Angeltjes
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanslag op christenen in Bagdad : opnieuw iets om te verzwijgen

 

Bij aanslagen op woningen in Bagdad waar christenen wonen, zijn woensdagmorgen ruim 5 doden en 26 gewonden gevallen en werden verschillende huizen vernietigd. Dit heeft een zegsman van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. De aanslagen waren in verscheidene wijken van de stad.

Moslims die zich tot het netwerk al-Qaeda rekenen, hebben 3 november gedreigd aanvallen op de christelijke minderheid in het land te verhevigen. Eind oktober eindigde een gijzeling van christenen in een kerk in de Iraakse hoofdstad in een bloedbad toen veiligheidstroepen de kerk bestormden. Er vielen 58 doden en 60 gewonden. Pas nog werden brandbommen gegooid naar huizen van christenen in de wijk Mansur in westelijk Bagdad, maar daarbij vielen helaas geen gewonden. Dus daar moeten we ons niet druk over maken. Iedereen beleeft al eens een mislukking.

Er wonen naar schatting nog een half miljoen christenen in Irak, van wie 150.000 in Bagdad. In West-Europa moeten de domme en schuldige Europeanen zich aanpassen aan de middeleeuwse minderheden, in de Prachtlanden geldt die regel niet : christelijke minderheden aldaar moeten uitgeroeid worden. Eerlijk is eerlijk.

Zo gezegd, zo gedaan.  Tot volgende sessie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vlaamse politici
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
Ik heb er geen goede hoop op. Dit land is niet enkel  financieel naar de haaien maar ook moreel.
Na een tijdje heb ik het gevoel alleen even mijn schouders te hebben opgehaald toen die prietpraat werd voorgesteld over de intercriminele dialoog.
Want vandaag ben ik geschokt dat ik nog geen enkele Nederlandstalige belgicistische politieker hier heb horen tegen protesteren.

Alleen onze Vlaamse politici.

VB is de enige partij die nog voor waarden en normen opkomt én voor het Vlaamse Volk.

Duplo Duplex
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman van Rompuy waarschuwt !

 

 Herman van Rompuy is bang ! En wij kunnen de blange blanke man begrijpen. Hij waarschuwt voor groeiend nationalisme, populisme en anti-democratische krachten die opstaan in de Europese Unie. Al wie niet akkoord gaat met de opvattingen van de rode, blauwe en gele zakkenvullers is een anti-democraat : dat liedje kennen we.

Als wij niet braaf in het gelid meelopen met de troepen van Herman  dan komt er oorlog, spreekt de bange blanke die vreest voor zijn mooie maandinkomen van 25000 euri. 

 Jarenlang verschansen de Europese leiders zich in hun ivoren torens, grendelen zij zich af van de werkende en betalende Europese burgers en organiseren zij met de karwats onze levens met hun vaak onrealistische bepalingen. Intussen laten deze wereldvreemde dictators die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn,  Europa overstromen met miljoenen tafelschuimers, avonturiers, onderontwikkelden en middeleeuwers en als onze landen en steden kreunen onder de overlast,  komt de kersverse Europese Profiteur Numero Uno dreigen met oorlog !  Je zou zo'n kerel voor het Internationaal Tribunaalvan den Haag moeten slepen.  Als je niet beter wist, want daar zit het ook propvol met gelijkaardige types, die hun rijke bestaan danken aan de dictatuur die zichzelf onderhoudt. 

Wij zijn ontzettend opgetogen, dat Van Rompuy bang is ! 

http://euobserver.com/9/31240/?rk=1

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll: wat vindt u van tatoeages ?

 

Wat vindt u van tatoeages ?

Eindstand

Sierlijk, mooi, ik zie het graag  4 % (7)
Ik vind het afgrijselijk, onbeschaafd en ongepast  54 % (99)
Ik heb zelf een of meerdere tatoeages  8 % (14)
Ieder doet wat hij/zij wil  34 % (62)

Totaal aantal stemmen: 182

 

Mijnheer legt zich neer bij het Angeltjes' oordeel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : export van het land B
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie ,

Onze dagelijkse "surprise" aangeboden door het land B aan zijn uitstervende autochtone bevolking is er weer eentje om U tegen te zeggen. Geen regularisties en masse, geen overvallen op bejaarden tehuizen, maar  "export". Niet van illegalen,maar van nucleair materiaal om een A-bommetje te maken.

Zonder dat "de bevoegde instanties" op de hoogte waren, zijn twee Belgische firma's erin geslaagd om verarmd uranium en een partij zirkonium aan het Prachtland Iran te verlappen.Een land waar een kleine dictator zit te popelen om dat soort vuurwerk in handen te krijgen.

De heer Magnette (PS) bevoegd minister voor deze materie en andere instanties vallen uit de lucht !  Hoe is dit mogelijk geweest, getuigen zij voor de onderzoekscommissie ? Natuurlijk is de minister zich van geen kwaad bewust (zoals gewoonlijk). Oewij oeweten van niets.

Feit is dat ze in Iran weer een stapje dichter bij hun hebbeding gekomen zijn, en dit dankzij de grote attentie en het goed bestuur in deze van onze belgische overheid.De naam van de desbetreffende firma's die het goedje achterbaks geleverd hebben is niet bekend gemaakt, daar heeft Jan Modaal geen zaken mee.

Het zou me echter niet verbazen mochten de leveranciers van dit spul aan de franstalige kant van de B-taart te zoeken zijn. In plaats van illegale criminelen te exporteren houdt men zich liever bezig met de uitvoer van grondstoffen voor criminele bommenmakers. Israël zal weer wreed kontent zijn ! 

mvg Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epo Campo en Het Sprekend Kostuum mogen het Witte Huis niet binnen

 

Het zou interessant zijn om te vernemen hoeveel maal de twee Antwerpse schepenen Ludo van Campenhout (partijloos) en Philippe Heylen (CD&V) meestal samen, maar soms apart, al op bezoek geweest zijn naar Amerika.  Ofwel is het om Amerikaanse rederijen te verzoeken met hun cruiseschepen tot in Antwerpen te varen, ofwel om een of andere deal te sluiten in verband met het museum van de Red Star Line, alsof dat de aanwezigheid vereist van de heren Epo Campo en Het Sprekend Kostuum, zoals zij in betere Antwerpse kringen bekend zijn. Waar zij ook dringend voor naar de States gereisd zijn, is om Antwerpen te promoten als jeannetten-wereldstad. Daar kunnen we best fier op zijn, evenals op de 40 moskeeën die de jeannetten van over heel de wereld kunnen bezoeken met een opgeleide moslimgids.  Wie biedt er meer ?

Enkele malen heeft het duo ook al deel genomen aan de fameuze Marathon in New-York.  Een leuke publiciteit voor de twee corpulente heren van het ongezonde leven, maar wat heeft het te maken met de politiek van de failliete stad Antwerpen ? Vaak wordt er gereisd in de herfstperiode als de zogenaamde Indian Summer te bewonderen valt in de Noordelijke Staten aan de Oostkust, want dat is een grote toeristische attractie.

Volgens de geruchten zouden de twee  Amerika-bezoekers recentelijk geprobeerd hebben om  op het Witte Huis door president Hoessein Obama persoonlijk ontvangen te worden.  Helaas, zijn de 2 verzoeken afgewezen en bleef het reislustige duo voor de gesloten deur staan. Ze mochten een briefje afgeven aan de schildwacht, de paljassen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijkse schepen Jean de Bethune met de mond vol tanden : Ikken wete van niets

 

Schepen Jean de Bethune (CD&V) lag op de gemeenteraad onder vuur van de oppositiepartijen Vlaams Belang en SP.A ‘wegens de lamentabele toestand van het politiecommissariaat aan de Sint-Amandslaan.'

De kritiek werd nog scherper toen de schepen zei dat hij niet op de hoogte was van de slechte toestand van het gebouw omdat de politie hem daarover niet had ingelicht.

‘We hebben de schepen niet als persoon ingelicht', reageert korpschef Stefaan Eeckhout van politiezone Vlas, ‘maar er is wel mailverkeer geweest met zijn diensten. Die zijn dus perfect op de hoogte.'

Er zijn in augustus acht bureaus gesloten aan de Sint-Amandslaan ‘wegens de aanwezigheid van ongedierte, rotte ramen, waterinsijpeling en de plaaster die van de muren dreigt te komen.' ‘De toestand van die bureaus is inderdaad lamentabel', aldus de korpschef, ‘de rest is acceptabel. We hebben gelukkig recent een nieuw gebouw aan de Beverlaai ter beschikking gekregen maar we zijn nog altijd dringend op zoek naar een extra gebouw.'Op lange termijn moet er in Kortrijk een nieuw politiekantoor komen op Kortrijk Weide waar zowel de federale als de lokale politie hun stek krijgen, maar door allerlei moeilijkheden is er nog altijd niet veel vooruitgang in dat dossier.

Een schepen die niet op de hoogte is van de toestand van de gebouwen waarvoor hij verantwoordelijk is en dit openlijk toegeeft aan de gemeenteraad, levert zichzelf een attest van onbekwaamheid af. 

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man pakt Wathelet aan

 

Tussen  januari en eind oktober werden in ons land 15.837 asieldossiers ingediend. Dat maakte staatssecretaris voor Migratie- en Asielbeleid Melchior Wathelet (cdH) dinsdag bekend in de bevoegde Kamercommissie.

Het gaat daarbij om het aantal dossiers. Wathelet gaf aan dat een aantal dossiers met de factor 1,3 kan worden vermenigvuldigd om het aantal betrokken personen te bekomen.

De cdH-staatssecretaris werd in de commissie Binnenlandse Zaken aan de tand gevoeld door Filip De Man (Vlaams Belang) over de stijging van het aantal asielaanvragen. Tussen 2006 en 2008 bleven die aantallen min of meer gelijk. Vorig jaar waren het er echter 17.190.

Dit jaar stond de teller op 31 oktober al op bijna 16.000 dossiers. Indien de lijn wordt doorgetrokken, zullen dat eind dit jaar 20.000 aanvragen zijn, rekende De Man voor.

Wathelet meent niet dat de stijging een gevolg is van de eenmalige regularisatiecampagne die de federale regering doorvoerde. Hij wijst er onder meer op dat ook andere EU-lidstaten met een forse toename kampen, zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

De staatssecretaris merkte ook op dat de aanvragers vooral afkomstig zijn uit Kosovo, Rusland, Irak en Afghanistan. In antwoord op een andere vraag, stelde Wathelet dat ons land dit jaar 47 Afghanen heeft uitgewezen naar hun land van herkomst, van wie 23 met escorte.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20101109_135

Beseft de staatssecretaris hoe belachelijk het getal van 47 uitwijzingen klinkt ten overstaan van de tienduizenden tafelschuimers die hier aanlanden ?  De zelfvernietiging is goed bezig !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachtig verzet van Filip Dewinter tegen Ronde Tafel prietpraat

 


Filip Dewinter: “Rapport is federale hold-up op het Vlaamse inburgeringsbeleid”

Eeristeren werd het eindrapport van de zogenaamde ‘Rondetafels van de Interculturaliteit 2010’ bezorgd aan federaal minister van gelijke Kansen Joëlle Milquet. De oprichting van deze Rondetafels werden voorzien in het federale regeerakkoord van 18 maart 2008 waarna zogenaamde – overwegend allochtone – ‘deskundigen’ werden belast met het formuleren van aanbevelingen met “het oog op het welslagen van de maatschappij gebaseerd op het respect voor culturele eigenheden, diversiteit en non-discriminatie én een maatschappij die staat voor het delen van gemeenschappelijke waarden”.

De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement stelt vast dat veel aanbevelingen van deze Rondetafels betrekking hebben op Vlaamse bevoegdheden. Zo pleiten de Rondetafels voor “een interculturalisering het onderwijs”. De commissie spreekt zich bv. uit tegen een verbod op het spreken van de thuistaal door allochtone kinderen binnen de schoolmuren, voor onderwijs in de belangrijkste standaardtalen van de landen van herkomst, voor de vrijheid om levensbeschouwelijke tekens op school te dragen in de hoogste drie jaren, voor een hervorming van de schoolkalender die rekening moet houden met andere culturele of religieuze feesten, enz. Verder pleiten de Rondetafels ook voor een systeem van tijdelijke quota met betrekking tot de tewerkstelling in overheidsdienst,  voor een systeem van anonieme selectieprocedures, voor een verplicht systeem van zgn. ‘redelijke aanpassingen’ waarbij in de arbeidsmarkt, in het onderwijs, in de huisvesting en zelfs in de vrije tijd voortaan verplicht aanpassingen moeten worden gedaan om tegemoet te komen aan personen met een andere religieuze overtuiging.

Voor het Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat – net op het moment dat prominente gezagsdragers in binnen- en buitenland het mislukken van de multiculturele samenleving erkennen en ervoor pleiten dat immigranten meer moeite zouden doen om te integreren – een federale overwegend uit allochtonen samengestelde commissie Vlaanderen de les komt lezen over hoe moet worden omgegaan met de immigranten en minderheden in onze samenleving en bovendien pleit voor een samenleving waarin minderheidsculturen in onze samenleving over gelijke rechten zouden moeten beschikken als onze Vlaamse meerderheidscultuur. Waar moeit Milquet zich mee? De aanbevelingen van de Rondetafels van de Interculturaliteit komen neer op een federale hold-up op het Vlaamse inburgeringsbeleid.

Het Vlaams Belang zal morgen bij monde van fractievoorzitter Filip Dewinter Vlaams minister-president Kris Peeters in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement ondervragen over de gevolgen die de Vlaamse regering zal geven aan de aanbevelingen van de ‘Rondetafels van de Interculturaliteit’. Het Vlaams Belang neemt in ieder geval met niets minder genoegen dan met een krachtige veroordeling door Vlaamse regering van de aanbevelingen van de Rondetafels. Terwijl Vlaanderen in 2011 immers 60 miljoen euro Vlaams belastingsgeld voorziet voor het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid, doet een door de federale regering geruggesteunde commissie voorstellen die de niet-integratie zouden belonen en de culturele identiteit van Vlaanderen verder in het gedrang brengt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Heusden-Zolder

 

OCMW moet al zijn gronden verkopen uit geldnood
 
Het OCMW zit krap bij kas en omdat het gemeentebestuur niet van zin is om extra diep in de geldbeugel te tasten, moeten de inkomsten nu zelf gezocht worden. Daarom zijn bij een Heusdense notaris alle gronden alvast te koop gezet. Het zou gaan om een 20-tal percelen, zowel bouwgrond als landbouwzone.

“We worden verplicht door de gemeente om dit te doen”, zegt voorzitter Marc Vanderstraeten (CD&V-Plus).

Pittig detail: Vanderstraeten is naast OCMW-voorzitter ook schepen van Begroting. “Het OCMW heeft enkele belangrijke investeringsprojecten achter de rug en aangezien het investeringsbudget op is, verkopen we nu deze gronden.”

Naast investeringen in kinderopvang in Zolder, Heusden en Bolderberg (3,3 miljoen euro), kocht het OCMW onlangs nog een gloednieuw appartementencomplex voor asielzoekers (1 miljoen euro).  En als de kas leeg is, verkopen we ons patrimonium.  Over goed bestuur gesproken !


Bron: HBvL.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen en nog eens liegen

 

Voor veertien dagen raakte bekend dat van de 165 illegale drugshandelaars die opgepakt waren in de stad van allah er 2 werden gerepatrieerd. Wij hebben daar toen een lovend stukje over geschreven.

Vandaag gaat het al over 8 terugzendingen

Van de 165 drugsdealers die sinds begin vorig jaar in Antwerpen werden opgepakt en die illegaal in ons land verbleven, werden er acht naar hun land van herkomst gerepatrieerd. Dat antwoordde staatssecretaris voor Migratie- en Asielbeleid Melchior Wathelet dinsdag in de bevoegde Kamercommissie naar aanleiding van de recente berichtgeving over de drugsoverlast op het Antwerpse De Coninckplein.
 
De staatssecretaris zei dat alvorens iemand kan worden teruggestuurd, zijn identiteit moet bekend zijn. Het gaat vaak om personen met een valse identiteit en de procedure om de echte identiteit te achterhalen, kan lang duren. Een deel van de opgepakte dealers werd intussen vrijgelaten met een bevel om het grondgebied te verlaten, al voegde Wathelet er aan toe dat de procedure om de identiteit te achterhalen, intussen blijft doorlopen. Wathelet wees in dat verband ook op het belang van medewerking van de herkomstlanden en van hun ambassades in ons land.

Of het er nu 2 zijn of 8 of 12, heel het systeem lijkt nergens op ! Wij gaan te werk met ingewikkelde, ambtelijke regeltjes en een enorm ontzag om het illegale rapalje geen strobreed in de weg te leggen. Er bestaat een bijna panische angst dat "iemand" zou beticht worden van racisme of het schenden van een recht van de misdadigers : de belgische staat betaalt trouwens (onrechtstreeks) de advocaten die ingezet worden tégen de staat ...

Deze toestanden zijn alle het gevolg van de linxe idiotieën die op het staatsapparaat wegen en die de normale burger ondergaat zonder te beseffen dat het ook anders kan.  Als je die criminelen niet direct naar hun Prachtlanden kan terugsturen, sluit ze dan op : een illegaal is een illegaal en een illegaal die criminele feiten begaat is zo mogelijk nog méér illegaal.  Stel een maximum termijn van bijvoorbeeld drie maanden en als dan de identiteit niet gekend is, gaat hij/zij linea recta naar zijn Prachtland met of zonder medewerking van de ambassade. De nationaliteit is alleszins gekend.

Als er van vorig jaar tot nu 165 criminelen opgepakt zijn, dan lopen er zeker meer dan 2000  van die creaturen rond in Antwerpen. In plaats van sufferds die verkeerd geparkeerd staan op de bon te slingeren, laat de politie speuren naar drugstrafikanten en handelaars.  Illegalen en legalen : het zijn criminelen.  Dàt verwachten de burgers van de politie en van de regering.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil moet er zijn

 

Na het vrijdagavondgebed

Na de zondagmis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28.11.10 : nieuw Zwitsers referendum over criminele buitenlanders

 

Op 28 november 2010 mogen de Zwitsers weer gebruik maken van hun recht op directe democratie, nl. hun mening uiten over een “volksinitiatief” van de SVP, de Schweizerische Volkspartei, die in het verleden ook het initiatief nam rond het minarettenverbod, over het verwijderen van vreemde criminelen en profiteurs van de sociale zekerheid.  De linxe goegemeente en hun schouwstukken in de EU-salons reageerden gepikeerd als pms-lijdende deernen; dus werd er door de regering een oplossing bedacht die de kool en de geit wou sparen.

Het referendum verbieden zou ingaan tegen de grondwet, tegen het recht op directe democratie, dat wij de Zwitsers benijden.  De volksraadpleging wordt derhalve uitgebreid met een tegenontwerp (Gegenentwurf) van de regering dat het origineel op verschillende punten afzwakt en rekening houdt met de strafmaat.

20 Minuten-on-line heeft voorafgaand aan het officiële referendum een eigen internetpoll uitgevoerd met 19005 deelnemers, waarvan 16238 met de Zwitserse nationaliteit en 2767 buitenlanders.  Het resultaat is meer dan duidelijk: 55% van de buitenlanders zouden volgens de poll vóór de uitzetting of vóór het tegenontwerp stemmen; bij de ingeburgerde buitenlanders zou dit zelfs 62% bedragen.  De initiatiefnemers hebben zich snel rekening gegeven van dit potentieel en hebben vrijdag het “migrantencomité vóór de uitzetting” voorgesteld.  De SVP glundert: goed geïntegreerde vreemdelingen hebben niets te vrezen.  Die groep wil eindelijk rust en respect en wil dat ook duidelijk maken door vóór de uitzetting te stemmen.

Radulovic, SVP-aanhanger, geboren in Servië, heeft sinds 6 jaar de Zwitserse nationaliteit, een vaste job, is goed geïntegreerd.  Hij is het beu steeds over dezelfde kam geschoren te worden als criminele vreemdelingen.  Samen met alle andere voormalige Joegoslaven, Turken, Italianen, Duitsers of andere buitenlanders wordt hij dikwijls met argwaan bekeken.  Het initiatief tot uitzetting is voor hem een sprankje hoop deze toestand definitief te kunnen veranderen.  Hij verduidelijkt: “Ieder vecht toch voor zijn eigen eer.  Het uitzettingsinitiatief heeft niet alle buitenlanders in het vizier, maar wel slechts de criminele.”  Hij hoopt dat het beoogde resultaat bereikt wordt en dat hij niet meer onder de slechte reputatie van een minderheid moet lijden.

Floriaan Terbeke

Bron: www.20min.ch

 


09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom geen nieuwe tijdrekening ?

.

"Waarom geen nieuwe tijdrekening ?" Dat vraagt het Vlaams Belang zich af in reactie op het rapport van de Interculturele Dialoog. Dat rapport stelt voor om Pasen, Hemelvaartsdag en Allerheiligen als betaalde feestdagen te vervangen door drie andere dagen, zoals de Internationale Vrouwendag en de Internationale Dag tegen het Racisme.

Het rapport wil dit omdat de samenleving rekening moet houden met de gevoeligheden van nieuwe minderheden.

Het VB meent dan weer dat het rapport getuigt van "totale zelfverloochening". Volgens de partij moet "de neutraliteit van de overheid wijken voor de vrijheid van hoofddoekdracht, terwijl onze normen inzake dierenwelzijn worden geofferd op het altaar van de religieuze voorschriften van de islam."

Het rapport zoekt volgens het VB "wanhopig naar racisme en gaat het dan maar zelf uitlokken. Om discriminatie te bestrijden, gaat men discriminatie van autochtonen bij tewerkstelling invoeren".

Voor het VB hebben de voorstellen van de Interculturele Dialoog een "dermate Weg-met-Ons-gehalte" dat ze "volstrekt onaanvaardbaar zijn".

@ GvA

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De redactie van Angeltjes viert de bekendmaking van de Interculturele Ronde Tafels

 

Opgedragen aan Barones Marie-Claire Kierewiet, die helaas niet kan deelnemen aan ons grote feest, omdat zij behoort tot de ondersoort "vrouw"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen blijft niet achter !

 

De politie van de zone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) heeft zeven jongeren opgepakt die verdacht worden van een diefstal met geweld op een groepje scouts. Dat meldt de politie. De daders zijn allochtonen tussen elf en veertien jaar. Ze worden onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst

Op zaterdagnamiddag 9 oktober werd in de Simon Stevinstraat een groepje scoutsjongeren belaagd door zeven jonge tieners, allen allochtonen. Onder bedreiging van een mes moesten de scouts hun geld en gsm afgeven. Daarop verdwenen de boefjes.

Geduldig speurwerk liet de politie toe om de bende in kaart te brengen en de jongeren te identificeren. Het gaat om zeven minderjarigen tussen elf en veertien jaar. Ze werden allen onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. Eén van de jongeren maakte zich maandag opnieuw schuldig aan een strafbaar feit. Hij pleegde een winkeldiefstal.

Barones Marie-Claire Kierewiet laat weten, dat wij ons moeten aanpassen aan deze koeltoeruiting en dat de racistische politie direct de jongeren moet vrij laten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend keer NEEN !

 

Terwijl de Duitse kanselier Angela Merkel de multiculturele samenleving dood heeft verklaard en stelde dat de integratie totaal is mislukt, waarna ze openlijk werd bijgetreden door Yves Leterme, zijn er in dit land nog altijd politici en organisaties die er maar niet genoeg van kunnen krijgen. Al heet het nu wat anders: interculturaliteit. De tekst van het liedje is dezelfde, maar ze hebben er wat andere noten op gezet.

Achter veilige muren werd het voorbije jaar (van september 2009 tot eind september 2010) door een bonte verzameling van politici, sociologen en multiculturele organisaties wat afgel… - excuseer - afgekletst onder de ronkende naam ‘Rondetafels van Interculturaliteit’. De kerngedachte is dat we beter moeten omgaan met ‘diversiteit’ en dat ‘authentieke Belgen’ (nóg) wat meer water bij de wijn moeten doen. De wereldvreemde club stelde zopas - in aanwezigheid van de bevoegde minister Joëlle Milquet en prins Filip - een pakket opmerkelijke aanbevelingen voor.

De Rondetafel steekt opnieuw de lont aan het erg ontvlambare hoofddoekendebat en vindt dat de overheid hoofddoeken moet toelaten, behalve in ‘gezagsfuncties’: bij justitie, politie en in het leger. Dat gaat lijnrecht in tegen het principe van de neutraliteit van het openbaar bestuur. Op school zouden hoofddoeken toegelaten worden vanaf het vierde middelbaar, dus rond 15 jaar. Ook dat gaat in tegen de groeiende consensus in Vlaanderen rond een algemeen hoofddoekenverbod in het onderwijs.

Vijf katholieke feestdagen (Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Maria Hemelvaart en 1 november) worden afgevoerd. Oeps, ze zijn Kerstmis nog vergeten. Onbegrijpelijk, want ook dat feest is natuurlijk aanstootgevend voor moslims… Elke religie zou twee erkende feestdagen mogen kiezen. Nee, 11 juli zit niet in het pakket. Straatnamen die etnische minderheden kunnen schokken, moeten worden verwijderd. Verder pleit de Rondetafel voor anonieme sollicitaties en quota voor de aanwerving van allochtonen. Om het vermeende ‘racisme’ bij de politie te lijf te gaan, moeten er overal camera’s komen: in politiewagens en -commissariaten. En als klap op de vuurpijl: in de huisvesting zou nu ook de toewijzing van privéhuurwoningen (!) toevertrouwd worden aan ‘sociale woningmaatschappijen’. Samengevat: als het niet goed gaat met de integratie is dat vooral de schuld van de autochtonen, verhuurders, ‘discriminerende werkgevers’ of ‘racistische agenten’…

Het mag duidelijk zijn dat de voorstellen een hoog weg-met-ons-gehalte hebben. Bovendien bevestigen ze de slachtoffercultus van allochtonen. Complete waanzin, met andere woorden. Er zal in het Vlaamse en federale parlement nog een aardig woordje over gebakkeleid worden. Wij gaan er in elk geval geen doekjes om winden. De Vlamingen moeten duidelijk maken dat madame Milquet met deze interculturele onzin de boom in kan. En veel woorden moeten we daar niet aan vuil maken. ‘Non’ zal Joëlle Milquet wel verstaan zeker? ‘Mille fois non’, duizend keer neen!

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe straatnamen in Antwerpen

 

Dames en Heren Gemeenteraadsleden over gans Vlaanderen, buig u dringend over de straatnamen in uw gemeente en laat ons weten welke voorstellen u, conform de onderrichtingen van Barones Marie-Claire Kierewiet zal voorleggen aan uw colleges :  de moslims ten bate, de islam ter ere.

Het college van burgemeester en schepenen van de Stad van allah, stelt enkele  wijzigingen van straatnamen voor, die als kwetsend kunnen beschouwd wrden voor de vreemde heersers, dit  ivm de bevelen  van Barones Marie-Claire Foblets :

 

Huidige naam*                      Nieuwe naam            Verantwoording

 

Kerkstraat                              Moskeesteeg            St. Willebrordus wordt moskee

Kattenberg                             Kamelenberg             Meer bekend dier

Bleekhofstraat                       Bruinhofstraat            Bleek is beledigend voor inwoners

Verzoeningsstraat                 Jihadstraat                 Beter geschikt in de context

Rechtestraat                          Linkestraat                Realiteit

Gen. Eisenhowerlaan            Aboe Bakrlaan          Eerste kalief vd islam

St. Mattheusstraat                Mohammedsteeg      Beledigend

Blijde Inkomststraat             Jathribstraat             Vluchtstad van Mohammed

Guldensporenstraat              Badrstraat                  Mo's overval op karavaan in 624

Kwekerijstraat                       (blijft behouden)       

Vaderlandstraat                    Marokkosouk            Er is slechts 1 vaderland

 

* Deze straatnamen bestaan nog voor het ogenblik in Antwerpen.

(Voorstel ingediend door de Weled. Heer Wes Hardin die eerlang ook best een nieuwe naam zal aanvragen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rapport van de Interculturele Dialoog

 

"De meerderheid van de bevolking moet zich aanpassen aan de verzuchtingen van de minderheden."

http://milquet.belgium.be/files/100120-PB-Rondetafels%20van%20de%20Interculturaliteit.pdf

 

Volgens het regeerakkoord van 18.03.08 zouden "Rondetafels van de interculturaliteit" een aantal voorstellen uitwerken onder de bevoegdheid van ministerin Milquet. De bedoeling was dit verslag uit te brengen tijdens het belgische EU-voorzitterschap. Maandag 8 november was het zover.

Als u  wil weten wie deel uitmaakt van de Rondetafels dan kan u de namen raadplegen door te klikken op de gele band hierboven. U ontmoet daar een mix van een 25-tal uitheemse namen en een aantal profs, allen uit het klassieke subsidie-circuit met aan het hoofd 2 voorzitters en 2 verslaggevers, onder wie de onvermijdelijke en alomtegenwoordige Rik Torfs.  

Het voordeel van 's mans aanwezigheid in dit gezelschap is, dat de CD&V kleur moet bekennen : ofwel schaart deze partij zich achter de inhoud van dit verslag, ofwel verloochent zij haar senator. Die trouwens ook druk in de weer is, binnen de partij structurele wijzigingen door te voeren : we begrijpen nu waarom. 

Wat dit exotische zootje bij mekaar geharkt heeft, is hilarisch of beschamend : u mag kiezen. Wij hebben al dikwijls gedacht dat we zowat àlles hebben meegemaakt, maar de interculturalisten kloppen de stoutste verwachtingen.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Laten we beginnen met een inleidende uitlating van de voorzitster, de Brasschaatse antropologe Marie-Claire Foblets, gewoon hoogleraar aan de KUL. Zij werd barones benoemd in 2006. Haar uitgangspunt is :

De meerderheid van de bevolking moet zich aanpassen aan de verzuchtingen van de minderheden.

Als we het daar over eens zjn, kunnen we onmiddelljk van start gaan met onze maatschappij naar het containerpark te voeren en daar de nodige afval te verzamelen om een Prachtige Nieuwe Wereld op te bouwen. Hier gaan we met enkele schitterende ideeën :

- De betaalde feestdagen moeten worden aangepast aan de multiculturele samenleving : Pasen, Hemelvaartsdag en Allerheiligen sneuvelen.

- De hoofddoek moet op school kunnen vanaf het vierde middelbaar en ook overal in de ambtenarij, behalve bij leger, politie en gerecht.

- De overheid én privébedrijven die overheidsaanbestedingen willen krijgen, moeten met tijdelijke quota voor etnische en culturele minderheden werken.  

Centraal staat dat iedere discriminatie moet worden weggewerkt en dat de samenleving opnieuw moet worden gevormd. Foblets: "Waardoor vormen we een gemeenschap? Door elkaar te kennen en door gemeenschappelijke symbolen. Vanuit deze filosofie moeten we heel anders gaan aankijken tegen onze geschiedenis ".

Hierna volgt een korte bloemlezing van meer gedetailleerde eisen om onze maatschappij om te vormen :

* De geschiedenis van de kolonisatie, de migratie en de verschillende vormen van discriminatie moeten een deel van het leerplan worden. Leraars moeten zich voor ons koloniale verleden excuseren.

* Net zoals Frans en Engels tweede en derde taal zijn, moeten ook de talen van de belangrijkste culturele minderheden (Arabisch, Turks) door alle leerlingen gekozen kunnen worden op school.

* Levensbeschouwelijke tekenen (de hoofddoek, het keppeltje, de tulband) mogen vanaf het vierde middelbaar gedragen worden. 

* De geschiedenis van de kolonisatie, de migratie en de verschillende vormen van discriminatie moeten een deel van het leerplan worden. Leraars moeten zich voor ons koloniale verleden excuseren.

* Straatnamen die kwetsend zijn voor minderheden moeten van naam veranderen.

* De verplichte feestdagen moeten worden aangepast. Het Verslagcomité wil alleen nog als verplichte feestdag behouden: 1 januari, 1 mei, 21 juli, 11 november en 25 december. Dus: Pasen, tweede Paasdag, Pinksteren en Pinkstermaandag, Hemelvaartsdag, Maria Hemelvaart en Allerheiligen vallen weg. In de plaats komen drie nieuwe verplichte niet-regligeuze feestdagen: de Internationale Vrouwendag (8 maart), de Internationale Dag tegen het Racisme (21 maart) en de Werelddag van de Culturele Diversiteit (21 mei). Daarnaast mag iedereen twee "vlottende feestdagen" kiezen.

* Iedereen die in België verblijft en van wie de identiteit kan worden vastgesteld, moet hier een bankrekening kunnen openen. Alleen zo worden deze mensen aangemoedigd om een bedrijf op te richten. Asielzoekers moeten een bankrekening kunnen openen.

* Ritueel slachten van offerdieren moet onverdoofd kunnen blijven gebeuren. De wet moet blijven zoals ze is, anders wordt de godsdienstvrijheid geschonden

* De politici moeten zich excuseren voor de betwistbare stukken uit de Belgische geschiedenis.

* Sociale woningen moeten ruimer worden, zodat gezinnen met veel kinderen er makkelijker in kunnen.

Voor een meer gedetailleerde samenvatting : zie artikel John de Wit in Gazet van Antwerpen :

hier klikken

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL fascistische ex-politiecommissaris roept op tot geweld

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!