moeten boeten dat is er ver over.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Jongste Geskiedenis van die Afrikaner-Boerevolk 1990/2010

 

 

Plaasmoorde en ander moorde op blankes

Volgens ‘n opname wat deur mevr Adriana Stuijt van Dokkum in Friesland gemaak is, staan die getal plaasmoorde nou op minstens 3362.

Die totale getal blankes wat sedert 1990 in Suid-Afrika deur swartes vermoor is, is onbekend, maar word deur deskundiges op sowat 40000 tot 70000 geraam.  Die rede vir die groot verskil, is omdat Statistiek S.A. se syfers so onbetroubaar is, die S.A. Polisiediens onwillig is om statistiek en ander feite bekend te maak, en daar onsekerheid bestaan oor die getal sterftes binne en buite hospitale – wat direk of indirek met geweldsmisdaad verband hou.  Soms sterf ‘n verwonde persoon eers dae of weke later aan sy wonde, en word dit dan nie meer deur die polisie as ‘n plaasmoord beskou nie.   Plaasmoorde ontwrig die hele samelewing.  Elke keer wanneer ‘n boer vermoor word, verloor ‘n klomp van die swart plaaswerkers hul werk.  In die jaar 2006 het 30000 plaaswerkers hul werk verloor.  Hierdie plaaswerkers maak ‘n groot deel uit van die huidige swart inwoners van swart plakkerskampe.*

 


Misdaad in Suid-Afrika

‘n Expat in Nieuw Zeeland, skryf dat daardie land – wat in 2010 as die wêreld se veiligste land beskou is – in 2006 slegs 88 moorde gehad het.  In verhouding word daar in Suid-Afrika 26 keer méér moorde as in NZ gepleeg.  In die jaar 2000 het Nederland slegs 5 moorde gehad.  Suid-Afrika het die meeste geweldsmisdaad, moorde, korrupsie  en verkragtings ter wêreld.
Op 24 September 2006 berig die Afrikaanstalige Sondagkoerant – RAPPORT – die volgende statistiek oor misdaad in die 4 jaar (2001 – 2004): Moorde = 80 000; Verkragtings = 214 600; Pogings tot moord = 121 800; Gewapende roof = 505 000; Huisinbrake = 1 200 000; Voertuigdiefstal =  362 000; Voertuigkapings = 56 800; Transitorooftogte = 1 030; Bankrooftogte = 600.
Wat egter ontstellend is, is dat polisielede in verhouding tot burgerlikes, méér misdadig as burgerlikes is.  In 1998 is 13 500 uit ‘n totaal van 100 000 polisielede aan misdaad skuldig bevind, teenoor 4 200 uit elke 100 000 burgerlikes.  Slegs 10% van alle moordenaars word opgespoor, en minder as 1% word uiteindelik gevonnis.
In 1999 het meer as 100 000 vuurwapens wat in die besit van polisiebeamptes geplaas is, eenvoudig verdwyn.  Slegs 2% van wettige vuurwapeneienaars se wapens het weggeraak, of is in huisbrake gesteel.  Suid-Afrikaners word tans op groot skaal ontwapen.  Wettige en verantwoordelike blanke eienaars van wapens word deur dié wetgewing gestraf deurdat hulle ontwapen word, terwyl onwettige eienaars in die swart gemeenskap meer word.
Diefstal van koperkabels het tot miljarde Rande se skade gelei, en telekommunikasie in die land ernstige skade berokken.  Ook Eskom het probleme, want elektriese kabels word al hoe meer gesteel.
In 2003 was daar méér private sekuriteitsbeamptes in die land as polisielede, Inwoners bestee meer geld jaarliks op privaat-sekuriteitsdieste, as die ANC-regering se R17-miljard op polisielede.
Korrupsie onder polisielede, asook onder ander lede van staatsdepartemente, is die hoogste ter wêreld.

Peter

* Sloppenwijk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwe Justitia en de Suid-Afrikaanse president

 

 

Cartoon Zapiro

Zapiro (ook wel eens Saphiro) heeft een tekening gemaakt van Zuma met zijn kornuiten die Vrouwe Justitia willen verkrachten, met alle problemen van Zuid-Afrika erbij inbegrepen: aids, douchen een middel tegen HIV, de partijen en de dagelijkse vrijetijdsbesteding.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagnejournaal

 

Als Vlaams Belang  van de VRT 1/100ste van de zendtijd krijgt die beredwillig geschonken werd om de N-VA van Bart te promoten, dan zou deze campagnefilm helemaal niet moeten gemaakt worden.  Dus, wij steken een bescheiden handje toe. Dames en heren : 10 minuten zendtijd voor de Schildwachten van Vlaanderen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de aswolk

 

 


22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij dit warme weer : een frisse Westvleteren (PUB)

 

 

Productie : Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm blanken in Suid-Afrika

 

Ek wil graag my dank betuig teenoor die redakteur van hierdie blog, Ray, dat hy al my bydraes oor (die verskillende politieke partye; die geskiedenis van Suid-Afrika; en die huidige toestande in ons land) op Angeltjes gepubliseer het. Dankie ook aan lesers wat die boodskap versprei.

Ongelukkig kan mens nie die hele geskiedenis van 'n land op een of 20 bladsye plaas nie, maar ek is dankbaar dat Angeltjes soveel ruimte afgestaan het om my skrywes te akkommodeer. Ek het die verskillende onderwerpe letterlik in telegramformaat geskryf, sodat ek die hele geskiedenis - van 1488 tot 2010 - kon dek.

Wat die arm blankes betref; dit is nie die eerste keer dat die Afrikaner/Boerevolk voor so 'n krisis te staan gekom het nie. Net na die Tweede Vryheidsoorlog, en weer na die groot droogte, die depressie, en WOII, was die Afrikaner werklik ernstig verarm. Die regering van destyds was nie juis veel besorg oor die armes nie, dus moes private welsynsorganisasies - soos die Helpmekaarfonds - asook ander organisasies hul hande diep in hul sakke steek om die armes onder die volk by te staan. Dit het as die ARM BLANKE VRAAGSTUK bekendgestaan.

Vandag het ons weer 'n "armblankevraagstuk". Sowat 1-miljoen Afrikaners leef onder die broodlyn, en het gemiddeld minder as een ete per dag. Dan is daar die sogenaamde "plakkerskampe", waar die armstes onder die armes in eenvoudige huisies woon. Sommige "huisies" bestaan uit plastiekskuilings, of strukture wat van afval-planke aanmekaar gespyker is.

Dit is nie aan my bekend wat die jongste syfers is nie, maar volgens 'n kerkverslag van 'n paar maande gelede, is daar meer as 100 blanke plakkerskampe net in die Gauteng Provinsie alleen, en daar is sowat 100 000 inwoners in hierdie kampe. President Jacob Zuma het hierdie kampe al twee keer persoonlik saam met die vakbond SOLIDARITEIT besoek, waartydens hy "sy skok en verbasing" uitgespreek het. Hy het belowe dat "hy sal toesien dat daar onmiddelik iets aan die saak gedoen word," maar tot dusver het absoluut niks van owerheidskant gebeur nie.

Een van Zuma se ministers het selfs gesê:"Daar bestaan nie so-iets soos ARM BLANKES nie." Slegs swartes kan arm wees, en slegs blankes kan rassiste wees - swartes is nie in staat om rassisties te wees nie, het hy gesê.

Ek wil dit weer beklemtoon; vele blankes kan nie landuit vlug nie. Hulle sal òf van honger sterf, òf deur swartes vermoor word, indien hulle nie gehelp word nie. Dit sal my hart goed doen indien daar 'n internasionale hulpfonds vir hierdie mense gestig kan word. Alle soorte hulp sal welkom wees, want onder die ANC se nuwe wette kan en mag hierdie mense nie meer werk nie. Hulle kan dus nie vir hulself help nie.

Peter




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!