Angeltjes
03-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Vragen over 10 Jaar islamitisch terrorisme

 

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington bestrijdt het Westen wereldwijd islamitisch terrorisme. Die strijd in 10 vragen.

1 Waar zijn in 10 jaar strijd tegen terreur de meeste doden gevallen?

Er zijn geen exacte cijfers, maar Irak staat op de eerste plaats. Sinds de Amerikaans-Britse inval in 2003 zijn ruim 1 miljoen Irakezen omgekomen door terrorisme-gerelateerd geweld. In Afghanistan, het andere land waar de strijd tegen terrorisme tot oorlog heeft geleid, zijn sinds 2001 tienduizenden doden gevallen. Ook in Pakistan, Jemen en de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië heeft de strijd duizenden levens geëist.

2 Wat was de ergste terroristische actie sinds 11 september?

Voor velen was dat de gijzeling door Tsjetsjeense terroristen van School nr. 1 in Beslan, op 1 september 2004. Na drie dagen greep het Russische leger in met ruim 330 doden, vooral kinderen, tot gevolg.

In oktober 2002 kwamen op het Indonesische eiland Bali 202 mensen om bij bomaanslagen op nachtclubs.

Op 11 maart 2004 waren vier treinen in Madrid het doelwit, met 191 doden en 1800 gewonden. Een jaar later volgden de aanslagen in Londen (56 doden).

3 Welke grote terroristen zijn opgepakt?

  • De grootste vis is waarschijnlijk Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen op 11 september en ook betrokken bij andere terreurdaden. Khalid zit vast in Guantanamo Bay en riskeert de doodstraf.
  • De Fransman Zacarias Moussaoui, de zogeheten 20ste kaper van 11 september, is in de VS tot levenslang veroordeeld.
  • Noordin Mohammed Top van Jeemah Islamiyah – betrokken bij de aanslagen op Bali - werd in 2009 door de Indonesische politie doodgeschoten.
  • In juni 2006 kwam Abu Musab al-Zarqawi, de leider van al-Qaeda in Irak, om bij een Amerikaans bombardement.
     

4 Hoeveel Nederlanders zijn omgekomen tijdens 10 jaar terreur? 

Op Nederlandse bodem filmmaker Theo van Gogh. De strijd in Afghanistan kostte 24 Nederlandse militairen het leven, de missie in Irak in 2. Ook kwamen er Nederlanders om bij de aanslagen op Bali (4) en 11 september (1).

5 Welke burgervrijheden zijn gesneuveld?

Critici noemen de antiterrorisme-wetten een bedreiging voor de privacy, de vrijheid van meningsuiting, het publieke debat en de persvrijheid. In Nederland zijn identificatieplicht en preventief fouilleren ingevoerd. Het cameratoezicht is fors uitgebreid. 'Bijzondere opsporingsbevoegdheden' zoals observatie, infiltratie en telefoontaps worden sneller ingezet.

Oproepen tot haat of geweld wordt hard aangepakt. Het 'persoonsgericht verstoren' is ingevoerd, waarbij iemand van wie mogelijk een terroristische dreiging uitgaat zodanig in de gaten wordt gehouden dat zijn omgeving dat doorkrijgt.

6 Wat heeft Nederland er aan overgehouden?

Nederland is een Landelijk Coördinator Terrorismebestrijding rijker. En een Alerteringssysteem Terrorismebestrijding, dat overheid en bedrijfsleven waarschuwt bij gevaar voor terrorisme. Ook is er de Dienst Speciale Interventies, een eenheid van defensie en politie die tot taak heeft 'onder alle omstandigheden' potentiële terroristen aan te houden of uit te schakelen.

7 Is er politiek iets veranderd in Nederland?

Op 11 september 2001 regeerde het tweede kabinet-Kok, een stabiele meerderheid van PvdA, VVD en  D66. De economie floreerde en terrorisme was geen item. Nu heeft Nederland een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV, en draait het om bezuinigingen en veiligheid.

Behalve antiterreurwetten zijn veel strengere immigratie- en asielwetten aangenomen. In de Tweede Kamer wordt gesproken over Marokkaanse straatterroristen en boerkaverboden; tien jaar geleden was dat ondenkbaar.

8 Wie is de grootste Nederlandse terrorist van de afgelopen 10 jaar?

Dat is zonder twijfel Mohammed B., de man die op Theo van Gogh vermoordde. Mohammed B. kreeg levenslang.

Rond hem cirkelt de Hofstadgroep. Verschillende leden zijn veroordeeld, onder meer vanwege het gewelddadige verzet tijdens de politie-inval in Den Haag in 2004. Maar voor terrorisme is nog niemand veroordeeld.

9 Wat was de grootste terroristische blunder van de afgelopen 10 jaar?

Richard Reid slaagde er niet in zijn bomschoen in het vliegtuig aan te steken. Of Umar Farouk Abdulmutallab die zo lang aan het sukkelen was met zijn explosieve onderbroek dat hij door de Nederlander Jasper Schuringa kon worden overmeesterd.

Aan de andere kant zijn vele mensen opgepakt op verdenking van terrorisme, terwijl er achteraf niets aan de hand was. Vooral in de VS en Groot-Brittannië zijn grote politierazzia's geweest, maar ook in Nederland. In maart 2009 was er paniek om niks toen 7 Nederlanders van Marokkaanse afkomst werden opgepakt wegens plannen voor een aanslag op IKEA.

In november 2005 volgde een grootscheepse antiterreuractie toen twee moslims gekleed in djellaba zich opsloten in het toilet van een trein in Amsterdam. De mannen bleken zich achteraf slechts ritueel te hebben gewassen.

De grootste blunder komt vermoedelijk op het conto van de Londense politie, die kort na de aanslagen in 2005 de onschuldige Braziliaan Jean Charles de Menezes met kogels doorzeefde, omdat ze hem aanzagen voor een terrorist.

10 Waar is Osama bin Laden? 

Osama bin Laden is nog altijd vrij man. Als hij nog leeft, want daar wordt aan getwijfeld. De afgelopen jaren verschijnen er wel geregeld audioboodschappen die aan hem worden toegeschreven. Vermoed wordt dat Bin Laden in het noordwesten van Pakistan zit, zwaarbeveiligd en naar verluidt beschermd door de Pakistaanse veiligheidsdienst. De FBI heeft 25 miljoen dollar op zijn hoofd gezet.

 @ Radio Nederland Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoge bomen vangen veel wind.  Té hoge bomen waaien om. (over Bart de Wever)

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Niet blind voor Israël ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Niet blind voor Israel" ? Met alle respect, sta me toe dat ook ik hier mijn vrije mening geef over een land waar ik gewoond heb.
 
Laat u toch geen zand in de ogen strooien door al wat de linkse poco-gemeenschap hier zo grondig schijnt te doen en waaraan ik die vier woorden moet toeschrijven. De berichtgeving over wat Israel doet is zo verdraaid dat het bijna onmogelijk is om de waarheid te kennen. Zelfs het persagentschap Reuters heeft moeten toegeven dat het foto's "gemanipuleerd" had.

Bekijk eerst even de kaart die hier op Angeltjes staat en waar je duidelijk kan zien wat een dwergstaatje Israel is tussen al haar vijandig gezinde omringende landen. Bedenk dan even wat u zou doen als je in die situatie zou verkeren. Zou u zich laten vernietigen zonder boe of bah? Of zou u zich verdedigen met alle middelen?

Ik weet wat ik zou doen. Ik ben geen roekeloze held, maar ik weet dat als puntje bij paaltje komt ik mijn lijf en dat van mijn dierbaren met hand en tand zal verdedigen tot de overwinning als het kan, tot zelfs mijn dood als het moet.

Israel verzorgt steeds alle, ALLE, slachtoffers die op haar grondgebied vallen, in tegenstelling met haar vijanden die Israelische slachtoffers martelen en/of vermoorden.

Ik wil mij hier niet toespitsen op de Palestijnse zaak want dat vergt een heel hoofdstuk om te begrijpen hoe de vork in de steek zit en hoe de huidige situatie een gevolg is van wat zich na de eerste wereldoorlog heeft afgespeeld.

Het merendeel van de wereld wordt nog steeds leugens verteld over het Midden-oosten, de hele linkse meute verslaggevers zijn daar zo goed in getraind dat ik zou vermoeden dat ze bij de moslims in de leer zijn gegaan om taqqiya toe te passen.

Ik begrijp ook dat het overweldigend is als je overal door de leugens de waarheid niet meer kunt zien, maar met een beetje nieuwsgierigheid om te weten wat er aan de hand is kom je er wel achter.

Israel is ook de dam die Europa beschermd, alhoewel ik me afvraag in hoeverre het huidige Europa dit nog verdient, de meesten waarderen het zelfs niet. Als ooit die dam breekt, dan zal het ons allen terugsleuren naar de donkerste tijden die de meesten zich niet eens kunnen voorstellen.

Ik ga om te sluiten nog één kleine vergelijking geven die echter boekdelen spreekt:

Israëli's, Joden dus, houden van het leven, beschermen hun leven en dat van hun landgenoten met alle mogelijke middelen;

Arabieren en in dit bepaald geval zij die zich Palestijnen noemen houden van de dood, moeders zijn trots op hun zonen die zich opblazen. Enkel verziekte geesten kunnen zoiets aanprijzen.

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-politiecommissaris spreekt nazi-taal : Wilders mollen, aanhang op transport

  

Dit is een video uit 2007. Inmiddels is de PVV-Kamerfractie uitgegroeid van 9 tot 24 volksvertegenwoordigers en is het elctoraat toegenomen van 540.000 kiezers naar bijna 1.500.000.  Het transport zal een ingewikkelde zaak worden, maar de nazi's waren goed georganiseerd, zo ook deze fascist die gans zijn beroepsleven en pensioen geteerd heeft op belastinggeld.

(met dank aan Lucky9)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 4 januari : gedeeltelijke zonsverduistering

 

Hier ziet u hoe de Aarde er uit ziet tijdens een zonsverduistering. De schaduw van de Maan verduistert duidelijk een deel van de Aarde. Deze schaduw raasde met een snelheid van bijna 2000 km/uur over het oppervlak van de Aarde. Alleen waarnemers nabij het centrum van de donkere cirkel zien een totale zonsverduistering — iets daarbuiten is alleen een gedeeltelijke zonsverduistering te bewonderen, waarbij slechts een deel van de Zon door de Maan wordt bedekt. Deze spectaculaire afbeelding van de zonsverduistering van 11 augustus 1999 was één van de laatste opnamen die ooit vanuit het ruimtestation Mir werd genomen. De twee heldere vlekjes die in de linker bovenhoek verschijnen zijn mogelijkerwijs Jupiter en Saturnus. Mir werd in 2001 op gecontroleerde wijze uit zijn omloopbaan rond de Aarde gestuurd om grotendeels in de dampkring op te branden.

Credit: Mir 27 Bemanning; Copyright: CNES

 Op dinsdag 4 januari heeft er in België een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Om de verduistering vanaf het eerste moment te kunnen volgen, stellen de Amateur Sterrenkundigen van Herentals (ASH Polaris) een aantal van hun kijkers ter beschikking op de Toeristentoren. 

Een zonsverduistering heeft plaats als de Maan tussen de Zon en de Aarde komt te staan. Als je dan het geluk hebt om in de schaduw van de Maan te staan, krijg je een totale zonsverduistering te zien, een indrukwekkend hemelverschijnsel waarbij het plots vrij donker wordt.

Begin januari gaat het echter maar om een gedeeltelijke zonsverduistering. De Maan zal de Zon niet helemaal bedekken, het lijkt alsof er een hap uit is. Al zal het deze keer toch een vrij grote hap zijn, want de grootte van de eclips is 0,8 (met 1 een totale eclips).

De zon komt op omstreeks 8:46. Het maximum van de eclips heeft plaats rond 9:15. Dan is het grootste gedeelte van de zon verduisterd. Het einde van de eclips is voorzien om 10:37. De Polarianen zullen vanaf 8 uur aanwezig zijn, dus ook bij bewolkt weer. Opwarmen kan je altijd in de cafetaria van de Toeristentoren.

@ http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLMPE_20101228_001

(met dank aan Joos)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

(foto Het Nieuwsblad)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Nieuwjaar 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik raadpleeg elke dag Angeltjes en probeer elke dag mensen warm te maken voor deze site.

We leven in een onland en er is niemand die ons op het goede spoor zet. Terwijl de stomme tv-zenders zoeken naar de allerslimste mens ter wereld is er hier niemand die een nuttig idee naar voren brengt.  
Politiekers leven enkel en alleen maar voor het profijt en de komst van Europa maakt het allemaal nog wat erger.

Ondertussen komen er mensen uit alle mogelijke landen naar hier om te potverteren, en ons enigste probleem is volgens Vhfstdt de vergrijzing ... Ik rekende op het VB maar ook zij laten het afweten en krijgen geen kans om iets te doen. BDW betrouw ik niet maar hij hij zou heel misschien wel iets kunnen verwezenlijken als hij niet plots sterft of vermoord wordt.

De Islam was, is en blijft een groot gevaar en als Turkije bij Europa komt (zoals de VS willen) zijn we er helemaal aan! Dat is geen paard van Troje, dat zijn honderden maneges.

Toch kijk ik de toekomst met hoop tegemoet maar ik weet niet of er nog mooie dagen komen. De beste dagen liggen zeker achter ons ...

Raymond V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het Baard-Day

 

Ondanks een wankele gezondheid, maar dankzij een deugddoend diner met Caroline Chérie, heeft de keuninklijke bemiddelaar Johan Vande Lanotte de laatste hand gelegd aan zijn onderhandelingsnota. Vandaag maandag komt er een Franse vertaling van de tekst en dan brengt een koerier-van-de-keuning, een musketier,  de nota naar de voorzitters van de zeven onderhandelende partijen.

Die zitten te popelen in blijde verwachting, behalve Caroline Chérie en Elio di Rupo, die zijn niet in verwachting.  Zij weten wat den Baard geschreven heeft, want ze houden mekaar op de hoogte, zoals het hoort voor partijgenoten.  Caroline trad gisteravond op in de Pappenheimers, zij het slechts in één ronde. Zij toonde zich uitermate verbaasd dat West-Korea niet bestond als natie. Waarom ook niet, er zijn toch vier windrichtingen, niet ?  De olijke partijgenoot-quizmaster schaterde het uit. Woestijnvisser zijn, is soms ene harde job. 

Woensdag moeten de partijvoorzitters laten weten of ze op basis van de tekst voort willen praten. Volgens Vande Lanotte gaat het om een evenwichtig ontwerp, waarin alles aan elkaar is gelinkt, maar is de nota niet te nemen of te laten. We kunnen nog alle kanten uit als iemand gaat dwars liggen.  Maar die krijgt dan wel de Zwarte Piet in handen. 

De bemiddelaar legt voor ruim 14 miljard euro fiscale autonomie voor de gewesten op tafel, naast de overheveling van zo'n 15 miljard euro bevoegdheden plus de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. En dat alles zonder Vlaamse tegenprestaties.  Althans zo laat de neutrale 0000, bij wie we dit bericht lazen, het uitschijnen.


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël, omringd door enkele bevriende naties

 

Iran ontbreekt. Wellicht omdat het geen bevriende natie is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joden en moslims in Nederland

 

 

Een Franse zender maakte deze ingekorte reportage over een rabbijn in Amsterdam.  De verbale en soms fysieke incidenten met jongeren van het mediterrane type (dixit de rabbijn) zijn frequent met de gekende uitschieter "Hamas, alle joden aan het gas". De joodse gemeenschap is bang voor de toekomst en de toenemende invloed van de islam.  Een jonge moslim ontkent niet dat de joden geviseerd worden maar tevens pleit hij voor overleg tussen de twee groepen.  De moeder van de rabbijn adviseert om uit te wijken naar Israël vooraleer er ernstige incidenten plaatsgrijpen. We zijn alleszins goed bezig met onze laffe toegeeflijkheid tegenover de aanhangers van de godsdienst van de vrede. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemels Stilleven

 

Credit & Copyright: Adam Block, Mt.Lemmon SkyCenter, Univ. van Arizona

 Linksboven in dit mooie, met een kosmisch penseel vervaardigd, hemelse stilleven schijnt de stoffige nevel NGC 2170. NGC 2170 weerkaatst het licht van nabije hete sterren, wordt vergezeld door andere blauwige reflectienevels, een compact rood gebied met emissie, flarden van verduisterend interstellair stof, en is te zien tegen een achtergrond van sterren. Net als de gewone huishoudelijke voorwerpen die schilders van stillevens vaak als onderwerp kiezen, worden wolken van gas, stof en hete sterren, hier afgebeeld, ook vaak tesamen gevonden in een kosmisch tafereel — in dit geval een massieve, ster-vormende moleculaire wolk in het sterrenbeeld Monoceros (Eenhoorn). Met een geschatte afstand van slechts 2400 lichtjaar of daaromtrent, bevindt deze reusachtige moleculaire wolk, Mon R2, zich relatief erg nabij. Op die afstand, heeft dit canvas een afmeting van ongeveer 15 lichtjaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël maakt(e) zich op voor een oorlog

 

De Israëlische strijdkrachten bereiden zich voor op een grootschalige oorlog. Dat blijkt uit een verslag van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv dat verspreid is door WikiLeaks.

 

Hamas of Hezbollah
Waarschijnlijk wil Israël oorlog voeren tegen de Palestijnse Hamasbeweging in de Gazastrook of tegen de militanten van Hezbollah in buurland Libanon. In het document zegt Israëlische legerchef Ashkenazi dat het leger klaar wordt gestoomd voor een grote operatie. Het is makkelijker om de militaire inzet te verkleinen, dan om die op te schalen.

Raketdreiging
Het door WikiLeaks gelekte document is gedateerd 15 november 2009. "De raketdreiging tegen Israël is serieuzer dan ooit", zou Ashkenazi hebben gezegd tegen een groep Amerikaanse diplomaten. "Daarom legt Israël zoveel nadruk op verdediging tegen raketten."

Iran
Iran, de aartsvijand van Israël, zou volgens Ashkenazi beschikken over circa driehonderd raketten met voldoende bereik om Israëlische doelen te treffen. In het geval van een aanval door Iran zouden de autoriteiten in Israël slechts 12 tot vijftien minuten de tijd hebben om burgers te waarschuwen.

40.000 raketten
Het Amerikaanse document maakt verder melding van het wapenarsenaal van Hezbollah. Deze beweging, die steun krijgt van Iran, zou beschikken over meer dan 40.000 raketten. In het afgelopen jaar zou dat aantal volgens bronnen binnen het Amerikaanse regeringsapparaat zijn opgelopen tot ongeveer 50.000.

Bron : RTL/Nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Vandermeersch, ontmaskerd als spion in Nederland

 

 

Op de rand van 2010 betrapt : Peter Vandermeersch, Vlaams hoofdredacteur van de Nederlandse kwaliteitsavondcourant NRC Handelsblad, is een undercoveragent van de Belgische secret service. Bewijs: Volkskrant-artikel hieronder, foto Vandermeersch hierboven. Betrapt! Allee manneke, zo dom zijn wij Ollanders dan ook weer nie hè?

Bron : geen stijl

 België zet Gestapobrillen in tegen straatvervuilers

In steeds meer Belgische gemeenten fietsen en lopen controleurs getooid met camerabrillen. Deze brillen zien er redelijk normaal uit, maar bevatten een verborgen camera. Die maakt onopvallend opnamen van de misdaad, zodat ontkennen voor de overtreders geen zin meer heeft.

Agenten in de politiezones Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel beschikken al over de brillen. De gemeente Merchtem gaat de speciale bril vanaf nieuwjaarsdag dagelijks gebruiken tegen mensen die propjes en ander vuil op straat gooien.

Volkskrant

 

 


02-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks leger drijft christenen uit kerk op Cyprus

 

 

Dit is een bericht dat alle voorstanders van de Turkse toetreding tot de EU zal doen glunderen. Tevens is het een duidelijke afschildering van de échte mentaliteit van Turken. Ook de Beringse schepen Koçak die ontstemd is omdat hij niet mag lachen met de Holocaust vindt hier inspiratie voor enkele goede grappen en grollen over de Grieks-orthodox christenen.

Het jachtseizoen op christenen is open.  Ook in bezet Noord-Cyprus waar sinds kerstavond minstens zeven Grieks-orthodoxe kerken door Turkse militairen betreden en ontruimd werden.  De eredienst werd afgebroken en de gelovigen buiten gegooid.  Een priester werd zelfs gedwongen zijn liturgische gewaden uit te trekken.

De Cypriotische regering heeft tegen deze actie van de separatistische regering van het door Turkije bezette noordelijk deel van het eiland geprotesteerd bij de V.N. en de EU.  Dit is een schending van het recht op vrije uitoefening van een geloof.  Er wordt gevreesd dat de Turkse bezetter een totale “ontgrieksing” en de daarmee gepaard gaande uitroeiing van de christenen als doel heeft.

Zoals bekend wil Turkije lid worden van de EU.  Men zou kunnen twijfelen aan de geschiktheid van de uitbreidingskandidaat, tenzij men voorstander is van een islamisering van heel Europa.

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Roemeense fraudebestrijding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Het nieuwe jaar heeft zijn geboortedons nog niet afgeschud of de weireld wordt alweer overspoeld met bommen, granaten, messentrekkerij, doodrijders, brandstichters, enz. Toch las ik vandaag een bericht (NL.txt) dat me even duizelig maakte. Geen ocmw-toeristen of hangmatverkopers ditmaal, maar wel een ernstige beslissing die de Roemeense regering getroffen heeft.

Dit prachtland,dat deel uitmaakt van de E.U. met zijn kweek van roma-tomaten, en dito zigeuners heeft in zijn strijd (?) tegen de belastingontduiking het fenomenale idee gehad om bepaalde beroepsbezigheden als "officieel" te erkennen en er dan ook belastingen op te innen.

Het gaat hier om volgende "stielen" :  hekserij, lijkenbalseming en astrologie.

Voortaan worden deze kwakzalverijen in het land van Dracula als "belastbare job" erkend. Het laat meer duidelijk vermoeden dat er in dat kierewietenland veel van die "zwartwerkers" rondlopen. Wat zijne exellenties Van Dweil en Barrabas van deze Roemeense oplossing denken is niet geweten. Onze fraudejager Carl De Vlies (tjeef) is alvast opgetogen over het Roemeense initiatief en laat  weten ook de mogelijkheid te onderzoeken om hier in het land B "kwakzalvers" hoger te belasten. Aan beoefenaars van deze bezigheid geen gebrek!

mvg Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijk brein krimpt. (dat wisten wij al)

 

ou het kunnen dat de mens steeds dommer wordt? Uit een studie blijkt dat het menselijk brein al 20.000 jaar aan het krimpen is. Gedurende de twee miljoen jaar daarvoor nam de grootte van het brein alleen maar toe.

Het krimpende brein is een fenomeen waar niemand aan kan ontsnappen. Het gebeurt over de hele wereld, bij beide geslachten en bij elk ras. In 20.000 jaar is ons brein met de grootte van een tennisbal gekrompen. Volgens Dr. John Hawks, antropoloog van de universiteit van Wisconsin, hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Een kleiner brein betekent niet noodzakelijk dat we aan intelligentie moeten inboeten.

Reden ?
Over de reden van het krimpende brein is men het niet eens. Sommige wetenschappers geloven dat de mens vroeger een groot hoofd nodig had, aangezien ze veel vaker in de kou vertoefden. Andere wetenschappers denken dat ons voedsel vandaag veel gemakkelijker valt op te eten dan vroeger en dat onze hoofden daardoor niet meer groeien. Nog een theorie zegt dat enkel de sterksten overleefden, aangezien veel kinderen stierven. En de sterksten hadden het grootste hoofd.

Voorouders
Volgens Dr. David Geary, van de universiteit van Missouri, mogen we onze voorouders niet zomaar intelligenter noemen. "In feite waren onze voorouders intellectueel onze gelijke niet. Dankzij de opkomst van landbouw en moderne steden konden de slimste mensen zich op wetenschap, kunst en andere velden toespitsen. Hun voorouders hadden de infrastructuur niet om dat te doen."

Raadsel
Dr. Hawks gelooft wel dat de moderne mens slimmer is geworden, net doordat het brein gekrompen is. Een groter brein vraagt meer energie en doet er langer over om zich te ontwikkelen. Aan de universiteit van Tennessee stelt een studie echter dat ons brein in de toekomst opnieuw zal groeien. Wetenschappers staan met andere woorden zelf voor een raadsel. Of we slim genoeg zijn om het op te lossen, zal nog moeten blijken ...

Bron : Het Laagste Nieuws 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodrijder direct vrijgelaten door gul parket

 

foto Gazet van Antwerpen

Vorige week donderdagavond werd een 80-jarige dame die na het afstappen van de bus de straat overstak,   meegesleurd en overreden door een gehaaste chauffeur. De man reed gewoon door, alsof er niets aan de hand was. Tot overmaat van ramp werd het slachtoffer dat bloedend en huilend van de pijn op de weg lag een tweede maal overreden, ditmaal door een terreinwagen, bestuurd door een vrouw met twee kinderen in de cabine.  Ook zij bekreunde zich niet om het slachtoffer dat onder haar wielen  verdween en zij reed gewoon verder  alsof er niets aan de hand was. Prachtig voorbeeld voor de kinderen.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was het slachtoffer overleden. Vrijdag kon de eerste misdadige chauffeur opgepakt worden.  Van de afschuwelijke vrouw die in het bijzijn van kinderen op de vlucht sloeg is nog geen spoor gevonden.  Zaterdagmorgen, 1 januari, heeft het parket de eerste laffe chauffeur vrijgelaten, nadat hij bekend had. Onder voorwaarden, lezen wij in de Gazet van Antwerpen. Op die manier kon de man nog Nieuwjaar vieren met zijn familie. Dat vermeldt de Gazet niet, dat is onze venijnige conclusie.

Zou u ervan opkijken,  dat bij een denkbeeldige opstand, parketclowns, rechters en heel de mentaalgestoorde zwik-zwak van justitie zou afgevoerd worden naar een goelag in Siberië om nooit meer terug te keren ?  Wat jammer dat het denkbeeldig is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen en Nederland door Sabine Vandeputte

 

Vlaanderen en Nederland groeien uit elkaar, zeker taalkundig. Ooit heb ik in de waan geleefd dat we eenzelfde taal spraken, lang geleden, als tiener.

Ik groeide op in de veronderstelling dat het Nederlands in het noorden ook mooier was, beter. De Nederlanders waren mondiger, ze lazen meer kranten, er waren meer schrijvers. Maar gaandeweg is die illusie verdampt. Onze taal is heel anders. Vlamingen gebruiken andere woorden en constructies. Nou , hartstikke en jus de rans ga je ons nooit horen zeggen.

Wij spreken ook zachter, waardoor schreeuwerige Hollanders ons niet altijd au serieux nemen. Misschien zijn we ook zachtmoediger, maar dit terzijde. Dit werd me allemaal duidelijk 10 jaar geleden, toen ik een klein jaar in Amsterdam woonde. De voorbije maanden ben ik er weer neergestreken en ik kreeg een taalkundige schok...

Sommige jonge mensen versta ik niet meer. Ze spreken om te beginnen razendsnel. Denk aan Matthijs van Nieuwkerk bij de aankondiging van DWDD of Dolf Janssen bij radio 2 op zaterdag. Wie z’n hersenen werken zo snel dat ze die jongens kunnen volgen? Die van mij in ieder geval niet. Het nieuwe Nederlands is ook doorspekt met straattaal, opgepikt bij tieners en allochtonen. Als ze beginnen over toko’s en uitzuipen sta je als Vlaming volledig buiten spel, kan ik je verzekeren. Er zijn nieuwe woorden en uitdrukkingen bijgekomen en het zijn niet altijd de fraaiste. Of bent u blij met hun hebben, hiero in plaats van hier en doei in plaats van daag? Er wordt ook steeds meer Engels gebruikt. En dan bedoel ik niet 1 of ander woord. Neen, complete uitdrukkingen worden schaamteloos overgenomen. Zelfs premier Rutte vond onlangs dat zijn tegenstanders maar es hun mind op moesten maken. Think about it. En dan heb ik het nog niet eens over de gemakzucht waarmee dingen worden afgekort. Als iemand astu zegt, bedoelen ze alstublieft. Dat moderne poldernederlands en de gooische r klinken voor Vlamingen zo slordig. Maar toegegeven. Wij hebben natuurlijk ook moeten vechten voor ons Nederlands. We gaan er daarom voorzichtig mee om en het doet dan ook extra pijn als anderen er met de pet naar gooien..

Als Vlaming leef je in Nederland daardoor tegenwoordig op een taalkundig eilandje. We begrepen elkaar al vaak niet, maar nu dreigen we elkaar ook definitief niet meer te verstaan. Vlamingen kijken al lang niet meer massaal naar de Nederlandse televisie. Onze schrijvers winnen wel de grote literatuurprijzen maar we ondertitelen elkaars series. Het Vlaamse Nederlands klinkt hier ook hopeloos ouderwets. Soms voel ik me een omroepster uit de jaren 50, ik spreek in zwart-wit terwijl de Nederlanders rondom mij overgeschakeld zijn op fluo. Wat is het mooist? Aan u de keuze

 @ Radio Nederland Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsduiken

 

 

Scheveningen aan zee : tienduizend zwemmers

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hàsselt, the city of fashion

 

Aan mevrouw Karolien Mondelaers, schepen van cultuur Hasselt en aan de heer Kenneth Ramaekers, coördinator Modemuseum Hasselt 

Mevrouw de schepen van cultuur,

Mijnheer de coördinator,

 

U kondigt voor 2011 de tentoonstelling in het Modemuseum aan onder de titel : ALTER NATURE: THE FUTURE THAT NEVER WAS.

Ik erger mij aan deze zoveelste uiting van 'Engelse gekte', na detentoonstellingen en evenementen met de titels: IN HER SHOESSTILETTO RUNULTRAMEGALORE - THE PARTYFASHION FAMEDEVOUT / DEVINE - FASHION vs. RELIGIONCOFFEE BREAK en QUESTION ROUND op het programma van het symposium bijgelegenheid van deze tentoonstelling.

Dat het ook anders kan bewees u met de treffende alliteratie: HOERA HIPHANDWERK Wellicht verantwoordt u dit gebrek aan respect voor de eigen taal, met het argument van de internationale uitstraling.U weet echter ook dat uw bezoekers voor het overgrote deel behoren en zullen behoren tot de 22 miljoen Nederlandstaligen uit Vlaanderen en Nederland. Overigens, de taalwetten in ons land verplichten aan de overheid en aan instellingen die namens de overheid optreden om in Vlaanderen het Nederlands te gebruiken als taal waarin men zich tot het publiek richt.

U offert het respect voor uw eigen taal, de taal van uw bezoekers en de taal van de Hasseltse en Limburgse bevolking op voor een onverantwoorde en onwettige vorm van nieuwlichterij die onze culturele identiteit aantast.

Met mijn vrienden van de Marnixring verzette ik mij tegen een gelijkaardige'Engelse gekte' in de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). De Vaste Commissie voor Taaltoezicht oordeelde dat onze klacht gegrond was en veroordeelde de PHL voor het gebruik van Engelstalige benamingen voorhaar departementen.

Ik hoop dat u vlug tot een ander inzicht komt en ik mijn vrienden weer niet ter hulp moet roepen voor een actie ter bevordering van de Nederlandse taal in Hasselt.

Ik kijk uit naar uw reactie en groet u. 

Willy Leenders - 3500 Hasselt
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!