Angeltjes
06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag bij Mijnheer Masseur of Mevrouw Masseuse

 

 

 

Massage is het ideale ontspanningsmiddel. Het bestaat reeds sinds mensenheugenis en heeft verschillende positieve effecten. Het bevordert de algemene gezondheid en het welzijn. Na een goede massage voelt men  zich ontspannen. De bloedcirculatie is verbeterd.

 

Diegene die de massage zal geven, moet zich volledig rustig en ontspannen voelen. Als hij woedend of onrustig is, is masseren uit den boze. Er moet respect heersen tussen ontvanger en gever!

Het is beter om ontspannen kledij te dragen. Zo kan de gever vrij bewegen.

Vooraf naar toilet gaan is de boodschap! Als je toch de behoefte voelt tijdens de massage, moet je dit vooral doen.

 

Als je last hebt van schimmels, zweren, korsten, spataders of abnormale zwellingen is massage afgeraden.

Na de massage drink je de eerste uren best plat water. Dit zal de afvoer van de afvalstoffen bevorderen.  Wees niet verbaasd als je lichaam (van de ontvanger) de volgende dag reageert met hoofdpijn, misselijkheid of extra vermoeidheid. Dit is een normale reactie op het afscheiden van giffen, veroorzaakt door een geslaagde massage!


Uw massagexpert van Seniorennet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syp Wynia : zo schrijf je elegant iemand de put in

Is de rest nou zo slim of is Job Cohen nou zo dom?

Job Cohen is mislukt als de man die de PvdA zou redden. Kan hij het niet? Verkeek hij zich op Lubbers, Rutte, Verhagen en liet hij zich gijzelen door zijn eigen secondanten en Pechtold en Halsema?

De antwoorden.
Job Cohen is, zoals de zaken nu staan, de grote verliezer van de formatie. Beter gezegd: hij is de grote verliezer van het afgelopen half jaar. In maart lanceerde Cohen zich als de PvdA-leider die, anders dan zijn voorganger Wouter Bos, Nederland zou behoeden voor Geert Wilders. Een half jaar later gaat Wilders, precies zoals Wilders wilde, een kabinet in het zadel houden zonder zelf mee te regeren. Met dank aan Cohen.

Fouten stapelen
Job Cohen presenteerde zich in maart als de volgende premier van Nederland. Die kant leek het ook even op te gaan. Maar uiteindelijk haalde de PvdA onder Cohen zelfs minder zetels dan onder Wouter Bos. De VVD werd de grootste, mede met dank aan Job Cohen. Want Cohen had bedacht dat hij vooral Mark Rutte en zijn VVD moest aanvallen om zelf goed uit de verkiezingen te winnen. Daar profiteerde Rutte van.

Na de verkiezingen stapelde Cohen fout op fout. Hij leverde zich uit in een verbond met Alexander Pechtold van D66 en Femke Halsema van GroenLinks. Die hielden hem stevig in de tang. Gedrieën eisten zij dat er een PaarsPlus-kabinet met de VVD zou komen. Cohen danste naar de pijpen van Pechtold en Halsema.

Midden juni liet Cohen zich ontvallen dat hij best met CDA en VVD wilde regeren, als Pechtold en Halsema maar mee deden. Daar was met Rutte best over te praten geweest, als Cohen Halsema maar liet vallen. Maar al na een halve dag liet Cohen zich terugfluiten door Pechtold en Halsema. Zij zouden toch samen voor PaarsPlus gaan?


Lasten verzwaren
Nadat dat mislukte omdat Cohen niet meer dan 13 miljard wilde bezuinigen maar wel de lasten wilde verzwaren weigerde Cohen vrijwel ieder alternatief. Hij wilde nog steeds niet met de SP en evenmin met CDA en VVD. Wel haalde hij zijn eerdere suggestie uit de kast om met VVD, CDA, D66 en GroenLinks te regeren, zij het dat het dan een zakenkabinet van vooraanstaande Nederlanders moest worden.

Maar eerst en vooral vond hij dat de optie om VVD en CDA om met Geert Wilders te regeren definitief van tafel moest. En dus adviseerde hij informateur Ruud Lubbers om die optie te onderzoeken. Dat geschiedde. En die combinatie lijkt nu te gaan regeren. Cohen staat met lege handen, buitenspel.

Hoe is dit onbeholpen gedrag te verklaren?

1 Cohen is een amateur. Hij zei het zelf, bij de raadsenquête in Amsterdam over de miljardenverslindende Noord-Zuidlijn. Hij als burgemeester en de rest van het college: ze waren allemaal maar amateurs. In het leiden van een partij, het voeren van campagne en het formeren van een kabinet is Cohen zeker een onervaren amateur.

2 Cohen verkeek zich op Ruud Lubbers. Net als de andere linkse partijen dacht Cohen dat Lubbers – een erkend tegenstander van Geert Wilders – er wel voor zou zorgen dat Wilders buiten de orde zou worden verklaard. Dat zou misschien ook gebeurd zijn, als Cohen zelf maar niet had geadviseerd dat VVD en CDA met Wilders moesten praten.

3 Cohen laat zich opjagen door zijn secondanten. Dat gebeurde al tijdens de verkiezingscampagne, toen Cohen voortdurend zijn verkiezingsprogramma aanpaste. Hij heeft geen goede adviseurs aan Diederik Samsom en Ronald Plasterk. Als Cohen de kerst niet haalt, of de Statenverkiezingen, staan zij klaar om de leiding bij de PvdA over te nemen.

4 Cohen heeft een verkeerd beeld van de PvdA, door zijn ervaring als burgemeester in Amsterdam. Daar deelt de PvdA de lakens uit. Maar Amsterdam is Nederland niet.

5 Cohen verkeek zich op de VVD. Ze zagen in Rutte een linkse VVD’er die maar wat graag met links wilde regeren. Dat was misschien niet helemaal onjuist, maar de VVD-achterban zou dat nooit gepikt hebben.

6 Cohen verkeek zich op het CDA. Bij de PvdA denken ze al veertig jaar dat ze het CDA kunnen chanteren met het idee dat er een omvangrijke linkervleugel is, een vleugel die altijd met de PvdA wil regeren. Die vleugel bestaat wel, maar is veel kleiner dan ze bij de PvdA denken. Bovendien willen ze bij het CDA vooral regeren en niet verliezen. Regeren doen christendemocraten liever over rechts. Al was het maar omdat regeren met de PvdA altijd tot ruzie leidt en bovendien tot rampzalige verkiezingsresultaten.

Waarschijnlijk is het een mengsel van bovenstaande verklaringen. Het voorlopige eind van het liedje is dat Job Cohen mislukt is. Als redder van de PvdA, als kandidaat voor het premierschap en als potentiële regeringspartner. Job Cohen moet oppositieleider spelen. In de Tweede Kamer, met Geert Wilders naast zich. Dat kan hij ook niet.

Syp Wynia

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 75 jaar geleden : boeiende amateurbeelden - Deel 3

 

Een groepje rijke Amerikanen maakt in de jaren dertig van vorige eeuw een rondreis doorheen Europa en een stukje Noord-Afrika.  Zij hebben een goede filmcamera bij zich en als enthousiaste amateurs draaien zij  beelden zonder geluid die gemonteerd worden en waar evenmin muziek of tekst is aan toegevoegd. De enige toelichting die we soms krijgen, zijn tekststrips.
 
Elk onderdeel van de reportage is van behoorlijke kwaliteit, alle verhoudingen in acht genomen, want de belichting faalt soms.  Het enige wat wij van hen weten, is dat zij  jonge Amerikanen zijn die zich  "Bill en ik" noemen, dat is alles. Hun trip vond denkelijk in 1936 plaats, de zeppelin Hindenburg komt in beeld te Keulen terwijl hij op weg is naar Berlijn, dat zou een tijdsaanduiding kunnen zijn, volgens de video-producent. Hoe hij dat weet, is ons een raadsel. Het doet er niet toe.
 
Het vertrek vindt plaats, vermoedelijk in de maanden mei of juni,  in New York met de Italiaanse passagiersboot Vulcania en in Europa wordt de reis vervolgd  per trein. Volgende steden en plaatsen komen in beeld : de Azoren, Lissabon, Gibraltar, Algiers, Palermo,  Napels, Capri, Monaco, Genève, Wengen, Luzern, Keulen, Brussel, Wenen, Budapest, Salzburg, München en Berlijn. Hun laatste periode in Europa, is het reeds winter.
 
Deden deze mensen iets anders dan toeristisch lanterfanten gedurende hun tocht ?  Soms komen enkelen van hen in beeld en zo vangen we iets op over hun persoonlijk leven maar aan het eind vinden we opnieuw anonimiteit.  Hoe verder zij doordringen in Europa, hoe meer zij betrokken schijnen te geraken bij het leven in het Oude Continent.  Eerst zijn ze verrukt over de pittoreske en vreemde zaken. Maar eens aangekomen in Wenen, Budapest en Berlijn verraden de niet becommentarieerde beelden een grotere betrokkenheid : de onschuldige toeristencamera, verscholen tussen de omstaanders, ontwaart het Duitse leger marcherend in de straten van Berlijn. De laatste minuten van de vierde film worden gefilmd met Agfa kleurfilm.  De rode hakenkruisvlaggen  wapperen in de wind als dreigende voorbodes van het onheil dat enkele jaren later door Europa zal razen. Ergens in een onbekende haven gaan zij terug aan boord op weg naar Amerika. Het is hoge zee en de golven die over het schip slaan,  worden gefilmd zonder dat de cameraman, de symboliek van deze stormzee  kan vermoed hebben.  
 
Voor het overige leest deze "stomme film" een beetje als een boek : de camera reikt u beelden aan, waarrond u uw eigen verhaal fantaseert.  In een boek krijgt u een verhaal en bedenkt u zelf een decor.
 
Vier afleveringen, elke dag eentje. Wij wensen u een aangename ontspanning.
 
Savat


05-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Bierland

 

De brouwerijgroep Duvel Moortgat neemt zijn verlieslatende Antwerpse collega De Koninck, van het "Bolleke Koninck", volledig over. Hij betaalt er 30 miljoen euro voor.

 "Duvel Moortgat heeft een akkoord bereikt voor de overname van 100 procent van de aandelen van de groep Brouwerij De Koninck. Met deze overname vervolledigt Duvel Moortgat haar portefeuille van speciaalbieren en wil ze aan de bieren van De Koninck een nieuw elan geven", luidt het in een mededeling.

Brouwerij De Koninck is gelegen in het hart van Antwerpen en heeft een unieke band met de stad. Het 'Bolleke Koninck' wordt vooral in groot Antwerpen en Nederland gedronken, maar geniet naambekendheid in gans Vlaanderen..

"Het Bolleke is een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat", zegt algemeen directeur Michel Moortgat. "Onze internationale distributie biedt de ideale uitvalsbasis om De Koninck stapsgewijs uit te bouwen." De brouwerij van De Koninck in hartje Antwerpen blijft trouwens behouden. Ook de vijftig personeelsleden behouden hun werk.

Dankzij de overname krijgt Duvel Moortgat ook heel wat vastgoed in handen. Het gaat om onder meer de gebouwen van de brouwerij De Koninck en 63 horecapanden, waaronder het bekende café 'Den Engel' op de Grote Markt en 'Boer van Tienen' aan het Mechels Plein in Antwerpen. Daarnaast wordt ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks levert aan honderden cafés en restaurants, eigendom van Duvel Moortgat.

Verlieslatend

Brouwerij De Koninck was al jaren verlieslatend. De Koninck was vorig jaar goed voor een omzet van zo'n 6,6 miljoen euro. In haar topjaren haalde de brouwerij een omzet van 130.000 hectoliter. Vandaag is dat minder dan de helft. Overnemer Duvel haalt een omzet van 113 miljoen. Hij commercialiseert merken als Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Save the Republic ! Knappe video

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een 10-puntenplan van Geert Wilders tegen de islamisering van het Westen

 

Op Facebook ontdekten wij een 10-puntenplan dat door Geert Wilders zou opgesteld zijn. Wij zeggen "zou", omdat we deze tekst niet terugvonden op de pagina of webstek van Wilders of de PVV. Wie ook de auteur moge zijn : lees dit aandachtig, sla het op en sla er uw volksvertegenwoordiger mee om zijn oren :

1 Hou op met aan cultuurrelativisme te doen. Wij hebben nood aan een artikel in onze grondwetten dat bepaalt dat wij leven in een  christelijk-joodse en humanistische beschaving.

2 Stop met te beweren dat de islam een godsdienst is. Islam is een totalitaire ideologie. In andere woorden : het recht op godsdienstvrijheid is niet van toepassing op de islam. "Dood voor de afvalligen" 4:89, Sahih Bukhari (?)

3 Maak een einde aan de massa-immigratie van mensen uit moslimlanden. Er moet een einde komen aan Al-Hajira.

4 Moedig vrijwillige repatriëring aan.

5 Zet criminele vreemdelingen en mensen met dubbele nationaliteit uit (na afname van hun nationalisatie) en stuur ze terug naar hun arabische landen. Wijs ook diegenen uit die "gewelddadige jihad" preken.

6 Wij hebben nood aan een Europees Eerste Amendement dat vrijheid van meningsuiting waarborgt.

7 Laat iedereen die deel uitmaakt van een niet-westerse minderheid een wettelijk bindend assimilatiecontract ondertekenen.

8 Voer een eed van trouw in  in alle westerse landen

9 Stop de bouw van nieuwe moskeeën. Zo lang het verboden is om kerken of synagogen te bouwen in landen zoals Saudi-Arabië mag er niet één nieuwe moskee in een van onze westerse landen gebouwd worden. Sluit alle moskeeën waar er opgeroepen wordt tot geweld. Sluit alle moslimscholen omdat zij fascistische instellingen zijn. Jonge kinderen moeten niet opgevoed worden in een ideologie van haat en geweld.

10 Zet de huidige slappe leiders af. Wj leven nog steeds in een democratie. Laten wij gebruik maken van dat voorrecht en lafaards vervangen door helden. WIj hebben meer Churchills nodig en minder Chamberlains.


Samengevat, mij moeten in het offensief gaan en beginnen met terug te vechten. Gedaan met uitgezakt in de zetel te blijven zitten en met ons te laten sollen. Als zij ons om de oren slaan met shariawetgeving, dan zullen wij ze bombarderen met onze mensenrechten.

 (met dank aan Regus Patoff voor de vertaling)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : de zegeningen van de multicul
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn zo van die beroepen waar een zinnig mens begint voor te bedanken, o.a.:
cipier, agent, pompier, verpleger, apotheker (in de steden), juwelier, ambulancier, geldkoerier, bankbediende, benzinestationhouder, kassierster in grootwarenhuis en ik vergeet er nog wel enkele.

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Mijnheer de Psycholoog : alweer een onderzoek

 

Gisteren waren we bij Mijnheer Doktoor, vandaag zijn we bij Mijnheer de Psycholoog. Angeltjes, de waakhond over uw gezonde lichaam en uw nog gezondere geest. Morgen hebben we al een afspraak bij Madame de Verpleegster.

Vooral een zus maakt je tot een zachter mens

Misschien bemoeit je zus zich teveel met je of trokken jullie elkaar vroeger aan de haren, toch heeft een zus een goede invloed op je. Zussen maken je namelijk vriendelijker en vrijgeviger.

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Brigham State University in Utah dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Family Psychology.

Aan het onderzoek deden 400 Amerikaanse gezinnen met tenminste twee kinderen mee. Uit de resultaten bleek dat het hebben van een broer of zus een waardevolle bijdrage levert aan je leven, soms zelfs meer dan de ouders doen. Vooral een zus kan van positieve invloed zijn.

Eenzaam
Opgroeien met een zus zou je minder eenzaam, schuldig en angstig doen voelen, je meer zelfvertrouwen geven en de kans op een depressie verkleinen. Ook maakt een zus je guller, vrijgeviger en vriendelijker. Het maakt daarbij niet uit of de zus jonger of ouder is.

Praten
Een verklaring kan zijn dat meisjes meer praten en problemen delen. Bovendien zijn ze vaak zorgzamer en brengen ze harmonie in het gezin teweeg.

Aanmoedigen
Een broer of zus zou zelfs meer invloed hebben op je vriendelijkheid en vrijgevigheid dan ouders. Daarom vinden de onderzoekers dat ouders de relatie tussen broers en zussen moet aanmoedigen omdat het een beschermend effect kan hebben tijdens de pubertijd.

Vijandig
Niet alle broers en zussen kunnen natuurlijk even goed met elkaar opschieten. Vijandigheid tussen broers en zussen vergroot juist de kans op criminaliteit


http://www.telegraaf.nl/vrouw/psyche_relatie/7327989/__Een_zus_maakt_je_liever__.html?sn=vrouw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een positief geluid uit Wallonië van Jacqueline Galant

 

MR-Kamerlid Jacqueline Galant wil de voorwaarden voor de toekenning van de Belgische nationaliteit verstrengen. De politica dient daarvoor in september een wetsvoorstel in.  Volgens Galant moet iedereen die de Belgische nationaliteit aanvraagt een voorbeeldige burger zijn. Mensen die ernstige feiten gepleegd hebben of recidivisten moeten hun nationaliteit dan ook verliezen. Bovendien wil de MR-politica nieuwe Belgen onderwerpen aan een proefperiode. Daarin wordt  nagegaan "of de persoon zich werkelijk integreert". De aanvrager van de belgische nationaliteit moet tenminste een van de drie landstalen kennen.

"Het is hoogtijd dat er in dit land stappen ondernomen worden om de gemoedrust terug te geven aan de burgers die de georganiseerde misdaden zat zijn van bendes die uit andere landen  komen en hier van de voordelen van onze nationaliteit genieten."

"België wordt in het buitenland gezien als een gul oord van gastvrijheid. Het is belangrijk dat de rechten en plichten duidelijk herbevestigd worden en dat er een krachtig signaal naar de buitenwereld gegeven wordt."

"We moeten het politiek-correcte durven verlaten dat steevast op het politieke debat weegt. In een land waar de onveiligheid op de burgers weegt, waar justitie moeite heeft met afdoende bestraffing, zijn draconische maatregelen tegenover de criminaliteit meer dan nodig."

Tot zover enkele uittreksels weggeplukt van de webstek van mevrouw Galant, die burgemeester is in Jurbise (Henegouwen). Wij zijn niet zo naief dat we direct in vuur en vlam schieten maar dit is een van de zeldzame keren dat we uit Wallonië geluiden over deze materie opvangen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 75 jaar geleden : boeiende amateurbeelden - Deel 2

  

Een groepje rijke Amerikanen maakt in de jaren dertig van vorige eeuw een rondreis doorheen Europa en een stukje Noord-Afrika.  Zij hebben een goede filmcamera bij zich en als enthousiaste amateurs draaien zij  beelden zonder geluid die gemonteerd worden en waar evenmin muziek of tekst is aan toegevoegd. De enige toelichting die we soms krijgen, zijn tekststrips.
 
Elk onderdeel van de reportage is van behoorlijke kwaliteit, alle verhoudingen in acht genomen, want de belichting faalt soms.  Het enige wat wij van hen weten, is dat zij  jonge Amerikanen zijn die zich  "Bill en ik" noemen, dat is alles. Hun trip vond denkelijk in 1936 plaats, de zeppelin Hindenburg komt in beeld te Keulen terwijl hij op weg is naar Berlijn, dat zou een tijdsaanduiding kunnen zijn, volgens de video-producent. Hoe hij dat weet, is ons een raadsel. Het doet er niet toe.
 
Het vertrek vindt plaats, vermoedelijk in de maand april,  in New York met de Italiaanse passagiersboot Vulcania en in Europa wordt de reis vervolgd  per trein. Volgende steden en plaatsen komen in beeld : de Azoren, Lissabon, Gibraltar, Algiers, Palermo,  Napels, Capri, Monaco, Genève, Wengen, Luzern, Keulen, Brussel, Wenen, Budapest, Salzburg, München en Berlijn. Hun laatste periode in Europa, is het reeds winter.
 
Deden deze mensen iets anders dan toeristisch lanterfanten gedurende hun tocht ?  Soms komen enkelen van hen in beeld en zo vangen we iets op over hun persoonlijk leven maar aan het eind vinden we opnieuw anonimiteit.  Hoe verder zij doordringen in Europa, hoe meer zij betrokken schijnen te geraken bij het leven in het Oude Continent.  Eerst zijn ze verrukt over de pittoreske en vreemde zaken. Maar eens aangekomen in Wenen, Budapest en Berlijn verraden de niet becommentarieerde beelden een grotere betrokkenheid : de onschuldige toeristencamera, verscholen tussen de omstaanders, ontwaart het Duitse leger marcherend in de straten van Berlijn. De laatste minuten van de vierde film worden gefilmd met Agfa kleurfilm.  De rode hakenkruisvlaggen  wapperen in de wind als dreigende voorbodes van het onheil dat enkele jaren later door Europa zal razen. Ergens in een onbekende haven gaan zij terug aan boord op weg naar Amerika. Het is hoge zee en de golven die over het schip slaan,  worden gefilmd zonder dat de cameraman, de symboliek van deze stormzee  kan vermoed hebben.  
 
Voor het overige leest deze "stomme film" een beetje als een boek : de camera reikt u beelden aan, waarrond u uw eigen verhaal fantaseert.  In een boek krijgt u een verhaal en bedenkt u zelf een decor.
 
Vier afleveringen, elke dag eentje. Wij wensen u een aangename ontspanning.
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joods-Actueel klaagt over de 0000 : jongens toch ...

 

De Antwerpse Open-VLD roeptoeter "Joods Actueel" is verontwaardigd omdat de VRT bewust de berichten over het grensincident tussen israël en Libanon verdraaid heeft.

Joods-Actueel probeert al jaren  de spreekbuis te zijn van de Joodse gemeenschap, maar dat lukt niet zo best.  De grote ambitie wordt niet gedragen door het vereiste talent om de versplinterde gemeenschap rond zich te scharen. Zo wordt ons verteld door ingewijden die het kunnen weten.  Dat is echter onze zaak niet : Joods-Actueel verricht soms goed werk en we bemoeien er ons verder niet mee. Ieder voor zich en binnenkort Allah voor ons allen.

De jammerkreet van de jongens van Joods-Actueel over de objectiviteit van de VRT geeft voldoende aan, dat ze  enkel klagen als hun eigen lange tenen bedreigd zijn. Leest u mee :  "Blijkbaar is een objectieve berichtgeving van een met belastinggeld gefinancierde openbare omroep nog steeds te veel gevraagd in Vlaanderen, als het over Israël gaat."

Kortzichtige reactie van een kleinzielige redactie : de Nieuwsdienst van de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep gaat in zijn nieuws- en duidingsprogramma's vaak over de schreef, zeker als het over Vlaanderen gaat.  En niet alleen over Israël, lieverds. De VRT voert het politiek-correcte programma uit van haar broodheren.

Het blonde Open-VLD meisje Annick de Ridder, la petite Madame de Pompadour van Joods-Actueel zou dat moeten weten, maar haar bolle voorhoofdje zit zelf vol poco-vooroordelen. Net als de overgrote meerderheid van Vlaamse parlementairen van àlle partijen (ook het Vlaams Belang) heeft De Ridder niet de guts om een fundamenteel debat te voeren over het bestaan van deze geldverslindende omroep waar 3000 verwende personeelsleden in de gangen rondwandelen, mekaar wederzijds bewieroken en zich verder ter beschikking houden van het modieuze linkse gedachtengoed. Tegen  modieuze subsidieprijzen waar wij met zijn allen voor zorgen. Toedeloe, jammerhouten !

Ray

PST : onze vaste lezers weten dat wij zowel de staat Israël als de de Joodse gemeenschappen in ons land een warm hart toedragen, zonder dat dit enige politieke nevenbedoeling heeft. Dat verhindert niet, als een deel van de Joodse gemeenschap zaken vertelt die ons niet aanstaan, dat wij daar op onze gebruikelijke en duidelijke manier op reageren. En bij een volgende gelegenheid springen wij opnieuw op de barrikades om de Joden te verdedigen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heinz Buschkowsky

 

 

Heinz Buschkowsky, districtsburgemeester van Berlin-Neukölln, vertelt over integratie- en ontwikkelingsproblemen en over veelplegers. Waarom hij meer invloed van de staat op families wil.

"De islam is in zijn orthodoxe en traditionele oorspronkelijke vorm niet te verenigen met een moderne grondwet, omdat hij de scheiding van religie en staat niet accepteert. De Alevitische interpretatie en leefwijze gebruikt hele andere maatstaven. Overigens maakt het mij helemaal niets uit wie in welke God zijn rust vindt."

Verder lezen : HIER klikken.

PST : Heinz Buchkowksy is lid van de SPD (socialistische partij) en een van de zeldzamen uit het linkse kamp die, op basis van zijn eigen ervaringen, de mislukkingen van de multiculturele gemeenschap durft aanklagen. Hij praat ook vlotjes over de invloed die de overheid moet uitoefenen op het familiale leven. Hij bedoelt natuurlijk bij de allochtonen. Als een socialist dergelijke standpunten huldigt, is het uitkijken geblazen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipier, zoveelste slachtoffer van laffe aanval

 

De gevangenisbewaarders van de strafinstelling in Verviers hebben het werk neergelegd nadat een van hun collega's met een mes werd toegetakeld.

Een gevangene bracht de cipier verscheidene messteken toe in het aangezicht. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar sommige wonden moet genaaid worden. De onderzoeksrechter heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Na het incident brak er een staking uit in de gevangenis. De lokale politie heeft het werk overgenomen.

De incidenten in gevangenissen stapelen zich op, althans diegene die tot de media doordringen en op de redacties de politiek-correcte censuur overleven.  Soms bereiken ons nieuwtjes van cipiers, die hun hart willen luchten maar die tegelijk bijna smeken om niets te vermelden, uit angst herkend te worden. De enigen die tussendoor wat durven naar buiten te brengen zijn syndicale afgevaardigden. Die echter vaak met een gespleten tong spreken en zeer goed beseffen dat zij slechts een stukje van de waarheid kunnen vertellen.

Het probleem heeft te maken met de overbevolking, dat is ontegenzeggelijk zo, maar ook veel met de mentaliteit van justitie die zich bijna excuseert dat ze tuig moet opsluiten. En daar is het tuig zeer goed van op de hoogte : zij kennen geen remmen en het gerecht gedoogt en praat goed.

 

 


04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No uitleningos voor illegalios in bibliothekios - Sorryos

 

vrouw+lezend+in+bibliotheek_4.jpg

 

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx heeft de stad Antwerpen gevraagd om het bibliotheekreglement aan te passen zodat illegalen geen lid kunnen worden.
 
Berx nam de maatregel na een klacht van het Vlaams Belang. Filip Dewinter, fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, had bij de gouverneur klacht ingediend tegen een artikel uit het reglement dat bepaalt dat mensen zonder papieren lid kunnen worden van een bibliotheek.
 
Dat kan als ze administratieve documenten voorleggen waarop hun woonplaats staat vermeld. Volgens het Vlaams Belang kan het echter niet dat ambtenaren illegalen moeten inschrijven als lid van een bibliotheek.
 
Berx heeft oren naar de kritiek. De gouverneur heeft de stad gevraagd het reglement zodanig aan te passen dat het geen betrekking heeft op mensen die illegaal in België verblijven.
 
Mensen die beschikken over een lopende regularisatieaanvraag kunnen wel gebruik maken van de bibliotheekdiensten. Dat geldt ook voor minderjarige kinderen van illegalen die in Antwerpen naar school gaan.
.
@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 75 jaar geleden : boeiende amateurbeelden - Deel 1

 

Een groepje rijke Amerikanen maakt in de jaren dertig van vorige eeuw een rondreis doorheen Europa en een stukje Noord-Afrika.  Zij hebben een goede filmcamera bij zich en als enthousiaste amateurs draaien zij  beelden zonder geluid die gemonteerd worden en waar evenmin muziek of tekst is aan toegevoegd. De enige toelichting die we soms krijgen, zijn tekststrips.
 
Elk onderdeel van de reportage is van behoorlijke kwaliteit, alle verhoudingen in acht genomen, want de belichting faalt soms.  Het enige wat wij van hen weten, is dat zij  jonge Amerikanen zijn die zich  "Bill en ik" noemen, dat is alles. Hun trip vond denkelijk in 1936 plaats, de zeppelin Hindenburg komt in beeld te Keulen terwijl hij op weg is naar Berlijn, dat zou een tijdsaanduiding kunnen zijn, volgens de video-producent. Hoe hij dat weet, is ons een raadsel. Het doet er niet toe.
 
Het vertrek vindt plaats, vermoedelijk in de maanden mei of juni,  in New York met de Italiaanse passagiersboot Vulcania en in Europa wordt de reis vervolgd  per trein. Volgende steden en plaatsen komen in beeld : de Azoren, Lissabon, Gibraltar, Algiers, Palermo,  Napels, Capri, Monaco, Genève, Wengen, Luzern, Keulen, Brussel, Wenen, Budapest, Salzburg, München en Berlijn. Hun laatste periode in Europa, is het reeds winter.
 
Deden deze mensen iets anders dan toeristisch lanterfanten gedurende hun tocht ?  Soms komen enkelen van hen in beeld en zo vangen we iets op over hun persoonlijk leven maar aan het eind vinden we opnieuw anonimiteit.  Hoe verder zij doordringen in Europa, hoe meer zij betrokken schijnen te geraken bij het leven in het Oude Continent.  Eerst zijn ze verrukt over de pittoreske en vreemde zaken. Maar eens aangekomen in Wenen, Budapest en Berlijn verraden de niet becommentarieerde beelden een grotere betrokkenheid : de onschuldige toeristencamera, verscholen tussen de omstaanders, ontwaart het Duitse leger marcherend in de straten van Berlijn. De laatste minuten van de vierde film worden gefilmd met Agfa kleurfilm.  De rode hakenkruisvlaggen  wapperen in de wind als dreigende voorbodes van het onheil dat enkele jaren later door Europa zal razen. Ergens in een onbekende haven gaan zij terug aan boord op weg naar Amerika. Het is hoge zee en de golven die over het schip slaan,  worden gefilmd zonder dat de cameraman, de symboliek van deze stormzee  kan vermoed hebben.  
Voor het overige leest deze "stomme film" een beetje als een boek : de camera reikt u beelden aan, waarrond u uw eigen verhaal fantaseert.  In een boek krijgt u een verhaal en bedenkt u zelf een decor.
 
Vier afleveringen, elke dag eentje. Wij wensen u een aangename ontspanning.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Zwitserse reportage over de moslims aldaar : maak u geen illusies

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goldfinger

 

Gouden wapens gevonden in een van de paleizen van Sadam Hoessein
 
 
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Flash : Ahmadinejad ontsnapt aan aanslag

 

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft een granaataanslag overleefd. Dat beweren de lokale media alvast.

 

De president met zijn papa op wandel

Ahmadinejad wilde een toespraak geven toen een granaat ontplofte nabij zijn konvooi. De president raakte niet gewond en kon even later zijn fantastische toespraak verder zetten voor de enthousiaste menigte.

Er zouden mensen gewond geraakt zijn bij de ontploffing, maar dat is niet erg, zolang de president maar verder kan met zijn prachtige beleid. De dader van de aanslag zou al opgepakt zijn en die gaat prettige dagen tegemoet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk mag het schudden

 

Het ziet ernaar uit dat de demissionaire Belgische premier Nonkel Kruk niet terugkeert in de volgende regering. Nadat zijn partij CD&V (Vlaamse christendemocraten) hem na de val van zijn kabinet al afserveerde als lijsttrekker, gunt ze hem nu ook geen post als minister, zo heeft de krant Het Laatste Nieuws woensdag gemeld.

Volgens anonieme bronnen die de krant sprak, rekent CD&V op twee ministersposten in het nieuwe Belgische kabinet, maar Leterme komt daarvoor niet in aanmerking. „Hem opnieuw minister maken, alsof er nooit verkiezingen zijn geweest, alsof de voorbije drie jaar niet bestaan hebben, dat kunnen we echt niet maken”, zegt een hoge partijfunctionaris in Het Laatste Nieuws.

Voor de Nonkel, wiens kabinet tweemaal ten val kwam en wiens partij vervolgens een zware verkiezingsnederlaag leed, zou een baantje in Europa worden gezocht. Een andere mogelijkheid is dat hij gouverneur wordt van de provincie West-Vlaanderen, zijn thuisbasis. Mocht dat allemaal niet lukken, dan weten wij uit zeer vertrouwelijke bron, dat een van onze fidele lezeressen uit Ieper, bereid zou zijn de Nonkel in huis te nemen als butler en man voor alle klusjes. We houden het voorlopig stil.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knicht and dee : beau film !

 

Momenteel loopt in Europa de Amerikaanse film "Knight and Day" met Cameron Diaz en Tom Cruise. De titel is een wat goedkope woordspeling, want knight (ridder) wordt uitgesproken als "nite"  (nacht) en dat combineer je dan met "day" en iedereen ligt plat van het lachen.

Iedereen ? De Franstaligen alleszins niet, want met hun beperkte geestelijke functies zijn zij niet in staat te zijn het woordje "knight" uit te spreken ; zij doen het vermoedelijk mét de k en dan wordt het "knicht" ; om aan die mentale handicap tegemoet te komen, wordt de titel derhalve verprutst tot "Night and Day", zowel in Frankrijk als in het Franstalig deel van het land B.

U moet ze ons niet leren kennen de piepels van Wallo-Brux : simpel en vooral begiftigd met een grote muil. Enkel in staat om nacht en dag te onderscheiden, licht en donker, wit en zwart en al de rest in "NON !"

De film gaat over een eenzame vrouw (Diaz) die door een superspion (Cruise) meegenomen wordt op een gewelddadige wereldreis om een batterij te beschermen die de sleutel bevat tot een oneindige krachtbron. Misschien zijn er lieden onder onze lezers die dit een leuke film zullen vinden. Wij zijn helaas verhinderd om een voorstelling bij te wonen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!