Angeltjes
08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Privacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ha, die GVA toch! De privacy is geschonden omdat er wat namen worden gepubliceerd.

Maar wat doet diezelfde GVA elk jaar medio september? Een dikke bijlage publiceren met de foto's én vooral de namen van alle eersteklassertjes.

De school van mijn oudste (OLVC) heeft zich daartegen verzet, wegens schending van de privacy (er wordt aan de ouders niet gevraagd of ze de foto + naam van hun kinderen in de krant willen of niet). En sindsdien komt het kinderteam van GVA niet meer langs op die school, maar trekken ze toch weer fluitend naar een paar honderd andere lagere scholen om daar de privacy te schenden en er commercieel munt uit te slaan.

De vrienden van de FvK


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huichelachtige verontwaardiging van Patrick Van de Perre

 

U kent hem niet ?  Hij is journalist bij de stadsredactie van Gazet van Antwerpen en hij loopt hand in hand met Lex Molenaar. Daar is niets mis mee, journalisten zijn ook maar mensen die willen overleven.

Onder de wervende titel Voor Filip Dewinter tellen alleen "echte" Vlamingen maakt Van de Perre ons deelachtig aan zijn geschokt gemoed toen hij vernam dat Dewinter uit het bevolkingsregister van Antwerpen-Noord de eerste 770 namen had gepubliceerd om aan te tonen dat 97% van hen geen belgen zijn. "Grof en onnodig"  noemt de journalist dit ontegensprekelijke bewijs. 

Mocht Dewinter gewoon geschreven hebben dat 97% van de bewoners allochtonen zijn, dan zou GvA smalend beweren, dat Vlaams Belang overdrijft : bewijs het maar eens. Nu het bewijs voorligt, wordt er gejankt dat de privacy geschonden wordt. De journalist Van de Perre, overmand door verdriet en nijd, grijpt terug naar de tot vervelens toe afgezaagde veralgemeningen die de multiculturele maatschappij aanprijzen. Jongen, toch ...

Vele van onze beminde en vriendelijke  allochtonen hebben de belgische nationaliteit.  Wij raden Van de Perre aan, eens rond te wandelen en het aan die mensen zelf te vragen : ongeacht of zij de dubbele nationaliteit ja dan neen bezitten, noemen zij zich steevast Marokkanen, Turken, Nigerianen, enz.  Het belg-zijn, is een beperkt gevoel dat zich uit in materiële aangelegenheden tegen het einde van de maand. Is dit delicaat genoeg uitgedrukt, of word ik nu beschuldigd van racisme ?

"Deze mensen verschillen in hun doen en laten weinig van de raszuivere Vlaming" schrijft GvA.  Als Filip Dewinter of een van zijn talrijke aanhangers deze term in de mond neemt, is het boel en staat het Spionnencentrum in rep en roer. Een vooringenomen broodschrijver mag dat echter wel zeggen, zolang hij de intentie heeft de Vlaams-nationalisten te schofferen.  Want dàt is de bedoeling.

Wij spreken over een oorspronkelijke of een échte Antwerpenaar, die socialist, nationalist, katholiek of liberaal is, dat doet er niet toe.  Aan die échte Sinjoor heeft nooit iemand gevraagd of hij het fijn vindt dat zijn straat en wijk ingenomen wordt door vreemdelingen, die GRONDIG verschillen in doen van wat hij of zij gewoon is. En ik laat bewust "laten" weg uit de uitdrukking doen en laten. Eddet vast, Patrick ?

Het zijn politiek correcte onwetende melkbaarden zoals Van de Perre die verwachten en eisen dat die lastige Antwerpenaar zich aanpast.  Die Antwerpenaar zijn oren tuiten van de Arabisch, of welke taal dan ook, sprekende lieden die luide  eigen muziek laten schallen uit hun woningen en auto's , die het niet nauw nemen met mijn en dijn, die andere hygiënische maatstaven hebben, die neerkijken op alles wat Vlaams is, die verkeersregels aan hun laars lappen, die dieren haten, die voortdurend in de weer zijn om binnen hun eigen gemeenschap onze gemeenschap te bezwadderen ...

En dan komt een snob van de Gazet van Antwerpen even verklaren dat hij geschokt is, omdat een politicus die hem niet aanstaat, de mensen met de waarheid confronteert.  De arrogante nitwit schrijft vanuit zijn ivoren toren "Wie denkt op deze manier de samenlevingsproblemen op te lossen, slaat de bal mis". Ik zou me maar wat bescheidener opstellen, als ik Van de Peer was : Filip Dewinter vertelt wàt perslui niet durven of mogen schrijven.

Trouwens, even later wordt gezegd hoe moeilijk het allemaal wel is en hoeveel initiatieven er genomen worden, die nergens toe leiden. Misschien kan Van de Perre eens nagaan hoeveel miljoenen er jaarlijks verspild worden om een multiculturele samenleving kunstmatig overeind te houden tegen de wil in van de burgers : zowel "de rasechte" Vlamingen als de 97% anderen ! Misschien eens bij Monica de Coninck informeren hoe het er financieel voorstaat met wat wij voorheen onze Commissie van Openbare Onderstand noemden.

Allochtonen zijn niet opnieuw de kerntaak van Vlaams Belang geworden, zoals onze alwetende jongen zegt, maar ze zijn nooit uit de aandacht gebleven van Dewinter & C°.

De botsingen nemen toe met de razendsnelle aangroei van moslims, de radicalisering aan hun kant neemt hallucinante vormen aan, de afwijzing van onze Vlaamse en Westerse cultuur is inmiddels een door iedereen erkend feit, de neergang van ons onderwijs, de verzwijgingspolitiek (de doofpot) die opgelegd wordt in de stedelijke administratie is een publiek geheim. En daar doen de media gretig aan mee. 

Ik ben blij dat in mijn stad (MIJN stad !) een politicus actief is zoals Filip Dewinter en ik ben beschaamd dat de naam van MIJN stad misbruikt wordt in de titel van een gazet die beter de Gazet van den Allochtoon zou heten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieda Brepoels, Philip Claeys & Bart Staes bij de NOS

 

Wij raden u STERK aan deze video te bekijken en te beluisteren 

Wessel de Jong in Brussel met aan tafel drie Belgische gasten: Frieda Brepoels (N-VA), Bart Staes (Groen!), Philip Claeys (Vlaams Belang). Het debat gaat over de moeizame Belgische formatie en over wat ze vinden van de Nederlandse formatie. Wij zien met belangstelling uw commentaren tegemoet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kabinet in aantocht

 


Het nieuwe kabinet komt echt in zicht nu VVD-leider Mark Rutte vrijdag als formateur aan de slag gaat met het zoeken van ministers en staatssecretarissen. Koningin Beatrix benoemde Rutte donderdagavond laat tot formateur. Naar verwachting staat het nieuwe kabinet donderdag op het bordes.

Vrijdag gaat hij officieel van start met de vorming van het kabinet. Achter de schermen is daar al volop over gesproken. Zo staat al vast dat VVD en CDA allebei zes ministers en vier staatssecretarissen leveren.

Als eerste spreekt Rutte met CDA-leider en beoogd vicepremier Maxime Verhagen. Ook zaterdag, maandag en dinsdag voert hij gesprekken met kandidaat-bewindslieden. Hij wil van hen weten of ze achter het regeerakkoord staan en of er compromitterende feiten uit hun persoonlijk leven zijn die het kabinet in problemen zouden kunnen brengen.

De kandidaten die nu nog geen minister zijn, worden ook gescreend door de inlichtingendienst AIVD. Van deze kandidaten wordt nagegaan of zij voorkomen in de bestanden van de AIVD. Ook wordt bekeken of zij een belastingschuld of een strafblad hebben.

Als het kabinet klaar is, komen de nieuwe ministers bijeen voor een eerste vergadering, het zogeheten constituerend beraad. Hierbij wordt onder meer de portefeuilleverdeling tussen de ministers definitief geregeld.

Op Paleis Huis ten Bosch beëdigt Koningin Beatrix vervolgens de nieuwe ministers en staatssecretarissen. Dit is ook het moment van de traditionele bordesscène op de trappen van het paleis. De koningin gaat met alle ministers op de foto, een traditie sinds 1971.

Na de eerste ministerraad van het nieuwe kabinet legt Rutte in de Tweede Kamer de regeringsverklaring af. Daarin vertelt hij wat de plannen van het kabinet zijn. Hierover gaat hij daarna in debat met de Tweede Kamer. Dit zal in de laatste week van oktober plaatsvinden.

Bron : verschilende NL-media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vraag van een lezer

 

Een van onze trouwe lezers vroeg ons aar de samenstelling van de Brusselse gemeenteraad. Gezien onze grote bereidwilligheid, gaan we graag in op deze prangende, democratische vraag. Het is een lange lijst, hoor, wij vonden hem op internet, dus er wordt geen enkele privacy geschonden.

Ellen, rolt het alfabetisch lijstje eens naar beneden :

Les adresses des membres du Conseil communal de la Ville de Bruxelles.  

Chaque citoyen pourra découvrir ici la liste des conseillers communaux. Leurs adresses (avec téléphone et e-mail si le conseiller communal l'a souhaité) sont également communiquées de manière à ce que chaque citoyen bruxellois puisse entrer en contact avec les élus.

 

Conseillers communaux bruxellois

Jean-Marie Amand,
Conseiller communal (PS)
Avenue Emile Van Ermengen 25 bte1 – 1020 Bruxelles
jma@contactoffice.net

Els Ampe,
Conseillère communale (Open VLD)
Kerkeveldstraat, 37 – 1020 Brussel
Tél. 0476 213 960
els.ampe@vldbrussel.be

Mustafa Amrani,
Conseiller communal (PS)
Place Saint-Géry, 25 – 1000 Bruxelles

Samira Attalbi,
Conseillère communale (PS)
Avenue Houba-de Strooper, 57C – 1020 Bruxelles

Michel Barnstijn,
Conseiller communal (PS)
Rue du Mont Saint-Alban, 67 – 1020 Bruxelles
Tel. 02 474 12 86
barnstijn@belgacom.net

Mohammed Boukantar,
Conseiller communal (PS)
Rue Roger van der Weyden, 37 – 1000 Bruxelles

Christian Ceux,
Echevin (CDH)
Avenue des Croix de Guerre, 270/11 – 1120 Bruxelles

Philippe Close,
Echevin (PS)
Rue des Fabriques, 59 – 1000 Bruxelles
Tél. 02 279 47 40
philippe.close@bruxelles.be

Geoffroy Coomans de Brachène,
Conseiller communal (MR)
Rue aux Laines, 13 – 1000 Bruxelles

Jean Baptiste De Crée,
Conseiller communal (Mouvement socialiste)
Rue E. Wauters, 118 – 1020 Bruxelles

Jean De Hertog,
Echevin (CD&V)
De Wandstraat, 140/2 – 1020 Brussel

Bruno De Lille,
Conseiller communal (Groen !)
Circusstraat, 26 – 1000 Brussel
Tel. 02 517 12 59
bdelille@delille.irisnet.be

Saïd El Hammoudi,
Conseiller communal (CDH)
Rue Vandenbranden, 35 – 1000 Bruxelles
elhammoudi@yahoo.fr

Ahmed El Ktibi,
Echevin (PS)
Avenue Jean Sobieski, 36 – 1020 Bruxelles

Frédéric Erens,
Conseiller communal (VB)
Oorlogskruisenlaan 309 bus 6 – 1120 Brussel

Francis Heirbaut,
Conseiller communal (MR-FDF)
Rue François Vekemans, 211/6 – 1120 Bruxelles

Hamza Fassi-Fihri,
Echevin (CDH)
Place Anneessens, 8/1 – 1000 Bruxelles

Julie Fiszman,
Conseillère communale (PS)
Rue Gustave Schildknecht, 33/b37– 1020 Bruxelles
Tél. 0478 21 25 77
julie.fiszman@skynet.be

Faouzia Hariche,
Echevine (PS)
Rue Masui, 86 – 1000 Bruxelles
Tél. 02 279 49 10
faouzia.hariche@brucity.be

Zoubida Jellab,
Conseillère communale (ECOLO)Rue Stéphanie, 81 – 1000 Bruxelles
Tél. 0475 63 86 51
zoubida.jellab@
numericable.be

Nestorine Kimbondja Kalengi,
Conseillère communale (CDH)
Tél. 0495 47 42 15
nestorine.kimbondja@
yahoo.fr

Frans Knockaert,
Conseiller communal (VB)
Avenue Louise 105 boîte 8 - 1050 Bruxelles

Karine Lalieux,
Echevine (PS)
Rue Drootbeek, 147/6 – 1020 Bruxelles
Tel. 02 279 48 50
karine.lalieux@brucity.be

Catherine Lemaitre,
Conseillère communale (ECOLO)Rue du Rempart des Moines, 14B – 1000 Bruxelles
catherine.lemaitre@
gmail.com

Marion Lemesre,
Conseillère communale (MR)
Rue de l'Ecuyer, 25 – 1000 Bruxelles
Fabian Maingain,
Conseiller communal (MR-FDF)
Avenue Louise, 404/1 – 1000 Bruxelles
Tél. 0496 79 45 14
maingainfabian@hotmail.com
Bertin Mampaka,
Echevin (CDH)
Rue de Beyseghem, 254 – 1120 Bruxelles

Marie-Paule Mathias,
Conseillère communale (PS)
Rue des Navets, 24/7 – 1000 Bruxelles
marie-paule.mathias@
hotmail.com

Yvan Mayeur,
Conseiller communal (PS)
Rue Stévin, 59 – 1000 Bruxelles

Mounia Mejbar,
Conseillère communale (PS)
Rampe Gauloise, 1/33 – 1020 Bruxelles

Joëlle Milquet,
Conseillère communale (CDH)
Val de la Futaie, 17 – 1000 Bruxelles
Lydia Mutyebele,
Conseillère communale (CDH)
Place Joseph Benoit Willems, 54 B – 1020 Bruxelles
lydiangoi@hotmail.com

Marie Nagy Patino,
Conseillère communale (ECOLO)Rue du Houblon, 47 – 1000 Bruxelles
Tel. 02 549 69 02
marie.nagy@ecolo.be

Alain Nimegeers,
Conseiller communal (MR-FDF)Avenue du Frêne, 67 – 1020 Bruxelles

Chantal Noël,
Echevine (CDH)
Rue Stevens Delannoy, 14 – 1040 Bruxelles

Jacques Oberwoits,
Conseiller communal (MR)
Avenue du Pérou, 39 – 1000 Bruxelles

Geneviève Oldenhove de Guertechin,
Conseillère communale (CDH)
Rue Charles Demeer, 18 – 1020 Bruxelles
genevieve@oldenhove.net

Mohamed Ouriaghli,
Echevin (PS)
Avenue J. B. Depaire, 157 – 1000 Bruxelles

Jean-Louis Péters,
Conseiller communal (MR-FDF)Avenue Franklin Roosevelt, 130/3 – 1050 Bruxelles
jeanlouispeters@hotmail.com

Souad Razzouk,
Conseillère communale (CDH)
Rue Félix Sterckx, 16 – 1020 Bruxelles

Frédérique Ries,
Conseillère communale (MR)Parlement européen - rue Wiertz - ASP 9G165 - 1047 Bruxelles
Tel. 02 284 55 49
frederique.ries@
europarl.europa.eu

Mahfoudh Romdhani,
Conseiller communal (PS)
Boulevard du Régent, 24/7 – 1000 Bruxelles

Pascal Smet,
Conseiller communal (s.pa)Hopstraat, 47 – 1000 Brussel

Sevket Temiz,
Conseiller communal (PS)
Rue Marie-Christine, 139 – 1020 Bruxelles

Freddy Thielemans,
Bourgmestre (PS)
Rue aux Fleurs, 39 – 1000 Bruxelles

Steven Vanackere,
Conseiller communal (CD&V)Kruisberg, 10 – 1120 Brussel

Christian Van Der Linden,
Conseiller communal (PS)
Rue du Mont Saint-Alban, 31/1 – 1020 Bruxelles

 

 

Les adresses des conseillers communaux


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om onze linxe vrienden te plezieren : een Deutsch stukje

 

 

Als we de islamisering in Europa een handje kunnen toesteken, doen we dit graag ! Ons volk verloochenen en onze natie verraden, het is ons ideaal !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer voor onze linxe idioten ... jullie worden verwend

 

Het wordt eentonig en toch raakt het me nog altijd recht in het hart : in het hoogbeschaafde Prachtland Saoedi-Arabiê is een 34 jarige pPrachtman in het huwelijk getreden met een 10-jarig
meisje.

Het kind moest haar speelpop ruilen voor een geile pedofiele baardman ... want dàt is hij. De 34 jarige hitsige bok was daarmee aan zijn derde "echtgenote" toe. De notaris die het huwelijkscontract opstelde, ene sjeik Abdullah al-Djalil was maar eigen zeggen (lees: pro forma) niet in zijn nopjes en zou geprobeerd hebben de ouders van het kind te overtuigen het huwelijk niet te laten doorgaan. Doch aangezien het 10-jarige meisje in het huwelijk toestemde ..  zou dit aldus ook gebeuren.

In dat Prachtland mogen mannen vier vrouwen hebben ... een minimum leeftijd voor de bruid is er niet.

Dit is een zuiver voorbeeld van legale pedofilie en het is dàt soort volk dat hier door de linxe idioten bejubeld wordt.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijk proces gegarandeerd

 

 

 

http://thewestistheverybest.punt.nl/

The West is the very best : meer dan warm aanbevolen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schone slaapster

 

Vele, vele, vele jaren later ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen iedereen, wakker worden, het is Wurlitzertijd. 

We zetten weer een stapje terug in de tijd.  Die tijd, waarnaar we allemaal terug blikken met Sehnsucht.  Bestaat er in het Nederlands een woord dat hetzelfde diepliggend gevoel tot uiting brengt ?   

Dat stapje gaat terug naar 15 november 1932, de geboortedatum van onze gaste van vandaag.  Haar vader was Engelsman, haar moeder Welsh.  Zij was als kindsterretje bekend als de Britse Shirley Temple.  Tijdens de oorlogsjaren trad zij op voor de Britse troepen: zij werd hun mascotte en haar foto prijkte als geluksbrengertje op menige tank.  In 1944 werd zij “ontdekt” voor de film en vanaf de tweede helft van de 40er jaren was zijn één van de eerste tv-pioniers met eigen televisieprogramma’s. 

Vanaf 1949 begon de zangcarrière van Petula Sally Olwen Clark: tijdens de 50er jaren had zij verschillende hits in Groot-Brittanië.  Het zou nog dertien jaar duren eer men haar in de V.S.A. begon te waarderen.  En toen stak zij het Kanaal over naar Frankrijk.  Ondanks haar eerder lamentabel Frans werd zij vanaf haar eerste optreden in 1958 in de Paris Olympia door de Fransen in hun hart gesloten. 

 

Petula Clark heeft tijdens haar carrière van een halve eeuw zo’n 1.000 liedjes opgenomen.  Zij trouwde met de Fransman Claude Wolff, had met hem drie kinderen.  Zij nam liedjes op in het Duits en het Italiaans, werd een musical- en een filmster, veroverde Amerika met haar TV-specials, met optredens in Vegas, L.A. en Broadway.  Nadien zouden Australië en Nieuw-Zeeland aan haar palmares toegevoegd worden. 

Mag ik jullie aandacht en applaus voor een grote madam met een liedje in het Frans (geef toe: het klinkt een stuk aangenamer dan het Nederlands-gebrabbel van Elio en co)

 Hier is Petula Clark met Coeur Blessé

Moi, je m’en vais… met mijn coeur blessé.

Wie doet er iets aan? 

Lolita


07-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over Albanië

 

 

Nog meer criminaliteit, illegaliteit, drugs, prostituees, wat hebben wij te klagen ? Geef me nog een spuit, ik ga naar de Albanese vrouwen, het is donderdag, dan scheren ze hun snor. Dank u, veurzitter, moet ik voor u een afspraakje vastleggen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Antwerps Schapencollege in volle vorm

 

De twee gebouwen van het Open Onderwijshuis in de Lange Gasthuistraat

Het Open Onderwijshuis, waarin de Antwerpse Studiewijzer huist, staat te koop. AG Vespa zoekt naar een herbestemming en zal het schoolgebouw commercieel ontwikkelen. Dat is vreemd, gezien het nijpend tekort aan schoolinfrastructuur.

De personeelsleden van het Open Onderwijshuis in de Lange Gasthuisstraat werken vanaf nu in Den Bell. Eind dit jaar verhuist ook de Studiewijzer.
Een stuk van de binnentuin


Zoals veel andere historische gebouwen in de stad zal ook dit achttiende-eeuwse classicistische herenhuis een herbestemming krijgen. Vroeger was het nog een correctionele rechtbank. In 1911 werd het een normaalschool en pas sinds 1999 bundelt het pand de stedelijke onderwijsdiensten.

Bea Hanssen van de vereniging SOS Cultureel Erfgoed Antwerpen vindt het niet kunnen dat winkels het scholencomplex met art deco-traphallen, glaskoepel én prairietuin zullen aantasten. 'Het stadsbestuur wil op deze manier zijn kas spijzen, maar de economische waarde is veel kleiner dan de historische erfgoedwaarde. Als er een winkelketen zou komen, verdwijnt er sowieso een deel van dat patrimonium', aldus Hanssen.

'Het onderwijshuis is niet beschermd', voegt AG Vespa eraan toe. 'Maar wie het koopt, zal rekening moeten houden met het historische karakter van het gebouw.'

Toch is het vreemd dat de stad een schoolgebouw verkoopt terwijl er net een schrijnend tekort is aan infrastructuur. 'In het kader van het masterplan voor het onderwijs hebben we alle mogelijke gebouwen gescreend, inclusief het Onderwijshuis, maar de investeringskost om extra capaciteit te creëren was gewoon té duur', onderstreept Joke Cortens, woordvoerster van Onderwijsschepen Robert Voorhamme (Islampartij)

 

Tot zover dit prettige nieuws uit Het Nieuwsblad.

U kan zelf oordelen aan hand van de afbeeldingen welk een schitterend gebouw de huidige leden van het Schapencollege te gelde willen maken. Het is uitverkoop van het Antwerps patrimonium.  Alweer een initiatief om trots op te zijn.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verdiende Nobelprijs Letterkunde : Mario Vargas Llosa

 

 

De Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa (74) heeft in de Zweedse hoofdstad Stockholm de Nobelprijs voor de Literatuur gekregen. Dit na jaren van uiterst twijfelachtige toekenningen.   

Hij is bekend van romans als Het groene huis, Het ongrijpbare meisje,  Het feest van de bok (over de dictator Trujillo) Tante Julia en Mijnheer de Schrijver (over een liefdesrelatie tussen een schrijver en een aangetrouwde jonge tante) en het machtige, adembenemende epos De Oorlog van het Einde van de Wereld.

In 1990 was Vargas Llosa kandidaat bij de presidentsverkiezingen in Peru met een sterk liberaal programma. Hij verloor de verkiezingen onverwacht van de Japanner Alberto Fujimori, die later wegens corruptie werd veroordeeld en terug gevlucht is naar zijn vaderland.  In het autobiografische boek De vis in het water heeft Vargas Llosa over zijn lotgevallen als would be politicus geschreven. In die periode heeft hij Guy Verhofstadt leren kennen, die zich toen voor een tijdje uit de belgische politiek had teruggetrokken in Toscanië en die graag pronkte met grote namen uit de literatuur. 

De Peruaanse schrijver krijgt de prijs 'voor de manier waarop hij machtsstructuren in kaart brengt en voor zijn scherpzinnige beelden van het verzet, de opstandigheid en de nederlaag van het individu.' Het zou mij verbazen, mocht de jury niets gezegd hebben over het verteltalent van de auteur want Mario Vargas Llosa is een echte romancier uit de grote Zuid-Amerikaanse traditie can vertellers,  waarin hij als Nobelprijswinnaar voorafgegaan is door een Pablo Neruda, Octavio Paz en Gabriel Garcia Marquez.

Wie kan schrijven als deze auteurs verdient zonder meer een ereplaats in de hemel. Objectiviteit is nooit mijn sterkste kant geweest. U neemt het mij hopelijk niet kwalijk, mijn dag kan niet meer stuk : laat de kleine politiek even ontploffen. Ik heb het nu enkel over Grote Mijnheren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine lichten doven ook

 

Primeur: Verstrepen en Hermans afgevoerd
Gepost op 06 okt 2010, 11u57

Politiek waren ze vorig jaar al uitgerangeerd en binnenkort hebben ze weer heel wat meer vrije tijd: Margriet Hermans en Jürgen Verstrepen. Was het eerst een hardnekkig gerucht, het werd ons net bevestigd door de lijdende voorwerpen zelf: het praatprogramma  V&H, dat momenteel op de digitale zender GUNKtv draait, wordt geschrapt. Er komen geen nieuwe opnames meer. Oef, wel één nadeel: "Ik ga terug zingen", laat Margriet weten. Nu alleen maar hopen dat Verstrepen zijn Zwart-Wit-praatshow niet weer uit de kast haalt.

Een (ware) reden wordt er vooralsnog niet gegeven maar het laat zich raden dat het niet is omdat de kijkcijfers de pan uit swingen. Het was vaak armoe troef tijdens het programma dat bij aankondiging met graagte de concurrentie wou aangaan met het  VRT-programma De Zevende Dag. Nog geen half jaar na lancering sterft V&H dus al een stille dood. Tenzij de vijf kijkers die het programma toch nog volgden alsnog een petitie starten.

En wat nu, Verstrepen? Politiek uitgerangeerd en een geflopte tv-comeback later rest het voormalige LDD-kopstuk niet veel alternatieven meer om nog onder de aandacht te komen, niet? "Ja, het klopt, wij hebben geëvalueerd, maar toch stopt Verstrepen&Hermans ermee. Het scoorde wel goed, tussen de 150.000 en 200.000 kijkers... Het was het best scorende programma van de zender. Maar ik ben al met iets nieuws bezig, hoor. Wat? Dat hoort u binnenkort wel."

En Margriet? De carrousel van vooraf aan opnieuw beginnen? Van zangeres naar presentatrice naar de politiek naar presentatrice … opnieuw naar zangeres? "Ik ga terug zingen, ja, onder andere, want ik schrijf momenteel ook aan een musical en een boek. De tijd is daar nu rijp voor. Goed dat je belt eigenlijk, want ik moet dringend eens met die mens van GUNKtv afspreken trouwens. Wat de reden was voor het stopzetten van ons programma? Euuh, zonder reden."

http://www.clint.be/entertainment/radio-tv/primeur-verstrepen-en-hermans-afgevoerd

Margriet gaat een boek schrijven en een musical. Zo maar. Tussendoor. Is niks aan. Misschien kan ze met de disc-jockey een zangduo vormen : The Losers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwijzingen uit de VS

 

De Verenigde Staten hebben de voorbije twaalf maanden een recordaantal illegalen het land uitgezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Veiligheid, Janet Napolitano meegedeeld.

In het fiscale jaar 2010, dat eind september eindigde, werden in totaal 392.000 mensen zonder geldige papieren uitgewezen, melden de Amerikaanse media. Een jaar eerder waren dat er 390.000.

Onder de mensen die het voorbije jaar het land werden uitgezet, waren meer dan 195.000 criminelen.

 (afp/tw 07/10/10 03u48)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam is een veroveringsgodsdienst, hou het stil.

 

Vandaag reageert de Vlaamse poco-pers eensgezind nijdig en vals op Filip Dewinter die duidelijk de vinger op de wonde legt in verband met de islam in ons land. De waarheid doet pijn en de broodschrijvers voelen zich bedreigd : stel u voor, Dewinter vertelt zaken die de beroepsjournalisten angstvallig verborgen willen houden.  Dat is een van de redenen waarom wij ondubbelzinnig Filip Dewinter steunen, tot spijt van wie het benijdt.

Wat is er aan de hand ? In het gratis VB-blad "Antwerps Nieuws" (16 pagina's, gratis in elke bus) staat het dossier "De islam in Antwerpen" centraal, gespreid over 4 bladzijden. Het eerste luik gaat over de radicalisering van moslimjongeren, waarbij vastgesteld wordt dat het stadsbestuur altijd toegeeft aan de islameisen uit angst voor rellen. Dat heb je nu eenmaal met een burgemeester met een hazenhart, een schepen van onderwijs, die Arabisch als tweede taal wenst en leverancier is van halalrommel en een CD&V schepen, het Sprekend Kostuum Heylen, die van kerken moskeeën wil maken.

Het tweede luik bevat een boeiend en tegelijk intriest interview met Peter Velle, voorzitter van het Vlaams Comité voor Ex-moslims. Van hem citeren wij enkele uitspraken :

- "De sharia is voor vele moslims belangrijker dan de belgische wetgeving"

- "Toen ikzelf moslim was, ben ik nooit een gematigde moslim tegengekomen"

- "Antwerpen is draaischijf voor moslimextremisme in Europa"

Moskee in de Van Kerckhovestraat

Leuke zaken voor de mensen, die zij normaliter niet zullen vernemen als ze naar de schokkerige Martine Tanghe kijken of naar de Zenuwachtige Onderbreker van Terzake luisteren. De poorters van Antwerpen vernemen verder ook nog dat 22% van de bevolking van hun stad uit moslims bestaat, namelijk 106.140 stuks en dat het aantal moslimleerlingen in het basisonderwijs 40% bedraagt.  Over het aantal moskeeën lopen de meningen uiteen : 31 of 41. Wij gaan voor 41, het getal dat een "moskeegids" vandaag in de Gazet van Antwerpen citeert. (een moskeegids ... we hebben er al 7)

Alleszins in het district Hoboken (waar Vlaams Belang net enkele honderden stemmen onder de volstekte meerderheid bleef na een toevallige lange computerpanne) wordt de grootste moskee van Vlaanderen gebouwd : 4000 m2, kostprijs 3,9 miljoen euri. Van buiten een bescheiden gevel met koepel en achterin een reuze-complex.   Het volstaat in de toekomst de omwonende huizen op te kopen en Antwerpen heeft zijn eigen Medina.

He gaat echter ook over de toestand in Antwerpen-Noord, het Mekka aan de Schelde zoals Filip dit omschrijft op zijn webstek. 

Daar zijn de regimeslaven, o zo verbolgen over ... Ze hollen naar de privacy-commissie, naar het Spionnencentrum en op hun lijstje staan verder nog :  Amnesty International, de UNO, de NATO, het Vaticaan (je weet maar nooit), de Rechtvaardige Rechters uit Amsterdam die zich bezighouden met de liquidatie van Geert Wilders, de vakbonden, de Loges, het Hof, Bart de Wever (altijd goed om een echte Vlaams-nationalist een poot uit te vijzen) en enkele discrete sharia-rechtbanken die in het Brusselse al hun goede werk verrichten.

Wat heeft Dewinter verdorie uitgestoken ? Heeft hij enkele moslims geveld, ze in brand gestoken, met zweepslagen bedacht ? Veel erger : hij heeft 770 namen uit het bevolkingsregister van Antwerpen-Noord in bijlage op zijn webstek  gepubliceerd om aan te tonen dat dit onderdeel van de stad voor meer dan 97% bestaat uit vreemdelingen, voortgaande op hun namen. Dat kàn niet, dat màg niet, dàt is schending van de privacy.  En daarvoor kunnen boetes opgelegd worden van zeker 500.000 euri !

In de Standaard verschijnt het meest domme artikel over deze affaire. De haat en het chagrijn druipt er af. Maar ook de anderen laten zich niet onbetuigd. Het regime wankelt, de bedreigden verzetten zich met alle middelen tot hun beschikking en die zijn niet gering.  Wat ons betreft kunnen zij zich voorbereiden op de aftocht naar Mekka, waar het heerlijk verblijven is.

Angeltjes schaart zich achter Dewinter : hij zegt inderdaad wat velen denken, zien en ondervinden. En dat moet bestraft worden volgens de kruipers van de media : wie de islam in Vlaanderen niet aanvaardt, moet geliquideerd worden.  De aanhangers van de godsdienst van de vrede moeten het niet eens zelf doen. De voddenventen van de gazetten staan klaar.

Wij zeggen het onomwonden : Filip, doe voort ! Wij noch jij bent een racist, wij verzetten ons en dat is godverdomme ons goed recht en onze plicht.  Wij hebben een diepe, hartsgrondig hekel aan de achterlijke islam die niet bestaat in een gematigde vorm. De islam is de grootste bedreiging die ooit over het beschaafde Europa is gekomen.  Wie dat weigert in te zien, is een nuttige en misdadige idioot.

Alzo tekent en volhardt : Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de Dag : Wilders zegt het zo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wilders nam het woord en zegde tot rechter Jan Moors :

"Geachte edelachtbare, ik heb stellig de indruk dat ik hier niet in de rechtbank tegenover een rechter sta, maar wel dat ik in de Tweede Kamer sta tegenover een collega van D66".

Patrick


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén grote Openluchtinstelling voor Onverantwoorde Persoonlijkheden

 

De franco-belgen van het federale niveau die Bart de Wever bont en blauw schelden omdat hij niet voldoende naar hun pijpen danst, maken inmiddels op gewestelijk niveau een trieste beurt inzake onkunde en bestuurlijk mismanagement.

Schelden 10/10, besturen 0/10.

Of het nu om socialisten, humanisten of ecologisten gaat, franco-belgen zijn en blijven profiteurs die niet met geld overweg kunnen. Graaien en knoeien, dàt is in orde. Ordentelijk besturen ?  Dat kunnen onze  vrienden niet.

Wij citeren de media :

Het tekort op de begroting van het Waalse Gewest zou oplopen tot 900 miljoen euro. Dat is twee keer zo hoog als eerder was geschat en veel meer dan wat de EU toelaat.

Waals minister van Begroting André Antoine (CDH) had eerder berekend dat het tekort van zijn gewest zou oplopen tot 400 miljoen euro. Volgens het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) zal dat tekort evenwel oplopen tot bijna 900 miljoen euro.

Minister Antoine is het niet eens met die cijfers. Volgens hem is een groot deel van dat geld geïnvesteerd in verschillende maatschappijen en zal dat op termijn nog opbrengen. Hij wil nu overleg met het INR om dat standpunt toe te lichten. Het INR lijkt evenwel niet onder de indruk en beschouwt die investeringen als uitgaven en dus als een extra tekort op de Waalse begroting.

Als die stelling gehandhaafd wordt, kan zware gevolgen hebben. Zo is het Waalse tekort veel hoger dan wat is toegelaten door de Europese Unie en als die de redenering van het INR overneemt, kunnen er sancties tegen Wallonië volgen.

Tot zover de officiële vaststellingen. Vorig jaar pakte Michel Daerden, toen nog Waals minister voor begroting uit met een stralende glimlach, dat het tekort voor 2009 dat toen rond de 750 miljoen draaide, helemaal geen probleem was. Er moest pas evenwicht komen tegen 2015. Alors ... ?  U kan het nalezen in de krant van 20 juni 2009.

Wij veroorloven ons de mening voorop te stellen, dat franco-belgen jammerlijke mislukkingen zijn van van Moeder Natuur. Heel Wallonië en Brussel (ja, sorry, wij moeten Brussel niet langer) is eigenlijk één grote openluchtinstelling voor Onverantwoorde Persoonlijkheden met talrijke afwijkingen. Laten we ook maar eens grof zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat u altijd wilde weten over de jail en haar bewoners

 

In het eerste nummer van Misdaad.com:

• Een portret van seriemoordenaar Ronald Janssen
• Broeder R. Huyghe: “De rechtbank heeft van mij een pedofiel gemaakt”
• De verzwegen verdachten van de Bende van Nijvel
• De moord op John Lennon
• Het mysterie Regina Louf

Misdaad.com verschijnt vier keer per jaar, kost 9,95 euro en is vanaf 7 oktober te koop in de krantenwinkel en in het magazinerek van de boekhandel

Er bestaat vrijheid van drukpers en van mening (sic) dus principieel kunnen de initiatiefnmeres hun gang gaan.  Zover wij het begrepen hebben is dit een zaakje van Concentra, die zich niet schromen in te spelen op de ongezonde nieuwsgierigheid voor misdadigers en alles wat er mee te maken heeft.  Jammer dat Patrick Haemers heengegaan is, hij zou best de Che Guevara van de boevenwereld kunnen zijn. En weldra fabriceren we  een nieuw duo Bonny & Clyde : Els Clottermans, de Heldin van de Parachute en haar Nederlandse loverboy, wiens leven gebroken is nadat zijn beide minnaressen ieder haar eigen weg zijn gegaan.

Dank Concentra, voor deze informatie op niveau.  Voor de rest blijven jullie  trouw het regime dienen en de lezers zand in de ogen strooien, neem ik aan ?  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redden oewij de solidaritijd

 
De drie Belgische monopoliebonden ACV, ABVV en ACLVB zijn alweer een nieuwe campagne gestart tegen de belangen van de Vlaamse werknemers en voor het verrotte belgische status-quo. 

Aan stations in Brussel verspreiden ze pamfletten met daarin de volgende boodschap: de sociale zekerheid mag niet gesplitst worden (en de geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië moet dus ongehinderd blijven stromen), er moet 'respect' zijn voor Brussel (lees: er mag niet meer gevraagd worden om deftig bestuur en meer veiligheid), en er moet een 'herfinanciering' komen (lees: de Vlaamse werknemers moeten via hun belastingen nog eens 500 miljoen extra op tafel leggen terwijl intussen de taalwetten nog steeds niet nageleefd worden.) 

De dupe van al die eisen is de Vlaamse werknemer die de bonden beweren te verdedigen.  Want die moet dus van de bonden verder via de zowat hoogste belastingen ter wereld blijven betalen voor al deze onzin, terwijl intussen gelachen wordt met zijn taal en cultuur door diegenen die van zijn geld leven.

De bonden vallen hiermee in herhaling.  Want in 2007, toen Leterme even stand leek te houden tegen de Waalse chantage, voerden ze al een anti-Vlaamse campagne met de misleidende naam 'red de solidariteit' - en met succes: Leterme ging door de knieën, het ACW leverde de ministers en er kwam een regering zonder meerderheid in Vlaanderen.  Het gevolg is bekend: de CD&V leed een verpletterende verkiezingsnederlaag.  Hopelijk hebben de drie bonden deze keer minder 'succes'...

 http://www.verreycken.net/

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!