Angeltjes
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Scharleroi wordt nog steeds gescharreld

 

Laurence Wilgaut, socialistische Schepen voor jeugd en gehandicapten

In Scharleroi valt altijd wat te scharrelen : het is de traditionele scharrelpot voor al wat socialistisch is.  Het vorige schepencollege, burgemeester op kop, dat exclusief rood was, is tijdens de ganse legislatuur quasi voltallig beschuldigd geweest van fraude, verduistering, valsheid in geschrifte, afwending van openbare gelden voor privé doeleinden, aanwending van publieke diensten voor eigen gebruik en rekening, enz.  Wij kunnen niet het volledige gamma opsommen van sjoemelpraktijken, want in Scharleroi is men ons steeds een stap voor.

Niet alleen de leden van het schepencollege, maar ook velen die rond de politici circuleren, grabbelden en graaiden lustig mee. Politiecommissarissen, hoge ambtenaren, klein grut, raadsleden in allerlei nevenfuncties,  al wat tot de rode stal behoorde had minder moraal dan de doorsnee-bajesklant.  Een van de strafste stoten hebben wij steeds de omweg gevonden die de parkinggelden maakten : de meters werden geleegd en de inhoud werd overhandigd aan de beheerder van een Sportcomplex : dit waren zogenaamd de subsidies die de stad overhandigde voor de activiteiten. Het ging om jaarbedragen van 1 tot 2 miljoen euri.  Een klein deeltje werd ingeschreven in de boeken en de rest bevindt zich op buitenlandse rekeningen van belastingpardijzen. Het is nooit openbaar gemaakt, hoe lang dit schandaal heeft geduurd. Niemand heeft ooit opgemerkt dat Scharleroi wel parkeermeters had maar geen opbrengsten.

Scharleroi, waar schepenen beurtelings zitdag hielden in de cel.

Vandaag is het de beurt aan de prompte dame op de afbeelding. Wat heeft Laurence Wilgaut, partijgenote van Elio di Rupo geleerd uit het criminele verleden van haar voorgangers ?  Niet veel. Ook zij zou gebruik gemaakt hebben van de diensten van een "bevriend" aannemer om de eigen woning enigszins te verfraaien, op te smukken, aan te passen aan de noden van mevrouw en haar gezin. Ze wordt in staat van beschuldiging gesteld evenals haar papa, want het zit in de Waalse familie.

Laurence neemt ontslag, want sedert de vorige criminaliteitsgolf de stedelijke politiek teisterde, werd een soortement charter van correctheid ingesteld en dat is de reden dat Laurence er niet omheen kan, op te stappen.

Voor de fijnproevers onder ons : vorig jaar kwam deze vrouw ook reeds in opspraak. Van maart 2007 tot juli 2009 (dat is gedurende 28 maanden) was haar scabinale wedde 400 euri per maand te hoog. Er werd te weinig RSZ afgehouden.  Laurence hield toen vol dat zij niet verantwoordelijk was, dat de RSZ niet op de hoogte was van haar exacte sociale statuut ... Die zaak is toen stilletjes verdwenen uit de aandacht.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk geeft het goede voorbeeld

 

Frankrijk heeft vrijdag weer honderd Roma met een chartervlucht naar hun land van herkomst Roemenië teruggestuurd. De groep vertrok vanaf luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs naar de stad Timisoara in het westen van Roemenië.


Frankrijk wil voor het einde van de maand zevenhonderd zigeuners het land uit hebben gezet. President Nicolas Sarkozy kondigde de maatregel eind juli aan als onderdeel van een 'oorlog' tegen criminaliteit. Frankrijk kan de zigeuners uitzetten als ze niet kunnen aantonen dat ze in hun bestaan kunnen voorzien.

We weten allemaal hoe de waanzinnige nazi's te keer zijn gegaan tegen ondermeer de zigeuners.  Links spant zich vandaag in om parallellen te trekken met het huidige verdedigingsbeleid dat Frankrijk (en ook Italië !) voert door de zigeuners terug te zenden met charters naar hun regio van oorsprong. Er is echter niets onfatsoenlijks aan de hand, integendeel. Het is een duidelijke vingerwijzing naar anderen die de boel hier komen verpesten. En hopelijk een voorbeeld voor andere Europese landen.

 

De Franse regering krijgt  kritiek voor haar  uitzettingspolitiek, onder meer van de Verenigde Naties, maar minister Bresson is niet onder de indruk en zegt dat "Frankrijk geen lessen te ontvangen heeft".

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine reuzin neemt een douche op Sint Jansplein

 

De stad besturen en zorgen dat er niet meer besteed wordt dan er jaarlijks ontvangen wordt, dàt is een te moeilijke opgave voor het schepencollege van Antwerpen.  Deze stad blijft verder wegzinken in de schulden en de opeenvolgende leningen en verlenging van oude leningen.

Al jaren had deze burgemeester het voortouw moeten nemen om het gigantische mobiliteitsprobleem tot zich te trekken en een oplossing af te dwingen. "Van een korte wipper kan je niet verlangen dat hij iets doet voor een Lange Wapper" hoorden wij onlangs een regelmatige Grote Marktbezoeker verkondigen met dat typisch sinjoorse cynisme. Het gebrek aan bestuurlijke moed wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het organiseren van publiek vermaak : lawaaiconcerten en exclusieve prestigeprojecten zoals dit van de Duiker en de kleine Reuzin die dit weekeinde voor het nodige animo zorgen in de stad van allah. Op zich is dit best aardig en leuk, het is enkel de vraag of het de taak is van een politiek bestuur ?  Vele Antwerpenaars denken hier niet over na, zij zien enkel het spektakel en niet het trieste drama dat er achter schuilt.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een levensdroom werd vernield : géén frituur in Frankijk openen

 

We zijn nog niet uit de komkommerperiode.  De meeste politieke blogs sluiten de luiken, de dames en heren politici gaan op vakantie : zij laten de regeringsformatie over aan de media en wij van Angeltjes hinken van de ene komkommer naar de andere.  En doen tussendoor ons amateuristische best Bart de Wever te ontmaskeren als een hopeloze, zichzelf overschattende knoeier.  Als we dan zelf  eens een rustdag nemen, die we vooraf opvullen met zeven stukjes, wordt ons dit kwalijk genomen door sommigen. De mens is soms een ondankbaar stuk vreten.

Nu volgt een naturalistisch komkommerstukje uit "Het verdriet van Wallonië", u weet wel, het land met de hoogste consumptie van hangmatten.

Een 43-jarige man uit Spa heeft al twee jaar een seksuele relatie met een meisje dat volgende week pas zestien jaar wordt. Er hangt 'Serge' een zware gevangenisstraf boven het hoofd, maar daar wil Shannon, zijn geliefde niet van weten. "Wij zijn verliefd en ik had zo'n hard leven dat ik mijn leeftijd ver vooruit ben."

De wet zegt echter dat een individu pas vanaf zijn zestiende bekwaam is om in te stemmen met seks. Wie de liefde bedrijft met iemand die jonger is, begaat dus een misdrijf. Ook al kwam het initiatief van de minderjarige.

De veertiger werd verliefd op het meisje toen hij nog getrouwd was met de vrouw, met wie hij zes kinderen heeft. Weldra bepaalt de raadkamer of de man naar de correctionele rechtbank moet. Intussen is er sprake van een bezoekverbod.

De twee tortelduifjes zien elkaar toch regelmatig via de webcam. Volgende week viert Shannon haar zestiende verjaardag. Vanaf dan staat niets hun relatie nog in de weg, maar het proces en een mogelijke gevangenisstraf komen er wellicht toch.

De werkloze 'Serge' hoopt ooit met zijn jonge liefde een frituur te openen in het noorden van Frankrijk : een prachtig toekomstperspectief wordt zo maar de grond in geboord.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk : FPO voert campagne

 

Wij wensen de FPO alle succes toe : hun strijd is voor een deel ook de onze.

 


20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde of vriendschap ?

 

 

Met dank aan onze goede vriendin Christina  (de mooiste uit de Westhoek)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse schepen uit Gent samen met Termont op campagne voor Erdogan in Anatolië

 

 Zal Pamukkale eerlang de stad Gent adopteren of omgekeerd ?

Bemoeienissen van Resul Tapmaz met Turkse politiek leiden tot controverse in Emirdag (Turkije)

Burgemeester Daniël Termont bracht, samen met de Gentse schepen van Personeel en Informatica Resul Tapmaz – die speciaal daarvoor na 30 jaar de Patersholfeesten laat vallen - als gids, een bezoek aan het Turkse Emirdag in centraal Anatolië, waar heel veel Gentse Turken vandaan komen. Blijkbaar gaat het om een belangrijk bezoek want naast een ontvangst van beiden door de Kamer van koophandel,  maakt Resul Tapmaz, die zich in de Turkse pers voorstelt als "plaatsvervangend burgemeester van Gent" van het bezoek gebruik om, samen met de Brusselse staatssecretaris Emir Kir, actief campagne te voeren voor het geplande referendum van de islamitisch-conservatieve AKP  van huidige premier Recep Tayyip Erdoğan.

Omstreden referendum
Bij dit referendum op 12 september '10 staan belangrijke maar omstreden wijzigingen aan de grondwet op stapel (hervormingen van de rechterlijke macht, het leger, ..). De Turkse oppositiepartijen zijn tegen deze wijzigingen ; volgens hen wordt door de voorgestelde maatregelen de macht van de rechters uitgedund en wordt de macht van de op islamitische leest geschoeide regering vergroot ten koste van de overwegend seculiere rechterlijke macht. De seculiere Republikeinse Volkspartij zwoer de hervormingen voor de rechtbank te zullen aanvechten. Het seculiere establishment, dat gesteund wordt door het leger en de rechterlijke macht, beschuldigt de partij van Erdogan zelfs van pogingen Turkije te veranderen in een islamitische staat.

Controverse
Het feit dat Resul Tapmaz, geruggesteund door zijn burgemeester Daniël Termont, in Emirdag publiekelijk opriep om JA te stemmen bij het omstreden referendum viel dan ook bij veel Turken duidelijk niet in goede aarde en zorgt voor de nodige controverse. Ceylon Morc, voorzitter van de MHP (Partij voor Nationalistische actie) in Emirdag, stelde "Resul Tapmaz is schepen in Gent en geen schepen in Emirdag, hij moet zich terughoudend opstellen." Nog scherper is Cemil Dogan, afkomstig uit Emirdag en nu voorzitter van de moskee van Anderlecht: "Men vraagt zich af in wiens naam deze Belgische mandataris een standpunt inneemt; hij gedraagt ze zich alsof hij lid is van de AKP."

Glad ijs
Hiermee begeeft de Resul Tapmaz, die al eerder opviel door bij de voorbije federale verkiezingen in het Turks campagne te voeren, zich op bijzonder glad ijs en stelt zich de vraag wiens belangen deze socialistische schepen dient : die van de Gentenaars, die van burgemeester Termont of die van Turkije en in het bijzonder die van de regerende islamitisch-conservatieven.

Tanguy Veys Federaal volksvertegenwoordiger

http://www.tanguyveys.com/4/6/

PST : Vraagje van ons : wordt in de Gentse gemeenteraad geïnterpelleerd over dit incident ?  Wat is de positie van burgemeester Termont ?  Hangt die rond in Anatolië om kennis te maken met zijn toekomstige kiezers ?  Wie draait op voor de kosten van deze politiek-toeristische trip ? Hoe verklaart de Turk en sp-a-schepen zijn bemoeienis met de binnenlandse poltiek van Turkije ?  Waar ligt zijn loyauteit ? Enz, enz.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op verzoek : nogmaals belgische moslim

 

 

Een van onze lezers, de heer Ethan, verzocht om deze video te plaatsen. Het is geloof ik de derde keer dat we de Brusselse bekeerling uit Molenbeek aan u voorstellen.  Om ons te kloppen, geachte Ethan, moet je vlug wezen ... maar het is graag gedaan !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belgië redden.

 

Denkt u vooral niet, dat wij in slaap gevallen zijn bij het uitzichtloze politieke gemodder dat moet leiden tot de samenstelling van een regering, met als doel : belgië te redden.

Wij hebben enkel weinig zin om dagelijks verslag uit te brengen over dingen die u overal in de Vlaamse en Waalse pers kan lezen. Er wordt gegist, gehoopt, gesmeekt om te vernemen, dat het "onverzoenbare toch verzoend geraakt". De Waalse journalist Deborsu stond donderdag aan het paleis van de keuning (dat eigenlijk ons paleis is) met een handgeschreven bord dat hij ophield, toen Bart de Wever voorbij kwam gereden met de tekst "Bent u pessimistisch ?"  Wat een ijdel gedoe ...

Alexander Decroo liet nog eens van zich horen : hij en zijn partij willen zich best mee storten in de onderhandelingen van de laatste kans, want de Open-VLD vreest dat er geen postjes zullen zijn voor Alexander maar wel voor al de ander.  In één zaak geven wij de man gelijk : zoals de zaken er nu voor staan, zal een overeenkomst onvermijdelijk leiden tot een draak van een oplossing. In de plaats van goed, helder bestuur, is men bezig met een ingewikkelde machinerie te ontwikkelen, die vatbaar zal zijn voor vele interpretaties en ruzies achteraf. 

Dag na dag wordt bewezen, dat Vlamingen en Franstaligen onmogelijk kunnen blijven samenhokken in dit zieke land.  Nu blijkt ook, hoe vals de lof klinkt die de keuning en een trits ijdele politici zichzelf toezwaaien met de verklaring, dat belgië een modelstaat is dankzij zijn compromisbereidheid.  België zou model staan voor Europa en al onze buren kijken jaloers toe naar onze bekwame bestuurders ... Bezopen bestuurders zal beter klinken. 

België is een onontwarbaar kluwen van tegenstrijdige beslissingen, die elke beleidsdaad onmogelijk maken. België glijdt voort naar de afgrond door zijn ingewikkelde structuren. Op zich vinden wij die afgang niet jammer, maar het zijn de burgers die het gelag betalen van de onmacht, de onkunde en de halsstarrigheid die dit land bij mekaar houdt.

Zij die rekenen op de NVA kunnen vaststellen, dat de methode De Wever geen haar beter is dan die van al zijn voorgangers. Dagelijks herbeleven wij de hopeloze strijd die gevoerd werd door Schiltz en de Volksunie, zij het dat de NVA sterker staat.

Zolang de politici niet de moed hebben te erkennen dat dit land onbestuurbaar is en dat we moeten uiteen gaan in het belang van de burgers, blijft de afgrond wenken en naderbij komen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJdeltuit van Overmeire Karim speelt solo. Helaas voor hem geen solo-slim
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De bestuursleden en mandatarissen van het Vlaams Belang in Aalst stappen niet in het alternatief project van hun afgescheurde boegbeeld Karim Van Overmeire. Zij blijven het klassieke Vlaams Belang getrouw, zegt voorzitter Steve Herman. In juli nam parlementslid en Aalsters boegbeeld Karim Van Overmeire ontslag uit zijn partij om in zijn stad een eigen politiek project te starten met het oog op toekomstige beleidsdeelname. Aanvankelijk reageerden enkele partijgenoten vrij enthousiast en het leek erop of sommigen Van Overmeire zouden volgen.

Vlaams Belang-voorzitter Steve Herman zegt dat het niet (meer) het geval is. Hij benadrukt dat Van Overmeire de partij zonder ruzie heeft verlaten, dat de lokale bestuursleden van het Vlaamse Belang samen met alle gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden hun partij trouw zullen blijven en niet in het politiek project zullen stappen van hun afgescheurde partijgenoot.

Trouw aan programma

‘Ze lieten intussen allemaal weten dat zij het nationaal Vlaams Belang-programma trouw blijven', zegt Steve Herman. ‘Onze partij is in principe niet gekant tegen een bundeling van Vlaams-nationale en rechtse krachten in Aalst, maar het kan niet zijn dat wij de middelen en mensen moeten leveren voor een eventueel project om nadien een tweederangsrol te spelen. We vormen op lokaal vlak de grootste partij en onze tegenstanders zijn nog lang niet van ons verlost.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=8T2U9VU2


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag

 

 

 

Vandaag, enkel de artikels die hieronder staan.

Uw reacties worden later op de avond geplaatst.

Wij wensen u een prettige, kalme vrijdag toe.

Bij zijn Oranje Theehuis blijft Savat vandaag actief aan de slag met gilbezems en roepberen.  Wie daar niet van houdt (95%) kan troost zoeken bij onze Lolita.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke slaven en slavinnen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen door Lolita
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Dag lieve dromers,

Uit jullie reacties kan ik opmaken dat dansen voor jullie slechts het middel was om een schoon juffrouw tegen uw gilet te trekken.  Wel, daar gaan we deze week verandering in brengen.  Smeert uw benen maar in met groene zeep, doet een flinke klod brillantine in uw haar (?), trekt uw buik in, haal diep adem en begint eraan… hier komt een schoolvoorbeeld in de dansscholen, een klassieker op dansavonden voor alleenstaanden, een fitnessoefening en bewijs van eeuwige jeugd … wie dit aankan, telt nog mee, da’s wat anders dan dat solo-rondspringen van de jeugd ! 

Eerst wat achtergrondinformatie :

William John Clifton Haley werd geboren in Highland Park,Michigan op 6 juli 1925.  Hij groeide op in een muzikaal gezin: papa speelde banjo en mama piano.  Reeds op 13jarige leeftijd begon hij met optredentjes, hij zong en begeleidde zichzelf op de gitaar.   

Op 12 april 1954 nam Bill Haley met zijn band The Comets in New York het nummer Rock around the clock op. Dit was het begin van de hele rock 'n’ roll-geschiedenis. Mede door de (dans)film Rock around the Clock uit 1956, waarin Haley's nummer was opgenomen, verspreidde de rock 'n' roll zich snel over de wereld.  De optredens van Bill Haley en zijn band in de jaren 1954 tot 1958 in Europa werden als sensationeel ervaren en leidden soms zelfs tot gewelddadigheden.

Bill Haley was in de zeventiger jaren verslaafd aan alcohol. Op 9 februari 1981 overleed hij in Harlingen, Texas, aan een hersentumor.

 

Rock around the Clock was het muzikale leidmotief van de TV-serie “Happy Days” uit 1974 / 1984, een nostalgische terugblik op de 50er jaren, met als hoofdrolspeler “Fonz”, Henry Winkler.

Naar aanleiding van de 25ste herdenking van Haley’s sterfdag werd door de International Astronomical Union er een planetoïde naar hem genoegd: de 79896 Billhaley.

Zet die zetels opzij, rolt uw tapijt op, zwiert uw sloefen in de kattenmand en doe uw dansschoentjes aan voor …

 

 

.

P.S.  Eén van mijn eerste vriendjes, grote broer van een schoolvriendinnetje en een rasechte Antwerpenaar (hoe kan het anders?), vroeg me eens bij het begin van dit liedje of ik op mijn tenen kon dansen… Nogal verrast antwoordde ik bevestigend… waarop hij me dan aanmaande “op mijn eigen tenen” te dansen.  Misschien leest hij dit?  Jan… weet gij het nog ?

Kusjes van Lolita


19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbezemtijd bij de buren

 

In het Oranje Theehuis bij onze brave soldaat Savat loopt nu Andrea Chenier. We kunnen niet anders dan een aanbeveling geven om even te gaan gluren en luisteren naar de gilbezems, maar zet uw geluid stilletjes. Er is ook nog een stukje Lodewijk Mortelmans te beluisteren op piano. U kent het adres ?  Klikt u maar op de mooie foto hierboven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden : hulp gevraagd !

 

Onze vriend, lezer en reageerder Pol stuurt ons volgende mail :

Graag had ik beroep gedaan op het collectief geheugen van de Angeltjes-lezers.
Wie weet een naam te plakken op de personen op de foto's. Graag met enige toelichting of 'fotografisch' bewijs.
Te situeren in Vlaams-nationale en/of Christelijke omgeving rond de preriode vanaf 1914-18 (krijgsgevangenkamp Göttingen) tot 1930.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische treinen met aparte vrouwenwagons

 

 Als de trein overvol is, wat zich nogal eens voordoet, mogen de hoeren op het dak kruipen en de deftige dames hangen aan de zijkanten.

In Indonesië rijden er voortaan treinen met een wagon, waarin enkel vrouwelijke reizigers plaats mogen nemen. Op die manier wil de nationale spoorwegmaatschappij de seksuele intimidatie op het openbaar transport bestrijden.


De wagon is bijzonder goed te herkennen dankzij zijn roze zetels. Bovendien bevindt ie zich helemaal vooraan de trein. Voorlopig wordt het gegeven nog maar enkel gebruikt op de verbinding tussen Jakarta en Bogor.

"We willen onze service verbeteren en de passagiers optimaal beschermen", aldus woordvoerder Makmur Syaheran. De vrouwen kunnen, indien ze dat wensen, ook nog in de andere wagons gaan zitten.

In Indonesië wonen 200 miljoen mensen. Het overgrote deel is moslim. Gescheiden openbare ruimtes is voor de bevolking dus geen nieuw gegeven.

Vandaag.be

Waar de islam de wet dicteert, heerst niet enkel Apartheid maar ook onderdrukking en is een portie geweld nooit veraf. De lakse toon van dit artikel "gescheiden openbare ruimtes zijn voor de bevolking (in dit moslimland) geen nieuw gegeven" staat in schril contrast tot de hysterische uithalen van links tegenover de gescheiden ontwikkeling in Suid-Afrika. De door links beschermde discriminatie valt altijd te vergoelijken.

De vrouwen die voortaan géén gebruik zullen maken van deze aparte wagon(s), zullen direct gebrandmerkt worden als "hoeren" die uit zijn op een verzetje.

Elke dag een beetje meer verrijking dankzij de islam en de idioten die er achterlopen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Go Peter, go ! Please ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.

Naar we vorige maand konden vernemen, zullen wij  we een waardevol hoofdredacteur, die eerlijkheid èn juiste informatie hoog in het vaandel droeg, verliezen. Niemand minder dan de hoogbegaafde en beschaafde Peter Vandermeersch van de meest betrouwbare krant "De Standaard" houdt het hier voor bekeken.

De wijze man gaat zich in Amsterdam nestelen waar hij de running van het NRC-Handelsblad op zich gaat nemen. Nederland mag en zal hardstikke verrukt zijn dit talent te kunnen inpikken. Wij,van onze kant zullen zijn beminnelijk verschijning, zeker als commentator bij Villa Politica missen .Zijn schimpen en schampen naar het V.B. behoren weldra tot het verleden.

Ergens in september e.k. zal het doek vallen. Wij zullen hem net zoals E.T. missen. In Nederland kan hij zijn lezers verblijden met artikels over de strijd van Geert Wilders tegen verspilling en de gestage islamisering van het land.

Wie hier de plaats van PVDM gaat innemen is nog niet bekend, hopelijk wordt het geen Yves Besmet of Guy Rotsmoel. Ga Peter, ga en kom nooit weer!

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio mag nog even

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse enclave Melilla geblokkeerd

 

 

De Spaanse enclave Melilla aan de Afrikaanse Middellandse Zeekust wordt op dit moment getroffen door een blokkade waaraan niemand aandacht schenkt. De stad, die net zoals Ceuta de onbelemmerde invasie in de EU van zwarte Afrikanen en moslims in de weg staat, werd door Marokko afgesneden van de aanvoer van levensmiddelen. Protesten van de Spaanse koning blijken net zomin te werken als de weke dialoogaanbiedingen van de socialistische minister-president Zapatero.

 

Het geëiste ”einde van het Spaanse kolonialisme” zou wel eens niets anders kunnen betekenen dan de volledige overgave van de traditierijke Spaanse steden Ceuta en Melilla aan de moslims. Beide plaatsen waren ooit bekend als garnizoenssteden van het Spaanse Vreemdelingenlegioen, dat tegenwoordig tot de beste elitetroepen van Europa behoort en in het zuiden van Spanje vooral tijdens de processies met Pasen nog zijn bijzondere verbondenheid met de tradities van de christelijke cultuur demonstreert. Het oude motto van het trotse legioen – ”Viva la Muerte” – wordt door de huidige Spaanse politici blijkbaar niet goed begrepen. Het gaat namelijk niet om een oproep tot zelfmoord.

Lees verder :

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11929

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversiteit : een verrijking voor onze cultuur, ook in Deutschland

 

Overgenomen van www.vladtepesblog.com

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!