Angeltjes
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het belgisch gerecht is een Poppenkast en De Clerck is Jan Klaasen

 

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) geeft geen bevel aan zijn parketten om de zigeuners die illegaal weiden bezetten te vervolgen. Dat deelde zijn woordvoerster Lieselot Bleyenberg mee. De procureurs van Veurne en Brugge, die de zigeuners kunnen vervolgen, waren niet bereikbaar voor commentaar.

Ondertussen blijkt dat er grote onenigheid is over de straffen die zouden kunnen worden opgelegd. Eerder zei advocaat en specialist eigendomsrecht Jan Ghysels dat deze zigeuners 5 jaar cel en 2,2 miljoen euro boete kunnen krijgen op basis van de Vlaamse Codex voor Ruimtelijke Ordening (VCRO). Maar vandaag tapte professor Armand Vandeplas, voormalig raadsheer bij het Antwerpse Hof van Beroep, uit een heel ander vaatje.

Vandeplas geeft toe dat je die VCRO letterlijk kan lezen zoals Ghysels dat doet. ”Maar geen enkele rechter zal zijn visie volgen. Volgens de bedoeling van de decreetgever, de geest van de wet zeg maar, zijn de bezetters niét strafbaar op basis van het VCRO.”

Vandeplas denkt dat ze wel gestraft kunnen worden op basis van het Veldwetboek, maar alleen als er afsluitingen aan de weiden zijn. Wie zulke afsluitingen opent kan maximum 82,5 euro boete krijgen.

De bestaande wetten worden door eminente deskundigen duidelijk heel verschillend geïnterpreteerd.

Vandeplas zou overigens begrijpen dat de parketten niet vervolgen. “Zal je deze Fransen ooit voor de rechter krijgen? Ze hebben geen adres, hen dagvaarden kost veel geld en een strafzaak leidt maar tot kleine boetes. Het strafrecht is altijd beter in zijn afschrikking dan in zijn toepassing. Je schiet niet met een bazooka op een mug, ook al kan die dan heel erg steken.”

@ vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers in het buitenland

 

Beste Angeltjesvrienden,

Aangekomen in het zwembad van ons hotel zag ons Martha dat zij het soutienneke van haar zwemkostuum thuis vergeten was.  Van de receptie kreeg zij toestemming om zonder soutienneke te zwemmen en ze zijn direct allemaal komen zien of het in orde was.  Wij hebben veel vrienden gemaakt en het eten is ook goed. Oewist ginder ? Wij hopen van u hetzelfde.

Jacques & Martha uit Benidorm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de verschillen op

 

 
 
Chamberlain & Hitler in 1938 - Cameron & Erdogan in 2010


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golda Meir

 

 

“We kunnen de Arabieren het vermoorden van onze kinderen vergeven.  Wat we niet kunnen vergeven, is dat ze ons dwingen hun kinderen te doden.  

We zullen pas vrede kennen van zodra de liefde van de Arabieren voor hun kinderen groter  is dan hun haat tegenover ons.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtmoslim Abdul plande aanslag op JFK-luchthaven NY

 

Wat is er eigenlijk aan de hand, dames en heren ?  Wie is deze  grijzende en grijnzende knapperd met zijn elegant potske en zijn nonchalante blik ? Hij is Abdul Kadir, een gewezen parlementslid van Guyana (Zuid-Amerika). Hij was in 2007 druk in de weer met een vriendje om de luchthaven JFK in New-York op te blazen. Er waren prachtige plannen gesmeed om straalvliegtuigen in de fik te steken en de ravage te laten overslaan naar de gebouwen zodat er enkele duizenden mensen zouden omkomen. De operatie had een codenaam "Shining Light" (Stralend Licht) wat poëtischer en geïnspireerder klinkt dan "Boem-Boem".

Abdul is er van overtuigd dat de moslims in de USA achteruitgesteld worden en daar wil hij wat aan doen. De twee idealisten staan dezer dagen terecht voor de rechtbank in New York. Wij wensen de heren rechters wijsheid op zijn belgisch toe : vrijspraak, omdat er niets gebeurd is en een schadevergoeding wegens onterechte beschuldiging. Het moet nu maar eens ophouden met de moslims te vervolgen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar de Parenclub

 

Grote partnerruil-feestelijkheid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schouppe weet van niets, hij had en heeft geen voorkennis

 

Uittredend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) is in verdenking gesteld in een zaak van handel met voorkennis. Dat staat te lezen in De Tijd en De Standaard. De politicus weet naar eigen zeggen van niets.

Schouppe wordt al langer verdacht van handel met voorkennis. In mei zou hij een pakket KBC Ancora-aandelen hebben verkocht. Even later voerde de overheid een derde reddingsoperatie voor KBC uit waardoor het aandeel kelderde.

Begin deze maand vond een huiszoeking plaats in de woning van Schouppe in het Oost-Vlaamse Liedekerke. Dat gebeurde op vraag van het parket-generaal in Brussel. De financiële waakhond CBFA had het parket ingelicht over verschillende verdachte transacties waarbij de CD&V'er betrokken was.

De staatssecretaris heeft altijd ontkend dat hem wat te verwijten viel in het dossier. Hij omschrijft zich als een actieve belegger. Volgens zijn woordvoerder Jan Pauwels was Schouppe maandagavond nergens van op de hoogte. "Als we van niets weten, kunnen we ook geen commentaar geven en als we commentaar geven, ontkennen we alles"  klinkt het. Zo hoort dat. En Laat Mijnheer Schouppe nu verder met rust, hij is bezig met de nummerplaten te bestuderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal goed en wel maar staat het in de koran ? Ha-ha, nu heb ik je !

 

Amper zes weken nadat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de nieuwe observatiesatelliet Kepler in gebruik nam, heeft het ruimtetuig al zo'n 700 vermoedelijke planeten ontdekt. 140 daarvan zouden qua grootte overeenkomsten met de Aarde vertonen.

Volgens de eerste resultaten  van de satelliet die de ruimte in kaart helpt brengen, komen planeten zoals de onze veel vaker voor dan tot op heden werd aangenomen.

Voorbije onderzoeken gingen ervan uit dat de meeste planeten buiten ons zonnestelsel gasreuzen zijn, zoals Jupiter en Saturnus. De nieuwe informatie die planetenjager Kepler doorspeelt, wijst er op dat er ook heel wat 'vaste' werelden bestaan. Astronomen zeggen dat met deze ontdekking de kans sterk toeneemt dat we ooit werkelijk Aarde-achtige planeten zullen vinden.

"De informatie wijst erop dat onze Melkweg (die meer dan 100 miljard sterren telt) meer dan 100 miljoen bewoonbare planeten bevat, en dat we binnen afzienbare tijd de eerste van deze planeten kunnen identificeren", zegt Dimitar Sasselov, astronomieprof aan de Amerikaanse Harvard University en betrokken bij de Kepler-missie. "Er is nog veel werk aan de winkel, maar de statistische resultaten zijn duidelijk: er zijn planeten zoals onze eigen Aarde."

In 1961 (weldra 50 jaar geleden !) lanceerde de Amerikaanse radio-astronoom Frank Drake zijn "Drake formule" (zie bruggetje naar Wikipedia) weermede hij probeerde aan te tonen dat er in het heelal en binnen onze eigen melkweg onvermijdelijk leven en beschavingen bestonden.  De formule steunde op heel wat onbekende gegevens maar werd nooit als onwetenschappelijk afgewezen. De huidige ondekkingen brengen Frank Drakes visie naderbij.

Allemaal goed en wek, maar staat het in de koran ?  Rome heeft al lang zijn voorzorgen genomen : een van de ontwerpers van de Big Bangtheorie is trouwens een belgische priester, Georges Lemaître.  

http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2010/07/26/keplers-early-results-suggest-earth-like-planets-are-dime-a-dozen/

http://www.ctv.ca/CTVNews/SciTech/20100726/nasa-new-planets-100726/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vergelijking_van_Drake

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de archieven van de Ronde van Frankrijk

 

Onze goede Vlaamse vriend (van in de beginjaren van de Volksunie) Fonne zond ons volgend bericht :

Ik heb nog een zeldzame foto van de Ronde van Frankrijk 1940  gevonden.
De oplettende wielerliefbebber zal bij nader toekijken, in de eerste regionen, reeds de contouren van de voorouder van Jan Ulrich ontdekken.
Ook een Letzebourgse Schleck-voorouder is duidelijk te herkennen op de eerste rij van dit nog grote peleton.

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FNAC Bruxelles : ja, ik bellen tut,tut,tut, zult u begrijpen mijn opwinding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik heb weer een pareltje van net taalgebruik gevonden op het net. De website van de Brusselse Fnac, waar 99 % van het aanbod Franstalig is en je als ezel wordt bekeken als je jezelf in het Nederlands uitdrukt, heeft een automatische vertaalrobot om de Franstalige commentaren in het Nederlands om te zetten. Echt weer een voorbeeld van respect voor onze taal ... Enkele staaltjes :

Zelfs mij (zie hieronder): Om eerlijk te zijn, de winkel manager reactie was meer dan bevredigend: Ik heb de ambtenaar, die gaf me een indruk meer dan bevredigend ... Het is jammer hebben om hier te komen, maar ten minste ik de antwoorden heb ik verwachtte.

Voor alle praktische doeleinden: probeer te bellen 02/275.11.00 ... U zal vallen (tenminste dat was mijn geval) op ... Manager van de winkel ... Wees beleefd maar vastberaden: hij zal beantwoorden. Good luck, en als dit nummer niet werkt, probeer dan alle nummers in de beugel (00 tot 99) ... Er zijn vele die een antwoord!

Twee maanden verwacht ik een reparatie schatting voor een video projector. Twee weken heb ik geprobeerd om hen te contacteren via email, telefoon, fax. Geen van de drie middelen of reageert niet. Ik ben woedend. Niet aanbevolen op elke lijn. Een ander voorbeeld: een headset ook verkocht 25 kost 35 € € PRIJZEN IN FNAC GROEN! Zoek de fout ... of oplichting.


Fnac in Rue Neuve is ongetwijfeld de ergste Fnac Fnac alles wat ik verkoop weten. Zeer slechte klantenservice, dudes die niet samenwerken als het gaat om het informeren van de klant. Nou ja, voor werknemers Fnac Brussel Werkloosheid is niet het probleem.

 


Ik probeer altijd toetreden tot de dienst na verkoop. Dit klinkt, maar doet de telefoon niet! Wat een manier om het werk !!!!!! Is er geen patronen verantwoordelijk? Het is niet verwonderlijk dat er meer werkloosheid en faillissementen; is verdiend


Ik nam contact op city 2 om te vragen of ze konden dienst iets doen om me te helpen contact FNAC (de klant), maar ze antwoordde dat ze erg druk en ze moeten blijven aandringen. Ik account niet aandringen op een dag, ik heb niet de hele dag, ik heb haast, om informatie over het product communiceren ik terugkwam en ik heb geen tijd om te gaan voordat volgende week maandag. Ik vraag me af of ik zal geen contact opnemen met test-aankoop ...


Fnac organiseert groep woont zaterdag: Ik raad u binnenkort te merken in uw agenda in 1060 dat de band zal spelen bij Fnac 27e maart om 14.00 uur! Het is gratis natuurlijk en hoe meer ze geweldig! Even preview clip van hun "Money"
http://www.youtube.com/watch?v=fH15pLh_Bxc

 
gaan kopen FNAC geweldig, maar als we gewonnen bij euromillion en zelfs als ik de voorkeur aan dit geld te geven aan UNICEF !!!!!!

Ik bevestig dat ik, helaas ... Ik ben een regelmatig bij de Fnac en de dienst wordt erger en erger ... Vandaag heb ik een gps gekocht "nieuwe" na het openen van de doos> geen zuignap zoals afgebeeld en erger, gps helemaal niet nieuw, foto's, klauwen, waarschijnlijk een product demonstratie .. laatste aankoop elektronische FNAC zeker! en natuurlijk geen antwoord op de telefoon ....................... tut tut tut tut tut

Wat een welkom in de Fnac City 2! Gisteren, woensdag, ging ik naar de kassa om een terugbetaling van de geannuleerde ticket concert ... Johnny en de adviseren alle media te krijgen. Nou, nee, ik ben klaar "verpakken"! Hierdoor zal ik nu mijn CD aankopen en boeken elders! Dank u wel, Fnac. Ik adviseren u niet ... Marc

Ik ben erg blij met de dezelfde mening als ieder ander. Niet alleen FNAC duur is, vervelend voor de meeste verkopers, de telefoon service is onbestaand (niemand reageert, vult u en hangt op.) In een competitieve wereld als de onze Ik snap het niet, dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de FNAC niets doen om problemen te corrigeren deze grote! Mediamarkt eerlijk gezegd niet beter (after sales service op nul-nul) zo spoedig gaan van kleine handelaars, die weten tenminste het gevoel van "klantenservice"

 Over FNAC City 2, erbarmelijke service (nooit antwoord geven op de telefoon, geen antwoord op e-mails niet). Terwijl op de site, ze is er informatie te verstrekken als een boek niet in voorraad, wanneer ga ik het boek niet 'Er is niet zo. Ik ben verrast met een verkoopster die is onaangenaam en, uiteraard, verzorgt koninklijk. Nu, ik zal zien om elders te kopen.

 De reacties hieronder zijn in overeenstemming met mijn ervaring. Verkopers heeft wisselende stemmingen en lage concurrerende prijzen. Ik denk dat een betere keuze gemaakt door te gaan naar Media Markt voor elektronische watermerken en voor boeken. Fnac s zullen vastklampen aan de jaren '80 zijn meer dan overleven.

als ik lees alle reacties die ik zou niet een FNAC BEDANKT kopen voor alle Your Advice

Geen antwoord op mijn mails, en breken wanneer u probeert om hen te bereiken via de telefoon. Vraag: Waarom is Miley Cyrus laatste 10 bij de FNAC in Frankrijk ("Green Award"), en 17,50 aan Fnac in België ?? Omdat ik 2 uur met de trein van Fnac, zult u begrijpen mijn opwinding niet in staat om hen te bereiken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met de Duitstalige gemeenschap ?

 

De Duitstalige gemeenschapsregering

Mocht het land B gesplitst worden, wat gebeurt er met de Duitstalige gemeenschap, bestaande uit bijna 75000 inwoners ? Minister-President Lambertz ziet 3 mogelijkheden : terug naar Duitsland - aansluiten bij GH Luxemburg of een onafhankelijke staat vormen. Vreemd genoeg wordt de optie, aansluiting bij Wallonië, niet weerhouden, alhoewel de Duitse Gemeenschap deel uitmaakt van het Waalse Gewest. Er is ook een poll aan de gang bij La Dernière Heure. Benieuwd wat onze collega Kartuizer over deze kwestie denkt : hij woont in de vroegere Oostkantons.

 Hier klikken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Brusselse parkieten

 

Onze goede vaste tekenaar en Vlaamse vriend, Manten, heeft zijn kleurpotloodjes verloren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ding, dong : 'ts is om 340 miljard euri op te halen

 

 

SCHULD OP 30.06.2010

 

FEDERALE STAAT

340 061 506 640

 


26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Hubert van Deinze
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rechter verplicht  vandaag, maandag  in zijn vonnis dat de "zigeuners" onmiddellijk moeten vertrekken Dit deed hij in de voormiddag.  Maandagavond rond 22.00 uur  is dit vonnis nog steeds niet betekend en om moeilijkheden te vermijden wacht men tot morgen voormiddag. Het vonnis moet eerst betekend worden door een deurwaarder en dan krijgen de zigeuners nog 6 uur de tijd om te vertrekken Dat is dan een echte onvervalste, krachtdadige   belgische ONMIDDELLIJK.
Geef die caravanbewoners elk een leeuwenvlaggetje      en de weide is in enkel uren gezuiverd van elke woonwagenbewoner.

Hubert van Deinze


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio di Rupo vergadert met 7 partijen op geheime locatie

 

Betrapt !

(met dank aan Studio Mieke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rechter met gevoel voor rechtvaardigheid : hij bestààt

 

 

De zigeuners die op een weide in Wingene zijn neergestreken, moeten onmiddellijk vertrekken. Dat heeft de Brugse rechtbank maandag beslist op vraag van de eigenaar.

De woonwagenbewoners van de religieuze beweging Vie & Lumière waren zondag in Wingene aangekomen nadat ze door een vonnis van de kortgedingrechter verplicht waren hun standplaats in Nieuwpoort te verlaten.

Zondagnamiddag trokken ze met een 250-tal caravans en ongeveer 400 woonwagenbewoners van de kuststreek naar Wingene.

Burgemeester Hendrik Verkest was daar niet opgezet mee. Volgens hem gebeurde hun komst op een nogal agressieve manier. Hij kondigde aan de zigeuners nauwlettend in het oog te zullen houden.

Controle

Verkest wil dat ze zo snel mogelijk terugkeren naar Frankrijk, hun land van herkomst. De woonwagenbewoners kondigden aan dat ze een week in Wingene zullen blijven. Ze beloofden het terrein tegen volgende zondag te verlaten en alles op te ruimen.

De burgemeester zei alles nauwgezet in het oog te zullen houden om de openbare orde te bewaken. Zo heeft hij het aantal in- en uitgangen op het terrein teruggebracht van vijf naar één om meer controle te krijgen op wie er in- en uitgaat.

Verkest zei te zullen optreden als het nodig is, maar voegde eraan toe dat het gemeentebestuur van Wingene geen gerechtelijke stappen kan nemen omdat ze geen belanghebbende partij is.

Hij hekelde dat de groep met 250 wagens een terrein bezet en vrijuit gaat. Afspraken maken met de zigeuners is volgens hem moeilijk omdat er geen verantwoordelijke is. 

Ontruiming

Intussen heeft de voorzitter van de rechtbank in Brugge op vraag van de eigenaar beslist dat de weide onmiddellijk moet worden ontruimd. Het bevel voorziet dat alle maatregelen kunnen worden genomen om de beslissing te laten uitvoeren.

De rechterlijke beslissing komt er na een eenzijdig verzoekschrift dat was ingediend door de eigenaar van de weide en was gericht tegen een vierhonderdtal personen. Ze werden geïdentificeerd aan de hand van hun nummerplaat.

Een deurwaarder kan de beslissing van de rechter laten uitvoeren en daarbij bijstand vragen van de politie.

 @ Knack

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafa Sultan, ervaringsdeskundige psychiater over Wilders en de islam

 

sitestat

Een Nederlandse reportage met de nodige ondertitels die wij met enige vertraging aanbieden, wat niets verandert aan het waarheidsgehalte en de actualiteit.

(met dank aan John)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden uit de Openluchtgevangenis Gaza

 

 

Op 17 juli 2010 werd officieel het verkoopcentrum "Gaza Mall" geopend in de zogenaamde openluchtgevangenis van de geterroriseerde Gazastrook. 

Wij, buitenstaanders,  kennen enkel de grauwe, grijze ellendige beelden van ineengestorte huizen en stoffige straten waar jammerende Palestijnen van grote honger de muren oplopen en van er van grote dorst terug afkomen. Uitgezochte zwaar beschadigde en gebombardeerde delen worden zorgvuldig gekoesterd en niet heropgebouwd.  Dat is een bewuste politiek van Hamas. Elders herneemt het leven zijn gewone gang.

De foto's van dit commerciële shopping center zijn niet bewerkt : u kan ze terugvinden op de Palestijnse webstek paltimes.net

Deze afbeeldingen irriteren heel wat mensen die liever vasthouden aan het idee van de verpauperde en ellendige levensomstandigheden in Gaza, die er natuurlijk ook nog zijn : het is ginder geen paradijs, maar het is evenmin de hel.

Op de blog van Jean-Patrick Grumberg  zijn nog meer afbeeldingen te vinden van andere verwezenlijkingen in Palestijnse gebieden.

  

  •         
  •         
  •         
  •         
  •         
  •         
  •         
  •          
  •         
  •  

    Deze beelden zijn niet bewerkt, ze zijn afkomstig van een Palestijnse webstek

    http://www.drzz.info/ext/http://paltimes.net/arabic/photos.php?album=501

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote offers brengen om iets te maken van belgië

     

    In een begrijpelijke poging haar vriend en patron in bescherming te nemen tegen de inderdaad slecht geïnspireerde uitlatingen van Madame Schuddenbol, vertelt senator Liesbeth Homans, dat Bart de grootste offers brengt om "iets te maken van dit land".

    Deze verdediging is lovenswaardig maar dankzij de emotionele eerlijkheid van Homans vernemen we nu officieel dat de bedoelingen van Bart de Wever er op gericht zijn, iets te maken van belgië. Ongetwijfeld zal dit vele naiëve kiezers van de NVA een rilling van vreugde bezorgen : "Onze Bart probeert het toch maar ..."

    Wat probeert onze Bart, schattemannen ? Het hopeloze, onbestuurbare en verdeelde belgië redden ? België, hét bewijs bij uitstek, dat het samenleven van twee totaal verschillende volkeren met Latijnse en Germaanse achtergronden een compleet fiasco is. Moeten we nu echt telkenmale voorbeelden geven ? Onze vaste Angeltjesabonnees reclameren nu al, dat zij onze argumenten beu zijn gehoord. Maar er zijn zovele aanbidders van het tv-flamingantisme, dat we er niet omheen kunnen tot vervelens toe. Eén voorbeeld, niet meer, we beloven het, mag het ?

    De Walen eisen solidariteit. Alsof de bedelaar het recht bezit van iedere passant op straat een aalmoes te eisen. Helaas, bedraagt die aalmoes 12 miljard euri per jaar. Twaalf miljard die van Vlaanderen geruisloos verschuiven naar Wallonië. Belastingsgelden, RSZ-afhoudingen op uw noeste arbeid, taksen allerlei, zelfs het geld van de boetes ... iedere Vlaming, van pasgeboren tot stokoud stort gemiddeld 2000 euri jaarlijks door naar de Waalse solidaristen. In ruil wordt geëist dat wij uit patriottische warmte onze moeizaam verworven taal- en cultuurautonomie terzijde schuiven en den belgiek terug tweetalig maken ... Wie dat niet aanvaardt, is een extremist.

    Wij willen edelmoedig zijn en aannemen dat mensen die de actualiteit niet van nabij volgen en de politiek van na de Tweede Wereldoorlog niet kennen, geen snars afweten van de opeenstapeling van compromissen en toegevingen die gebeurd zijn op de kap van de onwetende burgers in de loop der laatste vijftig, zestig jaar. De som van deze half-en-half politiek heeft finaal geleid tot de complete onbestuurbaarheid en een doolhof van overlappende bevoegdheden.  Nu is er een messias opgestaan die iets zal maken van het land.

    De NVA-politicus en Vlaams parlementslid,  Kris van Dijck verkondigde voorbije week met zijn onstuitbare geestdrift, dat als de bevoegdheden voor de kinderbijslag niet naar Vlaanderen gedelegeerd worden, de Vlaamse Regering alleszins in 2012 uit eigen zak extra-kientjesgeld zal betalen. In feite zegt Kris dat deze grote NVA-eis best een luchtspiegeling mag zijn : als wij het niet krijgen, betalen wij het zelf. Tja ...

    Wij willen ook een beetje vriendelijk zijn voor onszelf en onze eigen opvattingen. Want veel begrip opbrengen voor zachtaardige onwetenden, en de eigen mening inslikken, is wellicht braaf maar daar kom je nergens mee.

    Wij zijn ervan overtuigd, dat De Wever zichzelf overschat. Hij meent opgewassen te zijn tegen de Waalse en Brusselse politici die er niet aan denken de Vlaamse melkkoe enige vrije beweging toe te staan. Het land B is gebouwd op de onderdanigheid, het geduld en de gulheid van Vlaanderen : De Wever probeert nu, net zoals Leterme dat deed maar minder onbehendig, zich te laten accepteren in Wallonië.  Hij wordt geïntroduceerd door de sluwe Elio di Rupo, die zonder een duimbreed af te wijken van zijn eigen belgische instincten, de tv-flamingant naar zijn hand zal zetten met glitter, schijn, oogverblindende mandaten, luttele toegevingen en zo de NVA  binnen te loodsen in de belgische machtswinkel. Di Rupo pakt het veel handiger aan dan André Cools destijds, die  Schiltz om de tuin leidde.  Hugo wenste ook het Vlaams-nationalisme aanvaardbaar te maken in de Brusselse salons, door het de nek om te wringen en te vervangen door een softe Vlaamsgezindheid. Ons, VU-piotten, werd verteld belgië te accepteren als een ietwat bedillerige maar onvermijdelijke schoonmoeder, die ooit zou verdwijnen. De parallellen met de huidige toestand zijn schrijnend voor wie het meegemaakt heeft.

    En hoe denkt men dat de christen-democraten zich zullen opstellen  in de regeringsonderhandelingen na de electorale rammeling die zij gekregen hebben ? Van hen valt enkel onderhuidse tegenwerking en schijnheilige revanche te verwachten.  De onderlinge verdeeldheid die zich momenteel aftekent bij de CD&V-clans is een voorlopig neveneffect om de partijstructuren in handen te krijgen. Politiek zullen zij niet terugkeren naar de oppositie en hun regeringsdeelname gebruiken om zich te hergroeperen.

    Verder zijn er de Vlaamse linksen die enkel uit zijn op een stuk van de koek zolang de belgische eenheid niet in het gedrang komt en zij verder kunnen bouwen aan hun eigen politiek machtsapparaat.

    Wij kunnen slechts besluiten door te blijven hameren op het bankroet van de belgische structuren en ook op het financiële bankroet van deze staat.  Grote of kleine offers brengen om iets te maken van belgië, is het geluk en de welvaart van Vlamingen in de weg staan. Het is nu aan Vlaams Belang om duidelijkheid te scheppen en zich te concentreren op haar core-business : Vlaamse onaafhankelijkheid.

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtone terreur in Duitse scholen

     

    (archieffoto die losstaat van de ARD-reportage)

    De Duitse omroep ARD heeft een 45 minuten durende reportage uitgezonden over het "samenleven" op scholen : Duitse kinderen, die langzamerhand een minderheid vormen, met allochtonen. U kan deze reportage bekijken via onderstaand bruggetje :

     http://www.ardmediathek.de/ard/servlet/content/3517136?documentId=4980716

    Enkele citaten :

    “Duitsers zijn drek. Met Duitsers is men niet bevriend. Zo denken heel wat scholieren hier.”

    “Als het ramadan is, spuwen we in het eten van Duitse scholieren”

    “Ik haat het als vrouwen naar een feestje gaan.”

    “Als een moslim voor het huwelijk met een moslima slaapt, is de eer geschonden. Dan moeten we die eer terug herstellen. Of de moslim trouwt met het meisje of we knallen ze allebei af.”

    “Het goede aan Duitsland is dat men hier gemakkelijk geld kan verdienen.”

    Moslimstudenten laten het achterste van hun tong zien in de ARD-uitzending

    Misschien kan de VRT de reportage aankopen en een keertje uitzenden ?

     

    Onze kientjes (rechts, 2 exemplaren) mogen mee met de Turkse kientjes het feest van de Grote Ataturk vieren. Zo bevorderen e van jongsaf de integratie. (archieffoto die lossstaat van de ARD-reportage)




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!