Angeltjes
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het even op zijn Brits en op het randje ?

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soirée belge le 10 novembre prochain à Bruxelles. Vous venir ?

 

 

Soirée belge :  Magnifique !

Buvez : bières belges

Manger : patates frites

Dessert : pralins

Ambiance : Marc Eyskens & Marc Reynebeau danser Vogeltjesdans

Béatrice Delvaux et encore autres chanter Brabançonne

Bourgemestre Beulemans : imitation "zat kanon"

GRATIS pour Franco-belges

(Flamands : passer par péage)

Détails : lire Het Laatste Nieuws 

Cliquez par ici


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse politie in conflict met burgemeesteres

 

Burgemeesteres Halloween Vanderpoorten (rechts)

Het Nationaal Syndicaat van het Politiepersoneel (NSPV) stelt een ultimatum aan de korpsleiding van de politiezone Lier. Een stakingsaanzegging hangt in de lucht.

"De personeelsleden hekelen het feit dat ze quota's opgelegd krijgen om bepaalde inbreuken te verbaliseren.  Elk personeelslid met buitendienst moet per jaar tien verkeers-pv's en tien gas-pv's* moet opstellen. Het betrokken personeelslid kan hierop afgerekend worden in zijn tweejaarlijkse evaluatie. Momenteel is het dus al zover dat de korpsleiding deze quota opneemt in de planningsgesprekken van deze inspecteurs. Over twee jaar volgt hiervan dus de afrekening in het evaluatiegesprek", zegt Philip Van Hamme, nationaal voorzitter van het NSPV.

"Door toepassing van dergelijke quota's worden de politie-inspecteurs niet alleen verplicht om vaststellingen te doen waar ze soms bemiddelend of vermanend zouden optreden, maar worden eveneens de criminaliteitscijfers kunstmatig opgevoerd. Dit leidt tot een heksenjacht op de brave burger. Als een inspecteur de opgelegde quota niet haalt, heeft dit immers nadelige gevolgen bij zijn evaluatie en kan dit dus zelfs financiële gevolgen hebben", stelt Van Hamme.

De Lierse korpschef Werner Cazaerck reageert verontwaardigd op het persbericht van het NSPV. "We hebben vastgesteld dat er politie-inspecteurs zijn die op een volledig jaar geen enkel proces-verbaal uitschrijven. Dat is niet normaal. Daarom hebben we begin dit jaar streefcijfers in het leven geroepen, geen quota dus. Het gaat om tien verkeers-pv's en tien gas-pv's per jaar. Dat is nu toch niet echt overdreven. Als je gewoon je werk doet, bereik je zonder probleem dat aantal. In het korps zelf speelt dit trouwens niet: geen enkele inspecteur heeft daar volgens mij problemen mee."

De voorzitter van het politiecollege is burgemeester Halloween Vanderpoorten (Open Vld). Zij steunt de beslissing van de korpschef. "De quota liggen niet hoog. Van een heksenjacht is dus zeker geen sprake."

En hoe zit het met de meer dan 50 cumuleerbare premies die agenten kunnen opstrijken en waardoor ze per maand tot € 3000 boven hun wedde kunnen verdienen ?  Of mag daar niet over gesproken worden ? Los van het feit, dat het vak van politie-agent tegenwoordig meer een dienstverlening is aan de partijpolitieke visie op de maatschappij, dan een neutrale beveiliging voor de burgers.

Savat

bron en foto : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jill Clayburgh (1944 - 2010)

 

Het zijn niet altijd de gekende grote namen uit Hollywood, de vedettes, die een film op een hoog niveau tillen.  Vaak integendeel. Het zijn daarentegen, de échte acteurs en actrices, vaak van het tweede plan, die in de betere films bewijzen dat acteren iets anders is dan zichzelf parodiëren.  Jill Clayburgh die op 66-jarige leeftijd heengegaan is, was een van die grote dames van het witte scherm.   Ze breekt je hart in bijvoorbeeld "An unmarried woman" (een ongetrouwde vrouw) waaruit we hierboven een kort fragment tonen.  Ook in La Luna van Bertolucci was zij overrompelend aanwezig.  In de tv-reeks Ally McBeal vertolkte zij de moederrol.  Veel te vroeg heengegaan, deze dame die twee Oscarnominaties verwierf.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam - Kritische essays over een politieke religie

 

 

Vrijdag 15 oktober, werd in Boekhandel De Zondvloed in Mechelen een boek voorgesteld waaraan ik - temidden een dertigtal prestigieuze auteurs - een bijdrage heb mogen leveren, en waar ik zeer trots op ben. Niet alleen omdat ik in zulk eminent gezelschap mocht figureren, maar vooral omdat het een zeldzaam brede en diepgravende kritiek levert op het fenomeen van de Islam als politieke religie, dat wil zeggen: als ideologie die tussenkomt in ieders leven, ook van wie er niets mee te maken heeft of mee te maken wil hebben.

Overigens was alléén al het vinden van een uitgeverij een ware heksentoer, en dit niet eens wegens schrik voor terroristische aanslagen, maar omwille van de druk van 'inheemse' intellectuelen die dreigden voortaan niet meer te publiceren bij de uitgeverij die dit boek op de markt zou brengen. Een houding die overigens zeer conform is met de aanpak die gehuldigd werd door de vorige voorzitter van Boek.be, Jos Geysels, die de Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekwezen had weten te oriënteren in een richting die doet denken aan gebeurtenissen zo’n 75 jaar geleden. Met dit verschil dat onder zijn impuls boeken niet meer dienden verbrand te worden, vermits ze gewoonweg niet meer in de boekhandel konden verschijnen. Interessant in dit verband is dit artikel.

Sam en Wim Van Rooy - overigens personen met een vlekkeloze linkse pedigree - wisten voorlopig dit cordon sanitaire te vermijden, maar het valt niet uit te sluiten dat de distributie van dit boek ernstig zal gehinderd worden door de sluipende censuur die in ons boekwezen gecultiveerd wordt, zowel waar het om recensies in de pers gaat als voor het etaleren van controversieel materiaal.

U zou mij daarom een groot plezier doen als u dit bericht zou doorsturen naar vrienden of kennissen waarvan u vermoedt dat zij hierin geïnteresseerd kunnen zijn. Het zou ook interessant zijn mocht u het signaleren indien u eventueel zelf op een barrière zou botsen in een poging om dit boek aan te schaffen in de boekhandel.

Eddy Daniels


http://lvb.net/item/8671
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen : de tol van de roem

 

Jef Vermassen en zijn familie zijn rechtstreeks met de dood bedreigd. Dit blijkt uit een mail die hij verstuurd heeft naar de beheerders van de Facebook-groepen 'Anti Jef Vermassen, geen bewijzen, geen schuld' en 'Steun Els Clottemans'. Daarin eist hij dat zijn naam van de pagina's verwijderd wordt omdat "die aanzetten tot haat". Vermassen heeft ook een klacht ingediend.

De bedreigingen zijn een reactie op de uitspraak in het proces over de parachutemoord. Op Facebook werden al snel groepen opgericht tegen de advocaat. In dat proces werd Els Clottemans schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren zonder materiële bewijzen. Vermassen was de advocaat van de familie van het slachtoffer.

“Ik stel vast dat zowel in de titel als in een aantal reacties mijn naam wordt vermeld waarbij deze vermeldingen lasterlijk zijn en aanzetten tot haat”, aldus Vermassen in het bericht. En nog: “Ik dien er u op te wijzen dat ik naar aanleiding van dergelijke berichten zelfs rechtstreekse doodsbedreigingen ontving, zowel ten aanzien van mijn persoon als ten aanzien van mijn familie. Het spreekt vanzelf dat ik hiertegen op passende manier reageer.”

De advocaat geeft de beheerder tot maandagmiddag de tijd om alle verwijzingen te verwijderen. “Bij gebreke hieraan behoud ik mij alle rechten voor om dit via gerechtelijke weg af te dwingen en strafklacht in te dienen bij de bevoegde politionele of gerechtelijke overheden.”

Vermassen bevestigt dat hij het bericht naar de pagina’s heeft gestuurd maar wil verder geen commentaar geven. “Dat maakt het alleen maar erger”, aldus de advocaat van de familie van Els Van Doren. Hij wil zelfs helemaal niet meer in de pers komen in de hoop dat er een einde komt aan de haatcampagne aan zijn adres. Uit het telefonisch gesprek met de advocaat valt dan ook af te leiden dat hij geen andere mogelijkheid meer ziet dan de Facebook-groepen te wijzen op de gevolgen van hun initiatief en hen met juridische elementen wil aanpakken.

@ Vandaag.be

PST : Vermassen wordt door de media (met alweer de neutrale 0000 op kop !) al jaren opgehemeld als een Opperrechter die Kwaad ten val brengt en Goed laat zegevieren. Hij is geen betere advocaat met meer juridische bagage dan een andere : hij beantwoordt met zijn schlemielige persoonlijkheid en eenvoudig maar duidelijk taalgebruik aan de verwachtingen van Jan Middelmaat. Hij veroorlooft zich bovendien in te spelen op maatschappelijke stellingnames die goed liggen bij de moderne oppervlakkige medemens.   Vermassen en De Wever, het zijn twee producten van de televisiemaatschappij, twee onaantrekkelijke mannen die dankzij hun verbale gaven het tanende geloof in gerecht, politiek en maatschappij opkrikken. Dat dergelijke types ook heftige anti-gevoelens oproepen is onvermijdelijk. Vermassen, die net als De Wever naast zijn schoenen loopt van pretentie, ervaart wat succes meebrengt.  Het is niet de eerste keer dat advocaten bedreigd en zelfs beschoten worden. Wie altijd de Witte Ridder speelt, komt vroeg of laat een Zwarte Ridder tegen. Iemand bedreigen met de dood is laf en onmenselijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA : hemeltergende hypocrisie over naturalisaties door Filip de Man

 

Sarah 'Snel Belg' Smeyers keurde zelf duizenden naturalisaties goed

Dit weekeinde pleitte de N-VA, bij monde van Sarah Smeyers, voor een strakkere nationaliteitswetgeving. Het pleidooi van mevrouw Smeyers getuigt echter van een hemeltergende hypocrisie: twee jaar geleden gaf zij in de Kamer haar goedkeuring aan Leterme I, een regering die in haar regeerakkoord het principe van een nieuwe collectieve regularisatie van illegalen had ingeschreven. Zoals uit de eerste regularisatiecampagne onder Verhofstadt is gebleken, dient de grote meerderheid van de geregulariseerde vreemdelingen nadien een naturalisatiedossier in. Met het steunen van het regularisatieprincipe in maart 2008, heeft de N-VA dus mee gezorgd voor de ‘nouveaux Belges’ van morgen. Bovendien ging de N-VA er vorige week in de commissie Naturalisaties mee akkoord een reeks van 4.454 naturalisatiedossiers te behandelen, zonder dat er sprake was van welke verstrenging dan ook.

Nog sterker is dat sedert 2001 niet minder dan 30.685 naturalisaties door de partij van Geert Bourgeois en Bart De Wever in de Kamer werden goedgekeurd. Dat de N-VA zich nu opwerpt als voorvechter van een strenger immigratiebeleid, is dan ook schaamteloos.

Voor het Vlaams Belang kan geen enkele naturalisatie nog behandeld worden zolang de nationaliteitswetgeving niet fors is verstrengd. Twee weken geleden vroegen wij alle Vlaamse partijen om de werkzaamheden in de commissie naturalisaties te boycotten, maar zij gingen allen – N-VA incluis – over tot de orde van de dag.

Het Vlaams Belang vraagt dat zijn ‘wetsvoorstel tot invoering van een staatsburgerschapswetboek’ dringend wordt besproken. Het voorziet onder meer in een verstrakking van de verblijfsvoorwaarden, de invoering van een burgerschapsproef en de afschaffing van de dubbele nationaliteit.

Filip De Man Lid Commissie Binnenlandse Zaken Hagen GoyvaertsLid commissie Naturalisaties

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dubbele angst van Angela Merkel

 

"De Duitse bondskanselier Angela Merkel is bang". Dat heeft PVV-leider Geert Wilders gezegd in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat maandag uitkomt. Volgens hem is Merkel bang dat in haar land ook een partij als de zijne opstaat en uit die angst probeert ze nu zijn politiek te kopiëren. 'Merkel hat Angst,' aldus Wilders in het Duitse blad.

Ook in Duitsland is de afgelopen tijd het islamdebat opgelaaid. Merkel uitte ongeveer een maand geleden haar afkeer van de politiek van de PVV-leider. Ze zei 'dat het niet onze stijl is religies in zijn geheel te verwerpen'.

Ook heeft ze gezegd een kabinet in Nederland met gedoogsteun van de PVV te betreuren.

Wilders stelt dat Merkel vervolgens heeft geprobeerd zijn politiek te kopiëren door de multiculturele samenleving als mislukt te bestempelen.

Door Arne Hankel @ Elsevier

PST : "Het is niet onze stijl religies in hun geheel te verwerpen" zegt de christen-democratische poco-kanselier. Wat een domme vrouw !  Een religie die berust op bloedvergieten, oorlogvoeren, wreedheden begaan tegen medemensen en dieren en die 50% van de mensheid enkel aanvaardt voor de fok en de snok, aanhangers van dergelijke religie hebben niets te zoeken in onze geciviliseerde maatschappij. 

Het is een burgerplicht deze waanzin te verbieden. De domme vrouw Merkel heeft dubbele angst :

1° zij vreest de groeiende invloed van de islam in Duitsland, waar zij als kanselier voor verantwoordelijk is ; ziet u haar  nog staan met haar beate glimlach op het dommige gelaat op het podium achter Erdogan die zijn landgenoten toebrulde, dat zij nooit moeten integreren ?  Toen de tolk in haar oor fluisterde wat de Turk had geroepen, werd ze nog bleker dan ze normaal is.  Angst en twijfel zijn haar deel sedertdien. 

2° zij is doodsbang voor het verlies van de politieke macht van de CDU-CSU en de opkomst van pro-Duitse bewegingen. De eens zo machtige CDU-CSU gaat dezelfde weg op als de christen-democratie in geheel Europa. De prijs voordubbelzinnigheid, onduidelijkheid en het nahollen van de socialisten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam, een politieke religie

 

De vrijheid van Godsdienst omvat het recht om toe te treden tot een godsdienst en om hem te belijden.

De vrijheid van godsdienst omvat eveneens het recht om een godsdienst te verlaten, om vrij te zijn van godsdienst.

Deze vrijheden zijn ondergeschikt aan de wetten van de mensen. Niemand beschikt immers over een blanco volmacht van een goddelijk wezen.

De vrijheid van handelen om religieuze motieven geïnspireerd op godsdienstvrijheid is derhalve beperkt door de wet. Indien zulke handeling in strijd is met de wet, is ze helemaal geen uiting van godsdienstvrijheid maar een overtreding van de wet, een misdrijf of zelfs een misdaad.

De dames en heren van alle Europese wetgevende kamers zouden best allemaal eens het nieuwe boek lezen "De islam, kritische essays over een politieke religie"

Het weegt 1 kilo 300 gram, is 4 en een halve centimeter dik, draagt als ISBN 9789054877837 en wordt dus best besteld via de plaatselijke boekhandel.

Iedereen die ter goeder trouw is, zal na lezing van de eerste 45 pagina's al onherroepelijk tot de conclusie komen die allen die in contact gekomen zijn met moslims van welke stroming dan ook, al lang voor zichzelf getrokken heeft. Namelijk : met moslims valt gewoon niet te dialogeren. Als U de reden hiervoor wilt kennen lees dan zelf het boek.

Elke bijkomende pagina tot en met de 778° bevestigt en versterkt slechts deze waarheid, pagina na pagina telkens opnieuw. Van een openbaring gesproken !

De politieke elite is vooralsnog multicultureel gezind en pan-Europees.

Vroeger droeg de elite andere etiketten. De methodes zijn evenwel ongewijzigd gebleven. Het aanjagen van angst, intimidatie en indoctrinatie met voorgekauwde duiding. De nazi's en communisten deden ook niets anders. De islamieten en islamisten evenzeer.

De EU$$R-nomenclatuur heeft met medeplichtigheid van de plaatselijke apparatsjiks of vice-versa, open en bloot een vreemde horde onverdraagzame religieus geïnspireerde en makkelijk te manipuleren soldaten van Allah binnen de grenzen geloodst.

Een eerste plicht van elke vrije burger is deze politieke regenten en hun apparatsjiks een pak rammel geven opdat ze nooit meer vergeten dat het hun fout was en niet van de burgers die er door hen in werden geluisd.

Een tweede plicht van elke vrije burger is het respecteren van de fysieke integriteit van de achteloze migranten die in feite ook niet beter wisten.

Een derde plicht van elke vrije burger is de al dan niet multiculturele d'himmis telkens opnieuw waar men ze ook mogen ontmoeten verbaal te bestrijden met een afkeuring die niets aan de verbeelding overlaat.

Alleen zo kan een wetgeving tot stand komen die een volk behoedt voor slavernij onder de terreur van de islamitische onverdraagzaamheid.

Want er bestaat slechts één alternatief: de islam of pluralisme maar dan wel zonder de islam wegens onverenigbaarheid van beide.

Voor wat Vlamingen en Vlaanderen betreft kan dit uiteraard alleen nà een ordentelijke opdeling en boedelscheiding van de historische Franstalige usurpatoren en afrekening met hun collaborateurs.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cohn Bendit bemoeit zich met Zwitserland

 

Cohn-Bendit, de fractiewoordvoerder van de NVA in het Euro-parlement bemoeit zich weer eens met het onafhankelijke Zwitserland. Het is niet de eerste keer dat de kindervriend en patron van het vrolijke lachebekje, Frieda Brepoels, het Alpenland  door de mangel haalt: niet dat we daardoor ongerust moeten zijn: integendeel !  Zo heeft hij zijn groene verontwaardiging over de sneeuwwitte Alpentoppen gespuid toen de Zwitsers in een referendum tegen de bouw van minaretten stemden en deed hij een oproep tot  de moslims hun geld uit Zwitserland terug te trekken.  Mijn inziens ging hij daarmee niet ver genoeg : indien hij consequent was geweest, dan zou hij de in Zwitserland asiel- en gelukzoekende beoefenaars van de godsdienst van de vrede de wijze raad moeten gegeven hebben dit asociaal, egoïstisch land zo snel mogelijk te verlaten.   

Binnenkort mogen de Zwitsers zich uitspreken over de uitzetting van criminele nieuwe of bijna-nieuwe Zwitsers en/of profiteurs van de sociale zekerheid: daarom wil Cohn-Bendit zijn anarchistisch licht laten schijnen op de laatste democratie in Europa die nog niet aan de EU-touwtjes danst.

Op zich heeft Cohn-Bendit niets tegen referenda, zolang de uitslag in zijn kraam past.  Hij vindt het een groot probleem dat “het volk” over de wijziging van de grondwet zou kunnen beslissen.  Hij is ervan overtuigd dat het Europees Gerecht Zwitserland voor het minarettenverbod nog tot de orde zal roepen.  De meerderheid van een staat dient zich aan de grondwet te houden en zich niet te laten leiden door “eigen welzijn”.  Volgens hem is Zwitserland “één groot Lega Nord” (Italiaanse partij die ijvert voor een afsplitsen van het noorden van het land).  Dat is volgens hem “het egoïsme van de rijken”.  Zwitserland zou de financiële crisis niet alleen kunnen oplossen hebben.  Gemakkelijkheidshalve vergeet hij erbij te vermelden dat de Zwitsers hiervoor niet verantwoordelijk waren.  En hij voegt er – en passant – nog aan toe dat de Zwitsers ook op ecologisch vlak niet binnen de dictatoriale groene lijntjes kleuren: “…zolang de gletsjers in de bergen niet helemaal wegsmelten, schijnt het de Zwitsers niet te storen, als de roebels maar blijven binnenstromen.”   Over zijn eigen ecologische voetafdruk wordt in alle talen gezwegen: zou Daniel tussen Frankfurt, Brussel en Straatsburg met de fiets pendelen?  

Zwitserland heeft zich tot nu toe veel kunnen permitteren, maar dat zal volgens hem nog zolang duren, tot het pijn zal doen.  Dan zullen ze nog om hun moeder roepen … En toch houdt deze altruïstische kindervriend van Zwitserland: er wonen zelfs mensen die hij graag ziet (daar kunnen we ons iets bij voorstellen), maar hij houdt niet van de volksraadplegingen die telkens weer een resultaat tonen, dat hij niet graag heeft …

Tot zover de ontboezemingen en dreigementen van een voormalige studentenleider, die nu in het Europees Parlement vooral voor zichzelf zorgt: eerst nonkeltje en dan nonkeltjes’ kinderen, nietwaar? … Alhoewel, bij Cohn-Bendit zou dat wel eens een contradictio in terminis kunnen zijn!

Wordt vervolgd.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 min online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In onze brievenbus : Sterrebeek, waar de middenstand àlles mag !

 

 

Er zijn nog van die zeldzame gemeentes waar het schepencollege de ogen sluit als een middenstander voor zijn nering de wettelijke voorschriften en reglementen aan zijn laars lapt.  Sterrebeek, deelgemeente van Zaventem, bestuurd door Francis Vermeiren van de Open-VLD, bijgestaan door Eric van Rompuy van de CD&V, is zo'n gemeente. Een van onze lezers schrijft ons het volgende :

 Reeds jaren wordt het voetpad bij de voedingszaak "Zeki", gelegen Mechelse Steenweg te 1933 Sterrebeek, gebruikt als een uitstalplaats van bloemen en planten waardoor de doorgang voor voetgangers zwaar bemoeilijkt wordt en op sommige plaatsen bijna onbestaande is zoals bijgaande foto's aantonen. Dit voetpad bevindt zich aan een  druk kruispunt in het centrum van het dorp waardoor de veiligheid van de voetgangers in gevaar komt. Ook worden voetgangers verplicht zich op het fietspad te begeven aangezien het voetpad vol staat met bloemen en planten,  waardoor de voetgangers een belemmering vormen voor fietsers op dit gevaarlijk kruispunt...  Ik wandel heel graag in Sterrebeek maar vind het jammer dat er voetpaden zijn die het leven van de voetganger in gevaar brengen en daarom deze brief. Volgens de wet moeten voetpaden immers obstakelvrij zijn.

 

 Op beide foto's is duidelijk te zien, dat het voetpad volledig in beslag genomen wordt door de planten.  Op de herhaalde klachten wordt niet  gereageerd door het gemeentebestuur. De uitbaters zijn Turken of Bulgaren.  Het kan natuurlijk zijn dat het gemeentebestuur van oordeel is, niet te moeten optreden tegen buitenlanders.  Anders komt er wellicht een klacht wegens racisme bij het Spionnencentrum.  En dat willen we toch niet.

 


07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanezen en Bosniërs, welkom met de Kerst in Europa !

 

De Buza-ministers van de Europese Unie zullen maandag (onder impuls van het belgische voorzitterschap van de altijd blinkende en glimlachende tjeef Steven Vanackere) beslissen de visa-plicht af te schaffen voor de Prachtlanden Albanië en Bosnië.  Dit met het oog op de kerstperiode, zodat deze brave lieden ongestoord naar het voorlopig nog vermogende West-Europa kunnen reizen om zich kerstcadeaus aan te schaffen.

De onderhandelingen inzake toetreding tot de EU van beide Prachtlanden schieten niet goed op, melden de potverteerders van de Europese Commissie want er scheelt nog van alles inzake democratische regels. Daar zijn die van die Commissie streng op bij een ander. Ook is corruptiebestrijding  en controle op georganiseerde misdaad nog niet helemaal op punt.  Maar Europa wil zich goedgunstig opstellen ... en laat deze mensen al rondreizen zodat ze kunnen zien, wat hier te rapen valt.

Mocht u de Vanackere-glimmerd tegenkomen op de Kerstmarkt, geef hem een handje en bedank hem. Wel, uw vingers tellen achteraf.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond : de Grote Oorlog op BBC 1

 

De Britse publieke omroep BBC 1 zendt zondagavond om 22 uur een documentaire uit over de Eerste Wereldoorlog; The First World War from Above. Bijzonder aan deze documentaire is dat er unieke beelden worden vertoond die tijdens de oorlog vanuit de lucht zijn gemaakt. Het betreft zowel foto- als videomateriaal.

De foto's, recentelijk gevonden in Parijs, die door Britse piloten tijdens de oorlog zijn genomen, laten de verwoestingen vanuit de lucht zien. Naast deze materiële verwoesting, is ook het menselijk leed vanuit de lucht vastgelegd. De videobeelden tonen de loopgraven en slagvelden zoals die erbij lagen na de oorlog, in de zomer van 1919.

Dit is een aanrader vanjewelste vandaar deze korte nieuwsbrief.
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=23732

Verder wilde ik jullie attenderen op de diverse herdenkingen en evenementen rondom 11 november.
Te volgen in dit subforum:
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewforum.php?f=72


De verlotingen die op dit moment nog lopen:
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/index.php?c=24

De aanstaande forummeeting op 11 december te Turnhout:
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=23318
En de diverse nieuwe boeken die over WO1 de laatste tijd verschenen zijn.
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewforum.php?f=135

Verder is Forum Eerste Wereldoorlog ook op Facebook te vinden:
http://www.facebook.com/group.php?gid=60175699616

Met vriendelijke groet,
Yvonne Heslinga
namens de crew van Forum Eerste Wereldoorlog.

(doorgeseind door Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de moord op Christenen in Bagdad

 

Lezer Patrick zond ons volgend ijselijk verslag :

De Libanees Christelijke zender Noursat heeft een reportage aan gewijd aan deze onmenselijke gebeurtenis.

Dit verhaal komt rechtstreeks van de laatste overlevenden (mijn vrouw heeft voor mij vertaald). Je kan de filmpjes ook op youtube vinden. Je verstaat ze niet maar de manier waarop de ooggetuigen alles vertellen spreekt boekdelen.

De ganse actie heeft zowat 5 uur geduurd.
De terroristen hebben gewacht tot de kerk volledig vol zat. Toen hebben ze de kerk hermetisch afgesloten: Vanaf dan zaten de kerkganers als ratten in de val. Eerst werden de priesters, die opriepen tot kalmte, neergeschoten. De mensen werden dan over verschillende delen van de kerk verspreid. Daar werden ze één voor één afgeschoten terwijl de terroristen "allahuakbar" schreeuwden. Ook werd er naar het plafond geschoten, onder de brokstukken werden dan meerdere slachtoffers verpletterd. De gijzelnemers waren niet gemaskerd, het was één Iraki, de anderen waren Syriërs. Ze vertelden de Christenen dat ze niet hoefden te hopen: zij waren immers ongelovige honden (Kufar) die rechtstreeks naar de hel gingen. De gijzelnemers daarentegen zouden rechtstreeks naar de hemel gaan omdat ze het enige echte geloof belijden. Verder vertelden ze dat ze niet hoefden te hopen op hulp van buitenaf want de politie of het leger zou toch niet ingrijpen (en gelijk hadden ze, de politie en het leger stonden gedurende de vijf uren buiten de kerk af te wachten, ze deden absoluut niets om de Christenen te redden) Eén van de gijzelnemers belde doodleuk naar een vriend of familie : "Hallo broeder, ik ben hier de kufars aan het doden, de volgende slachtoffers zullen de Koptische Christenen in Egypte zijn". Na ongeveer twee uur was hun munitie op. Geen nood echter: Toen begonnen ze met granaten te gooien. Eén van de gijzelnemers ging naar het altaar en blies zichzelf op. Na vijf uur, toen ze al hun wapentuig hadden opgebruikt, verlieten ze de kerk op eigen beweging. Twee meisjes overleefden de terreur, gewoon door gebrek aan granaten en kogels. Deze meisjes hebben wel hun familieleden zien sterven. Het ene meisje hield het lijk van haar broer vast en in zijn armen lag zijn driejarig zoontje. Inderdaad, kinderen werden doodleuk mee afgeslacht, kufar is immers kufar.

Heel wat Irakese Christenen verwijten de Irakese overheid medeplichtigheid omdat het leger en de politie niet ingrepen. Ze stonden gewoon aan de buitendeur te wachten. (Wie wil er nu zijn leven wagen om kufars te redden ?)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen is leuk en bye-bye Belgium
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren 5 november werd in de Sint-Willebrorduskerk te Berchem afscheid genomen van Rudi Van Der Paal, laatst overlevende stichter van de Volksunie en bezieler van een hele lijst Vlaamse initiatieven. De dag voordien kreeg ik het droevige bericht van het overlijden van de stichter en stuwende kracht achter  Vlaanderen Vlagt  en een van mijn voorgangers als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, Ivan Mertens.

“Vlaanderen is leuk”

Hoe komt een mens er in godsnaam bij op een grijze herfstdag, in een triestige kerk, waar ingetogen afscheid wordt genomen van het Vlaamse monument : Rudi Van Der Paal?

Hoe kom een mens er bij in een Vlaanderen, waar men met de winter voor de deur niet alleen de als maar meer toestromende asielzoekers op straat te laten staan, maar ook meer en meer eigen mensen uit hun huizen worden gezet?

Hoe komt men er bij  als men met zijn allen niet alleen voortdurend stil staat in de file, maar ook nog eens aan de kant op non-actief gezet wordt  in het parlement  en aan de federale onderhandelingstafel enkel tijd wordt gewonnen in plaats van echt werk te maken van de Ordelijke Opdeling  van België?

“Vlaanderen is leuk” terwijl een Vlaams monument wordt herdacht in een stampvolle Sint-Willebrorduskerk, niet enkel omdat dit het testament is van het andere pas overleden Vlaams monument en vriend, Ivan Mertens, maar omdat onze monumenten niet dood zijn. In hun dood komen ze tot leven. In hun dood kunnen ze wat ze gedurende hun leven steeds hebben betracht: Vlaanderen verenigen, de Vlaamse krachten bundelen, Vlaamse vriendschap laten zegevieren over onderlinge tegenstellingen.

“ Heer laat het Prinsenvolk  der oude Nederlanden niet ondergaan in haat in broedertwist en schande” is steeds een waardige afsluiter van zulke herdenkingen.

Mensen als Rudi, mensen als Ivan hebben als echte idealisten hun leven gegeven voor Vlaanderen, voor ons recht, voor onze vrijheid, want Vlaanderen is het waard, Vlaanderen is leuk.

Zij hebben het Mysterie van het Leven geruild voor het Mysterie van de Dood, maar zijn niet dood.
Zij blijven ons verenigen om samen hun Vlaanderen uit te bouwen en op de kaart te zetten, het vrije leuke  Vlaanderen. Wij zijn het aan hen verschuldigd samen hun dromen te verwezenlijken.

“Bye bye Belgium”

Dank u Rudi, dank u Ivan,  dank en sterkte aan hun echtgenoten en kinderen.

Rita De Bont
Federaal Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Poco-Chiro
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Naar aanleiding van de betoging door V.B. te Zelzate i.v.m.
de criminaliteit aldaar en de aanval van "jongeren"met name "de bende van Colruyt" tegen de deelnemers van een chirofuif die met de knuppels en messen van dit gespuis mochten kennismaken, laat de leiding van de chiro weten dat ze zich "distantieert"van deze optocht.

Bon,dit weten we nu ook. Ondank is 's werelds loon. Wel beste Chiroleiding, de hufters van die bende zullen content zijn dit te vernemen. Bij een volgende gelegenheid moeten jullie maar goed op jullie bakkes laten doefen samen met een goede trap tegen de teelballen en als toetje een messteek in jullie pens.

Uw burgemeester weigert een nultolerantie en of avondklok in te stellen tegen dat schorremorie ... dàt hebben jullie nog liever dan de steun van echte Vlamingen ... niet meer komen janken hé !

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Houdt u van Tsjaikovski ?

 

Omdat onze vriend Savat  de laatste dagen goed zijn best gedaan heeft, zullen we even  gratis pbliciteit voeren voor "Het Oranje Theehuis".

Vandaag zijn daar drie onvolprezen video's te bekijken en te beluisteren van Jevgeni Onegin van Pjotr Tsjaikovski door de Metropolitan Opera. Een van de allerbeste producties van deze meeslepende opera, het moet gezegd worden met schoon volk.

 

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie op zijn belgisch ...

 

(met dank aan de vriend Jean voor het rekenwerk en de tabellen)

Iedereen gelijk voor de wet? Laat me niet lachen.                                                                     Toch niet in het land van het profitariaat en het parasitisme.
PARTIJ aantal stemmen % zetels   berekende stemmen per zetel   realistische zetelverdeling
NVA 1135617 27,8 27 42060 26 -1
CD&V 707986 17,3 17 41646 16 -1
SPA 602867 14,6 13 46374 14 1
VLD 563873 13,6 13 43375 13 0
VB 506697 12,3 12 42225 12 0
GROEN 285989 6,9 5 57198 7 2
LDD 150577 3,7 1 150577 3 2
OVERIGE 69174 3,8 0 0 2 2
TOTAAL 4022780 100 88 45713 92 4
PARTIJ aantal stemmen  %  zetels   berekende stemmen per zetel   realistische zetelverdeling
PS 894543 37,6 26 34406 21 -5
MR 605617 22,2 18 33645 14 -4
CDH 360441 14,6 9 40049 8 -1
ECOLO 313047 12,3 8 39131 7 -1
PP 84005 3,1 1 84005 2 1
FN 33591 1,4 0 0 1 1
OVERIGE 213343 8,8 0 0 5 5
TOTAAL 2504587 100
62
40397 58 -4
off. aant. stemmen/zetel      
GELDIG TOTAAL 6527367 100 150 43516 150 0
Typisch Belgische wiskunde als er franskiljons meerekenen,          
  % t.o.v. geldige stemmen % t.o.v. zetelverdeling          
Vlaanderen 61,6 58,7
Wallonia 38,4 41,3
Conclusie: Weg met die pariteit, iedereen gelijk voor de wet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De TV-manipulatie in het Westen

 

@vladtepesblogdotcom

Hoeveel zendtijd wordt besteed aan de moord op christenen in een Prachtland dat door de moslims bestuurd wordt ?  Na de recente slachtpartij van 58 christenen in Bagdad werd een herdenking georganiseerd in Libanon waar 20 seconden zendtijd aan "verprutst" werd door het Amerikaanse TV-news, dat terloopt meldt dat Al Qada verantwoordelijk is voor deze laffe daad. Heeft u iets gezien/gehoord bij de 0000 ? O wee, als u een zoon van de godsdienst van de vrede een duw geeft, een job weigert of hem op zijn nummer zet ... de kreten "racisme" en "discriminatie" zijn niet uit de ether en er is zendtijd tekort. 

Het goede neiuws is, dat de verstandigen onder ons weten dat ze genaaid worden op eigen kosten. En hoe !

Laat ons ook even duidelijk maken, dat wij die over de actualiteit surfen, enkel de mistoestanden kunnen aanklagen, maar geen acties, noch petities kunnen organiseren.  Wij zijn een blog en geen maatschappelijke vereniging.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter heeft een cadeau voor Janssens : 10 gram goed spul

 

[heroine]

Tijdens de antidrugs-actie op het Antwerpse De Coninckplein vonden de betogers een verpakking met 10 gram heroïne. Een vergetelheid na een incident tussen verslaafden ?  Een paniekreactie ? Wie zal het zeggen ? Alleszins werd he spul overhandigd aan Filip Dewinter, de leider van de actie die bij de gemeenteraadszitting van 22 november de vondst zal overhandigen aan burgemeester Slaapmans.

"Dit plein, eens het centrum voor écht Antwerps plezier en vertier, is een draaischijf voor internationale drugshandel geworden. De politie is op de hoogte, maar de burgemeester kijkt de andere kant op", aldus Dewinter. De grandioze plannen van wijlen schepen Tuur van Wallendael om door de vestiging van de Hoofdbibliotheek op het De Coninckplein, de wijk te herwaarderen, is een van de grootste flaters van de talrijke stommiteiten van het socialistisch beleid dat deze stad naar de dieperik sleurt.

Volgens Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie, zal Dewinter niet opgepakt worden als hij de drugs in de handen van Janssens stopt, want hij meent dat het gaat om een politieke discussie. Een eventuele pv zal uiteindelijk vernietigd worden. Brave Fons ! Maar zo is heel de koprsleiding : braaf, onnozel en onbekwaam. Maar wel onder kameraden, nietwaar.

Janssens weet nog niet van de plannen van Dewinter. De loftsocialist is nog met vakantie. Hij is aan het uitrusten van de vele zomeractiviteiten.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!