Angeltjes
25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De BeeSSt ... Kan het nog belachelijker ? + Aanpassing 25.07.08

 

Wie deze blog een beetje kent, weet dat wij overtuigde Vlaams-nationalisten zijn die zich ter rechterzijde positioneren.  En wij zijn separatisten, republikeinen en bij ons regeert de gewone Vlaming, niet de cocaïne-snuivende BV, noch de arrogante krentenkakker met de Morgen onder zijn arm en zijn mond vol verzuurde betweterij.

Tot spijt van de linkse medemens zijn wij bijaldien derde-generatie vrijzinnigen en we hebben geen enkel probleem met wie katholiek of protestant is. We stammen evenmin uit een collaboratiegezin.  Dat neemt niet weg dat wij onze geschiedenis vrij goed kennen en onverkort de weg van de Vlaamse onafhankelijkheid bewandelen, samen met zovele anderen.

Dat was het dan weer voor vandaag. Het trok op niet veel die blik in het eigen hert, maar ook met weinig zijn wij tevreden.

Behalve dit nog : u hebt het ongetwijfeld gelezen dat een Joodse vereniging klacht heeft neergelegd bij het Spionnencentrum CGKR tegen een opschrift van de nationalistische Antwerpse bruine kroeg, "De Leeuw van Vlaanderen".  Boven de deur heeft men de gangbare naam geschilderd die door velen gebruikt wordt : "De Beest" en de letter S zou nazistische herinneringen oproepen. De Frut kondigde het nieuws aan met een foto van wapperende nazivlaggen met hakenkruisen en de onvermijdelijke verzuurde redactie van de 0000 nam het bericht gretig over.  Of course.

http://www.gva.be/Antwerpen/2000/artikel.asp?art=997148f8-ebed-4897-b0cc-10fa5f7f97bf 

Bart de Wever, terug van weggeweest, verklaarde aan de krant, dat de naam "Leeuw van Vlaanderen" de Vlaamse zaak veel schade berokkent.  En het CGKR ziet voldoende redenen om de zaak in te leiden bij justitie. Het land staat op instorten, er wordt een schimmenspel opgevoerd dat regeren moet voorstellen, maar de naam van kroegen bespioneren, dat is pas heldenwerk.  Belachelijke troep !

Wij zijn op de fiets gesprongen en we hebben enkele foto's gemaakt.  Hier zijn ze, u kan zelf oordelen.

Dit begint veel weg te hebben van een HekSSenjacht

+ Aanpassing 25.07.08 - @ Het Nieuwsblad

De nieuwe uitbater van het café reageert verrast. 'In april heb ik dit café overgenomen', zegt Yannick, die liever niet op de foto wil. 'We hebben begin juli de gevel opgefrist en geschilderd, in geel en zwart. Een vriend schilderde De Beest boven de toegangsdeur, omdat we zo ook bekend staan en mensen vaak het café niet konden vinden in deze straatjes. Die S is toen inderdaad fout geschilderd, met een kleurschakering, maar toen ik dat zag, werd het meteen overschilderd. Er werd nu een dikke S van is gemaakt.' De uitbater bevestigt dat het café een Vlaamsgezind nest blijft, maar hij schuwt elke vorm van extremisme. 'Wij willen niet worden geassocieerd met extreemrechts, die mensen komen hier al lang niet meer.'

Voor de zoveelste keer, een flutaffaire die door de media en het belachelijke Spionnencentrrum opgeklopt wordt alsof er geen andere problemen. 


24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afschaffing faciliteiten in Ronse : een schitterend initiatief voor de mensen en het goed bestuur.

 

BRUSSEL 24/07 (BELGA) = De burgemeester van de Oost-Vlaamse faciliteitengemeente Ronse, CD&V'er Luc Dupont, heeft naar aanleiding van de Vlaamse feestdag (11 juli) een brief geschreven naar premier Yves Leterme waarin hij vroeg om de faciliteiten in zijn stad af te schaffen. Dat schrijft Vers l'Avenir donderdag.

De burgemeester van Ronse  vindt dat het systeem "te duur" is en dat het "de groei en ontwikkeling van zijn stad schaadt ".  Ronse is een Vlaamse faciliteitengemeente in Oost-Vlaanderen op de taalgrens en de provinciegrens met Henegouwen en vertegenwoordigt 75% qua inwonersaantal van alle Vlaamse faciliteitengemeentes.

"De faciliteiten hebben een fusie met andere gemeenten verhinderd. Onze politiezone bestaat enkel uit Ronse omdat we ons in twee talen tot de bevolking moeten richten", schreef hij. "Het stadspersoneel en de werknemers van het OCMW en de politie moeten in een taalexamen slagen, waardoor regelmatig zeer waardevolle kandidaten uitgesloten worden", aldus Dupont. Volgens hem zijn "de taalfaciliteiten verantwoordelijk voor de vele allochtone Franstalige Brusselaars die zich in Ronse vestigen, aangetrokken door onder meer het Franstalige basisonderwijs dat onvoldoende voorbereid is op het Nederlandstalige middelbare onderwijs. Door een gebrekkige kennis van het Nederlands behalen de leerlingen  bovendien geen diploma en vinden ze hier dus geen werk. Ons werkloosheidspeil (11 procent) is een van de hoogste in Vlaanderen", aldus de burgemeester. 

De wooncode - die bepaalt dat elke kandidaat voor een sociale woning  in Vlaanderen bereid moet zijn het Nederlands te leren - is niet van kracht in de faciliteitengemeenten. Zo worden de Franstaligen "uit de buurgemeenten naar Ronse aangetrokken", schrijft Dupont nog./.MJN/THD


Vers l'Avenir - toutes éditions, 24/07/2008, bladzijde 5 : Renaix en a marre des facilités ! 


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo, de dikke vis is verdronken.

 

De dikke vis is verdronken en met hem, ook al de ultimatums en vervaldagen. Onze check is ongedekt, maar de bank is toch met fakansie. Het lot van de belgische mensheid rust in de handen van de drie Franstalige musketiers van de Keuning.  Zij hebben vanmorgen de pers toegesproken en medegedeeld,  dat er een opmerkelijke bereidheid is bij alle door hen geconsulteerde partijen om voort te werken aan een groooooote staatshervorming. 

Intussen is het ook  duidelijk dat die grooooooote staatshervorming enkel zal kunnen als de Vlamingen, de zogenaamd eisende partij, bereid zijn te betalen met lappen grond, lappen principes en vele lappen euro's .  Voor wat hoort wat.   De Fransen zijn altijd betere en handiger onderhandelaars geweest dan de Vlamingen.

Tegelijk vernam het journaille dat er na de zomer eventueel verder zal gepraat worden, althans dat schrijft de Standaard, de gazet van de gelukkige middelmaat.

De Fransen zingen van "Tout va très bien, madame la marquise" en de Vlamingen zijn blij dat ze na hun talloze overwinningen op fakansie mogen.  Om op de lauweren te rusten, want we hebben het er weer goed van afgebracht. 

Waarom blijven wij eigenlijk trots op onze identiteit  ?  Ik weet het : omdat we partijdig zijn !

Savat

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF24072008_038&ref=front


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat van mij is van mij, en wat van u is, is ook van mij ...

 

"La libre belgique", het vrije belgië, doet vandaag ook mee aan de dag van de Partijdigheid : Merci, chers patriotes.  Vroeger zouden we gezegd hebben compatriotes, maar het voorvoegsel mogen ze behouden in Franstalige belgië.

In een quasi-grappig editoriaal vilt de redactie van de libre, Leterme die gisteren in de kamer zonder talent zijn regering probeerde te verdedigen, aldus de krant.  En tegelijk wordt de wig tussen de partij en de premier nogmaals dieper ingeklopt.  Leterme moet nog wat meer "bon belge" worden en zijn partij moet maar mee.

De 3 Musketiers van de keuning hebben intussen eerbiedig aan hun Franstalige landgenoten en respectieve partijen (liberalen, socialisten en christen-democratische humanisten) verslag uitgebracht van de eisen die de Vlamingen in vertrouwen hebben meegedeeld aan het trio. Zo gaat dat met mensen die een opdracht van de keuning vervullen : eerst de belangen van de partij en dan het land. 

Tegen Linda de Win verkondigde Bart de Wever gisteren stoer, dat hij, onder de indruk zijnde van de kennis van de drie "négociateurs", zeker niet wilde publiek maken wat hij en Marianne van de CD&V had verteld over de staatshervorming.  Vandaag kunnen we het lezen in de libre belgique.  Het zijn de traditionele vragen naar confederalisme en onderhandelingen tussen Vlamingen en Walen zonder het Brusselse Gewest.

De Franse partijvoorzitters zijn gisteravond al in conclaaf getreden met mekaar om hun eenheid te onderstrepen en vooral niet te zwichten voor de Vlaamse onderdeurtjes. Die zijn trouwens oververmoeid en ze zijn bezig met de koffers voor een deugddoende fakansie. De Brabantse Omwenteling greep gelukkig niet plaats tijdens de fakansieperiode, anders was het er nooit van gekomen.

De voorzitter van de N-VA vond vandaag wel tijd om aan de pers te vertellen, dat hij de naam van het café "Leeuw van Vlaanderen" in Antwerpen, schadelijk vindt voor de Vlaamse zaak.  Hij bevindt zich daarmee in het goede gezelschap van het Spionnencentrum CGKR.

Partijdigheid alom : het is een mooie dag en een groot succes voor ons !

Savat

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/435498/ce-qui-est-a-moi-est-a-moi-ce-qui-est-a.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Libertariërs zijn Partijdig : Welkom !

 

 

Als Obama president wordt, hoop ik van harte dat hij aan tenminste één kerneigenschap van de Amerikaanse vrijheidstraditie niet zal raken: het primaat van de nationale rechtsorde op al wat internationaal opgelegd wordt. Westerse landen zijn vrije en democratische rechtsstaten. Wij hebben van de corrupte en machtsgeile VN-bende dan ook niets te leren

Vincent de Roeck

 

Aanbevolen bruggetjes voor meer :

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6628

http://www.vincentderoeck.blogspot.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syndicale steunbetuiging voor staking bij Dag van de Partijdigheid

 

 

----- Original Message -----
From: Rood-Geel-Blauw
Sent: Thursday, July 24, 2008 9:25 AM
Subject: Staking bij Angeltjes - Dag van Partijdigheid

Kameraden, Gezellen, Gezellinnen,
 
Namens het Verenigd Vakbondsfront Rood-Geel-Blauw steunen wij de actie van uw personeel.  Elke staking is een overwinning voor de vakbonden. Meer dan ooit zijn bazen, smeerlappen, ook als het brave mensen zijn.  Zijn er paletten genoeg om te laten branden, of is de temperatuur buiten in orde ?  Moeten wij politiecombi's sturen met ACOD-agenten die uw medewerkers dan kunnen uitjouwen ?  Dat maakt altijd een goede indruk.
 
Wilt u de namen van uw stakers doormailen, dan zullen wij de aangeslotenen bij onze bonden onmiddellijk buitengooien.  Uit naam van de democratie en de solidariteit, tenzij zij alle bindingen met uw bedrijf verloochenen, afzweren, ontkennen en diep berouw vertonen.
Hebt u al een bijdrage gestort voor onze actie "België, een fijne Dictatuur !" Doèn.
 
 
Many virusses found in this incoming message.
Checked by AVG - http://www.avg.com 
Version: 8.0.138 / Virus Database: 270.5.5/1569 - Release Date: 23/07/2008 13:31.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tu quoque, Elsevier ? NL-bijdrage voor de Dag van de Partijdigheid

 

In het raam van de partijdige voorlichting, gaat ook de door ons tot hiertoe regelmatig bewierookte Elsevier mee uit de bocht. De partijdigheid kent gelukkig geen grenzen, het is niet voor niets dat wij in de Europese Unie  wedstrijdje houden mekaars grenspalen te slopen.

In de on-lineversie van Elsevier prijkt een geheimdoenerig  artikel over drie kamerleden van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders die in de maand maart contact zouden gehad hebben met de nationale veiligheidsadviseur.  De kamerleden zouden zich zorgen gemaakt hebben, naar aanleiding van de opgeklopte heisa over Fitna, dat hun veiligheid en die van hun familie in het gedrang kwam.  Ze zouden informatie verstrekt hebben over sommige delicate fragmenten uit de video, die Wilders aan het voorbereiden was.

De indruk wordt gewekt dat de PVV-Messias, Geert Wilders door drie Judassen verraden werd. De namen zijn niet bekend, maar lang zal dat niet duren en dan kan eindelijk de sloop van de PVV verder aangepakt worden : "Alle middelen zijn geoorloofd".  In Vlaanderen weten wij hier van mee te spreken.  In Nederland reageren velen geschrokken door deze spannende onthulling, die in feite een non-verhaal is. 

Het ongelukkige toeval (of is het meer ?) wil dat de gewaardeerde commentator Afshin Ellian, die ongezouten de toegeeflijkheden aan de multiculturele maatschappij op de korrel neemt, net een ander artikel pleegt, waarin hij de nationale veiligheidsadviseur (of nationaal coördinator voor terrorismebestrijding) lof toezwaait en hem  bij diens aangekondigd vertrek, bestempelt als een "perfecte benoeming".  De man in kwestie is een fel gecontesteerd ambtenaar met een dubieus professioneel parcours waarin zelfbewieroking en zelfoverschatting het continu tegen mekaar opnemen. Toevallig is deze Tjibbe Joustra herhaaldelijk en geniepig opgetreden tegen Wilders.

Dat uitgerekend Afshin Ellian een andere richting uitzwenkt, veroorzaakt onrust bij de traditionele Elsevier aanhang. Vanzelfsprekend is dit magazine niet de spreekbuis van de PVV. 

Dat er alleszins ook in Nederland achter de schermen van de macht geïntrigeerd wordt tegen politieke bewegingen die zeggen wat veel burgers denken, staat buiten kijf.

Onze dag van de partijdigheid is nu al een succes.

Savat

 http://www.elsevier.nl/web/10196667/Nieuws/Politiek/PVV-Kamerleden-lekten-informatie-over-Fitna.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de Partijdigheid

 

Omdat we vandaag staken voor meer partijdigheid, copiëren we een fragmentje uit de partijdige kwaliteitsgazet de Morgen over het onderwerp.  Wij leggen een bruggetje aan tussen ons en de vijand, dat u op eigen risico betreedt.  Retour : niet gewaarborgd. Reisverzekering : ongeldig.  Privé correspondentie : onbeantwoord.

"De complexiteit van het vraagstuk België is niet gering. Dat sommige Nederlandse journalisten er een handje van hebben om het Belgische communautaire dossier te versimpelen tot de vraag wanneer Vlaanderen zich bij Nederland gaat aansluiten en Wallonië bij Frankrijk, getuigt van weinig realiteitsbesef. Journalisten moeten zich vooral als scherpe waarnemers onderscheiden. Het is daarom vanuit journalistiek oogpunt opmerkelijk dat de Vlaamse bladen vorige week vrijwel collectief de schuld van de crisis bij de Franstaligen neerlegden en dat de Franstalige bladen op hun beurt unaniem over Yves Leterme hun hoon schamperden. Het zijn uitingen van partijdigheid die zich moeilijk met de noodzakelijke afstandelijkheid verdragen. Normen van professionele journalistiek zijn niet aan regio's, noch aan landsgrenzen gebonden. Ondanks het feit dat Peter Vandermeersch meent "dat Waalse en Vlaamse journalisten ook kinderen van hun gemeenschap zijn". Want dat zou betekenen dat ze geneigd zijn meer propagandistisch dan journalistiek actief te zijn. "

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/356295/2008/07/23/De-regionalistische-reflexen-van-de-Vlaamse-en-Waalse-pers.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er bestaat nog gerechtigheid (soms)

 

 

 

In Planadas (Colombia) zakte een tribune in tijdens een stierengevecht. Helaas waren er slechts een honderdtal gekwetsten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

 

 

WEGENS EEN VAKBONDSACTIE ZULLEN ER VANDAAG  BIJ HOGE UITZONDERING ENKEL PARTIJDIGE EN REACTIONAIRE BERICHTEN VERSCHIJNEN BIJ ANGELTJES. 

IEDEREEN DIE DEZE BLOG OPENT MOET VOORALEER VERDER TE LEZEN HET GEBED VOOR VLAANDEREN OPZEGGEN EN UITROEPEN "MOHAMED, FOEI" TEN TEKEN VAN AFKEURING VAN DE ISLAM.

Onze vakbondsdelegatie weigert nog langer samen te werken met het Roze Konijn (zie foto)

Leve den baas !  Leve het Kapitaal ! Weg met het Roze Konijn ! 


23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onverwoestbare Ierse identiteit.

 

Opgedragen aan wie de Ierse en andere West-Europese identiteiten verloochenen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweestrijd van Louis Michel

 

De libre Belgique wijdt een frivole artikelenreeks in de zomervakantie aan bekende persoonlijkheden.  Een van hen is Louis Michel, de belgische EU-commissaris voor ontwikkelingswerk (zijn zoon doet hetzelfde op belgisch niveau), nog steeds de grote man in de MR en de behoorlijk tweetalige burgemeester van Jodoigne  (Geldenaken)  in Waals-Brabant.

Louis Michel heeft een probleem met zichzelf. Hij legt het uit : "Ik beschouw grenzen en nationalisme, het terugplooien op zichzelf, als dodelijk.  Als mens ben ik totaal universalist. Grenzen dienen enkel om te weten waar je vandaan komt. Ik ga zeker niet sterven voor een grens". Tot daar een duidelijke mening.  Je vindt ze terug bij andere liberalen, die  naief op sleeptouw genomen door links, één communistische wereldheerschappij willen vestigen.   De centrumliberalen hopen in die nieuwe maatschappij hun invloed te laten gelden.  Verhofstadt die zoete broodjes wil bakken met de beroeps-andersglobalisten.  Dat was een hoogtepunt in het liberale optreden van onze gewezen premier en tegelijk is dit het linkse luik van Lou-Lou's verscheurde persoonlijkheid.

Papa Louis met Congolees adoptiekind

Het andere luik, het rechtse, laten we het zo noemen, heeft te maken met zijn verbondenheid met zijn geboortestreek.  De universalist is zeer verweven met zijn regio. "Ik zou pijn voelen -en het is helemaal irrationeel-  me te verwijderen van mijn land" bekent hij. "Ik ben daar geplant.  Ik vraag me af of ik mijn dagen elders zou kunnen slijten en eindigen dan in mijn Waals-Brabant.  Ik heb me dat al dikwijls afgevraagd en ik weet het niet."

Daarmee zie je maar hoe zelfs een  internationalistische halve  zool ,die zijn medeburgers het skiën in een Alpenland wilden verbieden, omdat daar een rechtse nationalist aan het bewind deelnam, in werkelijkheid reageert als een doodnormale provincialist, zeg maar nationalist.  Zo zijn we allen en daar is niets mis mee. 

Hoe ouder wij worden (Louis Michel is 60 en bang om te sterven) hoe intenser we terug verlangen naar de oorsprong van ons bestaan. Het fatsoenlijk nationalisme is een menselijke doctrine en roei die maar eens uit.

De gewezen belgische Buza minister is verzot op komische films met Louis de Funès, Bourvil, Bernard Blier, e.a.  Of dacht u dat onze grote internationalist Britse humor op zijn voorkeurlijstje zou hebben ?  Ook op dat vlak ontmaskert Louis Michel zichzelf.

Savat.

 http://www.lalibre.be/index.php?view=article&art_id=435293

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lernout en Hauspie in de Kamer - Leterme in zijn blootje

 

Enkele zaken in het kamerdebat, na het ontslag van de regering, sprongen in het oog.

Zoals de mondigheid en een verheugende eensgezindheid, over de partijgrenzen heen, bij de oppositiepartijen. Op momenten dat de meerderheid een zoveelste loopje neemt met de democratische regels, wordt dit valse spel unaniem aan de kaak gesteld. Op zeker ogenblik zagen wij zelfs de kleine Tobback goedkeurend "ja" knikken toen Annemans de Nonkel aan het fijnpletten was. 

Iedere oppositieleider kleurt zijn tussenkomst met het palet van zijn eigen kennis, inzet en persoonlijkheid en dat verlevendigt voor de neutrale kijker het debat (voor zover neutrale kijkers op een weekdag om 10 uur 's morgens Villa Politica volgen).  De socialist Van Velthoven, die de minst passionele is, viel beslist niet uit de toon en sloeg nagels met koppen op zijn rustige manier.

Opmerkelijk was weer het onbeschofte gedrag op de regeringsbanken.  Makkelijk moet het niet zijn, om stoïcijns de mokerslagen van diverse sprekers in ontvangst te nemen, zonder te reageren. Alhoewel niemand verhindert om terug te bijten. 

Dat is nu eenmaal het spel : je wil grote politicus zijn met de dikke limousine, je brengt er niets van terecht, dan moet je je soms laten terechtwijzen, en daarna stap je opnieuw de limousine in, op naar een volgende ontmoeting op het paleis van de keuning of een nieuwe vernedering elders.

Lichaamstaal verraadt veel over de ingehouden emoties en woede om de striemende aanvallen. De pogingen van Nonkel Kruk om te doen of het hem allemaal niet deert, zijn ronduit pathetisch.  Luid praten onder mekaar, vooral veel lachen, zweetdruppels laten parelen onder de neus, met de i-phone spelen, de ogen neerslaan als een betrapt jongetje dat vieze manieren doet,  het was zelfs zo gortig dat de kamervoorzitter de premier verzocht wat minder luid te praten ... Wat een bende !

Inhoudelijk is het een afgang geworden van jewelste voor het duo Leterme-De Wever.  Mon dieu !   Waarom werd vorige week ontslag ingediend en wat is er intussen veranderd ?  Niets.  Hoe durft men spreken over "de verhoging van de koopkracht" met een budgetoverschot van 100 miljoen euri (wat een schamel bedrag) terwijl dit overschot zelfs met de beste toverformule niet te vinden is ?  Waarom blijft de CD&V aan het hoofd van een regering staan zonder dat enige stap voorwaarts gemaakt is op het vlak van staatshervorming ? Enzovoort.

Onbegrijpelijk en strategisch erg bizar was de afwezigheid van de N-VA voorzitter.  Hij werd opgeroepen door de 3 Musketiers  van de keuning, vanmorgen om 10 uur, uitgerekend op het moment dat deze belangrijke kamerzitting aanving.  Mij maak je niet wijs, dat deze afspraak niet kon verplaatst worden : ofwel is het cynisme bij De Wever zo groot, dat hij van oordeel is, zich alles te kunnen veroorloven, ofwel is het een zoveelste verkeerde inschatting van hem, ofwel heeft hij zich laten rollen.  Het quintet van zijn fractie zat er bedremmeld, zwijgzaam en beteuterd bij, elke keer hun partij (om uiteenlopende redenen) van de één naar de negen werd gematrakkeerd. Zielig.  En wat haalt het uit ? Op de lange duur gaan we de N-VA verdenken van masochisme.

Wie beslist zijn geld als spreker waard is in dergelijke debatten, is Jean-Marie Dedecker. Wij vertrouwen de man niet en we hebben al vaak genoeg uitgelegd waarom, maar in het parlementaire debat, behoort hij tot de onmisbaren.  Al was het maar omdat ook hij, net als Annemans, niet bang is, de regering zonder pardon met de neus op de feiten te drukken.

Toen het de beurt was aan de premier, greep een metamorfose plaats op het spreekgestoelte: Nonkel Kruk veranderde in Yves Leterme, een combattieve redenaar die overtuigd zijn bedorven koopwaar aanprijst.  Helaas, driewerf helaas, zijn toon was vast, zijn figuur bleef trots overeind, maar de man antwoordde op geen enkele vraag !  Opnieuw zaten we binnen de kortste keren verstrikt in vaagheden, beloftes, toezeggingen, ontkenningen, kortom "le bon belge" die Annemans had afgeschilderd, stond te oreren en te bluffen over alles wat hij wilde doen. De kamer was voor hem de toog van zijn stamcafé in Ieper en precies zoals zijn stadsgenoten Jo Lernout en Pol Hauspie, werden de beleggers in staatshervormingen, sociale maatregelen  en goed bestuur met vervalste boekhoudingscijfers de vallei ingestuurd : Flanders' Language Valley wenkte en niemand van de meerderheid durfde te vragen of het niet veeleer om Death Valley ging.

 

 Jo en Pol

Hoe is het mogelijk dat iemand die bij zovelen enthousiasme heeft weten los te werken voor zijn project, na een jaar herleid is tot de liegende schaduw van zichzelf ?

Ook de vraag van de oppositie om op 1 augustus de kamer terug bijeen te roepen om kennis te nemen van het verslag  van de 3 Musketiers werd weggewimpeld. De zoveelste einddatum wordt verschoven.  En wij treden de fractieleider van VB bij met zijn felicitaties aan de Franstaligen van dit land. En tegen Bart de Wever zeggen wij : goede fakansie in Beieren.

Duren is een mooie stad, blijven duren bestaat niet.

SAVAT

 

PST ... met genoegen vastgesteld dat de door Angeltjes gelanceerde bijnaam van Het Loze Vissertje in parlementaire kringen tot op de kamertribune toe, een ingeburgerd bestaan leidt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er was eens ... een afwezige in de kamer ...

 

Bart De Wever was de grote afwezige tijdens het kamerdebat. Hij was naar eigen zeggen, opgeroepen door de Koninklijke Adviseurs De Donnéa, Langendries en Lambertz, alias de Drie Musketiers. Voor de slechtzienden onder ons, hieronder het beeldverslag met een blik op de toekomst.

 

In plaats van in Brussel, zat Het Loze Vissertje in Zelzate met :

om tegen 1 augustus te kunnen zeggen : 

 

 

 En zij leefden nog lang en gelukkig ...

(Fatske, uw  belgische sprookjesverteller )

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamerdebat 23.07.08 in beeld

 

 

Het excuus van de Grote Afwezige tijdens Kamerdabat 23.07.08

 

Gedaan met zweten !  Deodorants helpen u.

 

 

De grote redenaar Gerolf Annemans tijdens een vorig Kamerdebat 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van Senior

 

 

Waarde redactie,
De tsjevencirkel is rond,nu nog wat draaien met de kont!
Ze hebben hun slag thuisgehaald (zoals voorspeld!!!)
Ze zijn nog geen snars veranderd sedert ik lang geleden voor de eerste keer mocht stemmen.Hun beloftes en grote muil hebben ze weeral ingeruild voor macht en postjes.Het  loopt op wieltjes voor hen en ze mogen verder blijven meespelen in de zandbak.Leterme heeft krek hetzelfde gedaan wat zijn voorgangers voor hem deden,de gevoelige zaken doorschuiven naar derden of later.Hij kan nu verder premier blijven tot aan de volgende verkiezingen.De keuning heeft het spel goed
meegespeeld door zijn ontslag pro forma te weigeren en hem verder te belasten met "voorzichtige zaken" die intussen gepromoveerd zijn tot een normaal beleid,echter zonder de beloofde staatshervorming want- anders-doen-we-NIET-mee   en de 5 minuten politieke moed die toegezegd waren om BHV te splitsen.Zéér handig opgelost!!!
Echt puik tsjevenwerk tot in de puntjes!!Zoals ik reeds in eerdere posts
aangaf werd dit alles achter de coulissen bekokstoofd om de kiezers en de Vlamingen een zoveelste rad voor de ogen te draaien.Alles moest in een geloofwaardig kleedje gestoken worden alvorens het in de etalage gedrapeerd werd.De top van de tsjevenclub heeft zich van zijn taak goed gekweten en speelde het spel van slagen en zalven goed mede.
De francofonen lopen er nu met de breedste smile bij want voor hen is de buit voor het volle pond binnen: de "solidariteit" is gered!!!!
De kontdraaier gaat nu de mensen een verhoging van de koopkracht geven door de belasting op het loon te verminderen!Dit,beste lezers,
is dè traditionele truk bij uitstek om de simpelen van geest bij de neus de nemen,want bij de eerstvolgende indexaanpassing (en die zal er snel aankomen) wordt deze verhoging ongedaan gemaakt door de"aanpassing" van de belastingsschalen die met graagte de index volgen.
Een kleine correctie van deze schalen door de diensten van Didièrke zullen
er dan voor zorgen dat vadertje staat er zelfs beter van wordt.Zo was het in het verleden en zo zal het blijven!Uiteindelijk blijven de goedgelovigen achter met in de portemonee....een dode mus!
Straks zal de geitenboer op de rooster gelegd worden door de oppositie
en zal hij hun afkeuring parreren (wegens gebrek aan beters) met de
gekende tsjevenzever van goed bestuur en de mensen zitten te wachten op meer centen en goed weer  en patati..patata.
Ook slim gezien is het feit dat er GEEN vertrouwensstemming komt!!
Zo blijft Leferme uit de wind en......kan de N-VA zich voor de zoveelste
keer verschuilen achter.."wij wachten af,want we moeten GEEN kleur bekennen".Voor Bartje kan de "fakantie" beginnen.Ondertussen zijn de drie onderhandelaars er nog niet uit met welke kleur inkt ze hun bevindingen??? gaan schrijven....rood of blauw...of toch maar paars?
mvg

23-07-2008, 09:26 geschreven door senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder Bedrijfsvoorheffing, is dat ook minder belastingen ?

 

Omdat er een overschot zou zijn van 100 miljoen op de begroting, beslist de genereuze regering de koopkracht van"de mensen" een flinke por te geven.  Er wordt minder bedrijfsvoorheffing ingehouden van rond oktober op de weddes.

"Wat zeggen we nu, ondankbaar zootje ?" 

"Dank u, Nonkel Kruk, dank u Zijne Onsterfelijkheid Nonkel Didier !"

Maar wat gebeurt er op het einde van het jaar met de belastingaangiftes ?  Zijn de aanslagschalen in verhouding verminderd, of mogen we dan het genoten kleine voordeel terug inleveren ? 

Het is maar een vraag.

Fatske


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eenzaamste politicus door Prof. Bob Smalhout

 

 

.

 

Columnist prof. Bob Smalhout heeft in de Telegraaf op zaterdag een vaste column, 'Op het scherp van de snede'. In de editie van zaterdag 19 juli 2008 wijdt hij zijn column aan Geert Wilders.

 


Als de zwarte, gepantserde BMW komt voorglijden, zijn mijn huis en tuin reeds een halfuur door bewapende beveiligingsagenten onderzocht. De acht bodyguards dragen kogelvrije vesten en staan continu met elkaar in radiocontact. Als het achterportier opengaat, verschijnt de onmiskenbare hoogblonde kuif van Nederlands meest controversiële politicus: Geert Wilders. Met 1,95 m lengte is hij veel groter dan gedacht.
       

Hij wordt al bedreigd sinds 2003 en permanent beveiligd sinds 2004. Dat moet ook wel, want de dreigbrieven, e-mails, telefoontjes en internetboodschappen blijven binnenstromen. Aanvankelijk alleen uit Nederland, maar thans ook uit het buitenland en dan vooral vanuit islamitische landen zoals Saoedi-Arabië, Pakistan, Indonesië en Egypte. Uit die landen komen echter ook opbeurende berichten, namelijk van christenen die in die gebieden door moslims gediscrimineerd en geterroriseerd worden. Zij weten wat het is om continu onder bedreiging te moeten leven. 


      

 

Er is geen weg terug meer. De redeloze haat is zo groot. In zijn geboortestad Venlo lopen zelfs mensen gevaar die helemaal geen familie van hem zijn, maar die alleen dezelfde achternaam hebben. Een leven tussen continue bedreiging en permanente bewaking is eigenlijk geen leven. Een dagje naar het strand, een middagje gezellig winkelen of een glaasje drinken in een café zijn onmogelijke genoegens geworden. 
      

Aanvankelijk verhuisde hij regelmatig van de ene beveiligde inrichting naar de andere. Vaak waren dat een soort gevangenissen zoals het kamp Zeist. Maar thans heeft hij een geheel beveiligde woning met overal camera’s.
       
Opgeofferd
       

Zijn Hongaarse vrouw Krisztina, die vloeiend Nederlands spreekt, deelt noodgedwongen het isolement van haar man. Op 31 juli a.s. zijn ze achttien jaar getrouwd, maar hoe ze dat vieren, is nog onbekend. Geert en Krisztina hebben geen kinderen. Ook die vreugdevolle zijde van het privéleven is kennelijk opgeofferd aan de politiek. De vraag naar het ’waarom’ is dan ook onvermijdelijk. Wilders antwoordt hierop met opvallende genuanceerdheid. Hij is privé een totaal ander persoon dan de felle PVV-voorzitter die in de Tweede Kamer bekendstaat om zijn meedogenloze analyses en niets verhullende uitspraken. Zoals zijn snerpende uitval tegen minister Ella Vogelaar, toen die, vanuit haar warrige ideologie, een joods-christelijke-islamitische cultuur bepleitte voor Nederland: „Mevrouw, u bent knettergek!”
      
Echter Wilders weet heel goed waar hij over praat, ook al hoef je het daarmee natuurlijk niet eens te zijn. Hij zegt zich al jaren in het probleem van de orthodoxe islam te hebben verdiept. Meer dan twee jaar woonde hij in Israël. Hij is er sindsdien al vijftien keer geweest. Hij maakte uitvoerige studiereizen naar onder meer Irak, Iran, Syrië, Afghanistan, Libanon, Tunesië, Egypte en Turkije. Hij sprak er zowel met autoriteiten als met de gewone mensen. Over die laatste wil hij geen kwaad woord horen. Maar de grote lijn is, zegt Wilders, „dat er geen gematigde islam bestaat. De islam is per definitie totalitair en intolerant. Alleen dát mag hier niet gezegd worden. Dat is niet politiek correct.”
       

Net als Pim Fortuyn is Wilders een fel tegenstander van het ’poldermodel’ in de Nederlandse politiek. Het zogenaamde ’consensusdenken’, waarin iedereen het met elkaar eens moet zijn. En het ’cultuurrelativerende denken’, waarbij iedere vorm van cultuur als waardevol binnen Nederland moet worden omarmd. Wilders verzet zich tegen de ’dhimmitude’ houding van onze regering, dat wil zeggen het slaafs door het stof kruipen om moslims te behagen. In de hectische weken rondom het verschijnen van de film Fitna was dat zeer duidelijk waarneembaar.

Conflictmodel
       

De opvallend rustig en bescheiden argumenterende politicus zegt: „De zogenaamde consensus leidt tot niets. Ieder zinnig voorstel wordt dan volledig uitgehold. Nee, dan liever het conflictmodel, waarbij de feiten duidelijk gesteld worden en de verschillen goed zichtbaar zijn. Natuurlijk moeten er in de politiek compromissen worden gesloten en water bij de wijn gedaan. Maar niet, zoals thans veelal gebruikelijk is, dat de wijn ten slotte geheel door water wordt vervangen. De consensuscultuur werkt vriendjespolitiek in de hand. Wie carrière wil maken in de Tweede Kamer, moet zich constant buigen voor de meerderheid, want volgzaam gedrag wordt beloond.”
          
 

„Er zijn in ons land geen echte leiders meer”, zegt Geert, „zoals destijds in Groot-Brittannië, Winston Churchill en later Margaret Thatcher. Die zeiden bikkelhard en vaak tegen de verdrukking in waar het op stond. Ze zijn er vaak om verguisd. Maar ze hadden wél gelijk. Ik zit niet in de Tweede Kamer om alleen vrienden te maken. Mijn ervaring is dat er dan meestal door een meerderheid over je heen wordt gewalst. Daarom zeg ik vaak mijn mening op een zeer scherpe wijze. Alleen maar om dat stroperige consensusdenken te doorbreken.”
       

Maar het nadeel is dat men aan alle kanten bezig is die politieke luis in de pels van de gezapige Tweede Kamer te isoleren. In België noemen ze dat een ’cordon sanitaire’. Men bemoeit zich niet meer met hem en zwijgt hem naar vermogen dood. En dat is het onverstandigste, maar ook het ergste, wat men een collega of een medemens kan aandoen. „Men deed dat ook bij Pim Fortuyn, die door de Nederlandse politici en door de Nederlandse pers in de meest grove termen werd verguisd. Maar toen hij was vermoord, gingen allerlei partijen er ijlings met zijn politieke ideeën vandoor, alsof ze ze zelf hadden bedacht.”
     
 

„Ik zie het als mijn missie de lafheid en de consensuscultuur van de Nederlandse politiek te doorbreken. Ik houd niet van angsthazen en wezels. Daarom bewonder ik vrouwen als Wafa Sultan, de in Syrië geboren Amerikaanse psychiater die op unieke wijze en in vloeiend Arabisch de vloer aanveegt met orthodoxe imams. En ook wijlen Oriana Fallaci. Zij was de befaamde en felle Italiaanse journaliste en schrijfster die in haar boeken (De kracht van de rede) geen spaan heel liet van onze westerse consensuspolitiek.”
       

Toen bij zijn vertrek de zware deur van de kogelvrije BMW met de geblindeerde ramen achter hem in het slot viel, verdween tussen de uitbundig groene bomen de eenzaamste politicus van ons land. Nawuiven was er niet bij. 

@ Telegraaf 19.07.08

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen naar de Zuidpool : Ministerin Turtelbaum reageert enthousiast !

 

23/07 Moeten ijsberen verhuizen naar Antarctica?

Een international team van wetenschappers maakt zich sterk voor “geassisteerde migratie”. Ze willen dat dieren verhuisd worden naar gebieden waar ze meer kans maken de klimaatverandering te overleven. Tien jaar geleden waren zulke voorstellen nog absoluut taboe in de weteschappelijke wereld.

Het is niet eerste keer dat de temperatuur op aarde verandert en diersoorten moeten verhuizen om te overleven. Maar dat is wel veel moeilijker geworden nu onaangetaste gebieden veel kleiner en meer geïsoleerd zijn en barrières als steden, dorpen en wegen de trekroutes versperren.

Migreren is voor de ene diersoort al makkelijker dan voor de andere. Vlinders kunnen makkelijk enkele honderden kilometers noordwaarts trekken, maar bergdieren die vast zitten op hoge toppen in zuidelijk Europa zijn niet in staat om bergketens in het noorden te bereiken. Deskundigen uit Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten roepen daarom in het wetenschappelijke tijdschrift Science op om die soorten een handje te helpen. “Geassisteerde migratie of kolonisatie” kan een laatste reddingsmiddel voor bedreigde soorten vormen.

Pinguïns uitroeien

De strijd tegen de klimaatverandering moet nog altijd de absolute prioriteit krijgen, maar de snelheid waarmee sommige dieren uitsterven, dwingt ons tot drastische maatregelen, argumenteren de auteurs van het artikel in Science. Ze schrijven dat ze zich er van bewust zijn dat dergelijke gedwongen verhuizingen grote gevolgen kunnen hebben voor de ecosystemen waar de dieren terechtkomen.

“Passief assisteren bij de migratie van koraalriffen is acceptabel, maar ijsberen verhuizen naar Antarctica, waar ze de pinguïns zouden uitroeien, is dat natuurlijk niet”, zegt professor Camille Parmesan van de University of Texas.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware explosie op Gentse Feesten vanmorgen 5 uur

 

GENT - Rond vijf uur vanochtend ontplofte een eetkraam aan het Goudenleeuwplein in het centrum van Gent. Volgens de eerste berichten vielen er zeven zwaargewonden en een lichtgewonde. Eén persoon zo er heel erg aan toe zijn. 'Het kraam op het Goudenleeuwplein werd nagenoeg volledig vernield door een ontploffing', zegt de Gentse hoofdcommissaris Steven De Smet.

Rond 5 uur brak er brand uit in het 'Spitburgerkraam', een mobiel eetkraam dat broodjes met warme beenhesp verkoopt. Heel snel daarna volgde een explosie. Het kraam was op dat ogenblik gesloten, maar de locatie vlakbij Klein Turkije en het Emile Braunplein lokt tot vroeg in de morgen feestvierders. De hulpdiensten en de brandweer waren snel ter plaatse.

'De ontploffing liet bijna niets meer over van het Spitburgerkraam', zegt De Smet. 'Zeven personen raakten zwaargewond, waarvan één zeer ernstig. Er was ook een lichtgewonde. De slachtoffers werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.' Het gaat vooral om brandwonden.

De oorzaak van de ontploffing en brand is nog niet duidelijk. Mogelijk kwamen gasflessen in het eetkraam tot ontploffing. Het Gentse parket heeft een branddeskundige aangesteld voor verder onderzoek. De beelden van de veiligheidscamera's van de Gentse politie in de feestenzone worden eveneens onderzocht.
@ de Standaard




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!