Angeltjes
20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Royalty

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële Inhuldiging van het Puin op de Korenmakt in Gent

 

 

Dit is nu het protype van de snelle burgerjournalistiek die zich via internet lanceert in de huiskamers. Onze Gentse vriend Chrisje Yesitsme was er zaterdagmiddag bij toen de "officiële inhuldiging" plaatsvond van de geherprofileerde Korenmarkt in Gent. Een van de meest markante straatpleinen in Vlaanderen, hartje Gent,  is een bouwwerf of een slagveld zo u wil, het puin is niet eens geruimd, de afwerking laat nog tijden op zich wachten maar de grapjassen van het schepencollege willen per se een "inhuldiging". Schepenvrouw Martine de Regge laat horen aan de aanwezigen dat zij inderdaad een stuntel is die zich door het politieke leven slaat met stamelende gemeenplaatsen. Haar "slapeloze nachten" lieten zelfs burgemeester Termont niet onberoerd. Schepen-playboy De Clercq kwam  even snoeven dat hij mede verantwoordelijk is voor de puinhoop en dan stromen al de genodigden en stadsbedienden de zaal binnen voor de staande receptie, terwijl enkele majoretten zich in bochten wringen op de klanken van de fanfare "Vooruit met de fluit".

Dit verdient het fiere Gent niet. Een schepencollege van amateurs dat de bevolking voor onnozelaars houdt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Oorlog was niet nodig geweest

 

Hebben deze jongens hun levens moeten opofferen, opdat wij vandaag zonder slag of stoot onze naties zouden overleveren aan een gevaarlijke bezetter die onze beschaving misprijst, onze welstand weggraait en ons binnenkort zal overheersen ?  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zevende dag : dàg, dàààg, zàààg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vorige week was er geen Zevende Dàààg, want de tv-studio's waren potdicht, omdat de drieduizend 0000-ers in gesloten gelederen naar de stembureaus werden gevoerd met hun instructiebriefjes om zeker niet te stemmen voor de partij van hun ex-collega Siegfried en nog minder voor de vermaledijden van ... we krijgen de naam niet over ons chagrijnige lippen.

Deze week wordt de schade ingelopen en de zondagse Flut en Flair wordt weer  aan mekaar gepraat door Indra, het kneusje van de VRT-zalm.

Laten we even het gebodene overlopen, dan bespaart u zich de moeite van het kijken, van het u doodergeren of het smijten met huisraad.

De eerste ontgoocheling is de centrale gast : het bij velen tot diep geweeklaag inspirerende figuur van Tom Lanoye. Een smalende trek om de mond volstaat niet, neen uit dat orgaan wellen vreselijk onwelluidende klanken op : Nederlands zoals gesproken door eskimo's die zich voortbewegen over heet woestijnzand. Verder is Lanoye bijna in orde : hij kent alle homoseksuele politici bij naam, lijf en leden, terwijl  hijzelf begint uit te dijen van het vroegere mosterpotmodel dat hij met elegantie ronddroeg tot een behoorlijk frietketelformaat, met milieu-goedkeuring. Lanoye zal vertellen dat Suid-Afrika dankzij het ANC het meest geavanceerde negerland van de wereld is. De kleine haperingen die zich voordoen in het beleid en de samenleving zijn de schuld van de apartheidsblanken maar die worden na het WK vakkundig verdreven of afgemaakt. Over het land B zal hij zich zurig uitlaten na de NVA overwinning, als een nieuw nazistisch gevaar in Europa. Daarbij hoort de gekende Lanoye-mimiek van "Ik ruik stront, maar het is niet de mijne."

In de sport worden de belangrijkste ontwikkelingen in de eerste ronde van het WK voetbal besproken door Wim De Coninck, die objectief van oordeel is dat al de Europese clubs moeten uitgesloten worden voor de 1/4 finales. Het gaat niet om sportieve prestaties maar om een deemoedige erkenning van de zware fouten uit het verleden.

Chef-kok Gert De Mangeleer van restaurant ‘Hertog Jan’ werkt het liefst met bio-producten uit de eigen regio. Vervolgens treedt Freya Piryns op met een eigen gekweekte schotel van biologische en vegetarische producten, door normale mensen niet te vreten, maar ijskoud aanbevolen voor graatmagere politiek-correcte bleekgezichten met blauwe randen onder de ogen.

Met Ward Verrijcken kijken we naar de top-3 van de komende filmzomer: ‘Toy story 3’, ‘Karate kid 3’ en ‘Inception’.

De muzikale gast is Ilse Goovaerts, alias Neeka. Ze heeft een vierde cd uit ‘ROBIN’. Daaruit brengt ze ‘Child in the wild’, niet te verwarren met 'Kinderen van de Wind'.

Uw TV-chroniqueur Savat

 


19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zitten weer eens in de oude tijd van toen en proberen u te manipuleren.

 

Dit is een "lokafbeelding". Als u er op klikt komt u terecht bij een opname van de niet-goede oude BRT met ondermeer 2 politici : de eerste was toen nog een jong blond meisje dat later door Patrick Janssens genadeloos gekielhaald is geworden. De tweede heeft het even geprobeerd als liberaal politicus in de Arteveldestad maar de VLD prefereert zijn eigen komieken. Nieuwsgierig ?  Dan moet u op de "lokafbeelding" duwen ... Wij manipuleren ook, maar héél doorzichtig en goedkoop .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claude Monet

 

Zaterdag is luimansdag. Onze technische knoeiploeg was vergeten de tekst bij deze video te plaatsen.  Onze verontschuldigingen. Alhoewel onze vaste lezers deze tekst ook kunnen dromen :

Een schitterende acte de présence uit onze Westerse cultuur : het impressionisme in de schilderkunst, gekoppeld aan de romantiek uit de muziek (Chopin). Wie verkiest er de strekking multiculturalisme ?  Als ik 1 vinger de hoogte zie ingaan, wordt hij geamputeerd zonder verdoving. Angeltjes, de blog die nog wreder is dan de koran het voorschrijft voor de ongehoorzamen maar mild en zoet voor de medestanders.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine boefjes, grote Islamgeleerden

 

Als we in ruil voor een logo-plaatsing van deze heren Woestijnvisslaafjes een stukje mogen wegplukken, is iedereen tevreden én beste Angeltjeslezers, nu allemaal vlug een abonnementje nemen

 


Sharia4Belgium: het duistere verleden van Fouad Belkacem
Door (rs), 07/06/2010 - 10u15
 
'Autozwendel, schriftvervalsing en btw-fraude'
 
Het zal ongetwijfeld één van de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2010 blijven: de lezing van Benno Barnard in Brussel op woensdag 31 maart, die verstoord werd door leden van Sharia4Belgium. Een week later kreeg de zaak een staartje toen bekend raakte dat het boegbeeld van die radicale moslimorganisatie, Fouad Belkacem alias Abu Imran, een strafdossier heeft. 'In 2002, 2004 en 2007 is hij veroordeeld voor inbraak en weerspannigheid,' liet het parket van Antwerpen weten.

'We hadden voorspeld dat ze ons zouden marginaliseren en criminaliseren,' reageerde Belkacem, een zevenentwintigjarige man van Marokkaanse oorsprong uit Boom. Hij deed de drie veroordelingen af als 'kwajongensstreken': 'Ik heb mijn oude leven achter me gelaten. Allah heeft me het licht doen zien.' Twee weken geleden, op een persconferentie van Sharia4Belgium - onder de naam Muslim Rise - beloofde hij dat de moslims zich met geweld tegen het boerkaverbod zullen verzetten: 'Wij zijn geen slaven of huisnegers die zich laten doen.' Naast hem zat Anjem Choudary, leider van het in Engeland verboden Islam4UK, die besloot: 'Ooit zullen wij bevelen dat jullie vrouwen zich moeten bedekken.'

In zijn sermoenen en videoboodschappen op het internet zegt Abu Imran - zijn naam betekent zoveel als 'Vadertje Welstand' - dat hij zich alleen onderwerpt aan de 'goddelijke wetten' van de islam en dat hij zich weigert te houden aan de 'door de mens gemaakte Belgische wetten'. Wat blijkt nu: toen hij nog als Fouad Belkacem door het leven ging, zou hij niet alleen de wetten overtreden hebben die inbraak en weerspannigheid verbieden. Hij en zijn broers zouden ook betrokken zijn bij serieuze witteboordencriminaliteit: autozwendel, schriftvervalsing en btw-fraude.
 
Onderzoek geseponeerd
In 2008 werd een Antwerpse advocaat, die liever anoniem wil blijven, aangesteld als curator van Bel Mo Automobile. Baas van die bvba in tweedehandsauto's was Fouad Belkacem. Het bedrijfje was in 2005 opgericht en was sindsdien van de Weerstandslaan in Hoboken naar de Guido Gezellestraat in Boom verhuisd. Het faillissement werd twee maanden geleden afgerond - maar de afwikkeling was allesbehalve routine.
 
De curator «Toen ik in 2008 in de Guido Gezellestraat aankwam om beslag te leggen op de inboedel, stond ik oog in oog met een paar bijzonder arrogante kerels. Ze weigerden mee te werken, en ik voelde me fysiek bedreigd. Ik heb meteen de politie van de Zone Rupel gebeld om bescherming te vragen. Even later kwamen er een paar combi's, en een groep agenten stapte uit. Ze waren uitgerust met wapens en kogelvrije vesten: daar schrok ik al helemáál van. Ze vertelden me dat de broers Belkacem gekend waren bij de politie, en ze vermoedden dat zij en hun maten vuurwapens op zak hadden.»

Joris Van Camp, woordvoerder van politiezone Rupel, bevestigt de interventie. Op onze vragen over het verleden van Belkacem en co. wil hij niet antwoorden: 'Daarvoor moet u bij het parket van Antwerpen zijn.'
De curator «Er klopte van alles niet bij Bel Mo Automobile. Die dag in 2008 stonden er nog twee auto's. Belkacem zei: 'Die hebben niets met mij of het bedrijf te maken.' 'Kun je dat bewijzen?' vroeg ik. Een tijd later kwam een man af met een factuur om aan te tonen dat één van de twee auto's van hem was. Maar of dat een bonafide document was? Ik weet het niet. De andere auto hebben we uiteindelijk openbaar verkocht.
»Ik heb daar in Boom geen snipper papier over de activiteiten van Bel Mo Automobile gevonden. Ik vroeg Belkacem om me de boekhouding te overhandigen, maar dat heeft hij nooit gedaan. Ofwel omdat ze niet bestaat, ofwel omdat er dingen in staan die het daglicht niet verdragen. Hoe dan ook: een boekhouding achterhouden voor een curator is een misdrijf. Maar zelf kan ik dat niet strafrechtelijk aanpakken.»
 
HUMO U hebt het parket wel ingelicht. Is de procureur een onderzoek begonnen?
 
De curator «Ik denk van niet. Ik ben er in elk geval niet meer over aangesproken.»
We vragen het aan Dominique Reyniers, persmagistraat van het parket van Antwerpen.
Dominique Reyniers «We zijn wel degelijk een onderzoek begonnen, maar dat is intussen geseponeerd.»
 
HUMO Waarom?
 
Reyniers «Dat kan ik u niet vertellen.»
 
HUMO Vreemd dat het parket een failliet bedrijf onderzoekt zonder de curator aan te spreken. Kunt u dan kwijt wat er wél onderzocht werd?
 
Reyniers «Nee.»
 
Met het faillissement van Bel Mo Automobile waren Fouad Belkacem en zijn broers niet aan hun proefstuk toe: vóór 2005 waren ze al meermaals van de ene naar de andere vennootschap gesprongen, telkens in de automobielsector. Bij elk nieuw bankroet verdwenen ze zonder een spoor achter te laten - geen facturen, geen boekhouding. Zo waren ook de bvba's Auto 3, Bel-Mar en Bel-Mo al over de kop gegaan.
Maar in Bel-Mo hadden de Belkacems een partner: Bachir Kaba, een Guinees die in Willebroek woont. Kaba zegt dat hij dicht bij Sékouba Konaté staat, de militaire dictator van zijn vaderland: 'Hij heeft me onlangs tot reizend ambassadeur benoemd.' Zijn belevenissen met de broers waren allesbehalve aangenaam.
 
Bachir Kaba «Ik heb ze allemaal gekend: Mohamed, Fouad en Hicham. Bel-Mo was bedoeld om tweedehandsauto's naar Afrika te exporteren. Dat deden we ook, maar de Belkacems hadden niet veel zin om de regels te respecteren. Ze hielden zich liever bezig met schriftvervalsing en btw-fraude. Faux et usage de faux, monsieur! Ik rook onraad toen Bel-Mo een btw-teruggave van 100.000 euro moest krijgen. Daarvoor moest een controleur de boekhouding komen doorlichten, om te zien of die teruggave wel terecht was. Maar dat lieten de broers niet toe. Hicham heeft die controleur zelfs in elkaar geslagen. Hoe idioot kun je zijn? Het gevolg liet zich raden: Bel-Mo kreeg een doorgedreven controle van de btw-diensten van Brussel 7. Zo is één en ander aan het licht gekomen. Dat de Belkacems auto's in het illegale circuit kochten, bijvoorbeeld - vaak van Marokkaanse stempelaars die er een zwarte bijverdienste aan overhielden.»
 
HUMO Waar kwamen die auto's vandaan? Waren ze gestolen?
 
Kaba «Dat weet ik niet. Er werden in elk geval valse facturen opgemaakt om hun herkomst te verdoezelen.
»Met die auto's werden vervolgens btw-carrousels opgezet. Ze werden uitgevoerd naar Frankrijk als intracommunautaire export (binnen de EU, red.): daarop moet je geen btw betalen, maar de Belkacems probeerden er wél een btw-teruggave op te pakken door de verkoopakte en de eindbestemming te vervalsen.
»Toen ik dat allemaal doorhad, heb ik gebroken met de Belkacems en ben ik uit Bel-Mo gestapt. De btw-diensten zijn al jaren op de hoogte van wat er daar allemaal gebeurd is, maar ik heb nooit iets van hen gehoord.»

Bij het controlekantoor Brussel 7 krijgen we te horen dat er niet over individuele dossiers wordt gepraat met de pers.

 

http://www.humo.be/tws/deze-week/20243/sharia4belgium-het-duistere-verleden-van-fouad-belkacem.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen af van Brugge

 

 

Wij zijn verontwaardigd, kwaad, teleurgesteld en verdietig om de zaken die wij lezen over de mooiste stad van Vlaanderen.  Daarom brengen wij hieronder een aantal amateurfilmpjes van mensen uit diverse hoeken van de wereld die Brugge bezochten en dit op video hebben vastgelegd. Het zijn vaak dezelfde hoekjes en beelden, de toeristische plekken waar de gidsen ons heenleiden.  Brugge raakt ieders hart en het zal ongetwijfeld zo zijn, dat er heel wat Bruggelingen verstoord zijn door het massale toeristenbezoek. Ik woon in Antwerpen en daar zijn ook massa's toeristen en als mij dat ergert dan blijf ik even weg uit de oude kernstad.  (waar ik dan nog heen kan, is het ook niet alles, maar daar gaat het niet om)

De Bruggelingen moeten aanvaarden dat hun stad niet alleen van hen zelf is, maar van Vlaanderen en dat wij allen verantwoordelijk zijn voor het behoud van deze gouden stad met haar unieke sfeer, monumenten, gebouwen, straatjes, grachten, huisjes en ja de onvermijdelijke commercie die daarmee samengaat.

Het is onbegrijpelijk dat de Unesco Brugge zou afvoeren als werelderfgoed.  Ofwel zijn er onderbouwde argumenten om dit te doen en dan moeten zowel het stadsbestuur als de Vlaamse Gemeenschap en de provincie stante pede maatregelen treffen, ofwel wordt Vlaanderen weer eens getroffen in zijn ziel door kuiperijen van Franstaligen die in internationale kringen zoals vaak gebeurt, een hetze tegen Brugge en Vlaanderen in mekaar geknutseld hebben. Het is niet de eerste keer en in plaats van pootjes te geven aan de internationale media zou Vlaanderen beter eens duidelijk en helder zijn positie uiteenzetten als bedrogen partner in het mislukte belgische huwelijk. Dedju, wat ben ik kwaad.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtelijk Brugge

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaams

 

 

Stuur Evi naar de Unesco en Moenaert naar de hel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Informatie bij onze NL bovenburen

 

 

Paars-plus? De VVD van Rutte zou wel gek zijn

De opties voor een VVD-kabinet worden langzaam afgepeld. Informateur Rosenthal zal uiteindelijk weer uitkomen bij een rechts kabinet

Job Cohen wil Paars-plus, maar de kans is klein
Over de diverse coalitiemogelijkheden zei informateur Uri Rosenthal (VVD) bij de start van zijn werkzaamheden: ‘Ik ga dat allemaal afpellen.’

Dat was een mooie metafoor: de kabinetsformatie als een ui. Je voelde bij wijze van spreken al de tranen en het prikkelende gevoel in de ogen wat je altijd krijgt als je uien staat te schillen.

Bozig
De eerste schil ligt dus al op de grond. VVD en PVV hebben het CDA niet kunnen verleiden om echt te beginnen met onderhandelingen.

Mark Rutte en Geert Wilders reageerden bozig op hun CDA-collega Maxime Verhagen, maar aan de andere kant begrepen ze hem ook wel. Zou Verhagen te snel aansluiten, dan dreigde een breuk in zijn CDA.

Variant
Hoe moet Rosenthal nu verder? Paars Plus dringt zich op. Dat is de variant VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

In Hilversum brak al een soort euforie uit, maar een kabinet Rutte-Cohen is nog heel ver weg. Tussen VVD en PvdA gaapt een diepe kloof.

Als informateur Rosenthal geen tijd wil verspillen, doet hij er goed aan om eerst en vooral de hypotheekrenteaftrek aan de orde te stellen. VVD wil handhaven. De anderen willen aantasten. VVD-leider Mark Rutte kan dan meteen voelen hoe het is om als enige rechtse partij met drie linkse partijen te regeren.

Argument
Paars Plus haalt trouwens in de Eerste Kamer - net als een rechts kabinet – ook geen meerderheid. Dat is straks het perfecte argument om ermee te kappen.

Want denk maar niet dat de SGP of de ChristenUnie in de Eerste Kamer gedoogsteun zal leveren aan Paars.

Wie moet zo’n coalitie dan aan de helft plus 1 helpen? De SP ? Dat is een horrorscenario voor Rutte.

Overboord
Kortom, Paars Plus zit er alleen in als Rutte het financieel-solide beeldmerk van de VVD overboord kiepert óf als PvdA-leider Job Cohen onmiddellijk de door hem gehate ‘neo-liberale agenda’ omarmt.

En zelfs dan zou er tussen de VVD en links nog gevochten worden om milieuheffingen, kernenergie en een voortgezette missie in Afghanistan.

Het wordt dus niks. Ook politiek-strategisch is het een valkuil voor Rutte. De PvdA blies in februari om electorale redenen het kabinet met het CDA op. Die partij ligt nu in de kreukels. Rutte laat zich heus niet naar dezelfde politieke slachtbank leiden.

Verstekeling
De volgende schil zal het nationale kabinet zijn: VVD, CDA en PvdA. Eventueel gecombineerd met D66 om te voorkomen dat de PvdA zich de linkse verstekeling gaat voelen. De VVD voelt zich in zo’n coalitie gesteund door het CDA. Wat dat betreft is er evenwicht.

Het is de coalitie waarop het georganiseerde bedrijfsleven aandringt. Wie vanaf een andere planeet naar het Nederlandse politieke landschap kijkt, zal zeggen: redelijke oplossing. Maar de heftige verkiezingsuitslag heeft ertoe geleid dat partijen niet strikt zakelijk, maar vooral ook emotioneel op elkaar reageren. Dat maakt het lastig. Ook de schil van deze midden-coalitie kan zomaar wegvallen.

Terug
Rosenthal is dan weer terug waar hij begon. Hij zal dan opnieuw de mogelijkheid van een rechts kabinet onderzoeken. Op het CDA zal in die fase een klemmend beroep worden gedaan. Nederland moet wél geregeerd worden.

Nog één keer de metafoor van de ui: als je te lang doorgaat met afpellen, houd je niks over. Met dat argument moet Maxime Verhagen de binnenbrand in het CDA kunnen blussen.

Door Eric Vrijsen @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juliviering aan de Costa Blanca met Vlamingen in de Wereld

 

 

Vier samen met Vlamingen in de Wereld - Costa Blanca het feest van de Vlaamse Gemeenschap
in aanwezigheid van Dhr. en Mevr. Willy Leeman (Belgische consul te Alicante) en Dhr. Yves Wantens (Vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering in Spanje).
Wanneer: zondag 11 juli, aanvang aperitief 13.30 uur, aanvang maaltijd 14.00 uur
Plaats: Restaurant van Golf Don Cayo, Altea la Vella
Menu: aperitief - tapas-buffet - reuzepaella - koffie - wijn, bier of frisdrank tijdens de maaltijd inbegrepen
Prijs: 25 euro per persoon, btw inbegrepen
Iedereen is welkom!
Meer inlichtingen vind u op
www.viw-costablanca.com/vlaanderen-feest.shtml of op tel. 96 584 3001 (vanaf 22 juni, elke weekdag van 9 tot 12 uur)
Opgelet: het kantoor van Vlamingen in de Wereld - Costa Blanca is gesloten t/m 21 juni. Tot dan zijn we enkel per e-mail bereikbaar.
 
 


18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sssstt ...

 

 

De werkweek zit er op en dan is het jankmuziek bij Angeltjes. Zo hoort dat bij een braaf conservatief bloggetje dat een ganse week oorlog heeft gevoerd tegen de wereld. Er zijn geen gilbezems ditmaal.

"Dag wereld, tot volgende week, dan gaan we verder."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mimi Pinson

 

Klikken op de afbeelding van Maurice Utrillo - Muziek van Leoncavallo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie aan Brugge raakt, raakt aan het hart van Vlaanderen

 

 

De visitatiecommissie van de Unesco heeft een negatief rapport gemaakt over Brugge als werelderfgoed. In 2000 werd Brugge door de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties officieel erkend, maar de stad dreigt dat visitekaartje nu kwijt te spelen.

Eind maart deed een driekoppige delegatie van de Unesco Brugge aan voor een grondige analyse. Het tot hiertoe geheim gebleven Unescorapport, waarvan Knack als eerste de conclusies kon inkijken, heeft het letterlijk over een reeks gevaren die het historische centrum van Brugge bedreigen.

De Unesco-experts onder leiding van de Pool Jaroslav Killian storen zich aan het feit dat er op wettelijk vlak de grootste onduidelijkheid bestaat over de zorg voor het erfgoed. Dit heeft onder meer tot gevolg dat er nogal soepel wordt omgesprongen met wijzigingen aan de stedelijke morfologie in het algemeen en gebouwen met een zogenaamd geringe waarde in het bijzonder. Waardevolle gebouwen dreigen dan weer tegen de grond te gaan.

Kloof Unesco - Brugge

Volgens het rapport werden in en om het stadscentrum nieuwe gebouwen neergepoot met een grote maar weinig verheffende visuele impact op het historische erfgoed, wat wordt aangeklaagd met tekst én foto’s.

Onder meer de situatie aan de Gulden Vlieslaan en aan het Brugse station (waar een kantoren- en appartementencomplex annex winkelcentrum werd opgetrokken onder de naam ‘De balkons van Brugge’) is de Unesco een doorn in het oog. Veel nieuwe ontwikkelingen vormen een bedreiging voor het werelderfgoed, schrijft de cultuurorganisatie, en dat om twee redenen: ze staan vaak haaks op de stedelijke functie van de binnenstad, en ze hebben mogelijk een negatieve impact op het erfgoed dat met verval bedreigd wordt.

De Unesco concludeert dat er een kloof gaapt tussen haar doelstellingen en de manier waarop de stad Brugge aan ruimtelijke en economische ontwikkeling doet.

 

Snelle maatregelen

De Unesco maant Brugge dringend aan om meer proactief op te treden. De organisatie dringt ook aan op meer direct overleg met de stad. Zo wil de Unesco in samenspraak een algemeen beleidsplan tot stand zien komen, waarin ook andere experts op z’n minst hun advies kwijt kunnen. De Brugse monumentenverenigingen, waaronder de vzw Marcus Gerards van Dries Van den Abeele, worden uitdrukkelijk geloofd vanwege hun professionalisme en inzicht in de materie.

Het Bruge stadsbestuur onder leiding van Patrick Moenaert (CD&V) krijgt met het Unescorapport een heikele kwestie voorgeschoteld. Snelheid is geboden, want tussen 25 juli en 3 augustus komt de Unesco in Brasilia op het allerhoogste niveau samen voor een stand van zaken van het werelderfgoed. Het Brugse dossier zal in de Braziliaanse hoofdstad niet onbesproken blijven.

Karel Cambien


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meestal staan in de krant slechts twee waarheden : de prijs en de datum. Al de rest is onzin, bv : "als het regent in mei, is april voorbij".

Joos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The three Terrors

 

 

Met dank aan Foxy




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!