Angeltjes
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen in Brugge

 

In Brugge hebben tientallen leden van de lokale ijsberenclub hun jaarlijkse kerstduik genomen in de reien. De buitentemperatuur lag onder het vriespunt.

"Alles hangt af van een goede voorbereiding. We joggen een beetje en stretchen", zegt ijsbeer Franky Moelaert. "Aan nieuwelingen raden we aan om al vanaf september af en toe in open water te gaan."

De kerst- en nieuwjaarsduiken zijn de voorbije jaren erg populair geworden. De grootste volgt op 8 januari in Oostende.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis is voorbij : terug in de verrijkende wereld vol kleur en diversiteit

 

Drie minderjarigen hebben Mon Lenaerts (72) overvallen in zijn woning in de Lakborslei in Deurne. Hij werd zwaar mishandeld en ligt al een week op de dienst intensieve zorgen van het Erasmusziekenhuis.

De overval gebeurde op zaterdag 18 december maar geraakte nu pas bekend. Mon Lenaerts is er nog slecht aan toe. De man, een vroegere metaalarbeider van Cockerill in Hoboken, is alleenstaande en woont in een sociaal appartement. Iemand van de bewoners liet die dag de inkomdeur van het appartementsblok op een kier staan en daarvan maakten de daders misbruik.

“Om 22u had ik mijn pyjama al aan”, vertelt Mon. “Toen werd er op de deur geklopt. Ik deed open en voor mij stonden drie jonge Noord-Afrikanen van zo’n 15 of 16, schat ik. Het waren twee jongens en een meisje. Ze duwden me op de grond en staken meteen een prop in mijn mond zodat ik niet om hulp kon roepen.”

“Mijn pyjama scheurden ze in repen en daarmee bonden ze mij vast aan handen en voeten. Ik kreeg een broodmes tegen mijn keel. Een van hen sloeg me met een ijzeren lat en het meisje ranselde me af met een lederen broeksriem.”

De daders vonden ook de bankkaart van de bewoner. De vondst was goed voor nog een pak slaag. Ze wilden de code. Mon is zeer hardhorig en omdat hij niet onmiddellijk antwoordde, volgden er nog eens slagen.

Al dan niet bewust gaf hij een fout codenummer. De daders namen geen risico. De oudste ging weg met de kaart en de anderen bewaakten de bejaarde. Niet veel later viel de derde opnieuw binnen. Hij was razend om de foute code en Mon kreeg het nog eens hard te verduren tot hij de juiste code gaf. Daarna vluchtte het trio.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kareltje (7,5 jaar) van de statsgool gaat incontinentaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

lievste hangeltjes.

amai vanavond heb ik mijn kop vol met herrinneringen. deze morgend zijn we op sneewklassen vertrokken naar zwisserland en het is de eerste keer dak buiten europa reis. in welk incontinent ik juist zit, kweetet niet, maar volges de juf is dit zelfs een heel andere wereld. we zijn heel vroeg met de trijn vertrokke£ ons mama huildde heel hard in het station want zij vind het ook maar raar dat haar jong ineens tussen een hoop vreemd volk gaat zitte. ze is wel blij dat ik vele schoone mineretten ga zien zegt ze want dan kan ik mij al goe voorstelle hoe dat binnenkort in antwerpe zal zijn. op de trijn is de juf dan begonnen vertellen over zwisserland, de banken de referandums en de bergen en de sneew. maar ze wist er precies niet veel van en ze was nogal rap uitgeklapt om ons dan maar wa bezig te houwen heeft ze dan maar papier en potloode uitgedeelt van de fair trade winkel en moeste wij een mooie tekenink make over zwisserland.

ik hep dan maar gewoon een berg getekent want we hadde zwisserland nog geeneens nie gezien, we waren nog maar juist in brussel noord waar ge precies madamme kunt kopen in de nachdwinkels daar. toen als de juf mijn mooie tekenink zag werd ze in eens grijs en groen. maar kareltje foei tog riep ze. wat een triestiche berg. zijt ge niet beschaamd. als arme jonge uit een prolletarissche familie krijgt ge een reis zomaar kado van tstadsonderweis en dan maakt ge zo een triestige tekenink. das stank voor dank foei foei foei.
en dan wier ik zellef boos. want niet vergete ik ben al 7,5 jaar en dus groodt genoeg om niet meer zomaar op mijn kop te late kakken zeker niet als de juf een boomke wil opzetten over idejologie. nattuuurlijk is die zwisserse berg triestig hemmik gezegt. want die woont in een land met niks als referendas. awel das tog goe, zei de juf. nee zei ik  want volksdemokratie is slegt voor de mense. de slimme leiders moete beslisse want zij wete beter wat goed is voor de mense. dat staat tog in ons handboek verligt totalitarisme van elke vreidag. 
ineens viel er daar efkes een stilte buiten het gegniffel van de rest van de klas maar dan viel de juf hare frangk en wier ze roos van plezier en dat ik haar zelfs moest van mij afduwe of ze had mij platgekust precies gelijk in de tjevensgolen. maar kareltje kareltje tog zugte ze. weet ge dat ge nu al bijna de eindtermen hept gehaaldt van het steedelijk onderweis?
en als belonink mag ik nu heel de week de skilatten van heel de klas sleipen en kuissen. ja ik houd zielig veel van de statsgool.
 
ps ondertusse zijn we wel aangekomen en het is raar want de zwissers spreke vier talen. dus elke keer als een zwister u iets zegt moet ge eerst vrage welke taal hij spreekt en dan pas kunt ge antwoorde. gelukkig dat wij bij ons allemaal alleen maar belgisch spreke, tzou anders een warboel zijn kdurf er nie aan denken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tele-Bea

 

 

 

http://thewestistheverybest.punt.nl/Telebea

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen van Geert

 

De boodschap hierboven, gekribbeld in het arabisch, luidt:

BESTE WENSEN EN GRAAG MINDER ISLAM IN HET JAAR 2011.

Wij zijn het daar uiteraard volmondig mee eens.

 http://kafirharby.blogspot.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura is geen katje om zonder hittebestendige handschoenen aan te pakken

 

  Start de video en zie hoe een bijzonder lang filament vanaf de Zon losbreekt en de ruimte in schiet. Dat filament zweefde al ruim een week boven het oppervlak van de Zon voordat het eerder deze maand uitbarstte. De reeks opnamen werd gemaakt door de rond de Aarde draaiende Solar Dynamics Observatory (SDO) in een specifieke kleur (golflengte) ultraviolet licht die door helium wordt uitgezonden. De explosie veroorzaakte Corona Massa Uitstotingen (CMUs) die hoogenergetisch plasma het Zonnestelsel in dreven. Deze plasmawolk miste echter de Aarde en had dus geen buitengewone aurorae (poollicht) tot gevolg. De hierboven te volgen uitbarsting en een bijzonder grote uitbarsting die afgelopen augustus plaatsvond tonen hoe ver uiteen liggende gebieden op de Zon zich soms toch als één geheel gedragen. Explosies zoals deze zullen waarschijnlijk de komende paar jaar veelvuldiger plaatsvinden, naarmate de Zon het zonnemaximum nadert. Dus : geen paniek, de elitairen zullen er alles aan doen om dergelijke natuurfenomenen te misbruiken om de bevolking angst in te boezemen, die zij zullen wegnemen door het treffen van de juiste maatregelen. Klik-Klak, de wetenschap flitst razendsnel de hoogte in, de mentaliteit van de mensheid helaas niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer dansen : in de zevende hemel van de liefde

  

Max Raabe altijd in orde. Als u er van houdt.


26-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de UNO worden islam Prachtlanden gesteund door andere dictaturen

 

 


De grote kracht van de Arabisch/Islamitische lobby komt het meest naar voren bij de Verenigde Naties (VN). Daar ziet de Organisatie van Islamitische Landen (OIC) met haar machtsblok van 57 landen kans om veel door te drukken wat maar tegen de democratische staat Israel is.

De OIC bereikt dit doordat het beschikt over een gecombineerd blok van 57 stemmen van Islamitische landen, tegen 1 van de Joodse staat Israel.

Daarbij wordt het Islamitische blok vaak gemakkelijk aan een meerderheid geholpen door de steun van andere dictaturen, zoals Noord-Korea, Cuba, Myanmar enz.


Lees verder bij Het Vrije Volk :  

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12630

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als klassiek en jazz mekaar ontmoeten, heb je schitterende muziek

 

 

Yehudi Menuhin (klassiek) en Stéphane Grappelli (jazz) spelen samen de tango "Jealousy" : een heerlijke combinatie van twee  getalenteerde musici die mekaar zeer respecteren. Op een moment laat de sterk improviserende Grappelli zijn klassieke collega even achter zich maar deze laatste is professioneel genoeg om terug in te haken.  Ee korte inleiding door een BBC presentator en achteraf enkele bedenkingen door Menuhin, een fijne, lieve en authentieke man. Ik wilde deze video plaatsen op mijn blog maar moest hem afstaan voor Angeltjes met het overtuigende argument door de hoofdredacteur van "Tut-tut .."

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke verwachtingen voor 2011 : POLLEN MAAR !

 

Verwacht u dat in 2011 een nieuwe federale regering zal "aantreden" met de NVA en de PS zonder nieuwe verkiezingen ?  Of ziet u veeleer opnieuw een verkiezingsronde aankomen ? En zal deze leiden tot een federale regering met of zonder de NVA ?  Zullen er dan oplossingen gevonden zijn voor het onontwarbare samenlevingskluwen tussen Vlamingen en franco-belgen ? Of zal de nieuwe verkiezingsuitslag de inleiding vormen voor de splitsing van het dode land B ?

Vragen waar geen wetenschappelijk antwoord op bestaat, maar die wel uiteenlopende verwachtingen oproepen.  Wil u zich uitleven in onze POLLS ?  Wij hebben ze in tweeën gesplitst, omdat splitsen nu eenmaal meer duidelijkheid biedt. In de linkerkolom bovenaan.

Politieke verwachtingen 1

- Ik verwacht een federale regering met NVA en PS in 2011

- Ik verwacht nieuwe verkiezingen in 2011

Politieke verwachtingen 2

- Na nieuwe verkiezingen komt er een federale regering met de NVA

- Na nieuwe verkiezingen komt er een federale regering zonder de NVA

- Nieuwe verkiezingen bevestigen het huidige status quo en zullen leiden tot de splitsing van het het land B

Eén, twee, drie : "Met macht en zotte kuren, kan den belgiek niet blijven duren" (vrij naar de Strangers) 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEB krijgt gelijk in kortgeding !

 

De winkelketen ZEB heeft van de rechter in kort geding gelijk gekregen in zijn verzet tegen de dwangsommen die werden opgelegd omdat de koopjeswet niet nageleefd werd.

Officieel beginnen de koopjes pas op 3 januari. Tot die dag geldt er een wettelijke sperperiode waarin kortingen niet openlijk mogen worden geafficheerd. De winkelketen ZEB vindt dat echter disciminerend en in strijd met de Europese regels. Daarom begon ZEB vorig zaterdag al met de koopjes, zoals wij dat voor enkele dagen meldden bij Angeltjes : leve de vrije handel !

De ondernemersorganisaties Unizo en het NSZ dienden daarop een eenzijdig verzoekschrift in bij de rechtbank van Kortrijk. Die legde de winkelketen een dwangsom van 10.000 euro per overtreding op. ZEB tekende daartegen verzet aan en heeft nu in kort geding gelijk gekregen. De rechter oordeelde dat de ondernemersorganisaties in de zaak een gebrek aan belangen hebben.

Bij ZEB wordt tevreden gereageerd. "Die uitspraak ligt in lijn met eerdere uitspraken", klinkt het. "De klant staat centraal en daar moeten we ook naar blijven handelen. Hij moet zelf kunnen kiezen wanneer hij een aankoop doet", zegt CEO Luc Van Mol.

Unizo en NSZ vinden de uitspraak echter onbegrijpelijk. ZEB komt weg met illegale praktijken wegens een onjuist procedureel argument, klinkt het. De organisaties betreuren dat de kern van de zaak niet beslecht werd, maar ondernemen voorlopig geen verdere stappen. Ze wachten nog op twee uitspraken ten gronde. De "organisaties" blijven op de bres staan voor Staatswinkels met een uniform aanbod en gelijke prijzen, zoals destijds in de  Sovjet-Unie : met steeds een aangename winkelsfeer en een grote keuze tussen zeker een drietal producten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminele eskimo's ?

 

Weggeplukt bij de webstek van Vlaams Belang :

Na ons artikel “Schorem krijgt carte blanche”, kroop een lezer boos in zijn pen. In zijn reactie ergert de man zich aan wat hij onze ‘triomfantelijke berichten’ over foute allochtonen noemt. Wat er triomfantelijk is aan onze berichten over criminaliteit is ons niet meteen duidelijk. Met een gewelddadige overval valt niet te lachen, wie ook de dader of het slachtoffer moge zijn. De man stelt verder dat er geen verband is tussen afkomst en criminaliteit en hij suggereert dat we ook eens een stukje moeten schrijven over die Turkse arbeiders die bij de afbraak van een Dexia-kantoor in Gent 300.000 euro terugvonden in een kluis en dat geld eerlijk hebben teruggebracht. Welaan, dat is dan bij deze vermeld. Al moet je met dat soort berichtjes wel een beetje oppassen, want dat heeft snel iets van “kijk eens, er zijn ook eerlijke allochtonen.” Als dát niet stigmatiserend is…

We vallen in herhaling, maar als het moet dan moet het maar: neen, niet elke allochtoon is een crimineel en niet elke crimineel is een allochtoon. Dat hebben wij ook nooit en nergens beweerd. Maar dat er een ernstig probleem is, valt gewoon niet te ontkennen. We kunnen het ook niet helpen dat de 16-jarige Roxanne niet werd overvallen door Zwitsers. En haar vader Stéphane Résimont werd in 2004 ook niet overvallen door verdwaalde Eskimo’s. De daders schopten zijn zwangere vriendin toen zo hard dat ze de moord van een ongeboren kind op hun geweten hebben. Nu ja, als ze al een geweten hebben…

Ook gisteren stond er in Het Laatste Nieuws alweer een hallucinant verhaal over de lakse Justitie en een gedemotiveerde politie. Drie weken geleden overvielen zeven gangsters een hotel in Anderlecht. De daders wandelden ongemaskerd voorbij de bewakingscamera’s, mishandelden de receptioniste en gingen er met een som geld van door. Ongemaskerd. Dom, of is het eerder een houding van ‘wie doet ons wat’? Niemand dus. De politie kreeg de perfecte beelden, maar de hoteleigenaar hoorde daarna niets meer. Daarop schakelde de man dan maar zelf een privédetective in. Een week later had die de ‘boefjes’, hun namen, achternamen en adressen al opgespoord. “Allemaal meerderjarig. Drie van hen hadden een gerechtelijk verleden, eentje had net de gevangenis verlaten nadat hij vastzat voor overvallen.” De politie kreeg alle gegevens op een gouden schoteltje aangeboden, maar drie weken na de overval is er nog geen enkele arrestatie verricht. ‘Er wordt aan gewerkt’, klinkt het bij de politie. De gerechtelijke molens in ons land draaien traag, en zeker in Brussel.

Voor alle duidelijkheid, al zal onze boze lezer dat niet graag horen: op de camerabeelden van de hoteloverval waren ook al geen Eskimo’s te bespeuren …


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een duo-bericht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Over Geert Wilders' vlugge reactie op de toespraak van Beatrix door Victor van Vosselaer

Zo'n actueel antwoord zal Beatrix niet verwacht hebben. "Gekroonde Hoofden" hebben steeds het voordeel van hun boodschappen op TV te verkondigen omdat zij wél goed beseffen dat niemand hen ONMIDDELIJK kan tegenspreken over de onzin dat die "wolkenlevers" uitkramen. 
Geert Wilders had ditmaal het voordeel omdat hij hààr de naakte feiten kon terugkaatsen in haar gezicht ... een 10, een nieuwe griffel, èn een kus van de juf !

Nadenken over een oorlog door jos  

op een dag als deze denk ik er een beetje dieper over na. Dan vraag ik me af : wat hebben wij in godsnaam die moslims toch misdaan ?  waarom die aanslagen, moorden, bedreigingen enz ?  er gaat de laatste  maanden geen dag voorbij of we horen of lezen over baldadigheden vanuit die hoek. en het gaat van kwaad naar erger! waarom ? is west europa misschien in oorlog met de moslims misschien ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland heeft reeds zijn islamzender : de Troslim

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen droom en werkelijkheid

 

tussen droom en werkelijkheid... 
 
staan heel wat wetten in de weg
en zoals steeds, partijen in de walen
voor wie na maanden nog steeds denkt
een "vette vis" binnen te halen...
hij houdt zichzelve voor de gek
hij zal tot scha en schande ondervinden
dat hij de rekening zal betalen
of beter nog gezegd
de rekening op de  vlamingen verhalen 
het wordt voor nva de hoogste tijd
zich over deze bric à brac eens te bezinnen
in plaats van in 't "moeras" te springen
gedaan ... confederale luchtkastelen
maar belgié ordelijk op te delen
te denken over onafhankelijkheid
waarbij " de weg het doel zal zijn" *
dit is mijn laatste wens dit jaar
en eerste voor het volgend,   uiteraard
voor vlaamse kijker, lezer, luisteraar en twitteraar !*
 
jos

* gelezen en een beetje samengevat uit " de weg is het doel" ! webstek G. Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossier USSR, parallellen met de EU vandaag

 

 

  

In dit dossier beschrijven we de ondergang van de Sovjet-Unie en leggen we tien factoren bloot die leidden tot de crash van het imperium dat drie generaties lang één van de machtigste op aarde was. Meteen maken we de link met Europa vandaag en moeten we vaststellen dat haar situatie helemaal niet zo verschilt met die van de aftakelende USSR.

"Wanneer we spreken over politieke revolutie, lijkt dat meestal een ver-van-mijn-bed show. We stellen ons werkloze Duitse burgers voor uit het tijdperk van onze overgrootouders, of joelende meutes in het Parijs van 300 jaar terug. Feit is echter dat desintegratie van politieke en financiële systemen van elke tijd en plaats is, en dus ook voor onze eigen deur kan plaatsvinden."

Lees dit boeiende en op feiten gebaseerde verslag via onderstaande link :

http://goldonomic.be/index.php?option=com_content&view=article&id=246

Deze tekst is niet afkomstig van een politieke webstek maar van de internationale, onafhankelijke, financiële adviseurs van Goldonomic, het genre instellingen die het liefst opereren in politiek  stabiele omstandigheden. 

 (met dank aan Stradi voor de tip)


25-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 terroristen opgepakt in Nederland : vrolijk kerstfeest !

 

Exterieur van belwinkel Banadir telecomcenter in Rotterdam. De Nationale Recherche heeft vrijdag in Rotterdam twaalf Somaliers aangehouden. (Foto ANP)

De Nationale Recherche heeft vrijdagavond in Rotterdam twaalf Somaliërs aangehouden. Zij zouden op korte termijn een terroristische aanslag in Nederland willen plegen. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag meegedeeld. Het OM weet niet wat het doelwit was van de terroristische aanslag.

Ook heeft de Nationale Recherche een belwinkel en vier woningen in Rotterdam en twee motelkamers in Gilze-Rijen doorzocht. Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De twaalf mogelijke terroristen zijn tussen de 19 en 48 jaar. Zes van hen wonen in Rotterdam, vijf hebben geen vaste woon- en verblijfplaats en een man komt uit Denemarken.

De verdachten zijn opgepakt door de Dienst Speciale Interventies (DSI), de antiterrorisme-eenheid van het KLPD.  Voor de twaalf Somalische terreurverdachten gelden beperkingen. Dat wil zeggen dat onder anderen hun advocaten geen mededelingen over de zaak mogen doen. Dat hebben de twee raadslieden Michael Ruperti en Marjolein Dikkerboom zaterdag gezegd.(ANP)

Vier van de Somalische terrorismeverdachten die vrijdagavond in Rotterdam zijn opgepakt, logeerden in Restaurant en motel Gilze in Gilze. Dat heeft directeur Nick van der Valk zaterdagmiddag gezegd.

Op het moment van de inval door de Nationale Recherche waren de vier mannen niet in het motel, aldus Van der Valk. De Somaliërs verblijven sinds enkele dagen in het motel, maar waren hem niet opgevallen doordat ze zich vreemd gedroegen. Van der Valk is blij dat alles goed is afgelopen. (ANP)

Geert Wilders reageerde onmiddellijk na het arrestatiebericht

''Dit toont de enorme kwetsbaarheid van Nederland en het hele vrije Westen aan voor het gevaar van het islamitisch terrorisme. We mogen het nooit onderschatten of bagatelliseren en moeten er met alle beschikbare middelen keihard tegen optreden. Onze vrijheid staat op het spel'', aldus Wilders. Als we die vrijheid willen behouden, is het volgens hem ook nodig de ''islamisering van ons land'' te stoppen.

Wilders reageerde ook via Twitter: ''De 12 opgepakte Somalische terreurverdachten zochten volgens mij in NL niet direct naar wat ons verbindt en delen onze waarden vast ook niet''. Daarmee doelde hij op de oproep van koningin Beatrix in haar kersttoespraak dat het belangrijk is te zoeken naar wat verbindt.

Bron : Het parool


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dit is Kerstmis

 

Uitbater eethuis neergestoken

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de uitbater van een sicha-bar* in de Antwerpse Wisselstraat neergestoken. Het slachtoffer, een man van 30 uit Deurne, liep daarbij levensgevaarlijke verwondingen op. Om 01.30 uur zag een politiepatrouille dat er opschudding was in de Wisselstraat, ter hoogte van café Marakesh. Tussen de menigte lag een man op de grond die hevig aan het bloeden was aan zijn dijbeen. De politie riep onmiddellijk bijstand in van een medisch urgentieteam.

* Weet iemand wat een sicha-bar is ?

(http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20101225_017)

Twee 15-jarigen opgepakt voor overval op huisarts die stierf

De federale gerechtelijke politie heeft twee minderjarige verdachten opgepakt voor de overval op de Mechelse huisarts Georges Lauwens. De 67-jarige dokter stierf een week na de feiten.

(http://www.gva.be/antwerpen/mechelen/twee-15-jarigen-opgepakt-voor-overval-op-huisarts-die-stierf.aspx)

Belg wint 19 miljoen euri met Euromillions

Een Belg heeft bij de trekking van EuroMillions 19 miljoen euro gewonnen in rang 1. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische Nationale Loterij vrijdagavond bevestigd.

(http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101225_003)

Kerk van Diepenbeek is ingestort

In Diepenbeek is de kerk vannacht grotendeels ingestort. Een paar uur daarvoor vond de middernachtmis er nog plaats. Het is nog niet duidelijk waardoor de instorting werd veroorzaakt.

(http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/101225_Diepenbeek_kerk)

Tientallen doden bij gevechten in Darfoer

Bij gevechten tussen regeringstroepen en een alliantie van rebellen in Darfoer zijn minstens veertig vermoedelijke rebellen om het leven gekomen. Dat meldt het Soedanese leger vandaag.

(http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1200106/2010/12/25/Tientallen-doden-bij-gevechten-tussen-rebellen-en-leger-in-Darfoer.dhtml)

Kerstmannen beroven Zweedse paleiswacht

Twee mannen verkleed als kerstman hebben vrijdag een wachter bij het koninklijk paleis in Stockholm beroofd van zijn geweer. Volgens de politie viel het duo de wachter vroeg in de ochtend aan. Ze sloegen de man in elkaar, namen hem zijn AK5-geweer af en vluchtten weg.

(http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20101224_065&kanaalid=1415)

SPORT : Voetbal 

De YouTube-video van het knappe doelpunt van Wesley Sonck tegen RC Genk vorig weekend is al meer dan 700.000 bekeken. De Lierse-speler controleerde een bal van Radzinski en scoorde met de spectaculairste omhaal van het jaar 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Oranje Theehuis stelt voor

 

060 Shanghai - Yuyjan Garden

 

Laten we op Kerstdag even reclame maken voor de muziekblog van onze medewerker Savat. Dit vindt u allemaal op de frontpagina bij Het Oranje Theehuis http://blog.seniorennet.be/savat/  (en veel meer in het achterliggende archief, bijna 500 video's)

Het Witte Paard van Ralph Benatzki met Peter Alexander
La fille de Madame Angot van Charles Lecocq
José van Dam in Don Carlo van Verdi
Het Zwanenmeer van Tsjaikovski door het Ballet van Vlaanderen
De virtuoze Vlaamse violist Rudolf Werthen
Het fameuze duet uit de Parelvissers
De Love Story van Anna Netrebko en Rolando Villazon (het is niet écht maar dat zijn sprookjes nooit)
Het gemaskerd Bal
Het Stabat Mater van Rossini (waar kan u dit nog horen met anagepaste commentaar door Pappano ?)
Een uniek document uit 1937 met het duo Jan Kiepura en zijn vrouw Martha Eggert (die volgend jaar 100 wordt)
Jeannette Macdonald en haar "Sweetheart" Eddy Nelson
Bachs Kerstoratorium
Een fragment uit Heavenly Creatures : Heavenly Creatures is een film, gebaseerd op een ware gebeurtenis.  Bovenstaand fagment oogt opgewekt en fris  : twee jonge pubermeisjes stormen door haar jonge leven op maat van de vrolijke Ezeltjesserenade gezongen door Mario Lanza.  Dra neemt het verhaal een zwaar dramatische wending.  De moeder (en de familie) van een van de pubers verdenkt de meisjes van een verboden liefde (in die dagen van de jaren '50 was het nog zo, vandaag ben je bijna abnormaal als je geen ervaringen opdoet met het eigen geslacht) en men probeert ze te scheiden. Daarop wordt de moeder het hoofd ingeslagen.  Omdat de moordenaressen te jong zijn voor een écht proces, worden ze 5 jaar, tot hun meerderjarigheid, opgesloten. Hen wordt een levenslang verbod opgelegd om met mekaar in contact te komen en zij krijgen een nieuwe identiteit.  Zij houden zich aan het verbod en zijn intussen volwassen vrouwen met een eigen gezin. De media zijn er in geslaagd hen te ontdekken. Zij beweren dat er nooit sprake is geweest van een lesbische relatie, enkel van een innige vriendschap. Een van hen is een schrijfster. Niets is wat het lijkt.

Authentieke reportagebeelden uit de jaren 1930 over Berlijn met de opkomst van de nazi's en zang door de tenoren Richard Tauber en Joseph Schmidt.  Hier kunnen we duidelijk zien dat de grote tenor  Schmidt inderdaad slechts 1.45 meter groot was. En toch blijft hij de grote Joseph Schmidt.

... en een originele versie van O Tannenbaum

Veel fragmenten worden begeleid door toelichting en commentaar zoals hierboven aangehaald bij de twee laatste voorbeelden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille Nacht

 

 

Het is echt zoeken naar een traditioneel Kerstlied maar we vonden deze video met aangepaste beelden en zeer ingtogen koorzang. Zalig en prettig kerstfeest !

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!