Angeltjes
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poesje

 

Maar neen, dat doosje is niet te klein voor mij

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstsfeer (door Johan)

 

herfstsfeer

als de zomer herfst wordt
en uitbundigheid zich in weemoed stort
dan hunker ik steeds weer
naar de sfeer van weleer

wij zaten samen rond de stoof
en we hadden nog ons geloof
er werden weesgegroetjes gebeden
en we waren vlug tevreden

op de radio was er een luisterspel
en daarna wist je het wel
je kreeg van vader een kruisje voor je kop
en hij joeg je dan de trappen op

met een glimlach en een korte knik
en pretoogjes in zijn blik
hoe mis ik toch de vroegere tijd
want er is nu veel teveel lawijt

johan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse senaat keurt pensioenregeling goed.

 

Vrijdagavond heeft de Franse senaat het wetsontwerp over de nieuwe regeling voor de pensioenen aanvaard met 177 tegen 153 stemmen. Het ontwerp bepaalt de minimumleeftijd van pensioenaanvang op 62 in plaats van 60 jaar. Het maximum pensioenbedrag wordt bereikt op 67 in plaats van 65 jaar.

De UMP (de partij van president Sarkozy) heeft in de senaat geen absolute meerderheid (zoals in de Assemblée) en kreeg de steun van verschillende leden van de Union Centriste. De linkse oppositie moest het onderspit delven, wat schrijnend onrechtvaardig is, want links heeft altijd gelijk, ongeacht de uitslag.

Begin volgende week zullen de twee Vergaderingen samen zich akkoord verklaren over een definitieve tekst die onmiddellijk en gelijktijdig ter stemming zal gebracht worden zowel in de Senaat als in de Assemblée. Dit zal gebeuren tussen dins- en donderdag.

(bron Le Monde)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al wat Jennifer Aniston zegt en eet is juist.

 

Er zijn van die mensen die niets fouts kunnen doen of zeggen. Meestal is dat omdat we door oceanen gescheiden zijn, omdat we ons blind staren op een slanke leest en een verleidelijke glimlach en omdat we de tekortkomingen weigeren te zien. Jennifer Aniston is voor ons zo'n uniek wezen. Vraag niet waarom, wij hebben recht op onze dosis subjectiviteit en vooringenomenheid. Jen (zoals de échte vrienden haar noemen) heeft een persoonlijke kok, veel van onze mannelijke lezers hebben die trouwens ook, en nu vertelt zij in Gazet van Antwerpen, hoe het komt dat ze zo slank is.  Tussen haakjes veroorloven wij ons kleine lovende opmerkingen en aanvullingen)

(PST : als u twijfelt aan het dieet van Miss Aniston, is er nog een ander advies van de Angeltjesvriend Joos, dat wellicht nuttiger is : "als je te dik bent, eet dan de helft")

Jennifer Aniston staat bekend omwille van haar superslanke lijn. Iets waar ze nu ook anderen bij wil helpen dankzij haar nieuwe dieetboek. Maar wat eet Jen eigenlijk zelf ?

Jennifer Aniston zegt ooit enkel afhaalmaaltijden en af en toe een stukje kaas te hebben gegeten. Maar toen ontdekte ze de voordelen van natuurlijk, zelfbereid voedsel. En volgens ons had ze ook net toen haar eerste miljoenen binnen dankzij de hitserie Friends. Want Jennifer Aniston laat alles bereiden door haar persoonlijke chef, al is ze zelf "erg betrokken" bij haar eten. (is dat niet super bescheiden ?)

Water

Haar dieet bestaat voornamelijk uit groenten. Groenten die heel veel water bezitten, zoals komkommer en tomaat. Linzen (héérlijk, linzen smaken naar niks) en vis mogen ook, maar in erg minieme mate. Citroenschil dient als smaakmaker en saus komt er niet aan te pas. (om de nodige variatie te hebben mag citroenschil ook eens vervangen worden door aardappelschil, maar dun gesneden) Ook vlees is ver te zoeken. Zo eet ze 's ochtends vaak een volgranen boterham met een beetje boter die smaakt naar appels. Ben je niet zo'n ochtendmens? Dan kan je de boterham volgens Aniston ook vervangen door een smoothie van witte perziken en kokosnootwater.

Salade

"Een salade per dag houdt het vet weg", is een andere leuze van de actrice. Bij die salade worden voornamelijk komkommer en tomaten gebruik. Ook venkel, peterselie en dille mogen bij de groenten geserveerd worden. Het geheel kan eventueel vervangen worden door een kommetje selderijsoep. (met een maggi-blokje : héérlijk)

Als avondmaal eet Aniston een klein stukje witte vis, met een kwart kopje walnoten, een klein eitje en chilipepers geserveerd met gestoomde groene boontjes. Op andere dagen kiest de actrice voor een stukje zalm met asperges of een stukje kip met een klein beetje kaas en wat zure room. (En voor dessert een harde pruim of een zure appel, smullen maar)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en Antwoord

 

Ik stelde aan onze gewaardeerde jurist Gaius gisteren volgende vraag naar aanleiding van de parachutemoord :

Ik lees nét in de gazét, dat de jury uitleg verstrekt aan de kinderen van het slachtoffer, waarom zij de uitspraak gedaan hebben die zij deden. Is dit iets nieuws bij uw weten ? 

Allicht kon U vanochtend onmogelijk vermoeden dat nog dezelfde dag in het Noorden der lage landen zou blijken dat er metberoepsrechters niet alleen een politiek proces kon worden gevoerd, maar tevens en dit is belangrijk - een partijdig proces.

Hopelijk beseft nu iedereen ten volle dat partijdigheid en beïnvloeding geen eigenschappen zijn die uitsluitend eigen zijn aan een rechtspraak door een jury. Ik meen te mogen stellen dat door het proces tegen politicus Wilders het tegendeel is bewezen en sinds vandaag ook erkend.

De zaak waarvan U melding maakt heeft even veel met de corruptie van de rechterlijke macht te maken als met die van de uitvoerende macht.

Ik verklaar me nader, opdat iedereen zou weten dat we schrijven en spreken over hetzelfde zonder dat de begrippen in de loop van het maatschappelijk proces van definitie kunnen worden veranderd.
Corruptie is verdorvenheid door omkoping of het gebruik maken daarvan of het meedoen er aan. Samengevat  is het resultaat van corruptie gelijk aan vervalsing.

De spelregels worden tijdens een wedstrijd ook niet bij toverslag gewijzigd. In voetbaltermen uitgedrukt eerst komt de aanval en dan pas het doelpunt en niet omgekeerd. Dit geldt ook voor corruptie : eerst gebeurt de omkoping en pas daarna wordt de vervalsing een feit.

Uiteindelijk beslist de scheidsrechter over de geldigheid van een doelpunt.  In mijn en, naar ik hopen mag, uw wereld hoort het niet zo te zijn dat een scheidsrechter corrupt is. Hetzelfde geldt voor de rechters.

De wetten zijn spelregels. Het principe is dat de wet niet gewijzigd of geïnterpreteerd mag worden "à la tête du client" zoals men in het Frans zo mooi al naar gelang de betrokken belangen verwoordt.

Rechtspraak die strijdig is ofwel met de principes ofwel met de wetten, is ongeldig en opent de poorten tot onrecht, onrechtmatigheid, onrechtvaardigheid en als gevolg daarvan tot maatschappelijke ontwrichting.

Als dit gebeurt, is het de taak van de derde staatsmacht, de wetgevende, om onmiddellijk in te grijpen.
Indien dat - om welke reden dan ook - niet kan, heeft de staat waarin deze derde macht niet kan functioneren zoals het hoort overeenkomstig de volmacht verstrekt door het volk der rechtsonderhorigen geen reden van bestaan meer, en moet vervangen worden door een staat waarvan de wetgevende macht wel "in staat is" de rechterlijke macht te behoeden voor toepassing van de wet "al naar gelang de betrokken belangen of à la tête du client".

Het is mijns inziens een publiek geheim dat in de monarchie die België heet dit doorlopend en zonder onderbreking het geval is geweest sinds haar ontstaan.

Alleen wordt het steeds opnieuw door corruptie verhinderd dat de rechtsonderhorigen dat beseffen en een normale reflex van zelfverdediging hebben die het onrecht aan de wortel aanpakt en onmogelijk maakt.
Hiermee heeft U me mijn meest innige overtuiging ontrukt die naar ik hoop als klaprozen "in Flanders fields" zullen ontpoppen tot Vlaanderen vrij is van corruptie en overheersing door totalitaire satrapen.

Want wat beschuldigde X gisteren in Tongeren overkwam kan morgen ieder van ons overkomen. Zo eenvoudig is het.

Met vriendelijke groeten,

Gaius


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water op de maan + nog veel meer

 

 

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA berekende jaren geleden al dat het vervoer van een fles water naar de maan zo'n 50.000 dollar zou kosten vanwege de hoge transportkosten. De aanwezigheid van water op de maan is dus een conditio sine qua non wanneer de mogelijkheid van een bemande basis op die planeet wordt onderzocht.

Vorig jaar al heeft het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa bevestigd dat grote hoeveelheden ijs op de maan waren gevonden. Die hoeveelheid is nu gekwantificeerd en volgens de ruimteorganisatie gaat het om miljarden liters. In een krater werd een hoeveelheid ijs ontdekt waarmee 1.500 Olympische zwembaden kunnen worden gevuld -ruimschoots genoeg ook om drinkwater te produceren voor toekomstige bezoekers.

Het onderzoek bevestigde ook de aanwezigheid op de maan van zilver, ammoniak, kwik en koolmonoxide.

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/miljarden-liters-water-op-de-maan/134474.htm 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ik 64 ben ...

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig- & UFO identificatie Amerikaans Leger

 

 

 

 


22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geert Wilders : Ik ben in een slecht functionerend circus terecht gekomen.

 

De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek van de advocaat van Geert Wilders toegewezen. Daarmee moet het hele proces tegen de PVV-leider opnieuw. De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz had een wrakingsverzoek tegen de rechters die Wilders moeten beoordelen, ingediend.

Onpartijdigheid
Een rechter van het Hof, Tom Schalken, heeft enkele dagen voor het proces met getuige-deskundige Hans Jansen gedineerd en daar gesproken over het proces tegen de PVV-leider. Volgens Moszkowicz is Schalken daarmee zijn boekje te buiten gegaan, hij had niet over zijn zaak mogen spreken en kan hebben geprobeerd de getuige te beïnvloeden.

Moszkowicz wraakt de rechters omdat zij het verzoek om getuige Jansen opnieuw te horen, niet meteen toewezen. De wrakingskamer onderschrijft de conclusie dat uitstel kan worden gezien als een afwijzing.

Volgens Moszkowicz is de onpartijdigheid van de rechters in het geding, omdat zij in feite ondergeschikt zijn aan de rechters van het Hof. Volgens advocaat Moszkowicz is het Hof sowieso al te ver gegaan, omdat zij Wilders in feite al hebben veroordeeld voor de rechter er uitspraak over heeft gedaan.

Diner
Het Hof heeft beslist dat het OM Wilders moest vervolgen. Het OM wilde dat aanvankelijk niet. Schalken zou Jansen op het etentje hebben willen overtuigen van de noodzaak van het proces tegen Wilders.

Wilders heeft aangifte gedaan tegen Schalken. Hij beschuldigde hem van 'maffiapraktijken'.

Zwijgrecht
Moszkowicz wraakte de rechters al eerder, omdat rechter Jan Moors de schijn van partijdigheid wekte. 'U wordt wel verweten – door anderen – dat u goed bent in het poneren van een stelling, maar dat u de discussie uit de weg gaat. Het lijkt er een beetje op dat u dat nu vandaag ook weer doet,' zei Moors toen Wilders zich beriep op zijn zwijgrecht.

Dit wrakingsverzoek werd niet ingewilligd, hoewel de wrakingskamer onderschreef dat de rechter zich ongelukkig had uitgelaten. 

Door Marlou Visser @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansband 1929 met zangeres

 

 

Enkele vrolijke wijsjes na het vrijdagavond gebed

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Jef heeft lef
Klik op de afbeelding om de link te volgen

dit is een blog van gefrustreerde mensen die niet veel beters te doen hebben.
zijn jullie echt trots op "republiek vlaanderen"? Jullie verliezen je tijd; omdat de joden nu machtig genoeg zijn keren jullie je hoofd naar de islam. ik ben blank en christelijk en ik vind het zielig.
jef
Reactie op bericht "Papa treedt op tegen immoreel gedrag verdorven dochter" van maandag 31 maart 2008
Ingegeven op vrijdag 22 oktober 2010 om 15:33:24, door anti-haat, IP-adres

Jef reageert veiligheidshalve op een artikel van maart 2008 ... Jef, we zijn echt onder de indruk .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaat u maar

 

In de Verenigde Arabische Emiraten werd door een rechtbank beslist dat moslims hun vrouw (en kinderen) mogen slaan, zolang het geen striemen of littekens nalaat. Dat is attent.  Het probleem is, hoe kan je zien dat een vrouw afgetroefd is, als ze steeds in een tent gehuld rondloopt en zich niet mag ontbloten voor een andere vent dan de hare ?

Artikel : HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Seminarie over Toekomst Europa

 

Vandaag en morgen neemt een delegatie van het Vlaams Belang deel aan een Europees seminarie over de toekomst van Europa. Het seminarie wordt georganiseerd door het vormingscentrum van de rechts-nationale ‘Freiheitliche Partei Österreichs’ (FPÖ). Partijvoorzitter Bruno Valkeniers, fractieleider Filip Dewinter en Europarlementslid Philip Claeys zullen het Vlaams Belang in Wenen vertegenwoordigen. Verder nemen vertegenwoordigers van de Lega Nord, de Deense Volkspartij, de Zweden-Democraten en van de FPÖ zelf deel aan de tweedaagse.

Tijdens het seminarie houdt Vlaams Belang-voorzitter Valkeniers een uiteenzetting over de onbestuurbaarheid van België en het failliet van de multiculturele maatschappij. Vanzelfsprekend komen ook thema’s als immigratie en islamisering aan bod. Met partijen die mee het beleid bepalen, zal van gedachten worden gewisseld en zullen desgevallend gemeenschappelijke actiepunten worden uitgewerkt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededelingen Ieper : Sint Maarten 7 november

 

VLAAMS BELANG IEPER BEZOEK VAN SINT-MAARTEN EN ZWARTE PIET + PANNENKOEKENBAK 

Wanneer ? Op zondagnamiddag 7 november 2010.

Start pannenkoekenfestijn (= onbeperkt smullen naar believen) om 15u en rond 16u intrede van Sint Maarten en zijn Zwarte Piet.

Waar ? OC Ridders De Steurs, Zillebekedorp,8902 Zillebeke (=oud schooltje).

Einde voorzien rond 17u.

Deelnameprijs : slechts 2.50 euro per persoon.

Voor de kindjes is ook een geschenkje van de Sint voorzien (vooraf naam, voornaam, leeftijd en leuke weetjes voor in het “boek van Sint Maarten” doorgeven via info@nancysix.org.  (uiterlijk 4 november)

  Alle Angeltjeslezers met hun familie zijn hartelijk uitgenodigd in het mooie Ieper 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld. Hoeveel procent hebt u ontvangen deze maand ?

 

Na een politiek parcours vol hindernissen, blunders, helse ruzies en totale afwezigheid van beleid, is de carrière van Yves Leterme als federaal premier, in rustiger vaarwater gekomen.  De franco-belgische ministerinnen uit zijn mislukte regering zitten zich op te maken voor een volgende furieuze optreden in een nieuwe ploeg. Hun motto blijft altijd hetzelfde : Hysterie aan de Macht !

Als die ploeg  er al komt. Want misschien is belgië enkel nog leefbaar als een "lopende zaak". De in feite democratisch afgedankte excellenties beleven ieder om beurten hun moment de gloire als zij een Europese vergadering mogen voorzitten.  En voor de rest worden zij nauwelijks gehinderd door vervelende parlementaire speldenprikken. 

Het is een droom : minister zijn, gloriëren, binnenrijven, wuiven en voortdurend ontspannen rondlopen, als waren ze allen een cloon van Didier Reynders ,"oewe sulle sien".

Yves Leterme, die het imago van zijn alter ego Nonkel kruk, elke dag wat meer achter zich laat, was gisteren bij Terzake om de natie in te lichten, dat dankzij zijn spaarzame optreden wij financieel de prinsenkinderen van Europa zijn : "Ons land staat voor op andere Europese landen wat betreft het saneren van de overheidsfinanciën.Er moet wel nog verder bespaard worden en de arbeidsmarkt moet dringend worden hervormd"  aldus de premier "Wij zijn onze buurlanden voor geweest. Ons overheidstekort in 2010 is maar half zo groot als dat van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk."

En dan volgen er nog een hele resem woorden, waarbij een normale Terzakekijker die nochtans veel gewoon is op het vlak van propaganda, denkt "ach zeur, hou je wafel nu eens, je lijkt wel mijn partner" (pas op, wij denken zo niet, wij zijn geen vaste 0000-ers en wij hebben een ontzettend aardige partner, die trouwens niet thuis was gisteren). 

Concreet gaat de federale overheid nog op zoek naar een 0,5 procentpunt om tot een tekort van 4,1 procent te komen. En daar krijgen wij het van : dat cijfergeneuk over procenten ... De enige cijfers die in zo'n betoog naar voren komen zijn godbetert, procenten ! Wij willen concrete getallen : miljoenen, miljarden !  Hoeveel bedraagt het begrotingstekort bij de laatste budgetcontrole ? Wanneer greep die plaats ? Hoeveel zal het tekort voor 2011 zijn bij ongewijzigd beleid ?  Maak eens een logische cijferkundige aansluiting tussen de toestand zoals die nu is en de 20 of 25 miljard waar de Bartelio's mee bezig zijn, als zij er al mee bezig zijn ...

Natuurlijk zijn de meeste mensen niet geïntereseerd in die cijferdansen, dat maakt juist de alleenmacht uit van kerels zoals een Reynders of Leterme die uit hun nek kletsen, omdat zij hetzelf vaak niet begrijpen en zich slechts blind staren op een fragmentje dat hun door de administratie voorgekauwd wordt. Waarom is men van de concrete cijfers afgestapt naar procenten ?  Omdat dat minder bedreigend klinkt, maar we worden evengoed bedrogen.

Zal Yves Leterme ooit uit de schaduw van Nonkel Kruk treden, is een irrelevante vraag. Laat ons wat anders vragen : de federale overheidsschuld is op 30 september 2010 gedaald tot 336 miljard, dat is op één maand tijd een vermindering met circa 10 miljard.  Dàt is officieel. Waarom zit Nonkel Leterme te neuken met procenten, terwijl hij eigenlijk een leuke propagandaboodschap kon meedelen ? Was hij misschien bevreesd  vergeleken te worden met Mathot, u weet wel, "de staatsschuld is vanzelf gekomen en ze verdwijnt vanzelf" ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning kiest voor Rood

 

De eerste Vlaamse socialist die commentaar leverde op de nota van Bart de Wever was Frank Vandenbroucke. Hij stelde vast dat Bart de Wever de personenbelasting onder de gewesten verdeelt op basis van het belastbaar inkomen, in plaats van op basis van de fiscale capaciteit. Die fout corrigeren maakt dat Vlaanderen 400 miljoen extra krijgt en Wallonië 500 miljoen minder.

Voor ons is dat 1 - 0 voor Bart, helaas voor de tegenstrevers niet, die fluiten direct een penalty.

Kritiek valt nooit in goede aarde bij Dewever die voor de dag- en nachtinspanningen die hij leverde, eerbied opeist.  Alsof een student die een week hard blokt recht heeft op grote onderscheiding. Bart lijkt na enkele maanden vertoeven in Di Rupo's gezelschap, aangestoken door het Zuiderse virus "rispetto", respect.  Alleen oogt Bart niet zoals een Romeinse gentiluomo, niettegenstaande zijn potjeslatijn.

De keuning heeft in zijn vuistje gelachen toen het hem duidelijk was, dat het Opus Magnum van de verongelijkte Baron Zeep unaniem afgeschoten werd door de verwenden uit het Zuiden. Iedereen mocht weer op audiëntie komen langs het kasseibaantje in Laken, iedereen behalve de onverlaten van de N-VA.  Het cordon begint al te knellen.

Elio verbleef donderdagnamiddag meer dan drie uur  bij de sire.  En onmiddellijk nadien werd den Baard gevorderd als bemiddelaar. De Wever werd niet ingelicht en hij is zo zwaar in de Q gebeten, dat hij weigerde te reageren. Dat wil wat zeggen, want anders loopt hij geen microfoon of camera voorbij om, alnaargelang zijn humeur, een voorspelbare one-liner te lossen, blijk te geven van zijn diepe vernedering,  of onbeschoft uit te vliegen, vraag het maar aan VTM-er Dirk Van den Bogaert. Ditmaal werd Goofy Jambon op de pers losgelaten om uiting te geven aan zijn droefheid en teleurstelling : de keuning speelt onder één hoedje met de socialisten, Vlaamse of Waalse, het is om het even, zo lang ze de Vlaams-nationalisten maar een hak kunnen zetten, in dienst van de sire.

Elio, de majesteit en den Baard zullen het wiskunde-examen van Bart grondig aan een onderzoek laten onderwerpen door de Nationale Bank. En wie zit daar ? Guy Quaden van de Parti Socialiste en Luc Coene van de Open-VLD, die niet bepaald een dikke vriend is van overijverige Vlaams-nationalisten, die zich op zijn terrein bewegen.

Kijk, als je mee aan rijke tafelen wil schuiven met de grote heren, dan moet je niet voortdurend het hoge woord voeren, maar braaf luisteren, niet smakken, niet slurpen met twee worden spreken en een goede indruk maken. Zo maak je kans niet buiten te moeten gaan als er pikante moppen getapt worden.

De Wever heeft een attitudeprobleem, hij zit in de knoei met zijn gebrek aan emotionele intelligentie en hij kan niet met mensen omgaan.  (Ik zie niet in waarom ik hem moet sparen, hij doet het ook niet). En wat hij tot hiertoe op de tafel heeft neergeflanst is niet direct om als Vlaams-nationalist wild over te worden of rispetto voor te betuigen.  Het is en het blijft knip- en knutselwerk à la CVP.

Als zijn politieke opponenten hem kunnen pakken op zijn cijfers  dan zijn er enkele mogelijkheden : er ontstaat een discussie boven onze hoofden onder economen en ieder blijft bij zijn standpunt.  Ofwel gaat de NVA door de knieën uit naam van de staatsraison, en die is steeds franco-belgisch getint. Of Bart blaast de boel op en we gaan naar nieuwe verkiezingen. Want een ABVV-meerderheid maakt in Vlaanderen geen kans, ook al heet de putschist De Leeuw. Nieuwe verkiezingen zijn een risico voor de NVA, want de grote spreidstand die deze partij politiek maakt tussen Vlaams-nationalisme van het zevende knoopsgat en trouw aan de belgische staat, is natuurlijk geen lang leven beschoren en vroeg of laat dondert de koorddanser naar beneden.

Een ding blijft als een rots overeind : er is een enorme afstand tussen De Wevers woorden en grootspraak en zijn politieke aanpak. Over  Barts realisaties kunnen we zelfs niet spreken, want die zijn er niet, buiten enig meehinken in de coalities met Kris Peeters en burgemeester Janssens. Als hij een beetje fatsoen had gekend, had hij in zijn eerste functie als preformateur àlle partijen uitgenodigd en niet ostentatief Vlaams Belang uitgesloten. En als hij een beetje durf bezit, zoekt hij een meerderheid in Vlaanderen om de scheiding voor te bereiden. Geen revolutie maar een ordentelijke scheiding.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit echt, echt ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oproep tot gemodereerdheid in de NL politiek

 

Beoordeel het Nederlands kabaret op zijn daden.

De keuze voor een minderheidskabinet is de keuze van Nederland. Hier past de Europese Unie geen oordeel.


De laatste weken vindt in de diverse fracties in het Europees Parlement een discussie plaats of de uitkomst van de kabinetsformatie in Nederland wel past binnen de Europese ambities in de strijd tegen het zogenaamde populisme. Ook PvdA-collega Thijs Berman heeft zich (Trouw, 15 oktober) in het debat gemengd. Het is echter een discussie, waarin het Europees Parlement zich niet moet mengen. Alleen op het niveau van de lidstaten kunnen politieke partijen, zoals VVD of het Deense Venstre, beoordelen met welke politieke concurrenten kan worden samengewerkt en op welke wijze.

Dat de Open VLD niet wenst samen te werken met het Vlaams Belang is haar keuze, die volledig gerespecteerd dient te worden. Het Vlaams Belang, de Nieuwe Vlaamse Alliantie, de United Kingdom Independence Party, de Zweden-Democraten, de Deense Volkspartij, de Duitse Vrijheidspartij, de PVV en voorheen de LPF verschillen te veel van elkaar om één Europese lijn te trekken. Voor de vele links-populistische partijen die bestaan, geldt hetzelfde.

Samenwerking met andere partijen in een regeringscoalitie of in een parlementaire samenwerkingsvariant heeft voor elk van de partners tot doel (een deel van) hun politieke agenda te realiseren. In Denemarken is het de VVD-zusterpartij Venstre gelukt om gedurende meer dan tien jaar liberaal beleid te realiseren op basis van een gedoogakkoord met de Deense Volkspartij. Denemarken is een stabiel, tolerant en welvarend land. Denemarken heeft uitstekende betrekkingen binnen en buiten de Europese Unie. De vorige premier, Rasmussen, heeft het tot secretaris-generaal van de Navo gebracht. Kortom, het Deense model werkt.

In Nederland hebben VVD en CDA een regeerakkoord gesloten dat kiest voor een open en internationaal Nederland dat in het midden staat van de EU. Er zal volgens de regels worden onderhandeld over de nationale afdrachten aan de EU en over aanscherping van immigratie- en asielbeleid. Onderdelen van het regeerakkoord, met name op het gebied van een strenger, maar humaan en rechtvaardig immigratie-, asiel- en integratiebeleid, zijn in een gedoogakkoord met de PVV vastgelegd. Premier Rutte, vicepremier Verhagen en PVV-fractievoorzitter Wilders hebben ook aangegeven dat meningsverschillen over bijvoorbeeld de aard van de islam niet zullen worden toegedekt, maar aanvaard. De discussie daarover zal binnen en buiten de Kamer niet gemeden worden. VVD en CDA zullen nooit accepteren dat de rechtsstaat zal worden aangetast.

In navolging van Denemarken zal het Nederlandse model goed kunnen werken. Samenwerking in de politiek is steeds instrumenteel en geen liefdesverklaring. Kritiek op de PVV is goed mogelijk. De partij is geen club racisten met een dubieus verleden, maar van fatsoenlijke mensen, met wie verschillen van mening zullen blijven bestaan. Op Europees gebied zal de PVV bepaalde wetgeving niet ondersteunen, maar ook het kabinet niet wegsturen.

Het is dan aan partijen, zoals Bermans eigen PvdA, D66, GroenLinks en andere fracties in de Tweede Kamer, om parlementaire steun te verlenen aan maatregelen, waarmee zij kunnen instemmen. Die steun onthouden, alleen om een politieke rekening te vereffenen, lijkt mij niet passen in de traditie van Bermans partij. De VVD heeft destijds ook steun gegeven aan het verdrag van Lissabon en heeft zich er niet toe laten verleiden om het kabinet-Balkenende IV beentje te lichten vanuit opportunistische overwegingen. Hier ging het landsbelang voor.

Nederland zal onder premier Rutte een koers van samenwerking op internationaal en nationaal niveau inzetten. Liberale oplossingen voor grote maatschappelijke problemen vragen nu eenmaal om samenwerking met andere partijen. Alleen in Andorra hebben de liberalen vaak absolute meerderheidheden gehaald. Beoordeel het nieuwe kabinet dan ook op zijn daden.

Hans van Baalen - VVD - Europarlement

© http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3263055.ece/Beoordeel_het_nieuwe_kabinet_op_zijn_daden_.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Hof van Assisen en een nieuwe poll

 

Hieronder het resultaat van onze poll van gisteren. In het verlengde hiervan zijn wij benieuwd naar uw mening over het functioneren en de noodzaak van een assisenjury. Niettegenstaande de meesten onder ons geen juridische opleiding bezitten, is het best interessant om toch een uitgesproken mening te hebben. De meeste politici weten ook van toeten noch blazen en toch zitten ze te roepen alsof ze het warm water hebben uitgevonden.

Om u volledig in te lichten, hierna een stuk uit de Wikipedia. Zegt u niet, dat wij u proberen te beïnvloeden, wij zijn Vader Objectiviteit in persoon.  Geestenvangers bevinden zich ter linkerzijde van het maatschappelijk gebeuren, daar waar zuchten en kreten opstijgen. en er met rinkelende geldkoffers gezeuld wordt.

Het hof van assisen, ook wel assisenhof of volksrechtbank genoemd, werd in 1791 in Frankrijk ingesteld en werd in België en Nederland gedurende de Franse overheersing ingevoerd. Het werd in 1816 door Nederland afgeschaft, maar in België, na de onafhankelijkheid, opnieuw ingesteld in 1831.

Het is een rechtscollege dat belast is met het vonnissen van misdaden, politieke delicten en drukpersdelicten (uitgezonderd diegene in verband met xenofobie en racisme). Tegen de uitspraak of het arrest van een assisenhof kan men niet in beroep gaan. Wel kan men in geval van procedurefouten in cassatie gaan bij het Hof van Cassatie.

Misdaden zijn de zwaarste misdrijven. Meestal betreft het hier moord, doodslag of zware zedendelicten, hoewel ook misdrijven zoals valsheid in geschriften misdaden zijn; correctionalisering heeft doorgaans tot gevolg dat deze misdaden door de correctionele rechtbank worden behandeld. De straf voor een misdaad varieert van vijf jaar opsluiting tot levenslange opsluiting, of eenzelfde periode van hechtenis (voor politieke misdaden). De doodstraf, die in België sinds juli 1863 niet meer in vredestijd werd uitgevoerd, is door de wet van 10 juli 1996 afgeschaft en vervangen door levenslange opsluiting. De doodstraf werd ook afgeschaft door het zesde en het dertiende Protocol bij het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en door artikel 14bis van de grondwet.

De wetgeving betreffende het hof van assisen werd ingrijpend gewijzigd door de wet van 21 december 2009 tot hervorming van het hof van assisen, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 11 januari 2010. Deze wet treedt in hoofdlijnen in werking tien dagen na haar bekendmaking in het Belgisch Staatsblad (artikel 237 van de wet). Zij bevat een regeling betreffende de motivering van de beslissing van de jury omtrent de schuldvraag (het verdict). Deze regeling was noodzakelijk geworden door het arrest-Taxquet van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Een hof van assisen bestaat uit twee afzonderlijke organen, namelijk 'het hof', dat bestaat uit een voorzitter, raadsheer in het Hof van Beroep, en uit twee assessoren (bijzitters), rechters in de rechtbank van eerste aanleg en de jury. Deze volksjury van twaalf gezworenen wordt bij elk proces opnieuw samengesteld.

De zitting van een assisenhof is in principe openbaar. Het hof kan echter een zitting achter 'gesloten deuren' laten plaatsvinden, waarbij dan een of meer getuigen worden verhoord. Het kan echter ook het volledige proces achter gesloten deuren laten plaatsvinden als het oordeelt dat de openbaarheid ervan een gevaar voor de openbare orde of goede zeden zou betekenen. In principe kan iedereen vanaf de leeftijd van veertien jaar de zittingen bijwonen maar de voorzitter kan steeds de toegang aan minderjarigen ontzeggen.

Op een zitting met gesloten deuren zijn enkel de drie magistraten, de twaalf juryleden, de advocaten, de griffier en de procureur-generaal van het hof van beroep, of een door hem aangewezen magistraat van het parket, toegelaten.

De poll bevindt zich in de linkerkolom bovenaan :

Bent u van oordeel, na het proces van de parachutemoord, dat het assisenhof moet blijven bestaan in zijn huidige vorm met een volksjury ?

Ja

Neen

 

Gaat u akkoord met de jury-uitspraak over de parachutemoord ?


Ja  21 % (59)
Neen  79 % (225)

Totaal aantal stemmen: 284


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen uitdoen, alstublieft !

 

In navolging (eindelijk !) van de meer dan correcte behandeling in alle islamitische Prachtlanden van de katholieke en andere christelijke religies, is men in Vlaanderen moeizaam gestart met een erkenning van de islam. Men wil proberen het sympathieke gelaat van de islam te introduceren in de Vlaamse gemeenschap met ondermeer geleide bezoeken aan moskeeën.

Uitgerekend in de stad van allah zijn begin oktober de eerste moskeegidsen afgestudeerd. Na een opleiding die 5 maanden studie vergde, staan 7 gediplomeerde gidsen tot beschikking van het gretige publiek dat kennis wil maken met de godsdienst van de vrede.

"Ik geef in mijn groep altijd eerst een uitleg over de islam en ik neem de mensen mee naar de moskee. Ik vraag altijd dat iedereen zijn schoenen uitdoet. Een sjaal is niet verplicht voor niet-moslims, (Nvdr Angeltjes : die wij onder ons ongelovige honden noemen) maar hij is wel gewenst. Ik start mijn verhaal altijd met de 5 zuilen van de islam, en dan wordt het gezellig."

Tot zover een van de nieuwe moskeegidsen in de 14-daagse informatiebrochure van de stad Antwerpen (60 pagina's, boordevol multicultureel nieuws en ontspanningspropaganda).

Rondleidingen moskee - Telefoon 03.338.70.11 of moskeegidsen@stad.antwerpen.be

Enige achtergrondinformatie om uw bezoek te verlevendigen :

- Vergeet u niet na te vragen,  wat de Turkse premier Erdogan bedoelde met zijn vredelievende omschrijving :  «De moskeeën zijn  onze kazernes, de moskee-koepels onze helmen, de gelovigen onze soldaten en de minaretten onze bajonetten».

- De minaret heeft als functie dat de muezzin er luidkeels de azan doet, de oproep tot het gebed. Tijdens de veldtochten van Mohammed en zijn opvolgers gold als regel dat bij de inname van een stad eerst geluisterd werd of er zo’n publieke oproep gegeven werd. Was dat niet het geval, dan werd de stad zonder scrupules gebrandschat. De minaret heeft dus een bij uitstek politieke functie en een signaalfunctie in de islamitische veroveringsstrategie. Dat is een radicaal verschil met kerktorens of pagoden. Vraag het eens aan uw gids : hij zal u met genoegen een bloempje op de mouw spelden.

- Tot slot : wij van Angeltjes geloven niet in een opperwezen. Dat is zeer vervelend maar wij respecteren iedereen die dat wel doet.  De joods-christelijk-humanistische beschaving zit in ons, ook al gaan wij nooit naar een kerk en vinden wij de paus van Rome met heel zijn modieuze collectie,  een bizar man. Onze  christelijke evennaasten tolereren deze houding en dreigen er niet mee onze keel over te snijden omdat wij waardelozen zouden zijn. Hoe zit dat met de vriendjes van de islam ? Enz ... 

U kan best uw eigen lijstje samenstellen. Iedere niet-moslim heeft zijn persoonlijke redenen om de islam te bekritiseren, af te wijzen, te vrezen of te negeren. Wat ons betreft : dit is een politieke religie die hier niet thuis hoort. Doei !

Angeltjes




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!