Angeltjes
12-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hier zijn we met de Finale Score tijdens de Ramadan 2010 : een schitterend jaar !

 

Ramadan 2010 Scorecard
 

Day 30

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All Other
Religions

Terror Attacks

226

1

Dead Bodies

1028

1

Meer dan duizend doden gedurende 30 dagen ramadan, gespreid over 226 aanslagen in 22 landen : een triest record.

Er wordt om praktische redenen geen score bijgehouden van verminkten, gewonden en gekwetsten. Deze cijfers zijn wreed en we zouden ze liever niet kennen. Gezien de lafhartige ontkenning van velen in het Westen die halsstarrig volhouden dat de islam een religie is als een andere, is de publicatie van dergelijke rauwe statistieken helaas noodzakelijk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toplonen voor Toppolitici : daar hebben die mensen recht op !

 

2.805 euro bruto, zoveel verdient de gemiddelde Belg per maand. Toppolitici gaan daar vlotjes met vele duizenden euro's boven, getuige daarvan volgend lijstje.

1. Herman Van Rompuy: 24.874,62 euro bruto per maand
Sinds 1 januari is Herman Van Rompuy voorzitter van de Europese Raad. Zijn salaris is vergelijkbaar met dat van Commissievoorzitter Jossé Manuel Barroso. Beide toppolitici ontvangen een basissalaris van ruim 24.500 euro bruto per maand (exclusief 'housing allowance' en andere vergoedingen). Op zijn loon betaalt de EU-president een Europese belasting van 25%, wat lager is dan de inkomstenbelasting in veel EU-landen.

Van Rompuy krijgt 138% van het basissalaris van een ambtenaar van de EU (rang 16, salaristrap 3).

2. Karel De Gucht: 20.278,23 euro bruto per maand
Als 'gewone' eurocommissaris verdient Karel De Gucht 20.278,23 euro per maand of 243.338,76 euro per jaar. Daarbovenop krijgt hij een woonvergoeding die 15% van het salaris bedraagt (dus 36.500,81 euro per jaar) en een maandelijkse representatievergoeding van 607 euro, oftewel 7.284 euro op jaarbasis. Alles bij elkaar maakt dat een jaarlijks inkomen van 287.123,57, exclusief pensioenrechten.

Belangrijk: het gaat hier om een brutoloon. Zijn salaris is nog onderworpen aan een Community tax. Er zijn 14 verschillende belastingschalen, gaande van 8% tot 45%.

Op de site van de Europese Commissie vind je meer uitleg over de vergoeding van de EU-commissarissen.

3. André Flahaut en Danny Pieters: 15.932 euro netto per maand
In tegenstelling tot wat je zou verwachten, verdienen de voorzitters van Kamer (André Flahaut) en Senaat (Danny Pieters) meer dan de premier. Tot die opvallende conclusie kwam onderzoeker Jean Faniel van het Brusselse CRISP. De voorzitters strijken elk 15.932 euro netto per maand op, de permier 11.041 euro.

4. Yves Leterme en Didier Reynder: 11.041 euro netto per maand
Zolang hij nog op de premierstoel blijft zitten, ontvangt Yves Leterme 11.041 euro netto per maand. Dat is evenveel als zijn vice-eerste ministers Reynders, Onkelinx, Vanackere, Milquet en Vanhengel. Zijn collega in Vlaanderen, minister-president Kris Peeters, moet het met zo'n 700 euro minder stellen: 10.369 euro netto per maand.

5. Annemie Turtelboom en Pieter De Crem: 10.726 euro netto per maand
Ook de andere ministers in de federale regering verdienen mooi geld. Volgens de cijfers van Jean Faniel strijken ze 10.726 euro netto per maand op. De collega's in de Vlaamse regering doen het met 9.732 euro netto.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders krijgt geen eerlijk proces. Wat had u gedacht ?

 

Volgens Geert Wilders gunt de rechtbank in Amsterdam hem geen 'eerlijk proces'. De PVV-leider is donderdag officieel opgeroepen om als verdachte te verschijnen bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem.

Wilders had gevraagd achttien getuigen, deskundigen en ervaringsdeskundigen te horen om zijn gelijk aan te tonen. De rechtbank in Amsterdam wees er slechts drie toe. „Ik kan niet anders concluderen dan dat de rechtbank mij geen eerlijk proces gunt”, zei hij begin februari daarover.

De rechtbank zet het proces vanaf 4 oktober voort. Daarna moet Wilders op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober voor de rechter verschijnen. Op 2 november staat de uitspraak gepland.

„Het is vreselijk dat ik de hele maand oktober voor de rechtbank sta”, zei Wilders nadat hij donderdag de zogeheten oproeping van verdachte in ontvangst had genomen. „Ik sta een maand lang terecht voor de vrijheid van meningsuiting.” Drie zittingsdagen en ook de dag van de uitspraak vallen op een dag dat de Tweede Kamer vergadert.

Wilders wordt beschuldigd van het beledigen van moslims en allochtonen en van het aanzetten tot discriminatie en haat. Aanvankelijk wilde het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam de politicus niet vervolgen, omdat hij de gewraakte uitspraken in kranten en op internet in het kader van het maatschappelijk debat had gedaan. Het gerechtshof in de hoofdstad dacht er echter anders over en zag mogelijk strafbare feiten in Wilders' uitspraken over de islam.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Flairdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Europarlementslid, fractieleider, fantast, leugenaar, levende nachtmerrie  Guy Verhofstadt ging frontaal in de aanval tegen het Roma-beleid van de Franse president. Een gesprek over nationalisme, Sarkozy en het uitwijzingsbeleid van Frankrijk. U zal hem zien schuimbekken, spastisch met zijn knoken horen rammelen en wellicht, als we geluk hebben, tussen zijn tanden horen fluiten "Ik ben niet wie ik ben, ik ben nog veel erger dan ik ben". Allen op post !

Hoe zit het met de regeringsonderhandelingen ? Naderen we het punt waarop gezegd wordt : ‘Rien ne va plus?’ De Zevende Dag debatteert met zwaargewichten uit de vier Vlaamse partijen die de onderhandelingen van zeer nabij volgen. Zwaargewichten in het meervoud ?  Dat moeten dan Caroline Gennez de 2 Wouters zijn. Bart komt uit in de categorie lichtgewichten.

In New York wordt dit weekend 9/11 herdacht. De Zevende Dag brengt het verhaal van een Vlaamse getuige, die zich op die fatale dag vlakbij de WTC-torens bevond. De ervaring was zo ingrijpend, dat hij er nu pas kan over vertellen. Over de Overwinningsmoskee wordt met geen woord gerept, dat doet enkel Greet de Keyzer : met afgrijzen en minachting over de 70% tegenstanders, die allen racisten zijn.

Hoe kan Elsschot helpen bij de zoektocht naar de vrouw van je leven ? Auteur en Frankrijk-enthousiasteling Bart Van Loo vertelt het meeslepend in zijn nieuwe boek “Elsschot, Antwerpen en Coraline”

Alain Coninx gaat op ontdekkingstocht op Spicy Maasmechelen, een gloednieuw culinair evenement met gastronomische degustaties uit zes 'landen van Maasmechelen': Griekenland, Italië, Marokko, Polen, Turkije en België. Smullen maar : wolf in schapenvacht met look en veel hete ketchup.

Mocht mijnheer Roger Van Gheluwe intussen opgedoken zijn, zal hij met graagte komen vertellen over het thema : "Van uw familie moet het hebben".

U kijkt toch ook niet ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders in New York : de toespraak

 

 

Via onderstaand bruggetje kan u de video bekijken en de tekst lezen (Engelstalig)  van de toespraak die Geert Wilders in New York hield. 

http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1712&Itemid=1

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zonnebloemstelsel, even groot als onze Melkweg

 

 Messier 63, een helder spiraalstelsel aan de noordelijke hemel, bevindt zich op een afstand van circa 25 miljoen lichtjaar in het trouwe sterrenbeeld Canes Venatici (Jachthonden). Het majestueuze eilanduniversum, dat ook gecatalogiseerd is als NGC 5055, meet bijna 100.000 lichtjaar in diameter en is dus ongeveer even groot als onze eigen Melkweg. Zijn populaire naam, het Zonnebloemstelsel, dankt M 63 aan zijn heldere gele kern, van waaruit zich blauwe spiraalarmen naar buiten uitstrekken, doorkruist door banen van kosmisch stof, en besprenkeld met rozerode stervormingsgebieden. Maar deze diepe opname onthult ook een enorme maar zwakke boog die zich tot ver in de halo boven de helderdere melkwegschijf uitstrekt. Een samenwerkingsverband van professionele en amateursterrenkundigen heeft aangetoond dat deze boog constistent is met een sterstroom van een kleiner satellietstelsel, dat door getijdekrachten uiteengereten werd terwijl het met M 63 gedurende de afgelopen 5 miljard jaar versmolt. Hun ontdekking maakt deel uit van een toenemende hoeveelheid bewijs dat de groei van grote spiraalstelsels door kleinere stelseltjes te verorberen heel gewoon is in het nabije Heelal


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo was het ...

 

 

Zo was het ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie op zijn Belgisch

 

(studio Jean)


11-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet

 

Een simpel beeld zegt vaak meer dan een panoramische opname. Deze jongen treurt om zijn vader die een der slachtoffers was van de bestiale aanval van 11 september 2001

(foto US Today)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoverslag + on ... aangepaste commentaren Geen moskee nabij Ground Zero 11.09.10

 

stop islamisering 09112010 014

 stop islamisering 09112010 003 

De heren Claeys en Van Hauthem glimlachen. Natuurlijk, zij zijn lid van een vrolijke partij

stop islamisering 09112010 008

Senator Jürgen Ceder (zoals steeds, ernstig maar vriendelijk)

stop islamisering 09112010 005

Filip Dewinter neemt een slok : "De ramadan is toch voorbij"

stop islamisering 09112010 007

Barbara Pas (binnenkort mama) begroette ons zoals het hoort : "Dag, Mijnheer van Angeltjes". Volgende maal zien we graag een kleine révérence, Barbara.

stop islamisering 09112010 013

"Stop islamisation of the world" betoogt deze dame en Gerolf Annemans is het er duidelijk mee eens. Chris Janssens maakt op de achtergrond discreet reclame voor de varkensindustrie. Verschillende voorbijgaande moslims knikken hem goedkeurend toe : "lekker".

stop islamisering 09112010 001

Francis Van den Eynde vraagt aan Philip Claeys : "U komt me bekend voor,  wie bent u ?"

stop islamisering 09112010 017

Gerolf Annemans is intussen aangesteld als "vlaggenvasthouder" en Filip de Man (voorgrond) kijkt uit of er zich  (buiten enkele Amerikanen) niet te veel vreemdelingen uit de Prachtlanden mengen in de betoging. Filip is zeer verdraagzaam maar ook waakzaam.

stop islamisering 09112010 021

Marijke Dillen : "Hebt ge het gehoord, ze durven hier nogal wat zeggen, hé ..."

stop islamisering 09112010 016

Verjaardag of niet, Filip Dewinter strijdbaar en paraat zoals steeds. Correct en beschaafd zoals een Brusselse burgemeester nooit zal zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmverslag betoging Brussel tegen moskee Ground Zero

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoging Brussel : Geen moskee nabij Ground Zero

 

In Brussel greep vanmorgen tussen 11 en 12 uur een manifestatie plaats ingericht door "Steden tegen islamisering". Eigenlijk moeten we zeggen : in Sint Joost-ten-Node, want burgemeester Beulemans van Brussel had gisteren om 16 uur laten weten aan Filip Dewinter, de voorzitter van STI dat hij geen toelating verstrekte ondermeer op basis van volgende elementen :

"...dat de aanvraag immers ingediend werd "namens de vereniging "Steden Tegen Islamisering" (STI)" terwijl deze vereniging geen rechtspersoonlijkheid heeft en bijgevolg geen rechtsgeldige aanvraag tot het verlenen van een vergunning kan indienen."

"Overwegende  dat er sprake is van een ernstige dreiging voor de openbare rust en veiligheid; Dat immers de boodschap van "Steden Tegen Islamisering" duidelijk haatdragend is en slechts ingegeven is door onverdraagzaamheid, discriminatie op religieuze gronden en islamofobie."

Overwegende dat in die omstandigheden in alle redelijkheid mag aangenomen worden dat de betoging op een agressieve wijze zal verlopen met aanzienlijke en niet beheersbare risico's voor de openbare rust en veiligheid."

Correct heeft Vlaams Belang deze beslissing aanvaard maar wij hopen dat een aantal parlementsleden het hier niet zal bij laten. Nog nooit hebben wij meegemaakt dat een burgemeester het grondwettelijke recht op betogen en het uiten van een mening verbiedt op grond van louter eenzijdige en partijpolitieke overwegingen.  Als er sprake is van haat en agressie dan bestaan deze vooral in het hoofd van Freddy Thielemans die enkele jaren geleden op 11 september 2007 zijn politiekorps inzette tegen vreedzame en stilstaande betogers en deze als misdadigers liet neerknuppelen en opleiden.

Filip Dewinter deelde mede dat de Amerikaanse ambassadeur geweigerd had een afvaardiging van Vlaamse, belgische en Europese parlementairen te ontvangen en kennis te nemen van hun bezwaren tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero.  De man had op 2 september wel een moslimdelegatie binnengehaald om met hen het avondmaal te nuttigen na zonsondergang. Collaboratie en plat populisme is deze partij-ambassadeur niet vreemd.

De enkele honderden aanwezigen beluisterden de bezwaren die uiteengezet werden door Dewinter en die iedereen inmiddels kent.  Er kwamen steunbetuigingen voor deze actie uit Amerika van medestanders en onder de betogers bevonden zich ook enkele Amerikanen.

De manifestatie ging vreedzaam uit mekaar zoals het de gewoonte is bij Vlaamse betogingen waar geen tegenstanders de boel komen verzieken. Aan de ambassade stond een grote politiemacht verzameld. Het positieve aan deze machtsontplooiing is, dat de agenten het verschil zullen zien tussen de correcte, protesterende Vlamingen en het allochtonentuig waar zij dagelijks mee te maken krijgen en dat door hun burgemeester de hand boven het hoofd gehouden wordt.

Er grijpen vandaag nog gelijkaardige acties plaats in gans Europa en uiteraard ligt het hoofdaccent op New York waar Geert Wilders de aanwezigen zal toespreken.

Foto's zullen later verschijnen wegens technische problemen. U komt nog even terug straks ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering voor de slachtoffers van 11 september

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Elio wenst niets op papier te zetten, zo kan hij later altijd zeggen dat het misschien aangestipt werd maar niet bindend overeengekomen.

Elio : de sans-papiers en de Vlaams-geld junkie.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De democratie op haar best : Laat het volk erbuiten !

 

 

vandaag / 08u04 PS-voorzitter Elio Di Rupo weigert om schriftelijk te antwoorden op vragen van de koninklijke bemiddelaars. De voormalige preformateur vreest dat die gelekt zullen worden aan de pers. Zijn weigering is intussen ook al bekend gemaakt. Afbeelding : Elio Incognito bereidt zich voor op het weekeinde in Brusselse etablissementen van standing. En zo.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws door Nonkel Kruk

 

Volgens Nonkel Kruk, premier van lopende zaken,  zal de volgende regering in plaats van 25 miljard euro 'slechts' 22 miljard moeten saneren. "En misschien zelfs nog iets minder" monkelde de olijkerd.

Tot nu toe werd aangenomen dat ons land de komende jaren ongeveer 25 miljard euro moet besparen. Dankzij de economische heropleving zal de overheid echter minder geld nodig hebben, verklaarde de Nonkel vrijdagavond op vtm.

De beleidsmakers zullen echter voorzichtig moeten omspringen met de uitgaven, benadrukt de CD&V-er. "Maar hoe dan ook zal er iets meer budgettaire ruimte zijn dan eerder voorzien, wat de onderhandelingen voor een nieuwe regering iets makkelijker maakt."

Wat een geruststelling : nu kunnen we weer een aantal asielzoekers meer opnemen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze talrijke Royalty-lezers : de goede smaak van de Coburgs

 

 We zijn in de Belle Epoque en staan hier voor twee schoonheden : de door de kunstschilder Boldini in 1901 afgebeelde mevrouw en het doek zelf dat een pareltje is. De schoonheid is Cléo de Merode (1875 - 1966) een danseres van de Folies Bergère te Parijs en een van de talrijke minnaressen van de  voorbeeldige belgische Prachtmens Leopold II. Cleo verdiende rond de vorige eeuwwisseling de fabelachtige som van 40.000 Franse frank per maand voor haar artistieke prestaties en vaak het veelvoud van die som voor andere prestaties die zij leverde bij steenrijke bewonderaars.

De Italiaan Giovanni Boldini (1862 - 1932) was een gevierd portretschilder in Parijs waarover u meer vindt via dit bruggetje.

 Savat

(met dank aan Henri Floris Jespers)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan herdenkt slachtoffers van 11.09 incident

 

Piëteitsvol herdenkt de Afghaanse bevolking de slachtoffers die in New York vielen door onhandig maneuvrerende piloten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ramadam score : over de 1000 doden !

 

Ramadan 2010 Scorecard
 

Day 29

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All Other
Religions

Terror Attacks

217

1

Dead Bodies

1011

1

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje bij het einde van de rampadam

 

 

En van  nu af gaat het weer prettig worden

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!