Angeltjes
15-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouverture *Die Fledermaus* van Johann Strauss Jr

 

 

Johann Strauss Jr (1825 - 1899)  is vooral bekend door zijn melodieuze walsen en polka's. Tweemaal waagde hij zich aan de compositie van een operette : De Vledermuis en de Zigeunerbaron, die tot op de dag van vandaag stand houden in het klassieke repertoire.  Verschillende melodieën uit deze succesrijke operettes behoren gewoon tot ons Westerse muzikale geheugen.

Dit is een opname uit het Nieuwjaarsconcert in 2010 van de Wiener Philharmoniker onder leiding van de Franse dirigent Georges Prêtre. De Wiener behoren tot de wereldtop. Tot voor enkele jaren, waren vrouwelijke musici niet toegelaten. Onbegrijpelijk maar helaas waar. Gelukkig is er een kentering opgetreden en nu telt het orkest al enkele dames, die op de foto trots poseren in hun nieuwe Wiener Philharmoniker orkestuniform. Een van haar bekleedt zelfs de functie van concertmeester, de chef van de orkestmusici. Er zijn meerdere concertmeesters bij dit orkest. 

Van links naar rechts : Charlotte Balzereit, harp, Olesya Kurylyak, eerste viool, Albena Danailova, concert meester, en Isabelle Ballot, eveneens eerste viool. 

De Platenruiter 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene *connard* is de andere niet

 

Tijdens een radio-uitzending van Canal-C heeft de Waalse volksvertegenwoordiger Claude Eerdekens (PS) Bart de Wever een "connard" genoemd.  Wij zouden dat vertalen als "klootzak", gezien het een afgeleide is van het scheldwoord "con", dat kloot betekent.

Eerdekens is duidelijk niet onder de indruk van de NVA-voorzitter en hij laat dit ongenuanceerd weten aan de Waalse en Franstalige bevolking. Verder voegt hij nog een aantal bedenkingen toe over de Waals-Vlaamse regeringsonderhandelingen en de politieke sfeer in het land B.

Elio di Rupo heeft direct gereageerd op de schimppartij van zijn partijgenoot : "il faut savoir respecter les hommes et les femmes politiques élus démocratiquement, et c'est le cas du président de la N-VA". In het Menapisch : "We moeten de mannen en vrouwen die democratisch verkozen zijn, respecteren en dit is het geval met de voorzitter van de NVA".

De misstap van Eerdekens is elegant opgevangen door Elio. Waarom past hij deze delicate redenering niet toe op Vlaams Belang ?  Die mandatarissen zijn ook democratisch verkozen. De Waalse haat gaat zelfs zo ver, dat Franstaligen botweg weigeren bij de Vlaamse openbare omroep (0000) deel te nemen aan politieke debatten in aanwezigheid van VB-verkozenen. Als het écht niet anders kan, eisen zij in een aparte studio te zitten. Over democratie en apartheid gesproken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Copie brief aan CGKR

Van : Betty Lathouwers [mailto:betty.lathouwers@telenet.be]
Verzonden: vrijdag 14 januari 2011 10:27
Aan:
'meun@cgkr.be'
Onderwerp: artikel "de morgen"

Geachte,

Ik ben geschokt door uw lauwe en voorzichtige reactie op de uitspraken van sharia4belgium in verband met Marie Rose Morel.

De inhoud van uw reactie  is het duidelijke bewijs dat er toch een andere aanpak van uw kant is naar uitspraken van islamieten dan tegenover andere groepen. Het is overduidelijk dat u schrik heeft van deze bende scumm , die er alleen op uit zijn om België te destabiliseren en oproer te kraaien door hun Allah op een compleet verkeerde manier aan te bieden. Uw centrum loopt daar kennelijk nog steeds met de ogen open in. Het blijven tenslotte Islamieten, dus…. we zullen ze maar voorzichtig aanpakken.

Wanneer een lekengroepering een dergelijke uitspraak zou doen naar één van hun “leden” dan stond Antwerpen in lichterlaaie en was de wereld te klein.

Zielepoten die zichzelf en hun godsdienst nog steeds niet willen of kunnen relativeren, die weigeren te integreren en zich aan te passen, horen in een geciviliseerd land als het onze niet thuis en moeten verwijderd worden tot op het bot. Door zich “voorzichtig” op te stellen zoals u doet, blijft deze “vuiligheid” zich oppermachtig voelen.

Ik herhaal nogmaals dat ik geschokt ben door uw lauwe en flauwe uitspraak naar deze bende uitschot. Ik ben zeker geen aanhanger van het Vlaams Belang maar en zelf wel driemaal kankerpatiënt geweest en tolereer niet dat er op zulke wijze over Mevrouw Morel gepraat wordt en zeker niet over de hoofddoek die ze moet dragen door chemobehandeling. Dit soort van kereltjes en vrouwtjes moeten zelf getroffen worden door het vreselijke monster dat iemands geest en lichaam ondermijnt en vernietigt. Misschien dat dan het besef gaat groeien wat voor vreselijke taal ze uitkramen. Alhoewel ik vrees dat de nodige intelligentie hiervoor bij hen volkomen ontbreekt en ook nooit zal komen.

Beleefde groeten

Betty Lathouwers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil de echte supermacht opstaan ?

 

 

In de Koude Oorlog mochten de VS en de Sovjet-Unie graag tegen elkaar opbieden. Maar de echte supermacht lag altijd veel dichterbij dan we in Nederland ooit konden vermoeden...

Bij opgravingen in de Russische bodem tot op een diepte van 100 meter hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van 1000 jaar.  De Russen trokken hieruit de conclusie dat hun voorouders reeds 1000  jaar geleden beschikten over een koperen communicatienetwerk.

Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen.  Deze vezels bleken na onderzoek zo'n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de  Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal glasvezel netwerk in gebruik hadden.  En dat zo`n 1000 jaar voor de Russen...

Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd: Bij opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 500 meter, hebben Belgische wetenschappers helemaal niets gevonden.  De Belgen concluderen hieruit dat 5000 jaar geleden de oude Belgen reeds beschikten over een draadloos netwerk.

 http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12701

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u wel, NVA, jullie zijn écht goed bezig

 

N-VA wil gratis tram- en busgebruik voor 65-plussers deels terugschroeven

(Belga) Laat 65-plussers die voor 9 uur gebruik willen maken van trams of bussen betalen. Dat is één van de opvallende suggesties van meerderheidspartij N-VA om de overbezetting bij De Lijn aan te pakken en om de kostendekkingsgraad van de vervoersmaatschappij te verhogen. Coalitiepartner sp.a ziet die piste absoluut niet zitten.

Eind december bereikte de Vlaamse regering een akkoord met De Lijn over een ontwerp van beheersovereenkomst voor de periode 2011-2015. Die tekst werd donderdag uitgebreid besproken in het Vlaams parlement. Een van de heetste hangijzers in de nieuwe beheersovereenkomst is de kostendekkingsgraad. Die moet verhogen. Dat betekent dat de vervoersmaatschappij meer uitgaven met eigen inkomsten moet kunnen dekken. Nu ligt de kostendekkingsgraad op zo'n 15 procent. In de beheersovereenkomst is afgesproken dat er een scenario wordt opgesteld waardoor de kostendekkingsgraad jaarlijks met 0,5 procent stijgt. Dat lijkt misschien niet veel, maar volgens Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn wordt het een "moeilijke oefening". Zo moet De Lijn rekening houden met de afspraak dat de tarieven niet sterker mogen stijgen dan de index en met eerdere afspraken rond basismobiliteit.

Opvallend is dat meerderheidspartijen N-VA en sp.a absoluut niet op één lijn zitten. Zo noemt N-VA-parlementslid Lies Jans het cijfer van 0,5 procent "weinig ambitieus" terwijl sp.a-parlementslid Jan Roegiers dat cijfer al "zeer ambitieus" vindt. N-VA suggereert ook om een deel van het gratis vervoer voor 65-plussers terug te schroeven, maar dat is voor sp.a onbespreekbaar.

Inmiddels is er ook sprake van een goedkoop jaarabonnement voor de oudjes, dat tussen de 5 en 20 euro per jaar zou kosten.

De NVA laat hier haar waar gelaat kennen als een a-sociale partij die lak heeft aan de zwakkeren in de maatschappij.  Het gratis bus- en tramvervoer van de Lijn en de MIVB, zet heel wat ouderen aan om zich te verplaatsen, wat ze anders veel minder zouden doen. Als er beperkingen ingesteld worden, zullen een aantal ouderen terug de wagen instappen.  Dat zijn echter zaken waar de zwalpende NVA zich niets van aantrekt.

Ray

 


14-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu, een leuke charleston na het vrijdaggebed.

 

Dinges ... akbar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweder 1 brief in onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mij valt op dat zaken als het stemgedrag van Brepoels (EXTREEM links, zie recent goedgekeurd minderheden verdrag bijvoorbeeld) en het gepruts van Muyters nooit op de voorpagina staan. En ik dacht dat je op de laatste uitspraken van Bracke op De Standaard Online niet eens kon reageren...

Rara, hoe zou dat komen?

De N-VA heeft sinds 2001 nog NIKS bereikt, en dat veel (al dan niet pseudo) Vlaamsgezinden deze partij lijken te zien als de verpersoonlijking van God, gaat mijn petje te boven. Even een overzicht:

2004: BHV moest en zou gesplitst zijn
2007: Laat Vlaanderen niet verst(r)ikken!
2009: Wij stappen uit het kartel,  wij willen meer Vlaanderen
2010: Wij staan voor een copernicaanse omwenteling
2010: Die hoogdringendheid voor BHV ? WIJ hebben het niet meegestemd, maar jan dat fucking VB, he

Filip



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenus : boodschap van medeleven
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

De overlevingsstrijd van Marie-Rose Morel tegen haar kwaadaardige ziekte, blijkt ook onze vredelievende baardmannen in eigen land te beroeren. Zo is er de bekende en geliefde moslim groepering sharia4Belgium die een boodschap van medeleven op  facebook gezet heeft, speciaal gericht aan de doodzieke Marie-Rose.

Deze predikers van de vrede vinden het tof dat Allah M-R gestraft heeft met deze ziekte omdat zij tegen deze religie en haar belijders was,die nochtans geen vlieg kwaad doen. Door deze ziekte dwong Allah haar tot het dragen van een hoofddoek, waar zij zo tegen gekant was. Volgens de profeten van sharia4Belgium zal Marie-Rose na haar aardse lijden verder moeten afzien in het eeuwige "hellevuur" Allah akbar !

Pssst! Het is niet bekend of het CGKR of enige andere luxe organisatie én zeker de nullenzender niet, enig protest tegen deze wansmakelijke en onmenselijke haatboodschap zal formuleren.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muyters maakt er weer een boeltje van

 

Het is verwonderlijk dat er nauwelijks aandacht is besteed geworden aan het geknoei met de cijfers van het begrotingsjaar 2010 van de Vlaamse Gemeenschap door minister Muyters, bij ingewijden beter bekend als Philippe Blunders.

In december vernamen wij van de minister dat de begroting van 2010 afgesloten werd met een tekort van 484 miljoen. Dat was goed nieuws, want er was een tekort geraamd van bijna 1 miljard. Juicht, Vlamingen, juicht.

Tot deze week woensdag 12 januari, federaal premier Leterme aankondigde dat het land B een gezamenlijk begrotingtekort over 2010 vertoonde van 4,6% van het bruto nationaal product, daar waar Europa 4,8% had toegestaan.  Het gestoethaspel met tekorten te verdoezelen als percentages van het BNP of BBP, stoort ons enorm : dergelijke afleidingsmaneuvres zijn enkel bedoeld om de domme burgers dom te houden.  Die 4,6% betekenen zowat 15 miljard. Leterme preciseerde "terloops"  dat we zelfs 4,5% hadden behaald, mocht de Vlaamse regering niet geblunderd hebben ... want hun tekort bedraagt niet 484 miljoen maar 1 miljard.

Wat is er aan de hand ?  Blunders had toch 500 miljoen bespaard ? Neen, dus.  Blunders heeft zijn wensen voor werkelijkheid genomen.

We vatten het kort samen : een extra dotatie van 500 miljoen van de federale regering, werd eind 2009 overgemaakt aan Vlaanderen, die op dat moment een tekort vertoonde van 1,2 miljard.  Deze 500 miljoen had moeten in vermindering gebracht worden van het dienstjaar 2009, zoals nadrukkelijk gesteld door het  Instituut voor Nationale Rekeningen.  Blunders wist het echter beter : hij transfereerde het bedrag naar 2010. 

Zo kon hij zichzelf beter in het zonnetje plaatsen ... Maar helaas niet lang, want zijn glorieus scenario kan hij opnieuw schrijven : het tekort voor 2010 bedraagt 1 miljard.  En Blunders, hij blunderde voort.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrogant Turkije spelt NL de les

 

Turkije moet onmiddellijk stoppen om zich te bemoeien met de integratie van Turken in de Nederlandse samenleving. Dat eist de VVD. De liberalen willen opheldering van minister Leers (Immigratie en Asiel) en minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) over de uitlatingen van hun Turkse collega Celik die zich negatief uitliet over de integratiekansen van Turken in Nederland. Volgens Celik, die verantwoordelijk is voor overzeese Turken, is het in zijn ogen harde Nederlandse integratie- en immigratiebeleid een belangrijke reden voor de problemen die veel Turks-Nederlandse jongeren ondervinden.

Volgens de VVD is juist de sterke band met Turkije en Turks georiënteerde organisaties een rem op de integratie van Turkse Nederlanders. Kamerlid Ten Broeke van de liberalen is boos. „Celik geeft de schuld voor het gedrag van ontspoorde Turkse jongeren aan de overheid. Dat is de wereld op z’n kop. De verantwoordelijkheid ligt bij de jongeren en ik kan me ook niet aan de indruk ontrekken dat Turkije nog heel wat kan leren van het Nederlandse jeugd- en integratiebeleid”, zo vindt Ten Broeke.

@ de Telegraaf

PST : Turkije is een hypocriet land, het weze ons toegelaten deze taboe-uitdrukking te gebruiken.   Premier Erdogan dweilt de EU-landen af waar zich veel Turken bevinden, bv Duitsland, Nederland en het land B.  Tijdens grootse spektakelbijeenkomsten, die mooi in beeld hadden gebracht kunnen worden door Leni Riefenstal, de persoonlijke cineaste van Hitler (Triumph des Willens),  spoort de Turkse Snorremans zijn landgenoten aan,  dat zij zichzelf moeten blijven en de band met het Moederland nooit loslaten (dat is trouwens ook de houding van de Marokkaanse overheden). Als de Turkse regering bekommerd is voor het zootje dat hier onze beschaving komt verpesten, kunnen zij te allen tijde hun onaangepaste tuig terugkrijgen. Waarbij we graag benadrukken, dat een bescheiden aantal Turken zich vrij behoorlijk aanpassen aan onze maatschappij.

Ziezo, is iedereen voldaan met deze laatste nuancering ?  Nuances worden van ons verwacht, nooit van de overzijde. De oosterse en islamitische koeltoer staan geen schakeringen toe. Tenzij het rustig uitgesproken stopwoord : "I kill you".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrit

 

Geplukt bij onze collega

http://blog.seniorennet.be/marcel2006/archief.php?startdatum=1274685461&stopdatum=1274771861

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triumviraat = drie-mannen-schap

 

 

 

U leest er alles over : http://nl.wikipedia.org/wiki/Triumviraat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië

 

De chaos heerst in Tunesië nu de straatprotesten hun vierde week ingaan en het leger steeds minder bereid lijkt de relschoppers te controleren. Volgens de New York Times hebben de militairen alle steden verlaten, de straten van de hoofdstad Tunis uitgezonderd, en zijn ze vervangen door de veiligheidstroepen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In Hammamet stond de politie met de betogers te roken en te kletsen, terwijl demonstranten een aantal banken en het huis van een familielid van president Zine el-Abidine Ben Ali in brand staken. Diezelfde president heeft zich nu bereid verklaard ernstige toegevingen te doen. In een televisietoespraak beloofde Ben Ali de voedselprijzen te verlagen en zei hij ook geen nieuwe ambtstermijn te zullen nastreven wanneer die in 2014 ten einde komt. De president belooft nog meer: totale vrijheid van informatie en internet, hervormingen in de media en nieuwe politieke vrijheid. Ben Ali is al 23 jaar aan de macht.

Sinds het uitbreken van de rellen begin deze maand zijn tientallen mensen omgekomen in het geweld. Al drie weken lang demonstreren Tunesische jongeren tegen de hoge werkloosheid in het land, de hoge voedselprijzen en het autoritaire bewind van de president. De regering sloot alle scholen en universiteiten in de hoop de protesten te stoppen. De Tunesische overheid spreekt van 23 doden, de oppositie telde er dubbel zo veel.

Volgens analisten zijn de rellen begonnen als teken van protest tegen de economische toestand van het land, maar zijn ze al snel uitgegroeid tot een aanval op de autoritaire regering van Tunesië, en is er geen teken dat de recente toegevingen het geweld zullen onderdrukken.

Wat betekent deze revolte voor andere Maghreb- en Arabische regimes?, vragen een aantal media zich af.

Volgens Foreign Policy's Marc Lynch kan de toestand in Tunesië de druppel zijn die de Arabische emmer doet overlopen en zullen de rellen zich snel naar andere buurlanden verspreiden.

The Economist is het daar mee eens. 'Zelfs indien de rellen in Tunesië de 74-jarige Ben Ali niet van de macht verdrijven, dan nog moeten ze als waarschuwing dienen voor andere regeringen in de Maghreb-landen, waar jonge mensen steeds meer gefrustreerd en gemarginaliseerd raken, nu oudere en ondemocratische leiders de voeling met de jongere generatie langzaam maar zeker kwijtraken.'

Of de huidige onvrede en chaos eenkans betekent voor het islam-fundamentalisme blijft momenteel een open vraag.  Is Tunesië op weg de woelige Algerijnse poltiek te volgen ? 


Bron : Express.be & diverse media

In plaats van een video op te duikelen over de rellen en de burgeropstand die momenteel aan de gang is, tonen we beelden van het oude Tunesië uit 1920, toen het land nog een Frans Protectoraat was samen met Algerije en Marokko. Veel is er niet veranderd in het straatbeeld, behalve opvallende hoofddeksels en het ontbreken van sluiers en hoofddoeken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

NVA ... komaan zeg. Je kiezers hadden helemaal iets anders verwacht.
 
Ongelooflijk maar waar: de NVA heeft in het Europees Parlement een tekst goedgekeurd waarin (onder meer) de Europese lidstaten opgeroepen worden om het kaderverdrag voor de bescherming van nationale minderheden te ondertekenen en te ratificeren. De Franstalige partijen eisen dat al jaren. Op die manier hopen ze de taalwetgeving verder te ondermijnen en allerlei speciale rechten op te eisen voor Franstaligen die in de rand en elders in Vlaanderen wonen.

Ave Maria, zenne NVA

Eddy



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.343 Niet EU-verblijfsvergunningen ingetrokken in 2010

 

In 2010 zijn in België zo'n 500 verblijfsvergunningen ingetrokken. Dat berichten de Corelio-kranten donderdag. Iets meer dan 150 burgers uit de Europese Unie verloren vorig jaar hun verblijfsvergunning omdat ze geen echte werknemer of zelfstandige bleken te zijn. Dat is een voorwaarde om wettelijk in ons land te mogen verblijven.  De andere 343 vergunningen werden door de Dienst Vreemdelingenzaken ingetrokken omdat ze frauduleus waren verkregen, omdat de betrokkenen het OCMW te sterk belastten, of omdat niet meer voldaan werd aan de oorspronkelijke voorwaarden om in België te wonen.

Dat is een indrukwekkend cijfer : 343  ingetrokken verblijfvergunningen (wat niet wil zeggen, dat die mensen foetsie zijn) op tienduizenden nieuwelingen van wie een overgroot deel beroep doet op allerlei sociale uitkeringen en voordelen.  Met de dag neemt de vervreemding van onze Vlaamse maatschappij schrikbarend toe.  Wij worden de vreemdelingen in onze eigen gemeenschap.

Je zou elke politieker, die geen Vlaams Belanger is, een draai om zijn /haar oren moeten geven. Dit is een symbolische oproep, ingegeven door wrangheid en bijna-wanhoop.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland verstrengt asielwet

 

Asielzoekers die in Nederland twee keer een negatief antwoord krijgen op hun aanvraag, mogen hun verblijf niet rekken door naar de rechter te stappen.

Minister van Asiel Gerd Leers (CDA) heeft een wetsvoorstel klaar, zodat asielzoekers hun beroepsprocedure in eigen land moeten afwachten. Hoe dat in de praktijk zal verlopen, is nog helemaal niet duidelijk.

Momenteel mogen asielzoekers in Nederland, net zoals in het gastvrije land B, niet het land worden uitgestuurd, zolang ze niet zijn uitgeprocedeerd. Volgens Leers grijpen de afgewezen asilisten elke strohalm en elk gat in de wetgeving aan, om in Nederland te blijven. 

Het is weliswaar een goedbedoelde poging om de immigratie enigszins te temperen, maar Europa blijft volstromen met armlastige migranten die er helemaal niet op uit zijn, de arbeidsmarkt te vervoegen en die geen enkele verrijking betekenen voor onze Westerse cultuur en economie. Die mensen zelf treft nauwelijks een blaam, zij weten niet beter. Het zijn de eigen politici die de volle verantwoordelijkheid dragen. 

Europa wordt verraden door zijn eigen verkozenen. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Claus

 

Ik weet dat zeer vele Vlaams-nationale vrienden een grote hekel hebben aan Hugo Claus. Bij diens zelfgekozen heengaan, had ik een genuanceerd stuk geschreven, dat mij niet in dank is afgenomen. Zo is het leven nu eenmaal. De ene keer ben je een heel goeie, een dag later een verrader van de Vlaamse zaak.  Claus heeft zich gedurende zijn leven herhaaldelijk smalend en beledigend uitgelaten over Vlaanderen en zijn schildwachten van het Vlaams-nationalisme.  Zijn werk ademde vaak een Vlaamse authenticiteit uit, zoals je die bij geen enkele andere hedendaagse schrijver vond. De man was een vat vol tegenstrijdigheden, een snob die het linkse gedachtengoed omhelsde omdat het nu eenmaal zo hoort. De Nederlander Jeroen Brouwers (voor wie ik ook een zwak heb, u zal het mij niet vergeven) is ziek in hetzelfde bedje. Ooit schreef hij iets in de trant van : "natuurlijk zijn wij links, wij weten niet beter".  Ik beoordeel een auteur niet op zijn politieke overtuiging, want die neem ik niet serieus, maar wel op zijn literaire waarde. En als hij of zij, toch per se straffe politieke uitspraken wil doen, dan mep je gewoon terug. 

En nu is het weer aan jullie om mij te meppen, want ik loop weer naast het pad. Maar luister  even naar dit stuk, dat Claus schreef voor de Avenue over de IJzertoren en dat gemonteerd werd op Youtube door een man die zeer veel doet voor de poëzie en onze literatuur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : De Wever goed bezig ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

U zult het op dit blog niet graag lezen, maar ik begin respect te krijgen voor Bart De Wever en zijn N-VA. Als men dan toch gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit en dus voor verdieping, wel, dat men dan maar eerst het meest dringende probleem aanpakt en gaat voor responsabilisering.

Maar de Walen willen dit natuurlijk niet. Ah, neen! Zij blijven liever tot 10:30 u. in hun bed liggen om vervolgens in de lokale tapperijen te gaan aperitieven, zoals zij dit al generaties lang doen. En wij Vlamingen mogen en moeten die consumpties blijven betalen. Hun ware gelaat komt boven. Ze geven het dus openlijk toe dat ze niet zelfbedruipend zijn en ons nodig hebben. Ik zou beschaamd zijn! Ik zeg altijd: "Als ge trakteert, moet ge ook betalen!" Wat vindt gijlie ervan?

En ondertussen blijven die Walen en de behoudsgezinde krachten in België (De Gucht) maar roepen dat we in de miserie zitten omdat er nu nog geen regering is. De Vlamingen saboteren het land en storten het in de afgrond. De Walen en veel Belgisch gezinde Vlamingen hopen natuurlijk dat wij uit eerlijke schaamte omwille van zoveel onwil van onze kant dan toch maar weer zullen toegeven en maar weer eens zullen toestaan dat er vlugvlug een regering komt

Voor mij hoeft er geen regering te komen enkel en alleen maar omdat we er een zouden hebben. België doet het toch voorlopig goed?!? Tenminste, dat beweren slimme en rijke mensen die het kunnen weten toch. Wat is het nu eigenlijk? Glijden we de afgrond in, of gaat het goed? Ik weet het niet meer.

 

Drs.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen iedereen !

Als ik in het hiernamaals de ministerspost van meteorologie zou kunnen verwerven, dan zou het hier op aarde een pak zonniger zijn.  Ik ben die winter kotsbeu.  Vrouwen zijn nu eenmaal kouwelijker dan mannen : naar het schijnt heeft het met de verdeling van onderhuidse vetlagen te maken.  Ik geloof daar niets van.  Ik heb mijn probleem al bij een vorige Wurlitzerdroom aangekaart : als ik koude voeten heb, dan heb ik het overal koud. 

In het Duits heeft men daarvoor een nogal belachelijke oplossing: “Mach Dir heisse Gedanken”… alsof warme gedachten de temperatuur van mijn voeten zouden kunnen beïnvloeden…

Wat wel helpt, is terugdenken aan een liedje dat een herinnering oproept.  Zoals het liedje van vandaag voor velen van jullie verbonden is met een jeugdliefde.

Over de zanger hoef ik niet veel te vertellen.  Hij is dezer dagen volop in het nieuws want hij is 70 geworden.  Juist – jullie hebben het al geraden – het is inderdaad Arthur Blanckaert, wereldbekend in Vlaanderen als Will Tura, oftewel Ridder Blanckaert in sprookjeskringen.  Ben ik een Turafan?  Neen, niet echt.  Ik vind zijn stemkwaliteit nogal magertjes; hij is een beminnelijk man, ziet er goed uit zonder fotomodelallures, proper gewassen en klassiek gekleed, gewoon een doordeweekse Westvlaamse ideale schoonzoon.  Hij had even goed een ééndagsvlieg kunnen geweest zijn, maar dat was en is hij niet.  Will Tura heeft inderdaad zowat een halve eeuw de Vlaamse schlagerwereld gedomineerd met talrijke hits. 

Daarom krijgt hij van mij een plaatsje in de eregalerij van mijn Wurlitzerdromen met een liedje waarbij ik – met een geschikte danspartner – wel warme gevoelens zou kunnen krijgen!

Verduister het lokaal, doe het blauwe licht aan (nu heet dat black light), laat die spiegelbol boven de dansvloer draaien, lieve schat, laten we wang tegen wang dansen op “Ik ben zo eenzaam zonder jou”.

Mmm…het liefst ben ik dicht bij jou.


Lolita

 

 


13-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finales *de Allerslimste* reeds op Youtube voor de uitzending.

 

Het is geen goede dag deze dag van vandaag voor de Vier Nullen.  Nadat is uitgelekt dat een reporter een buitenlandse reportage heeft opgesmukt met geweerschoten, komt nu ook de technsiche dienst in het gedrang.

De finales van de uitzendingen van "de allerslimste" met de nederlagen van Bart de Wever en Linda de Win, waren eergisteren en gisteren reeds te zien op Youtube, lezen wij in een Vlaamse Kwaliteitskrant (met hoofdletter, aub !)

De verantwoordelijke die onder de naam "6plus2GRATIS" opereert, haalt de filmpjes vermoedelijk van de server van de 0000.  "Het filmpje wordt in de loop van de dag klaargezet met een code in de bestandsnaam die moet voorkomen dat iemand het zomaar openbaar kan maken", zegt woordvoerder Björn Verdoodt. "Toch zullen we proberen te achterhalen wie het filmpje onrechtmatig heeft gedownload en gepubliceerd." Maar dat schijnt dus niet te kloppen : de code kan gekraakt worden en men is op zoek naar de schuldige.  In plaats van verdere piraterij te voorkomen en het verantwoordelijke kieken voor het falen  een andere job te geven. Bijvoorbeeld, assistent worden van Ivan de Vadder, een zware straf.

Ach, die arme 0000 toch. Zelfs op technisch vlak, is het een rommeltje. Niet alleen tijdens de nieuwsuitzendingen die te vaak mankementen vertonen (technische mankementen, bedoelen we, niet dat de lezers of lezeressen van de autocue, gebreken zouden vertonen) maar gewoon de interne techniek blijkt nu ook te falen. Misschien, de subsidies terug verhogen ?  Of wat extra vriendjes aanwerven om de 3000 gangenwandelaars aan te vullen ? Wij doen enkel wat positieve suggesties om de lol er in te houden.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!