Angeltjes
31-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne affiche van de Deftige Dame

 

Productie Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 jaar en 10 maanden voor moord : het was een incident

 

Omdat hij een 78-jarige vrouw bij een “incident” om een parkeerplaats brutaal doodgeslagen heeft, moet een 23-jarige Arabier in Zweden voor één jaar en tien maanden naar de gevangenis.  Zijn advokaat vindt dit te lang en gaat in beroep.  Tenslotte maakte de daad deel uit van de strijd tegen rechts.  Het oudere echtpaar wordt ervan verdacht “vreemdenvijandig” te zijn.  Tja, dan…

Een 23-jarige heeft in het voorjaar in Karlskrona de dood veroorzaakt van een 78-jarige vrouw.  Hij werd door het gerecht veroordeeld tot één jaar en tien maanden cel ; bovendien moet hij de echtgenoot € 6.000 betalen. 

Ondanks tegenstrijdige getuigenissen achtte de rechter het als bewezen, zonder dat er sprake was van enige uitlokking, dat de dader eerst de man aanviel en vervolgens de vrouw, die haar man wou helpen toen hij vuistslagen moest incasseren.  De vrouw overleed na een zwaar hersentrauma.  De rechtbank, die eerst vond dat twee jaren cel een rechtmatige straf was, hield rekening met de psychische toestand van de beschuldigde en de te verwachten moeilijkheden bij een opsluiting. 

Het “incident” schokte Zweden.  De dader had een migratieachtergrond en het echtpaar zou – volgens geruchten – een vreemdenvijandige mening erop na houden. 

De advokaat van de dader gaat in beroep. 

Bron : PI 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans - deel 3

 

 

.


30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingscongres VB - Antwerpen 30 mei 2010

 

De Zuiderkroon in Antwerpen was wéér te klein

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 039

Het slotbeeld leek wel een congres van Groen! Het enthousiasme was echter onvervalst Vlaams

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 030

Peter Logghe en Fiip de Man : zouden zij in het West-Vlaams kouten met mekaar ?

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 022

Gerolf Annemans draagt terug zijn strikje. Als het niet lukt met di Rupo als premier, dragen wij hem voor als  de eerste écht Vlaams-nationale premier van Vlaanderen.

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 013

Alexandra Colen hield een door het publiek erg gesmaakte tussenkomst over de bedoelingen van de islam en zijn volgelingen

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 012

De aanvoerder van de senaatslijst Filip Dewinter : klaar voor de strijd met de politiek-correcte struisvogels.   De man die zich inspant voor de GV's (de gewone Vlamingen) en die lak heeft aan complimenten van tegenstrevers.

Verkiezingscongres Vlaams Belang 30 mei 2010 020

Foto's : Gerda - Commentaren : Ray  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in Dendermonde

 

't Ros Beiaard doet zijn ronde in de stad van Dendermonde.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD : Nieuwe affiches na debatavond Brugge

 

 

Studio Hendrik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

gezien er voor dit land geen regering meer nodig is, 

dit land  dood is ,

het zichzelf verteerd heeft ,

heeft het daarom geen zin meer om voor een partij te stemmen,

die dit land  nog zou willen in stand houden.

sophie dw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit moet u nog even meemaken : Gerard Cox

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende dag : en nu is het aan u
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als u gekeken heeft, kan u uw reacties hier kwijt. De redactie verkeert momenteel in zorgwekkende toestand na 2 uur luisteren, kijken, zetelschuiven, tandenknarsen, schamper lachen, loenskijken, plafondstaren, keelschrapen, roepen, schaduwboksen, blikken ten hemel richten, nagelbijten, gapen en het verorberen van 3 bifi-worsten, 1 reep Côte d'Or Gianduja, 4 koppen zwarte koffie, 1 peer, 1 glas volle melk + 1 flinke geut room, 1 ganse zak kroepoek en 3 Perdolans.  Misschien tot later.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtse partijen winnen in Tsjechië

 

De linkse sociaal-democratische partij CSSD heeft vandaag bij de parlementsverkiezingen in Tsjechië een nipte overwinning geboekt. Maar de rechtse partijen hebben samen meer zetels gewonnen.

De CSSD kregen 22,1% van de stemmen. De grote rivaal, de rechtse ODS, 20,2%. De leider van de sociaal-democraten, Jirí Paroubek, stapte zaterdagavond op als partijvoorzitter omdat de uitslag veel slechter was dan verwacht. Paroubek had met de communistische partij KSCM (11,3%) willen regeren, maar beide partijen hebben samen geen meerderheid.

Nieuwe partijen

De grootste verrassing bij de verkiezingen kwam van TOP09, een nieuwe rechtse partij van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Karel Schwarzenberg (72). TOP09 haalde 16,7% van de stemmen. Een andere nieuwe centrum-rechtse partij, Publieke Zaken (VV) van voormalig journalist Radek John, haalde 10,9% van de stemmen.

ODS, TOP09 en Publieke Zaken kunnen samen rekenen op een meerderheid van 118 zetels in het 200 zetels tellende parlement.

De christen-democraten hebben de kiesdrempel van 5 procent niet gehaald. Ook de Groenen komen niet meer in het parlement. Ook de leiders van die twee partijen stapten vanavond op.

De opkomst bedroeg circa 62 procent.

De verkiezingsuitslag betekent dat drie partijen moeten gaan samenwerken om een meerderheid te vormen. Dat is net waar analisten voor vrezen. Dat betekent doorgaans een zwakke regering die weinig hervormingen doorvoert. Tsjechië stond afgelopen jaar te kijk toen de regering tijdens het voorzitterschap van de Europese Unie ten val kwam. De regering, toen geleid door ODS, werd vervangen door een interimregering onder leiding van de in Tjeschië populaire technocraat Jan Fischer. Hij deed niet mee met de verkiezingen en gata aan de slag bij de Europese Ontwikkelingsbank

NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie in de wijngaard des heren ?

 

 

Vrijdagavond werd een politiek debat ingericht door de VVB in het "Hof van Watervliet" te Brugge afgesloten door een onhandige moderator die niet bij machte bleek Jean-Marie Dedecker in te tomen. Aan het debat werd deelgenomen door Renaat Landuyt (lijsttrekker sp.a), Pol Van Den Driessche (lijstduwer CD&V), Daphné Dumery (2de lijsttrekker N-VA), Peter Logghe (lijsttrekker Vlaams Belang), Jean-Marie Dedecker (lijsttrekker LDD) en Sabien Battheu (2de lijsttrekker Open Vld).

Dedecker viseerde tijdens het debat voornamelijk Open VLD-ster Sabien Lahaye-Battheu. "Als alle OCMW-voorzitters van jouw niveau zijn, zouden ze beter gewoon alle OCMW's afschaffen", riep hij haar ondermeer toe.  Lahaye-Battheu prijkt op de tweede plaats van de Kamerlijst in West-Vlaanderen. In Poperinge zit ze het OCMW voor. Ook Renaat Landuyt kreeg flink de wind van voren, maar die is wel wat gewend.

"Hij is dronken" werd er van uit de zaal geroepen en heel wat aanwezigen bevestigen die stelling.  Op zeker moment zou de LDD-voorzitter nogal luid gefluisterd hebben "Ik moet gaan pissen ..." Menselijk, dat wel, maar niet bepaald wellevend.

Dedecker zegt dat hij nuchter was. Hij geeft wel toe dat hij het liberale meisje misschien iets te hard had aangepakt over het asielbeleid. Het zint Dedecker niet niet dat de VLD bijdroeg aan de regularisatie van 20.000 asielzoekers, waarvan er nu amper vier werk hebben gevonden.  De NVA-afgevaardigde had de plannen ontvouwen hoe haar partij voor 500.000 nieuwe jobs zou zorgen. Die mooie vooruitzichten werden grondig afgeschoten als demagogische praat door de ex-kartelpartner, de CD&V-er Vanden Driessche.

Het was een geanimeerd debat in Brugge. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er een probleem met de Gentse flikken ?

 

 

Burgemeester Daniël Termont en procureur des Konngs Johan Sabbe hebben een doorlichting laten uitvoeren van het Gentse politiekorps. Aanleiding was vooral de door de media breed uitgesmeerde affaire rond korpschef Peter de Wolf, die finaal ontslagen werd en veroordeeld. Andere feiten en feitjes tastten verder de reputatie van het Gentse politiekorps aan : de sympathieke Flikken van de televisiereeks zijn meer dan ooit fictieve personages, ontsproten aan het brein van ingenieuze scenarioschrijvers.

De criminilogen Brice de Ruyver en Cyrille Fijnaut hebben de werking van het korps nagegaan en een van de conclusies luidt : "Er heerst een schrikbarende graaicultuur waarbij cheffen en personeel zoveel mogelijk overuren kloppen voor de extra premies". Het gevolg hiervan is, dat het gezag in stand gehouden wordt, op basis van vriendjespolitiek,  enerzijds nodeloze bestraffingen en anderzijds laksheid, willekeur en een schrijnend gebrek aan motivering.  Waar het rappport niets over zegt, is de al dan niet stilzwijgende houding van politieke correctheid die élk politiekorps fundamenteel aantast en tot non-actie leidt.

Er bestaat bovendien een té veel aan chefs die niet over de eigenschappen beschikken om met ondergeschikten om te gaan. "Een stuurloos schip" zo definiëren de onderzoekers het korps van 1000 manschappen.  "Het mag niet verbazen dat jonge krachten die met veel verwachtingen naar het Gentse korps kwamen, de dagen aftellen om te kunnen muteren naar een andere politiezone", aldus De Ruyver.

Zoals overal in overheidsdiensten is deze analyse het gevolg van de onvermijdelijke politisering en de greep van de vakbonden op het personeels- en algemeen beleid. Het is trouwens niet de eerste keer dat de Gentse politie te kampen heeft met dergelijke crisis. Ook in de jaren '80 zat dit korps aan de grond met toestanden die het daglicht niet mochten aanschouwen.  De geschiedenis herhaalt zich. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende dag (herplaatst, wegens technisch probleem)

Hoe is het nu eigenlijk gesteld met ons land? Heeft belgië zijn limieten bereikt en barst het uit zijn federale voegen ? Zijn Walen en Vlamingen onverzoenbaar ? Of kan alleen een grote staatshervorming soelaas brengen? Wat zijn de verschillen tussen Vlamingen en Walen ? Is het water te diep geworden of kan er nog samengewerkt worden ? Wat is nu de echte vrees van Franstaligen ? En hoe reageren de Vlamingen daarop ?

Indra Dewitte, Ivan De Vadder en Marc Van de Looverbosch vragen het aan:

Marianne Thyssen (CD&V)
Alexander De Croo (Open Vld)
Caroline Gennez (sp.a)
Bruno Valkeniers (Vlaams Belang)
Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker)
Wouter Van Besien (Groen!)
Bart De Wever (N-VA)
Didier Reynders (MR)
Melchior Wathelet (CdH)
Paul Magnette (PS)
Georges Gilkinet (Ecolo)

Het programma is opgebouwd uit diverse debatten waaraan telkens een aantal politici deelnemen. Zo is er een afzonderlijk debat met de Franstalige partijen en discussiëren de ‘zusterpartijen’ (bv PS - sp.a. / MR - Open Vld / Groen - Ecolo / CD&V - CdH) over gelijkenissen en verschillen. Bart De Wever en Didier Reynders debatteren rechtstreeks met elkaar over de staatshervorming, en met Alexander De Croo en Melchior Wathelet gaat het over geloofwaardigheid. De andere politici geven achteraf telkens hun commentaar. Elke politicus spreekt in zijn eigen taal, op die manier kan iedereen zijn uiteenzetting doen in de beste omstandigheden.

Aan het einde van de uitzending is er ook nog een gesprek met afscheidnemend premier Yves Leterme. Duiding is er door twee eminente politicologen : Dave Sinardet van de Universiteit Antwerpen en Pierre Verjans van de Universiteit van Luik.

Een niet te missen uitzending met voor het eerst een écht debat tussen Franstaligen en Vlamingen.

De zevende dag, zondag om 11 uur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 redenen om niet voor N-VA te kiezen ...

 

We herhalen hieronder een aantal redenen die de onbetrouwbaarheid van de NV-A aantonen. We hebben ze in het recente verleden reeds aangehaald, maar op een dag als vandaag is het aangewezen er op terug te komen.  Op het zogenaamde nationale tv-debat zal er vooral druk gedaan worden over de geweldige plannen voor de toekomst en de Grote Beloftes zullen niet uit de lucht zijn. Daarom deze geheugenopfrissertjes, ook geschikt voor diegenen die deze namiddag niet aanwezig zullen zijn op het VB-congres in Antwerpen.

1) Nooit in een vlaamse regering zonder splitsing BHV. Of zoals Bourgeois zijn eigen kiezers uitlachte : "Ik wist wel dat we dat niet konden realiseren maar mijn kiezers verwachten nu eenmaal zulke belofte" . Of dentsjever die deadline na deadline stelde en keer op keer door het stof kroop.

2) N-VA stemde in het eerste regeerakkoord van Leterme in met de massale regularisatie van illegalen : 100.000-den illegalen hadden die mogelijkheid.

3) N-VA vormde en vormt nog steeds (lokaal en provinciaal) kartel met de meest koningsgezinde partij, de CD&V.

4) De N-VA is zogezegd tegen het cordon maar in Hoboken verkiezen ze de STALINISTEN van de PVDA boven het VB omdat men nu eenmaal niet links genoeg kan zijn.

5) De N-VA vormt in Europa een fractie met rood-groene en uiterst-linkse partijen en het stemgedrag van Frieda Brepoels is in lijn met dat van de kindervriend,  RAF- terrorist Cohn-Bendit, fractieleider. Ondermeer het rechtse Italië van Berlusconi moest veroordeeld worden. Ook is deze fractie de grootste voorstander van de Turkse toetreding en andere linkse follietjes.

6) N-VA steunt in de commissie naturalisaties de snel-belgwet. 100.000-den vreemdelingen werden zo tot belg gebombardeerd en kunnen de verfransing versterken. De partij van De Wever gaf ook haar goedkeuring aan de naturalisatie van Afghaanse mensensmokkelaars en Albanese maffiosi.

7) Met de N-VA in de VL regering nam de islamisering een hoge vlucht. Meer geld voor moskeeën, imams, onder het beleid van binnenland-minister Bourgeois.  De N-VA heeft geen enkel probleem met de ongebreidelde bouw van minaretten en nieuwe moskeeën dat bleek in het actualiteitsdebat na het verbod in Zwitserland.

8) Niet erg bekend maar daarom niet minder waar :  vooraleer De Wever ging aankloppen bij de CD&V had hij al een beginselverklaing van KARTEL met de OPEN VLD : we spreken anno 2003, dus de VLD in haar meest paarse anti-Vlaamse dagen. Pittig detail : Bourgeois had toen een boek" De puinhopen van paars". De N-VA wou er echter blijkbaar zelf deel van uitmaken !

9) Bourgeois leende zich tot een koehandel met de PS waardoor zijn toenmalige eenmansfractie in de senaat (2003) financiering zou krijgen via steun van Franstalige partijen, in eenzelfde beweging zou het mogelijk worden om het VB zijn financiering te ontnemen. De N-VA had toen geen Kamerzelels ; enkel 1 in senaat.

10) De N-VA als zogenaamde republikeinse partij stemde in met handelsdotaties en andere subsidies voor prins Filip op handelsreizen onder Vlaamse vlag.

11) Dat komt later, anders is het niet plezant genoeg.

12) De N-VA ging in Brussel aan lijstverbinding aan met BUB, groen , SPA, etc TEGEN een eventuele blokkeringsmeerderheid van het VB toen die partij daar nog sterk stond. De N-VA ondersteunt niet enkel vandaag belgie, ze deed dat in het verleden ook met overtuiging.

13) Toen in Wetteren een vlaamse eenheidlijst tussen plaatselijke N-VA-ers en VB'ers werd opgericht, werd die afdeling zowat geschorst en tal van leden buiten de partij gezet. met sp-a of groen mag men echter gerust lijsten vormen ...
 

14)De N-VA is een elitaire partij die fel gekant is tegen referenda. Nochtans zouden referenda het democratisch deficit kunnen terugdringen. Ook inzake de Lange Wapper wou De Wever de beslissing van hogerhand opdringen zonder de mening van de burger te horen.

15) De N-VA is een eurofiele partij die meer macht wil geven aan Europa en die Vlaanderen wil laten verdampen. Matthias Storme had in het verleden al forse kritiek op die eurofiele houding van de partij en het delegeren van alle bevoegdheden naar Straatsburg/Brussel. Zo wordt Vlaamse onafhankelijkheid uiteraard een lege doos.

16) van onafhankelijkheidsstreven is al lang geen sprake meer : De Wever heeft het enkel nogover confederalisme. Terwijl steeds meer duidelijk wordt dat belgie geen land is, wil de N-VA de doodsstrijd tot in den treure rekken.

17) met de N-VA in de Vlaamse regering of in de federale regering werd er 0,0% gerealiseerd van de resoluties van het Vlaamse parlement ... het verwijt aan het VB dat zij enkel aan de zijkant staat, klinkt wel zeer hol als men zelf machtsdeelname  gebruikt omwille van partijpolieke doeleinden : mandaten, vriendjespolitiek en "er bij horen".
 
18) van het zogezegde breekpunt van een Vlaamse kinderbijslag in 2009 kwam, zoals steeds bij de N-VA, NIKS in huis.

19) De zogezegde vertrouwenwekkende maatregelen die genomen zouden worden in ruil voor niet splitsing BHV, bleken een fopspeen : Vlaanderen kan nog altijd niet de Franstalige scholen in Vlaanderen inspecteren ... terwijl die scholen met Vlaams geld gefinancierd worden. Vlaanderen betaalt zijn eigen verfransing en de N-VA financiert die.

20) Philip Muyters ( de onverkozen minister) tilt niet zo zwaar aan de kennis van het Nederlands. Op een jobbeurs in Zaventem verklaarde hij dat de kennis van het Nederlands niet zo belangrijk is. Het juiste signaal in een regio die kreunt onder de verfransingsdruk.

21) Onlangs vroeg N-VA senatrice Helga Stevens in de senaat meer geld voor het inquisitiecentrum van Dewitte. Het centrum was volgens haar ZEER NUTTIG en moest MEER MIDDELEN krijgen.

22) Bourgois is geruime tijd mediaminister geweest en dat zal men geweten hebben. Niet dat de rode zender iets minder rood werd of dat het VB iets meer aan bod kwam ... neen de censuur werd verstrakt en ook na de uitzendingen voor derden worden ook de verkiezingsspots afgeschaft. Kwestie van het mediaboycot rond het VB compleet te maken. LDD en N-VA deden hier gretig mee met de andere estbalishmentspartijen. De Wever werd de meest opgevoerde politicus ooit. Volgens 

 
23) Onlangs kwam men met de aankondiging dat Siegfried Bracke de  de kamerlijst van de N-VA zal trekken in Oost-Vlaanderen. Deze logebroeder en goede vriend van Guy Polspoel, zegt dat hij aan politiek wil doen in de traditie van Schiltz ... En dat hij dus belgie wil redden ...

24) Zoals eerder gezegd vormt de N-VA lokaal en provinciaal nog steeds kartel met de tsjeven. En vaak tonen de n-va'ers zich nog linkser dan de tsjeven zelf met meer geld voor multiculinitiattieven. ook in a'pen zit men samen met Janssens in het bestuur !

25) De Wever kon in het verleden niet nalaten om steeds te schelden tav het VB of om WO2 te betrekken in zijn columns in de Morgen en de Standaard ... Twee kranten die hem maar al te graag opvoeren. Dat De Wever ook bij het VB kwam aankloppen voor een postje en dat hij vroeger dweepte met Le Pen wil hij niet geweten hebben. Alles voor salonfähigkeit.

26) Ook de N-VA eiste het ontslag van Wathelet, wat wel heel erg hypocriet is. De partij bekritiseert namelijk op federaal niveau de regularisatiemisbruiken terwijl de partij het federale regeerakkoord waarin het principe van een nieuwe regularisatie stond ingeschreven, destijds mee goedkeurde. Bovendien werkt de Vlaamse regering met minister van Werk Muyters misbruiken in de regularisatieprocedure in de hand door valse attesten toe te laten. 

 
27) Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen voerde CD&V/NVA met Turkse kandidaten vaak campagne met eentalig Turkse folders met daar vaak een belgische of turkse vlag op. De NVA heeft daar nooit tegen geprotesteerd. Ook in 2003 maakte n-va GENT( ronduit een linkse afdeling) reclame voor etentjes van de beweging in het Turks !

28) N-VA-parlementslid Mark Demesmaeker zal niet ingaan op de uitnodiging van Frank Vanhecke. De Vlaams Belang-voorzitter had Demesmaeker  uitgenodigd voor een gesprek nadat die in het Vlaams-nationale weekblad ’t Pallieterke enkele opmerkelijke uitspraken over het cordon sanitaire had gedaan. “Natuurlijk mogen coalities met het Vlaams Belang van mij,” zei Demesmaeker in het interview. In tegenstelling tot Geert Bourgeois en Bart De Wever ziet Demesmaeker in dat N-VA en Vlaams Belang natuurlijke bondgenoten zouden moeten zijn. Zijn eerlijke analyses kunnen echter op weinig begrip rekenen. N-VA-voorzitter Bart De Wever maakte in Terzake duidelijk, dat zijn partij weliswaar tegenstander is van het cordon sanitaire, maar toch niet zal samenwerken en zelfs niet wil spreken met het Vlaams Belang. Begrijpe wie kan.

29) hypocriet De Wever die met zijn houding "wij zijn tegen het cordon maar passen het strenger toe dan Jos Gysels" vooral scoort bij de linkse media gooide onlangs een raadslid uit Geraardsbergen(Julien Borremans) uit de partij omdat die had durven spreken op een colloquim van het VB.

30) Toen het VB op verscheidene plaatsen moties indiende ter verwijdering van foto's van het koningskoppel, reageerden sommige N-VA-ers zeer monarchistisch. Volgt u even : “We leven nog altijd in een monarchie,” zei NV-A-er Paridaens, “en uit respect voor de bevolking van Borgerhout, van wie 40% van vreemde afkomst is, keur ik de motie van Vlaams Belang-Vlott niet goed. Het is bovendien dank zij Koning Albert I dat de frontstrijders het in ’14-’18 zolang hebben volgehouden.”" 

 
31) iedereen herinnert zich hoe Dewever collega windhaan Dedecker een mes in de rugs stak. het zegt veel over wat een woord van De Wever waard is ... evenveel als de realisaties van zijn partij 0,000.

32) De Wever kruipt voor de meerderheid
http://www.vlaamsbelang.org/1/186/ Inzake de europese grondwet waar de n-va fors voor is wou Dentsejver plots wel een referendum om zogezegd spirit te ontmaskeren. Ze stemden een voorstel tot raadpleging van VB weg maar van het beloofde eigen voorstel kwam evenveel in huis als van de realisatie van het programma 0,00. Dewever trekt beloftes sneller in dan Zorro zijn sabel hanteert.

33) Toen Van Rompuy tot Eu president werd benoemd en bleek dat hij in het verleden tegen de Turkse toetreding was, reageerde de Europese fractie van de N-VA door die uitspraak “zeer verontrust” te zijn en eiste dat van Rompuy de “unanieme beslissing van de lidstaten om onderhandelingen te starten die zullen leiden tot toetreding van Turkije” “Wij zullen daarover waken”.
 
Corsamonta

(met dank aan Antoine Griffon)

PST : Laten we eindigen op een positieve noot : àls de NVA aan de macht komt, dan zullen er tegen 2014 zeker 500.000 nieuwe jobs komen (vijfhonderd duizend) : dat was de mededeling tijdens de voorstelling van het verkiezingsprogramma 2010 door de kamerleden Jambon en Weyts. Whaw ! Daar kan zelfs Guynokkio Verhofstadt niet aan tippen : die beloofde slechts 200.000 banen.Of deze ridicule belofte betrekking had op Vlaanderen of gans belgië, was niet duidelijk, maar de NVA inmiddels kennende, zal het belgië zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagochtend-lach : de Germanen en de Romeinen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaans, geen Nederlands en toch zo herkenbaar

 

"De vloerlap kust een prikkelpop"

De oorsprong van het Afrikaans ligt in de dialect- en volkstaal van de eerste kolonisten. Zij kwamen uit diverse streken, maar vnl. uit Zuid Holland, Zeeland en het westen van Utrecht. De contacten met het moederland verwaterden al snel en de dialecten vermengden zich met de gebruikelijke gevolgen: de taal nivelleerde en men koos willekeurig uit de verschillen in uitspraak, woordgebruik en zinsbouw, en ontwikkelde een sterke neiging tot vereenvoudiging. Zo verdwenen vervoeging en verbuiging grotendeels. Het werkwoord wees, in het Nederlands "zijn" wordt bijvoorbeeld als volgt vervoegd:

ik ben = ek is
jij bent = jy is
hij is = hy is
wij zijn = ons is
jullie zijn = julle is
zij zijn = hulle is

Zeer opvallend binnen het Afrikaans is ook de dubbele ontkenning:

ek het dit nie gedoen nie.

De verkleinwoorduitgang -tjie:

bietjie, meisietjie, seuntjie.

Wil u meer weten over de ontwikkelig van het Afrikaans, klik op deze link : http://suidafrika.nl/content/view/43/37/

Nieuwe woorden ontstonden voor specifiek Afrikaanse zaken, dieren en planten en woorden die betrekking hadden op specifiek Nederlandse zaken verdwenen of werden overgedragen op vergelijkbare verschijnselen in het nieuwe land. Ook uit bestaande Nederlandse woorden werden nieuwe Afrikaanse woorden gevormd. Voorbeelden van deze ontwikkelingen zijn:

Bedorwe Brokkie = Verwend Kind
Beeldradio = Televisie
Bobbejaan = Baviaan
Borslappie = Slabbetje
Brekfris = Ontbijt
Briek = Remmen
Brilhuisie = Brillenkoker
Broeikas = Couveuse
Dagga = Wiet
Deurklokkie = Deurbel    
Deurmekaarspul = Chaos
Flits = Zaklantaren
Gidshond = Blindengeleidehond
Kameelperd = Giraffe
Kick Boxer - Skopbokser
Kiekie = Foto
Kierie = Stok
Kombuis = Keuken
Kooi =  Bed
Laptop - Skootrekenaar
Lokfilm = Reclamefilm
Lugdraad = Antenne
Lugversorging = Airco
Moltrein = Metro
Naartjie = Manderijn
Nabyskote = Close-Ups,
Opwas = Afwassen
Paniekknoppie = Alarmbel
Papwiel = Lekke Band    
Pensklavier = Accordeon
Peuselhappie = Snack 
Peuzelkroeg = Cafetaria
Pilledraaier = Apotheker
Pluimpie = Compliment
Prikkelpop = Pin-Upgirl
Rekenaar = Computer
Rekki = Elastiekje
Rookmis = Smog
Seekoei = Nijlpaard
Skinhead - Skeerkop
Skuifspeld  = Paperclip
Snydokter = Chirurg
Snymerk = Litteken
Sokker = Voetbal
Spens = Provisiekamer
Spuitvliegtuig = Straaljager
Stokkielekker = Lolly
Stootskraper = Bulldozer, Enz.
Strooimeisje  = Bruidsmeisje
Sweetpak  = Joggingpak
Teerpad = Asfaltweg
Tonnel = Tunnel
Trok = Goederenwagon
Trompoppie = Majorette
Tronk = Gevangenis
Uitdraaipad  = Zijweg
Vensterversierder = Etaleur
Verkleurmannetjie = Kameleon
Vlakvark = Wrattenzwijn
Vloerlap = Dweil
Voetslaan-Paaie = Wandelroutes
Vrijkamer = Logeerkamer
Vuisslanerij = Knokpartij    
Vuurhoutje = Lucifer
Wegkruipplekkie = Schuilplaats
Wegneemetes = Afhaalmaaltijd
Wegneemetes = Afhaalmaaltijden
Wegspringplek = Vertrekpunt
Wildebees = Gnoe
Wildeperd = Zebra
Windlawaai = Opschepper
Wipmat = Trampoline

http://suidafrika.nl/content/blogcategory/14/41/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT

 

 

Senator Hugo Coveliers, lijstduwer Senaat - Vlaams Belang

De VLOTT-partners van Vlaams Belang hebben nu hun eigen verkiezingswebstek, waarop u kennis kan maken met hun kandidaten en programma.

http://www.vlott2010.be/home.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Waalse logica

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans - deel 2

 

 

.


29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbodige info

 

Iedere ochtend denk ik, in de een of andere vaste dagelijkse file aanschuivend en luisterend naar de verkeersinfo van de 0000, waarom geven ze niet gewoon die paar straten en wegen door die nog vrij zijn? Véél minder irritant.

Zo zou het met berichten over de PS ook moeten gaan : geef gewoon de namen door van diegenen die niets op de kerfstok hebben, dan zijn we er binnen de minuut van af. De rest is gekend.

Verbazend trouwens hoe de met tricolore vendels zwaaiende Vaderlandsche kranten, Di Rupo als premier mee naar voren schuiven. Moeten normale, vrije kranten, dan geen deontologisch verantwoorde kwaliteit brengen, met een stukje waarheid doorspekt, en hun lezers waarschuwen voor zo een besmet figuur ?

En dan nu allen samen met Sturtewagen, Desmet, Brinckman, Impe  en vooral Lucienne VDK,  met veel  tremolo in den nostalgischen Belgischen oudstrijdersvolkszangclub :

"Vive le roi ! Vive le roi ! Vive le roi!"  

Jade 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!