Angeltjes
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW Oostende : moslima spelt de les aan de ongelovigen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig molima's werken. Hoe komt ?

 

Turkse en Marokkaanse vrouwen in de regio Amsterdam doen het bijna drie keer zo slecht op de arbeidsmarkt als autochtone vrouwen van dezelfde leeftijd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse dienst Onderzoek en Statistiek, waarin werd onderzocht hoeveel Amsterdamse vrouwen economisch onafhankelijk zijn. Daarvoor moeten ze netto 1.000 euro per maand verdienen. Blijkt dat slechts 15% van de Turkse en Marokkaanse vrouwen dat bedrag verdienen, vergeleken met 55% van de autochtone bevolking. Ook vrouwen van Surinaamse en Antilliaanse vrouwen doen het veel beter: van hen is 43% economisch onafhankelijk.

Volgens Kim Wannet van het Servicepunt Emancipatie, die opdracht gaf voor het onderzoek kan dat verschil niet worden verklaard door een verschil in opleiding of een generatiekloof. 'Er is meer aan de hand. Ze hebben de mogelijkheden wel om te werken, maar de vraag is of ze het willen, én mogen,"

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/turkse-en-marokkaanse-vrouwen-werken-niet/137331.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandalige vergelijking : de moslimls zijn de Joden van nu

 

De moslims zijn de Joden van nu ... Is dat zo ?

In niets, niets, maar dan ook werkelijk helemaal niets is enige parallel te ontwaren tussen de manier waarop moslims nu worden behandeld en wat de Joden overkwam onder het nazi-regime.

Ik vind het eigenlijk beledigend voor de Joden van toen en nu dat een man als Job Cohen dat zegt. Worden moslims hier geterroriseerd ? Wordt het leven ze onmogelijk gemaakt, moeten ze met een herkenbaar teken rondlopen als de davidsster, staan ze op dodenlijsten, worden ze opgepakt, zijn er verraders die ze aangeven, worden hun ruiten ingegooid, zijn er georganiseerde knokploegen die met knuppels achter hen aangaan, zijn er winkels of restaurants waar ze niet naar binnen mogen ?

Nou, meneer Cohen, ik dacht van niet hoor. In plaats daarvan hebben we het onderwijs aangepast, hebben we buurtvaders, buurtregisseurs en horden welzijnswerkers ingezet in de vele wijken waar dat nodig is, zijn we aardig en tolerant geweest. Misschien was het niet altijd even handig, goedbedoeld was het wel, en van opzettelijke vijandelijke buitensluiting is in mijn idee geen moment sprake geweest.

En wellicht mag ik er even op wijzen dat Nederlandse homo’s en Nederlandse joden nogal vaak lastig worden gevallen door moslims ? Dus als er al sprake is van agressie, komt die van de moslimkant.

Ja, er zijn mensen die enige reserve hebben opgebouwd ten aanzien van de nieuwe Nederlanders, en dat is natuurlijk heel erg vervelend voor de velen van hen die inderdaad niets liever willen dan een rustig leven leiden. Maar dat hebben hun korte lontjes dan geheel aan zichzelf te danken. Kijk maar eens naar de criminaliteitscijfers.

Ik wil me door helemaal niemand laten aanpraten dat wij nu leven in een land dat op wat voor manier dan ook vergelijkbaar is met het Duitsland van rond 1940. En zeker niet door een tot op heden weinig succesvolle politicus. Wie zulke dingen beweert, kent de geschiedenis niet of geeft er een opportunistische draai aan. Het eerste is dom, het tweede schandalig.

Liesbeth Wytzes @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed in de straten

 

Maak attent op grote integratietekortkomingen van bepaalde immigrantengroepen en je bent een buitensluiter.

Waarschuw tegen de fundamentalistische uitleg van een religie en je bent een radicale islamvijand, je kunt dan aangeklaagd worden voor aanzetten tot haat, een aanklacht die eigenlijk de haatpredikers in de moskeeën verdienen.

Weiger het lied van vrede en vrolijkheid mee te zingen en je bent een rechtspopulist.

Sluit een moskee, waarin de vanuit Saoedi-Arabië ingevlogen imams de mensen ophitsen, en je bent intolerant.

Eis een consequent optreden tegen haatpredikers en je bent er zelf een.

Op deze manier proberen tv- en krantenbobo's en de politici, die hen voor zich uit drijven, iets weg te jagen, waarvan ze op heldere momenten waarschijnlijk vermoeden wat er van hen te verwachten is.

Men heeft de broek vol en camoufleert zijn lafheid als tolerantie en nooit afnemende bereidheid tot dialoog. Zo is de bijna eindeloze onderdanigheid te verklaren : we hebben voor alles begrip, zelfs voor iemand die een autobus opblaast, wie weet wat hem tot zijn daad heeft aangezet ...

Onze instellingen dienen deze waanzin te financieren, daar heeft de poco-SS zijn klauwen in gezet.Tot die centen  op zijn, daarna zien we wel. Maar het helpt allemaal niets: het door de knieën zakken van vrije, vredelievende en tolerante samenlevingen uitgerekend voor een soort mensen, die helemaal niets op hebben met vrijheid, vredelievendheid en tolerantie, is niet alleen waardeloos het zal ook leiden naar een confrontatie die bloed in de straten zal laten vloeien.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Rode Kruis verbant Kerstmis

 

Dit mag niet

Uit de 430 Britse winkels die fondsen verzamelen voor het Rode Kruis zijn alle verwijzingen naar Kerstmis nadrukkelijk verwijderd op instructie van het bestuur.  Deze beslissing stuitte zowel op kritiek bij christenen als bij moslims. Dit staat te lezen bij de Daily Mail.

Een Rode Kruisvrijwilligster uit Kent vertelt : "Wij hadden een kribbe geplaatst in de vitrine maar moesten deze wegnemen. We mogen geen enkele verwijzing maken naar Kerstmis, behalve wat oppervlakkige versiering, zoals een groene dennentak met enige namaaksneeuw en dat is het dan. Als we kaartjes versturen mag enkel vermeld worden "season greetings" of "best wishes". Maar zeker geen verwijzing naar Kerstmis. Op onze vraag, waarom dit zo is, zegt men ons, om de moslims niet voor het hoofd te stoten. Ons werd nadrukkelijk opgelegd niets te zeggen tegen de mensen met betrekking tot Kerstmis en zeker geen boom te plaatsen".

 

Mag dit ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winston Churchill
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als je niet bereid bent te vechten voor het juiste/het recht wanneer je makkelijk kunt winnen zonder bloedvergieten; als je niet bereid bent te vechten wanneer de overwinning zeker is en niet kostelijk; dan kan je tot op het moment komen dat je toch zal moeten vechten met alle kansen tegen je, en er slechts een kleine kans op overleven bestaat. Het kan zelfs zover komen dat je zal moeten vechten wanneer er geen hoop meer is op overwinning omdat het beter is te sterven en vergaan dan te leven als slaven."

 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkent u deze melodie ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wauw, de zevende Dag : geweldig. Ik schpring uit e fliegmasien ...

 

Premier Nonkel Kruk, Vlaams vice-première Ingriet Lieten ook bekend als Rooie Sien, de steeds verzorgde advocaat Walter Van Steenbrugge, ex-pater jezuïet Etienne Vermeersch en de liberale humorist Bert Kruismans blikken terug op de perikelen rond Brussel-Halle-Vilvoorde, de val van de regering, de verkiezingen en daaropvolgende moeizame regeringsvorming.

2010 was ook het jaar waarin er schokgolven door de katholieke Kerk gingen, met bisschop Roger Vangheluwe die bekende dat hij zijn neefje jarenlang had misbruikt, met het snoeiharde eindrapport van de commissie-Adriaenssens over misbruik in de Kerk, en de daaropvolgende confrontatie van de Kerkleiding  met justitie en de politiek. Justitie zelf lag het afgelopen jaar ook onder vuur, met controversiële processen als de zaak-Clottemans, de zaak-Storme, de zaak-KB-Lux en het onderzoek naar Ronald Janssens. Gelukkig is justitie niet politiek gebonden en genieten de rechters bij het volk veel vertrouwen. Maar uitschuivers zijn mogelijk.  Dit alles wordt opnieuw opgerakeld en u haarfijn uit de doeken gedaan door al de genoemde objectieve en neutrale figuren.  Ivan de Fladder en Nonkel Kruk bevinden zich wegen,s technische problemen niet in een zelfde studio.

Het gevecht om de euro voor de ondergang te behoeden, staat vooraan in het buitenlandse overzicht van 2010. Het land B blijkt de gevolgen van de financiële crisis redelijk goed doorstaan te hebben, maar heeft door het uitblijven van een nieuwe regering nog geen besparingsmaatregelen genomen – wat in schril contrast staat met onder meer Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De ganse VRT-redactie is desnoods bereid om het beminde Vaderland te redden en zal zelf een noodregering vormen, want er is weinig verschil tussen een hoerenkast runnen en een schandland rechthouden. Kris Hoflack is kandidaat premier en La Tanghe staat in voor het boeiende departement "tic nerveux' en religieuze zaken". Voor de overige posten zijn de intriges en ondermijningen nog aan de gang.  Vim de Wilder maakt veel kans voor het departement "Vaderlandsliefde, Articulatie en stoempen onder de gordel".

In 2010 bleven de gevolgen van de klimaatverandering voelbaar, met onder meer verwoestende overstromingen als gevolg - of het nu in Pakistan was of in onze eigen woning. De opwarming van de aaarde is een feit : het volstaat vandaag even naar buiten te blikken. En hoe moet het verder met de aanslepende conflicten in Iran, Afghanistan of Noord-Korea ? Over Turkije zwijgen we liever, want dat zijn onze vrienden en die hebben lange tenen.  Een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Tjeven Vanackere, Kamerlid en  oud-voorzitter van Amnesty Vlaanderen Eva Brems (Groen), VRT-journaliste en chef-buitenland Inge Vrancken (Rood), econoom Paul De Grauwe (Blauw) en tv-maker en cineast Nic Balthasar (Groen-Rood).  Objectiviteit gegarandeerd !

Met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo blikken we terug op de politieke actualiteit van de afgelopen week.

Suske en Wiske bestaan 65 jaar en zijn springlevend: ze gaan digitaal en zijn nu ook te lezen op de iPad en de iPhone, prentje per prentje of als doorlopende voorstelling mèt stemmetjes. Een wereldprimeur! Een gesprek met uitgever Johan De Smedt en acteur Gène Bervoets, in de stad van allah beter bekend als het Lachend Gebit  en socialist van binnen en van buiten.

Wat jammer dat dit de laatste uitzending van het jaar is. En niet van altijd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe maatschappij dankzij de gemaakte mensch

 

Wij hadden het in een vorig artikel over de totale vrijheid van handeldrijven, waarbij het winkeliers moet toegelaten zijn desnoods gratis hun waren weg te geven.  Dit naar aanleiding van de houding van de winkelketen ZEB die weigert de bevelen van de belgische volkscommissarissen op te volgen inzake de sperperiode (zelfs die naam heeft een nazigeurtje). 

De blonde man met de  smaklippen van Unizo zou een ideale Leider zijn van de belgische Staatswinkels  die binnenkort zullen openen. Voorlopig wordt de huidige winkeliers de kans geboden zich aan te sluiten  bij de Staatswinkels mits een aantal richtlijnen te volgen die hen van  neringdoeners zullen herleiden tot  de status van teringlijders. 

Enkele punten die men op oog heeft.  Geen variatie in het aanbod, want dat schept verwarring bij de consument : een broek is een broek en een boezemgareel is een boezemgareel. Uniformiteit moet het streefdoel zijn, zo  schrapt men alle mogelijkheden op discriminatie. Iedereen gelijk gekleed en gevoed.  Geen dertig soorten yoghurt meer in de rekken,  maar één grote pot, uiteraard van magere melk want volle is lekkerder en da's niet gezond.  En als het carnaval is zijn er enkel mombakkesen met de kop van de baas van het Spionnencentrum : iedereen gelijk en samen uniform lol trappen.

U wil toch ook in een wereld leven van totale gelijkheid, geleid door bekwame, onzelfzuchtige figuren die alles voor uw geluk veil hebben ? Of niet soms ?

x


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin voorbij en een kwestie van *P*

 

Weet men wel wat échte discriminatie is in dit ontaarde land ? Dat is bijvoorbeeld, dat werkende mensen met moeite nog een bescheiden eigendom kunnen kopen, omdat alles sluipenderwijs en selectief volgestouwd wordt met onuitgenodigden die geen enkele bijdrage (hoeven-kunnen-willen) leveren. 

Onze kinderen moeten bovenop de torenhoge belastingen nog eens voor het eigen pensioen later opzij leggen. En men laat maar gebeuren. Hoe dwaas, hoe onwetend, hoe mak, hoe ruggengraatloos kan men zijn ? Woekerprijzen voor huur of aankoop, voor energie en vervoer : en de staat die zijn verplichtingen tegenover werkenden niet meer nakomt, enkel nog uitzuigt maar wel met gulle hand aan nieuwkomers uitdeelt.

Dàt is pas discriminatie met een nauwelijks verborgen 'racistische' agenda : gericht ausradieren en ersatz laten aanrukken. Prat gaan op een record van aangelokte en onnodig opgevangen nationaliteiten, terwijl de geregistreerden, de normaal ingeburgerden en plichtennakomers zich te pletter betalen.

Voor bepaalden is er hoop en weelderige verwennerij, het ongecontroleerd toestoppen van fabuleuze bedragen om te spenderen zonder noemenswaardige controle in de thuislanden.

Voor de onmondigen van het eigen volk, wacht een bange oude dag met een aalmoes en een stamp in de rug, recht naar het graf toe al dan niet via een onbetaalbaar RVT.  Waar is het geld van onze pensioenen naartoe ? Wie beweerde dat immigranten nodig waren om die oude dag te verzekeren ? 

Vergeet de drie V's : mik enkel op de P van "Pensioen ?"  ... met hoofdletter en vraagteken. Al de rest hoeft niet meer, is tijdverlies.  De werkende mens begrijpt het al lang niet meer en is nu compleet verlaten. Als je de kiezers niet rechtstreeks kan aanspreken over het geld dat hen ontstolen wordt, dan ben je niet duidelijk bezig, dan ben je aan het lanterfanten tegen een veel te hoge vergoeding en als luxueuze bezigheidstherapie, tussen twee vakanties in. 

Neem de 'P' als nummerplaat voor parlementarische poenpakkers, profiteurs,  pedanteriken, praatbarakzeveraars, pietluttigaards, parasieten, papegaaien,  pippo's,  perversen en potverteerders. 

Het is tenslotte ook maar een kwestie van de juiste 'P' : die van 'Prioriteiten' bijvoorbeeld.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verenigde Nazis willen censuur op internet en protectie van de *NOM*

 

Modelfamilie NOM

Het is geen echt onverwacht nieuwtje maar het zoveelste signaal dat vroeg of laat de nazi-overheden of de  Verenigde Nazis de intentie uiten, het vrije internet aan banden te zullen leggen. 

De Verenigde Nazis geven ditmaal een schot voor de boeg, nadat ook reeds de linxe Kwabbernoten van de Europese Unie hun haatvolle bekommernissen hebben uitgesproken. "In het belang van het algemeen, moeten we zorgen dat er geen afwijkende meningen onder ogen komen van ons dierbare plebs. Wij moeten onze Unieke Waarheid verdedigen, het is onze plicht,  het systeem dat wij opgebouwd hebben om de NOM te kneden (de  Nieuwe Onmondige Mens) moet beschermd worden tegen rebelse vuigaards. Die van Wikileaks om te beginnen maar en passant maaien wij ook het klein opstandige grut met steks en blogs het gras onder de voeten, desnoods met ongewilde medeneming van tenen of voeten : de oproerkraaiers smeekten er tenslotte om met hun opruiende taal". 

Instellingen zoals het Spionnencentrum (en er bestaan gelukkig in àlle EU-landen dergelijke centra (de Europese Commissie heeft er zelf ook eentje in luxe-uitvoering, évidemment) zouden door dergelijke ingreep uiteraard niet werkloos worden. Integendeel het ligt in de lijn der verwachtingen dat zij een nog veel strakkere opdracht toegespeeld zouden krijgen, namelijk de totale controle op wat er nog zal overblijven van internet met bijzondere bevoegdheden om de overtreders rechtstreeks aan te pakken, op te pakken en in te pakken. Het nieuwe mensenras, de NOM, verdient ons aller protectie.

Savat (NOM in wording)

http://www.itnews.com.au/News/242051,un-mulls-internet-regulation-options.asp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom met halve maantjes in Berlijn

 

 

Voor de Brandenburger Poort in Berlijn staat zoals elk jaar een grote kerstboom. Dit jaar valt de boom nog meer op doordat er, naast de gebruikelijke kerstballen en sterretjes, goudkleurige halvemaantjes in hangen

Wat kan het doel zijn van deze onzalige verwisseling? Welke gedachte steekt er achter?

Met Kerstmis vieren we de geboorte van Christus, dat God zijn enige zoon zond om de wereld te redden. God doet dat uit liefde voor de wereld. Kerstmis is dan ook één van de belangrijkste feesten van het christendom. En omdat de Duitse cultuur gestempeld is door het christendom is Kerstmis ook één van de belangrijkste feesten van het Duitse volk.

Het laat zich denken dat er om politieke redenen halvemaantjes in de kerstboom bij de Brandenburger Poort gehangen zijn. Zulke politici, zulke volksvertegenwoordigers moeten zich ernstig afvragen welk volk ze vertegenwoordigen.

Wat er waarschijnlijk achter zit is dat, in de woorden van bondspresident Christian Wulff , ‘de islam bij Duitsland hoort’. Nu is dat een discussie op zich. Maar of de reden voor de halvemaantjes in de kerstboom nu is dat de verantwoordelijken geen flauwe notie hebben van Kerst, christendom of Duitse tradities, of dat er een soort multiculturaliseringsdrang achter zit die van een ‘Zalig Kerstmis’ een ‘Happy Holliday Season’ wil maken, halvemaantjes horen niet in de kerstboom thuis.

Het staat een ieder vrij om Kerst op zijn manier te vieren. Het is goed dat de regering van Berlijn een kerstboom neer zet, een kerstboom leent zich echter niet voor politieke statements. Kerst is en blijft een christelijk feest. De islam loochent dat Jezus de zoon van God is, dat Hij gekomen is om de wereld te redden. En dat is nu juist waar Kerstmis om draait.

http://www.catholica.nl/archief/5538/de-islam-hoort-niet-bij-de-kerstboom

 


18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V Rotterdamu otevřeli největší meÅ¡itu, Wilders zuří

 

Rotterdam (Nizozemsko) - Největší mešitu v západní Evropě dnes oficiálně otevřeli v nizozemském Rotterdamu. Budova má dva padesátimetrové minarety, s kupolí vysokou 25 metrů zabírá plochu 2 000 čtverečních metrů a pojme až 3 000 věřících. Součástí mešity má být i doučovací centrum pro muslimské děti a knihovna. Symbolickou pásku přestřihl rotterdamský starosta marockého původu Ahmed Aboutaleb. Kontroverzní politik Geert Wilders stavbu odsoudil.

Mešita Essalam Moskee se začala stavět v roce 2003 a měla být hotová za dva roky. Nakonec se ale kvůli obstrukcím na obecní úrovni, za nimiž dle tvrzení představitelů mešity stáli místní populisté a xenofobové, výstavba protáhla na sedm let.

Geert Wilders na Twitteru:

"Je to šílené. Ta odporná věc tu nemá co dělat, patří do Saúdské Arábie."

Přibližně 20 procent z 16,5 milionu obyvatel Nizozemska jsou přistěhovalci - většinou z muslimských států. Ve městech jako Amsterdam a Rotterdam představují ovšem cizinci dokonce třetinu obyvatelstva; některé čtvrti jsou čistě marocké či turecké. V zemi dlouhodobě fungují desítky mešit, z nichž hned několik se honosí tím, že patří k největším v Evropě.

V Nizozemsku, které je označováno za vysoce tolerantní zemi, v níž se daří multikulturní společnosti, se část původních obyvatel radikalizuje, což se ukázalo v posledních volbách, kdy se strana Wilderse, pověstného kritikou islámu, stala třetí nejoblíbenější stranou ve své zemi. Vládní koalice se navíc o ni v parlamentu opírá.

Vertaling via Google in Allochtonen-Nederlands

Rotterdam (Nederland) - De grootste moskee in West-Europa vandaag de dag officieel geopend in Rotterdam. Het gebouw heeft twee minaretten vijftig, met een koepel 25 meter hoog beslaat een oppervlakte van 2000 vierkante meter en is geschikt voor maximaal tot 3.000 gelovigen. De moskee is om een centrum voor begeleiding van islamitische kinderen en een bibliotheek. Snijd de symbolische lint Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb van Marokkaanse. Controversiële politicus Geert Wilders veroordeeld gebouw.

Essalam Moskee moskee werd begonnen in 2003 en moet klaar zijn in twee jaar. Uiteindelijk echter, als gevolg van obstructie op gemeentelijk niveau, die de verklaring volgens door vertegenwoordigers van de plaatselijke moskee stond populisten en xenofoben, de bouw duurde zeven jaar.

Geert Wilders op Twitter:
"Het is gek. Dat is niet een vervelende ding om te doen, is naar Saoedi-Arabië."
Ongeveer 20 procent van de 16,5 miljoen Nederlanders zijn immigranten - vooral uit islamitische landen. In steden als Amsterdam en Rotterdam zijn buitenlanders, maar zelfs een derde van de bevolking, sommige wijken zijn zuiver Marokkaanse of Turkse. In een land dat lange termijn tientallen moskeeën, waarvan er verscheidene prat op gaan dat een van de grootste in Europa.

In Nederland, waarvan bekend is dat zeer tolerant land te zijn waar de succesvolle multiculturele samenleving, geradicaliseerd deel van de oorspronkelijke bevolking, zoals blijkt uit de laatste verkiezingen, toen partij Wilders, een beroemde criticus van de islam, is uitgegroeid tot de derde meest populaire partij in het land. De regeringscoalitie is naast haar in het parlement is gevestigd.

Eddet verstoan of is a moeder een hoer ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer de rechter

 

   Een man staat voor de rechter omdat hij zijn vrouw heeft doodgeslagen.  Rechter : 'Dat is een zwaar misdrijf, als u verzachtende omstandigheden kunt aantonen, wordt de straf niet zo hoog'

De man: 'Ze was dom, ik moest haar gewoon doodslaan'.

De Rechter: 'Dat is niet echt een verzachtende verklaring van u, als u echt niet levenslang achter tralies wilt zult u met iets beters moeten komen.

Waarop de man verklaart : We woonden in een flat. Op de 12e verdieping woonde een gezin met 2 kinderen, het was gewoon zielig. Die kinderen waren heel klein. De zoon van 12 was maar 90 cm en die van 19 was slechtsr 85 cm. Op een dag zei ik tegen mijn vrouw 'dat is toch zielig hè, die kinderen van die mensen'. 'Ja', zegt mijn vrouw, 'dat zijn pyreneeën '. 

Ik zeg: 'je bedoelt pygmeeën'.
'Nee', zegt ze, 'pygmeeën dat is dat wat onder de huid zit waar je sproeten van krijgt'.
Ik zeg: 'dat is pigment'.
'Nee', zegt ze, 'pigment dat is waar de oude Romeinen op schreven'.
Ik zeg: 'dat is perkament'.
'Nee', zegt ze, 'perkament is als een dichter iets begint en niet afmaakt'. 'Edelachtbare U kunt zich voorstellen dat ik niet van plan was te zeggen dat het fragment is. Ik ging dus in mijn stoel zitten en las mijn krantje.

Plotseling komt mijn vrouw met de volgende zin en ik denk: ze is rijp voor het gesticht...'
'Schat kijk eens', ze maakt een boek open en laat een stuk tekst zien. Het zonnedak van de handtas was de lerares van pooier 15.'
Ik neem het boek en zeg: 'Maar schat, dat is Frans daar staat: 'La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Louis XV.' Dat betekent: De Markiezin van Pompadour was de minnares van Lodewijk de 15e'.
'Nee' zegt mijn vrouw, 'dat moet je letterlijk vertalen. 'La marquise- het zonnedak, Pompadour - de handtas, la maîtresse- de lerares, Louis XV - de pooier.' Ik moet dat toch weten, ik heb extra voor mijn franse les een legionair in dienst gehad.
' Ik zeg: 'je bedoelt een lector'.
'Nee', zegt ze, 'Lector is een Griekse held'.
Ik zeg: 'dat was Hector en dat was een trojaan'.
'Nee', zegt ze, 'Hector is een vlaktemaat'.
Ik zeg: 'dat is een hektaar'.
'Nee', zegt ze, 'hektaar is een godendrank'
.
Ik zeg: 'Dat is nektar'.
'Nee', zegt ze, 'dat is een rivier in zuid-Duitsland'.
Ik zeg: 'dat is de Neckar'.
Mijn vrouw: 'Ken jij dat lied niet 'Gauw graas ik aan de Nectar, gauw graas ik aan de Rijn', dat heb ik pas nog met mijn vriendin in duo gezongen'.
Ik zeg: 'in duet'.
'Nee', zegt ze, 'duet is als twee mannen met een sabel vechten'.
Ik zeg: 'dat is een duel'.
'Nee', zegt ze, 'duel is als een trein uit een donker berggat naar buiten komt'.
'Edelachtbare...toen heb ik de hamer genomen en haar doodgeslagen'. 

Even stilte ...  Dan zegt de rechter: 'Vrijspraak! Ik had ze bij Hector al doodgeslagen!'.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werumeus Buning : Ballade de tout mon coeur

 

Met dank nemen wij dit gedicht over vanhet Youtube-kanaal van metrisch die via audio en video onze Nederlandse  poëzie introduceert voor een breder publiek.  De bloemlezing die hij op deze manier laat ontstaan, biedt een verscheiden overzicht van het rijke aanbod, dat in de Lage Landen van in de Middeleeuwen tot vandaag bij mekaar gedicht werd.  Niets dan lof voor de discrete en tegelijk professionele manier van voorstellen.  De voordracht op zich is een verrukking voor het oor en verraadt een degelijk vakmanschap. Wat een uniek voorrecht kennis te kunnen maken met deze typische exponent van onze cultuur.

Johan Willem Frederik Werumeus Buning (Velp, 4 mei 1891 - Amsterdam, 16 november 1958) was een Nederlands dichter en schrijver. Hij studeerde voor notaris, maar brak die opleiding af om kunstredacteur te worden van De Telegraaf. Aangemoedigd door zijn vriend Adriaan Roland Holst ging hij gedichten schrijven. In 1921 verscheen zijn eerste dichtbundel In memoriam, over de dood van zijn geliefde. Daarop volgde Hemel en Aarde (1927) waarin Werumeus Buning de stijlvorm van de ballade uitprobeerde. In die vorm dichtte hij zijn grootste succes: Maria Lécina (1932), gevolgd door Drie balladen (1935), waarvan de Ballade van den boer de bekendste is ("Maar de boer, hij ploegde voort...").

In de oorlog trad Werumeus Buning toe tot de Kultuurkamer. Hij werd daardoor minder populair. Na de bevrijding was hij behalve dichter ook redacteur van Elseviers Weekblad en vertaler van onder anderen Shakespeare, Cervantes en Herman Melville.

Bron : Wikipedia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Spionnencentrum treedt in actie

 

Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) voert een onderzoek naar mogelijke discriminatie bij het verhogen van de leeflonen door het OCMW.

Als u zich fit en geestelijk gezond voelt, kan u via dit bruggetje kennis nemen van de zoveelste heldendaad van de linkse spionnen, die zich nu ook op het OCMW beleid storten.

 http://www.gva.be/antwerpen/juridisch-onderzoek-rond-discrimatie-leeflonen.aspx

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse bevolking groeit, wordt ouder en allochtoner

 

DEN HAAG - De Nederlandse bevolking wordt de komende decennia gemiddeld steeds groter, ouder en internationaler. Dat blijkt uit de jongste bevolkingsprognose die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft bekendgemaakt.

De genoemde ontwikkelingen waren al langer bekend, maar zullen volgens CBS-demograaf Jan Latten intensiveren. "Het komt er heel anders uit te zien," voorspelde hij in een toelichting.

17,8 miljoen
De omvang van de Nederlandse bevolking blijft voorlopig toenemen en piekt naar verwachting rond 2040 op 17,8 miljoen inwoners. Nu zijn dat er 16,7 miljoen. ,,Er wordt al wel gesproken over krimp, maar dat is vooral een regionaal fenomeen'', aldus Latten. Vanaf 2040 voorziet het CBS wel een beperkte afname tot 17,7 miljoen inwoners in 2060.

Immigranten
Immigratie levert een belangrijke bijdrage aan de groei. Er wonen nu 3,4 miljoen allochtonen in Nederland. Dat zullen er in 2060 naar verwachting 5,4 miljoen zijn. De autochtone bevolking zal naar verwachting vanaf 2025 krimpen. Het CBS voorziet dat in 2060 ruim 30 procent van de bevolking van allochtone afkomst is, tegen 21 procent nu.

Vergrijzing
Het tempo van de vergrijzing zal de komende jaren verdubbelen. In de periode 2011-2015 komen er een half miljoen 65-plussers bij. In de afgelopen periode van vijf jaar ging het nog om een kwart miljoen mensen. De versnelling komt doordat de grote babyboomgeneraties, geboren na de Tweede Wereldoorlog, de komende jaren 65 jaar worden. In 2040 zijn naar verwachting 4,6 miljoen mensen, een kwart van de bevolking, 65 jaar of ouder.

Pas daarna zet een daling in van het aantal ouderen. Door de vergrijzing daalt het aantal mensen dat kan werken. Met hoe veel, is afhankelijk van de ontwikkelingen van de pensioengerechtigde leeftijd. Als die gelijk blijft, zal de potentiële beroepsbevolking in 2040 met 800.000 zijn gedaald. Bij een pensioenleeftijd van 66 jaar in 2040, blijft de afname beperkt tot 600.000, en bij 67 jaar tot 400.000 werkenden.

Mensen gaan naar verwachting ook langer leven na hun 65e. Mannen die geboren zijn in 1946 hebben volgens de nieuwste prognose na hun pensioen gemiddeld nog negentien levensjaren voor de boeg, vrouwen 22. Vergeleken met de generatie die geboren is in 1930, zijn dat drie extra jaren voor mannen en twee voor vrouwen. Voor mannen en vrouwen geboren in 1960 komt daar naar verwachting nog een jaar bij.

http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/article7820609.ece

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femke Halsema kwam nooit toe aan het echte werk.

 

In de roerige tijd na de politieke moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh leidde Femke Halsema in totaal acht jaar lang de fractie van GroenLinks. Ze gaat de boeken in als iemand die haar linkse partij moderniseerde maar - tot haar eigen frustratie - nooit aan regeren toe kwam.

Ze ontkent dat privéredenen een rol hebben gespeeld voor haar verrassende opstappen uit de politiek. Haar twee kinderen werden eerder dit jaar bedreigd. Ook haalde ze hen van de zwarte school in Amsterdam-Oost, waarop ze tot afgelopen zomer zaten. "Mijn gezin is beschermd", zei Halsema gisteren.

Onderhandelingen

De vertrekkende fractievoorzitter zegt maanden aan de wisseling van de wacht te hebben gewerkt. Dat lijkt moeilijk te rijmen met de geheime onderhandelingen die ze in oktober met de PvdA voerde over vergaande samenwerking. Ook wordt gezegd dat GroenLinks uit zou zijn op een fusie met D66.

Opvolgster Jolande Sap suggereerde op de ingeslagen weg door te willen gaan. "Het is van groot belang voor de progressieve politiek om vormen van samenwerking te gaan vinden die ons bij de volgende formatie wel aan de macht brengen. GroenLinks is geen eeuwige oppositiepartij, maar wil verantwoordelijkheid dragen om onze agenda van emancipatie en groene toekomstpolitiek een stapje verder te helpen."

Lesgeven

Halsema heeft nog geen andere baan. Ze wil parttime les gaan geven op de universiteit, een boek schrijven en haar keuken schilderen. Van kiezersbedrog is volgens haar geen sprake. Halsema kreeg als lijsttrekker van GroenLinks bij de stembusgang van 9 juni 577.000 voorkeursstemmen.

Voor GroenLinks breekt een nieuwe fase aan, zei Halsema. Ze had nog één of twee jaar kunnen blijven, maar dat had alleen maar de ruimte verkleind voor haar opvolger en voor de nieuwe fractie. "De tijd is gekomen. Dit is een sterk en rustig moment. Er is alle tijd voor de partij om zich voor te bereiden op de Provinciale Statenverkiezingen en nieuwe landelijke verkiezingen."

Halsema (44), geboren in Haarlem, komt uit een sociaaldemocratisch nest. Ze begon haar politieke leven bij de PvdA waar ze begin jaren negentig werkte voor het wetenschappelijke bureau van de partij. In 1997 werd ze lid van de programmacommissie van de PvdA en werd haar ook een plek op de lijst van de sociaaldemocraten aangeboden voor de Kamerverkiezingen. Maar Halsema haakte af omdat ze het niet eens was met de koers van de partij. Ze stapte over naar GroenLinks waarvoor ze in 1998 in de Kamer kwam als justitiewoordvoerder. Vier jaar later volgde ze fractievoorzitter Rosenmöller op.

Blunder

Haar oproep tot een 'linkse lente' in 2006 was aan dovemansoren gericht. Ze hoopte met de PvdA en de SP een kabinet te kunnen vormen, maar toenmalig PvdA-leider Bos hield de boot af. Later beging Halsema een blunder in de formatie door af te haken.

Voor de verkiezingen van dit jaar kreeg ze dispensatie van haar partijcongres om aan te blijven. Ze hoopte vurig eindelijk eens te kunnen gaan regeren. Dat liep anders. Na het stuklopen over de onderhandelingen over Paars plus wachtten opnieuw de oppositiebankjes. Halsema zei daarvan te balen als een stekker. Erkenning krijgt de vertrekkend GroenLinks-leider ook van haar aartsvijand, PVV-leider Geert Wilders: "Een gedegen politieke tegenstander", typeert hij. Premier Rutte omschrijft haar als een "formidabel politica".

"Ik was het ongeveer met alles wat Femke Halsema zei oneens, maar ze was een goed debater. Ik wens haar het allerbeste toe en Jolande Sap veel succes", zegt de PVV-leider. Afgelopen najaar, tijdens het debat over de regeringsverklaring, kruisten beide kemphanen nog de degens en sarde Wilders de GroenLinks-leider met de opmerking dat Halsema 'huilie, huilie' deed, nu ze niet in het kabinet was gekomen.

Rutte roemt de vertrekkende politica als een "behoorlijk autonoom" denker. Volgens hem lukte het haar om de partij te moderniseren en van GroenLinks een "eigenstandig sterk merk" te maken. Verder noemt de de VVD-leider, die wekenlang met haar onderhandelde over een Paars-plus-kabinet, Halsema "gewoon een erg leuk mens".

Linkse partijen blazen de loftrompet over Halsema. Volgens PvdA-fractievoorzitter Cohen bouwde ze zowel in de Kamer als daarbuiten veel gezag op. D66-leider Alexander Pechtold: "Echte vriendschap in de politiek is een zeldzaamheid. Femke Halsema is daarop een dierbare uitzondering!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8529629/__Halsema_geeft_stokje_over__.html?sn=binnenland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe moskee in Oostende met een ouwe bekende

 

Op 19 januari gaat er in het Westerkwartier een nieuwe moskee open. Nordin Taouil, die imam is in de Antwerpse moskee en deeltijds ook in de grote moskee van Brussel, komt er elke vrijdag als imam een preek geven in het Arabisch.

 Nordine, de slimste onder de imams,  spreekt de hoofddoekenmoslima's toe.  De gelaatsuitdrukking van de linkse poco-directrice van het Athenaeum te Antwerpen,  spreekt boekdelen ...

De bestaande moskee in Oostende is intussen te klein geworden. De initiatiefnemers voor de nieuwe moskee zijn Hamdy Mohammed Hafez, afkomstig uit Egypte en zijn vrouw Nathalie Van Acker die zich zes jaar geleden ook tot de islam bekeerde. Het paar dat in Stene woont, runt het bedrijf Speed Handling Services in Oostende. Daarvoor was Hamdy Mohammed Hafez directeur van Air Memphis.

Het paar kocht het vroegere gebouw van de Superconfex op het Hendrik Conscienceplein. Er komt een ingang voor de mannen op het Conscienceplein en een ingang voor de vrouwen in de Honoré Borgersstraat.

Imam wordt Nordin Taouil, die enkele jaren geleden in het nieuws kwam toen de Belgische Staatsveiligheid hem een moslimextremist noemde. 

Hij kwam ook uitgebreid in het nieuws bij de verdediging van de hoofddoeken in het Athenaeum van Antwerpen, waar hij tot  de directrice zalvende woorden van verzoening sprak en als hij haar toestemming had om de oproerige menigte te kalmeren op de grote binnenkoer, net het tegenovergestelde deed van wat hij beloofd had. Hij ruide de hoofddoekdraagsters en aanhang nog meer op.

Een échte, dus.  De kerel is een ijdele domkop die enkele malen door de redactie van de Zevende Dag mocht komen debatteren over de koran. Ondermeer met een universiteitsprofessor over de evolutieleer.  Die man, die ongetwijfeld het linksig poco-ideeëngoed aankleefde, durfde uit pure schaamte over de onwetendheid van Nordine, het gesprek niet verder te zetten. 

De Oostendse aanhangers van de godsdienst van de vrede hebben een goede keuze gemaakt : zij zullen nu de bewijzen krijgen, waarom de aarde plat is. Als de wereld rond zou zijn, zoals de honden en de apen beweren, dan zou het water van de Noordzee door de straten van Oostende vloeien. Logisch toch ? Met de islam gaan wij merkwaardige intellectuele vooruitgang boeken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ! Sharia for Holland dankzij Abu Imran

 

Na de succesrijke start van Sharia for Belgium, heeft de ambitieuze leider, Abu Imran zijn activiteiten uitgebreid naar Nederland.  Hij roept de moslims aldaar op zich aan te sluiten bij zijn club. Ook Beatrix en haar kinderen zijn welkom. Geert Wilders zal een probleem kennen maar dat weet hij vermoedelijk zelf wel. En zijn lijfwachten nog beter. Er is een tweede video, die kan u bekijken via onderstaand bruggetje

http://www.youtube.com/watch?v=5dbbEpiUeZg

Eindelijk neemt het land B, het land NL in dankzij de broeders van de godsdienst van de vrede.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!