Angeltjes
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis

 

 

MarioCrisis2.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met doodsbedreigingen en haat-taal.

 

ESPCECE DE CONNARDS DE FLAMINGUANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ON VA VOIR QUI EST IMMIGRES EN BELGIQUE

SALE CONNARD DE DE WEVER, TU NE VA PAS PASSER L'HIVER !!!!!!!!!!!

TU VA CREVER GROS COCHON FLAMINGUANT !!!!!!!!!!!
***
***
vendredi 1 août 2008 15:38:32)
publié par : ...

il faut le tuer tu comprend ?
***
***
- Toi,ferme ta grande gueule ...vote pour un de tes flamoutch de merde et cire les couilles du gros porcinet...aboyes flamoutch et mets-toi la tête entre les cuisses et embrasse ton CUL..chie dans un trou,pisse dedans et jette-toi ..Le jour ou je t'attrappe..conseil..cours vite sale facho flamin de merde.
***
***
Si le gordel à lieu, cette fois c'est du sang qui coulera, pas des bêtes pneus crevés. Celui qui osera y allez avec ses enfants est un inconscient et si le Bloso n'annule pas,il portera une immense responsabilité.
***
***
vendredi 1 août 2008 15:37:57)
publié par : ...

il faut tuer Bart De Wever
***
***
Dit soort crapuleuze taal lees je op de Franstalige forums.  Wij hebben dat nog nooit gezien bij een van onze Vlaamse kranten. Integendeel, als je een mening vooropstelt in een reactie die nogal strijdig is met het regime (en de opvattingen van de censor van dienst) wordt je reactie geweerd en jijzelf geband.  De chi-chi praters veroorloven zich doodsbedreigingen, schandelijke praat, racistische opmerkingen en dat passeert allemaal als gans normaal.
De Wever is onze vriend niet, omdat we zijn strategie nefast vinden en dat hebben we zelfs gisteravond nadrukkelijk geschreven. Ook dat we hem een dikke opportunist vinden.  Maar wij nemen het niet, dat een Vlaming, die met welke inspiratie dan ook, een stuk Vlaamse Beweging uiteenzet tegen de Franstaligen, daarvoor bedreigd en uitgescholden wordt zoals het gebeurt.  De vele taalfouten in de teksten zeggen voldoende dat we te maken hebben met eencelligen.Worden deze fraaiigheden verzameld en overgemaakt aan de internationale instanties die ons de les komen spellen ?
.
.
Ray
De Franstalige mails werden gecopieerd bij :


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgium today ... Een absolute aanrader !

 

 

Op Youtube zijn een zestal korte video's geplaatst door "belgiumtoday" die in keurig Engels (en Frans als het moet) sommige aspecten van onze ingewikkelde politiek proberen te verklaren voor een internationaal publiek. Een toe te juichen initiatief ! Vlaanderen maakt veel en veel te weinig gebruik van Youtube !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 september : Gordel !

 

Gordel mee! 

Het Vlaams Belang roept al zijn leden en sympathisanten op om op zondag 7 september deel te nemen aan de jaarlijkse Gordel en zo het Vlaamse en groene karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel te onderstrepen. Voor een overzicht van de talrijke wandel- en fietsroutes kan u terecht op
www.de-gordel.be

De Vlaams Belang-mandatarissen zullen dit jaar in groep deelnemen aan de familiewandeling vanuit Zaventem. Deze tocht van ongeveer zeven kilometer leidt ons doorheen de landelijke stukken van Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem, met haltes aan de Vlaamse gemeenschapscentra De Lijsterbes en de Kam. Graag nodigen we u uit hieraan deel te nemen met uw familieleden, vrienden en kennissen. Het Vlaams Belang legt hiervoor gratis bussen in vanuit alle Vlaamse provincies. De juiste opstapplaatsen en vertrekuren vindt u hieronder. Voor meer informatie, inschrijvingen en betaling van de deelnamekosten (4 euro per persoon) kan u terecht op uw regiosecretariaat.


BUSREGELING – DE GORDEL

Provincie Antwerpen:

Turnhout: station – 9.00 uur
Herentals: Wellens – 9.40 uur
Berchem: kerk – 10.20 uur
Schoten: parking Carrefour Pizza-hut – 9.30 uur
Kontich: E19 carpoolparking – 10.00 uur
Mechelen: Rode Kruisplein – 10.20 uur

Willebroek: zie busregeling Oost-Vlaanderen (en voor de sportievelingen : te voet of met de fiets)


Provincie Limburg:

Maasmechelen: gemeentehuis – 8.30 uur
Hasselt: Dussartplein – 9.00 uur
Beringen: Superconfex bij uitrit 26 autosnelweg – 9.30 uur


Provincie West-Vlaanderen:

Brugge: Magdalenaparking – 8.45 uur
Roeselare: De Gezelle – 9.15 uur
Kortrijk: voorkant station – 9.45 uur


Provincie Vlaams-Brabant:

Halle: Sint-Rochuskerk – 8.30 uur
Anderlecht: kruispunt Prins van Luik – 8.55 uur
Vilvoorde: Portaelsplein – 9.20 uur
Haacht: Markt (kerk Vilvoorde) – 9.45 uur
Leuven: Parking Bodart – 10.10 uur


Provincie Oost-Vlaanderen:

Gent: Kramersplein – 9.15 uur
Aalst: Den Haring – 9.45 uur
Affligem: carpoolparking – 10 uur

Dendermonde: De Bruynkaai – 9.00 uur
Sint-Niklaas: parking Syntra Hogekouter – 9.30 uur
Willebroek: kruispunt Dendermondsestw – rijksweg (voor oprit A12) – 10.00 uur .



01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe uitspraken om het gekneusde imago op te krikken

 

Op de RTBF heeft Bart de Wever een aantal basisprincipes van het klassieke Vlaams-nationalisme toegelicht tijdens een middaguitzending.

Mochten de vrienden van Vlaams Belang de kans krijgen, ze zouden het niet anders gezegd hebben, wat betreft het gebruik van het Nederlands in Vlaanderen. Wij hebben het gesprek niet gehoord, enkel het Belga bericht daarover gelezen in Le Soir en de Libre. En daaruit blijkt dat het ging over de taalhomogeniteit, die een gevolg is van de Waalse weigering in de jaren '20 voor een veralgemeende tweetaligheid en verder dat Brussel geen derde gewest is. Zaken waar de doorsnee-Vlaming mee vetrouwd is maar die in francofone oren klinken als ijselijke vloeken. Men is vooral geschokt door de vergelijking die gemaakt werd tussen francofonen en Arabieren : deze laatsten moeten zich ook voegen naar het gebruik van Nederlands als bestuurstaal. (alhoewel dat niet helemaal klopt, er zijn nogal wat gemeentes die discreet Arabische faciliteiten toelaten)

Er werd verder  in het RTBF-gesprek niets toegevoegd over de manier waarop de crisis zou moeten aangepakt worden : voorbereiding van de splitsing van belgië, de onafhankelijkheid van Vlaanderen afkondigen, de afbakening van de grenzen, neen dat zou te ver gaan. Alhoewel het even pertinente Vlaams-nationale revendicaties zijn.

Na de vernietigende commentaren die in de Vlaamse pers te lezen vielen, had de N-VA een opsteker nodig en het vraaggesprek met de RTBF was daartoe een geschikt middel. De Wever weet, dat het opsommen van gematigde Vlaamse standpunten bestempeld wordt als extreem nationalisme in het van de wereld afgezonderde Wallonië  Op die manier probeert de N-VA de opgelopen  schade in Vlaanderen te beperken : "Kijk eens, wat ik durf zeggen en hoe ze mij weer verketteren."  Nogal doorzichtig.

Het ware moedig geweest indien De Wever op een duidelijke en vriendelijke manier een aantal kernargumenten van de Vlaamse Beweging zou naar voren gebracht hebben, maar dat zou bij de CVP niet goed aangekomen zijn. 

Ray

 

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/437107/de-wever-les-francophones-sont-des-immigrants-en-flandre.html 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gek van het Jaar ? Ach ...

 

 

De gek van het Jaar : wij zouden het niet durven zeggen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuw hartenrubriek "Eenzaam, maar zeker niet Eerzaam"

 

Nu de vakantie is aangebroken voor onze politici, blijkt dat velen onder hen plots vaststellen hoe eenzaam het leven kan zijn voor wie een gans jaar ter beschikking staat van zijn medeburgers. 
Ook voor ons valt het politieke leven stil en daarom zullen wij ons tijdig en commercieel omvormen tot een afspraakwebstek. 
"Eenzaam, maar zeker niet eerzaam" onder die naam bieden onze kandidaten zich aan.
 
U kan reageren via de module met een (deftige) foto en een profielschets. 
Maak eens een politicus gelukkig, zij doen niet anders een ganse jaar door voor u !
 
 
GENT - Intellectuele Strop - geen complexen - weinig schulden - erg gesteld op étiquette - overal welkom de eerste keer - niet uit op gezelligheid, orde of netheid - eet graag uit plastieken bordjes.  Wie waagt het ?
***
 
OVERAL - Zeer vriendelijke en opgewekte handelaar in oude boeken en autoritaire- ideeën - Altijd bereid tot een tolerante lach - zkm rechtse Vlaamse-nationaliste voor diepgaande SM-relatie.  Tepelklemmen en zweepjes onontbeerlijk + azijn. Vlug, want hij bevindt zich in staat van verval.
***
 
 
SINT NIKLAAS - Knappe buitenaardse vreemdeling - Zeer belangrijke persoonlijkheid Racisme is hem niet vreemd : lacht graag met zwartjes - Produceert veel speeksel tijdens het raaskallen - wordt periodiek opgesloten en behandeld . Ziet er miserabel uit, is dit ook. Motto : "Wie mij niet wil, mist niets".
***

BRUSSEL - Fijnbesnaarde en besnorde gentleman - tweetalig - gevoelig - elegant In bezit van Hoge bloedruk en véél cholesterol Niet vals, noch sadistisch - Kent enigegeleerde woorden. Zegt steeds "pardon" na een oprisping of wind.Wie, o wie ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commentaren uit de geschreven pers

 

KARTEL STAAT NOG ALTIJD MET LEGE HANDEN 


Goud voor N-VA
“Alleen de N-VA zit met de gebakken peren. In principe moet de partij haar vertrouwen in de regering Leterme opzeggen en het kartel in vraag stellen. Maar zal de N-VA dat ook doen? Eerlijk gezegd, we denken het niet. Bart De Wever en vrienden zijn kampioenen in het dribbelen rond de door henzelf vooropgezette deadlines. Mocht dit een olympische discipline zijn, de N-VA zou die winnen.”

“De nieuwe deadline is 21 september, dan houdt de N-VA een ledencongres. Wedden dat ze ook dan niets zullen beslissen. Het alibi ligt al gereed. Het zal dan nog wachten zijn op het tweede rapport van de bemiddelaars. Volgens de mededeling van het paleis wordt dat immers pas verwacht in de loop van de tweede helft van september. Maandag 22 september bijvoorbeeld…”

Eric Donckier in Het Belang van Limburg, 01.08.08

‘Interinstitutionele dialoog?’ Blablabla
“Interinstitutioneel? Dat is de meest onuitsprekelijke en nietszeggende lettercombinatie sinds de kat die de krollen van de trap krabt. Het betekent niets, maar dat was dan ook de bedoeling…”

CD&V: over tot de orde van de dag
“Spijkerharde garanties? Halfzachte perspectieven zijn dit, en toch volstaat Marianne Thyssen met het ‘betreuren’ van dit rapport, alvorens over te gaan tot de orde van de dag: de zomervakantie.”

Jan Segers in Het Laatste Nieuws, 01.08.08

Een aanslag op het gezond verstand
“We hadden zeker geen meesterstuk verwacht, maar dit slaat alles. Het rapport van de drie koninklijke bemiddelaars is van een ondraaglijke lichtheid, indrukwekkend nietszeggend, een aanslag op het gezond verstand. En toch mogen de heren hun communautaire bedevaart voortzetten. Mét de zegen van eerste minister Leterme. Onbegrijpelijk.”

Vorderingen? Hallo?
“Vorderingen? Welke vorderingen? Waar het om te doen was – garanties, timing, methode, overlegmodel – daar zegt het verslag niets over. Nul. Nada.”

“Wellicht is dat ook nooit de bedoeling geweest. Tijd winnen, daar kwam en komt het nog steeds op aan. Om de koning, Yves Leterme en zichzelf te plezieren zijn ze akkoord gegaan nog wat verder aan te klungelen.”

Waar staat het kartel nu? Nergens
“We staan vandaag even ver als op 14 juli, de dag dat Yves Leterme zijn ontslag ging aanbieden bij de koning. Even ver ook als op 14 juli 2007… Hoe geloofwaardig is dat allemaal nog?”

Paul Geudens in Gazet van Antwerpen, 01.08.08

De bokkensprongen van het kartel
“Er zal ongetwijfeld lacherig worden gedaan over de bokkensprong waarmee de N-VA en het hele kartel over deze zoveelste deadline zijn heengestapt. Binnen de N-VA loopt de spanning daarover hoog op.”

“Een frustrerend moment, maar niet van wezenlijk belang. De hefboom ligt bij de onbeslisbaarheid van dossiers die de Franstaligen na aan het hart liggen. Zolang die pijn niet ondraaglijk wordt, heeft het kartel de zwakste kaarten en schiet het alleen zelf in de voet door te dreigen en die dreiging dan weer in te slikken.”

Bart Sturtewagen in De Standaard, 01.08.08

Kartel heeft niks bereikt
Even terugkeren naar 10 juni 2007: CD&V/N-VA verklaarde toen niet in een regering te stappen zonder de splitsing van BHV en een grote staatshervorming. Intussen zit Leterme I toch al vier maanden in het zadel, is gisteren het zoveelste ultimatum verstreken, maar staan de twee verzuchtingen van het Vlaamse kartel – en bij uitbreiding van alle Vlaamse partijen – nog even ver als waar we 400 dagen geleden stonden: nergens, helemaal nergens.”

Zelfs geen akkoord over werkwijze
“Meer dan een jaar na de verkiezingen geraakt men het zelfs niet eens over wie in welke hoedanigheid aan de communautaire onderhandelingstafel plaats mag nemen.”

N-VA: pijnlijke afgang
“N-VA eiste spijkerharde garanties of we zouden op 31 juli eens wat zien. De partij kreeg gisteren alleen wat wollige formuleringen die niks meer tot doel hadden dan wat extra uitstel. Toch zegt N-VA haar steun aan deze regering nog niet op. In volle vakantie levert zoiets niet veel op, en een gebroken kartel zou de vakantie van de Franstalige politici net iets te veel opvrolijken…”

Peter De Backer in het Nieuwsblad, 01.08.08

De enige echte deadline: 7 juni 2009
“En toch is er één ultieme deadline die niet zal kunnen worden uitgegomd, met name de regionale en Europese verkiezingen van 7 juni 2009. Dat is de enige echte deadline, de dag dat de kiezers zullen afrekenen. Als er tegen dan geen staatshervorming op tafel ligt, dan staat Vlaanderen voor een politieke aardverschuiving. CD&V mag dan een gepeperde rekening verwachten.”

De Belgische implosie is nabij
“Als er dan geen grote staatshervorming op tafel ligt, dan dreigen de populisten à la Lijst Dedecker en de extremisten (?) van het Vlaams Belang aan zet te komen, wat wel eens zou kunnen leiden tot de Belgische implosie.”

“Hopelijk dat ook de Franstalige partijen dat inzien, al lijken zij zich – meer dan Vlaanderen zich realiseert – al aan het voorbereiden op het post-Belgiëtijdperk.”

Wim Van de Velden in De Tijd, 01.08.08

@ Vlaams belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water op Mars !

 

 

 Phoenix Mars lander legde een lange weg af tot het bewijs geleverd werd :

Er is water op Mars

 

Vroeg of laat moest dit uitkomen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kromme redenering van het kartel inzake Confederale staatsstructuur door Anonimus

 

Wij hebben deze intressante tekst van Anonimus weggeplukt uit de reacties.  Op een analytische manier wordt brandhout gemaakt van de confederale geloofsbelijdenis van het kartel : een zoveelste truc van schuinmarcheerders.

 

Laat ons de 7 uitgangspunten van het kartel hieronder eens op een rij zetten. Centraal staat daarbij het kernbegrip “confederale staatsstructuur (zie 1)”. Het minste wat we kunnen vaststellen is dat het kartel er een heel kromme redenering op na houdt op het gebied van een confederale staatsstructuur. Laten we alles even overlopen en toetsen  aan  hun  kernbegrip.


1. De gesprekken moeten leiden tot een confederale staatsstructuur waarbij het zwaartepunt bij de deelstaten ligt. De confederale logica moet intussen alvast worden toegepast in de bestaande instellingen.

Dit is een top-down benadering. Onderhandelingen starten vanuit het huidige federaal staatsmodel staat haaks op het principe van een confederaal staatsmodel. Het zijn namelijk SOEVEREINE staten, die door middel van een verdrag, een confederale staat vormen. In principe kan een onafhankelijke staat een confederatie vormen met eender welke staat (bv. Vlaanderen – Nederland). "Vrije wil" is hier niet mogelijk, aangezien de federale structuur blijft. Er is hier zelfs geen sprake van enige vorm van "confederatie". Misschien wel het begin van een nieuw politiek begrip: "Confederatiedictatuur"

Enkel een bottom-up benadering kan een echte confederatie mogelijk maken. Dit is enkel mogelijk als Vlaanderen zich onafhankelijk verklaart, een grondwet stemt en daarin de mogelijkheid voorziet dat Vlaanderen een confederatie met andere staten kan vormen. Er kan dan een verdrag onderhandeld worden waarbij bepaalde aangelegenheden gemeenschappelijk geregeld worden.


2. Om het doel van een confederale staatsstructuur te bereiken is een dialoog van gemeenschap tot gemeenschap noodzakelijk die geleid wordt door de Minister-Presidenten van de regeringen van de twee grote taalgemeenschappen. Indien zij overeenstemming bereiken over de aanpak van de dialoog, kan deze starten tegen het einde van het parlementaire reces en voor de regionale verkiezingen van 2009 resultaten boeken.

Best mogelijk, maar er zijn hier wel een aantal randvoorwaarden aan verbonden. Om er enkele te noemen:

-  Vlaanderen moet een soevereine staat zijn
- De Vlaamse grondwet moet toelaten dat er een confederatie gevormd mag worden
-  Wallonië heeft daarbij geen exclusiviteitrecht.


3. Bij deze dialoog worden door beide Minister-Presidenten ook de federale regering en de parlementen betrokken, alsook, op een gepaste wijze en wanneer het hun bevoegdheden betreft, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige gemeenschap.

Bij de geboorte van soevereine staat Vlaanderen bestaat er geen federale regering van België meer. Ook het parlement wordt ontbonden. In het beste geval kan er een confederaal parlement via een verdrag opgericht worden.


4. De structuur van de dialoog moet waarborgen dat het akkoord tussen de gemeenschappen wordt omgezet in een grondwetswijziging en de bijhorende federale wetgeving. (???)

Het akkoord kan enkel worden vervat in een verdrag (indien de Vlaamse en de andere verdragsluitende soevereine staat dit grondwettelijk toestaat)


5. De dialoog start met een open agenda.

Bij de start van de onderhandelingen over een “verdrag” lijkt me dit logisch. In de huidige context is dit hilarisch (NON - NON)


6. De staatsinrichting, de bevoegdheidsverdeling en de financieringsafspraken worden beheerst door de principes van wederzijds respect, territoriale integriteit, solidariteit, subsidiariteit, efficiëntie en financiële en fiscale verantwoordelijkheid. (???)

 
Eventjes woord voor woord bekijken.

- Staatsinrichting: elke soevereine staat doet dit naar best vermogen en hoeft geen inmenging van de confederale partner. Met uitzondering natuurlijk van de zaken die in het verdrag zijn geregeld.

- Bevoegdheidsverdeling: een soevereine staat deelt GEEN bevoegdheden, maar REGELT enkel bepaalde aangelegenheden via een verdrag.

- Financieringsafspraken: een soevereine staat int en besteedt zijn belastingen zelf, en REGELT bepaalde financiële afspraken via een verdrag.

- worden beheerst door principes van :

- wederzijds respect (ik ben benieuwd bij een confederatie met Wallonië)

- territoriale integriteit (logisch, maar hier uit context gerukt - er is hier geen sprake van een confederatie)

- solidariteit (logisch, maar ook hier uit zijn context gerukt - leer nu eens eindelijk op uw eigen benen staan)

- subsidiariteit (logisch, maar ook hier uit zijn context gerukt - zie punt 1)

- efficiëntie (logisch, maar ook hier uit zijn context gerukt - hoe lukt zoiets met het hier voorgestelde misbaksel)

- financiële en  fiscale verantwoordelijkheid (logisch, maar ook hier uit zijn context gerukt)


7. De parlementaire procedure inzake de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde loopt gewoon verder, de federale regering neemt terzake geen initiatieven.

Bij een “echte” confederale piste lost dit zichzelf op.

Anonimus

***

Heel dit confederale opzet is er uitsluitend op gericht met ronkende woorden en dure volzinnen een nieuw onwerkbaar kader te scheppen waarin vooral niet geraakt zal worden aan de zogenaamde solidariteit en de transfers.  Laten we al de verloren energie gebruiken om samen de volledige autonomie voor te bereiden.  Dit  confederale geschipper lijkt een echtscheiding met de afspraak bij mekaar te blijven slapen, eten en de geldverdiener blijft afdokken.  En buitenlandse kindjes met hun families blijven we ook adopteren, zeker ? Wat een stelletje huichelaars.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagen schuiven voorbij door Rita de Bont

 

Een goede samenvatting van de toestand door Rita de Bont :

10 juni 2007: Het kartel CD&V / N-VA wint in Vlaanderen ontegensprekelijk de verkiezingen met de belofte niet tot een federale regering toe te treden zonder splitsing van B-H-V en zonder verregaande staatshervorming.

7 november: Alle Vlaamse partijen (met uitzondering van Groen!) stemmen in de Kamercommissie meerderheid tegen minderheid voor de splitsing van B-H-V zonder prijs.

9 november: Het parlement van de Franse gemeenschap roept een belangenconflict in naar aanleiding van de stemming over B-H-V.

20 december: Albert II stelt de grote verliezer van de verkiezingen Guy Verhofstadt aan tot eerste minister van de overgangsregering met naast VLD: MR, PS, cdH en CD&V.

N-VA steunt de regering, buiten een onthouding omdat nog niets van de verkiezingsbeloftes is gerealiseerd.

18 maart 2008: Nu de verschillende partijen met mekaar willen “praten” over “een” staatshervorming neemt Leterme het eersteministerschap over.

N-VA stapt nog altijd niet in de regering. Zij steunen de regering, maar laten hun ongenoegen blijken door een symbolische onthouding van de voorzitter zelf, omdat nog altijd niets is gerealiseerd. Zij eisen samen met CD&V dat er tegen 15 juli een akkoord is over de tweede fase van de staatshervorming terwijl zelfs de borrelnootjes (eerst fase), tot vandaag toe,  nog altijd vasthangen in de Senaat.

9 mei: De Franstaligen uit het Brussels parlement roepen het belangenconflict in.

14 juli: Yves Leterme biedt aan de koning het ontslag van zijn regering aan omdat er nog geen enkele doorbraak is in verband met de staatshervorming of met B-H-V.

15 juli: niets; CD&V / N-VA willen tegen 31 juli “garanties” over de noodzakelijk grote staatshervorming

23 juli: De oppositie ondervraagt Yves Leterme. De Eerste Minister is apetrots op zijn op drijfzand gebouwde begroting, maar geeft toe dat er nog geen grote staatshervorming is.

Hij vergeet even dat deze eigenlijk fundamenteel is om de socio-economische problemen daadwerkelijk te kunnen aanpakken. De meerderheid, voltallige N-VA ingesloten, volgt de oekazen van Laken en geeft zijn vertrouwen aan Leterme.

De Franstaligen verstaan nu immers dat er moet gepraat worden over een staatshervorming. Zij zijn zeker te vinden voor een herfinanciering van de federale overheid, samenvallende verkiezingen en een federale kieskring, maar aanvaarden zij splitsing van B-H-V, overheveling van bevoegdheden, responsabilisering ?

31 juli: Vakantie, maar de bemiddellaars, zij bemiddellen verder tot …???

 

Inmiddels is er nog altijd geen federaal akkoord over asiel en migratie, volgen hongerstakingen en kraanbezettingen elkaar op en zijn er gedurende de laatste plenaire vergadering nog maar eens 577 illegalen geregulariseerd.

Inmiddels is er nog altijd geen samenwerkingsakkoord tussen de verschillende Belgische  parlementen over de toepassing van de subsidiariteit in Europa, maar zij allen wel de ratificatie van het Verdrag van Lissabon goedgekeurd.

Inmiddels wordt het Vlaams proefproject met de populieren die als biobrandstof kunnen worden gebruikt in plaats van de peperdure stookolie, door de federale PS-ministers  Onkelinx en Magnette geblokkeerd. 

Inmiddels zoekt men 7 miljard Euro om zich voor te bereiden op de vergrijzing.

 De dagen schuiven voorbij.  De regering strompelt voort.  Het land kreunt. Het Parlement mag de regering niet ondervragen.  Hoe lang moeten we dit spektakel nog ondergaan ?

 Rita De Bont

federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Arabische spotprent

 

 

@ Arab News Newspaper


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden en Katten verboden

 

Weer eentje om van te genieten : in Riyadh (Saoudie-Arabië, een van de zogenaamd meest open steden van het middeleeuwse koninkrijk) is de godsdienstpolitie bezig met eigenaars van honden en katten te verplichten afstand te doen van hun dieren.

Veel huisdieren zullen er niet zijn (de stad telt 3.5 miljoen inwoners) maar in de betere kringen, waar binnenshuis stilletjes en stiekem alcohol gedronken wordt of andere Westerse decadente ontsporingen plaatsvinden, kan een poes of een hond al eens voorkomen. Vooral bij jonge mensen, die zich enigszins proberen te onttrekken aan de achterlijke middeleeuwse gewoontes van strikte moraal en slaafse onderdrukking.   

Maar nu moet een einde  gesteld worden aan deze liberalisering. Het verbod is gebaseerd op een uitspraak van de profeet (vrede zij met hem)  : "Geld  geven of ontvangen voor kopen of verkopen van honden is VERBOTEN."  Also sprach der prophet ! Een hond houden voor de jacht of politiedoeleinden, dat mag wel en ook voor het hoeden van vee.  En misschien voor nog andere zaken waar we liever niet aan denken.

Het gaat de goede richting uit met de radicalisering van de islam en de onverdraagzaamheid groeit met de maand.  De halve garen van links noemen al deze verschijnselen verheugende tekenen voor de oprichting van een Westerse Islam. 

Ray 

 

  Kijkt u ook uit naar die fijne gezamenlijke bidstonden ? 

  http://arabnews.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse illegaal was onder invloed

 

 

'Brusselse illegaal was onder invloed'

donderdag 31 juli 2008 14:49

De illegale vluchteling die afgelopen nacht van een bezette bouwkraan in Brussel afviel, verkeerde onder invloed van alcohol of drugs.


.Asielzoeker valt van bouwkraan in Brussel 

Deze toelichting past natuurlijk niet in het straatje van de linkse kerk en wordt derhalve doodgezwegen door de kampioenen van de eenzijdige voorlichting : 0000 

De échte verantwoordelijken voor het wangedrag van deze illegalen zijn de dames en heren van allerlei organisaties die zich met deze problematiek bezighouden.  Wat aanvankelijk gestart zou zijn als een naïeve humanitaire actie is inmiddels uitgegroeid tot een politiek instrument dat drijft op subsidies (belastinggelden) en zich helemaal ontwikkelt tot een eigen nijverheid.  Grote woorden en vele emoties maskeren de realiteit : de belgische wetten omzeilen en negeren.

Bij onze goede collega A. Griffon kan u heel wat achtergronden vernemen over de werking van organisaties voor illegalen.

http://agriffon.blogspot.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck

 

 


31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil met dit soort partijen nog iets te maken hebben ? + Aanpassing 19.30 uur

 

Het kartel somt vandaag zeven voorwaarden op om "tot een zinvolle dialoog te komen". Eerste voorwaarde is dat de onderhandelingen moeten uitmonden in een confederale staatsstructuur, waarbij het zwaartepunt bij de deelstaten ligt. "De confederale logica moet intussen alvast worden toegepast in de bestaande instellingen", luidt het. Hoe dat zou moeten toegepast worden, blijft totaal onbesproken.  Het is zoals beweren, om in de stijl van het seizoen te blijven : "Om een geslaagde vakantie te beleven, moet je tijdelijk stoppen met je werk."

Confederatie

Om tot die confederatie te komen, is volgens CD&V/N-VA een dialoog van gemeenschap tot gemeenschap nodig. En die moet geleid worden door de Vlaamse minister-president Kris Peeters en zijn evenknie in de Franse gemeenschap en Waals gewest Rudy Demotte. Indien zij het eens raken over de aanpak van die dialoog, kan die tegen het einde van het parlementaire reces van start gaan. Voor de regionale verkiezingen van 2009 dienen resultaten te worden geboekt. Men wil resultaten boeken voor de verkiezingen van juni 2009, niet in functie van een staatshervorming voor de mensen, maar wel voor de eigen electorale positie.  De glorie van de partij en het behoud van de macht, voor alles.

Bedoeling is dat de twee minister-president de federale regering en de parlementen betrekken bij de dialoog. "Op een gepaste wijze en wanneer het hun bevoegdheden betreft kunnen ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige gemeenschap mee aan tafel zitten, meent het kartel. Het kartel vertelt sprookjes, die het zelf gelooft : er komt geen enkele Franstalige aan een tafel zitten zonder Brussel.  Trouwens wat bedoelen de onderhandelaars anders met "gefedeerde entiteiten" ? Het hoofdstedelijk Brussels gewest is een gefedereerde entiteit, of zijn ook wij bevangen door de hitte ? 

Wat een geknoei en doorzichtige onwaarheden, om toch maar  aan die macht te blijven hangen. 

Open agenda

De dialoog moet met een open agenda van start gaan en ervoor zorgen dat het akkoord tussen de gemeenschappen op federaal niveau uitmondt in een grondwetswijziging en de nodige (bijzondere) wetten.

"De staatsinrichting, de bevoegdheidsverdeling en de financieringsafspraken worden beheerst door de principes van wederzijds respect, territoriale integriteit, solidariteit, subsidiariteit, efficiëntie en financiële en fiscale verantwoordelijkheid", luidt het verder in de mededeling. Daar kijken we met respect van op : een tekst zo overgeschreven uit een congresresolutie.  Proficiat !

B-H-V

Laatste voorwaarde voor het kartel is dat de parlementaire procedure inzake de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde verder zijn gang moet kunnen gaan. De federale regering mag geen initiatieven terzake nemen, stelt CD&V/N-VA.

"De drie bemiddelaars zijn er vooralsnog niet in geslaagd om de Vlaamse partijen de noodzakelijke garanties te bieden. Het kartel betreurt dit. Voor CD&V/N-VA blijven bovenstaande garanties noodzakelijk", besluiten CD&V-voorzitster Marianne Thyssen en N-VA-voorzitter Bart De Wever in de mededeling. (belga)

Als iemand mede de zogenaamde anti-politiek in de hand werkt, dan is dit het kartel. Huichelen was tot hiertoe niet ongebruikelijk in de traditionele partijen, het zichzelf keer na keer ontmaskeren is nieuw. Het Loze Vissertje transformeert zich tot het Naaktlopertje. 

Savat
Aanpassing 19 u 30'
Vanavond was de N-BA voorzitter aanwezig tijdens het VRT-Journaal dat gebracht werd door Annelies Vanherck.  Deze mevrouw ligt niet te kronkelen met haar lichaam en grimassen te trekken, alsof ze aan het repeteren is voor "de getemde Feeks" als zij het nieuws voorleest.  Wat zij verder politiek of maatschapelijk denkt, is onze zaak niet maar zij stelt zich alleszins niet aan.  Hopelijk schaden wij haar carrière niet met deze opmerking.
Bart de Wever probeerde een uitweg te verzinnen voor zijn zoveelste terugtrekking, zijn elfendertigste Retranchement.  Het wordt ronduit tragisch.  Dat de CD&V zich gedraagt als een krinkelende-winkelende-waterding is normaal : de tjeven zijn onbetrouwbaar als de pest.  Dat is een vast gegeven in de Vlaamse politiek. Dit weze weer eens geschreven met zéér véél respect, de nadrukkelijke eis van Marianne Thyssen.  "Ik eis respect" zei ze, toen ze aantrad.  "Ook als wij de burgers -want kiezers zijn er niet veel meer- beliegen en bedriegen doen we dit met stijl". Het Loze Vissertje is het daar volledig mee eens. Hij verklaarde toen : "Wij zeggen hetzelfde, van deadline tot deadline strompelen wij met respect". 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 0000 Journaal bij Angeltjes + Weerbericht : een nieuwe service

 

De Weervrouw : 

 

 

tekst do, 31-07 vr, 01-08 za, 02-08
minimum
temperatuur
17°C 19°C 16°C
maximum
temperatuur
31°C 24°C 22°C
ochtend mist en zon half bewolkt, kans op een regen- of onweersbui half bewolkt, kans op een bui
middag zonnig half bewolkt half bewolkt, buien
avond half bewolkt, kans op een regen- of onweersbui half bewolkt bewolkt, kans op een bui
 
De groenten worden duurder maar Barroso levert aan huis
 
 
De keuninklijke onderhandelaars continueren om te conseilleren
 
 
Over onderstaande figuren hebben wij jammer genoeg niets om te liegen
 
 
En voor de rest zijn we vergeten te staken voor het begin.
Daarom stoppen we er nu mee. U kunt verder kijken naar VTM : daar lezen
 linkse ex-VRT-poenscheppers hetzelfde als wij. 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli 2008 : Fakansie ! en enkele raadgevingen voor de thuisblijvers.

 

Stop de onderhandelingen, stop de politiek, stop alles :

HET IS FAKANSIE !

 

 31 juli 2008

De keuninklijke onderhandelaars trekken naar Laken met een briefje.  De keuning bedankt ze en belooft dat ze na de fakansie nog wat verder mogen aanmodderen.  De politici knikken goedkeurend vanop  stranden en hellingen in de buitenlanden. 

Eén Brusselse rechter heeft het illegalenprobleem weggetakeld met een eigen mobiel kraantje en ook dat stemt de oververmoeide politici tot tevredenheid. De illegale dwarsligger die neergestort is vannacht zal discreet omzwachteld worden en vergoed. 

Als het politieke slagveld in september opnieuw geopend wordt, treden er wellicht buitenlandse waarnemers op als arbiters.  Dan is ook die lastige kwestie van onze schouders. Liefst Franstalige poco's als waarnemers : die zijn bekwaam en ze kennen de landstaal.

De keuning zal inmiddels het krot dat Laurent gekocht heeft op een eilandje naast de Stromboli laten opknappen : naast het vakantiedomein in de Provence, is dat een tweede schuiloord voor problematische toestanden. De meubelen die Philippe uit het Antwerpse paleis aangeslagen heeft, zullen van pas komen.  Ikea levert niet per boot.

Voor de Vlamingen dit advies : denkt toch eens na, keelblaffers !  Frans is een universele cultuurtaal, die overal ter wereld gewaardeerd wordt.  Stop met de Franstaligen te dwarsbomen op uw Menapisch grondgebied.  Werkt en zwoegt.  En zwijgt. Wie zal de inflatie van 5,91% in juli rechttrekken ?  Wie staat in voor de verminderde koopkracht ?  Wie moet voor de terugbetaling van de leningen zorgen die de Brave Belg, Mijnheer Leterme, zal moeten aangaan om zijn begroting in evenwciht te houden ?  Denkt daar eens aan !  Neemt uw verantwoordelijkheid.  En neemt ook enkele dagen fakansie.  Op de camping met een frigobox en een brooddoos.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop, hop : de Walen naar de Top !

 

 

Why should Sarko want to assimilate 3 million socialist voters?

Waarom zou Sarko er 3 miljoen socialistische kiezers bijwillen ?

In de Telegraph van gisteren (zie bruggetje onderaan) staat een artikel dat blijkt geeft van een goed inzicht in de belgische structuren.  Langzamerhand begint het toch op te vallen, dat de invloed van de belgische franscouillons internationaal weliswaar aanzienlijk blijft, maar dat een aantal journalisten ook de Vlaamse argumenten beginnen te beluisteren en aan hun lezers/kijkers/luisteraars meegeven.  In dat verband verwijzen we nogmaals naar de onverwachte video van het Franstalig Canadese 5sur5 televisiestation (zie hieronder). De acties die Vlaams Belang op touw zet om de internationale pers te bereiken, blijven niet onopgemerkt. Dit neemt niet weg, dat er op het vlak van voorlichting door de Vlaamse Regering een zoveelste flaterbeleid gevoerd wordt.  Wat kan je verwachten van een nulminister als Bourgeois ?

The Telegraph wijst op de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië, de hoge werkloosheidsgraad aldaar (24%), de onvoorstelbare tewerkstelling in de openbare sectoren (40%) en de grote socialistische aanhang.  De auteur port de Walen aan om niet van het ene bed in het andere te stappen maar net zoals Slowakije op eigen benen te streven naar welvaart.  Voor Vlaanderen is dat geen enkel probleem, stelt de auteur : de Vlamingen doen voort zoals ze al eeuwen bezig zijn.

 

http://blogs.telegraph.co.uk/daniel_hannan/blog/2008/07/30/france_may_end_up_annexing_belgium


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DeTijd van Toen

 

 

 

@ jan.eltink.nl




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!