Angeltjes
01-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De asielkraan moet dicht.

 

Met de eerste winterprik in het land staat het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers opnieuw volop in de mediabelangstelling. Ondanks het feit dat er het voorbije jaar niet minder dan 3.500 nieuwe opvangplaatsen werden gecreëerd en er onlangs nog eens 4.000 extra plaatsen werden aangekondigd, blijft de opvangcrisis onverminderd aanslepen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een traditie om in ere te houden !

 

 

Onze vriend Wim Peeters zond ons deze mooie kerstboom. Waarvoor dank.  Laten we vooral deze traditie in ere houden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : neem een papierloze gelukzoeker in huis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Indien ik een haring was zou ik beledigd zijn.  Vlaanderens crème de la crème, minister Geert Bourgeois, heeft ons een mededeling laten geworden waarbij hij pleit voor meer burgerzin. 

Naar het schijnt heeft hij zijn boodschap van vrede en hoop al in juni aan de goegemeente kenbaar gemaakt, maar blijkbaar is de verengelsing van het onderwijs nog niet genoeg ingeburgerd want niemand voelde zich aangesproken door zijn woordkeuze “coaches”.   Misschien hebben de busmaatschappijen hem met aanbiedingen overstelpt – niet onlogisch vermits hij ook de portefeuille van toerisme onder zijn hoede heeft – of heeft een anglofiele kabinetsmedewerker hem duidelijk gemaakt dat niet iedereen het woord en de betekenis uit het sportjargon herkent. 

In elk geval is de heer minister op zoek naar “inburgeringsmaatjes”.  Gratis, voor niks, verantwoordelijkheid delen met nieuwe inwoners van dit land.  Dus bovenop onze belastingen, bovenop de diensten van sociale zekerheid, van vervoermaatschappijen, van sociale woningen, van gepamper en bewieroking, mogen we nu ook nog de verantwoordelijkheid delen.  Let wel, dit is niet hetzelfde als de verantwoordelijkheid opnemen: da’s vakjargon van de parlementairen en partijvoorzitters voor hun kandidatuur bij de vorming van een regering.

Angeltjesmaatjes, dit is jullie kans om een plaatsje in het hiernamaals te verdienen: neem een papierloze gelukzoeker in huis, leer Arabisch, Afghaans, Swahili, Maleis…, begeleid hem tot hij voldoende ingeburgerd is om van alle deugden van dit land te genieten en geef als kerstgeschenk een tapijtje of een sjaaltje.  Vergeet niet de heer minister een nieuwjaarsbrief te schrijven met jullie goede voornemens voor het volgend jaar.

Op naar 2011 met voor iedereen een maatje!

Kameraadschappelijke groeten van

Gerard Burger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling.

 

Iemand wiens naam begint met een N (van Napoleon)  heeft een reactie ingegeven onder de titel "kritiek op een religie is vanaf nu racisme". Mooie reactie.  Helaas heeft de schrijver (schrijfster ?) een link meegegeven van 5 meter breed.  Hartelijke dank daarvoor.

Alle reacties zijn nu geblokkeerd en kunnen momenteel niet geplaatst worden.  Als we er uitkomen, zal opnieuw de kleine reactiemodule ingesteld worden : daar kunnen zich dergelijke fouten niet bij voordoen. 

Wat fijn, knutselen met de pc, daar zijn wij erg goed in, zoals u weet.

De redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Rode profitariaat van Antwerpen in de kijker

 

Mevrouw Monica de Coninck, voorzitster van het Antwerpse OCMW bevindt  zich op het bed met naast haar Johan de Muynck, voorheen haar kabinetschef en sedert maart 2009, algemeen directeur van het Zorgbedrijf. Beide vooraanstaande figuren bezoeken een serviceflat. Dit is een van de zeldzame foto's waarop deze socialistische excellenties samen te zien zijn. (foto Het Nieuwsblad)

Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen en voorheen ondermeer ondervoorzitster van het OCMW van de stad met dezelfde naam heeft een beslissing van maart 2009 van het Zorgbedrijf vernietigd in verband met de exuberante wedde van de algemeen directeur Johan de Muynck (zie foto), evenals van de overige directieleden van het Zorgbedrijf.

Het Zorgbedrijf is een zogenaamd zelfstandige structuur die losgekoppeld werd van het officiële OCMW in 2009 met als verantwoordelijkheden :

  • de rust- en verzorgingstehuizen;
  • de dienstencentra;
  • de thuiszorgdiensten;
  • de serviceflats;
  • de jeugdinstellingen;
  • enkele administratieve, ondersteunende diensten.
  • Het Zorgbedrijf functioneert zoals een aantal stedelijke VZW's die eveneens als autonome bedrijven uit de ambtelijke sfeer gehaald werden. Digipolis en Vespa zijn twee namen die bij het grote publiek gekend zijn.  Het beheer van deze satellietbedrijven blijft onder rechtstreekse "controle" van Stad en OCMW functioneren met een raad van bestuur bestaande uit politici en een algemene vergadering waarin ook de oppositie vertegenwoordigd is. Men ontsnapt alzo aan de beknellende structuren inzake aankoop en aanbestedingen die de openbare dienst kenmerken, een soepeler personeelsbeleid is mogelijk maar tegelijk wordt de democratische controle en de openbaarheid van bestuur beperkt tot een gezellig onderonsje van kameraden en gezellinnen. Een Algemene Vergadering is een statutair noodzakelijk gebeuren die 1 maal per jaar bijeengeroepen wordt om ja en amen te zeggen en waar nooit op details ingegaan wordt wegens tijdsgebrek.

    De eerste de beste tafelspringende politicus zonder enige economische of financiële opleiding kan plots aan het hoofd komen te staan van een duizendkoppig bedrijf en kan zich de allure aanmeten van een Groot Manager van een privé bedrijf.

    De terechte herrie betreft de hoge lonen van ondermeer Johan de Muynck, de beschermeling van Monica de Coninck. De jonge vriend ontvangt 200.000 euri per jaar, met daarop mogelijk een 30% bonus bij goede pestaties. Volgens de officiële  gegevens telt het Zorgbedrijf 4000 personeelsleden en 15000 "klanten".

    Gouverneur Berx die een actieve rol speelde in haar korte OCMW-periode heeft brandhout gemaakt in haar vernietigingsbesluit van de verloningsbeslissing. Zij vergelijkt de 200.000 euri directeurswedde met deze van een OCMW secretaris die een carrière heeft tussen 71.000 en 103.000 euri en heel even brengt zij ook het jaarsalaris van burgemeester Janssens ter sprake, momenteel 122.000 euri.

    Het OCMW kreunt onder de tekorten die geruisloos bijgepast worden door de eveneens in geldnood verkerende stad. De socialistische kameraden hebben bijna 100 jaar roofbouw gepleegd op deze stad en de schatkist geplunderd.  Met de arrogantie eigen aan elke omhooggevallen rode profiteur blijven zij hun rooftochten verder zetten. Dit is slechts een puntje van één ijsberg.  Benieuwd hoe het verder zal lopen.

    Savat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De propagandawinkiel van Antwerpen met socialisten in de hoofdrol

     

     

    We zijn  vertrouwd, middels de vele artikels,  met de multicriminele sfeer in de wijk Antwerpen-Noord, postnummer 2060. Door de oude Sinjoren, beter gekend als de Seefhoek en omgeving. In de voorbije maanden vielen hier al verschillende doden.  Vorige week lanceerde de stad een zogenaamd actieplan, hoofdzakelijk gericht op de drugsoverlast : wij vonden het een soft en zwak programma zoals te verwachten van een slappe burgemeester Slaapmans en een slaafse hoofdcommissaris Baalmans. Zij vonden dat ze zichzelf overtroffen hebben in gestrengheid : wie belooft van het nooit meer te doen, gaat vrijuit. En er zijn ook enkele boetes gepland.  Dàt zijn pas maatregelen waar de gangsters en het jonge tuig van onder de indruk zullen zijn. 

    We hebben ook voorspeld dat er binnen de kortste keren resultaten zullen voorgelegd worden om de goegemeente gunstig te stemmen : dat behoort tot de propaganda-strategie. Nu is het nog wat vroeg maar er werd  in afwachting  al een filmpje gemaakt met de notoire socialistische acteur Gene Bervoets die alles tof en knus vindt in Antwerpen 2060. 

    De mentaliteit van Noord-Korea dringt stelselmatig door in Vlaanderen : de toestanden worden onleefbaarder met de dag, maar het regime verspreidt opgewekte propaganda om de burgers te overtuigen dat alles perfect verloopt.  Wat hebben wij misdaan om behandeld te worden als onnozelaars door dit schepencollege ?  En wie betaalt deze flauwe kul ?  Maak voor mijn part een film binnen een jaar, als er een betere leefsfeer is ontstaan en laai de burgers zélf aan het woord en niet een of ander ingehuurd braakmiddel.

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is dit nu weer ?

     

     Is dat een ruimteschip of een wolk ? Hoewel het misschien lijkt op een buitenaards moederschip betreft het hier een indrukwekkende onweerswolk, een zogenaamde supercel. Dergelijke kolossale stormsystemen ontwikkelen zich rondom mesocyclonen — rondwervelende stijgwinden die meerdere kilometers wijd kunnen zijn en tot stortregens en harde winden leiden, en die zelfs tornados kunnen produceren. Rafelige wolken tooien de omtrek van een supercel, terwijl door wind voortgejaagd stof en regen het centrum domineren. Een eenzame boom wacht geduldig op de voorgrond. Deze supercelwolk werd in juli op de foto gezet ten westen van Glasgow (Montana) in de VS, veroorzaakte gelukkig weinig schade, maar hield enkele uren aan alvorens verder te trekken. (Kijkt u niet bewonderend, beste lezers, deze uitleg is natuurlijk van ons)

    Credit & Copyright: Sean R. Heavey


    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Migrantenklanten in de kou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarde redactie,

    Terwijl de keuninklijke "verrekte rekker" de doodlopende onderhandelingen verder moet "rekken" tot na het optreden van het land B als voorzitter van de EU, komt Nonkel Kruk met de verantwoordelijken voor het migrantencliënteel in spoedberaad bijeen om voor deze laatste de elfendertigste "maatregelen" te nemen.

    De linxe organisaties die dit volkje vertegenwoordigen zijn al enkele dagen aan de alarmbellen aan het trekken omdat hun lievelingen geen onderdak kunnen vinden. De toevloed van gelukzoekers en tafelschuimers is door het lakse beleid van Kruk & co werkelijk de spuigaten uitgelopen en deze tijdbom staat met de dag scherper. Met duizenden staan de fortuinjagers aan te schuiven om gratis van bed and breakfast te genieten. De Brusselse hotels die deze gabbers willen opvangen, mits flinke vergoeding door de overheid te betalen, zitten vol. Hotels van betere klasse passen voor dit soort hotelgasten om hun reputatie niet te schaden èn hun echt cliënteel geen last te bezorgen, want het is nu wel geweten dat deze "reizigers" van beleefdheid en netheid geen kaas lusten.

    Van de 2000 opvangplaatsen die Kruk & co enkele maanden geleden beloofde, in een of andere kazerne, is nog niks in huis gekomen.De "accomodatie" voor de logees is nog niet afgewerkt. Ook de V.N. bij monde van een trut die voor de vluchtelingenproblematiek haar boterhambeleg verdient,  vindt het schandalig èn mensonwaardig hoe die nomadische sukkelaars hier in dit schandland bejegend worden. Meer zelfs  : zij vindt dat de regering intenser beroep moet doen op de "solidariteit" bij de inheemse inboorlingen om hun steentje in deze bij te dragen. Een slimme verstaander heeft geen moeite om de hint van de VN-madame te bergijpen :  verplicht burgers om die rondzwervers thuis op te vangen. 

    Dat de linxe kadavervreters met zulke steun vleugels krijgen, hoeft niet te verbazen. Het is nu alle hens aan dek geblazen om de regering verder onder druk te zetten om het deze economische asielzoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Dat het land B "verzuipt" onder de migrantenklanten en dat dit pakken belastinggeld kost, zal de linxe horde worst wezen.

    Zij,die deze toestand geschapen hebben met hun leuze : kom maar binnen er kan nog altijd ééntje bij, wentelen de rotzooi nu af op de schouders van zij die altijd gewaarschuwd hebben voor deze waanzin : de burgers die lijdzaam ondergaan.

    Voor de armen onder ons eigen volk, onze gehandicapten, bejaarden in de rusthuizen is er geen plaats of geld meer voorhanden. Zij die mede voor de ex-welstand van dit onland gezorgd hebben, worden in de kou gelaten. De migrant heeft nu voorrang,daarvoor worden speciale ministerraden ingelast op last van de linxe drukkingsgroepen. Nu is het nog juist wachten tot rond Kerstmis en  Nieuwjaar ... dan mogen de Albanezen en de Kosovaren komen ... nog meer vuurwerk in aantocht !

    Senior


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme en Vreemdelingenhaat : VERBOTEN !

     

    Het gaat in de EU van kwaad naar erger.  Op de eerste dag van de advent, op 28 november 2010, is het “Kaderbesluit betreffende de bestrijding van racisme en vreemdelingenhaat”  van kracht geworden.  Vanaf deze dag is de waarheid strafbaar.  Vanaf deze dag is het verboden over de grootste bedreiging van onze beschaving, de islam, te spreken.  Vanaf deze dag is het zinloos nog over eender wat te discuteren, behalve dan over het weder.  Vanaf deze dag is het aan te raden in gezelschap over je schouder te kijken,  kieskeuriger te worden met de keuze van je gesprekspartners, je stem te dempen, geen emoties te tonen, geen mening te hebben… kortom laten we met z’n allen overgaan tot een maakbare maatschappij van EU-robotten.

    Ik ben boos. En ik sluit me aan bij de woorden van Nigel Farage: “Wie denken jullie dat jullie zijn?  Jullie zijn zeer, zeer gevaarlijke mensen.  Jullie stelen de mensen hun identiteit, jullie beroven hen van de democratie!” 

    Dit kaderbesluit heeft tot doel de strafmaat voor racisme en xenofobie bij de EU-lidstaten te harmoniseren.  Dus overal, bij iedereen, dezelfde strafmaat voor dezelfde feiten.  Ideologisch is daar zelfs niets tegen in te brengen behalve dan dat dit overal, van land tot land, van regio tot regio, van gemeente tot gemeente, van groep tot groep, van persoon tot persoon, van rechter tot rechter voor interpretatie vatbaar is.  Als ik lachend zeg dat mijn broer een varken is omdat hij niet bepaald uitblinkt in orde en poetsvlijt, dan kan dit bij een ander persoon leiden tot rechtsvervolging wegens racisme, xenofobie, belediging van de teergevoeligheid van een of andere minderheidsgroep…  Overdreven, zegt u?  Dat zal wel, maar dat kaderbesluit is niet alleen overdreven, dat is het einde van het respect voor het menselijk denken.

    En toch… toch geeft dit kaderbesluit ons ook reden tot hoop.  Hoop omdat het een uiting van hun vertwijfeling is.  Een daad van vertwijfeling die door een totalitair regime in de laatste fase van de verrotting en de ontbinding begaan wordt vooraleer hun doodsstrijd begint.  Daarom moeten we ook allen feliciteren die dit bewerkstelligd hebben.

    Felicitaties aan de belijders van de godsdienst van de vrede, aan het EU-imperium, aan onze culturele elite met hun haat tegen alles wat normaal is, aan de media met hun mei 68-ideologie, aan de multiculturele kerk met hun tolerantiefanatici.

    Felicitaties aan ons allen, die nu duidelijke richtlijnen gekregen hebben wat we mogen denken, geloven en zeggen.  De vijand heeft zijn positie en zijn doel kenbaar gemaakt.  De oorlog tegen de vrije meningsuiting is duidelijk en niet te misverstaan.  De fronten zijn vast omlijnd: het gaat om het overleven van de beschaving.  De islamitische troepen hebben hun bruggenhoofden en vestingen in Europa: in de glazen huizen in Brussel, in de parlementen, bij de redacties, in de kerken, de faculteiten, de mensenrechtencommissies, radio- en tv-zenders, in de hoofden van de goedmenende bevolking met een schuldcomplex.  Het gevolg is dit kaderbesluit: met verbod, gevangenis en boetes willen ze redden wat nog geen enkele andere despoot in de geschiedenis bereikt heeft: het kadaver van de zelfvernietiging.  Gaan we dat laten gebeuren?

    En toch… toch geeft dit kaderbesluit ons ook reden tot hoop.  Hoop omdat er stilletjesaan verzet optreedt.  Met showprocessen in Nederland, Oostenrijk, Denemarken en in dit onland zal de verontwaardiging gevolgd worden door woede… en zelfs haat.  De vijand heeft de wapens in de hand: onderdrukking, censuur, gevangenis, beroepsverbod, geldboetes.  Ik heb nooit geloofd dat we de christelijke leer tot in alle finesses moeten volgen: de andere wang aanbieden is klinkklare onzin.  Geef mij dan maar “oog om oog, tand om tand”. 

    En de verantwoordelijkheid afschuiven op de machtshebbers, dat is gewoon laf: “Wir haben es gewusst”. 

    Wie de moed heeft het te willen nalezen: hiero !

    Floriaan Terbeke

    Bron: europa.eu


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geste gevraagd ? Bàààf

     

    De franstaligen verwachten eindelijk eens een "geste" van de N-VA om tot een akkoord te komen.

    Misschien is een goede "doef" tegen hun arrongant smoelwerk, waarbij hun "eetkamer" door mekaar rammelt, dè geste die de hangmatters nodig hebben om klaar wakker te worden.

    Denken die franstalige landrovers nu echt dat we hun spelletje(s) niet doorhebben ? Ik in elk geval wel ! Vlaanderen heeft echt geen behoefte aan een federale regering, wij kunnen onze streng  trekken. De Wallo-Bruxen daarentegen zitten op hun  laatste restjes tandvlees. Ze staan stijf van de gaten in hun begrotingen en hun kassa's zijn leeg. Zonder een federale koe waarvan de melk door Vlaanderen geleverd wordt, zullen ze inderdaad  verarmen ... maar daar hadden ze vroeger moeten aan denken.

    Restaurant 'Vlaanderen" is de Franstalige "flessentrekkerij" beu !

    mvg - senior
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de politieke overwinning, de voetbalzege

     

    Barcelona - Real Madrid 5 - 0

    Na zondag glansrijk de Catallaanse zelfstandigheidsgedachte verder op de rails gezet te hebben, volgde maandag de sportieve vernedering van het Spaanse Madrid door Barcelona.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amok in Zwitserland

     

    Van zodra de linxen geen gelijk krijgen laten de zelfverklaarde verdedigers van de democratie hun maskers vallen en tonen hun waar gezicht, dat van het anarchistisch straatgepeupel dat met geweld hun gelijk wil opdringen.

    De meeste Zwitserse kranten wijten de “Ja” stemmen voor het uitzetten van criminele buitenlanders aan een angstreactie van de bevolking op de snelle immigratie.  Zo schrijft de Tages-Anzeiger van Zürich dat het volk een “fatale Sehnsucht naar idylle” heeft – alsof het recht op een veilige leefomgeving tot een sprookjeswereld behoort.   Maar het blijft niet bij krantenartikels:  in verschillende steden kwam het tot rellen en moest de politie ingrijpen met gummikogels en traangas.  De gedeeltelijk vermomde demonstranten gooiden met stenen en flessen.  Op een spandoek stond: “Gedaan met het stoken, anders zullen de stukken in het rond vliegen” en dat werd letterlijk toegepast. Het kwam tot vernielingen in de steden Zürich en Bern: auto’s werden beschadigd, ruiten van een hotel en van een grote bank werden ingegooid.  De woede ontlaadde zich bij het hoofdkantoor van de SVP. 

    Dat het parlement nu de taak heeft een lijst op te stellen van de criminele feiten waarop de nieuwe wet van toepassing zal zijn, scheen de meute niet te willen begrijpen.  Evenmin de betekenis van het woord “democratie”.

    Floriaan Terbeke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Baard schakelt Europa in ...

     

    Den Baard (hier met zijn vrouwen en familie) moet de onderhandelingen rekken tot Kerstmis 

    De koninklijke bemiddelaar, den Baard,  organiseert een nieuwe verduidelijkingsronde want de partijvoorzitters hebben het de eerste keer niet goed begrepen.  Er volgt een tweede zit. En desnoods een derde, enz. : tot ze het gesnopen hebben ! Het keuninkrijk moet overeind blijven.

    Vrijdagavond was al duidelijk dat de discussie over hoe groot de financiële impact van de nota Vande Lanotte voor Vlaanderen zou zijn nog niet beslecht is. CD&V-voorzitter Wouter Beke zei dat het op termijn wel degelijk om 2 miljard gaat. Eerder op de dag had Vande Lanotte in een persbericht laten weten dat het de eerste vijf jaar om 1 miljard gaat.

    Toch wordt in de omgeving van de koninklijke bemiddelaar gezegd dat Vande Lanotte opnieuw iets optimistischer is. De politieke partijen gaan opnieuw voor overleg en niet voor publieke verklaringen. Politieke verklaringen zijn sowieso onwaarheden om de burgers de indruk te geven dat de partijen stoer aan hun beloftes vasthouden. Niemand verwacht dat nog maar de schijn moet opgehouden worden.

    Vandaag krijgen de experten  toelichting van de Nationale Bank en het Planbureau over het financieringsmodel. Dat moet het debat rond de fiscale autonomie uitklaren. De bekommernissen zijn verschillend. Joëlle 1000quet herhaalde zaterdag nog eens dat de federale staat versterkt moet worden. Haar bekommernis is de sociale zekerheid vrijwaren. Aan Vlaamse kant is er eerder de vrees dat er voor de deelstaten te weinig beleidsruimte zal overblijven om de economische groei aan te zwengelen.

    Wat 1000quet (en de franco-belgen) eisen, is de federale staat in stand te houden maar toch de indruk te wekken dat de deelstaten zelfstandiger zijn. Met andere woorden : doen alsof en de Vlaamse burgers wat wijsmaken.

    Vande Lanotte brengt deze morgen om 11.30 uur ook een tussentijds verslag uit bij de koning. Kort na de middag ontvangt hij de Franstalige partijvoorzitters in de Senaat. Morgennamiddag is het de beurt aan de Nederlandstalige partijvoorzitters. Woensdag zou voorbehouden worden voor verdere toelichting en becijfering. In de tweede helft van de week komt er dan een derde overlegronde per taalgroep.

    Het financieringsmodel moet ook nog met Europa afgetoetst worden. Mag een lidstaat zich in termen van begroting opsplitsen ? Dit is wat wij al herhaaldelijk gevreesd werd : als de belgische politici geen oplossing vinden voor het probleem, zullen zij zich beroepen op Europa.  Of dacht iemand dat achter de schermen niet reeds langere tijd een geheim overleg bestaat op hoog niveau ?

    Ondertussen is het belangrijk dat er schot in de zaak komt. Derk-Jan Eppink, Europees parlementslid voor LDD, wees er in een debat voor de Zevende Dag op dat beleggers duidelijkheid wensen. Bestaat België binnen vijf jaar nog? Wie daaraan twijfelt, mijdt Belgische overheidsobligaties. Onzekerheid drijft de rente op en met een overheidschuld van 347 miljard kost dit meteen geld.

    Annemie Turtelboom (Open VLD), minister van Binnenlandse Zaken, zei dat de speeltijd voorbij was. ‘De buurlanden besparen en hervormen terwijl hier iedereen geld bijvraagt.' 

    Zolang de huidige staatsstructuur overeind blijft, zal Wallonië altijd meer geld vragen ... Wat zijn we met meer financiële en fiscale autonomie als er via andere mechanismen zal gezorgd worden voor bijpassing van de tekorten ? Het wordt hoog tijd dat àlle Vlaamse partijen inzien, dat de welvaart van de Vlamingen enkel kan gegarandeerd worden door in het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid uit te roepen. In plaats van met Europa te konkelfoezen om deze onleefbare natie overeind te houden, moeten de Vlaamse politici zich voorbereiden op een eigen Vlaamse republiek. Dàt is staatsmanszin en verantwoordelijkheid.

    Ray

    Bron : de Standaard


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Spanje roert entwat

     

     

     

    In Catalonië heeft de linkse coalitie, die 7 jaar aan de macht was, een verpletterende nederlaag geleden.  Dit kwam niet toevallig.  Het was te verwachten dat de Catalanen de schrapping door het Spaanse grondwettelijk hof van het nieuwe Catalaanse autonomiestatuut, dat in 2006 in een referendum goedgekeurd was, niet zouden pikken. 

    Nochtans organiseerden de Catalaanse regeringspartijen (socialisten, links-nationalisten ERC en de groenen) samen met de rechts-nationalistische oppositiepartij CiU een historische betoging in Barcelona met 1, 1 miljoen deelnemers die voor meer autonomie demonstreerden.  Velen van hen eisten onafhankelijkheid voor Catalonië.  Volgens een peiling zou 42% van de bevolking voorstander van volledige onafhankelijkheid zijn. 

    Door de financiële crisis zien de Catalanen een groot gedeelte van hun belastinggeld naar de armere regio’s van Spanje overgeheveld worden.  Catalonië brengt 20% op de creditzijde van het BNP in de staathuishouding van Spanje.  De rechtse CiU pleit voor fiscale autonomie wat daar niet in dovemansoren gevallen is.

    Artur Mas wordt de nieuwe president van de regio Catalonië.  Hij heeft met zijn partij CiU meer dan het dubbel aantal stemmen behaald dan de PSC (socialisten).  Vertaald in parlementszetels betekent dit 62 voor CiU tegenover 28 voor de PSC.  De rechtse PPC (Catalaanse volkspartij), die zich vooral laat opmerken door de eis naar een streng immigratiebeleid,  heeft 18 zetels in de wacht kunnen slepen.  De recessie heeft de rechts-conservatieve partijen vooruit geduwd terwijl de linksen door hun economische politiek een opdoffer kregen. 

    Volgens de socialisten (PSC) is de kleine opkomst van de kiezers de reden van hun historisch lage kiesuitslag.  De kiezers hebben hun economisch programma niet goed begrepen.  De voormalige president van Catalonië én leider van de PSC heeft de boodschap van de kiezer wel goed begrepen: hij zal eerstdaags aftreden.

    Floriaan Terbeke

    Bron: The Reader, Es.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redt de kikkers !

     

    Neen, dit is geen slogan tegen de liefhebbers van kikkerbilletjes.  Wij hebben op Angeltjes al bericht over de moeilijkheden die rechtse partijen en studentenverenigingen mogen ondervinden bij het huren van een vergaderingsruimte.  De SVP werd bij de universiteit van Lausanne de toegang ontzegd nadat de linxe betweters de universiteit bedreigd hadden met vernielingen.  Waarmee bewezen wordt dat er niet slechts moslimterroristen bestaan.  Of kan men dit anders noemen dan een “terreurdreiging”?

    Nu de SVP naar een conferentie al fresco verwezen werd, is het weer niet goed…  De top van de partij dacht dat alle organisatorische problemen van de baan waren: ze hebben immers geopteerd om een veld, dat eigendom is van een SVP-kantonparlementair, te gebruiken om hun ledenvergadering, waarop een duizendtal deelnemers verwacht worden, te laten doorgaan nadat ze nergens onderdak konden vinden.  Maar daarmee heeft de partij zich weer in moeilijkheden gebracht: de akker paalt namelijk aan een broedplaats van amfibieën.

    De Zwitserse Amfibieën- & Reptielengaianen wijzen erop dat de diertjes nu hun winterslaap houden en niet mogen gestoord worden.  

    De SVP reageert koudbloedig… Een andere vergaderingsplaats zoeken is geen optie.  Ze hebben duidelijke afspraken met de overheid gemaakt: zo mogen de auto’s niet in de buurt parkeren en moeten de toiletten op een respectabele afstand geplaatst worden.

    Schapen op een afgrijselijke manier de keel oversnijden is toegestaan – kikkers wakker maken staat gelijk aan een foltering. 

    Floriaan Terbeke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwsblad en de kerk

     

    Hallo allemaal,

    Graag even jullie aandacht voor de volgende mail van de adjunct-chef nieuws.

    In de krant van maandag tonen we de leegste kerken van Vlaanderen. Kunnen jullie dit weekend de wekelijkse hoogmis bezoeken en het aantal kerkgangers tellen?

    Jaar na jaar neemt het zondagse kerkbezoek af. Als deze evolutie doorzet, zit er in 2016 niemand meer in de mis, zegt de universiteit van Leuven. Maar wij wachten niet tot dan: onze krant wil de vlucht vooruit nemen en nu al uitpakken met de allerleegste kerken van Vlaanderen.

    Welke vieringen trekken het minste volk? In welke parochies is de kerkgang pijnlijk afgekalfd, in die mate dat we ons moeten afvragen of een kerkgebouw er nog reden van bestaan heeft?

    We doen dus een kerktelling, en laat ons dat zo doen:

    1 - We gaan naar de hoogmis van dit weekend. Gewoonlijk heeft die zondagochtend plaats. We kiezen voor de wekelijkse hoogmis als ijkpunt. Dat is de voornaamste mis van de week. We gaan niet naar de zaterdagavondmis, net zomin naar een trouw of een huwelijk, evenmin naar een herdenkingsmis. Opdat men ons niet kan verwijten appelen met peren te vergelijken.

    2 - We tellen de aanwezigen. Die telling is een exacte telling, en geen schatting. Dus niet: nogal weinig, bijna niemand. Wel: twintig aanwezigen. Zes aanwezigen. Of honderd aanwezigen.

    3 - We zetten dat cijfer af tegen het totale aantal beschikbare plaatsen. Hoeveel stoeltjes zijn er?

    4 - Wie kan maakt een foto. Dat moet een totaalbeeld zijn. Een ruim shot dat de kerkruimte en haar aanwezigen toont, en desgevallend de leegheid illustreert. Wanneer een foto binnenin niet kan, mag of lukt, dan volstaat een foto van de gevel, ook in dit geval een ruim totaalbeeld, met mensen die naar binnen of buiten wandelen.

    Vele gemeenten tellen vele parochies. We kiezen die misviering waarvan we vermoeden dat ze de minste bezoekers heeft. Dit is immers geen algemene peiling maar een doelgerichte zoektocht naar leeggelopen kerken. We focussen op de ontkerkelijking.

    Als er bijzonder weinig kerkgangers zijn, spreek dan de priester daarover aan. Hoe komt dat? Hoe lang is dat al? Hoe spijtig vindt hij dat? Heeft het veel zin dat hij zijn kostbare tijd steekt in deze viering? Hoe druk heeft hij het?

    Dat resulteert in een verslag met daarin:

    - het uur en de gemeente, de parochie, de naam van de kerk.

    - het aantal aanwezigen

    - het aantal beschikbare plaatsen

    - een foto in het geval van weinig bezoekers en indien haalbaar.

    Dat verslag wordt zondag voor 14 uur gemaild naar volgende twee adressen : met als onderwerp de naam van de gemeente en het aantal bezoekers. Bij voorbeeld: Ternat, 65.

    Per misviering ontvangen jullie een vergoeding van 10 euro voor de tekst.

    Op de redactie in Groot-Bijgaarden maken wij een ranking van de kerken op basis van hun bezoekers.

    Succes!

    Adjunctchef Nieuws
    Het Nieuwsblad - De Gentenaar


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage met NL-vertaling

     

    Goede morgen mijnheer Van Rompuy

    U bent hier nu een jaar aan de macht en gedurende deze periode begint het gebouw af te brokkelen.  Er is chaos, er is geen geld meer.  Ik zou u dankbaar moeten zijn : u zou de pin-up jongen van de eurosceptische beweging kunnen zijn.   Maar kijk even in deze zaal van de plenaire vergadering, kijk naar hun gezichten, kijk naar hun angst, kijk naar hun woede.  Mijnheer Barroso ziet eruit alsof hij een spook gezien heeft.  Weet u, ze beginnen te begrijpen dat het spel uit is.  En in hun vertwijfeling om hun droom te bewaren willen ze alles wat ons rest van democratie uit dit systeem verwijderen. 

    Het is meer dan duidelijk dat niemand van jullie iets geleerd heeft.  U zegt ons, mijnheer Van Rompuy, dat de euro ons stabiliteit gebracht heeft.  Ik veronderstel dat ik u eigenlijk zou moeten toejuichen omdat u zin voor humor heeft.  Is dit echter slechts een bunkermentaliteit?  Uw fanatisme is in vrije val: u spreekt over feiten maar het is leugen te geloven dat de natiestaat kan bestaan in de globaliserende wereld van de 21ste eeuw.    Tenzij, wel, dat kan misschien wel waar zijn in het geval van België, dat al zes maanden geen regering heeft, maar voor de anderen onder ons, de andere lidstaten van de EU, - en dat is waarom hier de vrees op de gezichten af te lezen is – zeggen er meer en meer mensen: wij willen die vlag niet, wij willen die hymne niet, wij willen die politieke kaste niet, wij willen heel dat boeltje op de afvalhoop van de geschiedenis gooien.  

     Begin dit jaar hadden we de Griekse tragedie en nu hebben we die situatie in Ierland.  Nu, ik weet wel, dat de domheid en de hebzucht van de Ierse politici veel daarmee te maken hebben: ze hadden nooit ofte nooit de eurozone mogen bijtreden.  Zij leden onder een lage rente, een vervalste conjunctuur en een golf van faillissementen.  En wat was uw antwoord daarop?  Wat kregen zij van u te horen toen hun regering ineenstortte?  Dat het ongepast was verkiezingen te organiseren.  Commissaris Rehner vond dat ze eerst hun huishouding moesten op orde brengen vooraleer zij verkiezingen mochten hebben.  In godsnaam, wie denken jullie eigenlijk dat jullie zijn? Jullie zijn inderdaad zeer, zeer gevaarlijke mensen!  Jullie bezetenheid waarmee jullie deze eurostaat creëren betekent dat jullie gelukkig lijken te zijn door de democratie te vernietigen.  Jullie lijken gelukkig te zijn miljoenen mensen arbeidsloos en arm te maken.  Miljoenen mensen moeten lijden opdat jullie de eurodroom kunnen verder zetten. 

     Wel, dat zal niet lukken want Portugal komt eraan.  Met hun staatsschuld van 325% van het BNP zijn zij de volgende op de lijst.  Daarop zal, vermoed ik, Spanje volgen.  De redding van Spanje zal zeven keer meer kosten dan van Ierland.  Vanaf dat ogenblik zal al het geld van de reddingshangmat opgesoupeerd zijn.  Het is geld is dan weg, er zal niets meer zijn.  

     Maar de toestand is zelfs nog ernstiger dan slechts de economie: want u steelt de mensen hun identiteit, u berooft hen van hun democratie.  En alles wat hen dan nog rest is nationalisme en geweld!  Ik kan slechts hopen en bidden dat het europroject door de markten vernietigd wordt vooraleer dit geval zal zijn.”

     

     

     


    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even ...

     

    Lieve lezeressen, beste lezers,

    Het was nogal overmoedig dat ikvorige week beloofde vandaag maandag terug op normaal ritme te verschijnen. 

    We zijn overgestoken en de inrichting vordert maar de laatste loodjes, u weet wel ...  Ik heb gemerkt dat de fysiek wat minder is geworden en daarom vraag ik nog even geduld te oefenen tot woensdag.  Morgen verschijnen er enkele stukjes dankzij onze vrijwillige medewerkers, die ik zeer dankbaar ben. Ook bedankt, lezers en vrienden(innen) die ons een aanmoedigingskaart zonden.

    Ray

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU ? Nein danke, non merci, no grazie

     

    Bericht aan de EU-despoten: Zwitserland wil niet in de EU, vandaag niet, morgen niet, binnen 10 jaar niet, liefst nooit.  Noch een charmeoffensief, noch intimidaties, noch financiële foefjes of economische kunstgrepen zullen het Alpenland kunnen overtuigen van de meerwaarde die een EU-lidmaatschap hen kan bieden. 

    Er werd zelfs een comité opgericht, onder voorzitterschap van Hans-Peter Portmann (FDP-verkozene in het kanton Zürich), dat een volksinitiatief wil tot stand brengen waarbij de Zwitsers zich met een referendum kunnen uitspreken om Zwitserland gedurende minimum 10 jaar te beletten aan toetredingsbesprekingen deel te nemen.  Volgens de voorzitter is het comité onafhankelijk en niet partijgebonden.   Inderdaad heeft buiten Portmann niemand van de leden een politiek mandaat, maar ze zijn wel allemaal lid van de FDP of van de SVP.  Het comité wil bewerkstelligen dat in het volgende verkiezingsjaar niet weer de mogelijke EU-toetreding op de proppen komt.  De kiezers moeten weten wie voor wat staat.

    Bovendien zijn ze de voortdurende intimidatiepogingen en het chantagetaaltje van de EU meer dan beu en vinden dat de regering niet zelfbewust genoeg haar afwijzing kenbaar gemaakt heeft.  Met de gedeeltelijke overname van de EU-wetgeving in de Zwitserse wetten wordt Zwitserland in een gevaarlijke afhankelijkheid gemanoeuvreerd. Viviane Reding is van een vermanend vingertje overgeschakeld naar de oorlogstrom: “de tijd van bilaterale afspraken is voorbij”, Zwitserland moet mee verzuipen in de politiekcorrecte hoogmoedswaanzin! 

    De politieke partijen zijn niet enthousiast: volgens de SVP-partijsecretaris Martin Baltisser is het probleem helemaal niet aan de orde: “Wij willen noch vandaag, noch morgen bij de EU, de tijdspanne van 10 jaar gaat niet ver genoeg.”  Voor zover er actie dient ondernomen te worden, dan moet Zwitserland het “op ijs gezette” toetredingsverzoek van 1992 intrekken.  De SVP wil zich deze winter hiervoor inspannen en hoopt op steun van de FDP. 

    Woordvoerder Noé Blancpain van de FDP deelt ons mee:“De puur symbolische eis van de SVP om het toetredingsverzoek in te trekken moet dienen om stemmen te vergaren, een opportunistische zet.  De terugtrekking zou de EU alleen maar provoceren, zonder dat Zwitserland er beter van wordt.  Het toetredingsverzoek zou tot nu toe geen enkele juridische of politieke waarde hebben.  Indien er ooit toetredingsbesprekingen opgestart worden, dan zal er een nieuw verzoek moeten ingediend worden.  Het gelanceerde initiatief door partijgenoot Hans-Peter Portmann is “niet nodig”; het op zichzelf terugplooien of een EU-EWR toetreding zijn geen actuele opties.  De bewezen bilaterale weg is de beste oplossing voor Zwitserland.”

    De vraag of er toetredingsonderhandelingen moeten komen is voor de FDP van tafel geveegd.  Ook de CVP heeft zich op dezelfde manier geuit: “een referendum starten voor iets dat bij ons geen thema is, is niet ernstig. In Zwitserland heerst er quasi een taboe op de EU-toetreding en men hoeft de bevolking niet onnodig met een stembusgang te belasten.”

    En toch… ze gaan er voor.  Dinsdag wordt de tekst in het staatsblad gepubliceerd en vervolgens hebben de initiatiefnemers tot 23 mei 2012 tijd om 100.000 handtekeningen te verzamelen.

    Floriaan Terbeke

    Bron: 20 Min-on-Line


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Catallaanse socialisten en vouwelijke kiezers

     

     

    Mogelijke commentaren bij dit filmpje :

    1. Een melig grapje over een vrouw die een hoogtepunt bereikt omdat ze een stem uitbrengt voor de socialisten.

    2. Een respectloos filmpje van een politieke partij die niet  beseft dat je vrouwen niet op deze manier aanspreekt in de politiek. Daarom zijn het ook sossen.

    3. U vult zelf veder aan ...




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!