Angeltjes
26-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke in de EU-praatbarak

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi Van der Paal is heengegaan (1925 - 2010)

 

 

Rudi Van der Paal (rechts op de foto) samen met
     Philippe Dutilleul, programmamaker van de RTBF, op
       zaterdag 17 juni 2006 in restaurant Danieli te Wilrijk.*

 

Wij vernemen het overlijden op 19 oktober 2010 van Rudi van der Paal (Berchem, 2 oktober 1925) die in 1954 medeoprichter en secretaris van de Volksunie was. Rudi heeft nooit een politiek mandaat opgenomen. De teraardebestelling heeft in familiekring plaatsgevonden en is nu pas bekend gemaakt.

In de jaren 1950 was hij onder meer actief als secretaris van het Grammensfonds (1950-1954), als secretaris van de Antwerpse afdelingen van het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) en van het Erasmusgenootschap, als beheerder van het Algemeen-Nederlands Zangverbond (ANZ) (1952-1954), als secretaris van het tweede Paascongres der Vlaamse Jongeren (april 1951), en als belangrijkste initiatiefnemer van de Vlaams-nationale landdag die doorging in het Antwerpse Sportpaleis (september 1953). Van der Paal was ook zaakvoerder van vastgoedbedrijf Amber en in 1980 mede-stichter van de Antwerpse Vlaams-Nationale Debatclub.

 *De RTBf nodigde in september een aantal mensen uit "die de onafhankelijkheid van Vlaanderen genegen zijn", voor een diner in de tuin van het Wilrijkse restaurant Danielis. Enkele van de daar gemaakte beelden werden in het nepnieuws  "Bye-Bye, Belgium" van de RTBF gebruikt. Aan tafel zaten onder meer Bart De Wever en Marc Demesmaeker (N-VA), Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Marie-Rose Morel (Vlaams Belang), Jean-Marie Dedecker (toen nog VLD), Hugo Coveliers (VLOTT), Boudewijn Bouckaert (Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen) en namens de Vlaamse Volksbeweging voorzitter Rita De Bont en ondervoorzitter Herman Suykerbuyk (voormalig CD&V-parlementslid en Rudi Van der Paal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : nog iemand € 500 p.p. / p.dag ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

De tafelschuimers, gesteund door hun linxe kameraden, hebben een gat bij just-is-just gevonden om aan hun trekken (lees: centen) te geraken. Men spant nu gewoon een kortgeding in tegen Fedasil om onderdak te verkrijgen, zoniet moet deze laatse 500 euri per dag/persoon ophoesten.

Dit wil zeggen dat er binnen zéér korte tijd een oplossing moet zijn (48 uren) of het is afdokken geblazen. In Brussel, Gent en Antwerpen loopt het gewoon de spuigaten uit en staan ze letterlijk aan te schuiven om Fedasil aan te klagen in de hoop een pak geld los te peuteren, want die tafelschuimers zijn een zeer vruchtbaar volkje waar op een kientje min of meer niet gekeken wordt èn zeker hier in dit onland niet waar de absurditeit in zijn hoogste vorm te bewonderen valt.

De oplossing van het probleem is feitelijk poepsimpel maar die wordt uiteraard door de rode horde tegengewerkt. Het ziet er dus naar uit dat een boel van die binnensluipers een niet onaardige duit in hun zakje gaan zien belanden, waarmede ze volgend jaar lekkker per auto op fakantie kunnen gaan in hun homeland om reclame te maken. Nu al staan ze met duizenden te trappelen aan de grenzen met Griekenland om binnen te sluipen.De Griekse regering kan de toestroom niet meer aan en deed zopas beroep op de E.U om grenswachters te sturen.

Mensen toch .. het is zo goed als om zeep en toch wil het hier maar niet doordringen bij het gros van de autochtonen ... nog liever meer dan de helft van hun inkomen aan de fiscus afgeven om al die waanzin te bekostigen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord van het jaar 2010

 

Van Dale is begonnen met de zoektocht naar het woord van 2010.

 

Van Dale roept mensen op nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen naar www.woordvanhetjaar.nl.

Voor het insturen van de nieuwe woorden kan gekozen worden uit vijf categorieën : jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek.

Van alle ingezonden woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Daar voegt Van Dale zelf ook nog tien woorden aan toe. Vanaf 16 november kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 14 december wordt het woord van het jaar vervolgens bekendgemaakt.

Eerdere prijsbeesten waren "ontvrienden", "swaffelen" en "bokitoproof".  Heeft u er veel van gehoord ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Showbizz Jefs Fanclub

 

Zij kwam zaterdagavond thuis na het shoppen en beschuldigde haar man tijdens haar afwezigheid gedronken te hebben.

Hij: Bewijs dat dan maar eens.


Zij: Dat hoeft niet, want

1... je hebt er het karakter voor.

2... je weet de drank staan.

3... je hebt de kennis om een fles te openen.

4... En je had er vandaag de tijd voor.

Straf: 30 jaar... geen seks meer en als ge braaf

           blijft kunnen we het er over 10 jaar eens

           over hebben.

 
Dank,  Jef Vermassen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Onverwacht live muziek blijft bekoren en maakt mensen vrolijk

 

 

In Philadelphia worden mensen verrast door het drinklied uit La Traviata


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : Ieder zijn waarheid

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Precies zoals hieronder voorspeld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Uit De Standaard, vandaag, onder de titel 

N-VA her-evalueert BHV

De N-VA dreigt als grootste Vlaamse partij straks enkel Vlaams Belang en Lijst Dedecker achter zich te hebben en zal dat willen vermijden. Aan de discussie van de hoogdringendheid ontsnappen, kan niet meer want als de N-VA ze niet vraagt zal bijvoorbeeld Lijst Dedecker dat doen. Het wordt dus een lastig moment voor de partij. Het zoveelste de jongste weken.

Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een noodregering, gesteund door de echte belgen vanuit het maquis

 

Het bezoek van Didier Reynders bij de keuning, leidt bepaalde journalisten tot speculaties. De politiek is meer dan ooit de speeltuin van fantasieën aan het worden, een spel dat ijdele politici wat al te graag ondergaan.  Hoe meer mist en nevel, hoe meer de gewone burger zich afkeert van de politiek. Decennia ervaren de burgers het beleid als "een wereld op zich" waar zij niet veel van begrijpen en nog minder mee te maken willen hebben. Een ideale uitgangspositie om de structuren van een regentenmaatschappij verder uit te bouwen.

De komende dagen zullen de overige vicepremiers van de regering van lopende zaken op het paleis komen uitleggen in hoeverre de formule van "lopende zaken" nog werkbaar is. Dat schrijft De Tijd.

De gesprekken met de vicepremiers Reynders (MR), Onkelinx (PS), Milquet (CDH), Vanackere (CD&V) en Vanhengel (Open VLD) lopen parallel met de opdracht die Johan Vande Lanotte heeft gekregen om N-VA en PS weer met elkaar aan de tafel te krijgen.

Het bezoek van de vice-premiers volgt enkele dagen  na een oproep van Laurette Onkelinx om over te schakelen op een noodregering met ruimere bevoegdheden. Van Vlaamse kant werd dit plan afgewezen. Een reden te meer om er verder aan te sleutelen uit naam van de franco-belgen. Ik hoorde vorige week een Antwerpse franskiljon beweren, dat het nodig zal worden opnieuw in het maquis te gaan zoals tijdens de laatste wereldoorlog, want de eenheid van het land wordt weer bedreigd door de flaminganten.  De man is te dom om dit uit zichzelf te hebben : het is een gerucht dat systematisch verspreid wordt in francofone kringen. 

Koning Albert vroeg Yves Leterme begin oktober al dat "de regering in lopende zaken in samenwerking met het parlement, het maximum zou doen om het economische en sociale welzijn van de burgers te vrijwaren in deze zeer lange periode van lopende zaken".

Maar de werking van de regering van lopende zaken onder leiding van Leterme zou verlamd zijn door politieke tegenstellingen en door legale beperkingen.

Het is vooral dat laatste euvel dat men wil doorbreken. Gewoon voortregeren met de oude ploeg, dat is het beste voor het land en voor de politici.   De regenten verklaren unaniem (hierin weer eens, onbegrijpelijk genoeg, bijgetreden door de NVA) dat nieuwe verkiezingen geen oplossing bieden : zij weten dat, want zij weten alles en zij beslissen alles uit naam van hun zelf-uitgevonden democratie. 

De werkelijkheid is, dat gevreesd wordt voor een verdere radicalisering in Vlaanderen en dat de V-partijen samen de gevreesde drempel van  50% zouden overschrijden. Vandaar het formele afwijzen van verkiezingen. En tegelijk, met veel tegenzin, het aanboord willen houden van de NVA. Als dat niet gebeurt, zou er een Vlaams front ontstaan, dat definitief komaf maakt met deze laffe belgische staat.

De anti-Vlaamse krachten zijn achter de schermen druk in de weer met vele scenario's om het Vlaams-radikalisme te treffen met een tweede repressie. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De marsepeinen pastoorspolitiek van Vanackere over Turkije en Cyprus

 

Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere  roept Turkije op om een politieke daad te stellen zodat het tegen het einde van het jaar kan onderhandeld worden over een toetreding tot de Europese Unie. "Hoe vlugger, hoe beter" schijnt Vanackere te denken. De man aast op een Europese promotie. Een houding van een marsepeinen pastoor wordt gewaardeerd in EU-kringen, kijk naar president Dweil.

 

In de door Turkije bezette spookstad Famagusta werd de kathedraal vernield en voorzien van een minaret.

De Turkse autoriteiten hebben onlangs een wet over staatshulp goedgekeurd. Daarmee zette Ankara al een eerste stap voor die onderhandelingen. Er zijn echter nog technische elementen die geïmplementeerd moeten worden, zoals het oprichten van een agentschap voor staatshulp, het opstellen van een inventaris en het presenteren van een actieplan voor hulp aan de staalsector.

Wil het ministerie van Vanackere ons, de domme burgers, eens uitleggen wat staatshulp en een actieplan voor de staalsector wil zeggen in samenhang met het toetreden tot de EU ?  Zijn dat de enige elementen die ontbreken ? Zijn de mensenrechten OK, de uitmorrding van de Koerden, dat is in orde ?  Is kortom, voor de rest dit Aziatisch-islamitisch land goedgekeurd om zich volwaardig in Europa binnen te rammen ?

"Ik heb zaterdag de belofte gekregen dat die laatste technische elementen weldra gerealiseerd worden", zei Vanackere na een reeks gesprekken met zijn Turkse collega Ahmet Davutoglu.

Volgens de politicus zijn die technische elementen echter niet helemaal voldoende. Hij pleit voor een bijkomende "geste" tegenover het Griekse deel van Cyprus. Dat is sinds 2004 lid van de Europese Unie, maar wordt door Turkije niet erkend.

Zoals Vanackere het hier stelt, lijkt het wel alsof het de Grieken zijn die Cyprus bezetten.  Laten we ons vooral als mossels aanstellen tegen de strijdlustige en militante Aziaten uit Turkije.  Een stukje Europa wordt nog steeds bezet sinds 1974 door het Turkse leger maar dat vindt Mosselmans (en de rest) geen bezwaar.

Alle Grieks-orthodoxe kerken zijn vernietigd maar dat is slechts een detail vergeleken met alle eigendommen van Grieks-Cyprioten die in handen zijn gevallen van Turken.  Het door de Muzelmannen bezette deel van het eiland kan niet betreden worden behalve langs Turkije om,  De hoofdstad Nicosia is een tweede Berlijn maar voor Vanackere volstaat een geste. De UNO is al meer dan 35 jaar permanent aanwezig en bewaakt de demarcatielijn. De sfeer tussen het vrije en bezette Cyprus blijft uiterste vijandig, families zijn uiteengerukt, soms grijpen er nog dodelijke incidenten plaats tussen Turken en Grieken maar de Brusselse tjeef, ongehinderd door veel kennis, zal de zaak die internationaal al tientallen jaren sputtert, eventjes laten regelen met een "geste".

Los van de toetreding tot de EU moeten de Turken weg uit Cyprus. Hoe kan de EU deze toestand aanvaarden ?

De Europese Commissie houdt op 7 november haar jaarlijkse evaluatie van de kandidaat-lidstaten. Op 14 december beslissen de 27 lidstaten of ze een nieuw hoofdstuk in verband met de toetreding van Turkije openen.

Wij begrijpen dat de Europese organisatie van een referendum onder de bevolking over de toetreding van Turkse Aziaten heel wat werk vraagt maar dit is een unieke kans om naiëvelingen zoals Vanackere naar huis te sturen met zijn marsepeinen pastoorspolitiek.

Naast de kwestie Cyprus zijn er uiteraard nog meer interne kwesties die Turkije ongeschikt maken voor Europa. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Udo Ulfkotte op Russische Televisie

 

 

Een interview met de Duitse islamkritische schrijver/publicist Udo Ulfkotte op de Russische televisie zorgt niet alleen in Rusland voor de nodige ophef. Vooral vanuit de islamitische wereld wordt de schrijver weer opnieuw bedreigd – maar er is ook instemming.
.

 Lees verder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verborgen camera in het Natuurwetenchappelijk museum

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=6LNPg-OFJV4

U moet zelf naar het  fragment klikken, want de video mag niet overgezet worden

 


25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pseudo Vlamingen

 

Terwijl de Franstalige partijen nog steeds een hecht front vormen met hun 66 Kamerzetels, stellen de Vlaamse  partijen (84 kamerzetels) zich opnieuw verdeeld op. De NVA die vorige week weigerde het VB-voorstel tot splitsing van BHV te steunen, komt deze week schoorvoetend aanslenteren met een eigen voorstel ... dat, toppunt van strategisch onverstand, vorige week in het vooruitzicht was gesteld door Goofy Jambon. Zo schiet het lekker op : ik kondig nu aan dat jij volgende keer héél erg zal schrikken. Let maar op.

Je kan zeggen, deze houding van de traditionele partijen  is belachelijk maar je kan je ook afvragen, kennen die mensen geen schaamte ? Is er soms iets verkeerds aan om in de politiek rechtlijnig te zijn ? Is het gênant uit te komen voor je opvattingen ?  Zijn we zo ver, dat wie in eer en geweten zijn kiezers bedriegt, applaus verdient ? En wie consequent zijn partijlijn volgt, uitgejouwd wordt ?

Natuurlijk is het juist, dat het volgen van de democratische parlementaire weg inzake BHV impliceert dat de Franstaligen opnieuw de mogelijkheden van verzet zullen uitputten. En wat dan nog ?  Moeten de Vlamingen zich telkens terugtrekken uit schroom om de franco-belgen niet te provoceren ?  Hoeveel generaties worden wij niet venederd en misprezen door de Walen en Brusselaars ?  Voor die "apsjaars" is het nooit genoeg : wij moeten betalen uit solidariteit, wij moeten tolereren dat de imperialisten onze moeizaam verworven taalrechten met de voeten treden en wij moeten stilletjes aanvaarden dat onze grond ingepikt wordt. La liberté bestaat enkel voor de Walen en Brusselaars.

Het weigeren om een parlementair initiatief goed te keuren inzake BHV, is  bewust vermijden van druk op de ketel te zetten. Het is toegeven  aan de franco-belgische chantage vooraleer er wat dan ook beweegt. Misselijk word je van die knechtenmentaliteit van de Vlaamse verkozenen van de traditionele partijen. En met die van de NVA is het al niet veel beter.  Het is niet als je de strijd verloren hebt, dat je met enkele kamikaze-streken indruk zal maken.

Caroline Gennez tikte tegen het neonverlichte raampje om de franco-belgen te lokken "Venez, moi je ne provoque pas". Mens toch, als je eens wist hoe zielig je bent ... Ik vraag me af of vader Schiltz trots zou zijn op Willem-Frederik volgens wie "er nu belangrijker problemen zijn dan de splitsing van BHV." Domme jongen, natuurlijk zijn die er maar ze geraken niet opgelost, omdat communautaire twistappels zoals BHV, dit land onbestuurbaar maken. Je hebt een zwarte baard maar je bent zelf nog een melkbaard. 

Nu de regimecrisis stilaan een climax bereikt en het land op barsten staat, vallen de maskers af. In het verleden hebben de traditionele partijen immers meermaals hoog van de toren geblazen en een ‘onverwijlde’ splitsing zonder Vlaamse toegevingen geëist. Zelfs Steve Stevaert stelde in 2004 als toenmalig SP.a-voorzitter dat hij geen enkele toegeving wilde betalen in ruil voor de splitsing. Ook toenmalig minister-president Bart Somers  liet zich meermaals in die zin uit, en dan is er uiteraard nog de straffe taal van Yves Leterme, die onder meer orakelde dat er slechts “vijf minuten politieke moed” nodig waren voor de splitsing van BHV.

Andermaal blijkt dat de Vlaamse partijen angsthazen zijn als het er echt op aan komt. Bij onderhandelingen laten zij zich steeds rollen door die van de andere kant. Zelfs zonder discussie trekken zij zich nu al terug.

Bart de Wever en zijn pseudo-Vlaams-nationalisten hebben de boel lekker verziekt door zelfoverschatting, gebrek aan ervaring en het uitspelen van astrante persoonlijkheden. De NVA stond niet aan de zijlijn, maar pal in het midden van het speelveld. En ze hebben zich in hun overmoed van het veld laten drummen. En nu maar janken. Ik kan er geen cent medelijden mee hebben : het stond in de sterren geschreven dat deze strategie zou mislukken. Zelfs met de 101 toegevingen en de verloocheningen van eigen programma en beloftes.

Begin niet met strategische spelletjes door op voorhand te roepen wat je gaat doen. Begin niet met plannen neer te schrijven als de tegenpartij enkel maar wat vage zaken in koetervlaams heeft gefezeld. Leg geen cijfers en berekeningen voor die geproduceerd zijn door je eigen aanhang ... laat dat in overleg gebeuren, zodat het nooit "jouw" resultaten zijn die vanzelfsprekend afgeschoten worden .  Moeten wij verdorie alles uitleggen ?

Het Vlaams Belang blijft gelukkig koelbloedig en consequent. Geen spelletjes, maar de moed van een overtuiging. Vlaams Belang is de ruggengraat van het Vlaams-nationalisme. De rest is piepschuim.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg aangehouden in Marokko met 200 kilo cannabis

 

Die belgen toch ... In het nieuwsfabriekje Vandaag.be van Concentra, wordt graag uitgepakt met lokkende titels. Waarom ook niet ?  Het redactionele werk is veelal bandwerk, maar het is gratis dus we mogen niet zeuren.

De blikvangende titel "Belg aangehouden in Marokko met 200 kilo cannabis" dekt niet de lading, want even later verklapt Vandaag.be dat het gaat om "een belg van Marokkaanse oorsprong". Zodat de lezers onder mekaar direct strijd kunnen beginnen leveren. 

Met dit soort sensatiebeluste media moeten wij het stellen. Reageerders lokken, is  voor de uitgevers belangrijker dan keurige en neutrale info te verstrekken : als er maar veel on-line bezoekers aantikken.

En het lezersgevecht is nu al aan de gang.  De Marokkaan zou een échte belg zijn, want hij zou hier geboren zijn. En dan ?  Alle afstammelingen van Marokkanen behouden steeds de Marokkaanse nationaliteit, het blijven tot in der eeuwigheid bipatriden.   Neem de proef op de som en vraag aan een Marokkaanse jongere naar zijn nationaliteit ...

Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rappende doodsbedreigingen tegen Dewinter ook in beroep bestraft

 

In november 2008 ontdekte Filip Dewinter dat er op Youtube een clip met een rapfilmpje verspreid werd waarin hij met de dood werd bedreigd. In het raplied, gemaakt door Samir Belasri en Kevin Van Brabant, werd regelrecht opgeroepen tot moord. De tekst van het rapnummer was bijzonder duidelijk: "Kanker-racist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond", "De uitspraken die je maakt, zal je betalen met je leven, op een dag of nacht zullen ze het je afnemen", "bekend raken zal je zeker doen, met een kogel in je kop en je kan er niets aan doen", "het is tijd voor rellen, tijd voor revolutie, dood aan Filip Dewinter", "Schoten in het donker, een mes in je rug (...) Heb je niks geleerd van Theo Van Gogh en Pim Fortuyn?".
 
Filip Dewinter nam deze bedreigingen ernstig en diende onmiddellijk klacht in bij de Procureur des Konings in Antwerpen. Op 19 maart jl. werd Samir Belasri bij verstek veroordeeld tot 9 maanden cel en 550 euro boete. Belasri had al een goed gevuld strafblad (slagen en verwondingen, brandstichting). Kevin Van Brabant ging in beroep. Vandaag was de uitspraak in het Hof van Beroep in Antwerpen. De rechtbank achtte de feiten bewezen. Van Brabant kreeg opschorting van straf voor drie jaar en een boete van 250 euro. Het Hof van Beroep achtte net als de correctionele rechtbank de bedreigingen bewezen. De rechtbank gaf duidelijk te kennen dat dergelijke doodsbedreigingen niet kunnen.
 
Filip Dewinter is tevreden met de uitspraak van de rechtbank: "Deze uitspraak heeft een belangrijke precedentwaarde. Het is een duidelijk signaal dat Vlaams Belangers niet vogelvrij zijn. Oproepen tot moord en geweld kan en mag niet, ook niet wanneer de doodsbedreigingen verpakt zijn in een raplied. Dergelijke rapliederen, waarin opgeroepen wordt om me te vermoorden omwille van mijn politieke ideeën, kunnen labiele personen op ideeën brengen en de indruk geven dat een eventuele moordpoging legitiem en verantwoord is". Filip Dewinter hoopt dan ook dat deze uitspraak een ontradend effect zal hebben.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tower Hamlets : Londens district wordt islamitische republiek

 

Op 21 oktober werd in het Graafschap Groot-Londen in het kiesdistrict Tower Hamlets (220.000 inwoners) ene Luftur Rahman rechtstreeks tot burgemeester verkozen met bijna 52% van de stemmen. De betrokken politicus uit Bangladesh was voordien een Labourverkozene maar hij werd herhaaldelijk door de partij beschuldigd van anti-Britse activiteiten, ondermeer door zijn medewerking aan het dubieuze "Islamic Forum for Europe".  Dat wordt in alle toonaarden ontkend. Als zelfs het collaborerende Labour optreedt, moeten er ernstige aanwijzingen zijn voor zware misstappen . 

In september nam Luftur Rahman ontslag bij de Britse socialisten en bood hij zich als onafhankelijke aan  bij de verkiezingen voor de burgemeester.

Het werd een eclatant succes van bij de eerste ronde : bijna 52% gingen naar de man van Bangladesh die ongeveer 1 miljoen GBP besteedde aan zijn campagne. Verdiend via zijn advocatenpraktijk, beweert hij. We zullen het eens navragen bij Geert Bourgeois, die is daar goed van op de hoogte.

In Tower Hamlets is 44% van de bevolking nog oorspronkelijk blank en Brits.  Wat al jaren voorspeld wordt door El Cid (Filip Dewinter) wordt weer eens bevestigd : waar de moslims de meerderheid benaderen, nemen zij het politieke bestuur in handen, gesteund en gefinancierd door buitenlanders uit de Prachtlanden. 

De hoofdredacteur, Andrew Gilligan van de Telegraph schreef een editoriaal op 22 oktober onder de titel : "Londens district wordt islamitische republiek." Er volgen er er nog zeer vele.

Ray

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Forum_of_Europe

http://en.wikipedia.org/wiki/London_Borough_of_Tower_Hamlets

http://blogs.telegraph.co.uk/news/andrewgilligan/100060304/labour-london-borough-becomes-islamic-republic/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oerknal of de big-bang

 

 

Alles wat om ons heen is, wijzelf inbegrepen, alles wat we zien, horen, voelen, ruiken is een gevolg van de oerknal, de big-bang. We moeten er ons niet veel van aantrekken en we weten zelfs niet of het klopt, dat verhaal.  Het is maar even om de zaken te relativeren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen en Arabië

 

De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Jonas Gahr Störe, wil de financiering van moskeeën in Noorwegen verhinderen.  Volgens de krant “Verdens Gang” heeft het ministerie in Oslo de financiële steun uit Saudi-Arabië geweigerd omdat daar christelijke gemeenschappen verboden zijn.  

Het zou “paradox en tegennatuurlijk zijn financiering uit een land toe te laten waar er geen geloofsvrijheid heerst”, citeert de krant uit een antwoord van het ministerie aan het Islamitisch Centrum Tawfiiq in Oslo.  Een gelijkaardig schrijven zou onderweg zijn naar een ander Islamitisch Centrum in Trornsö, waar ook een aanvraag werd ingediend.  

Minister Störe vermeldt dat hier principieel alleen maar kon geweigerd worden: “We hebben bovendien van de gelegenheid gebruik gemaakt om kenbaar te maken dat een toelating tegenstrijdig zou zijn geweest zolang het in Saudi-Arabië strafbaar is christelijke gemeenschappen op te richten.”

Noorwegen, dat geen lid is van de Europese Unie,  wil het probleem nu op de Europaraad aankaarten. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Voor Tins en Peter kan de pot op
Klik op de afbeelding om de link te volgen

  
Vooreerst : ik ben partijloos, kan anders niet  functioneren, maar heb wel bewondering voor die mensen die zich organiseren en aansluiten bij hetgeen hun streven het dichtst benadert.

Geen enkele partij kan alles serveren, maar in dit Vlaamse land kunnen de kleinste partijen alles tegenhouden, dankzij de onderworpenheid van nu ook ... de N-VA.

Ik zal mij qua staving beperken tot het ondergaan van De Zevende Dag van gisteren 24 oktober.  Bart De Wever mocht verschijnen, enkel omdat ie mislukt is in zijn opdracht als clarificateur. 'Mislukt' is de term die de staatsomroep blijft gebruiken, alhoewel de definitie 'afgeschoten' 100% gerechtvaardigd zou zijn. Maar daar heb je neutrale, objectieve en ongebonden journalisten voor nodig, die titel waardig.

En hup ! Daar zijn we dan : heeft Tins ook gezien hoe Ivan De Vadder als een giftige adder Bart onderwierp aan een kruisverhoor dat een nauwelijks ingehouden ziedende en stomende viscerale afkeer inhield ?  Is dat Tins niet opgevallen en is Tins al blij dat Bart weeral eens op TV mocht komen ? Zou Tins zo dom zijn en zo vlug tevreden ? Is dat de houding van de doorsnee N-VA-volger ? Als we maar tandenloos op de wekelijkse markt gefilmd worden en in de staatscamera's mogen lachen als een veralgemeende Vlaamse boer met  kiespijn ?

Het gaat toch goed met Vlaanderen : we mogen zelfs op den teevee komen !

Een democratie die Vlaanderen respecteert begint bij de neutrale en onbevooroordeelde verslaggeving van een door de belastingbetaler mogelijk gemaakte openbare omroep. Ik ga ervan uit dat Bart De Wever komedie speelt inzake het einddoel van zijn partij en blij is met de welwillendheid van de oppermachtige VRT en haar haatzaaiers. Triest, intriest.  

Waarom vraagt Bart De Wever, midden in het interview niet aan Ivan De Vadder om zijn zinnen af mogen te werken, zich volledig  te mogen uitspreken zoals aan een Lowie Tobback toegestaan wordt ? Is toch makkelijk en gegrond ... Waarom haalt Bart De Wever niet op een bepaald moment een zakspiegeltje uit zijn kostuum om aan lieden zoals De Vadder te laten zien hoe hun tronie van haat verwrongen is ?

Als je de (linkse) media toelaat om je politiek gedrag te beïnvloeden, je antwoorden te sturen, als je te allen tijde interviewbaar wil zijn omdat je weet dat je anders zoals het Belang zal eindigen, dan ben je geen partij maar een terend beletsel, een opportunistische meeëter. Eerst een exacte berichtgeving eisen voor iedereen zonder uitzondering, en niet profiteren en er akkoord mee gaan dat anderen uitgesloten worden.

Graag gedaan met alle respect voor de welwillende houding van Tins en met dank aan Angeltjes.

 Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonabart in de jaren stillekes

 

@ Studio Mieke

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!