Angeltjes
17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit in Turnhout

 

 

Het gezellige Turnhout, een middelgrote stad met 40.000 inwoners, in de provincie Antwerpen, vlakbij de Nederlandse grens, wordt al geruime tijd geplaagd door gewelddiefstallen en andere delicten met agressie.


De stad Turnhout kampt met een ernstig probleem aan agressiedelicten én diefstallen met geweld op de openbare weg. De cijfers voor de hele politiezone dalen dan wel, maar in Turnhout stijgen ze. Stad en politie zoeken naar oplossingen.

Stad en politie willen nu samen met andere organisaties - vooral ook jeugdorganisaties - nagaan wat er kan gedaan worden om de problematiek tegen te gaan. "Agressie blijft een zorgenkind. Dat zeg ik al jaren en we zullen daar als politie op blijven werken. Kijk maar naar onze mensen. Vorig jaar waren er 27 arbeidsongevallen met 570 dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg en grotendeels te danken aan de toenemende agressie", aldus zonechef Roger Leys. "Ons team straatcriminaliteit is uitgebreid met vier mensen, maar dat is niet voldoende. We gaan samen met parket, rechtbank en andere organisaties nagaan wat de mogelijkheden zijn."

Paul Meeus van Vlaams Belang was diegene die het stadsbestuur en de politie om een duidelijke analyse had gevraagd. Hij is duidelijk in zijn commentaar. "We mogen niet te veel positieve signalen de wereld in sturen. Preventie is goed, maar repressie is hier ook nodig. Burgers zijn bang. Ik denk dat het bestuur en de politie echt duidelijk moet maken dat het probleem wordt aangepakt. De agenten moeten ook gemotiveerd worden. Is het normaal dat ze op bepaalde plaatsen niet meer durven komen op bepaalde momenten? Zij moeten de macht en de kracht krijgen om daadkrachtig te kunnen optreden. Zorg ervoor dat de dader een onveiligheidsgevoel krijgt en niet langer de burger."

Zonechef Roger Leys erkent dat zijn ploegen sommige plaatsen op bepaalde tijdstippen liever mijden. Burgemeester Stijnen ontkent ook niet dat repressie nodig is, maar wil toch ook preventief werken. "Aangezien daders zo jong zijn: is het dan niet belangrijk om preventief te werken bijvoorbeeld naar ouders toe? We moeten ook oppassen dat we geen sfeer creëren dat we hier in het Wilde Westen wonen."

De cijfers zijn duidelijk. Voor het aantal feiten van slagen en verwondingen en vechtpartijen schommelt het aantal pv's tussen 2006 en 2010 rond de 250 per jaar. Uitschieter was 2009 met bijna 300 feiten. Erger is het echter gesteld met het aantal diefstallen met geweld - de zogenaamde straatroven - want daar schommelde het aantal feiten in het verleden rond de 40 maar in 2010 waren er dat plots 120.

De politie heeft voor de periode januari- begin oktober 2010 een analyse laten maken van 217 feiten (20 procent overvallen en 80 procent andere agressiedelicten). De analyse is onthutsend te noemen.

- aan de 217 feiten zijn niet minder dan 272 daders gelinkt en geïdentificeerd

- 28,4 procent van de daders is minderjarig. Bij de overvallen zijn de daders tussen de 17 en 25 jaar oud. De meeste zijn 19 jaar. Bij de gewelddelicten schommelt de leeftijd tussen 14 (!) en 20 jaar waarvan de groep 15-jarigen de grootste is.

- 12 procent van de verdachten is een vrouw, 88 procent een man.

- Het merendeel van de feiten wordt gepleegd in het centrum van Turnhout waarvan de uitschieters de Grote Markt, Merodelei, Otterstraat, Warandestraat, Zegeplein en Gasthuisstraat zijn.

- 66 procent van de daders van overvallen heeft de Belgische nationaliteit waarvan 49 procent ook een 'Belgische' naam heeft. Daarnaast is 13,6 procent Nederlander en 13,6 procent Marokkaans. In de categorie van andere gewelddelicten is 83 procent Belgisch (waarvan 67 procent met een Belgische naam), 7,5 procent Nederlander en 1 procent Marokkaans.

- De plegers van overvallen hebben in 49 procent van de gevallen al een gevangenisverleden. 51 procent nog niet. Bij de andere gewelddelichten heeft 13 procent een gevangenisverleden en 87 procent nog niet.

- In de categorie van de overvallen pleegt 51 procent van de daders maar één feit, 20 procent heeft twee feiten gepleegd, 14 procent drie feiten, 8 procent vier feiten en 7 procent zelfs vijf feiten. In de categorie van de andere gewelddelicten pleegt 88 procent één feit en 10 procent twee feiten.

- 171 van de 272 geïdentificeerde daders stond al gekend bij de politie en daarvan 79 voor drugsfeiten.

Probleem: de wet zorgt ervoor dat daders nauwelijks gestraft worden

Heel wat daders dus die blijkbaar hervallen, maar net daar knelt volgens zonechef Roger Leys het schoentje. "Het probleem is dat bij slagen en verwondingen de maximum straf zes maanden is. Het parket doet al het mogelijke om daders te vervolgen, maar moet zich ook aan de wet houden. Daders van eender welk feiten kunnen immers ook pas in voorlopige hechtenis genomen worden wanneer ze voor een rechter één jaar cel riskeren. Komen de daders uiteindelijk toch voor de rechtbank, dan is er opnieuw dat probleem. Daar krijgen ze hooguit zes maanden cel en die straf wordt gewoon niet uitgevoerd. Celstraffen onder de drie jaar ook niet, maar daar word je dan wel onder elektronisch toezicht geplaatst. Ik ben dan ook een pleitbezorger om terug te gaan naar het systeem van de jaren '80. Welke straf je ook krijgt, voer die uit. Waarom zitten in Nederland de gevangenissen minder vol? Volgens mij - en volgens heel wat wetenschappers ook - omdat daar alle straffen worden uitgevoerd. Zelfs wanneer je gewoon een boete niet betaalt. Dat schrikt daders meer af."

Ook hier bewijzen de naakte cijfers het gelijk van de politie: - 249 van de 272 verdachten hebben niet één dag in de cel gezeten

- 10 verdachten zaten tussen de 0 en 15 dagen in de cel

- 4 verdachten tussen de 15 en 50 dagen

- 4 verdachten tussen de 50 en 100 dagen

- 2 verdachten tussen de 100 en 150 dagen

- 2 verdachten tussen de 150 en 250 dagen

- 1 verdachte meer als 250 dagen

Toon Verheijen - Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië : anarchie

 

Na een schietincident in de Tunesische hoofdstad Tunis heeft de politie vier mensen opgepakt met een Duits paspoort (tja ...) Dat meldt de staats-tv in Tunesië. Op meerdere plaatsen in de stad, waar het onrustig is sinds het vertrek van president Ben Ali, waren geweerschoten te horen. Eerder kwam al een Franse fotograaf om het leven, toen hij een traangasgranaat op zijn hoofd kreeg.

Mannen met Zweeds paspoort (tja ...)
Voor het hoofdkwartier van de belangrijkste oppositiepartij in Tunis was een vuurgevecht uitgebroken tussen politie, leger en gewapende mannen. Daarbij werden al twee mannen opgepakt die een Zweeds paspoort op zak hadden.

Vuurgevechten op gebouwen
In de buurt van de centrale bank voerden politie en leger vuurgevechten met gewapende mannen op daken van gebouwen. De staatstelevisie meldt dat één van de gewapende mannen is gedood.

Taxi's met wapens
In het centrum van Tunis zijn drie taxi's met illegale wapens onderschept. Ook werden er vier Algerijnen opgepakt met koffers vol precisiewapens. Rondom de hoofdstad stationeerde het leger tanks en bewaken militairen openbare gebouwen om de wetteloosheid door het ontstane machtsvacuüm in de kiem te smoren.

Burgeroorlog
Volgens de voormalige Tunesische ambassadeur van VN-cultuurorganisatie Unesco zit achter dit geweld de verdreven president Ben Ali, die zich in Saudi-Arabië ophoudt. "Hij gaf wapens en veel geld aan zijn eigen beveiligingsteams en aanhangers, zodat zij een burgeroorlog konden uitlokken zodra hij weg was", aldus Mezri Haddad in Parijs.

'Ben Ali zit erachter'
"Ben Ali heeft hulp gezocht bij Libië om in te grijpen. Dit allemaal dient één enkel doel, de macht terugnemen." Haddad beschuldigde Ben Ali ervan de zaak telefonisch aan te sturen. Haddad nam vorige week ontslag uit protest tegen het regime van Ben Ali.

Bron : rtl.nl

PST : Binnenkort zakken die Duitsers en Zweden terug af naar Europa en uit pure schaamte zullen de Duitse en Zweedse regeringen financiële steun verlenen aan Tunesië.  En zich uitgebreid excuseren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië : vreedzame islamitische leider plant terugkeer

 

Aangemoedigd door de recente gebeurtenissen, wil de radicale islamitische leider Rached Ghannouchi, wiens partij Ennahdha in Tunesië verboden was en die sedert jaren in Londen in ballingschap leefde, terugkeren naar zijn land.  Hij heeft intussen maatregelen genomen om zijn terugkeer voor te bereiden om de voormalige dictatuur door een fundamentalistische “democratie” (vermoedelijk met Iran als grote voorbeeld) te vervangen, waarbij hij de verzekering geeft geen “militaire bedreiging” te zijn.

Hoe vreedzaam hij wel is, blijkt uit de verklaringen van zijn in Zwitserland asielgenietende partijvriend Guesmi, die, naar aanleiding van het Ausschaffungsinitiative,  opriep tot bomaanslagen met springstofgordels. 

 Bron: PI en Focus

Bidmat in plaats van strandhanddoek?  Boerka in plaats van bikini?  Theesalon in plaats van bar? Muezzin in plaats van platenruiter?


16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang Antwerpen

 

Traditiegetouw vond vandaag de Nieuwjaarsreceptie plaats van Vlaams Belang Antwerpen in het mooie kader van het Elzenveld.  Veel volk, zéér veel volk, de beste wensen voor en van de beste mensen, bondige en strijdvaardige toespraken en veel warmte onder gelijkgezinden. Onze camera liet het afweten maar Marcel Steeman stuurde ons enkele foto's, waarvoor oprechte dank.

  

Ondanks de mediaboycot, ondanks alle tegenkanting, ondanks tegenslagen en soms ontgoochelende opiniepeilingen gaat het Vlaams Belang door. Wij kunnen niet anders want als verzetsbeweging zijn wij de laatsten en de enigen die onvoorwaardelijk aan de kant staan van het volk. Wij staan inderdaad aan de kant van de ‘Volkstraat’ tegen de Wetstraat. Het Vlaams Belang wil opnieuw via straatacties en manifestaties; via petities en betogingen; via  straatagitatie en activisme de harten en geesten van de gewone Vlamingen winnen. Aan de vijandelijke overname van ons land door Waalse socialisten, Belgische unitaristen, moslimradicalen en asielbedriegers, door illegalen en criminele vreemdelingen, moet een einde komen. Wij willen in 2011 Vlaanderen teruggeven aan de Vlamingen. Daarom met het Vlaams Belang – zeker in Antwerpen, de hoofdstad van onze beweging - erop en erover: “Eigen volk eerst!”.

(uit de toespraak van Filip De Winter)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte en goede slapers

 

( Illustratie : met de groeten van Johan Deckmyn)

Slechte slapers hebben er alle belang bij hun temperatuur in de gaten te houden. Een verhoging van de huidtemperatuur met een kleine halve graad kan immers heel wat slapeloze nachten voorkomen.

Warmte en lichaamstemperatuur spelen een cruciale rol in de regeling van onze slaappatronen. Dat is de heilige overtuiging van Eus Van Someren, gerenommeerd Nederlands slaaponderzoeker. De kerntemperatuur in het lichaam begint te zakken in de loop van de avond. Die warmte verdwijnt via handen en voeten. Vroeger geloofde men dat de daling van de kerntemperatuur het gevolg was van een tragere stofwisseling. Maar nu denkt men dat het lichaam de kern- en huidtemperatuur actief stuurt en zo het in- en doorslapen beïnvloedt.

Wie ’s avonds warme handen en voeten heeft, slaapt gewoonlijk snel in. Wie ’s nachts een verhoogde kerntemperatuur heeft en koude handen en voeten, is gewoonlijk een slechte slaper.

Van Someren experimenteerde met een pyjama vol holle buisjes. Hij stuurde er water door van 31,9 of 34,8 graden en kon zo onopgemerkt de huidtemperatuur van zijn slapende proefpersonen licht opwarmen of koelen. Zijn onderzoek leverde verrassende resultaten op.

Beetje warmer, beter slapen
Een verhoging van de huidtemperatuur met een kleine halve graad deed wonderen voor slechte slapers. Oudere deelnemers sliepen gemiddeld bijna drie minuten sneller in. Dat lijkt niet veel, maar het effect is ongeveer even groot als dat van slaapmiddelen. Ze rustten ook dieper en werden minder vaak wakker.

Jonge mensen die (voorverwarmde) bedsokken droegen, sliepen ook sneller in. Mensen die ’s ochtends gewoonlijk te vroeg wakker werden, sliepen aanzienlijk beter door.

Temperatuur in bed is erg belangrijk voor een goede nachtrust, maar te warm is ook niet goed. Zelfs een lichte stijging tot 36 graden voelt al minder comfortabel aan en zorgt voor een minder goede nachtrust.

http://gezondheidsnet.rnews.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen, nieuwe presidente van het Franse FN

 

 

 

Luide toejuichingen, vreugdekreten, applausgolven : met 67,65% van de 17127 uitgebrachte stemmen volgt Marine Le Pen  haar vader op als voorzitster van het Franse Front National. Haar tegenstrever, Bruno Grollnisch, een ancien,  moest zich tevreden stellen met nauwelijks 1/3 van de FN-stemmen.

De uitslag was reeds gekend,  sedert vrijdagavond een vooraanstaand FN-er de pers had ingelicht. Er zijn overal bij de vermaledijde partijen, mensen die proberen een wit voetje te halen bij de vijandige persparasieten, door nieuwtjes te verspreiden.  Het heeft nog nooit wat opgebracht al dat klikken, maar het ligt nu eenmaal in de natuur van de trouweloze mens. Het zij zo.  Het lag trouwens in de lijn van de verwachtingen dat de ambitieuze en hardwerkende Marine niet te stuiten zou zijn. Vooreerst geniet ze van de voordelen van de familienaam, vervolgens is ze een jonge gescheiden vrouw (42) met 3 kinderen, ze neemt nadrukkelijk afstand van de dommige en confronterende anti-joodse uitspraken van vader Le Pen, ze is verbaal zeer sterk en ze spreekt jonge kiezers aan. Bovendien is zij radicaal anti-islam.

Philip Claeys, een collega van Marine Le Pen in het EU-parlement, omschreef haar in een van zijn columns als "een campagnebeest".  Ook nu heeft zij gedurende maanden gans Frankrijk doorkruist om haar kandidatuur te verdedigen bij de leden en tegelijk zo veel mogelijk in de lokale media en op televisie te  verschijnen. Natuurlijk had ze ook de steun van de 82-jarige stichter van de partij die sedert 1972 aan het roer heeft gestaan.

Dat Marine Le Pen ambitieus is, lijdt geen twijfel. Bij de presidentsverkiezingen in 2012 rekent zij er vast op door te dringen tot de tweede ronde, net zoals het haar vader eenmaal gelukt is.

Ray 


Bron : Le Parisien


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schande ! Het is een schande, zeg ik u !

 

 

Het is met veel tegenzin dat wij afwijken van onze stelling : "op Angeltjes geen gezeik over het multiculturele rijk". Maar uitzonderingen moeten soms : zij bevestigen hoe slecht de mensen wel zijn die de diversiteit afwijzen, erger nog, zij spotten met de koeltoer-verrijkers !  Zoals deze Canadese politieman, die een liedje componeerde, waar wij beschaamd over zijn. De man riskeert zijn job en verdraaid, dat vinden wij terecht. Spotten met de koeltoer van de Prachtlanden. Waar gaat dat eindigen, madame ?  Den agent de police zingt in het Frans-Canadees.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Via Duitsen bloede naar de ondergang

 

 

In de 21ste eeuw "regeren" vorsten van Duitse komaf nog steeds volop in Europa : Groot-Brittannië, Nederland, Luxemburg, België, etc. Hele kleuterklassen moeten urenlang staan wachten en juichen om toch de indruk te wekken dat er een zekere volksvreugde heerst voor de "koninklijken".

De grootste uitkeringstrekkers worden in koor bejubeld door onvolwassen geesten door misbruik te maken van de inkomensafhankelijkheid van hen die ouders hun kroost toevertrouwd hebben. Indirecte geestelijke pedofilie zou een aanklacht kunnen zijn voor die potverteerders.

In Amerika wordt het republikeins gedachtegoed blijvend verdedigd door de republikeinen, maar in europa waar de koninkrijken heersen is er geen oppositie, ofwel wordt die afgevoerd naar de moderne vergeetputten van georkestreerde negatie, zeg maar gecordonsanitaird.

Vele medeburgers verkeren in een ontkenningsfase en zien de monarchie als een geschenk. De monarchie als zetbaas van de gevestigde elite is een plausibele verklaring voor de totale geestelijke verpaupering en dociliteit en tevens een aanslag op de democratische besluitvormingen, de  mede-oorzaak van het huidige politieke immobilisme. 

Het is niet meer de grote massa die de monarchie bejubelt.  De meerderheid van Vlaanderen heeft de buik vol van die poppenkast. Over de taalgrens is het la force de l’union, een levensverzekering, een tijdelijk stilzwijgend contract tussen hedendaagse conquistadores.

En voor die onverantwoordelijke gekroonde hoofden speelt het geen rol hoe hun postje behouden blijft, desnoods met een tegennatuurlijke massa-immigratie, die de onderdanen naar de ondergang voert. Als het maar blijft duren.

De EU is een bondgenoot geworden door haar voornemen een roerei te maken van de bevolking, een raciale mix zonder bindingen met land of staat : een gewillig afhankelijk volkje dat zijn kinderen met vlaggetjes laat zwaaien om de decadentie in stand te houden.

Leve de republiek !

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Eric Zemmour
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Mensen kiezen hun medewerkers, hun vrienden, hun geliefden. Het menselijk leven is als een machine die discrimineert. Men heeft dit woord uitgekozen om ons een bepaalde denktrantop teleggen." (in Le Monde)

(On choisit ses employés, ses amis, ses amours… La vie humaine est une machine à discriminer. On a choisi ce mot pour nous imposer une certaine pensée.)

Eric Zemmour (schrijver, journalist) staat terecht in Frankrijk wegens laster en aanzetten tot raciale haat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen plegen bedrog om asielzoekers hier te houden

 

Het is niet nieuw, het fenomeen, we hebben er in het recente verleden al meermaals de aandacht op gevestigd : bepaalde dokters maken er een broodwinning van, valse medische attesten te schrijven voor asielzoekers. Met een dergelijk medisch attest, is de Dienst Vreemdelingenzaken verplicht een verblijfsvergunning van tenminste één jaar te verlenen.  Verlengingen komen dan automatisch, want ééns ziek, altijd ziek ...

Om evidente redenen,  wordt er niet erg duidelijk omgesprongen met het bekendmaken van deze gegevens en de interpretatie ervan. In 2010 werden 8000 aanvragen op basis van medische attesten ingediend. De helft werd direct naar de prullenmand verwezen ... Vooraleer de DVZ uit eigen beweging 4000 attesten afwijst, moet het wel degelijk om erg zichtbare vervalsingen gaan.  Na een volgende controle werd slechts 8% aanvaard. Dat wil zeggen 92% van de medische attesten zijn puur bedrog ! De zogenaamde artsen zijn bekend maar zij worden met rust gelaten.  Ook de Orde van geneesheren doet of er niets aan de hand is, want vooraleer de leiding van die bende optreedt, moet er een klacht zijn.

Staatssecretaris Melchior Wathelet stelt vast, dat het "soms fout kan lopen".  Die man is een ordinaire bedrieger ! Uit naam van een compleet misbegrepen opvatting over zijn functie, treedt hij op als een maffialeider. De grondwet en de wetten en reglementen worden aan de lopende band genegeerd, hij vergoelijkt alles, tot en met corrupte artsen en hij kijkt minzaam glimlachend toe hoe dit land overspoeld wordt door bedrogplegende vreemdelingen. Melchior Wathelet moet voor de rechtbank.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quo usque tandem, BDW ? *

 

Men gelooft zijn oren niet: de NVA zal nu weer “opmerkingen overmaken aan de koninklijke bemiddelaar”. Hoe lang nog zal de NVA onze kostbare tijd verspelen? Na bijna vier jaar onderhandelen in Belgische kastelen en dure hotels, staan we absoluut nergens!

Wel zijn we sedert de zomer van 2007 – toen Ward de Bever aan de eerste onderhandelingen begon – minstens 20 miljard € kwijtgespeeld aan l’Etat-PS, kwamen er – onder druk van de Franstalige partijen – 70.000 asielzoekers bij, werden – mede door een zware beginnersfout van NVA – 50.000 illegalen geregulariseerd en kwamen er meer dan 100.000 zogeheten “gezinsherenigers” het land binnen.

*Quo usque tandem, BdW ? Hoe lang nog zult ge onze kostbare tijd verspelen ?

Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : de outing van de Zevende Dag

 

Zondag 16 januari 2010 : de Zevende Dag doet vandaag  aan outing.  De Zevende Dag is niet hetero-Vlaams maar homo-belgisch 

  

De Zevende Dag is niet voor Bart maar voor Elio.


 
De Zevende Dag bekent met tegenzin  samen te leven met Vlaanderen, terwijl hij met hart en ziel verknocht is aan het land B.

 

De Zevende Dag is verliefd  op de driekleur en verfoeit de tweekleurige leeuw

 

 

Vandaag roept de Zevende Dag u allen op om het hinderlijke Vlaanderen uit te schakelen. Lang Leve belgië !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes houdt van Jade

 

Angeltjes houdt van Jade, om diens rebelse onafhankelijkheid, zijn gevatte beeldspraken, zijn vranke taal, zijn warme hart en zijn overrompelende oprechtheid. Jade reageert op het excuus-zinnetje "ik ben zeker geen aanhanger van het Vlaams Belang" in de brief van mevrouw Lathouwers aan het Spionnencentrum. Het gaat niet om de brief op zich, want daar staat Jade onvoorwaardelijk achter, wel om dat éne schoonheidsvlekje.

Hetgeen Wilfried schrijft, is absoluut juist :  "...was het nodig er bij de vermelden: *ik ben zeker geen aanhanger van het Vlaams Belang* ? 

Zulke nederige, gehoorzame opmerkingen met ingebouwde excuses geven Jozef De Witte de absolutie, het recht om patriarchaal minzaam te blijven over bijna-bekeerlingen of bijna-'ontspoorden'.

Het is van hetzelfde niveau als kritiek op je baas hebben maar tegelijk vragen om niet ontslagen te worden. Ik ben ook geen 100% aanhanger van het Vlaams Belang maar ik kies voor wie ik wil, ik kies vrij voor programmapunten of voor figuren die deelnemen aan de verkiezingen, eventueel ook voor de P.V.D.A.  Maar ik kies niet voor de grijze middenmoot, wèl voor diegenen die uitgesloten worden.  Diegenen die door de Luc Van Der Kelens van deze kermistoestanden op voet van ongelijkheid door de media behandeld worden.  

Als je gebrandmerkt denkt te worden door je heimelijke keuze op een uitgesloten partij, of door spijt om niet gestemd te hebben op wie je afgeraden werd, dan zit dat in je hoofd. Het stemmen is immers geheim.

En De Witte is een klootzak.  Geef die onrechtvaardige en racistisch- selectieve ingehuurde grootverdiener geen rechtvaardiging of zelfbevestiging door twijfelachtig en schuchter over te komen.

Jade 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stranger in Paradise : zo zag of hoorde u het nog nooit ...

  

Uit de film "I married an Angel" uit 1942 zingt Nelson Eddy de bekende bewerking van Borodins opera Prins Igor : Stranger in Paradise.  De regisseur heeft met de nodige humor de ontmoeting tussen de mannelijke hoofdrol  en de Engel, de lieftallige Jeannette MacDonald verfilmd.  Niet dat je van je stoel rolt van het lachen, maar het is gewoon prettig om te bekijken. Beide zangers waren een zeer populair filmstel in de jaren '30 en '40.  Er was in den beginne wel degelijk een heuse romance aan de gang, maar beiden zijn getrouwd met andere partners, alhoewel ze mekaar niet echt uit het oog verloren na hun wederzijdse huwelijken.  Love is a many splendoured thing, dat hebben ze nooit samen gezongen maar ze hebben het wel beleefd.

Uw Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republikeinen nemen het voortouw in het Huis van Afgevaardigden

 

Nu de Republikeinen de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden zal er eindelijk vooruitgang geboekt kunnen worden bij het afremmen van illegale immigratie. 

Op de allereerste dag van de 112de vergadering van het Congres, heeft Republikeins afgevaardigde voor Iowa, Steve King, een wetsvoorstel ingediend dat een einde moet maken aan het toekennen van het Amerikaans staatsburgerschap aan kinderen van illegalen, geboren op Amerikaans grondgebied.  Zij zijn de zogenoemde “anchor babies”, die hét probleem vormen van de illegale immigratie en de motivatie vormen voor illegalen om naar de VS te emigreren.
 
De problematiek heeft vele facetten en moet grondig en blijvend aangepakt worden ondanks de vitrioolstroom, die de Republikeinen van de linkse media en van radicale organisaties zoals La Raza (burgerbeweging) en de Obamaregering zullen mogen verwachten. 
 
Alvorens de nieuwe leden van het Congres de kans hadden om hun eedaflegging te vieren, toog Steve King al aan het werk om zijn belofte waar te maken dat hij de achterpoortjes in de immigratiewetten zou aanpakken.  Hij legde op de eerste dag van het 112de Congres een wetsvoorstel neer dat een einde zou moeten maken aan het automatisch verlenen van het staatsburgerschap voor elke baby geboren op Amerikaans grondgebied.  Hij stelt voor om het “geboorterechtstaatsburgerschap” slechts nog toe te staan aan Amerikaanse staatsburgers en legale immigranten, die permanent in de VS wonen of in het Amerikaanse leger ingelijfd werden. 
 
Volqens Steve King ligt het aantal baby’s, geboren bij illegalen, ergens tussen de 340.000 en 750.000 en de bestaande wetgeving ontmoedigt geenszins illegale vrouwen om zwanger te raken en hun kind op Amerikaans grondgebied te laten geboren worden.  Deze “ankerbaby’s” vertegenwoordigen een beduidende hypotheek op de overheid.  Vele conservatieven hebben al aangedrongen om het 14de Amendement (14de bijkomende Artikel aan de Grondwet) te wijzigen maar King dringt erop aan dat het beëindigen van het geboorterechtburgerschap door middel van wetgevende maatregelen een gemakkelijker manier is: “We moeten de ankerbaby’s aanpakken – dit is niet wat onze “Founding Fathers” bedoeld hebben.”
 
De Republikeinen hadden afgelopen zomer hun kritiek op de geboorterechtwet niet gespaard : senator Lindsey Graham stelde dat het zwangere vrouwen stimuleert naar de VS te komen om daar kinderen te baren, zodat ze uiteindelijk zelf het staatsburgerschap kunnen verwerven.  Alhoewel de immigratiewetgeving niet hoog op de wetgevende prioriteitenlijst van het Huis van Afgevaardigden staat, hebben tenminste vijf Congresleden hun steun als mede-indieners al toegezegd.
 
De New York Times meldde intussen dat, los daarvan,  de Republikeinen in ten minste 14 staten de wetgeving in die zin zullen wijzigen.  Alhoewel ze erkennen dat een onmiddellijk effect niet waarschijnlijk is -  de gewijzigde wetgeving zal zonder enige twijfel aangevochten worden bij de rechtbank - hopen de afgevaardigden van Arizona, Georgia, Oklahoma, Pennsylvania en South-Carolina dat het Hoger Gerechtshof uiteindelijk groen licht zal geven voor de nieuwe wetgevende maatregelen in Washington.
 
Vertaald uit het Engels.  Bron: www.saveyourrights.com


15-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode, de waarheid overtreft soms fantasie of leugen

 

Op 15 september 2008 plaatsten wij onder de titel :

Sharia officieel erkend in Groot-Brittannië : Congratulations, idiots !

het volgende bericht :

Groot-Brittannië is ongetwijfeld het land waar de grootste islam-aanbidders (en landverraders) verblijven buiten de prachtlanden zelf.  De tamme bevolking kijkt verbaasd naar de naderende teloorgang en laat gebeuren. Londen werd al de hoofdstad genoemd voor  financiële islamitische transacties.  Nu is ook, na voldoende lange inrijperiode, het licht op groen gesteld voor de officiële erkenning van de sharia-rechtspraak voor een aantal burgerlijke gevallen. Engeland, laten we het zo even noemen, loopt voorop in Europa en stelt zijn ganse bestuursapparaat, universiteiten, kerken, cultuurwerkers en natuurlijk het onvermijdelijke janhagel uit de traditionele politiek, ter beschikking voor de Grote Onderwerping aan de islam.

Met nauwelijks enige ruchtbaarheid heeft de regering haar goedkeuring gehecht aan zogenaamde sharia-rechters om zich uit te spreken over financiële disputen, echtscheidingen en huiselijk geweld.  Precies die "luttele" affaires waar moslims al eens het nieuws mee halen.  De misdaadstatistieken zullen natuurlijk gunstig beïnvloed worden door deze onbegrijpelijke maatregel.

Er bestaan nu officieel twee soorten rechtspraak op het Britse eiland.  Kan dit ?  Is er een politieke meerderheid om deze abnormaliteit goed te keuren ?  Wat zal de weerslag zijn in andere Europese landen ?  Waar zijn wij godverdoeme mee bezig ?

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4749183.ece

http://www.bnp.org.uk/2008/09/sharia-law-in-the-uk-now-its-official/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1055764/Islamic-sharia-courts-Britain-legally-binding.html

 *****

Vandaag zaterdag 15 januari 2010 reageert ene Lode als volgt op dit artikel :

Is dit ook weer zo een bericht van de heren van Woestijnvis, of heb je het echt op waarheid gecontroleerd.Je gelooft toch zelf niet dat dit mogelijk is !

*****

Lode insinueert dat wij dit bericht uit onze duim hebben gezogen, want volgens hem is het uitgesloten dat de Britten de sharia wetgeving zouden toelaten. Lode bevat dit niet. Nochtans hebben wij nadrukkelijk 3 verschillende bronnen vermeld als controle. Wat moeten wij meer doen ? Naar Engeland reizen, een boerka aantrekken, een moslimvent aan de haak slaan en dan nagaan hoe hij reageert als blijkt dat hij zich heeft laten beduvelen door een lichtjes seniele ouwe belg ... ?

De links die wij medegaven met het artikel werken nog steeds en verwijzen naar artikels uit eerbare kranten zoals The Times en de Daily Mail  De derde link is van the British National Party, die mocht zij dergelijk bericht fantaseren, juridisch zou gevierendeeld worden.

Lode, het leven is zwaar als je in de po-co wereld leeft en voortdurend belazerd wordt. Bij Angeltjes wordt er soms fel uitgehaald, maar wij vertoeven in Grotemensenland. Wij verwachten u nog vaak bij ons. De waarheid overtreft vaak fantasie en leugen

Ray

PST : voor wie de moeite niet wil nemen, hier korte krantenuittreksels

The Times 17.09.2008 ISLAMIC law has been officially adopted in Britain, with sharia courts given powers to rule on Muslim civil cases.

The government has quietly sanctioned the powers for sharia judges to rule on cases ranging from divorce and financial disputes to those involving domestic violence.

Rulings issued by a network of five sharia courts are enforceable with the full power of the judicial system, through the county courts or High Court.

Mail online 15.09.2008 - Islamic sharia law courts in Britain are exploiting a little-known legal clause to make their verdicts officially binding under UK law in cases including divorce, financial disputes and even domestic violence.

A new network of courts in five major cities is hearing cases where Muslims involved agree to be bound by traditional sharia law, and under the 1996 Arbitration Act the court's decisions can then be enforced by the county courts or the High Court.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-Commissie *vergeet* christelijke feestdagen op kalenders. Foutje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Philip Claeys stelde volgende parlementaire vraag aan de Europese Commissie:

De Commissie verspreidde drie miljoen schoolkalenders waarin de feestdagen van alle grote godsdiensten worden vermeld, behalve de christelijke. Volgens persberichten gaf een woordvoerder van de Commissie toe dat het om een "tamelijk grove fout" ging.

Hoe is deze fout gebeurd? Wie is daarvoor verantwoordelijk?

Gaat het om een bewuste weglating van de christelijke feestdagen, vanuit een "politiek correcte", multiculturele optiek die andere culturen en godsdiensten superieur acht? Het is immers weinig waarschijnlijk en geloofwaardig dat en Kerstmis en Pasen ’vergeten’ werden.

Klopt de informatie dat de schoolkalenders in totaal 5 miljoen euro hebben gekost?

Indien de informatie correct is dat de scholen een bijlage krijgen met vermelding van de christelijke feestdagen, hoeveel kost deze operatie?

Hoeveel Nederlandstalige kalenders werden in België verdeeld ?

6 november 2011 : slachtofferfeest - snijden, kerven, mishandelen uit naam van de godsdienst van de vrede.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage heeft gelijk : een compilatie

 

Nigel Farage, de voorman van de UK Independence Party (UKIP) in het Europees Parlement, verwijst in zijn tussenkomsten regelmatig naar het staatkundige gedrocht dat België heet. Een compilatie...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter, begin december 2009, op BBC

 

 

(met dank aan Stradi)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Zevende Dag* op zoek naar Mannen met Baarden

 

Boodschap op Twitter :

meeussc RT @vickyvdb: RT @dezevendedag zoekt mannen die hun baard niet meer scheren. Bel naar onze redactie 02 741 66 93 #7dag 13 hours ago · reply

emmilytalpe profile

emmilytalpe RT @dezevendedag: Voor de uitzending van nu zondag is De Zevende dag op zoek naar mannen met baarden omwille van de Belgische regeringscrisis.

 

 

Deze wakkere mannen hebben zich al aangeboden

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!