Angeltjes
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is een filmpje dat door de socialistische VARA werd uitgezonden !

 


De Moslims
Geüpload door Ropie. -

Dit is typisch de zogenaamde humor van links : zij persifleren en parodiëren het klootjesvolk, tot ze zich geschrokken realiseren dat hun grappen bittere ernst zijn en dat zij met hun dommige filmpjes de waarheid weergeven, die zij uit alle ernstige nieuwsmagazines proberen te weren. Zielige linxe dommeriken !  Deze video was reeds verschillende jaren "verdwenen" van de VARA-webstek maar werd terug opgevist.  Dank aan Ropie voor de tip.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Verraad van de bovenste plank
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vandaag werden er weer eens poco-maskers afgeworpen dat het niet mooi om zien meer is. Een wetsvoorstel van de N-VA om de asielwetgeving te verstrengenn werd unaniem door de franstaligen èn door SP.a en groen!...verworpen!

Zelfs het voorstel dat eerder gelanceerd werd om gans die asielboetiek aan één minister toe te wijzen en dat eerder gesteund werd door CDH en P.S onderging hetzelfde lot : NJET ! Hier werd weer eens een hallucinant stukje huichelarij en hypocrisie opgevoerd door de Hangmatters en hun Vlaamse collabo's, met name SP.a en Groen! Het valt uiteraard te betwijfelen of de nullenzender en ook de VTM dieper op dit franstalig verraad zullen ingaan.

De voorstellen die de NV-A indiende waren te "inhumaan", dixit de tegenstemmers. Het is nu meer dan zonneklaar dat de franstaligen, gesteund door de Vlaamse rood-groene verraders, dè kaart van de tafelschuimers trekken en al hun gekakel en gekwetter in het recente verleden i.v.m. strenge maatregelen niet meer' dan oogverblinding was. Hun kiesvee moet en zal beschermd blijven. Deze trap onder de gordel van de NV-A en van BDW in het bijzonder is de zoveelste reden om de onderhandelingen te verlaten en de mesthoop over te laten aan de Waalse kliek en aan het koppel  Genez-Van Besien.

Het kan en zal de splitsing van dit onland alleen maar ten goede komen.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys in de EU-praatbarak : het surrealistische belgische voorzitterschap

 

 

Europees parlementslid Philip Claeys (VB) wijst erop dat belgië het eerste land is dat het EU-voorzitterschap zowel begint als eindigt zonder regering, en vraagt de EU zich voor te bereiden op twee nieuwe lidstaten, Vlaanderen en Wallonië.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2010 door onze Japanse videoproducent

 

 

Compilatie van de video's die wij in de loop van 2010 vertoond hebben.

 

 


17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nick Griffin (BNP) over de Afghaanse oorlog in de EU-praatbarak

 

 Een van onze reageerders vroeg zich zonet af, of de 2 EU-parlementairen van de BNP in de praatbarak ingedut zijn. Neen, dus. Nick Griffin is een actief man die zijn taak met overtuiging vervult.  Wij kunnen bij Angeltjes echter niet àlle tussenkomsten tonen van de 736 verkozenen.  Gisteren was Griffin aan het woord over de oorlog in Afghanistan die in Engeland zwaar gecontesteerd wordt.  De vergadering wordt voorgezeten door Isabelle Durant van Ecolo en ondervoorzitster van de Euro-praatbarak, wat haar een dikke extra bovenop haar wedde oplevert.

Wij proberen wel zo veel mogelijk de stellingnames door Philip Claeys en Frank Vanhecke te brengen en opvallende tussendoortjes van kritische sprekers, met een grote voorkeur voor Nigel Farage (UKIP).  Wij besparen u (en onszelf) de razende uitvallen van de Gentse Nachtmerrie Guynokkio : die raaskaller heeft al genoeg schade in ons tere gemoed aangebracht toen hij premier was van het land B. Over de dikke man van Vilvoorde kunnen wij niet veel laten zien : de schandelijke poenschepper is zelden aanwezig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het belang van het onderzoek : géén details !

 

In de Sint-Laurentiuskerk in Lokeren heeft een vandaal gisterennamiddag zware schade aangericht. De dader beschadigde onder meer de kerststal, het altaar, de sacristie, een doopvont en meerdere grote kandelaars. Volgens de deken van de kerk is er voor meer dan 10.000 euro schade.

De feiten gebeurden gisteren tussen 15 en 16 uur in de Sint-Laurentiuskerk aan het Kerkplein in Lokeren.

Een getuige kon een nauwkeurige persoonsbeschrijving van de dader geven. De verdachte wordt opgespoord, maar in het belang van het onderzoek wordt er geen verdere informatie vrijgegeven.

In het belang van het onderzoek, vragen wij onze reageerders niet te reageren. Kennisnemen van de feiten en zwijgen. Neen ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEB negeert sperperiode Koopjes

 

De modeketen ZEB pakt vanaf morgen open en bloot uit met kortingen en liet weten zich niet meer aan de koopjeswet te zullen houden. Ondernemersorganisatie Unizo en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eisen sancties.

ZEB zal de kortingen niet langer verdoken aanbieden, maar met zichtbare percentages in de etalages. Ook worden de koopjes in een reclamespot op elf regionale televisiezenders aangekondigd.

"Voor ons bestaat de koopjeswet niet meer", luidt het bij ZEB. "Wat heeft de klant eraan dat hij pas vanaf 3 januari voordelig aan de wintercollectie kan? Hij wil zijn warme jas en feestkleding nu al met korting kunnen kopen."

De keten brengt ook aan dat de Belgische koopjeswet in strijd is met de Europese wetgeving en bovendien discriminerend werkt omdat hij alleen geldt voor verkopers van kleding, lederwaren en schoenen.

"Oneerlijke concurrentie"
De ondernemersorganisatie Unizo en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen zijn niet opgezet met de vroege koopjesactie van ZEB. "Dat betekent oneerlijke concurrentie voor de andere handelaars", aldus een Unizo-woordvoerster. Ze willen dat de economische inspectie en minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) onmiddellijk optreden en dat de winkelketen dwangsommen opgelegd krijgt voor elke overtreding.

Vorig jaar stapte ZEB al naar de rechtbank om de koopjeswet aan te vechten. De winkelketen kreeg gelijk en de rechter verklaarde de koopjeswet nietig. Maar de tegenpartijen gingen in beroep en dat beroep wordt pas begin januari uitgesproken.

Tot zover dit bericht van de 0000. Wij hebben nooit goed begrepen waarom bedrijven/winkels  verkoopvoorwaarden opgelegd krijgen door de overheid.  De vrije handel wordt aan banden gelegd en de middenstand wordt bekogeld met allerlei reglementeringen, bepalingen, administratieve vereisten die van het land B de opvolger maken van de Sobjet-Unie. 

Als een handelaar producten met een kleine winstmage of zelfs verlies, wil verkopen, is dat zijn zaak.  De stalinisten van het land B reglementeren en nivelleren (precies wat ook ons onderwijs al jaren overkomt, met alle zichtbare gevolgen vandien) en koepelverenigingen zoals Unizo, die geacht wordt de belangen van de handelaars te vertegenwoordigen,  zijn er vooral om hun leden in het gelid te laten lopen en te collaboreren met de bedikllerige overheid. Inspecties, controles, boetes, noem maar op : de Unizo man vindt het héérlijk.

Grappig is het dat uitgerekend een liberale minister opgeroepen wordt tot het bestraffen van handelaars die een middenvinger opsteken.

Er zijn 25 Zeb winkels in Vlaanderen, alleen is het niet evident uit te vinden wààr ze zich precies bevinden. Dat moet u zelf maar even doen : http://www.zebweb.be/nl/inhoud/zeb-jeans-your-life

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over illegale of onregelmatige immigratie

 

Georges Orwell slaat toe in het Europees parlement: 'illegale immigratie' zou voortaan moeten aangeduid worden als 'onregelmatige immigratie', waarmee de toevloed aan illegalen meteen politiek-correct 'opgeslost' zou zijn. Philip Claeys (VB) zegt weer wat moet gezegd worden: noem een kat een kat en noem een illegaal een illegaal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voyager 1 kruipt ons zonnestelsel uit tegen + 60.000 km/u

 

 

Voyager 1 is een onbemande ruimtesonde die op 5 september 1977 kort na de lancering van Voyager 2 vanaf Cape Canaveral door middel van een Titan III raket gelanceerd werd. Voyager 1 bereikte als eerste Jupiter en fotografeerde Jupiter van januari 1979 tot april 1979.

De twee Voyager-ruimtesondes deden enkele interessante ontdekkingen over Jupiter en zijn manen, onder meer de ontdekking van het bestaan van zwavelvulkanen op de maan Io, die nog niet door voorgaande ruimtevaartuigen was verkend.

Voyager 1 ging verder en vloog langs Saturnus in november 1980. Hij bestudeerde Saturnus en zijn maan Titan en detecteerde complexe structuren in de ringen van Saturnus. Daarna vloog hij uit zijn baan om de maan Titan, waarmee de oorspronkelijke missie beëindigd is.

Voyager 1 heeft een gouden grammofoonplaat bij zich (Voyager Golden Record). Hierop staan tekeningen en geluid afkomstig van de aarde. Verder bevat de plaat symbolen die dienen als handleiding om hem te kunnen afspelen. De inhoud van deze plaat is samengesteld door een commissie onder leiding van Carl Sagan. De plaat is bedoeld als boodschap aan buitenaardse beschavingen.

In 1990 stuurde Voyager 1 de eerste foto's, genomen buiten ons zonnestelsel, door naar de aarde. Op de foto's staan zes planeten, waaronder de aarde, van een afstand van zes miljard kilometer.

Voyager 1 is het verst van de zon verwijderde, door mensen gemaakte object. Op 12 augustus 2006 overschreed Voyager 1 de grens van 100 AE. Eind juli 2010 was de Voyager 1 reeds 113 AE (=1.54×1010km) van ons verwijderd, ofwel 0,002 lichtjaar (ter vergelijking: de dichtstbijzijnde ster is 4,2 lichtjaar verwijderd). De snelheid bedraagt op dit moment 17,07 km/s, of 61.452 kilometer per uur, dan wel 3,6 AE per jaar. Op 14 december 2010 werd bekend gemaakt door de NASA dat de Voyager 1 de interstellaire ruimte heeft betreden.

(bron Wikipedia)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit wel een goed idee, om moslims af te schrikken ?

 

 

Peter Skaarup, woordvoerder buitenland van de Deense Volkspartij wil topless vrouwen in toerisme promotiefilmpjes tonen om extremisten af te schrikken het land te bezoeken.


Hij roept de regering op hierover na te denken. Dat meldt de Britse Telegraph vandaag. Skaarup zegt dat shots van topless zonnende vrouwen benadrukken dat Denemarken een open, vrije samenleving heeft. Het zou extremisten wellicht afschrikken het Scandinavische land te bezoeken.

"Topless zonnen is geaccepteerd in ons land, en ik verwacht dat fundamentalisten wel twee keer nadenken voor ze naar Denemarken komen als ze dit zien", aldus de politicus.

Volgens Naser Khader, lid van het Deense parlement en oprichter van de gematigde Moslim Beweging, heeft een dergelijke maatregel geen enkele zin. "Een paar blote borsten zijn geen bescherming tegen extremisme", schreef hij op zijn Facebook-pagina. "Integendeel, fundamentalisten zouden er weleens door kunnen worden aangetrokken." Het zou best kunnen dart deze moslim het bij het rechte eind heeft. Officieel wordt er moord en brand geschreeuwd, stiekem wordt er heftig gegluurd en bij het stijgen van de hormonen, worden de verkracht, want ze vragen er om volgens deze primitievelingen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oekraïne : dat de besten mogen winnen (16 december 2010)

 

In onderstaand artikel verwijzen we naar "het incident" tussen oppositie en meerderheid in het Oekraïense parlement,  samen met een video van een gelijkaardig optreden in april 2010.  Hier zijn de nieuwe beelden van 16 december. Dat de besten mogen winnen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meningsverschil in Oekraïens parlement

 

Het is niet de eerste keer dat de zittingen in het parlement van Oekraïne woelig verlopen. De laatste vechtpartij greep plaats in april van dit jaar en gisteren 16 december 2010 was het weer bonje.Het dispuut speelde zich af tussen de pro-Russische en de andere volksvertegenwoordigers. Drie onder hen moesten ditmaal verwond weggevoerd worden (onderste foto).

 Van de zitting in april vonden wij nog enkele boeiende beelden : 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe was 13 juni 2009 voor Vlaams Belang ?

 

Hoe was 13 juni? 20 procent van de Vlamingen die in 2009 op Vlaams Belang stemden, kleurden nu een bolletje rood bij N-VA.

Wie de overstap maakte, gaf als reden op dat er behoefte is aan verandering, dat men de slechte prestaties van andere partijen wilde afstraffen, en dat het tijd is voor een duidelijk signaal aan de Franstaligen. Vroeger zouden dat motivaties zijn geweest om op Vlaams Belang te stemmen, maar anno 2010 lijkt N-VA een nuttiger ventiel voor het ongenoegen.

De wervende kracht van Vlaams Belang is uitgedoofd. Veel minder kiezers overwogen Vlaams Belang te stemmen dan wat enkele verkiezingen geleden nog het daadwerkelijke stemmenaantal van de partij was. Met uitzondering van Lijst Dedecker wist VB het minst van alle partijen nieuwe kiezers aan zich te binden.

Wat nu ? Het cordon sanitaire was vroeger een reden om voor Vlaams Belang te kiezen, nu is het een motivatie om de partij de rug toe te keren. Vlaams Belang wordt gepercipieerd als een pad dat men al bewandeld heeft, zonder veel succes. N-VA doet Vlaams Belang pijn, maar voor het overige handhaaft de partij zich.

Het gevaar om nog veel kiezers aan Lijst Dedecker te verliezen, lijkt overgewaaid. Maar dat zegt wellicht meer over LDD dan over Vlaams Belang.

Vlaams Belang plooide terug op zijn kern. Een uiting daarvan is dat VB qua kiesbereik duidelijk weer een Antwerpse partij is geworden. Vlaams Belang bezit een sterk aandeel trouwe kiezers die op de partij stemmen, wat er ook gebeurt. In dit politieke landschap kan ze echter onmogelijk nog de ambitie hebben om opnieuw 20 procent van het electoraat te behalen.

Reactie van Bruno Valkeniers: 'Volgende verkiezingen zullen niet meer gaan over een staatshervorming ofeen "copernicaanse omwenteling", maar over de vraag: willen Vlamingen en Franstaligen nog samen verder ? Zoals politicoloog Bart Maddens al aangaf, zal daardoor het discours van Vlaams Belang - namelijk dat er niet over een zoveelste hervorming maar over de boedelscheiding moet worden onderhandeld -aan sterkte winnen. De thema's Vlaanderen, veiligheid, vreemdelingen, die Vlaams Belang al meer dan 30 jaar aankaart, zijn actueler dan ooit. Bij de voorbije verkiezingen hebben wij stemmen verloren, maar zeker geen ideologische nederlaag geleden. Wel hebben anderen geoogst wat onze partij jarenlang heeft gezaaid.'

@ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder zijn waarheid !

 

Twee video's met een tegengestelde boodschap. De eerste stelt de dalende geboortecijfers, het verdwijnen van naties en het oprukken van de islam vast. Dit alles kan verholpen worden door het kathlieke geloof. Maar waar is de kerk ?  Waarom laat zij de wereld over aan het lekenhumanisme dat verantwoordelijk is voor al de problemen ?  (wij vertalen, wij vertalen). De dolende schapen hebben nood aan onze moeder, de heilige kerk. Tot zover in grote lijnen deze boodschap. 

 De tweede boodschap is van de nagelscherpe Pat Condell die elke religie afwijst en geen gram respect kan opbrengen voor de gelovigen die dit opeisen.  Het kan me niet schelen, zegt Condell, als ik geen respect voel, kan ik het ook niet betonen. En dan gaat hij verder zwaar in de aanval tegen alle religies die de mens van wieg tot graf begeleiden en dwingen in iets te geloven dat toch nooit zal kunnen bewezen worden. (wij vertalen, wij vertalen en vatten bondig samen).  Hij besluit opnieuw met zijn bekende "Peace".  Zalig Kerstmis, had misplaatst geklonken.

Wij plaatsen deze twee mekaar tegensprekende video's, niet om een controverse uit te lokken, maar om een van de grote verworvenheden van onze joods-christelijke-humanistische cultuur aan te halen, die wij dreigen te verliezen : de vrijheid uiting te geven aan onze persoonlijke religieuze of filosofische overtuigingen door andersdenkenden af te wijzen.  Je moet niet zover gaan als Pat Condell maar hij heeft het evidente recht om dit wel te doen. Respect voor de joods-christelijke religie bezit ik als vrijzinnige en ook dat is een recht, net zoals het recht om kritiek uit te oefenen als de heren leiders zich misdragen, zoals zij momenteel met velen doen.

Voor de islam heb ik enkel misprijzen en die bestrijd ik met elke vezel uit mijn lijf.  Zoals deze vernederende, wrede en achterlijke leer zich alom manifesteert, zich opdringt en onze maatschappij probeert om te vormen, kan er geen cent respect voor bestaan. De islam is een valse religie, hoeft geen erkenning en hoort niet thuis in Europa.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag schattekes van mij !

Het einde van het jaar nadert.  Ik hoop dat er ook voor mij een “prime” onder de kerstboom zal liggen.  Daarom wil ik mijn baas eens een plezierke doen : men vangt nu eenmaal meer vliegen met siroop dan met azijn.

Jullie weten dat hij een Antwerpenaar is, bovendien is hij charmant, gul en niet ongevoelig voor vrouwelijk schoon.  Daarom heb ik speciaal voor hem een liedje gekozen, in het Antwerps, dat ik nog altijd even mooi blijf vinden.  

De Strangers hoef ik niet voor te stellen.  Zij hebben keigoede liedjes gebracht met eigen teksten: sommige hilarisch, vele politiek-incorrect (toen heette dat nog maatschappij-kritisch), nog andere heel gevoelvol en poëtisch.

Voor Ray, voor alle Sinjoren, Pagadders en stille aanbidders van mij :   Zot van aa gezongen door den Alex

 

Nen dikke smak van

Lolita


16-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbelleven, ook in Moskou ?

 

Zou de Russische Tsaar Poetin er een dubbelleven op nahouden zoals de Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde ?  Het heeft er alleszins de schijn van.  Hierboven ziet u Vladimir Poetin in zijn woning met naast zich zijn echtgenote Loedmilla en gedrapeerd over de bank, de familiehond Raspoetin. Vladimir draagt een truitje dat een Russische versie is van de Xavier De Baere-debardeur. Mevrouw heeft een zelfgeknipt mantelpakje aan, dat een overschotje is van de stof voor het bankstel. De televisiebak dateert van de periode voor de perestroïka en rust op een onderstel dat uit dezelfde meubelfabriek komt van de lage salontafel (zie mechanisch aangebrachte inkepingen). Op tafel een handgeknoopt borduurwerkje en non-alcoholische verfrissingen. Het zwartharige meisje links is een ambtenaar dat het koppel komt ondervragen in het raam van de volkstelling. Op de vraag, hoeveel echtgenotes heeft u, antwoordt de tsaar na overleg met zijn echtgenote : "Eén"

 

De foto hierboven toont dezelfde Vladimir Poetin, in elegant pak, die met een van mannelijk verlangen priemende blik de hand verbrijzelt van zijn jonge verovering, Alina Kabayeva, de turnster. De foto is genomen in de ambtswoning van Tsaar Poetin in het Kremlin, waar enkele onderdanige onderdanen obligaat glimlachend toekijken hoe het koppel zijn passie nauwelijks weet te verhullen. Op de achtergrond filmen leden van de ontbonden KGB discreet het tafereel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B in puzzelvorm

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : OCMW Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Te lezen bij Angeltjes ...
In het schattige land B  wordt op grote schaal gesjoemeld met medische getuigschriften waarmee asielzoekers een medische regularisatie bekomen.  Wanneer een arts verklaart dat iemand medische zorgen nodig heeft, die niet in het land van herkomst aangeboden worden, kan hij of zij tenminste nog een jaar in het land B blijven. 
Zulke maatregel instellen, is gelijk aan smeken om misbruiken.

Ik was meer dan 15 jaar raadslid van OCMW Gent. Als lid van het Bijzonder Comité Sociale zaken werd ik maandelijks geconfronteerd met de opvallende stijging van het aantal ingediende dringende medische getuigschriften voor terugbetaling van geleverde  zorgen ingediend door huisartsen en andere gezondheidswerkers.
Aangezien ik gebonden was door het beroepsgeheim kon ik de flagrante individuele fraudegevallen  niet voorkomen of uitroeien. Ik was trouwens de enige die de kat de bel aanbond in de Raad.
Het volstaat dat een geneesheer in zijn getuigschrift verklaart dat de (ingebeelde?) zieke asielzoeker een geneesmiddel nodig heeft dat in zijn thuisland niet verkrijgbaar is om de regularisatieprocedure met een jaar te verlengen.
Zo stelde ik vast dat in de Dienst voor vreemdelingen de Gentse dokter van dienst er in slaagde in 2 uur tijd 44 raadplegingen uit te schrijven voor  nieuw aangespoelde Ghanezen . Vele van die jonge twintigers klaagden over hevige rugpijn. Remedie: een kine kuur in Zh Jan Palfijn. In hun ogen: gratis massage door blanke vrouwen. En het OCMW betaalde zonder verder onderzoek voor deze dringende medische hulp met de dooddoener: onderzoek naar bedrog is geen taak van het OCMW. Het Ministerie betaalde achteraf toch de verleende steun terug.
Vele getuigschriften wezen naar gefingeerde namen of naar personen die al lang het beloofde land Canada of Engeland bereikten. Dus geen controle mogelijk bij uitbetaling.
Naar ik hoorde zou na jaren van fraude de reglementering voor dringende medische hulp momenteel verstrengd zijn. Geen dag te vroeg, me dunkt.
Insiders berichten mij nochtans  dat IVF-behandelingen en orthodontie behandelingen door het OCMW beschouwd worden als dringende medische hulp en de hoge uitgaven integraal  voorgeschoten en betaald worden voor deze vreemde  gelukzoekers.
 
 
Jan De Moor
Gentbrugge


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo wordt Europa een verzamelbak voor mislukkelingen, avonturiers en criminelen

 

Terwijl de Europese landen kreunen onder gigantische tekorten die de werkende bevolking moet bijpassen en de schulden van de staten onoverzichtelijk zijn, importeert de Commissie en het Europarlement miljoenen economische vluchtelingen die de miserie en armoede uit de eigen Prachtlanden komen ruilen tegen de Europese Vierde Wereld van profitariaat,  aalmoezen en onverschilligheid. De dubbele tragiek is, dat de meeste Europeanen geen benul hebben van wat er gaande is en hun vertrouwen in de elitaire landverraders van Brussel behouden bij gebrek aan interesse en kennis.  Het verzet groeit maar veel te traag.

Vluchtelingen en anderen met het recht op internationale bescherming kunnen de status van langdurig ingezetene in de EU krijgen, op grond van nieuw overeengekomen regels tussen de Europarlementariërs en de EU Raad van Ministers en kreeg op dinsdag ook de steun van het Parlement.

De nieuwe regels zullen vluchtelingen dezelfde rechten geven als andere onderdanen van derde landen met de status van langdurig ingezetene, zoals vrij verkeer in de EU. Onder bepaalde voorwaarden zouden ze in allerlei economische en sociale gebieden een gelijke behandeling als EU-burgers krijgen.

De wetgeving, die een EU richtlijn uit 2003 wijzigt, zal "rechtstreeks ten goede komen aan alle begunstigden van internationale bescherming die meer dan vijf jaar legaal op het grondgebied van de EU-lidstaten verblijven, maar op dit moment de status van langdurig ingezetene nog niet hebben verkregen. De regels zullen een einde maken aan hun verschil in behandeling ten opzichte van andere onderdanen van derde landen, en hen meer zekerheid geven over hun situatie in de EU", meent de rapporteur van de commissie burgerlijke vrijheden, de Britse sociaaldemocraat Claude Moraes.

Richtlijn 2003/109/EG van de Raad, betreffende de status van langdurig ingezeten onderdanen van derde landen, is niet van toepassing op vluchtelingen en personen die subsidiaire bescherming genieten. De gewijzigde wetgeving zal dit gat dichten.

De nieuwe regels zouden mogelijk maken dat personen die internationale bescherming genieten en de status van langdurig ingezetene hebben verworven het recht hebben om te verblijven in een andere lidstaat naast degene waar zij worden erkend. Onder bepaalde voorwaarden zouden zij in allerlei economische en sociale gebieden een dezelfde behandeling als EU-burgers krijgen, waaronder scholing, toegang tot de arbeidsmarkt en sociale uitkeringen. De nieuwe regels verscherpen daarbij ook de waarborg tegen 'refoulement' (het terugzenden van vluchtelingen naar hun land van herkomst).

De overdracht van de verantwoordelijkheid voor de bescherming van personen die internationale bescherming genieten, valt buiten de werkingssfeer van deze richtlijn.

De lidstaten hebben twee jaar om aan de nieuwe regels te voldoen. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken besloten zich uit deze wetgeving terug te trekken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mens kàn vliegen, maar helaas het mag niet van de wet.

 

 

Wat een mens allemaal niet kan, na enkele biertjes ...

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!