Angeltjes
13-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avontuurlijke vakantie ? Ga eens naar Prachtland Egypte !

 

 

Stel u voor : u rijdt met de trein van hoofdstad Caïro naar het Zuiden in Prachtland Egypte, waar zich extreme islamitische gemeenschapen bevinden, die het helemaal niet begrepen hebben op toeristen, Westerlingen, ongelovige honden, kortom : u bent daar een wandelende schietschijf. Avontuurlijker kan het nauwelijks.

Maar reeds op de trein, begint de pret ... Plots komt een politie-agent uw treinstel binnengestapt en net als u denkt "Ho, wat fijn, nu krijgen wij bescherming van deze Snorremans" (want Egyptische politie-agenten hebben weliswaar een verfrommeld uniform maar dragen steeds een trotse snor) trekt oom agent zijn pistool en knalt hij een aantal passagiers neer.  In het wilde weg, zoals vroeger in het Wilde Westen, maar nu in het jaar 2011 (1452 volgens de kalender van het land Egypte). Na zijn moedige daad, maakt de politieman zich uit de voeten, want schieten is één discipline, lopen een andere. Men is hier multidisciplinair.

U hebt nu een voorsmaakje gekregen van wat u te wachten staat in het diepe Zuiden. Waar u in kolonnes, samengesteld uit toeristenbussen, van de ene bezienswaardigheid naar de andere gereden wordt. Onder politiebegeleiding, om u een extra gevoel van veiligheid te bezorgen. Als de agenten op zijn, worden wakkere militairen ingezet, die tenminste even betrouwbaar zijn. Zal dat geen toffe, avontuurlijke vakantie zijn ?

Bij het incident verloor 1 treinreiziger het leven en werden 5 personen gewond, die behandeld  worden in een ziekenhuis in de stad Minya. Buiten protesteerden enkele honderden koptische christenen tegen het schietincident en eisten betere bescherming van de regering. De politie gebruikte traangas om hen uiteen te drijven. Het incident legt de spanningen bloot tussen de islamitische en koptische bevolking. De christenen, 10 procent van de 80 miljoen inwoners, vinden dat ze als tweederangs burgers worden behandeld. Het ministerie meldde dat vier van de vijf gewonden ook koptische christenen zijn.

Bron : Geen Stijl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie sluit een *herenakkoord* met de grootste sjoemelpartij van het land ?

 

De afgelopen dagen verklaarde de N-VA zich bereid om af te zien van enkele bevoegdheidsoverdrachten, in ruil voor de grondige staatshervorming op één beperkt terrein.

In dat verband wordt voortdurend de volledige splitsing van het arbeidsmarktbeleid genoemd. Geen overbodige luxe, zoals vandaag ook nog door Peter Vanden Houte in De Standaard met zoveel woorden wordt bevestigd. “Zeker in het arbeidsmarktbeleid zie je dat de situatie in de regio’s verschillend is”, aldus de hoofdeconoom bij ING, die er meteen ook op wijst dat “we er met halve hervormingen niet gaan komen. Het heeft geen zin van alles een beetje half te hervormen, want dan verhoog je alleen de kosten en verlies je efficiëntie”, zo voegt hij er nog aan toe. Echt optimistisch lijkt Vanden Houte evenwel niet gestemd: “Als je ziet dat men nu al kleine toegevingen als grote stappen zag, geloof ik niet dat je op deelterreinen echt in de diepte kunt gaan.”

Dat bleek overigens ook uit de Franstalige reactie op het voorzichtige voorstel van de N-VA, die zoals altijd was samen te vatten in één woord: non. Erg verbazend was die Franstalige reactie overigens niet te noemen. Reeds jaren aan een stuk herhalen de Franstalige politici van de meest uiteenlopende strekkingen dat aan de unitaire sociale zekerheid en de geldstromen onder geen beding mag geraakt worden. Zonder de Vlaamse transfers hoeft België voor hen niet langer. “Als Vlaanderen de splitsing van de sociale zekerheid blijft eisen, dan is het farewell”, zoals PS-voorzitter Guy Spitaels bijna twintig jaar geleden reeds zegde.

Niet helemaal ten onrechte wordt vandaag langs Franstalige kant gewezen op het zogenaamde herenakkoord dat N-VA-voorzitter De Wever aan het begin van de onderhandelingen met Di Rupo sloot en waarin eerstgenoemde beloofde dat niet zou geraakt worden aan de financieringswet én dat Brussel het gevraagde geld zou krijgen.

Eigenlijk beloofde De Wever op dat moment dat de geldstroom naar het zuiden van het land nog verder zou toenemen in plaats van afnemen. Dat nuanceert meteen het beeld van De Wever als de man die het been blijft stijf houden, want eigenlijk heeft hij de zaak reeds van in den beginne grondig verknald door zich veel te toegeeflijk op te stellen.

Hoe men het ook draait of keert: vast staat dat de N-VA de voorbije maanden bereid is gebleken zich wel bijzonder toegeeflijk op te stellen om de Franstaligen ter wille te zijn. Veel lager kan de N-VA de lat moeilijk nog leggen. Zoals Phillippe Muyters, voormalig gedelegeerd bestuurder van Voka en tegenwoordig Vlaams minister voor de N-VA, meer dan drie jaar geleden in een
interview in Knack stelde, is de splitsing van de arbeidsmarkt echt wel het minimale. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat daarin vandaag verandering is gekomen. Als de N-VA de lat vandaag nog lager wil leggen, zal ze een tunnel moeten graven om eronderdoor te kunnen.

@ VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siegfried (zag eens pruimen hangen)

 

 

siegfried  (zag eens pruimen hangen)
 
bracke wou een postje vangen
de verleiding was heel groot
wou de vlaming zelfs uithangen
als men hem de kans maar bood
bracke kreeg een mand vol vruchten
als geschenk van buurman bart
kon zo bij de *nullen vluchten
en als vlaming nu van start
hij zou zeer gehoorzaam wezen
bij de wever in de klas
nochtans had hij steeds bewezen
dat belziek zijn liefde was
bart zou siegfried zeker kneden
tot een vlaams-nationalist
samen boze plannen smeden
doch den bart heeft zich vergist
kom, zei bracke tot de wever
kom, uw bedje wordt gespreid
stop nu toch dat vlaams gezever
neem uw verantwoordlijkheid
laat uw stem eens luide horen
zing met mij het belgisch lied
zet uw land weer op de sporen
mooie toekomst in 't verschiet !
 
 
jos

*nullen : bij de lezers hier ook bekend als vrt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : VRT manipuleert het nieuws en stuurt de politiek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De VRT medewerkers manipuleren (lees sturen) en maken het nieuws. Het grapje van Robin Raeymaeckers is daarbij peanuts . Vermelden in het nieuws dat "een onbekende Vlaming op You Tube zich verzet tegen het uitblijven van een regering", waar het in werkelijkheid gaat om een VRT medewerker is een schoolvoorbeeld! Welke boodschap de medewerkers van Kris Hoflack uitdragen is gekend! (Kris Hoflack was ooit assistent van de socialistische socioloog en notoir belgicist L. Huyse- zie wikipedia).Het is geweten dat dit niet de mening weergeeft van 80 % van de Vlaamse kiezers. Hier is maar één remedie! Klacht bij het gerecht wegens "bendevorming, misbruik van vertrouwen, misbruik van overheidsgelden en censureren van het nieuws. (Manipuleren is een vorm van censuur) Wie kan mij zeggen waarom geen van de andere Vlaamse partijen hiertegen stappen neemt ?

Wie wil klacht neerleggen:

hier zijn ze
Liesbet Vrieleman
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Liesbet Vrieleman (1977) leidt sinds 2009 als algemeen hoofdredacteur de hoofdredactie van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep. Ze heeft ook de eindverantwoordelijkheid over het online nieuwsaanbod en de gemeenschappelijke middelen. Haar collega's in het college van hoofdredacteurs zijn Wim Willems, hoofdredacteur Nieuws (radio en televisie) en Kris Hoflack, hoofdredacteur Duiding (ook zowel radio als televisie).

Liesbet Vrieleman behaalde een bachelor regisseur aan de de Media en Design Academie in Genk . Sinds 1999 werkt ze voor de VRT, eerst bij één en Ketnet, vanaf 2002 meer specifiek als eindredacteur voor Karrewiet. In 2004 begon ze als reporter bij Koppen. In 2005 werd ze eindredacteur van dit reportageprogramma. In 2007 - 2008 was ze eindredacteur van Volt. Op 1 september 2008 volgde ze Jos Bouveroux op in het college van hoofdredacteurs waar ze samen met Wim Willems verantwoordelijkheid had voor de nieuwsprogramma's. Het college bestond toen nog uit vijf personen. Minder dan een jaar later promoveerde ze naar haar huidige functie in opvolging van Pieter Knapen, en werd de vermindering van het aantal hoofdredacteurs van vijf naar drie aangekondigd.

Jan N.

NvdR Angeltjes : Kris Hoflack heeft ook nog een tijd rondgewaard op de redactie van de Morgen. Voor het overige is uw vraag over "waar blijven de andere politieke partijen ?" ook de onze, die van Angeltjes, bedoel ik, want wij zij géén politieke partij, hooguit een bode die nederig deuren opent en sluit ; gelukkig niet op bevel, maar volgens eigen willekeur of wispelturigheid.  Over het reilen en zeilen van deze Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep (0000) hebben wij reeds herhaaldelijk ons klachtenboek geopend en duidelijke stellingen ingenomen. Wij zijn slechts een blog maar wij blijven kloppen. Net zoals de 3000 ijdeltuiten van de 0000 halsstarrig de Vlamingen blijven kleineren en negeren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze zuster ontdoet zich van haar niqab, zij ontbloot zich.

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robin Ramaekers, journalist en fantast bij de VRT : bekijk Haïti reportage

  

Wij laten een min of meer objectieve bron aan het woord over het gefakete schietincident in Haïti door reporter Robin Ramaekers : de NOS. Wij vallen niet van verbazing van onze stoel over deze feitenvervalsing.  Ze is typisch voor de mentaliteit op de Reyerslaan : gekleurde en overdreven informatie maakt meer indruk dan een poging om de  droge waarheid te vertellen.

Dat deze zaak in de openbaarheid komt, mag evenmin verwonderen.  Op zich is het geen groots drama, enkel wat aanstellerij van een jongeman die aandacht nastreeft.  Hem nu schorsen, wekt de indruk alsof de Nieuwsdienst geen enkele deontologische misstap duldt.  Het optreden van Kathleen Cools en Lieven Verstraete in het propagandaprogramma Terzake is dikwijls veel meer over de schreef dan dit puberaal gedoe.

Een Belgische journalist is door de VRT-redactie gestraft nadat was uitgekomen dat hij een schietincident op Haïti in scène had gezet. Robin Ramaekers zal voorlopig niet meer worden ingezet in het buitenland.

Ramaekers deed in oktober verslag van de nasleep van de aardbeving in het land. Tijdens een reportage in een vluchtelingenkamp werd een steen naar de cameraploeg gegooid door een gefrustreerde Haïtiaan.

Bij het monteren bleek de steen niet goed in beeld te komen, waardoor het niet duidelijk was waarom Ramaekers ineens wegdook. Besloten werd daarom om er het geluid van geweerschoten onder te monteren die de ploeg eerder al had opgenomen.

'Zware uitschuiver'

Vorige week ontdekte de redactie het bedrog. "Ontoelaatbaar op een nieuwsredactie die geloofwaardigheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel draagt", oordeelde de hoofdredacteur van Het Journaal.

In eerste instantie werd overwogen Ramaekers te ontslaan, maar de hoofdredactie zag daar vanaf vanwege de goede staat van dienst van de journalist. "Natuurlijk is dit een heel zware uitschuiver. Maar mensen maken nu eenmaal fouten en Robin is en blijft een uitstekend journalist."

Wel werd Ramaekers meteen verboden zoals gepland af te reizen naar Haïti om verslag te doen van de herdenking van de aardbeving. Greet De Keyser ging in zijn plaats.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank !

 

Dank voor de vriendelijke woorden, de aanmoedigingen en de lof die u ons gisteren toestuurde naar aanleiding van ons vierde kleuterjaar. 

Wij willen niet vals bescheiden doen maar zelfs als gans Vlaanderen tegen ons is, dan blijven wij denken zoals we doen. Niet omdat we per se gelijk willen halen of koppig zijn, maar omdat we niet anders kunnen.

Uw lof lijkt ons in de bol geslagen, want het resultaat is, dat wij vanmorgen op onze lauweren rusten en pas na de middag van start gaan, net zoals vorige week donderdag.  Het heeft te maken met een administratieve verplichting in Bruxelles.  En daar begeven wij ons heen met lome benen.

De reacties verschijnen tot vanmorgen 7 uur en hieronder staan enkele nieuwe stukken voor vandaag donderdag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

 

De steengoede Nederlandse webstek die politiek incorrect is zoals fatsoenlijke burgers dit vandaag de dag moeten zijn, willen zij het hoofd boven water houden.

http://www.hetvrijevolk.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In HP-de Tijd : Vlaams Belang, *Geen excuses voor cartoon*

 

Het Nederlandse Magazine HP-De Tijd heeft het over de Suske & Wiske cartoon met de Gentse socialist Daniël Termont die geld rondstrooit voor de moslims. U kan het artikel hier lezen met de reactie van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn.

Er zijn ook een aantal lezersreacties die best de moeite lonen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olie voor moslim-immigratie

 

Wij vonden, dankzij een attente lezer, een artikel bij Uitkijk.nl van de charmante en diepbetreurde Pamela Hemelrijk.  Wij hebben het in het verleden reeds vaker over deze belangrijke kwestie gehad : de reden van de massale volksverhuizing uit de Prachtlanden naar Europa. Het zou trouwens best kunnen dat dit stuk gedeeltelijk steunt op vroegere info die op Angeltjes verschenen is.  Maar informatie is vrij en wij hebben het ook weer ergens gehaald ...

 
Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.

Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

In juni 1975 rolde daar een convenant uit, waarvan wij nu met z’n allen nog steeds de zure vruchten plukken: 200 zaakgelastigden namen in Straatsburg, met algemene stemmen, een resolutie aan. Uit naam van de hele toenmalige Europese gemeenschap. Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht, en van oppositie was nauwelijks sprake. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl Declercq uit Antwerpen, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was ook zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. In zijn land was hij de latere stichter van het Vlaams Palestina Komitee. Hij overleed ( 81 jaar) op 25-12-2003. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie. Het is deze Resolutie van Straatsburg (onthoud die naam!) waarvoor Pim en Theo met hun leven hebben geboet, zou je kunnen zeggen.

NvdR Angeltjes : Tijl (en niet Thijl, maar da's een detail) was een pater Jezuïet die voor het burgerleven gekozen heeft, zoals velen van die Charels.  Ik heb de man persoonlijk een lange tijd gekend en meegemaakt. Hij was een chagrijnige, betweterige zure vent, vol complexen, een zeer onaangenaam iemand.  Een linkse katholiek voor wie velen op de vlucht sloegen. Ik zie hem absoluut in staat om volk en land te verraden zoals hij het mede gedaan heeft, want hij was natuurlijk niet de enige. Als er een lieve Heer bestaat en die heeft Tijl Declercq in de hemel toegelaten, dan kies ik direct voor de hel.

In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven.

De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

Verrek, nou begrijp ik ineens waarom Wouter Bos van mening is dat er “meer moskeeën bijgebouwd moeten worden”! Geen wonder dat Samir Azzouz steeds wordt vrijgelaten: als er iemand bezig is de Arabische way of life te exporteren is hij het wel, geef toe, en wij hebben zwart op wit beloofd daaraan de hoogste prioriteit te geven! Het verklaart ook waarom zelfs Beberkindertjes hier – voor het eerst van hun leven – Arabische les kregen, bij wijze van “onderwijs in eigen taal”. Andere smaken hadden we namelijk niet.

Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd.

Zelfs als je Nederlands niet machtig bent is dat geen bezwaar: dan lever je je proza gewoon in het Arabisch of Tamazight in. Sinds 1992 zijn er zo 70 auteurs bekroond. Het is dit “steuntje in de rug”, zoals de El Hizra website het uitdrukt, waaraan schrijvers als Abdelkader Benali, Khalid Boudou en Mohammed Benzakour hun carrière danken.

Met name Benzakour bleek al spoedig een kat in een zak te zijn: medio 2001 werd hij er bij de Volkskrant als columnist uitgegooid wegens plagiaat. Maar sindsdien heeft hij er zowaar alweer twee nieuwe prijzen bijgekregen: de Zilveren Zebra 2001 - “wegens zijn opvallende, in enkele jaren opgebouwde oeuvre” (zeer opvallend, zegt u dat wel) - en de Journalisten Vredesprijs 2005. Plagiaat of niet, de verbreiding van het Arabisch cultuurgoed krijgt hier inderdaad de hoogste prioriteit, dat is een ding wat zeker is. Nederland is nou eenmaal altijd het braafste jongetje van de klas geweest als het op Europese richtlijnen aankwam.

Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal letterlijk dezelfde zoetsappige cliché’s bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier, maar in heel West-Europa! Nooit eerder, zelfs niet toen half Suriname naar de Bijlmer verkaste, had ik er eentje horen lullen over “onderwijs met behoud van eigen taal en cultuur”, of “verrijking van de samenleving”. En nu deden ze het ineens allemáál! Ze leken wel gehypnotiseerd!

Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil voor Immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.

http://www.uitkijk.net/islam.php?do=oil


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : terreur uitoefenen vanuit de kist
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Vandaag is de inhoud van de angeltjes-blog nog noodzakelijker dan enkele jaren geleden. De zwendel waarvan wij met zijn allen het slachtoffer zijn, heeft immers inmiddels een nog onwaarschijnlijker niveau bereikt.

Ik spreek hier niet alleen over de zwendel in waardeloos beurspapier maar ook over de reusachtige klimaatzwendel gesponsord door een onderafdeling van de Verenigde Naties, de onwaarschijnlijk pravda-achtige mediazwendel in leugens geheimhouding en indoctrinatie gesponsord door het Belgisch establishment, de schandalige zwendel in islamiserende migratie gesponsord en in stand gehouden door de EU, maar ook en vooràl over de zwendel die met grote voorsprong iedere Vlaming jaarlijks een supplementair klein fortuin kost: de Belgische zwendel gemonopoliseerd door de Waalse en Francofone politici uit Brussel en hun medeplichtigen en collaborateurs.

Die laatste zwendel is zowat de samenvatting van alle vorigen doch dusdanig verpakt dat het een exponent is geworden voor al wat in een normale rechtsstaat reeds lang had veroordeeld moeten zijn. Niet dus!

Bij de VTM heeft men maandag jongstleden beslist aan "het nieuws" een nieuwe 'format' te geven: méér duiding en nog minder nieuws dat we niet mogen weten. Wat dat betekent kon ik gisteren al aanhoren. Een schoenverkoper -maar niet Ted Bundy- kwam uit zijn nek lullen dat er dringend een nieuwe regering nodig was om de speculatie tegen "onze munt" te stoppen. Net alsof de afwezigheid van een nieuwe regering daar ooit in oorzakelijk verband zou mee kùnnen staan. Het Belgisch staatspapier is nu eenmaal waardeloos, mijnheer de schoenverkoper. Kom ons dus nù geen blaaskens meer wijsmaken op de commerciële omroep of ge kunt uw schoenen steken waar de zon nooit schijnt !

De geile machtshonger van een hele kaste even waardeloze bestuurders en hun ledepoppen is de boodschap die het meest populair is bij de pokdalig leugenachtige schandmedia.Het studerend zoontje van uitgerekend de minister van Justitie organiseert kortelings in Brussel een protestoptocht van studenten uit Kortrijk om te protesteren tegen ... het uitblijven van een nieuwe regering. Bij de onbeschaamde overbodige openbare omroep verstonden ze het aan dit tijdverdrijf van een knullig zoontje heet van de naald een hoop zendtijd te spenderen. Zwendel is en blijft zwendel. Maar als we er één moe zijn is het die van dewelke de gevolgen aan ons gedwongen opgelegd wordt door een staat die gefaald heeft, en toch nog decennia lang als een lijk zoals dat van Lenin in een kist terreur over zijn burgers blijft uitoefenen.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over Amerika

 

In deze video hekelt Pat Condell op zijn gekende en unieke wijze de islam en richt hij zich tot de niet militante Amerikaanse moslims, die misbruikt worden door de fanatici vande CAIR (Councill of American Islamic Relations) wat wij bij ons kennen als de moslim-executieve.  Deze betoelaagde kerels beoefenen de job van professionele klagers en slachtoffers. Zij zijn nooit tevreden, zij worden opgejaagd en vervolgd, verkeerd begrepen en daarom willen zij altijd net iets meer en iets anders. Terwijl de normale moslim daar helemaal niet om vraagt en probeert een normaal leven te leiden in volledige vrijheid, iets wat een hoofdkenmerk is van de Verenigde Staten.

De fout die de Amerikanen, net zoals wij, begaan, is de islam te beschouwen als een gewone godsdienst, wat hij dus absoluut niet is : het is een gevaarlijke, fascistische doctrine. De islam koesteren is net zoals een roofdier in huis nemen en het behandelen als een huisdier ; vroeg of laat, word je echter verslonden.

Uit statistieken van de FBI blijkt dat er 10 maal meer misdrijven gepleegd worden tegen Joden of homo's in de VS dan tegen moslims.  En toch zijn het deze laatsten die altijd maar janken over achteruitselling, discriminatie, onbegrip en een gebrek aan eerbied.

Peace ! Vrede !


12-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn ze weer : de artiesten tegen Vlaanderen + Aanpassing 17 uur

 

Als er een groep in onze maatschappij bestaat, die op de hoogte is van het politieke gebeuren, dan is dat ongetwijfeld die van de artiesten.  Zij weten alles van economie, budgettering, financiën, voor hen heeft de structuur van het land geen geheimen, zij doorgronden de netwerken van de arbeidsmarkt, de opbouw van de sociale zekerheid, kortom : gééf aan onze artiesten de touwtjes in handen en het is afgelopen met de politieke komedie.

Op 21 januari verzamelen een aantal artistieke figuren zich in de Rode Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel (directie Jan Goossens, de zoon vàn) alwaar zij zich middels toneel, dans, gezang en vele toespraken zullen keren tegen het Vlaams-nationalisme. Daarom wordt de KVS op hun affiche ook aangeduid als Théâtre Royal Flamand.  Velen onder deze grote geesten danken hun artistieke bestaan aan de toelagen die hen rechtstreeks of via hun instellingen toegeschoven worden door de gulle Vlaamse Gemeenschap. We kunnen hier enkel schouderophalend aan voorbijgaan : ze weten niet beter, deze armen van geest.

+ Aanpassing 17 uur  : een programma-ideetje ?

La Muette de Portici

(met dank aan Stradi voor de tip)

Denkt u vooral niet dat wij voorstander zijn van dit soort antieke, heroïsche brol-opera. Dank u

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Scharreleroi : 62 beschuldigden

 

62 Personen, onder wie de ex-burgemeester Jacques Van Gompel (PS) worden door het parket doorverwezen naar de correctionele rechtbank, met diverse beschuldigingen in verband met het beleid van de stad. Heel het voormalig schepencollege van Scharreleroi is erbij. Samen in het College, samen in de Petoet.

Het onderzoek is begonnen in oktober 2006 naar aanleiding van vervalste documenten door het schepencollege op het einde van de vorige legislatuur. Er werden collegebesluiten opgesteld voor zittingen die niet plaatsvonden, om bepaalde toewijzingen voor aankopen een grond van legaliteit te bezorgen.

Het ging altijd over geld, zoveel is duidelijk. Bestellingen plaatsen bij bevriende bedrijven of personen en van de betaalde facturen een gedeelte terug laten vloeien naar persoonlijke rekeningen : de truc is zo oud als het oudste oneerbare beroep ter wereld, dat van politicus. Niet alleen politici worden in de tang genomen maar ook hoge ambtenaren van deze bij uitstek socialistische en corrupte stad. Zoals de rode ex-commissaris Francine Biot die in deelgemeente Marcinelle allerlei louche akkoorden afsloot met een aannemer bij de verbouwing van het politiebureau.

Wij hebben in de voorbije jaren herhaaldelijk geschreven over diverse van deze roverspraktijken : veel beleg op het brood, dankzij rood. 

De advocaten van de 62 criminelen mogen nu de dossiers inkijken en zich voorbereiden op hun verdediging.  De socialisten kennende, zal er onschuldig gepleit worden, want op het vlak van liegen en bedriegen, moeten de sossen niet onder doen voor hun schijnheilige collega's van christen-democratische strekking.

Met die mannen van di Rupo gaan wij nu een regering vormen, om onze economie te redden.  Uitstekende gelegenheid voor de rode broeders en zusters om nog meer te scharrelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat weet u over Couperus ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoe vreemd, nietwaar, vindt u niet ?  Op de vraag : "Wat weet u over Couperus" antwoordde een Vlaamse, zogenaamde intellectueel, historicus van opleiding, politicus qua roeping : "Cuperus, de koffiebrander, onder de Boerentoren in Antwerpen ?" 

"Neen, die niet, wij vroegen naar Couperus."  Daar wist de universitaire bolleboos niets over te vertellen. Bizar, want foto's van half-ontblote tepels van showbiz troela's wist onze man feilloos toe te schrijven aan de respectieve eigenaressen. Als allergrootste "tepelgek" ter wereld maakt hij onze inziens veel kans.

Pas op, wij hebben makkelijk praten, vanuit onze luie zetel, met een kopje goedgebrande Cuperuskoffie naast ons, is het altijd simpel om veel te weten.  Onder de spots, de spottende blikken en snijdende commentaren van Adriaan Van den Hoof en de ingestudeerde uithalen en geforceerde lachbuien van Erik van Looy, is het andere peperkoek. Gisteren was het dus het Waterloo van de jonge Vlaamse intellectueel.  Het is jammer, want alle televisie-coaching ten spijte, was hij terug bezig zijn pure zichzelf te worden : rancuneus, hooghartig, ontzettend rad ter tale, zich zeer bewust van zijn populariteit,  soms pijnlijk ondiplomatisch en zeker geen gentleman. Neen, wij zijn niet jaloers, wij zijn geen politieke hartvreters, wij observeren en doorgronden. En da's soms vervelend voor de fans.

Geen betere manier om de mens achter de politicus te leren kennen, dan hem dagelijks gade te slaan in een competitieve omgeving.  We weten echter genoeg. That man isn't our cup of tea. Wij blijven bij ons kopje Cuperuskoffie  en we geven gratis enkele trefwoorden bij "Couperus" zonder dat we gegoogeld hebben. Wij kunnen natuurlijk beweren wat we willen. Dat doet de jonge Vlaamse intellectueel trouwens ook : oren aannaaien.

Louis - Nederlandse auteur - Den Haag 1900 - De stille kracht - de kleine zielen - Indonesië - Impressionist - Eline Vere (symbolische beschrijving van het vrouwelijk orgasme zonder één onvertogen woord) - Harry Kümel (film) -

 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier jaar geleden : nog eens, bedankt, Erik !

 

Op 12 januari 2007 schreven wij bij Angeltjes het volgende :

Wie mocht denken:
Angeltjes...
dat zal wel een tikfout zijn...
het zijn engeltjes en liefst schaars geklede
is er aan voor de moeite

Wij zijn twee vrienden in de oorspronkelijke betekenis van het woord, uit West-Vlaanderen en Antwerpen die met argusogen het maatschappelijk, politiek, cultureel en artistiek leven in Vlaanderen met kritische zin bekijken. Soms zijn wij vooringenomen en koppig. Op die momenten is het goed, dat wij ons niet aan u vertonen in schaars geklede toestand, want dan zouden we pas echt het mikpunt van uw terechte spot zijn. Wij hebben vastgesteld dat de media in Vlaanderen al jaren hun hoofdopdracht niet meer vervullen : verslag uitbrengen op een neutrale manier over de kleine en grote feiten die het leven bepalen. Zowel kranten, magazines als radio en televisie blijken zich te focussen op enkele Grote Boodschappen. En zij sluiten zich probleemloos en uniform aan bij het politiek correcte denken dat ontstaat in de breinen van geselecteerde Leiders die zich vooral onledig houden met het ledigen van de openbare geldkoffers, en passant rekenen op de leeghoofdigheid van de bevolking en de van verbazing geopende monden vluchtig vullen met bijgestoken tandjes met een multicultureel kleurtje. 

Daar worden wij mottig van en aangezien de kranten allemaal hetzelfde kleurtje bezitten, in hetzelfde bedje met mekaar duiken onder rode of roze lakentjes, laten wij, zonder enige pretentie een ander geluid horen. Als iets ons in het oog springt, dan sleuren we het naar dit forum. We gaan niet omzichtig of delicaat tewerk, we schuwen geen grote woorden en nemen duidelijke standpunten in. Tegenover politici die veel en graag in de kijker lopen, zullen we soms grof uit de hoek komen, zij zijn dat ook vaak in de dagelijkse uitoefening van hun mandaten. Tegenover de onbeschermde, onbekende vrouw en man zijn we wel hoffelijk, want wij zijn twee heren met een degelijke opvoeding en misschien niet op de hoogte van de voortdurende wijzigende verkeersregels maar wel doordongen van de hoffelijkheidregels in het sociale verkeer.

We zouden het nog vergeten : reacties zijn welkom. U moet zich echter wel schikken naar onze normen en wij zijn niet zoals de regeringen van dit land : als u zich niet aanpast, worden wij boos en sluiten we onze deur. Want wij hebben wél grenzen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij de ruilhandel : bye-bye, crisis !

 

Begin vorig jaar kocht Freddy een oude schuur in Rijkel (Borgloon). Hij liet het gebouw ombouwen tot een loft, maar na een reisje naar Spanje beslisten Freddy en zijn partner om de nieuwbouw van de hand te doen zodat ze kunnen verhuizen naar Calpe, een toeristisch stadje vlakbij de Middellandse Zee.

Concreet wil Freddy de nieuwbouw ruilen tegen een villa in Spanje. En daar zijn blijkbaar wel mensen in geïnteresseerd. "Er hebben zich al negen kandidaten gemeld, waaronder de eigenaar van een gigantische villa met zicht op zee", vertelt hij. "Het gaat telkens om Belgen met een woning in Spanje die nu echter willen terugkeren. Ik kan dus stilaan beginnen kiezen." Ook een zekere Leo D. met een giga-villa in Bornes-les-Mimosas zou discreet contact opgenomen hebben met Freddy.  

Waarom zouden we ons beperken tot goederen en diensten om te ruilen ? Waarom niet ineens "mensen" ruilen ?  Het zou heel wat juridische moeilijkheden omzeilen. U en uw partner willen scheiden ?  Waarom mekaar niet wederzijds aanbieden op de ruilmarkt, desnoods via de weg van partnerruil.  U bent uw werk en uw baas beu ? Daar is de VDAR, de  Vlaamse Dienst voor ArbeidsRuil. U bent in de politiek en wil wel eens veranderen van partij, zoals dit vaak gebeurt ? Plaats een zoekertje : ook aan de overkant zijn er die weg willen. Wend u tot de Ombudsman van de Zeteldief-adepten.

   

U bent bij de Loge maar u zag opportuniteiten bij lauwe actieve flaminganten, die inmiddels niet aan uw verwachtingen voldoen ?  Word bohémien en schaf u een artistieke look aan : Jan Hoet zal u graag opnemen in zijn galerij van artistieke prutsers met dikke subsidies.

Dankzij een creatieve toepassing van de ruilhandel, bye-bye, crisis.

Bron : GvA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé oplossing

 

Voor Siegfried Bracke is het bespreekbaar dat één thema van de staatshervorming, bij voorkeur het sociaal-economische luik, dieper wordt uitgewerkt. Dan moet er niet meer gewerkt worden met de nota's van Bart De Wever of Elio Di Rupo. Alzo sprak Siegfried Bracke dinsdagavond in Terzake.  (foto : Knack)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 1 - Hoe moet het verder met de regeringsvorming ?

 

De Poll: Hoe moet het verder met de regeringsvorming ?

Onderhandelen over splitsing
84% (3694 stemmen)

Verder onderhandelen
6% (258 stemmen)

Een noodregering en parallel onderhandelen
6% (248 stemmen)

Nieuwe verkiezingen
5% (214 stemmen)

Totaal stemmen: 4414

Stand op 10.01.11 - 23 uur



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mislukkelingen

 

 

de mislukkelingen  

met johan, bart en elio
het koninklijke trio
gaan we voortaan op pad
dàt hadden we nog niet gehad
we zijn alweer vertrokken
voor een maand of twee
tenzij di rupo stokken
in de wielen steekt
of bart de wever
uitpakt met zijn houten been
tesamen aan de slag
en elk om beurt masseren
het lijk weer opgewarmd
tot leven weer proberen
maar alle gekheid op een stok
want johan bart en elio
trekken zich terug in
één of ander donker hok
waar pottekijkers
niet zijn toegelaten
waar woordenkramers
hun beloftes achterlaten
maar ze doen voort
zij gaan voor staatsMISvorming
het resultaat is al gekend
het trio strompelt voort
naar de mislukking 

jos





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!