Angeltjes
29-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

Nürnberg in de XVde eeuw toen er nog zangwedstrijden gehouden werden voor Meistersinger. En daar heeft Savat nog beelden van gevonden.

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke taal

 

Tussen de dagelijkse berichten over geplande aanslagen, eremoorden en ander fraai multicrimineel nieuws van diezelfde orde, staat er te lezen dat André Antoine, Waals minister van begroting,de voorstaanders van een scheiding met Vlaanderen, zoals er recentelijke uitspraken zijn geweest, waarschuwt dat dit een dure grap zal worden. M.a.w. Wallonië zal zijn broek scheuren.

In tegenstelling tot de Vlaamse begroting die, als we meneerke Peeters mogen geloven,  in 2011 een overschot zou boeken van ongeveer 90 miljoen euri,  zitten ze aan de overzijde van de taalgrens met een gat van een dikke 800 miljoen euri .

Indien dan nog eens de transfers wegvallen ziet het er belabberd uit voor de haantjes. Minister Antoine legt dan ook de vinger op de wonde om de euforie die oplaaide toen verscheidene politici verklaarden dat Walloniê best op eigen benen kan staan, dit formeel tegen te spreken. Niks daarvan !

De Walen zijn en blijven afhankelijk van Vlaamse borstvoeding !Wees maar zeker dat dàt de hoofdreden is voor de formatie strubbelingen en de hoge moeilijkheidsgraad om een federale regering op poten te krijgen. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen portemonee is aan de hangmatters niet besteed ... zij hebben het NOOIT moeten leren!. Even een grote bek opzetten en de zaak was geklaard.

Blijkbaar is die tijd voorbij ... alhoewel je weet maar nooit.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen

 

Op de tonen van de brabançonne vernietigen twee belgische helden een VB-affiche van de campagne Republiek Vlaanderen. Zij overschilderen de tekst met "Répugnant" (walgelijk).  Waar de brabançonne al niet goed voor is.

(met dank aan Nancy Six)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : jacht op VB geopend in Brussel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"In Vorst, in Brussel, heeft het Vlaams Belang een paneel geplaatst met daarop 'Republiek Vlaanderen', op amper 150 meter van de deur van Burgemeester Magda de Galan. Dat staat te lezen op de website van La Dernière Heure.
Burgemeester Magda De Galan is niet te spreken over de plaat en zet alles op alles om deze te verwijderen. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn.
Het paneel is namelijk geplaatst op een privéterrein. De gemeente is daarom volop bezig met het zoeken naar de eigenaar. Ze willen de man of vrouw aanmanen om de affiches van de extreem-rechtse partij te verwijderen. Tot nog toe is deze persoon nog niet teruggevonden. "

En waarom zou de politie de privé-eigenaar van het terrein zoeken? Een dergelijk paneel plaatsen is wettelijk mogelijk in Vlaanderen, dus waarom niet in Brussel? Er mogen wel panelen staan "Vive la belgique". Zoeken ze de eigenaar om hem te intimideren om hem publiek kenbaar te maken zodat ze hem kunnen "aanpakken of laten aanpakken" Wat bedoelt Magda met alles op alles inzetten? Is dat zoiets als met alle middelen, wettelijke en andere??
Er zijn bij mijn weten geen wettelijke gronden om dit bord te kunnen verwijderen. Bedreigingen, intimidatie en stalking zullen uiteindelijk weer de Waalse methode worden. Ik hoop dat de eigenaar op alle gebied steun krijgt van de partij en alle Vlamingen. Mijn bewondering In Vorst, in Brussel, heeft het Vlaams Belang een paneel geplaatst met daarop 'Republiek Vlaanderen'. Dat staat te lezen op de website van La Dernière Heure.
Mijn grote bewondering en applaus voor de Vlaamse durver die dit bord op zijn eigendom dufde plaatsen! Hadden alle Vlamingen in Brussel en elders in Vlaanderen maar zoveel moed! 

A. Griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SA-president Zuma in Antwerpen

 

Gisteravond werd president Zuma, in gezelschap van 1 van zijn 5 vrouwen, weelderig ontvangen bij het Antwerps Werelddiamant Centrum. Aan Zuma werd een diamant aangeboden. Al goed dat hij zijn andere vrouwen had thuisgelaten.

Tijdens zijn toespraak vroeg de Suid Afrikaanse president om in zijn eigen land opleidingen voor diamantbewerkers te helpen inrichten.  Dat zou gemakkelijk zijn : waar de diamant ontgonnen wordt, kan hij meteen bewerkt worden. In Antwerpen en omgeving kan de tanende diamantindustrie binnenkort de deuren volledig sluiten maar dat is voor de Vlaamse politici geen enkel probleem : zolang zij maar de gekleurde medemens een plezier kunnen doen. Jammer dat onze minister-president slechts een vrouw heeft, anders had hij enkele extra-exemplaren kunnen meegeven met Zuma.

Minister-president Kris Peeters loofde Zuma voor de prima organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal.  Over de schrijnende discriminatie van blanken en de sluipende genocide in Suid Afrika werd met geen woord gerept.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtsdemocraten betrekken hun stellingen

 

 

Terwijl Europese rechtsdemocraten zich verheugen in een constant stijgende populariteit en hun intrede doen in steeds meer West-Europese parlementen, houden internetgebruikers het neerstorten van de Christlich Demokratische Union (CDU) naar de 15% grens tot de volgende parlementsverkiezingen voor waarschijnlijk.

Lees verder :


http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12174

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Equinox en de Oogstmaan

 

Credit & Copyright: Tamás Ábrahám Heeft u de voorbije nachten van de maneschijn genoten? Traditioneel wordt de Volle Maan die het dichtst bij de herfstequinox valt de Oogstmaan genoemd, omdat hij precies tegenover de ondergaande Zon opkomt en zo de velden tijdens oogsttijd na zonsondergang verlicht. De herfstequinox van dit jaar vond  op 23 september om 03:09 UT plaats. De Maan bereikte slechts 6 uur later zijn volle schijngestalte — uitzonderlijk dicht daaropvolgend voor een Oogstmaan!. Natuurlijk schijnt de Maan ook gedurende de komende nachten nog helder. In deze op 22 september geschoten foto domineert de maanbol de hemel boven een ruïne van een kerk in Zsámbék (Hongarije). Daar niet ver vandaan was de helderste "ster" in werkelijkheid Jupiter, eveneens tegenover de Zon aan de hemel te vinden, en hier door de dunne bewolking heen nèt links van de linker kerkmuur zichtbaar.@ http://www.apod.nl/ap100924_nl.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populist Janssens op zijn best

 

 

"(Uit Gazet van Antwerpen)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische terreuraanslagen op Europese steden verijdeld

 

Foto Fox News

Inlichtingendiensten hebben een terreurcomplot verijdeld waarbij simultane aanvallen op verschillende grootsteden zouden plaatsvinden. Dat meldt Sky News. Onder meer Londen, Franse en Duitse grote steden stonden op de hitlist van Paisitaanse terroristen.

Het plan bevond zich nog niet in de uitvoeringsfase, maar was 'gevorderd', zo melden de inlichtingendiensten die de terroristen  geruime tijd in de gaten hielden.

Raids op Mumbai
Volgens bronnen dichtbij het onderzoek was het opzet om commandoraids uit te voeren zoals die in 2008 in de Indiase stad Mumbai plaatsvonden. Toen voerde de vanuit Pakistan opererende islamistische groep Lashkar-e-Taiba aanslagen uit met vuurwapens en handgranaten, onder meer op hotels. Daarbij kwamen 166 mensen om het leven.

De 'Europese' plot kwam aan het licht dankzij doorgedreven samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Ook de recente evacuaties van de Eiffeltoren in Parijs moeten in het licht van deze dreiging worden gezien.

Drones
Toen de eerste berichten over de terreurdreiging bekend raakten, boden de VS ondersteuning aan hun Europese bondgenoten, zegt Sky News. Zo begonnen Amerikaanse militairen een reeks aanvallen om de leiders van het complot te doden in de Pakistaanse Waziristan-regio. De voorbije maand werden zo'n 20 aanvallen met drone-vliegtuigjes uitgevoerd om de terroristen uit te schakelen.

"Ik vermoed dat een aantal aanvallen specifiek gericht waren tegen de kopstukken van deze samenzwering", zegt Sky-buitenlandreporter Tim Marshall. "Het complot had banden met al-Qaida en mogelijk de taliban, en wou een Europees luik aan de terroristische activiteiten uitbouwen. De reden waarom de terreurdreiging niet werd uitgevoerd, is dat verschillende leiders zijn omgekomen."

@ Het Laatste Nieuws - zie ook Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa steunt het crimineel regime van Suid-Afrika

 

Vanaand op die 7-uur-nuus op televisie is daar gesê dat Zuma geld van Europa gebedel het.  Hy wil sy en die ANC se bankrot-onderwysbeleid probeer red.  Die E.U. het hom R1-miljard beloof (125 miljoen euro)
. 
Die arme Europese belastingbetaler moet nou opdok vir die ANC se swak onderwysbestuur !
.
Ek het gedink Zuma is alleen in Brussel, maar toe wys die televisiekamera dat 'n groot vergadersaal met sowat 50 "afgevaardigdes" uit Suid-Afrika, vol was.  Hulle kos die Suid-Afrikaanse belastingbetalers waarskynlik miljoene Rand. 
En, hulle praat slegs Engels.  Hulle sal nie Frans, Duits of Nederlands verstaan nie, en hulle sal weier om Afrikaans te praat.
.
Peter
.
Het bericht van Peter is juist, de gulle Europeanen hebben zich 125 miljoen euri laten ontfutselen door de graaiers en sjoemelaars van het ANC. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxi in Londen

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linxe politici houden hun woord

 

(met dank aan Boilingpoints)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels zal het zijn - Uitslag van onze poll

 

Welke tweede taal acht u het meest geschikt in Vlaanderen ?

Eindstand

Engels  67 % (137)
Duits  8 % (17)
Frans  15 % (31)
Spaans  1 % (3)
Chinees  6 % (12)
Italiaans  0 % (0)
Een andere  2 % (5)

Totaal aantal stemmen: 205


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeesteres van Vorst zwaar geschokt door VB-affiche

 

 

 

In Vorst, een van de 19 Bruselse gemeentes, heeft het Vlaams Belang een paneel geplaatst met daarop 'Republiek Vlaanderen'. Dat staat te lezen op de website van La Dernière Heure.

 

Burgemeester Magda De Galan (PS) is niet te spreken over de plaat en zet alles op alles om deze te verwijderen. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn.

Het paneel is namelijk geplaatst op een privéterrein. De gemeente is daarom volop bezig met het zoeken naar de eigenaar. Ze willen de man of vrouw aanmanen om de affiche van "de extreem-rechtse partij" te verwijderen. Tot nog toe is deze persoon nog niet teruggevonden.

Beeld: La Dernière Heure - Artikel Gazet van Antwerpen

Hoe heeft mevrouw De Galan gereageerd toen veertien dagen geleden haar partijgenoten Marokkanenvriend Moureaux, Grimas Onkelinx en de kleine Demotte aankondigden dat zij klaar stonden om belgië op te geven ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack weerlegt leugens van Marie-Rose Morel

 

Het privé-mailverkeer van Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke dat in Knack verscheen kwam niet van Filip Dewinter of van zijn entourage. Dat zegt Knack-directeur Rik Van Cauwelaert. Hij reageert daarmee op een beschuldiging van Marie-Rose Morel dinsdag in Humo.

" ... wij hebben ons er toen wel van vergewist dat de mails niet van Filip Dewinter kwamen. In dat geval zouden we ze nooit gepubliceerd hebben. Gezien de slechte relatie tussen Knack en het Vlaams Belang is dat evident", aldus Van Cauwelaert.

 @ Knack

Wij zijn blij met deze mededeling van Rik van Cauwelaert.  Het moet nu maar eens ophouden, dat gestook van Marie-Rose Morel. Zij heeft méér kansen gekregen dan om het even wie binnen de partij. Nu zij Vlaams Belang verlaten heeft, zou ze best stoppen met haar ekstergekras. Koketteren en collaboreren met de linkse pers om enige aandacht te vangen, is pover als levensstijl.

Ray van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse formatie is bijna beklonken.

 

De drie onderhandelaars voor een VVD-CDA-kabinet met steun van de PVV hebben hun regeer- en gedoogakkoord nagenoeg klaar. Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) leggen de akkoorden morgen voor aan de fracties.

Dat meldt RTL Nieuws. Het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie heeft bekendgemaakt dat de besprekingen vandaag worden afgerond.

Nabij
Donderdagochtend zullen Wilders, Verhagen en Rutte verslag uitbrengen aan informateur Ivo Opstelten over het oordeel van de fracties. Eerder vandaag meldden verschillende bronnen al dat een akkoord nabij was.

Na het gesprek met de informateur worden de akkoorden officieel openbaar gemaakt.

De formatie ging dinsdag zijn 111de dag in. De enige hobbel die nu nog rest, is het CDA-congres. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag in Arnhem gehouden.

Posten verdelen
Als de CDA-leden akkoord gaan dan kan Rutte maandag door de Koningin worden benoemd tot formateur. In die fase worden de posten van ministers en staatssecretarissen verdeeld.

Naar verwachting kan het kabinet dan rond half oktober door het staatshoofd worden beëdigd, aldus dagblad Trouw.

Door Robin van der Kloor @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nu gedaan met zeuren over die vieze vent, Van Gheluwe ?

 

blogspotKitmanTV

Met dank aan Het Vrije Volk 


Ayatollah Ruhollah Khomeini, de Opperste Leider van Iran, de sjiitische groot-ayatollah, 1979-89 zei in zijn officiële verklaringen:

"Een man kan zijn seksuele lusten botvieren met een kind zo jong als een baby. Maar hij moet niet binnendringen. Het sodomizeren van de baby is halal (toegestaan door de sharia). Als de man penetreert en het kind beschadigt, dan moet hij verantwoordelijk zijn voor haar levensonderhoud haar hele leven. Dit meisje zal echter niet meetellen als een van zijn vier permanente vrouwen.  Het is beter voor een meisje te trouwen wanneer haar menstruatie begint. Elke vader die zijn dochter zo jong laat trouwen,  zal een permanente plaats in de hemel hebben. "

Bent u sprakeloos ? Blijf even zo, het beste moet nog komen. Een samenvatting van de video :   uit het voorgelezen verhaal van de geïnterviewde man tijdens een televisie-uitzending blijkt dat de ouwe bok Khomeini, op bezoek bij een vriend, voor het slapengaan vroeg om een dochtertje van 4 à 5 jaar tijdelijk te mogen trouwen. De vader was vereerd en de ouwe smeerlap toog naar bed met zijn bruidje. Men heeft het kindje de ganse nacht horen huilen. De volgende ochtend heeft niemand uit het gezelschap het aangedurfd de Heilge Man aan te spreken op dit misdadige gedrag.

Savat


28-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De septemberverklaring

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trieste klucht van de Antwerpse VLD met complete rolverdeling

 

Sinds maandag bemiddelt Bart Somers, gewezen algemeen partijvoorzitter en burgemeester van Mechelen, samen met de kersverse voorzitter van VLD Groot-Antwerpen, om de politieke gemeenteraadsfractie opnieuw op één lijn te brengen.

Somers kent deze materie buitengewoon goed. Zelf heeft hij bij herhaling aangekondigd dat hij nooit ontslag zou nemen als burgemeester, tot hij "geroepen" werd om minister-president te worden en zonder enige wroeging liet hij de Mechelaars in de steek.  Als partijvoorzitter heeft hij ook herhaaldelijk  en zonder verpinken "de mensen" een oor aangenaaid. Als Bart zijn ogen ver opensperde en heftig met zijn hoofd schudde van "ja", wist iedereen dat hij stond te liegen.

Bart is de ideale ervaringsdeskundige om de zaken in Antwerpen in het onreine te trekken.

Want geef toe, de klucht die de schuchtere blauwen in de stad van allah aan het opvoeren zijn, is van het ergste dat wij op het vlak van politiek eigenbelang en schaamteloosheid al meegemaakt hebben. Eerst roept de VLD met veel lawaai,  uit de bestuursmeerderheid te stappen.  Even later kondigt schepen Epo van Campenhout aan, dat hij er niet denkt zijn vriend Janssens in de steek te laten en vervolgens komt bezweet en betraand schepen Bungeneers vertellen, dat ook hij best wil blijven zitten. Eris dan wel een ontslagbrief afgegeven aan de burgemeester (door het doortrapte meisje De Ridder) maar die laat iedereen buiten beschouwing. De brief.  Het meisje verzuipen we later.

Interventies van de blauwe opperhoofd Alexander Decroo om de coalitie te verlaten, halen niets uit. De twee scabinale spuiters doen of ze Oost-Indisch doof zijn en wuiven Decroo vrolijk uit : "Dag, Boerke Naas ...". Boerke Naas had inderdaad een flater van belang geschoten, vermoedelijk slecht ingelicht door alweer het belangrijke meisje De Ridder : over de deelname aan het lokaal bestuur moet door de plaatselijke afdeling beslist worden.

De VLD-fractie in de Antwerpse gemeenteraad telt 5 persoonlijkheden, laten we zeggen 5  liberale partijtjes, die alle om ter individueelst zijn : Epo van Campenhout die regelmatig in het nieuws is gekomen met onregelmatigheden begaan door leden van zijn kabinet. Ook hijzelf is niet onbesproken gedrag en met de affaire van de schooltjalk, een VZW met onduidelijke boekhouding kwam Epo in naue schoentjes.  Zijn parlementair mandaat is hij al kwijtgespeeld en als hij nu ontslag moet nemen, kan hij naar de RVA. 

Zijn compaan Bungeneers is een bekwaam vakman die respect afdwingt maar die als oud overgelopen CVP-er weinig sympathie geniet. Ook voor hem wenkt de werklozenkas als hij ontslag neemt.

Dan komen we bij de drie gemeenteraadsleden. Claude Marinower is een gebuisd kamerlid dat de plaats heeft moeten ruimen voor de jonge Schiltz. Ook al is deze laatste een liberaal, aan hem kleeft iets Vlaams-nationaals en dat vindt Marinower meer dan verdacht. Want hij vertegenwoordigt de Joodse gemeenschap en reageert alsof het nog altijd 1945 is. Dat hij uitgerekend aan de zoon van Hugo Schiltz zijn zetel heeft meten afstaan, doet pijn. Het grote voordeel bij Marinower is, dat hij er even rancuneus uitziet, dan hij in werkelijkheid is. You get what you see.

Vervolgens is er het probleemgeval Ann Coolsaet, miserie, miserie.  Zij was destijds lid van het schepencollege maar moest omwille van het Visaschandaal aftreden.  Haar extra-uitgaven waren het vermelden niet waard maar zij moest opstappen omwille van het politieke evenwicht. Ann Coolsaet was een onvriendelijk, schrikaanjagend mens als schepen, een norse betweterige tante. Dit gans terzijde en haar rancune zit even diep als deze van Marinower : als die twee samen zijn, heerst er vreugde en jolijt alom.

Het laatste geval is het meisje Annick de Ridder, het ambitieuze, slimme meisje, dat alles denkt te arrangeren en te manipuleren. Het vroegere zielenmaatje van Epo, nu het godinnetje van de wraak. De kans dat zij de klos wordt in deze klucht, is niet denkbeeldig, want zij heeft Decroo meegesleurd.

Somers heeft  maandagmiddag al een eerste keer samen gezeten met de twee schepenen. Volgens Epo Van Campenhout verliep het gesprek "zeer amicaal". Erg veel nieuws over de bemiddelingsopdracht kunnen we waarschijnlijk niet verwachten, want er werd beloofd om drie dagen radiostilte in te voeren.In een elke klucht is er een pauze. We houden u op de hoogte.

Savat, vanuit het geheim VLD hoofdkwartier.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heu, heu ... luister ... heu ...

 

Hebt u, heu ..., ik zou zeggen, heu goesting om eens ... heu neen, zo bedoel ik het niet, heu, allez, om bij wijze van spreken, goesting zoals ... in het betekenis van ... heu het fijne van de zaak, nietwaar, heu, de grondwet en de heu ... kern van de zaak naast de kwestie te leggen ?  U verstaat waar ik heu ... heenwil, neen, niet met Kim, heu, alhoewel, nietwaar ik hier aanwezig zijn als advocaat om raad te plegen, zoals het is. Heu ... zij is best te doen daar heu.. gaat het niet om maar ...  zij pleegt mij alleen raad enne, enne ... ik ook. Voilà, zo is dat.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!