Angeltjes
02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe medewerker bij Angeltjes !



Geachte dames en Heren, Vlamingen van mono- tot triseksuelen,  Nederlandse vrienden,  staatsnationale buren uit Frankrijk, kortom Heel-de-Weireld-is-van-iedereen-fans en ook de boomhangers mogen komen luisteren, er zijn gratis nootjes na het optreden :

Wij zijn er finaal in geslaagd om de man met het meest overtuigende electorale programma, die niet Leterme heet, en dàt  programma na de verkiezing onmiddellijk de nek omwrong, de man die toen hij president werd  stante pede door zijn vrouw aan de deur werd gezet ("dat is niets voor u"), de man die alle landen doortrekt als een dronken Parsifal knipogend naar knappe, jonge vrouwen op zoek naar de "diepste draai", die man zal zijn talenten vertaald ter beschikking stellen van Angeltjes. 

Cryptisch taalgebruik, hooggestemde idealen, schelden als een viswijf, gekwetst als een sneeuwwit vogeltje : hij en wij zijn van nu af één.  Of het lang zal duren, valt niet te voorspellen.  Zijn nieuwjaarstoespraak bevatte alleszins een hoog Angeltjesgehalte. Enkele malen schiet hij ernaast, maar ja, dat kan je  verwachten  van een potent vrijgezel. 

Voilà, il est là, onze president Nicolas Sarkozy !  "Ik sta perplex" reageerde een Europees Parlementslid "Ik weet totaal niet waar de man het over had".  Zo hoort dat !


'Ik heb de overtuiging dat wij, in het tijdperk waarin we ons bevinden, nood hebben aan wat ik een beleid van civilisatie noem,  het bouwen van de school en de stad van de 21ste eeuw, het centraal in de politiek plaatsen van de zorg om integratie, de diversiteit, rechtvaardigheid, mensenrechten en het milieu,  over het opnieuw ontdekken van 'de zin om avontuur en risico en het van een moraal voorzien van het financiële kapitalisme'.

"Ik sta perplex" reageerde een Europees Parlementslid "Ik weet totaal niet waar de man het over had".  Zo hoort dat !




Onze nieuwe redactiemedewerker,  Nicolas maakt kennis met zijn collega's.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cohen, Keulen e.a. : hoepel eens op !



We komen nogmaals terug op de situatie in de Nederlandse hoofdstad, niet omdat wij zo Hollandofiel zijn, wél omdat de zaken aldaar veel opener besproken worden en de informatie toegankelijker is.  In eigen land moet je graven door cryptisch woordgebruik, sidderende ambtenaren krijgen nauwelijks een behoorlijk geformuleerde stelling over de lippen en politici liegen, ontkennen en briesen tegen de burgers alsof die de verantwoordelijken zijn voor de elke dag afglijdende miskleun van de diversiteit.  Mogen we even creatief bijspringen in het zoeken naar een nieuwe naam voor het verschijnsel multicul ?  "De regenboogmaatschappij",  "het rijke palet", "de lachende weireld", "de gelukkige alchemist", "onnozel de doos in en het deksel erop".  Wie zegt dat wij aan de zijkant staan ? 

Job Cohen heeft zijn nieuwjaarstoespraak gehouden in de Concertgebouwzaal in Amsterdam
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article491255.ece/Nieuwjaarstoespraak_Job_Cohen
en naast wat obligaat gepraat, heeft hij ook de problematiek van de mislukte integratie aangeraakt.  Een fragment  :

''Een deel van de jongeren vertoont probleemgedrag variërend van overlast geven tot het plegen van criminaliteit. Het zijn jongeren die Amsterdammer zijn en die deze stad in de toekomst heel hard nodig heeft''

''Opengebroken auto’s, geweld op straat en overvallen in winkels. Ik zag afgelopen dagen met lede ogen aan dat een juwelier zijn winkel sluit, omdat hij de spanning van misschien nog een keer overvallen te worden, niet meer aan wil.''

''Het legt op al diegenen die op het terrein van de veiligheid werkzaam zijn – en ik ben één van hen-, de dure plicht om daar met alle energie die in ons is, aan te blijven werken. Tegelijkertijd zien we hoe hardnekkig de problemen zijn. We slagen er nog onvoldoende in om ze werkelijk tot een oplossing te brengen".

Dat is een stuk van de waarheid benoemen, zo doet men dat in Nederland.  Bij ons heerst hypocrisie, achterbaksheid en negatie.  Bijna schreven we "negationisme" : die wet zou goed van toepassing zijn op de multiculturele schijtlaarzen die onze gemeenschap ontwrichten. ( Zoals de brave Limburger, Marino Keulen, die zo kinderlijk is aan te nemen dat hij door een Pakistaanse moskee te erkennen, ook invloed zal hebben op wat aldaar gezegd en gefrutseld wordt.  Domme minister !)

Bij Cohen leeft eigenlijk een gelijkaardige opvatting tegenover de snel groeiende moeilijkheden veroorzaakt door vreemdelingen, onaangepaste jongeren en moslims : een idealistische visie op de multiculturele maatschappij die nergers ter wereld gerealiseerd werd.  Hoe meer rassen samengepropt worden met grote inkomensverschillen binnen die groepen, des te heftiger zal de manifestatie van de eigen identiteit zich voordoen.  Met criminele nevenverschijnselen vandien, gewelddelicten, beschavingsconflicten en puur racisme. Vorige week verkondigde Cohen in het interview waarin hij solliciteerde naar de functie van eerste-minister, dat zijn"opvattingen over de diversiteit in de loop der jaren nauwelijks gewijzigd zijn".  Van zo'n man kan je derhalve niets verwachten.

Let wel, de vreemdelingen die naar hier afzakken, bezitten allen een identiteit die wij bij voorkeur moeten bestempelen als "rijke cultuur", terwijl ons, bosjesmensen uit de Lage Landen,  wordt voorgehouden dat wij "geen identiteit hebben".

Om aan de bestaande samenlevingsvraagstukken het hoofd te bieden, is dringend een migratiestop nodig en een harde aanpak van de misgroeide jongeren met heropvoedingsmaatregelen voor diegenen die niet mee willen.  Een hele gemeenschap moet niet gebukt lopen onder de terreur uitgeoefend door een minderheid wildemannen.

U ziet het : 2008 en is nog vers op de kalender maar wij staan klaar met onze oudbakken recepten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vooruitgangsoptimisme


Ieder leeft in zijn eigen wereld in onze wereld.  De buurman is een zwartkijker en mevrouw van de overzijde  straalt als een zoonetje als ze ons ontwaart.
 
Het modewoord om dit  tegengestelde gedrag te verklaren is de braakuitdrukking  "perceptie" (waarneming, besef, bewustwording). Sommige mensen zijn uitgerust met een opgewekt optimisme, anderen neigen naar treurnis, mensenafkeer of cultuurpessimisme.  Als mijn vrouw en ik bij het aanschouwen van het televisienieuws commentaren leveren, schieten we soms beiden in de lach, omdat we natuurlijk van mekaar heel goed weten zonder te overleggen, wat we van de weireld mogen verwachten en vooral wat niet.  Maar we blijven volhouden, niet uit balorigheid maar omdat verontwaardiging én bewondering mekaar moeten afwisselen, willen we niet te veel doorslaan in een of andere richting.
 
Zo gezegd, zo gedaan.
 
In ons leefsegmentje van de planeet weten we dat de complicaties zich opstapelen. Simpelen van geest zien niets, ervaren niets en blijven lachen.  Velen van deze onbewusten weten weinig van de geschiedenis, beperken hun actualiteitskennis tot het internationale sportgebeuren en bekommeren zich niet over de toekomst.  Anderen, tot wie wij ons zelf rekenen, waden door dit leven onder het uitstrooien van bakken kritiek maar houden ook de blik gericht op de positieve vooruitgang van de mensheid.

Montage van de planeten van het zonnestelsel inclusief onze maan (planeten niet op schaal).

 
En daar zitten we met een probleem : de wetenschappelijke kennis schrijdt verder, grote ontdekkingen die ons sociaal of cultureel gedrag drastisch zullen wijzigen zijn in de eerste jaren niet te verwachten wél een verdere uitdieping of commercialisering van de bestaande uitvindingen.  Dankzij een schitterende beheersing van de medische kennis, leven we  langer en beter.  Nog nooit hebben we zoveel geweten en begrepen van de plaats van de mens in de kosmos, wat ons tot enorme bescheidenheid zou moeten aanzetten. 
 
Dat is allemaal vooruitgang, die inspireert tot optimisme. Deze houding en kennis noemt men het vooruitgangsoptimisme.
 
Helaas moeten we ook vaststellen, dat de mensheid zelf op weg zou kunnen zijn naar zijn eigen ondergang.  Ik kan eenieder warm de lectuur aanbevelen van "De eeuwige strijd II" van Filip de Man.  Tegen 2050 zullen er zowat 10 miljard mensen op deze planeet leven die moeten gevoed worden.  Afrika gaat een enorme bevolkingsexplosie tegemoet (er is volgens de auteur geen sprake van dat het HIV-virus een nivellerende invloed zou hebben),  India wordt het dichtstbevolkte land ter wereld.  Maar ook Pakistan en aanverwante groeien uit hun voegen.  Volgens de vooruitzichten zal Europa een lager bevolkingsaantal kennen dan nu, maar er zal  een aanzienlijke aangroei  zijn van de buiteneuropese gemeenschappen.



Toekomstvoorspellingen zijn nog nooit uitgekomen, ook die van Jules Verne niet.  Hoe het werkelijk zal gaan met de mensheid blijft grotendeels een mysterie. We zien echter wel bepaalde ontwikkelingen die niet plots zullen ophouden.   In West-Europa worden nu al de fundamenten gelegd voor een nieuw soort samenleving die gebaseerd is op een levenswijze die uit het Midden-Oosten stamt en die niet steunt  op de grote principes van de Verlichting.  De openbare besturen gaan stelselmatig opgeëist en overgeleverd worden aan de nieuwe heersers die zich baseren op weinig hoopgevende teksten over hùn aanpak van de gemeenschap.  Wie naiëf is, leutert over een Europese islam, wie beter weet, haalt de schouders op bij zoveel infantiele onervarenheid. Er is slechts één islam de ware, die van de totale onderwerping.
 
Als de planeet zelf onder impuls van de zon  zijn klimaat gaat wijzigen, de aardas wat zal schommelen, de eeuwig besneeuwde toppen van Himalaya en andere hooggebergtes zullen smelten, dan wordt het tijd om nieuwe arken van Noë te bouwen.  Reseveer tickets voor de klein- en achterkleinkinderen. Want ook het vooruitgangoptimisme heeft zijn beperkingen.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ochtendgroet



Voor Guynokkio III en zijn bende losers : een bijzondere oprechte slechtemorgen toegewenst die de ganse dag duurt.  Vanwege al de  fans en aanhangers.

Het sorry-gebaar als alternatief voor de middelvinger
 


01-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008 = 2007


2008 = 2007 : Jongeren belagen politiebureau Slotervaart

dinsdag 1 januari 2008 14:39

Het politiebureau aan het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart is in de nieuwjaarsnacht belaagd door tientallen jongeren. Zij gooiden de ruiten in van het pand en vernielden drie politieauto's.

Tientallen jongeren gooiden onder meer de ruiten in van het politiebureau
Tientallen jongeren gooiden onder meer de ruiten in van het politiebureau

Dat heeft de Amsterdamse politie vanmiddag bekendgemaakt. Het incident had plaats rond 00.45 uur. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

In hetzelfde politiebureau werd in oktober de 22-jarige Marokkaan Bilal B. doodgeschoten door een politieagente, nadat hij haar en een collega zonder aanleiding had aangevallen met een mes. Daarna volgden enkele weken van rellen in het stadsdeel en werden diverse auto’s in brand gestoken.

Na het incident van vannacht ging de Mobiele Eenheid (ME) de wijk in om verdere onlusten tegen te gaan, maar hoefde uiteindelijk niet in te grijpen.

Niet alleen in Slotervaart, maar ook in andere delen van Amsterdam en elders in het land verliep de jaarwisseling onrustig. In totaal werden honderden mensen gearresteerd wegens onder meer vernieling, geweldpleging, openbare dronkenschap en belediging van agenten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd om af te dokken
.

Vlaanderen rijkste regio ter wereld
Afbeelding:Vlaamse-vlag.jpg

Met het overschot van 780 miljoen euro is Vlaanderen één van de twee rijkste regio's ter wereld. Naast Vlaanderen is alleen de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich schuldenvrij. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tussen 1999 en 2007 is de Vlaamse schuld weggesmolten van 6,6 miljard euro tot 238 miljoen, zo blijkt uit het jaarlijkse 'Rapport Van Mechelen' over de toestand van de Vlaamse financiën. Begrotingsminister Dirk Van Mechelen (Open Vld) onderhandelt nu met de banken om ook die laatste schuld in 2008 vervroegd terug te betalen. "Dan is Vlaanderen met kerst 2008 volledig schuldenvrij", zegt Van Mechelen. "En met geld dat je niet meer moet uitgeven aan intresten, kan je iets anders doen."

Van Mechelen kan volgend jaar dus geld opzijzetten, als appeltje voor de dorst. 250 miljoen gaat naar het Zorgfonds, een spaarpotje voor de vergrijzing, en het Toekomstfonds, de 'oorlogskas' van Vlaanderen. Een deel van de Vlaamse vetpotten - 612 miljoen - vloeit in 2008 naar de gemeenten. Zij krijgen 100 euro per inwoner om hun schuld te verlagen, áls ze de gemeentebelastingen niet verhogen. En in 2009 - niet toevallig een verkiezingsjaar - krijgen ook alle Vlamingen een korting van 200 euro op hun belastingen. (bf)


(Met dank aan www.hetvrijevolk.com en HLN)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische groeten

Op de voorgrond  geniet een Gents Angeltjeslezer van het weidse sneeuwlandschap.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De discriminerende Wiener Philharmoniker !



Ze hebben geluk dat ze in Oostenrijk gesticht zijn en hun activiteiten aldaar ontplooien, de musici van het orkest van de Wiener Philharmoniker.

In het land waar Anciaux en Madame Schuddenbol de lakens uitdelen (niet delen, althans niet bij ons weten) zou het niet waar zijn, de directeur van het Spionnencentrum stond dagelijks op de drempel van het orkest met een deurwaardersexploot om de schandelijke discriminatie aan te klagen : Frauen sind verboten !  In het orkest.

Als u het concert gevolgd heeft op de televisie, op een van de door ons aanbevolen televisiezenders, heeft u het ongetwijfeld gemerkt, nur 2 Frauen, eentje aan de harp en een tuttiste viool.  En dat is enkel omdat het voor de televisie is.

De "Wiener Philharmoniker" is een afgeleid symfonisch orkest van de Wiener Staatsoper, het opera-orkest.  De musici hebben hun zelfstandigheid bedongen, om vooral de inkomsten van opnamen als uitvoerende kunstenaars (de zogenoemde nevenrechten) voor zichzelf te houden.  Op die manier kunnen zij ook hun eigen dirigenten kiezen : niet per se de besten, maar wel gevestigde namen die zich niet dood willen werken en de huidige samenwerking als een aangename bekroning zien van hun carrières. Als een plaats vrijkomt in het orkest, beoordelen de musici zelf de sollicitanten en volgens een ongeschreven wet, komen enkel mannen in aanmerking.  Het lijken wel de Moslimer Philharmoniker.

Gisteravond waren ze ook te beluisteren in hun operabezetting  bij EXQI in een uitgesteld concert en daar was geen enkele muzikante te bespeuren.

Komaan, meine Herren,  deze politiek van discriminatie gaat zich vroeg of laat tegen jullie keren. Mannen en vrouwen samen in het muzikale bootje.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar in Nederland



Wij klagen soms maar bij de Noorderburen zijn er ook enkele problemen.  Een beknopte bloemlezing uit wat kleine nieuwsfeitjes in verband met de viering :

 

Verschillende nieuwjaarsvierders hebben tijdens de nieuwjaarsviering in Amsterdam twee keer een ambulance belaagd. In een geval sneuvelden de ramen van het voertuig, in het andere wisten de hulpverleners op tijd rechtsomkeer te maken.

Volgens een zegsman van de politie was de jaarwisseling drukker dan in voorgaande jaren. Agenten hadden de handen vol aan verschillende vechtpartijen. De GGD had het eveneens druk. Twintig personen moesten naar het ziekenhuis. Tien van hen raakten gewond door vuurwerk, de overige tien liepen verwondingen op door vechtpartijen of overmatig alcoholgebruik.

-------------------------------------------------------------------------------------

In Amersfoort zijn vanavond twee gewonden gevallen bij een steekpartij. Dat heeft de politie laten weten.

Het is het enige grote incident op Oudejaarsavond tot nu toe in de regio Utrecht. Er is veel overlast van vuurwerk, maar de schade is beperkt gebleven. Vooral prullenbakken en containers moeten het ontgelden.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

De politie in Amsterdam heeft de afgelopen dagen 162 jongeren naar Bureau Halt doorverwezen voor een taakstraf wegens het te vroeg afsteken van vuurwerk. Zij moeten voor straf een les van de brandweer over de gevaren van knallers en pijlen bijwonen.

Niet alleen in Amsterdam was er veel vuurwerkoverlast. In het hele land werden jongeren gearresteerd. Het korps in de regio Kennemerland heeft 113 mensen in de leeftijd van 10 tot 23 jaar opgepakt. In de regio Noord- en Midden-Limburg werden 82 personen betrapt.

Sinds tien uur vanochtend kan men legaal vuurwerk afsteken. Vanaf 2:01 vannacht wordt men weer gearresteerd.

-------------------------------------------------------------------------------------

Een minderjarige jongen is verantwoordelijk voor het gaslek in Witmarsum eerder vandaag. De politie pakte de jongen op na onderzoek.

Het joch heeft bekend dat hij vuurwerk in een put had gegooid, "omdat het zo lekker knalt". De gasleiding loopt onder de put en raakte beschadigd door de knal. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt, maar hij hoeft (nog) niet achter de tralies. Volgens een woordvoerder heeft de politie de cellen namelijk hard nodig tijdens de Nieuwjaarsnacht.


Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwjaarsconcert



Na een drukke nieuwsjaarnacht, kan u  het concert vanuit Wenen volgen op Nederland 1, BBC 2,  ZDF en France 2




 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoedt u voor de zoetgevooisden



Zo, we zijn vertrokken voor een nieuw jaar in de geschiedenis van wat niet ons vaderland is : het hypocriete land B met zijn groot egoïsme, zijn grote solidaire roepsmoel om de eigen profijten te behouden  en zijn vreemde coalitie van keuningsgezinden en  roodgroene progressieven. 

Zal 2008 een Titanicjaar worden ?  Laat dan de ijsbergen aanrukken, alstublief, loodsen sluiten aan bij de spoorbond OVS zodat ze nooit moeten werken en ijsbrekers worden opgetrokken uit papier maché en beschilderd door Delphine Boël, la fille du roi Papillon. Ach, enkele cynische woordjes in de taal van Molière ten afscheid vooraleer we luid en vrolijk "Doei" roepen.

Vrij lang hebben wij zitten cirkelen omheen een artikel van Rik van Cauwelaert van de Knack over de politieke situatie.  Het werd ons verschillende keren toegezonden door Vlaamsgezinde mensen en het leek op eerste gezicht zo overtuigend nieuw en anders, dat wij het wantrouwden. http://www.knack.be:80/blog/opinie/71-63-2983/het-jaar-van-de-bananendemocratie.html
Een voorname passage (de voornaamste uit het stuk ?) geven we hierna :

In de loop van het jaar suggereerde het Britse blad The Economist een Belgische 'pralinescheiding'. Omdat, zo schreef de commentator van dienst, het nut van België is uitgediend, het land heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden. Maar wellicht hoeft zelfs die pralinescheiding niet eens. Want gaandeweg verdampt de Belgische bananendemocratie in de Europese hyperdemocratie. De Europese binnengrenzen zijn allang weggegomd. Terwijl bij ons de formatiecrisis voortdobberde, ondertekende de Belgische regering van lopende zaken in Lissabon een nieuw Europees verdrag, waarvan de implicaties voor de gemiddelde Belg op termijn vele malen ingrijpender zullen blijken dan gelijk welke communautaire ingreep. De finale staatshervorming is trouwens niets anders dan de juridische en financiële afwikkeling, door echte politici, van het verstandshuwelijk tussen de Vlaamse, de Waalse, de Duitstalige en de Brusselse regio's. Waarna België alleen nog een naam is op een bordje boven een Europees loket.  De kans is groot dat we ons 2007 veeleer zullen herinneren als het jaar van Lissabon dan als het jaar van Yves Leterme.

Weet u wat ons wantrouwig maakt in deze tekst van de uitermate goed geïnformeerde en verstandige Rik van Cauwelaert ?  De finale staatshervorming wordt voorgesteld als een onafwendbaar voldongen feit.  En de EU-maatregelen en wetgevingen zullen het land B het hoekje omhelpen, "met een bordje boven een Europees loket".  Wie daarvoor mede-verantwoordelijk is, zou Verhofstadt zijn (en Napoleon) nadat ze in Lissabon een betwiste handtekening hebben geplaatst onder een document.

Zo, zal Verhofstatd, finaal de man zijn die B de genadesteek verkoopt ?  Daar zal de keuning zeer blij om zijn.  En de term "het verstandshuwelijk" tussen de regio's klinkt veel te vergoelijkend voor de realiteit : een gearrangeerd huwelijk, zonder liefde met regelmatige verkrachtingen en diefstallen.

Je moet erg naiëf zijn om te geloven dat de Walen een ver doorgedraven staatshervorming voetstoots zullen aannemen, omdat de EU-beslissingen primeren. Alles in deze wereld draait om "geld" : zelfs als B verdampt, verschrompelt, ineenkrimpt, de transfers uit solidariteit zullen blijven bestaan.  Hoe rijm je dit samen met een confederaal model ?

Vlaanderen heeft nooit iets verkregen zonder zwaar te betalen : met geld  of afstand van macht .  Dat zal nu niet anders zijn.  Tenzij de zon zal ophouden met schijnen. 

Laten we ons hoeden voor zoetgevooisde praatjes die steeds het kenmerk zijn geweest van aanhangers van een staatskatholiek Vlaanderen en een vrijzinnig/linksig Wallonië, bij mekaar gehouden door een  wankele monarchie.

Ray










Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk en paarden



Een verschrikt paard door het vuurwerk heeft een automobilist het leven gekost. Het dier ontsnapte uit het weiland en rende de snelweg E17 op bij Zele, tussen Antwerpen en Gent.

Daar botste het paard op een auto. Door de klap overleed de bestuurder, twee andere inzittenden raakten gewond. Ook het paard overleefde het ongeluk niet, meldde de wegpolitie van Oost-Vlaanderen vandaag.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië : kussend het nieuwe jaar in


 

Immagine che rappresenta l'iniziativa LOVE 2008

Vieni a baciarti a Venezia!

Il Capodanno di Venezia 2008 diventa il Capodanno dell'amore. Migliaia di persone si danno appuntamento in Piazza San Marco dalle ore 22.00 per cominciare l'anno nuovo con un gesto d'amore, di pace, di fratellanza, di passione, di solidarietà, di amicizia.

Venetiaans Nieuwjaar 2008 wordt het Nieuwjaar van de liefde.  Duizenden mensen geven mekaar rendez-vous op het Sint Marcoplein van 22 uur af om het nieuwe jaar te beginnen met een gebaar van liefde, vrede, broederlijkheid, passie, solidariteit en vriendschap. Kom mekaar omhelzen !

(Je kan nieuwjaar dus ook vieren met liefde in plaats van geweld,  ontploffingen en angst.  Zelfs onder een communistisch burgemeester zoals het geval is in Venetië.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senior's terugblik op 2007



Waarde directie en iedereen met gezond verstand,  

Het is zover,den ouwe (2007!)  pijp is uit en de nieuwe(2008) is aangestoken.

Het voorbije jaar was turbulent,maar dan meer in de negatieve zin.Er werd ten zuiden van Brussel gekraaid en ten noorden(af en toe!) gebruld...of was het miauwen???
Eens te meer hebben we mogen meemaken hoe de Vlaamse kiezer zijn wil door de "uitvoerende macht(en)" op deskundige,kruiperige en achterbakse wijze de grond werd ingeboord. Ook hebben we kunnen aanschouwen hoe een gestroopt konijn van een nieuwe pels werd voorzien en terug meester van het kiekenkot wordt. Wij hebben mogen ervaren wat het is in onze hoofdstad als Vlamingen onze bezorgdheid te uiten tegen de islamisering van ons Vlaanderenland. Ons beschaafd protest  werd  "deskundig" door de tonton-macoutte van drankorgel en burgemeester F.Beulepens in de kiem gesmoord. Een staaltje van democratie op zijn Noord-Koreaaans!

We hebben kunnen genieten van de formidabele P.S drekfontein in Charleroi.  Nu weten we tenminste waarvoor die Vlaamse "solidariteit"' (zeg nooit meer transfers!!) moesten èn moeten dienen.We hebben een Vlaamse politicus? een monsterscore zien halen bij de feerale .verkiezingen, die hij uiteindelijk na véél vijven en zessen heeft kunnen verzilveren in drie kg witte pensen,een vijgeblad en een jobke als decorspeler in de bonte Adecco regering. Wij hebben zes maanden vermaak gehad met de dagelijkse soap "orange-bleu" waar duchtig met vissen, suiker, borrelnootjes potten en pannen werd "gejongeleerd".  Uiteindelijk hebben we ook mogen ervaren dat wanneer Sire de keunink het op zijn "heupen" kreeg,de speeltijd rap voorbij was.

Wat 2008 in petto heeft laat zich al een klein beetje raden en wij kijken dan ook  reikhalzend uit naar de volgende afleveringen van "de bonte show".  Het beste aan iedereen en maak er maar een goed potje van dit jaar:))

MVG -  Senior

P.S Gisterenavond  Raf Coppens gezien en gehoord op de VTM in zijn show. Die gaat ongetwijfeld negatieve commentaar krijgen van de linkse poco kerk. Zijn lied over allochtonen en asielzoekers  "Ik vraag het aan" zal niet goed aankomen, alhoewel het boordevol waarheid zat. Ik vond het keigoed.



Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook een fijn Nieuwjaar in Rotjeknor*


Bij een schietpartij in de Vijverhofstraat in Rotterdam zijn vanochtend twee mensen gewond geraakt. Het incident vond plaats bij een café in Rotterdam-Noord. Kort na de schietpartij hield de politie twee verdachten aan. Met de verwondingen van de slachtoffers lijkt het mee te vallen, aldus een woordvoerder van de politie.

Verder heeft de Rotterdamse politie tijdens de jaarwisseling ongeveer 85 personen aangehouden. Zij maakten zich schuldig aan incidenten als openlijke geweldpleging, belediging van agenten en het afsteken van vuurwerk.

Het is bijna belachelijk van die slachtoffers van de schietpartij om zich zorgen te maken ! Op een Oudejaarsavond is het toch normaal dat er wat gevlamd wordt, neen ?    Dus, niet zeuren over die verwondingen, het valt best mee, de politie zegt het zelf.

Wel vreemd dat er geen verkrachtingen gebeurd zijn.  Misschien vonden de vrouwtjes het de moeite niet om aangifte te doen ? Of misschien was het gewoon lekker ?

Savat

* Rotjeknor is de Friese naam voor Rotterdam en dat horen ze  niet graag.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie werkt altijd en overal
 
 
Democratie werkt altijd, ook hier in Kenya

Het nieuwe jaar begint in een nachtmerrie voor een aantal Kenianen. In het mortuarium van de West-Keniaanse stad Kisumu zijn vandaag na een nieuwe gewelddadige nacht 48 nieuwe lijken binnengebracht. Dit is van een medewerker van het lijkenhuis vernomen.

"Zij hebben 48 lijken binnengebracht, waarvan drie kinderen, 44 hadden verse schotwonden, vier waren doodgehakt met kapmessen", aldus de medewerker. Tot maandagavond waren al de lijken van honderd doodgeschoten mensen binnengebracht. In Kisumi zijn er veel aanhangers van de oppositieleider Raila Odinga die de presidentsverkiezingen van vorige week heeft verloren

(Overgenomen via www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon



 

ik wou
ik wou
dat ik eens niets zou willen
maar ach,
dat lukt me niet zo gauw
ik wou
dat ik eens helemaal zou verstillen
maar ach
"niets willen" dat begint al met "ik wou"..


(Toon Hermans  1916 - 2000)

Voorheen de Vereniging Toon Hermans fanclub



Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Slechtemorgen van 2008



Zelfs Tante Céline en Oom Bernard zenden hun fuckingwensen voor Guynokkio III en zijn zakkenvullers.  Veel hoofdpijn en jeuk vandaag.  Nog 81 dagen.

oldfuckers.jpg


Aan onze echte en hechte vrienden : we doen voort in 2008 met onze stem te laten horen.  Voor een vrij, zelfstandig Vlaanderen, los van het onzalige land B.  Het land waar iedereen welkom is die zich aanpast aan onze taal, cultuur en tradities.  Een land dat zich niet openstelt voor verdere islamisering. Een land dat zijn eigen wetten naleeft.  Een land waar de democratie terug opbloeit zonder prikkeldraad omheen partijen, en burgers op een eerzame manier met mekaar van mening kunnen verschillen.   Een land waar ruimte is voor neutrale berichtgeving en een  fel afgeslankte neutrale openbare omroep.


Ray - Savat - Juffrouw Ellen


31-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en Nieuw


Geleerden beweren dat de tijd uit het heelal aan het verdwijnen is. We kunnen niet zeggen hoe 2008 zal verlopen met deze nieuwe kennis. We wensen ieder van u een behouden aankomst op 31 december en voor ons allen alweer vele stappen dichter bij de eigen staat.

Gelukkig Nieuwjaar !

 Moonwalking: Poezie met Sterren
Een mooi stukje heelal


Ray - Juffrouw Ellen - Savat - Wim en de vele gelegenheidsmedewerkers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.000 Moslims in D betogen


Duitsers vrezen strijd moslims door Tatort-rel

maandag 31 december 2007 10:33

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier waarschuwt voor een 'religieuze cultuurstrijd', nadat tienduizenden woedende moslims zondag demonstreerden tegen een aflevering van misdaadserie Tatort.

Alevieten verwijten Tatort-makers sluikreclame voor fundamentalisme te maken
Alevieten verwijten Tatort-makers sluikreclame voor fundamentalisme te maken

Alevitisme versus soennisme

Het alevitisme geldt als een liberale stroming binnen de islam. Naar schatting is 15 tot 25 procent van de 1,8 miljoen Turken in Duitsland aleviet.

Alevitische vrouwen dragen geen hoofddoek en ook wordt de sharia, de islamitische wetgeving, niet erkend. Ook mogen mannen en vrouwen bij hen wel samen bidden.

Dat laatste zou de reden zijn dat soennieten, die een veel radicalere opvatting over de islam uitdragen, alevieten al eeuwenlang verwijten incest te plegen. 

De Duitse alevitische gemeenschap is woedend dat de Tatort-aflevering deze 'oude vooroordelen nieuw leven inblaast'. Ook zien ze de aflevering als 'sluikreclame voor islamitisch fundamentalisme'.

Gisteren demonstreerden zo'n 30.000 alevitische moslims in Keulen tegen een aflevering van de populaire misdaadserie Tatort, die precies een week eerder, op 23 december, door publieke omroep ARD werd uitgezonden. Het alevitisme geldt als een gematigde stroming binnen de islam. 

De gewraakte aflevering gaat over incest in een alevitisch gezin: een meisje wordt verkracht door haar vader, raakt zwanger en bekeert zich tot het soennisme. Als de tweede dochter ontdekt wat er is gebeurd, wordt zij vermoord door haar vader.    

Haat
Duitse alevieten eisen excuses van de ARD 'namens de hele islamitische gemeenschap' en hebben ook een formele klacht wegens het aanzetten tot haat ingediend. Ook willen ze dat de gewraakte aflevering nooit meer wordt uitgezonden. 

 

Maar omroep ARD en producent NDR beroepen zich op de artistieke vrijheid. 'Gezien de eeuwenoude moeilijkheden tussen beide gemeenschappen kan ik mij de ophef wel voorstellen. Maar de Tatort-aflevering had nooit de bedoeling tegenstellingen aan te wakkeren,' zegt programmadirecteur Volkert Herres van omroep NDR.

Respect
Naar aanleiding van de demonstratie gisteren, waarschuwt de Duitse minister
Steinmeier voor een 'religieuze cultuurstrijd': 'Kunstenaars en schrijvers moeten zich realiseren dat respect, overleg en behoedzaamheid tegenover religies - welke dan ook - zijn geboden.'

Maar, zo benadrukte de leider van de Duitse sociaal-democraten wel, de makers van de televisieserie hebben een aflevering over een individueel geval gemaakt, en niet over de alevieten in het bijzonder.  

Door Robbert de Witt

met dank overgenomen uit Elsevier




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!