Angeltjes
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenkplaat voor Huguette De Bleecker

 

Vlaamse voorvrouw Huguette De Bleecker-Ingelaere overleed op 10 december 2009. Zij was stichtster van onder meer het Forum van Vlaamse Vrouwen. De Bleecker kreeg op 3 juli 2010 een koperen gedenkplaat aan haar woonhuis in de Tolhuislaan.

Na een academische zitting in het prachtige Klooster van de Paters Augustijnen, met een welkomstwoord door pater-abt Paul De Wit, en toespraken door An De Moor (voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa)  namens de schenkers en Herman De Mulder (Vlaamse Volksbeweging) namens de inrichters, trokken de aanwezigen onder een stralende zon — in stoet, met de leeuwenvlag op kop — naar de Tolhuislaan, waar An De Moor de koperen naamplaat onthulde.

Huguette 

Na het zingen van Boven Gent rijst en de Vlaamse Leeuw werden de aanwezigen vergast op een Breugelreceptie in de tuin van het Augustijnenklooster.

Jan de Moor - (via Gent Blogt)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kiezen vrij voor mekaar in onze maatschappij : zo hoort het

 

Gregorius Nekschot

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter gearrangeerd gehuwd dan gelukkig getrouwd.

 

 

Het is gelijk voor mij, kiest maar.

'In de zomervakantie krijgen wij tot twintig noodoproepen per dag van meisjes die worden uitgehuwelijkt. Bij het jaarlijkse bezoek aan de familie worden tal van die meisjes meegenomen naar het thuisland om er het gearrangeerde huwelijk aan te gaan', zegt Karima. Zij heeft een groen nummer voor slachtoffers van verplichte huwelijken opgestart. Dat weet Het Nieuwsblad te melden.

De eremoord op Amritpal Kaur (17) tijdens een reis naar haar geboorteland India is de trieste illustratie van dit fenomeen. Het meisje uit Gingelom werd door haar stiefvader met de riem van een reiskoffer gewurgd omdat zij tegen de gebruiken in wilde huwen met een jongen uit een lagere kaste.

Twee jaar geleden richtte Karima in Verviers de vzw Insoumise et dévoilée (opstandig en ongesluierd) op, die strijdt tegen verplichte huwelijken en eremoorden. Zij weet waar zij het over heeft: ook zij werd destijds uitgehuwelijkt. Een maand geleden ging zij van start met een groen oproepnummer: SOS marriage forcé et crime d'honneur (verplichte huwelijken en eremoorden) dat vanaf 1 augustus ook een Nederlandstalig aanspreekpunt wordt.

Piekperiode

'Heel wat slachtoffers bellen ons op, soms vanuit het buitenland. Maar veel meisjes hebben geen geld om ons te bellen of kunnen dat slechts stiekem doen, omdat zij in afwachting van het huwelijk in afzondering leven. Gratis kunnen bellen kan voor hen van levensbelang zijn', zegt Dominique, een van de medewerksters die de oproepen beantwoorden.

De vzw van Karima wou kost wat kost voor de zomervakantie met een groen nummer starten: 'De zomervakantie is helaas een piekperiode voor de min of meer vermomde ontvoeringen van meisjes, die zijn uitgehuwelijkt', zegt Karima. 'Vluchten voor het te laat is, is voor veel meisjes onmogelijk. Zij komen meestal uit Turkse, Noord- of Centraal-Afrikaanse families waar niet gesold wordt met de familiale eer en religieuze regels. Zij worden vaak in zeer gesloten kring opgevoed, waardoor zij doorgaans niet weten hoe zij zich buiten deze kring moeten behelpen. Het vergt ook een stevige dosis moed om zich te onttrekken aan de regels en tradities die binnen hun families gelden. Eens zij die stap gezet hebben, moeten de slachtoffers dan ook dringend geholpen worden. Ook daarvoor is een gratis oproepnummer onontbeerlijk. Eremoorden bestaan nu eenmaal. In 2007 bijvoorbeeld heeft een Pakistaanse jongeman in Lodelinsart zijn zus vermoord omdat zij niet wou huwen met de man die haar familie voor haar gekozen had.'

Het werkterrein van de vzw van Karima is intussen uitgebreid van het Luikse naar heel Wallonië. 'Na een betoging in Antwerpen hebben wij ook al vanuit Vlaanderen een paar oproepen binnengekregen', zegt medewerkster Dominique. 'Daarom zal weldra naast Frans, Arabisch en Berbers, ook Nederlands tot de taalkeuzes behoren.'

Moeder medeplichtig ?

Intussen blijft het zeer de vraag of de Indiase politie ooit zal kunnen onderzoeken of de moeder van Amritpal Kaur een rol heeft gespeeld in de eremoord op haar dochter. Twee tantes van het slachtoffer, Kuljit en Gurbir Kaur, kunnen zich niet voorstellen dat hun 'groot en stevig gebouwd nichtje door één persoon overmeesterd en gedood kon worden'. Lakhwinder Singh, de vriend met wie Amritpal wilde huwen, vraagt zich af hoe de moeder haar dochter niet om hulp heeft horen roepen. Zij was immers in het huis toen de moord werd gepleegd. Maar voor de onderzoekers ontbreekt hét doorslaggevende element om deze vraag te beantwoorden: het lichaam van Amritpal werd immers meteen na haar dood gecremeerd.

@ Het Nieuwsblad

PST : Wij hebben een voorstel. Ouders van wie bewezen kan worden, dat zij dergelijk handeltje voeren met hun kinderen, worden uit de ouderlijke macht gezet en het land uitgewezen. Hier bestaat slechts 1 koeltoer : onze cultuur en onze wetten. Wie het daar niet mee eens is, daar arrangeren wij de retour voor.

 


04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, France Télévision

 

foto :  http://blog.seniorennet.be/timfot/archief.php?ID=67376

De vaste lezers weten het, wij zijn geen fervente sportliefhebbers. Vandaag hebben we echter naar de Ronde van Frankrijk gekeken die van Rotterdam naar Brussel trok. Mogen we even chauvinistisch uit de hoek komen ? Neen, zeker ?  Welnu :  wij waren onder de indruk van de helicopterbeelden van France-Télévision. Een hoogtepunt was voor ons, Antwerpen. Verdorie, toch wel een knappe vrouw, die stad van ons. Dat is maar een beetje chauvinistisch, niet.

De Jain Tempel in de Laarstraat te Wilrijk kwam nadrukkelijk in beeld, maar de VRT-reporter had in zijn regieboek geen uitleg. Wie Angeltjes leest, kent de geschiedenis van deze tempel. Wij schreven er over op 8 december 2008 en recent op 8 maart 2010.

Deze tempel is een marmeren constructie met minutieus uitgekapt beeldhouwwerk, waar men al jaren mee aan de gang is. Alles is in handen van de Indische Gemeenschap die in Antwerpen de diamantsector overgenomen heeft van de Joodse gemeenschap. Er wonen inmiddels circa 2500 Indiërs, voornamelijk in de welvarende omgeving van het Nachtegalenpark.  De superrijken wonen in versterkte burchten met eigen personeel.  Zij integreren nauwelijks, maar ze verkopen ook geen last. Het kastesysteem bij deze mensen is nadrukkelijk aanwezig. De meesten zijn absoluut niet geïntresseerd in een vrijblijvend praatje, want wij, de autochtonen, behoren tot een ongekende maar zeker geen intresante kaste.  De tempel wordt gebouwd door eigen volk, op eigen kosten.  Jain-aanhangers zijn vredelievend, respecteren de natuur en zijn strikte vegetariërs.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psst ... psst ... Anna zit bij Savat in het Oranje Theehuis

 

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met ongelovigen ?

  

Zo worden christenen in een moslimland behandeld. Wat ik mij  afvraag : je hoort van moslims die overstappen naar het christendom, van de klaver naar de biezen, zo u wil. Wat gebeurt er echter als een moslim beslist tot geen enkele religie te willen behoren ? Of als een moslim  tot de vaststelling komt, "ik kan niet geloven dat er een god bestaat"  ... wat wordt met die mensen aangevangen ?

Waar het echter voornamelijk nu op neerkomt : de christenen zouden dergelijke filmpjes als hierboven door hun kerken aangeboden moeten krijgen met commentaar door mijnheer de dominee, of mijnheer pastoor.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ergste jodenvervolging sedert WO II

 

 

Hoe ziek en misselijk sommige onmensen kunnen zijn, lazen we op een forum dat bij Facebook een pagina ontdekte die 9 juli uitroept tot "dood een jood"-dag.

Dit soort wantoestanden worden in het leven geroepen door voddenbalen-leiders van de traditionele partijen over gans Europa, die de islam carte blanche verlenen en de Joodse gemeenschappen, die in Europa al eeuwen vervolgd zijn, op geen enkele manier afschermen tegen de razernijen van de aanhangers van de godsdienst van de vrede.

Via onderstaand bruggetje leest u meer over de situatie in Amsterdam, die niet veel verschilt van deze in Antwepen met zijn 20.000 Joodse Vlamingen.

http://xandernieuws.punt.nl/?id=594661&r=1&tbl_archief&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme poco-Schotten gerold door Lybische komediant

 

De Libiër Abdelbaset Ali Mohamed al-Megrahi, die in 2001 een levenslange celstraf kreeg voor de aanslag op een vliegtuig boven Lockerbie (1988), kan nog tien jaar of meer leven. Dat heeft de kankerdeskundige verklaard die de man vorig jaar nog drie maanden gaf, wat voor Schotland de aanleiding was om hem om gezondheidsredenen vrij te laten. Dit meldt Het Laatste Nieuws
 
Professor Karol Sikora, die Megrahi op vraag van de Libische overheid onderzocht, verklaarde in de Sunday Times dat hij verveeld zat met het feit dat de man zijn voorspelling had overleefd.
 
De vrijlating van Megrahi in augustus 2009 om hem toe te laten om in zijn thuisland te sterven leverde Schotland zware kritiek op van de VS. De man was de enige veroordeelde voor de bomaanslag op de jumbojet van Pan Am in 1988 boven het Schotse plaatsje Lockerbie waarbij 270 doden vielen. De familie en vrienden van de slachtoffers zullen ook tevreden zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjefans in Suid-Afrika : unieke fotoreportage

 

De Oranje supporters verblijven op een kampeerterrein nabij Pretoria en zij verplaatsen zich in groep naar de onderscheiden stadions.  Voorop rijdt een Oranje dubbeldekker, gevolgd door zowat 175 jeeps, sleurhutten, busjes en vrachtwagens.

Hieronder ziet u de Oranjekaravaan op weg naar Durban voor de wedstrijd tegen Japan en begeleid door politie gedurende de trek van 636 kilometer. Het konvooi is 6 kilometer lang.

Dat is de échte nationale supportersgeest. Stevent Oranje af op een finale tegen de Manschaft ?

(met dank aan Peter en de Suid-Afrikaanse en Nederlandse vrienden die ons deze unieke  beelden bezorgden)

 

 De karavaan slingerslangert zich voort over de autoweg

 Oranje boven en de driekleur

 Onder politiebegeleiding

 Rustpauze op een parking

 Oranje Engel met tijgermotief  : Hup-Hup

 De kleintjes volgen dapper mee

 Er wordt reeds geoefend met een beker

 Op naar de volgende zege !  Wij supporteren mee : Oranje Boven !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit een interview van de Waalse politicus prof. Delérée in Knack

 

Sommigen pleiten voor een overdracht van bevoegdheden zonder de bijbehorende financiële middelen.

DELPEREE: Dat is pure waanzin, de strop om de hals van de Franstaligen. Sommige bevoegdheidsoverdrachten klinken op zich inderdaad redelijk en verdedigbaar. Maar ik vraag altijd: hoeveel gaat ons dat kosten?

Als het u geen cent kost, wil u dan wel praten?

DELPEREE: Weet u, de Franstalige partijen werken samen met een aantal universiteitsprofessoren. Telkens als de Vlamingen zeggen dat ze die of die bevoegdheid willen regionaliseren, dan berekenen zij voor ons het prijskaartje. Onveranderlijk komt daar uit: min zoveel. Stel nu dat de Franstaligen aan zo een operatie echt geen eurocent zouden verliezen - wat volstrekt nieuw zou zijn - in dat geval: why not ?

(met dank aan Ludo)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen doet het goed : we hebben nu 2 Tjevenpartijen

 

 

 

 

De fractievoorzitter van de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement kondigt aan om woensdag weg te blijven van de (nieuwe) eedaflegging van de N-VA-ministers Muyters en Bourgeois.

Deze protestactie is echter wel bijzonder merkwaardig en getuigt van een groot Pontius Pilatus-gehalte. De CD&V-fractie heeft immers al de voordrachtsakte voor de nieuwe benoeming van Muyters en Bourgeois getekend ! Zo kennen we ze, de tweegezichten-met-het-schuine-hoofdje-en-de-heilige-glimlach-om-de-lippen.

Ofwel tekent men de voordrachtsakte en accepteert men het stukje toneel en over-en-weer-gewip van de N-VA, ofwel laat men weten aan de N-VA dat de voordrachtsakte niet onderschreven wordt. Nu maakt men zowel de Vlaamse Regering belachelijk als de eigen fractie. Voor ons niet gelaten : de twee tjevenpartijen zijn aan mekaar gewaagd. En de NV-A ministertjes Muyters en Bourgeois zijn politieke klaplopers.  

Dit alles staat in schril contrast tot eerdere verklaringen en persconferenties van de N-VA zoals “Streng Dieet voor geloofwaardige politiek - 20 Voorstellen voor meer geloofwaardigheid en kwaliteit” van 8 oktober 2009 waarbij de partij nog bijzonder scherp uithaalde naar de “politieke benoemingscarrousels”. Met deze – nauwelijks drie weken na de verkiezingen - georganiseerde zelfbedieningspolitiek toont de N-VA m.b.t. politieke geloofwaardigheid het ware gelaat.

Als er een federale regering komt met de Niveanen, wees zeker dat Bourgeois geen moment zal aarzelen, om de Vlaamse regering opnieuw in de steek te laten en belgisch minister te worden. Liefst van Justitie :met die graad van poltieke geloofwaardigheid en correctheid zal hij het prima doen.

Ray


03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeven vangen ? Neen. Sociale burgers beboeten ? JA !

 

Een gezin uit Werchter riskeert een boete van 20.000 euro omdat het de tv in de voortuin gezet hadden waardoor Nederlandse festivalgangers konden meegenieten van de kwartfinale tussen oranje en Brazilië. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Twee politiemensen maakten een proces-verbaal op omdat de gemeente Rotselaar een tijdelijk verbod op het plaatsen van schermen in de standjes rond de festivalweide van deelgemeente Werchter had ingevoerd.

Een honderd Nederlandse voetbalfans, die beloofd hadden geen amok te zullen maken, volgden de wedstrijd van Nederland. Na afloop ging één van de oranjefans met de hoed rond om het gezin te bedanken voor de gastvrijheid. Op dat ogenblik maakten twee agenten van de federale politie hun opwachting. Ze stelden een proces-verbaal op van de overtreding op het tijdelijk verbod en waarschuwden het gezin dat het 20.000 euro boete riskeerde.

Opmerkelijk pv
Burgemeester Dirk Claes van Rotselaar staat achter het opmerkelijke proces-verbaal. Rotselaar had met name een tijdelijk verbod uitgevaardigd op het plaatsen van tv-schermen in het openbaar. Hierbij werden in de eerste plaats de campings of eet- en drankstands geviseerd.
 
"Als we willen dat zij zich aan dit verbod houden, willen we die lijn ook doortrekken naar anderen. Als het betrokken gezin Nederlanders had uitgenodigd om binnen in het huis, in de garage of in de tuin de match te volgen, was er geen probleem geweest. Nu was het een publieke tv waarmee men vanop straat de match kon volgen. Dit kan niet", aldus Claes.
 

@ HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden, Romeinen, Landlieden, leen mij uw gehoor

 

Julius Caesar : moderne versie

 

Wij kunnen elke dag, zo u wil, een stukje schrijven over de infirmerie waar de politieke informatie vergaard wordt om de opgelapten al dan niet door te sturen naar hoofdchirurgijn Elio. 

Wat haalt dat uit ?  Het enige wat voor ons vaststaat, is dat de onverhoedse grote winnaar van deze verkiezingen, opgezadeld zit met een groot probleem. De eerste toegeving die de NV-A al gedaan heeft, is het opgeven van het premierschap, waar de partij normaliter aanspraak kon op maken, omdat zij in de federale kamer de meeste zetels behaald heeft. De NV-A weigerde de opeising van het eerste-ministerschap. Een teken aan de wand : angst voor de eigen schaduw, het Vlaamse kruiperscomplex, wij zijn tevreden met het tweede plan.

Zo lang via traditionele belgische paden zal gewandeld of gestrompeld worden naar de confectie van  weer eens een belgische compromisregering, voelen wij ons niet geroepen om Bart te loven. "Ik ben niet hier om Caesar te eren, maar om hem te begraven", de woorden van Marcus Antonius bij het stoffelijk overschot van Julius Caesar op de trappen van de Romeinse Senaat.  Volgens Shakespeare.

Laten wij, beste lezers en reageerders, voorlopig onszelf prijzen, dat wij het handvolletje moedigen zijn die stand houden met een ferme en compromisloze houding : wij eisen ons eigen land op, wij worden misselijk van het belgische gesjacher, wij eisen niets minder dan de Vlaamse Onafhankelijkheid. Daarvoor bestaat een soepel scenario, zodat niemand ons kan verwijten, dat wij dromers of fantasten zijn.  Wij halen de schouders op, als ons als enige argument tegen de eis voor de Vlaamse Republiek, geantwoord wordt : "jullie zijn rechtse extremisten, jullie sluiten mensen uit ...". Als er mensen uitgesloten zijn in dit ellendige land, dan zijn het de Vlaams-nationalisten. Gedurende 180 jaar.

Kom ons niet aan de oren zeuren dat wij niet democratisch zouden zijn, welke misdaden tegen de democratie hebben wij zoal begaan ?  Staat de huidige K.I. (Keuninklijke Informateur) model voor de democratie die dit land verder naar de onbestuurbaarheid leidt, door halsstarrig een onderhoud te weigeren aan de Vlaams-nationale partij die hem herhaaldelijk de hand heeft aangeboden ? (hopelijk stoppen ze nu met die flauwe kul).  Zijn dat de maatstaven voor het beluisteren van de stem van het volk ?  Wiens lichaam straalt het meeste haat en afkeer uit, dat van De Wever of dat van Valkeniers ?

Zo, we zijn bijgepraat, we hebben onze zaterdagse plicht verricht.

Hieronder hebben we enkele lezersbrieven gecopieerd, de stem van het mondige Vlaanderen, pro en contra. Soms grappig, soms om te huilen.

nightdancer | 2 juli 2010

Bart go for it, we believe in you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bart zal zijn volk niet verraden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hij kan niet anders dan water in zijne wijn doen maar dat moet kunnen zodat we van die BHV-rommel verlost ziijn. Als er iemand is die het daadwerkelijk wil oplossen, is het wel Bart De Wever. Geef hem de kans!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bart we duimen voor u en laat al die centrum partijen maar jaloers zijn, zij hebben het nooit gekund. Zij gunnen u niet de nodige zuurstof maar willen zoooooooooooooo graag in de regering zitten. Bart gezien uw verkiezingsuitslag zijt ge nu als een Julius Caesar, enjoy it man !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mangil2 | 2 juli 2010

Het niet uitnodigen van het VB tot een gesprek is een sublieme strategische zet van De Wever. Hij ontneemt hierdoor de Franstaligen de opportuniteit om, als het wat moeilijk zou gaan in verdere onderhandelingen, een onderhoud van Bart de Wever met VB als argument te kunnen gaan gebruiken voor eventuele Vlaamse eisen. Franstaligen kunnen alvast niet gaan beweren dat gestelde eisen zijn ingefluisterd door de "niet democratische" partij Vlaams Belang. Zo houdt De Wever zijn handen "proper" tov de Franstaligen die van elke eventuele "misstap" van De Wever handig gebruik zullen maken om de Vlaamse eisen als "niet democratisch" te bestempelen. Er mag geen zweem van "Vlaams belang" belangen in de onderhandelingen meespelen. Dat is toch duidelijk. Bart is echt wel goed bezig.


Arre | 2 juli 2010

Geen lekken, geen show...? daar zal hij dan wel zijn redenen voor hebben. Hij heeft zich toch altijd voorgedaan als een oh zo grote demokraat en tegenstander van het 'cordon sanitair'. Waarom dan het VB en lijst Dedecker niet uitnodigen ? al was het maar voor een gesprek. Ik heb er geen goed oog in maar laat voorlopig het voordeel van de twijfel prevaleren. De NVA zou wel eens de Volksunie achterna kunnen gaan en dat zou heel spijtig zijn voor Vlaanderen.


YvesB | 2 juli 2010

Waarom heeft Bart De Wever Bruno Valkeniers niet uitgenodigd!!??


smartsven | 2 juli 2010

Voor een republikein en nationalist en eerste opdracht als informateur doet hij dat op een buitengewoon intelligente manier in vergelijking van zijn vroegere voorgangers....geen lekken,geen show. Ik hoop dat hij slaagt en dat zou een prachtige prestatie zijn ....ook al moet hij wat weggeven van zijn eigen programma. Laat ons niet vergeten dat al zijn nieuwe kiezers niet allemaal nationalisten zijn noch republikeinen waarmee hij de verkiezing heeft gewonnen ....wens hem alle succes toe.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze FB-brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals Obama credibiliteit moet verlenen aan de Nieuwe Wereldorde, zo moet Bart de Wever de onverminderde verfransing en plundering van Vlaanderen aantrekkelijker doen overkomen.

Johan B.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van Frankrijk in 1952 : historische journaalbeelden

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefeliciteerd, Oranje !

 

Tot dinsdag !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Eyskens

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Senior over een van zijn vaste vrienden

Waarde redactie,
Niet alleen de hitte is wat van het goede teveel maar dat de media de Leuvense Kladschilder weer ten volle aan het opvoeren zijn, maakt de situatie nog ondraaglijker.
Enkele dagen geleden heeft die bejaarde tjeefse zakkenroller een opiniestuk mogen plaatsen bij "de redactie.be" over "zijn" oplossing voor BHV en de rest. Nu blijken andere "gazetten" dit stuk over te nemen en zelfs in de schijnwerpers te zetten.

Is dit weer een of andere tjeventruk ?... Het zou me niet verbazen. Blijkbaar wordt die oude krokodil weer uit het slijk opgevist om als lokaas te dienen. Wat me steeds zéér nerveus maakt, is het feit dat die generatie politici nu dè oplossing hebben voor problemen die zijzelf  in het leven geroepen hebben zonder er toen één poot voor verzet te hebben om te boel op te ruimen, maar diegenen die achter hen kwamen met de rotzooi op te zadelen. BHV, de staatsschuld, de franstalige overheersing,  de hoogste belastingsdruk, enzovoort, het zijn allemaal creaties van Martens, Eyskens , Dehaene en consoorten. Nu gaat een van die "bendeleden" de oplossing prediken. Man toch, ga schilderen en speel wat met je kleinkinderen.
Die tjeven ... ik moet er van kotsen !

Senior


02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland - Brazilië in ... 1963

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen puft, Vlaanderen suft, hopelijk bakt De Wever het niet bruin

 

 

 Vandaag is wellicht de warmste dag van het jaar tot nu toe. De temperaturen flirten met de 35 graden. Vanmorgen was het in verschillende delen van Vlaanderen al uiterst zwoel.

Vorige week werd het nog voorspeld: het wordt een hete zomer. De eerste dagen van de zomervakantie laten in elk geval niets over aan de verbeelding. Vandaag wordt het wellicht de warmste dag van het jaar tot nog toe, met temperaturen rond de 35 graden.


Vanmorgen was het al vrij warm in de Kempen en in het binnenland. In Kleine-Brogel gaf de thermometer om 9 uur al 28 graden aan. Om 11 uur steeg het kwik al boven de 30 graden. Aan de kust klommen de temperaturen 's morgens al boven de 20 graden.

Omstreeks 14u, op het warmste moment van de dag, werd er in Kleine-Brogel 34,8 graden opgemeten. De kaap van 35 graden wordt dus voorlopig niet bereikt

Geplaatst om 14.58 u





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!