Angeltjes
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIFA - bobo's dineren onder toeziend oog de Nachtwacht.

 

Deze foto is (helaas) geen trucage. De FIFA-delegatie die de Lage Landen bezocht voor de inrichting van het WK-voetbal in 2018 werd ondermeer een luistterrijk diner aangeboden in het Rijksmuseum te Amsterdam in de zaal waar Rembrandts Nachtwacht opgehangen is.

Johan Sanctorum heeft een snedig stukje commentaar neergepend over de FIFA-maffia. Hier klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-jarig operaheksje verovert Amerika

 

De kranten staan er bol van : in het Amerikaanse Idool-programma werd de prijs van het publiek toegekend aan een 10-jarig meisje. Zij zingt uit Gianni Schicchi van Puccini "O mio babbino caro" (o, mijn lieve vadertje). Op Youtube hebben miljoenen mensen al gekeken naar de live-uitvoering met orkest, met het hysterische publieksgejoel en de opgeblazen mik-mak eigen aan de showbiz.  Wij hebben gekozen voor dit stille a-capella filmpje waarin de toen 9-jarige Jackie Evancho dezelfde aria zingt. Ze is erg spontaan en ze zingt écht.  Er zijn redenen te over om sceptisch te staan tegenover wonderkindjes, maar dit blijft een uitzonderlijk talentje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De IJzerbedevaart verkwanselt zich verder

 

Maar dit jaar zal de IJzerbedevaart geen donderpreken opleveren. De organisatoren hebben, al dan niet na gesprekken met de politici over hun subsidiëring, hun activiteiten over heel het jaar gespreid en hertekend. Het belangrijkste politieke moment is voortaan de 11 juliviering.

 

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vertrouwen in Geert Wilders stijgt

 

PVV-leider Geert Wilders krijgt meer vertrouwen van CDA-kiezers. Zijn populariteit steeg onder deze groep fors van 3,1 in juni naar 5,2. Bij de VVD steeg zijn score van 4,6 naar 5,6. Toch geniet Wilders van alle fractieleiders met 3,8 het minst vertrouwen doordat hij laag scoort bij linkse kiezers. PvdA-leider Job Cohen is het meest gedaald de afgelopen maanden. In maart haalde hij 5,8 en nu staat hij op 4,5.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, waarin verder weinig verschuivingen te zien zijn. De PVV blijft daarin de grootste partij met 31 zetels. De VVD houdt stand op 26 zetels en het CDA krabbelt weer een zetel omhoog naar 19. Hoewel de echte zetelverdeling bijna omgedraaid is (VVD 31, PVV 24, CDA 21) komt een beoogde coalitie met deze drie partijen virtueel uit op 76 zetels. Dat is dezelfde nipte meerderheid als nu in de Tweede Kamer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom links de islam koestert. (Deel 4)

 

 

De redenen waarom links de islam omarmt met doelbewust georganiseerde transmigratie, knuffelt met vrijstellingen en subsidies, koestert met centra voor positieve discriminatie op kosten van de benadeelden en privilegieert met brutaal racisme tegenover en laster aan het adres van iedereen en al wat autochtoon is, liggen dus voor het oprapen.

De redenen hebben allemaal een gemene deler: het behoud van parallelle politieke macht, het in stand houden van oncontroleerbare en maffiose subsidiestromen en vooral de uiterst riante inkomens veilig stellen voor de collaborerende elite en dit zonder het verrichten van enige productieve arbeid.

Door de islam te importeren introduceren zij een bijkomende dreiging in de maatschappij die uiteraard en terecht verondersteld wordt iedereen angst aan te jagen. De politieke tegenstrevers worden door links onderling netjes en opruiend verdeeld overeenkomstig de spreuk “Verdeel en heers” door een aangepaste tactiek tegenover elk van de geviseerde doelgroepen.

De confessionele en kleinburgerlijke tegenstrever wordt door middel van de reële en zeer realistische angst zelf verleid tot d'himmitude. De angst voor het voldongen feit voor de agressieve, ontwortelde en onder valse voorwendselen geïmporteerde islamieten wordt gebruikt om een vals schuldgevoel aan te praten via de argumentatie van een caritas die links nooit ergens beoefende en overigens ook de islam volkomen vreemd is bij gebrek aan wederkerigheid tegenover alle vrouwen, alle ongelovigen zowel niet-islamieten als islamieten van de verkeerde strekking.

Daarenboven deinst links er niet voor terug iedereen die een rem, bedreiging of obstakel zou kunnen vormen voor haar strategie, via alle bezette machtsposities te muilkorven en te laten broodroven. Dikwijls is een verbale dreiging voldoende om de vrijheid van meningsuiting monddood te maken of een zinspeling op een al ter afschrikking gesteld voorbeeld genoeg om elk verzet in de kiem te smoren.

Onder de valse dekmantel van opkomen voor minderheden, zo genoemde gelijkheid van kansen en racismebestrijding slaagt links er in een vuil racisme en broodroof tegen de meerderheid van autochtonen als legitiem te laten afschilderen en te laten promoten door pers en media. Op kosten van de autochtone belastingbetaler natuurlijk. Wie anders?

Het toppunt van rechtsmisbruik ooit werd in dit verband gelijktijdig geleverd in het koninkrijk België door binnen de kortst mogelijke termijnen middels een reeks politieke showprocessen alle procedures uit te putten en tot een veroordeling te laten leiden op basis van een inderhaast door het parlement gejaagde gelegenheidswetgeving. Daar waar tegelijkertijd op dat zelfde ogenblik tienduizenden rechtzoekenden al tussen tien en twintig jaar (!) aan het wachten waren op een uitspraak in burgerlijke zaken door een centraal gelegen hof van beroep. Overigens wie na tien jaar nu zegt zegt dat de situatie inmiddels verbeterd is liegt.
Dit alles samen leidde tot een
Stockholmsyndroom bij de politieke kaste van het centrum die zich liet verleiden tot schandalig management, de creatie van een nog nauwelijks te dempen ravijn van schulden en systematisch verraad van de echte beginselen van een rechtsstaat.

Het zal ook nauwelijks nog verbazen dat door middel van een reeds door Georges Orwell voorspelde Newspeak de gespletenheid zich dermate genesteld heeft in de samenleving dat zelfs sommigen die zich christen en democraat durven noemen de parlementaire steun aan een minderheidskabinet durven beschrijven als een bedreiging voor dezelfde rechtsstaat. Van een grove leugen gesproken. Dit is een overduidelijke, walgelijke en van omvang nooit gehoorde, meest onbeschofte en onbeschaafde leugen in de geschiedenis der Nederlanden, uitsluitend ter bescherming van enkele ter misbruik gemonopoliseerde subsidiestromen.

En wie inspireerde deze ongelooflijk brutale leugen? De partijen en fracties die menen dat productief en eerlijk zijn niet nuttig is omdat leven op de kap van diegenen die wel productief en eerlijk zijn, nu eenmaal de nooit uitgesproken maar primaire mantra's uitmaken van de partij-ideologie.

Het bij wijze van spreken satanisch linkse plan is ver gevorderd in zijn uitvoering. Kiesvee werd massaal geïmporteerd door met geld te zwaaien en te gooien op kosten van de betaler van btw en inkomstenbelasting handig afgehouden aan de bron zo dat de burger het niet eens meer duidelijk kan vaststellen. De bekoring die van dit gezwaai met geld uitgaat trok uiteraard onweerstaanbaar een bij voorbaat nauwkeurig bepaald profiel van arme allochtoon aan.

Eens hoopjes ellende van de ene plaats in de wereld verplaatst zijn naar de kern van het Avondland om de linkse partijen en politici er beter van te laten worden, wordt er na een periode van ontkenning, negationisme, “soit-disant fait-divers” in de straten van no-go-areas met oorlogswapens gekoesterd en bewaard in islamitische gebedshuizen, doodleuk overgegaan tot de orde van de dag: de autochtonen financieel uitmelken en discrimineren.

In Vlaanderen met het vormen van een regering met links, met parasiterend gespuis van onder de taalgrens, om een historische vergissing nog wat langer kunstmatig in leven te houden, terwijl de nieuwbakken imams grijnzend en grinnikend toekijken onder hun rosse en grijze baarden. Alsof de kiezers ooit een milliseconde zouden gemeend hebben aan wie dan ook daarvoor ooit een mandaat te hebben verleend.

Wij zijn allemaal Mohammedanen, nietwaar mijnheer Moureau? Alsof de vrijheid van godsdienst en meningsuiting nooit met oceanen van bloed en tranen moest gekocht en betaald worden!

Maar bedenk wel dat voor iedereen een oud Vlaams spreekwoord geldt: wie zijn gat (zitvlak) verbrandt zal op de blaren moeten zitten!

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huldegedicht aan Singer - Paul van Ostaijen

 

HULDEGEDICHT AAN SINGER

Paul van Ostaijen

Paul van Ostaijen
HULDEGEDICHT AAN SINGER


Slinger
       Singer
             naaimasjien
Hoort
    Hoort
       Floris Jespers heeft een Singernaaimasjien gekocht
Wat
   Wat
jawel
   Jespers Singer naaimasjien
hoe zo
   jawel
       ik zeg het u
       Floris Jespers heeft een Singernaaimasjien gekocht
Waarom
       waardoor
               wat wil hij
Jawel
    hij zal
          hoe zo
               Circulez
                       want
  SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE

de beste
        waarom
              hoe kan dat
                      wie weet
                              alles is schijn
Singer en Sint Augustinus
Genoveva van Brabant
                      bezit ook een Singer
                                  die Jungfrau von Orleans

Een Singer?
jawel
jawel jawel jawel ik zeg het u een Singer
versta-je geen nederlands mijnheer
Circulez
      Bitte auf Garderobe selbst zu achten
ik wil een naaimasjien
iedereen heeft recht op een naaimasjien
ik wil een Singer
iedereen een Singer
Singer
         zanger
                   meesterzangers
                                 Hans Sachs
heeft Hans Sachs geen Singermasjien
waarom heeft Hans Sachs geen Singer
Hans Sachs heeft recht op een Singer
Hans Sachs moet een Singer hebben
Jawel
         dat is zijn recht
              Recht door zee
                    Leve Hans Sachs
                          Hans Sachs heeft gelijk
hij heeft recht op

  SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE

alle mensen zijn gelijk voor Singer
Circulez
een Singer
Panem et Singerem

Panem et Singerem    Panem et Singerem    Panem et Singerem

                   et Singerem et Singerem

Ik wil een Singer
wij willen een Singer
wij eisen een Singer
wat wij willen is ons recht
                        ein fester Burg ist unser Gott

Panem et Singerem    Panem et Singerem    Panem et Singerem

                   et Singerem et Singerem

Waarom
      hoe zo
            wat wil hij
                       wat zal hij
Salvation army
Bananas atque Panama
          de man heeft gelijk
          hij heeft gelijk
gelijk heeft hij jawel
                      jawel
                           jawel
                                waarom
                                wie zegt dat
                                waar is het bewijs
            jawel hij heeft gelijk

Panem et Singerem    Panem et Singerem    Panem et Singerem

                     Singerem Singerem

  SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE
1896 - 1928


15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioen cumulard : Jef Dauwe van de Tjeven

 

 

In de voorbije week raakte bekend dat dit jaar meer dan 300 politici en topambtenaren hun mandaten niet hebben aangegeven bij het Rekenhof. Meer dan 7.000 anderen vervulden die taak wel. Wie waren eigenlijk de mandatenkampioenen? Aan de andere zijde van de taalgrens ging het om Jean-Pascal Labille. De topman bij Forem, de Waalse VDAB, heeft in totaal 59 mandaten. In Vlaanderen spande CD&V'er Jef Dauwe de kroon. De 64-jarige advocaat houdt er 55 mandaten op na.

 

"Ik sta elke dag om kwart voor vijf op. Alleen zo kan ik mijn job als advocaat combineren met die 55 mandaten. En ik kan nog boeken schrijven ook", vertelt Dauwe. De man is onder meer gedeputeerde voor Oost-Vlaanderen, gemeenteraadslid in Dendermonde en 'effectief lid van de Vlaamse Heraldische Raad.

Dauwe maakt wel duidelijk dat hij niet voor elk mandaat wordt betaald. "Ik krijg een loon als gedeputeerde van de Oost-Vlaanderen. Ik krijg zitpenningen als CD&V-verkozene van Dendermonde - vroeger was ik hier schepen maar dat was niet verenigbaar met mijn taak bij de provincie. En ik krijg een vergoeding bij twee intercommunales. Al de rest doe ik gratis." Hij ziet het naar verluidt als een wederdienst aan de gemeenschap omdat hij elf jaar in Leuven gestuurd heeft op de kosten van de gemeenschap.

De zestiger denkt er nu aan om zijn mandaten wat af te bouwen. Hij schrok vrijdag naar eigen zeggen,dat hij de kampioen in Vlaanderen is. Hij kan nog eens schrikken dat hi bij Angeltjes op de video komt.

Bron : Vandaag.be 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal de superbacterie toeslaan in het land B ?

 

 

(ontwerp : studio Mieke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video-antwoord aan de Amerikaanse moslimpresident

 

http://www.youtube.com/user/vladtepesblogdotcom#p/a

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart, de zwijgzame + Aanpassing 9 u 50

 

 

In de franstalige pers wordt elke dag over de regeringsonderhandelingen geschreven, precies alsof de journalisten aanwezig zijn onder de conferentietafels. Ongetwijfeld zijn er politici die regelmatig een nieuwtje loslaten en daar wordt dan gretig op verder geborduurd. We halen een stukje uit La libre belgique, de ouwe Franse zeurtante.

"Een anekdote illustreert de eerder sombere en delicate sfeer waarin de regeringsonderhandelingen van de voorbije dagen verlopen tussen de 7 delegatieleiders. Donderdagavond waren de dames en heren samengeroepen door Elio di Rupo om hun mening te geven over de nota van 55 bladzijden die hen de dag voordien overhandigd was door de Voorvormer.

Zes onder hen hebben hun standpunten toegelicht, terwijl Bart de Wever geweigerd heeft het woord te nemen. (Zo kent de politieke en amusementswereld  onze TV-flamingant niet - NvdR Angeltjes)  Had hij dan niets te zeggen ? Toch wel, het is geweten dat voor de NVA-voorzitter deze nota een voorgerechtje is, waar hij liever geen commentaar aan wijdt.  Ongetwijfeld zo licht verteerbaar dat hij zich niet verwaardigt er iets over te zeggen. Om in de culinaire stemming te blijven : we zijn nog niet aan de nieuwe patatten toe. (hier stond eerst de nogal letterlijke vertaling :"men heeft de herberg niet verlaten". Een attente lezer hielp ons uit de brand. Merci, monsieur.)

@ La libre Belgique 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De superbacterie : vreest voor uw leven, zondaars ! Sofort.

 

Na de afschuwelijke griep-pandemie, die het land B inspireerde om sofort de functie in het leven te roepen van een griep-commissaris, is het nu de beurt aan de Superbacterie (zie afbeelding). 

De heren Bartelio hebben de regeringsformatiegesprekken onderbroken en leggen vandaag een beslissing voor aan de ontslagnemende ploeg van Nonkel kruk om sofort een "Super-bacterie-commissaris" aan te stellen. De NVA draagt het sympathieke Euro-parlementslid Frieda Brepoels voor. Niet dat zij enige bacteriologische kennis bezit, maar zij is uitermate geschikt om de bevolking angst aan te jagen.  Vandaar. 

Deze week maakte de superbacterie NDM-1 haar eerste dodelijke slachtoffers. De Engelse microbioloog Tim Walsh waarschuwt alvast voor een wereldwijde epidemie. "Dit kan het einde betekenen van de antibiotica", klinkt het. Kan u zich voorstellen, als Zure Frieda op onze televisieschermen verschijnt met deze boodschap, welke impact dit zal hebben op de bevolking ?

Frieda : "De bacterie is resistent tegen de meeste antibiotica. Volgens wetenschappers keren we terug naar de tijd van voor de Tweede Wereldoorlog toen er nog geen doeltreffende antibiotica was. Ik voorspel dramatische tijden. Sofort ! De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft zich een kleine beetje vergist met de griep-pandemie, maar ditmaal is het goed raak ! Ik eis van u dat u de strenge richtlijnen van de aanstaande regering van Bartelio I opvolgt. Morgen allen op post voor uw schermen of er zal wat zwaaien."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de ultieme vernedering
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.
Nu het wereldwijd voor de moslims ramadan is en de religie van de waanzin meer en meer opgang kent, kon ookn naar wat men ten minste beweert, de machtigste man op aarde niet achterblijven om zijn waardering voor dit onheil uit te spreken, meer zelfs, te belonen. Mister pepsodent,alias Hossein Obama, president van de V.S. heeft verklaard na een "onderonsje" met moslims, dat hij voorstander is van de bouw van een moskee op een boogscheut van ground zero, waar ooit de twin towers stonden die vakkundig door vredelievende moslims met de grond gelijk gemaakt werden,  samen met drie duizend onschuldige slachtoffers.

Voor deze gekleurde weldoener kan de komst van een moskee de band tussen moslims en niet moslims alleen maar versterken.
Ik veronderstel dat Obama een zeer gelovig man moet zijn ... zo gelovig dat hij er van overtuigd is dat Jezus in een appelboom woonde. Het is dan ook niet te verwonderen dat de brave zwarte man véél tegenwind krijgt, niet alleen van de nabestaanden van de slachtoffers die dit als de ultieme doodsteek ervaren, maar ook van miljoenen andere Amerikanen die deze stellingname vol ongeloof aanhoren.

Van de ene kant sneuvelen er dagelijks jonge Amerikanen in een oorlog tegen deze waanzinnige religiebelijders en van de andere kant wordt diezelfde moordenaarsbende gezalfd en bewierookt door de big chief ... begrijpe wie kan !

Het zou dan ook de logica zelve zijn dat Obama een tweede ambstermijn op zijn zwarte buik zal mogen schrijven.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Puimège, bijna 30 jaar' overleden

 

Jan Puimège bijna 30 jaar overleden ...  maar wat een toekomstvoorspellende kleinkunstenaar ! Deze getalenteerde jongeman werd op zeer jonge leeftijd, amper 26, geveld door een hartfalen.

Wanneer vandaag de dag een programmasamensteller op de Overbodige op de proppen moet komen met een bloemlezing van de Vlaamse kleinkunst, halen ze telkens datzelfde éne liedje van hem uit het archief: "Marijke". Een mooi melodietje en een mooi tekstje over een ongetwijfeld heel mooi studentinnetje. Heel onschuldig allemaal, studentikoos, zou ik bijna zeggen.(Tussen haakjes: het filmpje http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=522234is van veel recentere datum. Toendertijd kenden we internet nog niet.)

Maar hijzelf had op die noodlottige 22ste mei 1982 al een behoorlijk oeuvre bijeengepend en -gezongen. Want déze liedjes zullen ze bij de Overbodige nooit ofte nimmer spelen : "Ken jij dat land ?" en "Vlaanderen m'n vaderland" Hoe zou dat toch komen? Tja, precies dààrom noemen we ze "de Overbodige", zeker?!

Bruggetje (en vandaar af kan u verder) : http://www.youtube.com/watch?v=sNv8cdmakOg

Bertie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : geen plan b
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De uit de hand gelopen grap " de slimste mens" heeft ervoor gezorgd dat de 'vlaamsvoelenden' hun hoop op bdw hebben gesteld. Ze stemden massaal voor hem.

Ongewild heeft hij een zware verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.  Velen hebben gedacht dat hij  "nù alles zou durven veranderen" .  De media hebben het spel gretig meegespeeld in de hoop het VB eronder te krijgen.  De grootste mirsekening ooit in de belgische politieke geschiedenis.  Dat de cd&v hierdoor werd gehalveerd was een positief resultaat maar niet ingecalculeerd in deze "woestijnvis-klucht".

Stapt hij mee in de 'regering di rupo wordt het voor zijn achterban een nooit geziene desillusie. 
Haakt hij af , staan we voor de totale chaos.  Want zoals men weet  (of hier niet weet) is regeren vooruit zien. En dat is precies waar het belgisch schoentje wringt.  Er is geen plan b ! Er is niet voorzien in een opdeling. 

Talloze keren heeft het VB gewaarschuwd voor de toestand waar we binnen de kortste keren mee te maken krijgen !  "Dit land is totaal onbestuurbaar !"  Talloze keren heeft het VB gevraagd om een plan op te stellen waarin wordt voorzien in een "ordentelijke opdeling" !  Evenveel keren werd het plan weggewuifd want het kwam van VB . 

Voorlopig wordt dus nog "gekoehandeld" met uitzicht op een regeringsvorming, dus: in dit geval, voorlopig het meest waarschijnlijke, komt hooguit 5% van de bevoegdheden in vlaamse handen. Dat zal men natuurlijk als een 'vette vis' trachten te verkopen.  Van enige 'grote staatshervorming' zal in de verste verte geen sprake zijn. Aan de persoonlijke solidariteit zal niet worden geraakt.  Dat is uit de koehandel die tot nu werd gevoerd al duidelijk gebleken.

Mislukken de onderhandelingen , dan is inderdaad de chaos niet te overzien en komt de verantwoordelijkheid volledig voor rekening van bdw en de media , die hem op een ongekende hoogte hebben geheven, VER boven zijn mogelijkheden.

Willen we alsnog deze ellendige toestand vermijden dan is het hoogtijd om een plan op stellen waarin de lusten en lasten eerlijk en evenredig verdeeld worden.  Wie zulks weigert draagt een verpletterende verantwoordelijkheid .  Men heeft al veel te lang gewacht om te kijken naar voorbeelden als tjechoslawakije waar men na een 'ordentelijke opdeling' uit mekaar is gegaan .  Daar is men van de scheiding aan beide kanten beter geworden.

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Bartelio en de keuning

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 15 augustus : Maria Hemelvaart en Moederdag

 

 

Voor al de Maria's en hun afgeleide naamgenoten, voor alle moeders, mama's, oma's, bomma's, grootmoeders, tantes, voor alle vrouwen die ons in onze levens vergezellen en bijgestaan hebben en zonder wie wij niet zouden bestaan ... een gezellige feestdag en speciaal voor u dit mooi stukje piano.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom links de islam koestert - deel 3

 

Eens de vorige achterban grotendeels zal vervangen zijn door de volgende, zal het dan ook geen verbazing meer wekken dat er dan zal gebruik gemaakt worden van de inmiddels ontstane onvrede en onrechtvaardigheden om de oude retoriek terug ter hand te nemen en de passie te preken met gekaapte begrippen zoals voorheen.

Wat links inderdaad vooral kenmerkt is het kapen van bestaande woorden en terminologie om langzaam maar zeker de vooraf bestaande definitie ervan om te buigen en na verloop van tijd te wijzigen in iets wat niets meer met de oorspronkelijke betekenis van het woord te maken heeft.

Voorbeeld hiervan bij uitstek is het woord progressief. Al dan niet langzame maar steeds geleidelijke vooruitgang en op de keper beschouwd evolutie werd gekaapt en in de hoofden van een gehersenspoelde achterban omgevormd tot een synoniem voor anti-behoudsgezind, anti-conservatief en dus 'pro' verandering.
Uiteraard staan idealistische jonge mensen er niet onmiddellijk bij stil dat verandering niet alleen ten goede maar ook te kwade kan gebeuren, en absoluut geen synoniem is noch moet zijn voor vooruitgang. Verandering kan ook verslechtering inhouden en de deuren wagenwijd opzetten voor misbruiken en achteruitgang wat het niveau van verworven rechten en welvaart betreft.

Gelijke kansen is ook zo 'n misbruikt begrip. Eerst en vooral is de uitdrukking zelf erg betwistbaar. Kansen houden in dat er alleen maar sprake kan zijn van eventualiteit, nooit van zekerheid en derhalve principieel van ongelijkheid en dus nooit van gelijkheid. Anders moesten er helemaal geen kansen zijn doch alleen maar rechten waar geen plichten aan gekoppeld zijn.

Stel dat men hier abstractie van maakt en beweert dat men met de uitdrukking in feite bedoelt dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Zelfs dan stuit men op een moeilijkheid. Wie gaat die kansen geven? Gaat links ze geven of mag rechts dat ook? Het zou namelijk een ongelijkheid in kansen zijn indien rechts dat niet zou mogen. En zelfs als iedereen kansen mag weggeven zijn die kansen dan wel echt gelijk? Een gouden polshorloge schenken aan een arbeider is dat gelijk aan het schenken van een identieke polshorloge aan een aap in de Zoo of aan een buitenlands staatshoofd?

Alsof deze twee valsheden in het gebruik van de uitdrukking “gelijke kansen” nog niet voldoende populistisch, misleidend en demagogisch zouden zijn gebeurt er in de realiteit iets helemaal anders dan dat de uitdrukking voorspiegelt of suggereert. Gelijke kansen blijken in de realiteit uitsluitend een neerwaartse nivellering tot stand te brengen, een stilstand van de progressieve vooruitgang en een achteruitgang van het maximaal haalbare. Het bestaan en de overleving van het linkse discours krijgt dus in de praktijk absolute voorrang op de geveinsde doelstellingen van links.

Het toppunt van leugenachtigheid vindt men in de mond van diegenen die de islam willen voorstellen als de godsdienst van de onderdrukten of de godsdienst van de vrede.

De islam is geen godsdienst van de onderdrukten maar de godsdienst opgelegd door onderdrukkers.
De islam is geen godsdienst van de vrede maar godsdienst van de oorlog tegen andersdenkenden. Hiervoor worden alle denkbare middelen aangewend waaronder uiteraard (!) veinzerij en leugens.
Er bestaat geen verdraagzame islam, er bestaan alleen maar afvallige of dissidente moslims.

Links weet dat, maar is te laf om er zelf tegen op te komen. Links verkiest haar eigen belang en voortbestaan boven sociale rechtvaardigheid. Links dwingt door provocatie alle niet-linkse en dus meestal christelijk religieus geïnspireerde machthebbers in een keurslijf van d'himmitude om hen achteraf te veel verdraagzaamheid jegens onrecht te kunnen verwijten.

Links is immers meester in het bespelen van emoties en het opruien van minder ontwikkelde massa's met een kort geheugen. Voor in een verdraagzame traditie religieus geïnspireerde of overtuigde mensen is het niet evident de strijd op te nemen tegen een andere religie. Ook al is dit een als religie vermomde politieke doctrine. Niet linkse en religieus gelovige d'himmis kennen overigens uit ervaring het wapen van religieuze argumenten om de eigen aanhang te behouden en waren altijd even bang als de linkse d'himmis om de eigen aanhang te verliezen.

Links speelt dus duidelijk vals op alle terreinen en gedraagt zich bij elke formulering van een argument dat deze waarheid tracht aan te tonen langzaam maar zeker steeds iets meer fascistoïde.
Ze houdt haar achterban een spiegel voor die zichzelf minder en minder zal gaan herkennen onder de groeiende baarden en de chadors, en al helemaal niet meer onder de boerka, djellaba en andere egalitaristische islamitische uniformen.

Tot de vrijheid zal verdwenen zijn en het islam-fascisme de seculiere rechtsstaat zal vervangen hebben. Zo hopen ze althans. No pasaràn !

Lucky9

 


14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nacht van de Perseïden

 

 
 De nacht van 12 op 13 augustus, van maanondergang tot de ochtendschemering, was een goede tijd om meteoren waar te nemen. Enthousiasten konden zien hoe komeetstof neerregende op planeet Aarde, vurige sporen trekkend door een donkere hemel tijdens de jaarlijkse Perseïden Meteorenregen. Astronoom Marco Verstraaten was voorbereid op de naderende piek van de meteorenregen en wist vanuit een alles behalve donkere plek in Nederland met behulp van een groothoeklens gedurende een periode van 6 uur een reeks opnamen te maken waarin meteoren werden betrapt. Door deze te combineren werd toch nog dit mooie uitzicht op een nachthemel met vele kleurige meteoorsporen geproduceerd. De sterrenhemel op de achtergrond toont ondermeer de Melkweg en zelfs het zwakke Andromedastelsel, rechts van het midden. Hoewel de van een komeet afkomstige stofdeeltjes parallel aan elkaar door de ruimte bewegen, lijken de meteoren van de regen duidelijk uit één punt aan de hemel te komen in het sterrenbeeld waaraan de regen zijn naam dankt (Perseus). Dit radiant-effect is het gevolg van perspectief, precies zoals parallelle rails in de verte lijken samen te komen. Heldere sterren in Perseus zijn tot in de opening tussen de bomen op de voorgrond te herkennen.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bravo Hoessein Barack Osama !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Amerikaanse president Barack Osama steunt de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero in New York. De bouw van de moskee kan echter op heel wat kritiek rekenen bij de bevolking. 

De moskee en het islamitische centrum worden gebouwd vlak bij de plaats waar de Twin Towers van het World Trade Center voor de aanslagen van 11 september 2001 stonden. De plannen liggen onder vuur omdat tegenstanders het een provocatie vinden voor de familie van de slachtoffers van de aanslag.

"Moslims hebben zoals iedereen het recht om hun godsdienst te beoefenen", zei sbama vrijdagavond. Hij steunt de bouw van de moskee, net als Michael Bloomberg, de burgemeester van New York.

@ Vandaag.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij onze buurman van het Oranje Theehuis

 

 

Bij onze buurman Savat van het Oranje Theehuis weerklinkt het instrumentaal intermezzo van Butterfly. Op de afbeelding : de baai van Nagasaki in het begin van vorige eeuw toen de jonge mevrouw Pinkerton elke dag uitkeek vanop de heuvels of het schip met haar marine-luitenant nog niet binnengevaren was. Klikt u op de afbeelding voor de muziek en even naar beneden rollen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!